30. november, 2010 | Blaž Zgaga

Pahor je zahteval protiuslugo ZDA

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po pričetku objavljanja diplomatskih depeš Združenih držav Amerike s strani Wikileaks je prišla na vrsto tudi prva izvirna depeša, ki je bil napisana na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani. Razkritja v njej so povsem v skladu s koruptivnimi običaji, ki so v navadi v Sloveniji.

Po prvih navedbah New York Timesa, da je v pogovorih med Slovenijo in ZDA prišlo do pogojevanja sprejetja enega zapornika iz ameriškega koncentracijskega taborišča Guantanamo v zameno za srečanje z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, je včeraj v Sloveniji prišlo do velikega in odločnega zanikanja s strani uradnih institucij.

Tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Milan Balažic, ki se rad imenuje “uradni govorec”, je povedal, da “obisk slovenskega premierja v ZDA nikakor ni bil pogojevan s sprejemom zapornika iz Guantanama.” Sam predsednik vlade Borut Pahor pa je javno zatrdil: “Obama ni pogojeval mojega obiska.

Oba sta dejansko povedala resnico. Američani res niso pogojevali srečanja z Obamo s tem, da bi Slovenija prevzela enega zapornika iz Guantanama.

Resnica je precej hujša.

Originalna depeša, ki je objavljena na spletni strani španskega dnevnika El Pais, razkriva, da je bil predsednik slovenske vlade Borut Pahor tisti, ki je zahteval 20-minutno srečanje z Obamo.

To je v zaupni depeši State Departmentu 5. januarja 2010 zapisal takratni ameriški odpravnik poslov Bradley Freden.

Pahor je nenehno ponavljal, da je pripravljen pomagati v tem primeru, toda v pogovoru na štiri oči je predsednik vlade prijazno, ampak jasno, povezal uspešnost preselitve zapornika s srečanjem s predsednikom Obamo. Rekel je, da mu bo ‘20-minutno srečanje’ s predsednikom Združenih držav Amerike omogočilo izraziti vprašanje zapornika kot dejanje podpore slovenskemu najpomembnejšemu zavezniku in kot dokaz o ponovno oživljenih dvostranskih odnosih.

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor je torej v pogovoru na štiri oči sam predlagal protiuslugo v obliki srečanja z Obamo za to, da Slovenija sprejme zapornika iz Guantanama. Srečanje z ameriškim odpravnikom poslov je potekalo 30. decembra 2009.

V komentarju k depeši je ameriški odpravnik poslov Freden v uvodu zapisal tudi, da je Pahor naredil “nenavaden korak, ko je poklical odpravnika poslov na ameriško veleposlaništvo. To je storil že drugič od nastopa mandata pred letom dni, z besedami, da se trudi negovati ameriško-slovenske odnose.

Še preden je Pahor zahteval protiuslugo, ki se lahko razume tudi kot svojevrstna podkupnina, saj je postavil osebni politični interes za srečanje z ameriškim predsednikom pred javni interes, pa je pogovor po besedah Fredena potekal takole:

V odgovoru na našo posebno prošnjo za podporo pri zaprtju Guantanama, je Pahor vprašal, kakšna je ‘ponudba’ in kaj mora vlada zagotoviti. Poudaril je, da mora biti kakršna koli podpora ali zaveza s strani Slovenije ločena na finančno in politično območje, kar v bistvu pomeni, da mora biti sposoben vladi povedati, da preselitev zapotnika ne bo povzročila dodatnih stroškov za proračun, ki je že globoko v minusu.

Pahor je povedal, da bo zagotovil podporo ZDA ‘v dobrih in v slabih časih’ in da bo storil vse, da bo prepričal slovensko vlado, da sprejme zapornika iz Guantanama. Vendar, opaziti je bilo, da Pahor še ni bil seznanjen z zadržki in pomisleki slovenskega ministrstva za notranje zadeve. Odpravnik poslov je poudaril, da pogovori z notranjim ministstvom kažejo, da mora Slovenija spremeniti zakonodajo, preden sprejme zapornika, “ piše v ameriški depeši.

Potem pa je Pahor presenetil s tem, da je prosil Fredena za pogovor na štiri oči, kjer je predlagal protiuslugo v obliki 20-minutnega srečanja z Obamo.

