17. december, 2010 | Elena Pečarič

Slovenija ima problem; kje dejansko prebiva Elena Pečarič?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Kot bi se znašla sredi romana Franza Kafke v vlogi Jozefa K. Nekega dne, natančno 8.6.2010, mi je s strani Upravne enote Koper, na naslov mojega stalnega prebivališča (torej, k meni domov), bil poslan dopis z zadevo »Obveznost spremembe prijave prebivališča-obvestilo«. V njem je pisalo sledeče: »Upravna enota Ljubljana je Upravni enoti Koper 22.9.2009 odstopila postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča, na podlagi dopisa Ministrstva za notranje zadeve, policijske uprave Ljubljana, da ne prebivate več na naslovu, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče. Po Zakonu o prijavi prebivališča (Uradni list RS, št. 59/2006 in 111/2007) mora posameznik stalno prebivališče in spremembo naslova stanovanja prijaviti pristojnemu organu, kadar se v nekem naselju stalno naseli ali spremeni naslov stanovanja, odjavi pa v primeru, kadar se stalno odseli z območja RS. Če pristojni organ podvomi, da posameznik stalno prebiva v naselju oz. na naslovu, kjer je prijavil stalno prebivališče, oz. je obveščen, da tam ne prebiva stalno, uvede postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča. Lahko pa se posamezniku, ki v predpisanem roku ne prijavi stalnega prebivališča ali spremembe naslova stanovanja ali ne odjavi stalnega prebivališča kaznuje z globo od 400 do 1200 EUR. Na osnovi navedenega vas pozivamo, da po prejemu obvestila uredite spremembo naslova stalnega prebivanja. V primeru, da si spremembe naslova ne boste uredili, bomo zoper vas uvedli postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča.«

Takoj sem poklicala na upravno enoto in zahtevala pojasnila glede dopisa, ki jim daje navodila za začetek takšnega postopka. Bila sem ogorčena nad tem, da nekdo hoče, da bi spremenila svoje stalno prebivališče. Koga to briga in zakaj je to problem? Na upravni enoti so mi najprej odgovorili, da mi po telefonu ne bodo dajali nobenih informacij, saj ne vedo, če sem ta, ki kličem, res prava oseba. To me je še bolj razjezilo, zato sem se domenila za sestanek na upravni enoti. Nekaj dni pred sestankom, pa so me poklicali v službo in me obvestili, da zaradi bolezni odgovorne sestanek odpade, zato mi bodo dopis poslali kar po pošti. »Kako pa sedaj veste, da sem prava oseba? Kako ne morete vedeti kje stanujem, saj bi bilo dovolj, da bi se pozanimali na različnih institucijah, npr. na davčnem uradu ali na sodišču, saj mi vsa uradna pošta prihaja na ta naslov?«

Iz dopisa, ki mi ga pošljejo iz Kopra izvem, da se je cela zgodba začela na policijski postaji Lj-Bežigrad, ko so me policisti popisali pred Gospodarskim razstaviščem, kjer sva skupaj s kolegico hotele priti na občni zbor Društva distrofikov Slovenije pa nama je bilo to z varnostniki onemogočeno. Policisti me na navedenem naslovu niso dobili in so ugotovili, da neprijavljena prebivam v Ljubljani. Kar je dejansko držalo. Lahko bi mi dali prekršek za neprijavljenost začasnega bivališča, saj tako »živim« že dolga leta, ker sem prej tukaj študirala, sedaj pa delam. Policisti so me v tem času že večkrat popisali zaradi udeležbe ali organizacije raznih protestov. Takoj na to sem začasno bivališče prijavila v Ljubljani, v prepričanju, da sem sedaj zadostila zakonskim zahtevam in da je zadeva urejena ter se bo postopek s tem zaključil. Nisem vedela, da sta to dva nepovezana postopka, ki se obravnavata vsak zase. Mine kakšen mesec in dobim klic od doma, da je k nam prišla soseda, ki je s strani Upravne enote Koper dobila vabilo kot priča, da pisno ali ustno poda čimbolj izčrpne navedbe o tem, ali imenovano – torej mene, pozna, ali prebivam na naslovu Spodnje Škofije 165, kdaj me je videla, kako pogosto in ob kakšnih priložnostih, kaj ji je znano o mojem stalnem prebivališču, ali imam na naslovu vse svoje stvari in ali tam vsak dan prespim? Gospa me je spraševala, kaj sem naredila, da se poizveduje o meni na takšen način. Nisem vedela, kaj naj ji odgovorim. Čez nekaj dni me preko Facebooka nagovorila še druga soseda, ki so jo prav tako vabili za pričo v postopku. Podobno je želela vedeti, zakaj v zadevi gre in zakaj se na takšen način poizveduje o meni. Odločim se in napišem dopis na Upravno enoto Koper, da izvem, kaj se pravzaprav dogaja in zakaj neposredno ne vprašajo mene, kar jih zanima. Kakšne so to metode dela v tej državi?

»Zadeva: Zahteva za pojasnilo glede postopka o stalnem prebivališču, ki se vodi proti meni; od vas želim pisna pojasnila glede postopka o preverbi stalnega prebivališča; vrste in namena ter cilja, ki ga pri tem zasledujete. Zanima me, zakaj se je tam postopek začel, saj sem državljanka Republike Slovenije, imam stalno prebivališče vedno na istem naslovu, v hiši mojih staršev. Vse uradne dokumente dobivam na ta naslov in v vseh uradnih dokumentih, ki jih posedujem je bil vedno naveden ta naslov. V letu 2007 sem bila predsedniška kandidatka in tudi sicer sem v javnosti veliko prisotna; nobena skrivnost ni, kje živim in delam ter kje imam stalno prebivališče. Zato me čudi, da je to naenkrat postal problem ali vprašanje za kogarkoli. Nekaj od tega sem vam že povedala v telefonskem razgovoru in sem mislila, da je zgodba s tem zaključena. Potem pa sem bila presenečena, ko so k nam domov prihajale osebe, ki so s strani Upravne enote Koper, torej vas, bile pozvane, da vohunijo o meni. Tudi same osebe so se počutile nelagodno, saj so vprašanja nenavadna, predvsem pa ni bil obrazložen namen tega početja. S tem vašim početjem je okrnjeno tudi moje dobro ime in ugled, saj se vsi sprašujejo oz. sprašujemo o vzrokih za takšen postopek. Prav tako pa izražam ogorčenje nad samo metodo preiskovanja in poizvedovanja, saj mi je neverjetno, da se v naši državi kaj takega počne z državljani, tako mene v vlogi »preiskovanke« in drugimi v vlogi »ovaduhov«. Takšne metode poznamo iz pripovedovanja iz časov UDBE. Prav tako me zanima pravna podlaga, ki jo pri tem uporabljate in na katero se sklicujete, ko pošiljate sovaščanom dopise, da preverjajo moje osebne podatke in stvari, ki so osebnega značaja npr. ali imam doma obleke ali ne? Po kakšnem ključu so te osebe izbrane, zakaj in koliko jih je, saj se dnevno izkazuje, da jih je več.«

Nato pa sem iz Upravne enote Ljubljana dobila vabilo na zaslišanje, ker naj bi v tem času upravna enota Koper ugotovila, da zadeva ni v njihovi pristojnosti, ker dejansko ne prebivam na Škofijah, kar naj bi ugotovili na podlagi izjav treh prič. Na upravni enoti sem se zglasila nekaj dni pred določenim datumom in opravila tudi zaslišanje.

Opozorjena sem bila, da moram govoriti resnico in ne smem ničesar zamolčati, saj mi lahko sledijo krive izpovedi v skladu z 284. členu Kazenskega zakonika RS in 3. odstavka 188. člena Zakona o splošnem upravnem postopku. Si lahko predstavlja te, moja identiteta je bila ugotovljena na podlagi osebne izkaznice. Po določbah Zakona o prijavi prebivališča (Ur. L. RS, št. 59/06 uradno prečiščeno besedilo, 111/07) je vsak posameznik dolžan imeti prijavljeno stalno prebivališče na naslovu, kjer dejansko prebiva. DEFINICIJA: Stalno prebivališče je naselje, kjer posameznik dejansko prebiva in je to naselje središče njegovih življenjskih interesov, to pa se presoja na podlagi njegovih poklicnih, ekonomskih, socialnih in drugih vezi, ki kažejo, da med posameznikom in naseljem, kjer živi dejansko obstajajo tesne in trajne povezave.

Uradnika sem vztrajno poskušala spraviti k pameti, da se zave, da je verjetno tretjina prebivalcev RS v podobnem položaju kot jaz in da po mojem mnenju mora biti za takšen postopek nek dejanski, utemeljen motiv, ki ga pri meni ni najti. Npr. nekdo, ki se izogiba sodnih vročitev, plačevanju davkov in drugih obveznosti, v primeru izterjav oz. ločitev od zakonskega partnerja, izplačevanje višjih potnih stroškov, sprememba bivališča zaradi politične mahinacije v primeru volitev…npr. ga. Zofija Mazej Kukovič in podobni. Tak postopek nenazadnje tudi nekaj stane in ali sem res tako velik problem za državo; takoj za Šrotom in Bavčarjem? Kot bi mu sprali možgane, da se mora držati črke zakona, ki vodi v absurd je vztrajal na svojem, jaz pa sem odgovarjala na njegova vprašanja, da prebivam na naslovu Spodnjih Škofij, kjer je hiša mojih staršev, saj nimam v lasti nobene nepremičnine, delam v Ljubljani in ne uveljavljam nobenih potnih stroškov iz tega naslova in ne jaz ne moji starši nimajo od tega nobenih materialnih koristi. Uradna oseba me vpraša ali bi želela še kaj dodati v zapisnik. Stalnega prebivališča nikakor ne bom menjala. Zgrožena sem nad postopkom, ker za njega ne vidim nobene osnove in bom preučila pravne možnosti za izpodbijanje le tega. Izražam zahtevo za kopije dokumentov zadeve.

Uradnik še zapiše, da sem bila seznanjena s pojmom stalnega bivališča in da mi lahko stalno prebivališče poljubno spremenijo ali mi ga celo odvzamejo, če ugotovijo, da ne obstajajo dokazi, da stalno ne prebivam na navedenem naslovu; torej sem lahko izbrisana iz registra stalnega prebivalstva. Halo! Lahko si predstavljate, da se mi je kadilo iz ušes in spraševala sem se ali mi je možno, da živim v takšni državi? Tudi uradniku sem izrekla krepke besede o realnem življenju navadnih ljudi, ki jih lastniki nočejo prijaviti niti začasno.

Drugi dan sem odšla na upravno enoto po kopije vseh dokumentov, iz katerih sem ugotovila, da navedbe dopisa Upravne enote Koper (glej prilogo 1) ne držijo in moj ter njihov dopis nista bila priložena ostali dokumentaciji poslani v Ljubljano. Še več ob pregledu izjav treh prič je moč ugotoviti, da me ena sploh ne pozna, dve pa me poznata in vesta, da sem iz Škofij in da imam doma stvari, a delam v Ljubljani; približno to, kar ve dobršen del Slovencev, ki gleda TV in uporablja internet.