V tej depeši je zelo zanimiv tudi zapis, da Pahor podpira posle ameriške multinacionalke Westinghouse pri postavitvi drugega bloka jedrske elektrarne Krško kljub konkurenčni francoski ponudbi. Pahor je ob tem izrazil potrebo po ravnotežju, saj imajo Francozi že veliko investicijo v proizvodnji Renaultovih vozil, nemška banka Deutsche Bank pa je tik pred odločitvijo o veliki investiciji v Slovenske železnice, ki bo vključevala tudi slovensko najpomembnejšo ’strateško dobrino’ – Luko Koper.

Razprodaja Slovenije se torej nadaljuje. Ponudbe, ki so na robu korupcije, ali že čez, so očitno povsem običajne v vrhu slovenske vlade. Tudi v prejšnjem mandatu, ko je bila na oblasti vlada Janeza Janše, je po pričevanju predstavnika finske Patrie v Sloveniji Reija Niityenena prvi namig oziroma zahteva po darilu, če želijo prodati oklepnike Sloveniji, prišla s slovenske strani.

V zameno za sprejemanje zapornikov iz Guantanama, kar bo seveda terjalo denar davkoplačevalcev in morda poslabšalo varnost Slovenije, je Pahor zahteval 20-minutno srečanje z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

Zaenkrat je videti, da je Obama umazano ponudbo iz Slovenije zavrnil. Ali jo je res, se bo pokazalo v prihodnjih mesecih.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
86 x komentirano
  • Aljo je rekel/-la:

    He he, maneken hoče v zgodovino obrobljen z mastnimi črkami. Škoda ker mu ni jasno s kakšnimi silami - ljudmi ima opravka. Me pa zanima katera loža ga ima v rokah, saj hoče na vsak način sodelovati z največjimi smradi na planetu.

  • Iax je rekel/-la:

    No, ne bodimo preveč presenečeni. To je stalna praksa mednarodnih odnosov. Ne da bi se z njo strinjal, ampak tu res ni treba bit preveč papeški. Razprodaja Slovenije? Tuje naložbe niso nič šokantnega, če so stvari transparentne in če na njih ne obogati peščica lokalnih prisklednikov. Včasih pripeljejo v Slovenijo tudi kake koristne prakse, ki se jih domača grabežljiva in nepotistična ekonomija otepa.

    • angie je rekel/-la:

      se strinjam, lax.
      zgaga zveni bombastično.

    • wiiiiii je rekel/-la:

      Droga Kolinska? Lek? Slovenska industrija jekla? Naj naštejemo še kaj?

      Same “uspešne” zgodbe, pri katerih so se obogatile male grupice lokalnih prisklednikov!

      Pozna kdo en sam primer transparentne prodaje slovenskega podjetja tujcem? Po katerem je podjetje prosperiralo in ni ostalo zgolj neka zakotna podruižnica?

      Tudi Lek je proslula zgodba.

      Tožba bivšega direktorja in kasneje LDS-ovega ministra za gospodarsvo, ki je rad protizakonito financiral politične stranke Metoda Dragonje zoper šefa Novartisa je lep dokaz za to! Povpraajte Lekovce (pardon Novartisovce), kakšen teror je nastal zatem. Krkaši so danes nekaj svetlobnih let pred njimi.

      Morda je Zgaga res bombastičen, ampak mene res zanima, kaj bo Pahor dobil v zameno za prodajo Slovenskih železnic, Interevrope in Luke Koper nemškemu kapitalu? Ker jasno je, da državljani in davkoplačevalci ne bomo prejeli NIČ!

      Bo dobil kakšno super plačano svetovalno službo, kot jo je bivši nemški “socialdemokratski” kancler Gerhard Schroeder v plinovodni družbi Severni tok?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Po ANGIE je Zgaga verodostojen le takrat, ko mrhovinari z Janezom Janšo.

    • angie je rekel/-la:

      motiš se3, mefist, kot vedno: zame je bil novinar B.Zgaga VEDNO verodostojen - tudi v tem primeru, ko je na kak namig od strani našel povezavo z El Pais in potunkal Pahorja.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, tvoja Zgaga tudi tokrat ni verodostojen, temveč je spet v službi slovenskega velikega brata.

  • stupid je rekel/-la:

    eh, nisem si misli, da je taka pizda. Ampak očitno je. Glup ko kurac, pa še pizda po karakterju. Idealno za narcisoida, da se lahko jebe (s samim sabo).

  • Žurnal24 je rekel/-la:

    “Spoštovani” g. Pahor, če tole ni izdaja slovenskega ponosa (beri naroda) zaradi vaših osebnih ambicij, potem ne vem, kaj lahko še naredite slabšega in odstopite. Kaj boste/ste obljubili Libijcem, nam pa prodali “izjemno pogajalsko maniro”. Pahor, žal niste vredni niti promila zaupanja, ki so ga vam naklonili vaši volilci. Sramota slovenskega naroda, novodobni JANIČAR.
    Objvljeno na Žurnal24.com
    Poglejte samo koliko ljudi se strinja s tem komentarjem!!!!

  • marko je rekel/-la:

    Kam je pa vmes Vest.si izginila?

    Je bila žrtev napada vladnih hekerjev?

  • luka je rekel/-la:

    Jah plehki pedrič je tale naš Borči…

  • petrovc je rekel/-la:

    PREDRAGI: kar ste volili, ste dobili. Zanimivo, najbolj skacejo tisi, ki so ga najbol zadrto zagovarjali in izvolili. Mi, ki smo vedeli, da gre za umsko prizadetega cloveka, smo tedaj pozrli vase napade, sedaj pa rezultate vasih neumosti spet poziramo mi.
    Pahor je samizjavil:
    “…..nekako sem naredil srednjo solo!”
    Se pravi, ne le da da ni nic vedel o snovi srednje sole, tudi mu ni asno kako jo je sploh naredil!
    Pahor bi il rad Tito!
    Tako kot je Tito barantal med USA in CCCP, bi Paho med USA in Libijo.
    Samo, Tito je domov prinesel avion dolarjev, Pahor pa bi kamele, ce bi.

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      Bog je Janšo spustil na oblast za štiri leta zato, da so Slovenci lahko ugotovili, kakšna zguba je to. Poleg tega, da je Janša popolnoma zanič gospodarstvenik, kar ni nič čudnega, glede na njegovo komunistično izobrazbo, je še izredno pokvarjem. Povsod, kjer so na položaje prišli njegovi podrepniki, se je kradlo na veliko. Slovenci bi morali biti hvaležni Pahorju, da je prevzel državo v tako kaotičnem stanju. Razrito od merjascev.

    • prostostrel je rekel/-la:

      ne, Pahor pa bi se rad slikal z Obamo….

    • nemesis je rekel/-la:

      Ja,sam Bog je Janši tudi namenil konjukturo, pa predsedniki so takrat hodili ,k nam,ne pa podkupovali,da lahko sploh kam grejo…

    • silver je rekel/-la:

      KAKŠNO IZOBRAZBO PA IMA JJ ? SOVINOOOOO…TO JE VSE KAR ZNA SOVA , SOVA

  • misel je rekel/-la:

    Svetujem Pahorju, naj se izgovori, da mu je to svetoval JJ. Najmanj 50 % slovenčkov mu bo verjelo.

    • silver je rekel/-la:

      NO SAJ TO JE NAROBE,KER POSLUŠA JAJEGLAVEGA , NAMESTO,DA BI VLADAL.JAJEGLAVI GA POSERJE ,KJER SE LE DA.BORČI PA “FURA” NEKO STRPNOST. DO KOGA ? DO TEGA PREOBRAŽENEGA ULTRA-LEVIČARJA?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SILVER, kaj si pa pravzaprav hotel povedati?

  • mahatma propagandhi je rekel/-la:

    Sam Bog nam je poslal Boruta Pahorja. Sploh si ne moremo zamisliti, kje bi sedaj bila Slovenija, če bi jo še vodil nesposobni in pokvarjeni Janša. Ljudje bi stradali, smetnjaki bi bili prazni, upokojenci ne bi dobivali pokojnin, nezaposleni ne nadomestil, tudi plač v javni upravi bi ne bilo….Po cestah bi vozile patrije…skratka Slovenija bi bankrotirala. Prav neverjetno je, kako je ta nesposobni Janša zafural Slovenijo, ki je prej pod Ropom gospodarsko zelo napredovala, z Janšo pa nazadovala.