A dobila sem super idejo, kako izpodbijati absurdnost tega zakon in celotnega postopka. Uradnika najprej vprašam, če drži trditev, da se lahko zjutraj zbudim in želim nekomu nagajati ter prijavim postopek za preverbo dejanskega stalnega prebivališča? Uradnik mi potrdi, da to drži. No, potem pa se lotiva pisanja poizvedbe stalnega prebivališča samega gospoda premierja Boruta Pahorja (glej prilogo 2), ki kot je vsem znano, voli vedno v Šempetru pri Novi Gorici, kar pomeni, da ima tam tudi stalno prebivališče. Vsakemu je prav tako jasno in razumljivo, da se iz Gorice ne vozi vsak dan gor in dol. Prav zanimivo bo videti, kako bo ta postopek potekal pri g. Pahorju, ko bodo njegove sosede trkale na njegova domača vrata in vohljale ali ima vse stvari doma. Preverili bomo tudi ali smo res vsi pred zakonom enaki in podvrženi istim obravnavi. Seveda pa lahko podoben postopek nekega dne prijavim tudi za gospoda Janeza Janšo in še za mnoge druge znane politike, ki se mudijo v Ljubljani.

Elena Pečarič

Priloga 1
UE - dopis -1 stran

UE - dopis 2 stran

Priloga 2
Pobuda

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
161 x komentirano
  • Zbik je rekel/-la:

    Not bad!
    Te oslarije s “stalnimi” in “začasnimi” prebivališči bi bilo treba birokraciji zatlačiti v njihov samovšečni smrček!

    Samo v nečem je napakica: “Šempeter pri Gorici” ne “Šempeter pri Novi Gorici”, Sledje je televizijščina ali morda celo medijščina (=žargon butastih novinarjev, ki ne vejo za krajevni leksikon etc.)

    • Lahek je rekel/-la:

      Kdo si izmilja te zakone? Ja, birokracijo v gobec!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Fantje, ELENA je objavila svojo telefonsko številko.

      Ne zamudite priložnosti.

    • Zbik je rekel/-la:

      Mefisto> Fantje, ELENA je objavila svojo telefonsko številko.

      Kakšna Elena neki. To si ona domišlja, da je Elena, ali še bolje: to je njen very cunning plan, kako se izogibati oblasti. V resnici pa je čisto navadna Helena. Ampak naša Država to ve. Država torej to ve, kar bi moralo zadoščati!

    • Forestina je rekel/-la:

      http://www.youtube.com/watch?v=gQZ4kzknN5Y

      Ray McGovern On US Anti-war Arrests

    • tomazh je rekel/-la:

      Hvala Zbik, za Šempeter pri Gorici, no nekaj podobnega se dogaja tudi z Bilje pri Novi Gorici. Bilje so naselje, ki kjer so žgali opeko že Rimljani. Naselje je vedno bilo samo Bilje. Ne more biti Bilje pri Novi Gorici, saj je mnogo stareješ od Nove Gorice. Če naši ljudje ne vedo kje so te Bilje, potem bi bilo bolj pravilno Bilje pri Gorici ali Na Goriškem.
      Gorica je bila prvič omenjena v darilni listini cesarja Otona leta 1001 s pomeljivimi besedami:”naselje, ki se v jeziku slovanov (lingua scalvorum) imenuje Gorica”

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Helena hoče biti Elena, ker to zveni bolj svetovljansko, srbsko.

    • UPS je rekel/-la:

      Mefisto; še hudič te ne mara; samo Janša ma te rad!

    • Zbik je rekel/-la:

      Mefisto: “Helena hoče biti Elena, ker to zveni bolj svetovljansko, srbsko.”

      Oh! Res je, da nas je Elena hotela z Ribljo čorbo okrepčati, ampak glede na geografsko širino, dolžino in globino njenega stalnega bivališča, je Italija bliže. Italijanska oblika je tudi ELENA. Orto srbska in ruska pa je Jelena, ker slovani niso marali, da se beseda, npr. lat. agnus, začne s samoglasnikom in imamo zato “jagnje”. In oni plemeniti kljukec Jelinčič je točno iz te zgodbe, namreč njegov priimek, on sam je iz neke čisto tretjerazredne teme.

      Je pa zanimivo, da je madžarska oblika Ilona (spomnite se Ciccioline, Ilone Staller), pa Nemci imajo Alono, ki smo jo mi ponašili v Alenko. Ampak v principu jevse isto, ostalo so nianse. Aja, tale zadnja poved se nanaša na Mefistove prispevke, ne na moje helenistične eksegeze.

    • Nana je rekel/-la:

      Hja… jaz sem tudi imela take probleme, zdaj se pa pač stalno prijavim tam, kjer začasno najemam stanovanje :) posledično vsake dve leti menjam potni list, kjer je prostora za samo dva naslova… Je jeba s to birokracijo…

  • Triglav je rekel/-la:

    Eleno naši preganjajo? Kakšnim big brother udbovskim postopkom so podvrženi šele tisti, ki niso naši? :)

  • Juhuhu je rekel/-la:

    Kakšno urco bi ti vzelo urejanje te “malenkosti” in nebi imela nobenih težav. To, da tretjina Slovencev ne spoštuje zakona ni in ne more biti izgovor za nikogar. Se pa strinjam, da je to spet eden od dokazov, da država pri nas ne funkcionira najbolje, če še sploh …

  • matemate je rekel/-la:

    No tole je res bedasto, gospa Pečarič, bi Vas spomnil, da je takšen zakon, ki omogoča takšne postopke predlagala in sprejela Vlada RS pod vodstvo Janeza Janše in Dragutina Mateja zato predlagajte še isto zadevo za ugotavljanje stalnega prebivališča Janeza Janše (baje v Bovcu), Dragutina Mateja, Zofije Mazej Kukovič, Mira Petka, Branka Mariniča, dr. Vinka Gorenaka, saj veste namreč, da ima slednji dovolj izkušenj z “brisanjem ljudi” iz začasnih in stalnih evidenc. Mogoče ne bi bilo narobe, če bi kar vse funcionarje in državne uslužbence dali v takšen postopek, one iz Štajerske, Primorske, Gorenjske, Dolenjske, ipd.

    Tole bo še zelo zanimivo! Čestitke in tako vztrajno naprej.

  • Gringo je rekel/-la:

    Kakšna fora je pa to?

  • vera je rekel/-la:

    S kakšnimi bedarijami se ukvarjajo naše institucije? Naj začnejo iskati prave lopove!

  • Klara je rekel/-la:

    Kje prebiva Elena Pečarič je nacionalnega pomena za našo državo, saj z njenim stalnim bivališčem je ogrožena naša varnost, ona pa pri tem se okorišča ne vemo s čim! Vsekakor pa je to pomembnejše od odkrivanja Šrotovih, Bavčarjevih, Zidarjevih… kriminalnih dejanj!

  • Seba je rekel/-la:

    To je pa genialna ideja! Dajmo vse politike ovaditi kje imajo stalno bivališče in ali dejansko živijo tam! Mogoče bodo spregledali in ugotovili kakšne butaste zakone pišejo!

    • Marjana je rekel/-la:

      Problem je v tem, da bo policija se potem ukvarjala s tem bedarijam, drugje bodo pa še manj delali!
      Ok mogoče pa ne bo razlike!

  • Kreš je rekel/-la:

    No pa začnimo pisat ovadbe za te norce!

  • Gringo je rekel/-la:

    Ta je pa dobra!

  • Gringo je rekel/-la:

    Prjavmo še koga

  • Mišo je rekel/-la:

    Seveda se bom z veseljem poslužil tega postopka! Najprej za Janeza Janšo. Bomo videli kako smo enaki pred zakonom!

  • slepec je rekel/-la:

    HA, HA, HA, a se delajo norca? A nimajo pamtnejšega dela? Priznaj Elena, da zaradi neživetja na stalnem naslovu si pokradla pol Slovenije!

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    hahahaha, Bravo Elena !

  • crnimate je rekel/-la:

    tole je bil špil Janševe garniture, ki sedaj pade na Pahorjeve, saj veste kdo se je spomnil glob za vsak drek, niso računal da bodo zgibl volitv, drgač bi bla pečaričeva že brisana z registra

    • Blisk je rekel/-la:

      Sj, če jih bo tko jebala, bo kmal zbrisana!

    • K'rEn je rekel/-la:

      Prav hecni ste, če mislite ta Helena s sbojo pobudo kogarkoli jebe. To kar ona misli, da jeb… koga - celo sistem - bo ostalo v kakem predalu leta in leta, Helena pa se bo trudila in trudila in jamrala kako se trudi (uboga invalidka) za splošno dobro, pa je noben ne jeb….Če bi pa dejansko zadeva prišla do Pahoorja, Janše ali drugih politikov bo problem rešen (če sploh obstaja) v 5 minutah.
      Jeb… Helena sama sebe. Bolje i’ko nego ni’ko.
      Pa še paše ji.

  • bbb je rekel/-la:

    Šturmovo maslo za biriče in valpete

  • Ana Marija je rekel/-la:

    Predlagam, da začnemo zbirat naslove stalnih in začasnih prebivališč naših politikov, potem pa v akcijo!

  • kooperativc je rekel/-la:

    Ha, ha, ha, ha…. ;)

    Ta je dobra … Prijavi 10 prostovoljcev, da bodo urejal te zadeve v naši državi :)

    Le tako naprej ;)

    Takih zakonov je v naši družbi sicer vsaj še 100…. tudi to naj bo poslanstvo SEM

  • Lolek je rekel/-la:

    PREDSEDNIKA KANDIDATKA NE ŽIVI NA STALNEM NASLOVU!
    KRIMINAL!

  • Andy je rekel/-la:

    Iz prebranega sklepam, da g. Borut Pahor lahko postane IZBRISAN? To bi bla vesela novica!

  • Zala N. je rekel/-la:

    Naj jih raje skrbi v kakšnih razmerah in kako živimo slovenci!

  • Cvet je rekel/-la:

    Kaj to pomeni, da moja babica, ki živi v domu za upokojence in ima stalno bivališče v svoji hiši krši zakon?

  • Janko je rekel/-la:

    Vse nagrade našim pripravljalcem zakonov! To so res inteligentni in izbraženi!

  • Srečko je rekel/-la:

    Raje naj začnejo preganjat neplačnike! Podjetja propadajo, ljudje ostajajo brez zaposlitve naši organi pregona pa preganjajo nekoga, ki ne živi na stalnem naslovu! Narobe svet!