    • misel je rekel/-la:

      odlično, najboljši cinik v sloveniji si

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      Pahor je zagotovo eden najboljših voditeljev vseh časov na področju Jugoslavije. Janša mu ne seže do gleženjev. Koliko škode je samo napravil Janša Sloveniji v času svoje vladavine od leta 2004 do 2008. Koliko delavskega denarja je podaril cerkvi. In koliko je spravil v svoj žep.

    • mahatma propagandhi ne sploh je rekel/-la:

      Pahor je res maher. Tudi jaz mislim, da ima božjo podporo. Kdo bi si pred dvema letoma lahko mislil, da bo Pahor gospodarstvo države, ki je pod vodstvom Janše, Bajuka, Vizjaka in podobnih, dobesedno drvelo v prepad, tako hitro preusmeril zopet navzgor. Toda dejstva govorijo sama zase. Zopet imamo gospodarsko rast. Kriminalcem - patrijašem trda prede. V nekaj letih bo Slovenija okrevala na vseh področjih, za kar se moramo zahvaliti Pahorju, našemu Odrešeniku - bodočemu svetniku. Patrijaš na Dob!

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      @mahatma propagandhi ne sploh,
      točno tako, kot si napisal!
      SDS, Janša, Bajuk…. grobarji Slovenije. Pahor Odrešenik. Moramo ga razglasiti za svetnika. Sam Bog nam ga je poslal. Bog ne mara desnjakarjev, podpira Pahorja!

    • ni mahatma propagandhi, ne pozna sploh je rekel/-la:

      Povsem se strinjam z vama. Tudi jaz sem včasih podpiral Janšo in SDS. Danes pa pravim, če bi bil Janša še vedno na ablasti, bi Slovenci hodili v cerkev jest svinjsko korenje kuhano v kotlu. Ne bi dobivali pokojnin, plač itd., saj bi bilo vse v lasti cerkve. Hvala Bogu, ki nam je poslal Pahorja. Gospodarstvo, ki sta ga zatolkli Janša, Bajuk, Vizjak itd., okreva. Beležimo gospodarsko rast. Bravo Pahor, bravo naš Odrešenik, bravo bodoči SVETNIK!!! Nebesa ti ne uidejo!!!

    • CKZKS je rekel/-la:

      Bravo, čestitke komsomolec ima mlade - hura !!!!

    • šifra je rekel/-la:

      ..pa kaj je to, pahorjev PIAR…?

    • kljukec s strehe je rekel/-la:

      Kaj boš govoril! Na kulturo pa si čisto pozabil: v času JJ je vladala cenzura, denarja ni bilo niti za izdajo Prešernovih Poezij, slovenski filmarji so stradali, kina so zapirali, medije preganjali, zdaj pa imamo blagostanje in svobodo govora, “denarja za umetnost je vedno več”…. in agitprop dobiva digitalno obliko. Skratka, napredek na celem pixlu.

  • konec je rekel/-la:

    ha, ha, ha, ha, rdeči nestrpni prostitut se je ponovno oglasil….ha, ha,ha, ha, rdeče svinje že packajo po komentarjih ha, ha, ha, ha, , ha,

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      7 minut si rabil desnjakarski radodajko, odlično!

    • konec je rekel/-la:

      kdo kruli tako ogabno? ne razumem?….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,
      saj res, rdeča balkanska/ljubljanska svinja……ha, ha, ha, ha,ha, ha, ha,ha

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      kdo kruli tako ogabno? ne razumem?….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,
      saj res, kmetavzarska provincialna prasica v prosti reji……ha, ha, ha, ha,ha, ha, ha,ha

    • konec je rekel/-la:

      je rekla, uvožena rdeča svinja, ki je komaj prilezla iz revnega balkanskega blata…….in se naselila v paša zorangutangovićevo predmestje ….ha, ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    je rekla, uvožena rdeča svinja, ki je komaj prilezla iz revnega balkanskega blata…….in se naselila v paša zorangutangovićevo predmestje ….ha, ha, ha, ha,

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      Se ti je rokica zatresla, pa si falil post? Nisem vedel, da si iz Ljubljane, odkod pa si prilezel?

  • petrovc je rekel/-la:

    ZADNJIM KOMENTATORJEM: koncno nekaj, kar me je nasmejalo!
    Z vami se strinjam!
    Vase izvajanje bi samo skromno dopolnil, namrec:
    sredi Ljubljane, na kongresnem trgu, je vcasih stal spomenik Karadjordju, postavitev stare YU.
    Tito ga je podrl in postavil nov, svoj, spomenik.
    Veliko sidra, opomin, da se bomo bomo potonili, sli na dno, pod njim, Titom, namrec.

    Sedaj je cas, sedaj je moznost, da se narod skromno zahvali velikemu voditelju Borutu Pahorju, mlademu ocetu naroda, cloveku, ki noc in dan misli na narod, ki izgoreva za narod, katrega besede so cisto zlato, ki nas je kot ptica feniks dvignil iz pepela, pogorisca, jam in grabnov, kamor sta nas pahnila JJ in Bajuk, prasca, nesposobneza!
    Da danes ponosno in visoko nad drugimi cvetimo, gosodarimo na svojem, in smo vsem za vzgled, nam vsi zavidajo za vsakovrstno rast.
    Torej kip, trideset metrov velik kip, ves v zlatu, ves v dragih kamnih.
    V stilu Armanijevih oblek, Murine kravate, v desnici mala lokomotivca, v levici za povodec drzi malo kamelco, desno nogo drzi na kaci, samemu Talibanu, zaporniku iz USA aresta, v zobeh pa zidarsko kelo!
    Simbolizira naj njegove kljucne uspehe v gospodarstvu in politiki!
    Uspeh v Muri, uspeh na zeleznici, uspeh v mesarski industriji z uvozom kamel, uspeh v usnjarski industriji, uspeh v gradbenistvu in na Darsu.
    Kaca, kaca pa je drzavna birokracija, ki jo je Pahor ucinkovito pohodil, birokracijo, ki nam jo je podtaknil JJ.
    Ob levi nogi, prekrasni nogi mladega junca, kaj junca, lepotca in zrebca, se igrata dva otrocka, mirno in na varnem, bela Angela Merkl in crni Obama, kar bo simboliziralo imperatorsko moc nasega ljubljenega vodje. Zdruzil bo crne in bele. Slovenia uber alles!
    V senci tega velikega vodje sta varna, jima je toplo in sta sita. Kako ga obcudujoce gledata iz nizine v visave njegove glave.

    VSE V ZLATU, samem takem, s stempli iz bank.

    V ozadju pa vzamemo Kardeljev spomenik, malo dodamo se naroda, to smo mi, mi narod, ki se radostimo vriskamo od radosti v blizine svojega ljubljenega, pametnega, lepega, modrega vodje.
    No, za prihranek, mi ni potrebno, da smo iz zlata, nas naj vlijejo iz metaloloma, starih dpadkov, v Ukrajini kjer je kilogram 0,01 Euro, poceni, treba je varcevati, pa cetudi smo mi radioaktivni.
    Vazno de je nas vodja iz zlata, mi smo nepomenbni, metalolom.

    In vse to na vrtljivem podstavku, sredi Ljubljane, s fotocelicami, ki bodo detekcionirale polozaj sonca in povezanim kompjuternim vodenjem se bo nas ljubljeni, lepi, prelepi vodja stalno obracal po soncu, s pogledom stalno usmerjenim v sonce!

    • mahatma propagandhi je rekel/-la:

      Take spomenike naj postavljajo SDSovci svojemu vodji. Lopovi, vsi ste bili večinoma sodelavci nekdanjega režima od policajev, do partijskih funkcionarjev in udbovcev !!! Presnete nemoralne barabe, ki ste sodelovale v krvavem komunističnem režimu in si umazali roke s krvjo! Danes pa bi se postavljali na oltar svetnikov. Fuj!!!

    • dedič je rekel/-la:

      kraljevega kipa ni podrl tito, ampak so ga italijani
      kasneje so ga pretopili v orožje

    • Rogerg je rekel/-la:

      Tega, o katerem govori Petrovc pa ne bo treba pretopiti, potopil se bo z narodom vred.

  • Forestina je rekel/-la:

    To nam pove zakaj nas je posiljeval z Ruplom.

    Blackwater v vsako vlado :)

  • silvom je rekel/-la:

    Za Mahatmo in podobne -Darwin je imel prav !!!