  • Adam M. je rekel/-la:

    Vprašanja in odgovori

    Vprašanje
    Ali ima UE v postopku ugotavljanja stalnega bivališča to pravico, da izda odločbo, da oseba živi na nekem naslovu (in priče to potrdijo) kljub temu, da lastnik tega stanovanja tej osebi ne dovoli, da se prijavi na tem naslovu, saj se je ta oseba samovoljno naselila v stanovanje, ki ni njena last.(?) Hvala za odgovor!
    Odgovor (06.05.2010)
    Da, saj mora posameznik imeti prijavljeno stalno prebivališče na naslovu nepremičnine, kjer dejansko stalno prebiva. Prijava stalnega prebivališča ne vpliva na lastninsko pravna razmerja ali druga civilno pravna razmerja.

  • Adam M. je rekel/-la:

    Vprašanje
    Z bivšim možem sva živela v stanovanju mojih staršev, po razvezi pa se je on odselil iz tega stanovanja, vendar se ni nikoli odjavil iz tega naslova. Po enem letu po najini razvezi sta moja starša, ki sta lastnika stanovanja na UE želela odjaviti bivšega zeta, ker na njunem naslovu več ni živel. Kot sta kasneje izvedela, je UE povabila nekaj sosedov za priče. Starša nikoli nista izvedela kako se je postopek zaključil, če se sploh je. Dejstvo pa je, da so morale priče lagati v prid mojemu bivšemu možu, ker je ostal vse do danes še vedno prijavljen na naslovu mojih staršev, čeprav tam več ne živi. Pred dnevi sta moja starša ponovno šla na UE in ponovno želela odjaviti svojega nekdanjega zeta iz njunega naslova, pa tega nista mogla storiti niti po 5 letih od prvega postopka, ki sta ga sprožila. Moj nekdanji mož je sedaj na prestajanju zaporne kazni in ko sta moja starša to povedala na UE sta dobila odgovor, da v tem primeru pa sploh ni možno, da bi ga odjavili. Sprašujem vas, zakaj to ni možno? Ali imajo zaporniki status nedotakljivosti in zaščite ali kakšne posebne pravice??? Moji starši vsa leta plačujejo komunalne dajatve tudi za bivšega zeta, ker je še vedno prijavljen na njunem naslovu. Prosim za odgovor kako torej odjaviti tega človeka.
    Odgovor (30.04.2010)
    Priče so se dolžne odzvati vabilu in govoriti resnico, upravna enota pa mora v postopku ugotoviti resnično dejansko stanje in v ta namen ugotoviti vsa dejstva, ki so pomembna za zakonito in pravilno odločbo .

    Predlagamo, da lastnik stanovanja ponovno poda pobudo za uvedbo postopka ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča omenjenega posameznika.

  • fluki je rekel/-la:

    Svašta se dogaja; nore zgodbe in nora država

  • Adam M. je rekel/-la:

    kako poteka postopek ugotavljanja dejanskega bivanja posameznika za katerega je bila na upravni enoti podana pobuda za ugotavljanje dejanskega bivanja? Kakšni so roki za izvedbo postopka ? lep pozdrav
    Odgovor (24.11.2009)

    Pristojni organ začne postopek ugotavljanja dejanskega prebivališča posameznika na pobudo pravne ali fizične osebe. V teku postopka pristojni organ zbira podatke o posameznikovem prebivališču (npr. pogovor z osebo v postopku, zaslišanjem prič, poizvedovanjem pri drugih državnih organih, pošiljanje vabil na določene naslove). Upravni organ v postopku zbira dokaze in na podlagi le teh odloči z izdajo odločbe. Dokončna odločba je podlaga s katero se posamezniku vpiše v register stalnega prebivalstva novo prebivališče. Če pristojni organ v postopku ne more ugotoviti , kje posameznik dejansko prebiva, z dokončno odločbo ga izbriše iz registra stalnega prebivalstva. Rok za ugotavljanje dejanskega prebivališča je praviloma 60 dni. V primeru, da pristojni organ ni mogel končati postopka v 60 dneh, se rok podaljša.

  • Adam M. je rekel/-la:

    Vprašanje
    Spoštovani, Na pristojni upravni enoti sem sprožila postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega bivališča osebe, ki je prijavljena v stanovanju , kjer z družino živim jaz. Oseba, ki pa je še vedno prijavljena , tukaj ne živi že dve desetletji. Na upravni enoti mi nočejo izdati nikakršnega dokumenta , da sem sprožila postopek, niti me sproti ne informirajo o dogajanju. Zanima me ali imam pravico do informacij kako daleč je postopek in kaj so ugotovili ter kje jih lahko dobim, saj na moj naslov dnevno prihajajo izvršbe - na vratih pa se je pojavil že tudi izterjevalec. Lahko me razumete, da bi rada vedela kako naj se še zaščitim pred morebitnimi izterjevalci , saj z osebo nimam nič istočasno pa želim upravni enoti posredovati vse potrebne informacije, da bi se postopek čim prej zaključil . Hvala za odgovor
    Odgovor (20.11.2009)
    Ker niste oseba v postopku, vas pristojni organ ni dolžan obveščati o poteku postopka.

    V postopku ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča posameznika ste lahko vabljeni kot priča, ki bo podala izjavo na zapisnik. Upravičeni ste do kopije tega zapisnika.

    V skladu z 20.a členom Zakona o prijavi prebivališča pristojni organ lahko lastniku stavbe na določenem naslovu posreduje podatek o imeni in priimku, datumu rojstva ter vrsti prebivališča vseh posameznikov, ki imajo prijavljeno stalno ali začasno prebivališče na tem naslovu. Za pridobitev navedenih podatkov lastnik stanovanja mora navesti, da osebne podatke potrebuje za izpolnjevanje določene obveznost, ki je v skladu z zakonom.

  • Dimek je rekel/-la:

    Ja, Elena se s svojim vozičkom res lahko skrije v Sloveniji. Verjamem, da bi jo težko našli, če upoštevamo sposobnosti organov pregona!

  • toto je rekel/-la:

    Je strategija razvoja iger na srečo pisana na kožo Hita?
    Ljubljana, 17. decembra (STA) - Strategija razvoja iger na srečo, ki jo je v četrtek sprejela vlada, je po oceni sodelujočih na današnji okrogli mizi v Ljubljani pisana na kožo državnega Hita, zmanjševanje (ali odvzem) koncesij igralnim salonom pa bo ogrozilo tako financiranje lokalnih skupnosti kot financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

    Okroglo mizo sta organizirala predsednik Društva za zaščito ustavne države Rado Pezdir in predstavnica društva YHD Elena Pečarič. Prvi je dejal, da je strategija napisana za reševanje podjetja Hit, saj priporoča, da se število koncesij za prirejanje iger na srečo zmanjša.

    S tem po njegovih besedah ne bo ogroženo samo financiranje lokalnih skupnosti, temveč tudi invalidskih in humanitarnih organizacij, ki denar za svoje delovanje in programe dobivajo od koncesij prirediteljev iger na srečo. “Treba je spremeniti zakonodajo, financiranje narediti transparentnejše, odpraviti pa tudi kolizijo interesov,” je - kot so sporočili po okrogli mizi - dodala Pečaričeva.

    Andraž Teršek s primorske fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije je dejal, da država deluje politično neodgovorno in kaže svoj ignorantski odnos do prava. “Zakon o igrah na srečo bi bil v primeru, da bi ga pripravili na podlagi strategije razvoja iger na srečo, neustaven,” je dejal.

    Kot je pojasnil, ustava ščiti svobodni trg in najmanjše gospodarske subjekte, a strategija te pravice odvzema, da bi zaščitila en sam gospodarski subjekt.

    Iz stranke NSi pa so danes sporočili, da strategiji odločno nasprotujejo, saj ni strateško naravnana v prid slovenske družbe. Prav tako nasprotujejo oživitvi pogovorov z ameriško družbo Harrah’s, ki se je že pred leti neuspešno dogovarjala o skupni naložbi z novogoriškim Hitom.

    V NSi nasprotujejo tudi zamisli ministrice za gospodarstvo Darje Radić o popolni privatizaciji igralnic. Privatizacija v tej dejavnosti je korak v napačno smer, saj pomeni širjenje igralništva, ki nedvomno ima negativne posledice na človeka in okolje, so sporočili iz NSi, kjer še opozarjajo, da povečevanje ugodnosti za vlagatelje v igralništvo spodbuja nelojalno konkurenco drugim panogam v turizmu in gospodarstvu nasploh.

    Namesto tega predlagajo dodatno obdavčitev igralništva ter ustanovitev posebnega javnega sklada za odpravljanje negativnih posledic igralništva in uvedbo preventivnih in kurativnih dejavnosti.

  • politik je rekel/-la:

    Tale gospodična je postala trn v peti mnogim ljudem na pomembnih položajih, zato ni čudno, da se posložujejo teh potez! Kakor je videti, se ničesar ne ustraši, ampak nič je ne ustavi!

  • plac je rekel/-la:

    Mogoče pa kr najboljše, da dobi dve priči in se prijavi na Linhartovi 1 to bi bil show.

  • plac je rekel/-la:

    in, da prjavjo, da tisti predsednik invalidov nkol ni tam živel ampak v treh topolih v Izoli

  • Samo je rekel/-la:

    To je jebanje državljanov v glavo!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ja, ELENA je že tako pomembna funkcionarka in državljanka, da lahko živi kjerkoli brez prijave stalnega prebivališča.

    Tudi v AFRIKI.

  • Forestina je rekel/-la:

    Tako je to, ko se zabita elita spravi nate, bo mogoče Kresalica kakšno solzo potočila.

    Elena naš Wiki Julijan :)

  • Forestina je rekel/-la:

    Bo potrebno najeti kakega pasjejebskega odvetnika :)

  • Forestina je rekel/-la:

    http://tvslo.si/#ava2.90947280;;

    Elena na poti v predsedniško palačo :)

  • Forestina je rekel/-la:

    “Zato naj vam rečem in zapomnite si dobro, če hočete živeti v miru z Zapoljci in z vsem svetom: ne sprite se nikoli z nikomer, in če kdo poreče, da ima osel zeleno dlako, mu odgovorite: “Pa še kako zeleno!”. Nadalje: ne vtikajte se v stvari, ki vas nič ne brigajo. Veste torej že iz izkušnje, da poučevanje ljudstva ni dobro in koristno opravilo. Ogibajte se ga torej, v Zapolju se ga še celo ogibajte, zakaj tam je ljudstvo potrebno pouka kakor nikjer drugod.

    Dost je tega :)

  • petrovc je rekel/-la:

    Kdor isce, ta najde, so pa tudi taki, ki garasko iscejo in se sami za vsak primer, proizvajajo.
    Sedaj nas, davkoplacevalce, caka tozba drzave in spet bomo placevanje, novo pgruntane “izbrisane”.
    Denar, denar, denar, denar,……
    Ce ne gre pri kakem zavodu, pa pri igralnicah, pa pri “izbrisanih”, pa…..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Sprašuijem se, kaj dela Helsinški monitor ob evidentnem kršenju človekovuh pravic ponižane in razžaljene ELENE.

    Primer ELENE mora nujno pred Organizacijo združenih narodov da se nam ne zgodijo ulice in trgi.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Na ELENINIH straneh se oglašajo največji slovenski intelektualci.

    Imena, kot so DIMEK, LOLEK in OREHEK, vse povedo o njih.

    Oglasil se ni le še kralj blatnih mlakuž KRAP.

  • Kooperativc je rekel/-la:

    He, he,… lepo se razvija debata… očitno je to tema, ki še marsikoga žuli… za razliko od elektrike, gre tu za veliko večje koristi za družbo … Mogoče to spada pod odpravljanje administrativnih ovir.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest, Savič Domen. Savič Domen said: Haha, tole bo zanimivo: http://tinyurl.com/3ybkbyo : Elena vs. Pahor vs. Slovenija cc: @Centrifuzija [...]

  • petrovc je rekel/-la:

    Ja, na vso sreco sem se ni zasel veliki lovec na bele cloveske glave takopokozlani BRIC!
    Takonakozlani BRIC se zadrzuje bolj v loviscih na visoko divjad, J.J, B.A, T.K.

    Zgleda, da je ogrozenost, da ne bo teklo vec cvenka od iger na sreco mimo, sedaj gre za to, kdo bo dobil levji delez in zveri so nervozne,rencijo.

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Spoštovani bralci in komentatorji kolumne. Moj namen je dejansko spodbijati ta zakon in pokazati na njegovo absurdnost, zato vabim vse, da podobno kot jaz vložijo pobudo za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča naših politikov, lahko mi pošljete tudi v vednost, da bomo imeli zbrane vse pobude na kupu. če pa si tega ne upate sami storiti, mi vsaj priskrbite naslove (stalne in začasne), npr. od Janeza Janše, Dragutina Matea, Zofije Mazej Kukovič,…
    Hvala.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Nimaš kakega bolj pametnega dela?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Še za poštenimi ljudmi bi vohljala!

    • Zebra je rekel/-la:

      Mate in Janša sta zakuhala ta zakon.

    • zorge je rekel/-la:

      Elena , malo počakaj , vsaj eden od teh, ki si jih naštela bo v kratkem imel stalno prebivališče na Povšetovi 5.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ZORGE; mokre sanje!

    • K'rEn je rekel/-la:

      Tukaj jih je kar večina, katerim je edino zadovoljstvo v lajfu komentiranje in pogoste mokre sanje.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Elena, napiši eno šablono prijave, da bo enaka za vse, ki bomo poslali prijave. Jaz jo bom.
      Kdor se počuti vsaj toliko ozaveščenega in ima za vzorec jajčk se bo odločil. Tu ne gre za nagajanje. Vemo, da je Elena trn v peti naši “eliti”, si pa bodo morali kaj drugega izmisliti. Noro kako iz ihte vlečejo poteze, ki so za njih kontraproduktivne.
      Seznam osumljenih in tekst, ki gfa bomo kopipastali,..nakar objavimo tukaj, na fb, na vse zanimive naslove.
      Dajmo, soseda,..gremo:)
      Predlahgam za začetek že navedene JJ, Kukovičeva,…Pahor…gremo naprej.

  • petrovc je rekel/-la:

    PRSUTOBORCI: evo, pa je bit udarila na dan! Dajmo, stikajmo po ne nasih!

    Saj poznate, kaj kme spomladi naredi prvo:
    1. Zorje njivo, da je zrela za posaditev
    2. Sam posadi krmpir
    3. Isti kmet potem tudi sam obira, pobra, krompir, ga gloda in servira na sto nacinov!

    Tako je z nasimi malimi in velikimi aferami!

    Eni in isti orjejo, sejejo, zanjejo in nam strezejo, nezabeljeno seveda!

    Ti in isti naj se poglobijo v nauke, vero Bude! Kaj ze pravi budizem o tistih, ki sejejo veter, njih karmah v naslednjem zivljenju. Ce pa gremo zivljenje nazaj, lahko vidimo rezultate teh karm danes!

  • petrovc je rekel/-la:

    BERIJA: Stalin je narocil, Berija pa izpelal! To je bil tisti Berija, ki je zvecer z svojimi soferji po Moskvi lovil mlada dekleta, po tem pa jih posiljeval kak teden v prostorih NKVD! Tako, da dekleta scasoma sploh niso upala zvecer na ulico!
    Dober prijatelj Tita.

    No, ta Berija je tudi narocil: Ugotovite dejansko komentiranje nase politike in voditela, obcanov in politikov, njihovo dejansko razmisljanje in mi sporocite nemudoma v vednost, da bomo imeli zbrane vse vrage naroda skupaj!
    Njihov namen je spobijanje, rusenje, komunizma in restavriranje, uvedba kapitalizma. Mi moramo to absurdmnost zpodbijati do temeljev, boj brez pocitka!
    Ce si ne upate sami to storiti, napisite anonimno, kdo se ve o tem!
    Posebej bodite pozorni na npr.:………

    In spiceljni so sprizadevo lotili dela! Zelo prizadevno! Nekateri celo prevec.
    In prislo je do Trotckisticnega procesa!
    Tito je Dahavske procese kasneje samo kopiral!

    In na teh procesih so seveda, dodobra obdelani vsi obtozeni priznali, da so agentje!
    Te procese je celo Goering v Nurenbergu uporabil kot primer, kako brezpravno je to sodisce!
    No, Nasel se je uporen in pokoncen, ki ni priznal.
    Nasel se je umazan in pokvarjen, ki je prical.
    Pa so privedli to prico, ki je trdila, da je tega in tega dne, to in to uro, to in to minuto, na hodniku tega in tega poslopja v centru Moskve, pred straniscem, torej v tem in tem prostoru, njemu osebno, obtozeni govoril to in to.
    Tozilec zakrici vdvorano: ste videli, ste slisali, dokazi so torej jasni, smrt!
    Pa pravi obtozeni: Tega in tege dne, to in to uro in minuto, na tem in tem prostoru, v Moskvi, tovarisu, prici, tega nisem mogel govoriti, ker sem bil tocno takrat na partijskem plenumu v tem in tem mestu, ki je od Moskve oddaljeno 8.000 km in kar je smesno, tocno tega in tega dne, to in to uro, to in to minuto sem tam imel referat! Lahko preverite!
    Dvorana sokirano obmolkne. Tozilec se dvakrat zavrti okoli svoje osi in se po Titoisticno zadere:
    “Tovarisiiii, sedaj vidite, kako zakrknjene sovraznike imamo pred sabo, samo dokaz vec, da vrag naroda ne pozna najmanjsega kesanja in zasluzi najstrozjo kazen!”
    (Op.:ta govor tozilca je dobeseden iz RU arhivov)
    In dvorana plane kvisku, ploska in skandira!

    To me izjemno spominja na apel tu!
    Pa seveda neizmerno zeljo po nadaljevanju smislu linca!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Za tožilcem se je oglasil še advokat, zagovornik obtoženca: “Za zločin, ki ga je obtožen moj klint, je še smrtna kazen premila.”

    Tudi to se bere v arhivih.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: res je !!!
    Samo mesto je bilo malo blize Dunaju, mar ne?

    Si videl, kako se izvaja moja prva tocka programa vzpostavitve drzve Kranske in ta je:

    Ukinitev parlamenta in politikov v SLO! l!

    Vse gre po programu!

  • petrovc je rekel/-la:

    PA SE TLE: za razne laznive zagovneze, pa tudi popolne analfabete, ki na teh straneh trdijo, pa tudi drugje, lazejo ali pa pojma nimajo o cem govorijo, da je Bajuk unicil finance, se zapufal,…

    TAKOLE:
    Dolg Drnovskovega bambusata
    1. Dolg drzave do prevzema vlade JJ in Bajuka……A

    2. Dolg drzave po odhodu vlade JJ in Bajuka……B

    Grabez

    3. Dolg drzave s 01.01.2011………………….C

    Tema, kaos

    4. Razlika R1………………………………….R1

    5. Razlika R2…………………………………R2
    ————————————————————————–

    R1 = A - B = rahel plus (bruto)

    R2 = B - C = globok minus (bruto mocvirje, zivi pesek)

    Kaj pa skrivate z bancnimi garancijami!! Aaaaa, narod, tu je pravzaprav ost problema, zato je pa pri nas GSM demokracija, ko vlada nastavi bankirje, da imajo njen GSM in se jih poklice, oni pa natiskajo, roka roko umije!!
    Bajuk je tu imel red in disciplino in poravnaval zavozene Drnovskove bancne garancije in naredil red!!!

    Ledena gora, ki nas caka, pokradenega posredno, je preko bancnih garancij!
    Bancne garancije pa so v brutu dolga drzave stejejo pod sam dolg drzave!
    Tu pa samo Bog ve, kaj so vse polomastili!

    Zato pa tako hite lagati, kaksen dolg je pustil Bajuk, da bi v to vreco podtaknili svoja gnila jajca!
    Kaj jajca, to so dinozavrova jajca, ki jih je kot iker beluge. (Op.: kakih 400kg)

    Zal je Bajuk GOSPOD!
    Njega ste ogoljufali, grdo ogoljufali pri prodaji druzbenega stanovanja v Ljubljani, to dobro vedo na MOP! Pa je pozrl! Za ljubljeno SLO!
    Potem ste ga ponizali ob odhodu!
    Tretjic tega GOSPODA ne boste vec!

    On ni Jansa! Tudi nista bila povsem prijatelja, pac pa odlicna, spostovana sodelavca!
    Bili so pomisleki, tudi pri meni so!

    Dvakrat ste nategnili Pucnika. Prvic, ko ste ga povlekli v demonstracije, vi ste spizdili, on pa je bil tepen.
    Drugic, ko ste ga ogoljufali na volitvah! Takrat to ni bila sluzba ali nekateri.Bila je izdaja ljubezni za katero je gorel.
    Tretjic tega GOSPODA ne boste vec, zapustil nas je vse!

    Toda, toda, Bog ve kaj dela, vedno znova zraste palica za rit!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Petrovc, klobuk dol pred tvojim danasnjim komentarjem. Bajuk ni Jansa in Janasa ni Bajuk.In Pucnika in janso je ta narod izdal parkrat.Zato ta narod ne zasluzi drugega kot mu Bog izdatno posilja. Torej se ne cuditi,ce je fuk vedno bolj nasilen in vazelin vedno bolj tanko nanasan.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Glej, če bi bil Bajuk GOSPOD??, bi se pri svoji odlični penzuiji odpovedal pravici do prejemanja konkretnega nadomestila po ptrenehanju funkcije…toliko o gospodu:)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ti lahko sodiš le o gosposkioh tovariših, o gospodih nimaš pojma

  • petrovc je rekel/-la:

    ZA LAHKO NOC:
    Vprasa uciteljica v 2 razedu OS marsala tita v Velenju, D. Janezka:
    “Janezek, koliko je 6+6=?”
    D.Janezek:” 6+6=11″
    Uciteljica: “Ne, to pa ni prav, pomisli!”
    D. Janezek: “6+6=13″
    Uciteljica:” Janezek, ti pa bos predsednik vlade nacionalisticne Slovenie, ce se bo odcepila, da jo unicis!……….Sedi, PET, ti si spec nas kader”

  • K'rEn je rekel/-la:

    Hotela Helena in nejn ego to priznat, je premala riba (in to dobesedno), dabi se primerjala z Pahojem, Janšo,….
    Mogoče zgolj Dimičevo, Baričevičem,….