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Nekateri se delate duhovite, drugi politizirate, tretji moralizirate i.t.d. Kaj pa je pri tem, kar se je pojavilo glede političnega barantanja pri Pahorju, nenavadnega. Take stvari so v politiki stalnice, Pahor ima le to smolo, predhodniki pa srečo, da se je pojavil portal WL prav v času njegovega (ne)vladanja. Krasna priložnost, če je objavljeno res, da se ga naša politika in seveda mi vsi, znebi-mo.
    Pa še Janšo v keho zaradi Patrije (pa prodaje orožja, pa dogovarjanja s Sanaderjem) in potem ima Slovenija celo možnost, da postane povsem vsakdanja demokratična srednjeevropska država.

    • marjan je rekel/-la:

      točno tako!

      vsi osamosvojitelji in ostala navlaka, ki nas je ropala 20 let, naj spokajo na smetišče zgodovine in trohnijo v ječi!

  • Ivan je rekel/-la:

    Res je, da B. Obama zaradi odpora v Kongresu ni mogel ukiniti Gvantanama, kot je obljubil. Zato ga je poskušal » razseliti« med prijateljske države. Res je, da Obama ni pogojeval Pahorjevega obiska s prevzemom zapornika. Je pa to priliko morda malo nespretno izkoristil Pahor. In zakaj ne? Če so nam ZDA nudile terorista (kar verjamem, da so), potem se pač treba pogovoriti, kaj za to dajo. Pa ne bomo menda jemali teroristov iz ljubezni do ZDA.
    V celi stvari me je prijetno presenetilo, da je Pahor enkrat zbral dovolj poguma in nekaj zahteval. In to celo od predsednika ZDA. Res je, zaradi tega ne bo pridobil na ugledu. Lahko pa bi enkrat dojel, da bo vse kar bo napravil ocenjeno negativno. Zato je bolje, da čimprej svoj položaj izpostavi zaupnici v parlamentu.

    • wiiiiii je rekel/-la:

      Ivanova teza bi še držala, če bi Slovenija vsaj nekaj dobila v zameno.

      Sodeč bo depeši, ki je polinkana zgoraj pod El Pais, pa je vse, kar je Slovenija dobila za terorista 20-minutni foto-termin patološkega narcisa, ki se še z odpravnikom poslov ni imel kaj vsebinskega za pogovarjati. Le kaj naj bi se sploh menil z Obamo?

      O najboljši kolonjski vodici? O jedrskem razoroževanju? O Armaniju? Ali o preprečevanju pranja denarja?

      Slovenski davkoplačevalci ne bi in ne bomo dobili NIČ! Nori Pahor pa bi dal vse za dodatnih 5 minut “slave”.

    • nemesis je rekel/-la:

      V depeši govori o 3 milijarde vrednem poslu graditve drugega bloka JEK.

  • binebone je rekel/-la:

    Potem nam bodo naciji v ZDA zrihtal nekja takega tudi na na naših avtobusnih postajah.

    POLICE STATE - TSA, Homeland Security & Tampa Police Set Up Nazi Checkpoints At Bus Stations

    Tuesday, 30 November 2010 11:29

    No Hiding Place From New U.S. Army Rifles that Use Radio-controlled Smart Bullets

  • šifra je rekel/-la:

    O KO BI ŠE ZQ SLO..OBSTAJAL ,KAKŠEN “VIKILEAGS”….MISLMI. DA DUŠA SLOVENSKEGA NARODA NEB PRIŠLA H SEB ŠE NASLEDNJE TISOČLETJE….
    ..MORDA SE, LE MOTIM..?!

  • nemesis je rekel/-la:

    Kaj ima Pahor sploh za hodit k tujim veleposlanikom,ne verjamem,da se je ta odpravnik poslov lagal,saj so to diplomati,ki jim naši ne segajo niti do kolen.Najbolj me skrbi,če se je tudi za arbitražni sporazum na tak način dogovarjal.Sicer pa je zadnji čas za tehnično vlado ali predčasne volitve.