    • Mirjana je rekel/-la:

      kren,..kdo si pa ti?..kren, k nima jajc se podpisat,..dej no popij čajčka, sicer ni za jajčka,..a se lepo ajčka :)))

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ELENO bo dal ŠUŠTARŠIČ čez koleno.

    • zmelkov je rekel/-la:

      Mogoč bi jo hotu pa na kolena, sam pol b si mogu večkrat spodnjice zamenjat revež ubogi

  • petrovc je rekel/-la:

    POGRESANI: pogresamo velikega zgodovinarja in zeliscarja ANGIE! Zadnjic je bil opazen pri izkopavanju ostankov nastanka i tekovin KPJ in SKOJ! Sumimo, da ga je zasula ogromna tekolavina KPJ in SKOJ!

    ANGIE je MEFISTA ucil, da nima pojma o zgodovini in da 1930 nista obstajali ne KPJ in SKOJ!

    Resnica: KPJ in SKOJ (podmladek KPJ) sta bila ustanovljena 1919 in sicer iz delegatov:
    Hrvaske, Slavonije, Dalmacije, BiH, Vojvodine!
    Njih pot je bila zacrtana kot TEROR!!!

    Rojstvo in vsa zgodovina KPJ do 1955 je zaznamovano samo s TERORJEM in spet TERORJEM!
    In to tudi znotraj samega clanstva.

    Izsli so iz socialdemokratov!

    Tako, ANGIE, na vseh koncih te je treba uciti, popravljati tvojo krivo vero!

    • Rogerg je rekel/-la:

      Angie je naredil samomor iz zasede vsled propadlega glasovanja o RTV zakonu. Z zeliscnimi zadevami in tolmacenjem zgodovine pa se bo poslej zabavala ekipa Vest.si. Torej vsi, ki se niste temeljito obvesceni in osvesceni, pristopite.

  • petrovc je rekel/-la:

    ZAVBI NANDO: XIV pismo apostolom SKJ

    URGENCA: ce pa to ni en ziv dolgcajt!!
    Mav schauam po zimrih norn hausa, ve drnoha, vse je pogloncano, vse pokoseno, k trava za gnojno jamo, nobenega kravala.
    Ziv dolgcajt!
    Kot je pravu, v dobrih, aktivnih, cajtih, nas libe ANGIE, da naj se poberemo, crni, v oddelke Druzine, Reporterja, Financ, zej pa res ne vem, tu so res samo se crni, fasisti, beli, taki k so za pospravit: Petrovc, Mefisto, Roger,….ziv dolgcas, svabs kot b citov Druzino!
    Uzbuna, auf, proletari, jebtebog, pa crni so dosli do predgrada, hura, u kontra napad! Posvuda crni!

    BRIC, ki je toliko obetal s svojim masingewerom, da bo pospravil vse crne, z potomci vred, vsem sorodstvom in prekinil rodbine crnih, gene, lezi v postelci, cuza gumijastega psa, mu tisci prst v ritko, ob njem pa hladni, zarostan, masingewer. Ze dva dni ni kakov, ceprav ima v ritki rorcek. Samo smehlja se bebavo z izbuljenimi ocmi.

    ANGIE, ki je se vceraj skakal s krampom in lopato, da bo crne potlacil po rovih in vodnjakih, pa zasul, visi zdaj na striku za perilo in se susi, baje je naredil samomor iz zasede, pri tem pa se je se dvanajstkrat s metlo, zastihal v srce! V rokah nima ne krampa, ne lopate, ima pa zlicko, s katero je odkopaval tekolavine KPJ in SKOJ! Kopal je in kopal, pa so ga zasule kosti in to ne katerikoli kosti, same kosti vraga naroda!

    DDD in JBTKP>>> spita skupaj DDDD je svoj kabelcek vtaknil v stekdozo JBTKPT>>>, zadaj in oba zadovoljno sopeta. Pa smo JBTKP>>>-ju se pozabil ritko pocistit, prehitu nas je DDDD prej vtaknil kabecek. Nic od tako opevanega udarnega dvojcka. Adijo revolucija&Panslavizem, adijo pohodi na Venete, adijo plavalski maraton cez tisto siroko reko.

    Na hodniku samo se zebranje Petrovca in Mefista! Pej pa udarne in gromke: “Hej Slovani,… Kovaci smo in…. Na juris 14……, Pa skocimo v Sotlo, preplavamo gene,………

    STEPPENWOLF: je baje pobegnil na Polsko! Emigriral! Baje so tam za njim izdali tiralico, je v metroju scipl zenske za ritke in se po tem na policiji izgovarjal, da isce gene slovenceljnov.
    Poj pa policaju odgriznil uho, ga ma v spiritu, da dokaze, da mamo slovenci tocno take usesa, tko, k je Hitler iskal Jude po usesih,… in pobegnil v untergraund, kjr se kaze samo se ponoc, da si zenske ne upajo nacesto, pul jm kocine.

    Dovgcajt, dovgcajt, k b brav Druzino! Bo treba drugm! Sam en zupniki.

    FORESTINA se daje nekaj upanja! Skace po hodniku, v feredzi in rjuhah, okol pasu si je navezova repo, svinsko repo in pet metrov izpulenga telefonskega kabla in knof od BRICOVIH gat, k ga je odtrgova z zobmi lastno jezicno in grozi, da bo vse vrgva v luft.
    Luknce ma sam za oci in podtrebuhm, za vsak slucaj, ce se ze najde kdo, k b vtknu!
    Se ji je cist zavrtel! Vceraj se je sla nekaksno kamikazo, s petga nadstropja je na glavo skakava na spod parkirane wagne, z lesenim avionckom in rdeco piko na celu, na wagne DJEEP made in USA! Dons pa lep po hodniku neke plakate, kao mednarodno tiralico za neko Jlisicevo, nagrada, petkrat ga povlece lastnojezicno!

    NEJA, ponjo je prisel ocka, ji navil usesa, nasa pika nogavicka je mal pojokala in sla z ockom domov, klecat v kot, na koruzo in molit ocenas! Nam je vsem dovgcajt, tko nedovzn se je igrava v peskovniku in devova kupcke na njih pa JJ.

    SIFRA: je utonil v skolki, raziskoval je iztrebke Petrovca, pa je se potegnu vodo, je mislu, da je tist strik za to, da se z njim dvigne v 3 nadstropje, tko k v liftu!
    Trikrat je potegnu, trikrat se je utopu. Sj poznate, norcu enkrat nkol ni zadost.

    Dovgzajt, vam pravm, dovgcajt, k b biv v Druzin!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ELENA se je naselila že nevarno blizu italijanske meje.

    Da ne bo neke temne noči prekoračila mejo in jo zbrisala k Berlusconiju.

    • K'rEn je rekel/-la:

      Slovenci žal nimamo te sreče.

    • Kooperativc je rekel/-la:

      Odgovor krenmu… Povej po pravici… zakaj bi bilo dobro za slovence, da bi jo zbrisala prek meje? En odgovor vidim v temu, da imaš mogoče dostop do denarje, ki ni tvoj in da ga deliš tako, da tvoji projekti (ali pa projekti tvojih prijateljev), dobijo denar. Ali bi bil bolj konkreten? S tem, da nekdo kaže na tatu, pa tudi če ga imamo vsi radi in mu z veseljem pustimo krasti, Elena po mojem mnenju ni čisto nič škodljiva. Še več. Hočeš nočeš dela tudi tebi uslugo.

    • K'rEn je rekel/-la:

      Povsem enostavno: Slovenije je prepolna ljudi, ki so izjemni “kreativni” v svoji destrukciji in širjenju negativizma. Helena pa svojo invalidnost tudi perfidno grdo trži in manipulira z kvazi “nevtralnimi” humanisti.
      Take ljudi pač bolj kot Pahorju in drugim slovenceljnem privoščim Berlusconiju.
      Glede denarja pa priznam, da te nisem razumel. Se pa tudi ne sekiram zaradi tega, ker te nisem.
      In za konec: Bog me obvaruj uslug Helene Pečarič.

  • petrovc je rekel/-la:

    SPOMIN: spomnim se, bilo mi je 9 ali 10 let. V razred je neka uciteljica, priiseljenka, prinesla nekako skatlo z zvocnikom in namesto likovnega pouka in glazbe, smo morali poslusati Titov govor! Dve uri!
    Spomnim se , da sem drgetal od tega njegovega ZVERSKEGA sovrastva in krvozeljnosti in prediranja, lajanja steklega psa!
    Takole nekako: …..da nikoli vec ne bodo beli in njihovi pomagaci videli lepega Triglava, se kopali v toplem Jadranu, da jih bodo pospravili, pobili, iztrebili, tudi v tujini, kjerkoli so, koncali bodo, kot so koncali tisti,ki smo jih ujeli,………itd
    Pojma nisem imel, kdo so to beli, vedel pa sem, da so to neki ljudje, verjeto Kranci.

    Drgetal sem ob tem lajanju, neizmernem sovrastu, podpihovanju kriminalnega zlocina,…

    In od tedaj Tita nisem cenil! Najprej sem se ga bal, ko sem bil pri 18. pa iskreno sovrazil.
    Ceprav mi je oce, partizan, vzgojen sem bil poslusno, tisockrat govoril, naj ne delam sebi problemov, mi ni hotel niti povedati, kdo so bili, ki so po vojni pobijali, pa je vse vedel, ces, da sovrastva ne misli prensati v mojo duso iz roda v rod.
    Da Bog edini lahko sodi!

    • zorge je rekel/-la:

      Petrovc, povej po pravici, da si ponosno nosil modro titovko in pinirsko rutico, ter mahal z zastavico in ves vzhičen na ves glas vpil Tito, Tito.

  • petrovc je rekel/-la:

    MIRJANA; se oproscam, ko je moj prjatu ZAVBI NANDE delal spisek za iglco, klistir in priklapljal zaporedno na 400 kV, te je zgresil, tudi PAMPERSOV jutranja porcija, nisi dobila!
    Bo popravil, obljubljam, sem ga ze opozoril!
    Sedaj se ukvarja s pacienti, ki soze priklopljeni, deluje jim, vklaplja se jim, kratkosticna prenapetostna zascita, venomer jih izklaplja, mece ven!

    Gospod Bajuk je svojo penzijo za svoja stiri leta zasluzil! Ce mu jo samo iz obresti izplacamo Kranci. Iz enega promila obresti kolikor bi jih sedaj placevali za striri leta prej zapufane dezele Kranske!
    In zaBoga, daj brzdaj najbolj neumne spiceljske komentarje! Tvoji so nas, Krance, spravili ne le financno na kolena, temvec nas tudi nacinalno ponizali, brez primere v zgodovini!
    Kam pa lahko tvoji grejo?
    Papez jih pusti pred vrati!
    Obamao prosijo za sprejem, pa se jim smeji!
    Angleski dvor jim ne dvigne telefona!
    Nemska kanclerke gleda v nebo in se zmrduje, kot bi smrdeli, kot tudi res smrdijo, kljub gatam iz Armanija!
    Na RU TV jih brisejo iz posnetkov, ko kazejo EU!
    V EU jih prenasajo kot prenasas prehodno ploho in vlago v cevljih
    S A L A B A J Z E R J I !!!

    Gadafi jih podjebava s kamelami in tenderjem, ko ve, da ne bomo zmogli bancne garancije, tipicno Arabsko!
    Albanski voditelji bi spejeli tako in tako vsakega, samo da bi bilo proti Srbom!
    Kosorjeva je Pahorja sprejela samo, da ga je dobro nategnila!

    SRAMOTA ZA KRANSKO NACIJO STE!

    Sramota, kakrsne nismo imeli od leta 500 po Kristusu!
    Ste pa up za Panslaviste, v tisocih jim dodeljujete drzavljanstvo, pasporte, pa slovensko ne znajo.
    Vemo kdo in kako se dodeljujejo in kdo zvoni!
    Vi ste kupili na danasnji dan 10% gasov na volitvah! To pa je Panslavizem, edini!
    Nasih 40% pa so vasi starsi zverski pobili 1944 in 1945 in 1946!
    Vemo kaj je delala XIV na krvavem pohodu po Stajerlandu! Pobijala Krance s Nemskimi priimki.

    No, ne upajte, nasa volja, nasa energija, bo nasla pot in izgubili ste, ko ste prvic dobili!
    V nas pljujejo geni Venetov, strah Rima, pamet Judov, diciplina Germanov in dusa Azije!
    Vase goljufije bodo zapisane v zgodovini in vas Pucko bo naziv za Kranskega Petana!

    Takoj sem vedel, pa nisem imel casa napisat:!
    Tole sranje si je Elena Pecaric izmislila sama s vasimi na UO! Cilj je jasen!
    Ne pada sneg, da pobeli breg, pada, da se sledi divjacina, da lovci lahko streljajo v svoji krozeljnosti!
    In sedaj s prijavami, to je bil koncno cilj vsega tega rom pom poma!
    Sedaj se bo poleg velikih afer na postene politike usula tolpa pizdolizcev, vasega pritlehnega kalibra, ukvarjal se bo z tisocimi malimi nadleznimi osebki, ki bodo anonimno nadlegovali! Pa to je huje kot v NKVD pod Berijem in Trotskim!
    Pleada moznih prijav banditov je vecja, kot si jo lahko zamisli normalni clovek!
    Naprimer: BRIC in MIRJAM se dogovorita. Bric na izhodu iz trgovine nadleguje JJ. Skozi zobe mu psuje mater, to bric odlicno obvlada. Glasno pa prosiv bogajme!
    JJ ga zavrne in gre v avto.
    Prijava, dokumentirana, ozvocena, kako JJ ne da vbogajme revezu, ki milo prosi!
    Psovanja se jasno ne slisi!
    In rezime: JJ je fasist, ne pomaga revezem, je sebicen, pri placi 4000 Euro, je samopogolten in tak nam ze ne bo vladal, tak skopuh in nesramnez!

    Pa kar kopirali boste prijave, jasno, nimate pameti, sami jih izpolniti!
    Seveda spadate med tiste Panslovane, ki ne znate Slovensko!
    Vse za vas eno pogoltno E.P.

    E.P. Ker ze ne verujes v nasega Boga, ti ponujam tega, ki je v Indiji, Kitajski, Vietnamu, Burmi,…
    Izvira 2.500 let nazaj, Sidharta je govoril.
    Govori o KARMI in REINKARNACIJI.
    Pri tebi je krog karme zlo in zlo in zlo! Danes in vceraj.
    In ne sprasuj se po tem, zakaj je INKARNACIJA danes kot je! Vprasaj se, kaj je vzrok in se huje, zastavi si vprasanje, kaj bo jutri s tabo!

    • Kooperativc je rekel/-la:

      Odgovor ostalim in ne Petrovcu… Ko takole človek bere take in podobne prispevke, mu je takoj jasno, da se bo zogodovina ponovila (Srebrenica in Balkan to od 1994 dokazuje… sam sicer s srcem zastopam idealistično stališče, da nas bo prej srečala pamet)… Samomorilska nagnjenja psihopatov niso nevarna samo njim samim in neposredni okolici, ampak ogrožajo družbo kot celoto. Mi je bilo všeč enkrat na TV, ko pravi američan - “Pa saj so izgubili vojno” - v smislu … lahko jo izgubijo še enkrat, če ne verjamejo in bolje je, da gredo z nami dalje kot prijatelji… Blaginje prav gotovo ne moremo doseči z nenehnim ponavljanjem zgodovine. Zato prosim vse, če se le dan, da mi ne spuščajo takih zastrupljevalskih “tekstov” skozi - cenzura “umobolnih” teksotov, je tu popolnoma umestna in izraža kulturno raven naše civilizacije.

  • petrovc je rekel/-la:

    MIRJANA: z ozirom na dejstvo, da nimava istega mnenja, se pa vsaj strinjava, da je eden od naju TRAPA!
    Koncno bi s teboj polemiziral, toda ti si tiste vrste, kot NEJA, ce bi te hotel prepricati, bi se moral s tabo strinjati!

    ZORGE: zelo si zgresil! Pa nisi vreden, glede na zgornjo pripombo, da bi ti razlagal!
    Spadas med tretjo vrsto moskih:
    1. So taki, ki objamejo in se po tem samo se razjocejo?
    2. So taki, ki ulovijo in po samsko postorijo!
    3. So taki, ki oblajajo in po tem pobegnejo in se zenske razjocejo!

  • petrovc je rekel/-la:

    CAS VESELJA: sicer me pa preveva nek topel, blazen obcutek blizajocega praznika. Protestanti imamo samo tri praznike;
    -Bozic, rojstvo upanja
    -god, rojstni dan Angela
    -velika noc, ponovno vstajenje.
    Dusa in srce se vesel! Rad bi, da bi vsi,ki se tu prepiramo alise strinjamo, cutili enako!

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Mi bo kdo zrihtal naslov od Janše?

    • zmelkov je rekel/-la:

      JANEZ JANŠA, roj. 17. 9. 1958

      naslov: Grosuplje, Brinje cesta I 55

      poklic: diplomirani obramboslovec

      delo: poslanec DZ RS

    • zmelkov je rekel/-la:

      Potrdijo se mandati vsem poslancem Državnega zbora, izvoljenim na volitvah 21. septembra 2008, po seznamu izvoljenih kandidatov:

      1. BOGDAN BAROVIČ, roj. 31. 7. 1955, s stalnim prebivališčem v Trbovljah, Gimnazijska cesta 5;

      2. ROBERTO BATTELLI, roj. 19. 10. 1954, s stalnim prebivališčem v Bertokih, Ob spomeniku 6, Koper;

      3. SAMO BEVK, roj. 27. 8. 1956, s stalnim prebivališčem v Idriji, Mestni trg 4;

      4. MARJAN BEZJAK, roj. 23. 10. 1960, s stalnim prebivališčem v Voličini, Zg. Voličina 75 b;

      5. FRANC BOGOVIČ, roj. 2. 2. 1963, s stalnim prebivališčem v Koprivnici, Koprivnica 39;

      6. MIRKO BRULC, roj. 2. 10. 1946, s stalnim prebivališčem v Šempasu, Vitovlje 88b;

      7. RENATA BRUNSKOLE, roj. 25. 4. 1970, s stalnim prebivališčem v Suhorju, Hrast pri Jugorju 1 A;

      8. ALAN BUKOVNIK, roj. 23. 9. 1970, s stalnim prebivališčem v Radljah ob Dravi, Koroška cesta 62;

      9. ANTON COLARIČ, roj. 24. 8. 1954, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Petričeva ulica 15;

      10. FRANCE CUKJATI, roj. 15. 2. 1943, s stalnim prebivališčem v Lesnem Brdu, Lesno Brdo 72;

      11. MILAN ČADEŽ, roj. 11. 5. 1966, s stalnim prebivališčem v Gorenji vasi, Gorenja Dobrava 36;

      12. BOGDAN ČEPIČ, roj. 3. 4. 1956, s stalnim prebivališčem v Bresternici, Na Jelovcu 33;

      13. ZVONKO ČERNAČ, roj. 23. 9. 1962, s stalnim prebivališčem v Postojni, Ul. Vilka Kledeta 24;

      14. dr. ANDREJA ČRNAK MEGLIČ, roj. 14. 2. 1955, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Mlinska pot 8;

      15. MATEVŽ FRANGEŽ, roj. 30. 3. 1978, s stalnim prebivališčem v Mariboru, Krekova ulica 20;

      16. dr. PAVEL GANTAR, roj. 26. 10. 1949, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Cesta na Brdo 79;

      17. LJUBO GERMIČ, roj. 19. 11. 1960, s stalnim prebivališčem v Rušah, Kolodvorska 29/a;

      18. JOŠKO GODEC, roj. 21. 3. 1950, s stalnim prebivališčem v Litiji, Ježa 6 A;

      19. GREGOR GOLOBIČ, roj. 20. 1. 1964, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Kotnikova 22;

      20. dr. VINKO GORENAK, roj. 15. 12. 1955, s stalnim prebivališčem v Šmarju pri Jelšah, Vršna vas 39;

      21. LÁSZLÓ GÖNCZ, roj. 13. 4. 1960, s stalnim prebivališčem v Dolgi vasi, Vaška ulica 46, Lendava;

      22. IVAN GRILL, roj. 12. 2. 1961, s stalnim prebivališčem v Novem mestu, Na Tratah 13;

      23. mag. BRANKO GRIMS, roj. 26. 8. 1962, s stalnim prebivališčem v Kranju, Cesta Staneta Žagarja 39;

      24. MILAN GUMZAR, roj. 15. 9. 1953, s stalnim prebivališčem v Benediktu, Strma 16;

      25. MIRAN GYÖREK, roj. 13. 4. 1952, s stalnim prebivališčem v Murski Soboti, Ulica Ob kanalu 18;

      26. MATJAŽ HAN, roj. 17. 1. 1971, s stalnim prebivališčem v Radečah, Krakovo 4;

      27. ROBERT HROVAT, roj. 10. 4. 1971, s stalnim prebivališčem v Dobu, Stritarjeva ulica 18;

      28. EVA IRGL, roj. 9. 12. 1976, s stalnim prebivališčem v Vipavi, Beblerjeva 25;

      29. JANEZ JANŠA, roj. 17. 9. 1958, s stalnim prebivališčem v Grosupljem, Brinje cesta I 55;

      30. ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI, roj. 7. 1. 1948, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Tivolska cesta 13;