  • WHMH je rekel/-la:

    ja pička je končno prišla na plano … pa ni ne lepa, niti ne diši …

  • petrovc je rekel/-la:

    MAHATMA PROPAGANDHI: a se bos pomiril, al pa bos dobil spet inekcijo in srajcko, ki se zadaj zaveze! Bos sam kot spomenik, samo da, v vodoravni legi. Zapri oci in zabrundaj tisto vaso lepo: “Od Vardara pa do Triglava,……”
    DEDIC: hvala, nisem vedel. Tako in tako je bilo tisto o Titu le bolj kot pridevnik v stavku.
    NESESEKIRAT: si pa ze malo dolgocasen in za casom! Umij si zobe in obrij, novo jutro je pred vrati, ti pa se z slino goltancu od vceraj.

  • petrovc je rekel/-la:

    AVION NORCEV: malo po g. Lahovnik-u!manijve hlace.
    Slovenija je kot aeroplan!
    Pilot je v sekretu spredaj, zavezuje kravato, pili nohte, frizira obrvi, obcuduje se v speglu, pegla armanijeve gate.
    Stevardesa (forestina) ga v sekretu vlece kopilotu.
    V business klasu elita (blogerji krade wisky, konjak, prsut iz zalog aeroplana.
    V busines klasu elita priseljenih iz balkana, (mahatmapropagandhi) ze pijana, razgraja, kot je bilo vedno v JAT.
    Zadaj za zaveso, v ekonom klasu, nizji kasti, pa potniki:
    Eni molijo (petrovc)
    Drugi preklinjajo (konc)
    Tretji jocejo (lax)
    Cetrti pa so se polulali v hlace, godrnjao po kavbojsko in siskajo kolena(binebone)

  • miro je rekel/-la:

    Naj živi WikiLeaks!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Čestitam!

    Naši rdeči bratje niso potrebovali niti dveh let, da so spravili državo dokončno na kant.

    Celo Vlado Miheljak, požtvovalni politični analitik in komentator, katerega ime je sicer nespodobno izgovarjati med poštenimi ljudmi, sinoči pri Odmevih kljub temu, da mu je šlo na jok, ni mogel ubraniti vladajoče genialne politike.

    ANGIE bo posegel po skrajnem sredstvu in bo v podporo zavoženi politiki naredil harakiri.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MAHATMA PROPAGANDHI je izbral zanimiv način za diskvalifikacijo Pahorja in koalicijske politike.

  • petrovc je rekel/-la:

    VEST: me pa zanima, kam je izginil tisti blog, umotvor clana konzilija, o “desnih” in “levih”
    Nek dolgolasi se smrkav, Hrovat ali Horvat je bil zaplodil to silno pogruntavscino!
    Takole nekako je filozofsko opredelil desne in leve!
    Levi: so razumni, so za svobodo, so napredni, liberalci, so ljudje, so nasi, niso za JJ.
    Desni: so slaboumni, so za taborisca, nazadnjaki, fasisti, niso ljudje, niso nasi, so za JJ.
    Pa brez heca, tako je pisalo!
    Po kake pol ure je crknil server vest, ko se je obnovil, n bilo o clanku ne duha ne sluha.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Ali ni navedel tudi tisto vseobco zlato resnico:
      Vsi komunisti niso barabe, so pa vse barabe tudi komunisti.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Poučeni z ameriško diplomacijo vsem nam dragega Boruta Pahorja bi bilo zanimivo vedeti, koliko kopnega in morja je solist Pahor obljubil Republiki Hrvatski, da je bila pripravljena skleniti za Slovenijo tako škodljiv arbitražni sporazum in da se je lahko slikal z Jadranko Kosor.

  • wiiiiii je rekel/-la:

    Bolj zanimivo bo brati depeše o umazanih in skorumpiranih poslih Janez Janše!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nekaj pa drži.

    Pahor vseh neumnosti ne bi sam zmogel, če v koaliciji ne bi imel množice pomočnikov.

  • politik je rekel/-la:

    Pahor je nor! Ta bi še svojo mamo prodal!

    • wiiiiii je rekel/-la:

      Janša je že prodal celo Slovenijo za podkupnine!

      Slovensko industrija jekla je v rokah ruske mafije. Prodajalec? Jože Zagožen!

      Posrednik podkupnin v aferi Patria in glavni akter provizij pri gradnji TEŠ-6.

      Kako majhna je Slovenija, mar ne?