      31. ALENKA JERAJ, roj. 23. 2. 1973, s stalnim prebivališčem na Igu, Na Pungart 11;

      32. MIRAN JERIČ, roj. 6. 6. 1958, s stalnim prebivališčem v Hrastniku, Trg Franca Kozarja 14;

      33. JOŽEF JEROVŠEK, roj. 1. 2. 1950, s stalnim prebivališčem v Slovenski Bistrici, Spodnja Nova vas 36;

      34. FRANCO JURI, roj. 24. 10. 1956, s stalnim prebivališčem v Kopru, Župančičeva ulica 27;

      35. dr. LUKA JURI, roj. 13. 5. 1977, s stalnim prebivališčem v Kopru, Muzejski trg 4;

      36. FRANC JURŠA, roj. 21. 9. 1953, s stalnim prebivališčem v Branoslavcih, Branoslavci 20 b;

      37. ANTON KAMPUŠ, roj. 6. 4. 1947, s stalnim prebivališčem v Gornji Radgoni, Sp. Ščavnica 21 b;

      38. FRANCI KEK, roj. 25. 1. 1964, s stalnim prebivališčem v Novem mestu, Šolska ulica 6;

      39. JANJA KLASINC, roj. 20. 11. 1955, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Brilejeva ulica 13;

      40. mag. VASJA KLAVORA, roj. 29. 1. 1936, s stalnim prebivališčem v Mali vasi, Mala vas 5;

      41. BOJAN KONTIČ, roj. 23. 7. 1961, s stalnim prebivališčem v Velenju, Koroška cesta 33a;

      42. GVIDO KRES, roj. 20. 1. 1959, s stalnim prebivališčem v Zgornjem Logu, Zgornji Log 4;

      43. KATARINA KRESAL, roj. 28. 1. 1973, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Gradaška 20;

      44. DANIJEL KRIVEC, roj. 16. 5. 1965, s stalnim prebivališčem v Bovcu, Ul. Srpenica 37;

      45. dr. FRANC KRIŽANIČ, roj. 4. 12. 1954, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Mlinska pot 10;

      46. DUŠAN KUMER, roj. 7. 2. 1949, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Dolniška cesta 3;

      47. ZVONKO LAH, roj. 21. 1. 1958, s stalnim prebivališčem v Mirni Peči, Hrastje pri Mirni Peči 12;

      48. dr. MATEJ LAHOVNIK, roj. 23. 12. 1971, s stalnim prebivališčem v Velenju, Cesta talcev 4;

      49. DARJA LAVTIŽAR BEBLER, roj. 10. 10. 1950, s stalnim prebivališčem v Kranjski Gori, Borovška cesta 26;

      50. DEJAN LEVANIČ, roj. 9. 5. 1981, s stalnim prebivališčem na Ptuju, Osojnikova cesta 25;

      51. RADO LIKAR, roj. 21. 4. 1959, s stalnim prebivališčem v Črnem vrhu nad Idrijo, Zadlog 31;

      52. dr. IGOR LUKŠIČ, roj. 3. 12. 1961, s stalnim prebivališčem v Goričanah, Goričane 84;

      53. SILVEN MAJHENIČ, roj. 11. 9. 1948, s stalnim prebivališčem v Miklavžu na Dravskem polju, Ekartova ulica 21/a;

      54. BRANKO MARINIČ, roj. 28. 1. 1956, s stalnim prebivališčem v Vidmu pri Ptuju, Pobrežje 74 a;

      55. TOMAŽ TOM MENCINGER, roj. 29. 3. 1956, s stalnim prebivališčem na Jesenicah, Ukova ulica 5;

      56. DARKO MENIH, roj. 21. 2. 1948, s stalnim prebivališčem v Topolšici, Topolšica 50;

      57. BORUT PAHOR, roj. 2. 11. 1963, s stalnim prebivališčem v Šempetru pri Gorici, Na pristavi 47;

      58. BREDA PEČAN, roj. 2. 10. 1946, s stalnim prebivališčem v Izoli, Ob starem zidovju 8;

      59. DAMIJAN PERNE, dr. med., roj. 16. 4. 1968, s stalnim prebivališčem v Kranju, Pševska cesta 10;

      60. RUDOLF PETAN, roj. 23. 6. 1949, s stalnim prebivališčem v Slovenskih Konjicah, Mizarska 30;

      61. MIRO PETEK, roj. 6. 3. 1959, s stalnim prebivališčem v Mežici, Celovška cesta 60;

      62. IZTOK PODKRIŽNIK, roj. 18. 10. 1965, s stalnim prebivališčem v Ljubnem ob Savinji, Za Ljubnico 4;

      63. MARIJAN POJBIČ, roj. 6. 2. 1961, s stalnim prebivališčem v Sladkem vrhu, Sladki vrh 53 a;

      64. mag. MAJDA POTRATA, roj. 30. 5. 1948, s stalnim prebivališčem v Mariboru, Cesta Proletarskih brigad 55;

      65. MIRAN POTRČ, roj. 27. 3. 1938, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Poljanska cesta 19;

      66. JAKOB PRESEČNIK, roj. 23. 7. 1948, s stalnim prebivališčem v Mozirju, Podvrh 31;

      67. SREČKO PRIJATELJ, roj. 28. 8. 1962, s stalnim prebivališčem v Sežani, Orlek 14;

      68. FRANC PUKŠIČ, roj. 24. 11. 1955, s stalnim prebivališčem v Destrniku, Vintarovci 43 c;

      69. ALEKSANDER RAVNIKAR, roj. 28. 2. 1951, s stalnim prebivališčem v Kranju, Krašnova ulica 19;

      70. VILI REZMAN, roj. 9. 1. 1954, s stalnim prebivališčem v Rušah, Selniška cesta 10;

      71. JANEZ RIBIČ, roj. 26. 12. 1955, s stalnim prebivališčem v Sp. Dupleku, Dupleški vrh 50;

      72. mag. ANDREJA RIHTER, roj. 25. 8. 1957, s stalnim prebivališčem v Celju, Spominska 12;

      73. mag. ANTON ROP, roj. 27. 12. 1960, s stalnim prebivališčem v Vodicah, Pot na Črno 15;

      74. mag. BORUT SAJOVIC, roj. 18. 7. 1960, s stalnim prebivališčem v Tržiču, Brdo 7;

      75. MAJDA ŠIRCA RAVNIKAR, roj. 20. 4. 1953, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Gregorčičeva 13a;

      76. JOŽE TANKO, roj. 16. 4. 1956, s stalnim prebivališčem v Bregu pri Ribnici na Dolenjskem, Breg pri Ribnici na Dol. 82;

      77. mag. ŠTEFAN TISEL, roj. 25. 12. 1954, s stalnim prebivališčem v Šentjurju, Antona Martina Slomška 5;

      78. VILI TROFENIK, roj. 5. 9. 1943, s stalnim prebivališčem v Veliki Nedelji, Mihovci pri Veliki Nedelji 104;

      79. ANTON URH, roj. 22. 9. 1943, s stalnim prebivališčem v Stari Fužini, Stara Fužina 56;

      80. IVO VAJGL, roj. 3. 3. 1943, s stalnim prebivališčem na Logu pri Brezovici, Cesta dolomitskega odreda 43;

      81. JANKO VEBER, roj. 30. 7. 1960, s stalnim prebivališčem v Mahovniku, Mahovnik 75;

      82. dr. PETER VERLIČ, roj. 13. 12. 1962, s stalnim prebivališčem v Tlakah, Tlake 22c;

      83. mag. ANDREJ VIZJAK, roj. 6. 8. 1964, s stalnim prebivališčem v Brežicah, Ulica Stare pravde 28;

      84. dr. PATRICK VLAČIČ, roj. 22. 2. 1970, s stalnim prebivališčem v Luciji, Ul. XXX. divizije 16;

      85. MATJAŽ ZANOŠKAR, roj. 9. 10. 1951, s stalnim prebivališčem v Slovenj Gradcu, Iršičeva 5;

      86. MILENKO ZIHERL, roj. 2. 4. 1955, s stalnim prebivališčem v Škofji Loki, Zminec 40A;

      87. ALEKSANDER ZORN, roj. 5. 5. 1947, s stalnim prebivališčem v Ljubljani, Polje cesta XL 12;

      88. mag. RADOVAN ŽERJAV, roj. 2. 12. 1968, s stalnim prebivališčem v Murski Soboti, Krog, Ravenska ulica 15;

      89. mag. FRANC ŽNIDARŠIČ, roj. 11. 12. 1940, s stalnim prebivališčem v Trebnjem, Cankarjeva ulica 33;

      90. MELITA ŽUPEVC, roj. 16. 6. 1978, s stalnim prebivališčem v Trbovljah, Novi dom 32 A.

      Tole ti bo prav prišlo za za vse poslance!

    • Egon Alter je rekel/-la:

      Kaj pole? Bo kej?

      Operacija Povračilo!

      To bi bila super akcija, samo čimveč bi nas moralo najti in bi vložili prijave za vse poslance DZ. Vse zato,
      da opozicijski malo okusijo “a taste of their own medicine”, koalicijskim pa zato, da začutijo posledice zakona lna lastni koži (oh optimizem) in se ga malo zmigajo popraviti.

      Ne daj se Elena!

  • UPS je rekel/-la:

    Pogubno dejanje

  • Kooperativc je rekel/-la:

    Urška Bačovnik Janša in Janez Janša, ki sta se pred kratkim poročila, bi se, kot kaže, rada tudi čim prej preselila v svoje 130 kvadratnih metrov veliko in 325 (ali po nekaterih podatkih 350) tisoč evrov vredno prestižno stanovanje na Mesarski cesti v Ljubljani. Saj kot poroča ena od tabloidnih revij, v njunem stanovanju vsak dan od jutra do večera potekajo dela, zaradi česar je pogosto zelo glasno, kar pa moti ostale sostanovalce.

    V imeniku janša oz. bačovnik na tem naslovu nisme našel….