      En Janša in par mafiosov jo zlahka obvlada in proda. Folk mu pa še ploska pri tem…

  • petrovc je rekel/-la:

    viiii: kot sem zapisal v enem prjesnjem komentarju, viiiii je brez glave od goltala navzgor!
    1. Kdo je prodal 80% SLO je povsem jasno iz dokumentacije!
    2. Rusi zlo dobro delajo z SLO zelezarstvom, posteno s placali, po pogodbi so vlozili v obnovo in nasli so trg!
    Posredstvo v Patrii NI DOKAZANO!
    TES NIMA ZVEZE Z JJ!
    Jansa in par mafiososev obvlada SLO! Jansa definitivno ne! Par mafiososev pa jo! Toda kateri par?!

    viii, ti nisi nor, ker nimas glave, ti si imbecil.

    • wiiiiii je rekel/-la:

      hehe

      počakaj še malo, pa bo Patria dokazana na sodišču, SIJ in TEŠ bosta pa že še ven padla.

      O tem, kako Rusi delajo z železarstvom pa vprašaj delavce v treh slovenskih železarnah, ki jih je VEDNO MANJ!

      Očitno si velik fan JJ. Vsi drugi so krivi, on pa prav nič, mar ne? ;-)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nekdanji kancler ZR Nemčije, Vili Brandt, je odstopil takoj, ko so ugotovili, da ima v svojem kaninetu vohuna.

    Pahorju zaradi Dimiceve kaj takega seveda ne pride na misel, čeprav je vedel zanjo in jo uporabljal.

    • wiiiiii je rekel/-la:

      saj,

      Dimiceva je bila vohunka, ki je vse informacije iz kabineta pošiljala naravnost Janši in štabu SDS!

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..če je res kar praviš, tem hitreje mora odstopiti, podtakneni špijon se ne oprošča, posebno v mafiji ne …

  • petrovc je rekel/-la:

    DAJMO ENKRAT ZARES:
    1. Ce biPahorja ne bilo, bi si pahorja izmislili!
    Sanja se vam ne, kaksen podtalni aparat dela pred vsakim izbori na volitve in samimi volitvami. Mi placjemo: tajne, sociologe, druzboslovce, analitike javnih mnenj, trosilce in ustvarjalce afer na nivoju gostiln, trosilce pamfletov na nivoju cajtng, komentatorje na lazi, analitike osebnosti,… To je firma, ki laufa!
    Zmajeva glava pa je prikrita.
    Za Gorbacovom, ki je Rusijo hotel popeljati urejeno v priblizni sedanji kitajski kapitalizem/komunizem, je bil potreben pijanec Jelcin, da se je v anarhij vse pokradlo.
    Nekje pijanci, drugje snifaci.

    2. Seveda, danes tudi v RU primitivni in liberalni del vpije, da je vse pokradel Gorbacov, toda RU ima ecino intiligentnega naroda in tu se ve, ko je bil za kaj. In RU je navajena na trpljenje, vedno znova vstane, kot Nemcija. In RU ima sedaj Puina!
    Mi pa smo butalci in ne vemo kam! Lajamo drug na drugega.
    PA TO JE NAMEN!
    Celo v stranki ima… Pahorja za bimbeka!
    Pa kaj, vse za dosego cilja.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Jasno je, da je tako imenovani kapitalistični levici služil Pahor le za limanice, na katere so se lepili naivni volivci.

    Poiskali so politika s človeškim obrazom in ravno dovolj narcisoidnega ter ambicioznega, da je zagrabil za vabo, ki so mu jo ponujali.

    V ozadju pa so bili samo in izključno plenilski interesi omrežij, na kar kaže tudi personalna sestava ministrov.

    Pahor je bil ravno dovolj naiven in neveden, da je mislil, da bo lahko dober premier.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042407281

    Kaj smo dali za članstvo v Natu, je razvidno iz Vilenske izjave, ki je bila eno noč tudi sama najstrožje varovana državna skrivnost.

  • Forestina je rekel/-la:

    Le kaj je popadlo Baracka Obamo, da o medijih govori tako kot nekdanji generalni sekretar komunistične partije Vzhodne Nemčije Erich Honecker, Hillary Clinton pa o odgovornosti medijev tako kot Edvard Kardelj?

  • Forestina je rekel/-la:

    http://chrisrecord.com/daniel-ellsberg-fears-a-us-hit-on-wikileaks-founder-julian-assange/

    Daniel Ellsberg fears a US hit on Wikileaks founder Julian Assange