  • petrovc je rekel/-la:

    KOOPERATIVEC: clovel obsedi in ne more verjeti! Tukaj, na teh straneh nedolzno sahiramo, filozofiramo, se salimo, pa kar prileti, da pripravljamo tretjo svetovno, vroco, vojno!
    Ko ti zmanjka argumenov, zagrabis za rocaj pistole, kot pravi, kravji pastir, Amerikos! Pred 100 leti.
    SVINCENI casi so na pohodu!
    Saj ne da bi jaz ne vedel, kdo v resnici si, kooperatvec!
    Po vsem svetu sem bil, pa take nadute in zapankane miselnosti nisem srecal, ne v RU, kjer smo debatirali o krutosti rdeca armade na pohodih po Nemciji, ne obmejnem delu Afganistana, kjr smo debatirali o nesmiselnosti terorja,….!
    Pa tudi sicer, ne da se mi prepirati, pa prav posebej ne s tabo, pojdi v Bozjem miru!
    Pa Amerikanec, da so zmagalli za vekomaj! Sicer je tako in tako stavek iztrgan iz konteksta in sploh ni jasno kaj je ta Amerikanec v resnici mislil, govoril, s cim je bil stavek spredaj in zadaj povezan! Temu stavku lahko prilepimo, da so vojno dobili in se pripravljajo na naslednjo,….
    Takole bom, za vzgled, iztrgal tvoj stavek iz zgornjega komentarja in sam za tem zakljucil:
    “U.B in J.J, ki sta se pred kratkim porocila, bi se, kot kaze rada tudi cimprej preselila v svoje 130 m2 in 325.000 Euro vredno prestizno stanovanje v Ljubljanina Mesarski ulici”
    Iz tega izhaja, da je U.B. noseca, da pricakuje trojcke, za to tudi tako veliko stanovanje, da je kooperativec po poklicu uradni ocenjevalec, ki je sodeloval pri sestavljanju pogodbe o nakupu in da,
    ce U.B. misli, da bo tam srecna se moti, tam so negativna sevanja, bolje je, da se pridruzi nam pod Dolgim mostom,….
    itd.
    Ves tekst tega komentarja je ena sama majhnost. Ki pa nam grozi, ce prevlada, z novimi svincenimi casi!

    Se posebej, ko se citas prizadevne komentarje z podatki pot tem tekstom!
    To je huje kot na Ljubljanki, NKVD, v Moskvi 1936!

    Tako in tako, kdor je razumel moje komentarje zgoraj, sem se nameraval od vas posloviti konec leta, sem pisal, da sem se navelical!

    Sicer pa se bliza Bozic!
    Cas, ko mi je toplo pri dusi, ko se spominjam mladosti, zakurjene peci v sobi, vonj po gorecem lesu, ki rahlo pronica skozi pec, v kuhinji pridno mamo, ki pece potico, v pecici pecenko, oceta, ki se je zkmasno oblekel, obril s britvijo, ki jo brusil na jermenu, Bozicnega drevescka, daril, spocetja, upanja!
    Zelim vam miru in razumevanja, zelim vam topline v dusi, radosti v srcu, ciste misli v glavi!
    Zelim vam ljubezni in zmoznosti ljubiti!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      S toplino v duši, radostjo v srcu in čistimi mislimi v glavi, predvsem s slednjimi, bo pri ljudeh KOOPERATIVČEVEGA kova bolj težko in na tesnem.

  • petrovc je rekel/-la:

    KOOPERATIVEC: pa se tole, bizantinc!
    Primerjati Kransko s Srebrnico to je pa izprijenost, poniglavost brez primere!!!!
    Tu, pa upam, da se strinjamo vsi, ki tudi sicer nismo vedno na isti valovni dolzini!
    Poberi se nazaj, od koder si prilezel, balkanc!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Bila je Slovenija njega dni tudi Srebrenica in še lahko postane, če bodo v naši krizi vseh kriz priplavale na površje same pleve.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    NEJI, ELENI, KOOPERATIVCU in ZMELKOVU, ki jim preostaja časa za vohljanje in vtikanje nosu tja, kamor se ne spodobi, predlagam,da skušajo ugotoviti, kam je v zadnjih dveh letih izginilo desettisoče delovmih mest in koliko jih bo še izginilo do konca mandata te oblastne koalicije.

    Vohljajo naj tudi za omrežji in za tistimi posamezniki, ki jih vodijo in ki tako uničujejo Slovenijo, da za za njimi niti trava ne bo več rasla.

    Vohljajo lahko tudi za tem, če nam res res krojijo usodo kokainski pajdaši.

    Vsekakor pa so tile vohljači znanilci totalne ekonomske in moralne krize, ki lahko preživijo le z mrhovinarjem.

    • Kooperativc je rekel/-la:

      kam je v zadnjih dveh letih izginilo desettisoče delovmih mest in koliko jih bo še izginilo do konca mandata te oblastne koalicije

      Vzemimo hipotetično podjetje s 1000 zaposlenimi, ki ga primerjamo s podjetjem leta 90.

      1.) 50 delovnih mest … Direktor in drugi individualci imajo višje plače
      2.) 50 delovnih mest … vodilni delavci imajo za 50% višje plače
      3.) 50 delovnih mest … Zvišala se je minimalna plača…
      3.) 50 delovnih mest … Lastnik si izplačuje dobiček in ne reinvestira
      4.) 50 delovnih mest … Lastnik plačuje obresti za kredite za nakup podjetij … vključno s tajkunskimi odkupi
      5.) 50 delovnih mest … Davki so se dvignili (najmanj 4% na promet) in ni več veliko davčnih olajšav…
      7.) 50 delovnih mest … posodobitev tehnologij…

      350 delovnih mest je torej izginilo, zaradi povečanja proizvodnje, dodatnih programov itd… pa smo jih odprli
      samo 100

      50 se jih je upokojilo
      50, jih je šlo drugam, predvsem v samozaposlitve
      50 jih čepi doma
      100 pa jih je na zavodu.

      Takole torej čez debel palec lahko rečemo, zakaj jih je 100.000 na zavodu - ampak napaka pri ocenah ni večja od 50%.

      - Do konca mandate te vlade jih bo izginilo še kakšnih 20.000 predvsem iz naslova samozaposlenih in majhnih poedjetnikov, ki ne zmorejo plačevati višjih dajatev in ker so izčprali zaloge kapitala. Bilo pa bi jih še kakšnih 20.000 več, če se država ne bi zadolžila za dodatno milijardo EUR. Ta račun pa bodo začeli plačevati brezposelni, ko Sloveniji banke ne bodo več hotele posojat in kupovat obveznic.

      Glavni problem je torej redistribucija bogatstva, ki se dogaja od osamosvojitve dalje… Bogati bogatijo, srednjega sloja je vedno manj, reveži naj se pa pobrigajo zase… in ker se bo med njimi kmalu našel kakšen kovinar z darom govora, …. ;)

    • Kooperativc je rekel/-la:

      Sem malo zakomliciral a da bo preprostim ljudem jasno, kako to gre …
      Poslanci so si dvignili plače… za njimi še ostali uradniki …
      0.1% višji davki znašajo za podjetje 100EUR dodatnega stroška… Ker od svoje plače in ne od dobička teh sto evrov ne delavci ne lastniki nočejo plačati in ker kupci nočejo slišati o višjih cenah in ker dobavitelji nočejo slišat o nižjih cenah je edina rešitev, da se enega odpusti.
      Direktor odpusti enega izmed petih skladiščnikov. Njegovo plačo si razdelijo takole :
      10% gre za davke…
      5×4=20% preostali skladiščniki
      10% neposredni vodja skladišč
      60% ostali (lastniki, direktor,…)

      Vsi so zadovoljni …
      sindikati, ker imajo delavci višje plače in se hvalijo s tem
      direktor, ker ima boljši donos na kapital,
      lastniki, ker imajo več denarja (dobička)
      država, ker ima več davkov,
      politiki, ker BDP na zaposlenega raste
      na koncu če odpuščeni, ker dobiva socialno pomoč in z delom na črno zasluži več kot prej…
      … Kje je potem napaka ;)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      KOOPERATIVC, moje vprašanje vohljačem je bilo jasno.

      Kam je izginilo v zadnjih dveh letih desettisoče delovnih mest?

      Na delo in izvohljaj, če si upaš in če smeš!

    • Kooperativc je rekel/-la:

      Delovna mesta so bila ukinjena. Ampak bolj prav bi rekli da so jih prodali. Prodali so jih država, politiki, direktorji in delavci za njihov višji standard, ki ga trenutno lahko uživajo državni uradniki, kapitalisti ter bolje plačani še zaposleni,… Ampak to ni najhuje, če bi dobičke pametno naložili. Veliko kapitala se je že prodalo in denar slabo naložil (potrošnja, avti,… ,patrije, TEŠ6, preplačilo avtocest,…) vsi skupaj smo zadolženi za 55milijard EUR in od ta številka se lahko samo še dvigamo… 5.000 milijonov EUR stroškov je s takimi krediti na leto. Kdo bo to plačal??? Kako??? To pa ti odgovori??? Zagotavljam pa ti, da jih ne bojo plačal ne kitajci od svojih dobičkov in ne Nemci, če bodo pri nas še kaj naročal.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ne samo kot KOOPERATIVC, tudi kot KOLABORANT vladajoče politike se izogibaš direktnemu odgovoru in nakladaš kot kak Tuerk, Golobič ali Kresalova, da Potrča ne omenjam.

      Vohljanje za poštenimi ljudmi je očitno edina stvar, ki ti gre bolj od rok.

    • Kooperativc je rekel/-la:

      Tuerk, Golobič, Kresalova, Potrč,… to so stroški države, poslancev , politike - saj sem jih zajel… so isto kot je režija za podjetje…

      Misliš korupcijo in nepotizem? Dobiti je treba dokaze. Najem tiste stavbe je vprašljiv ampak se je Kresalova dobro izmazala - saj če bi ji dokazal samo 1EUR, bi morala leteti iz stolčka. Prav zanima me, kdo je prodal Tobačno in kam je šel denar od kupnine… Enako za SIJ - ampak mogoče bi bili sedaj brez sanacije ob vso jeklarsko industrijo in že ob sanaciji so rekli, da bo SIJ prodan…

      A misliš ultro, ki je odpustila skoraj vse delavce?..

      Mogoče misliš vračila gozdov in posledično bankrot gozdnih podjetij.

      Misliš na selitev proizvodnje Tiki-ja. Gorenje rešuje svoje bilance in svoje delavce s prodajo tovarn izven velejnjske doline… Obnaša se kot pravi velekapitalist.

      Skratka pojasni malo… A očitno govoriva o dveh stvareh menjavo političnih garnitur kaj drugače se motiš. Lahko pa kaj predlagaš pa bom vključil v svoj “revolucionarni” prgram.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kako je nekoč vzkliknil zloglasni Dolanc?

    “V Sloveniji smo na oblasti komunisti in bomo večno tudi ostali!”

    Njegova napoved se že uresničuje, tudi zgrda!

    • en_tipson je rekel/-la:

      Nekaj čez 60 takih agitpropovskih postov dnevno narediš…in si šel kljub temu 18. decembra, 2010 ob 14:59 v tem topicu avtorci napisat:

      “Nimaš kakega bolj pametnega dela?”

      Sram naj te bo, ti ogabna vreča stran vrženega cajta.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Tudi sem napisal, še za poštenimi ljudmi bi vohljala.

  • petrovc je rekel/-la:

    KOOPERATIVEC: hoces e posnemati, pa je tvoj proizvod sracje gnezdo, ki ne pove nic v vsebini in vse o proizvajalcu.

    Ti, KOOPERATIVEC in BRIC, sta nelegitimna, sta tujek na ozemlju dezele Kranske.
    Ti za to, ker si Kransko primerjal z Bosno, tocno Srebernico in tiste, ki ne mislijo kot je aktualno primerno vladi, torej demokracijo, s Mladicem in Karadjicem!

    BRIC za to, ker bi del Krancev pobil s svojim 7,62 naboji in avtomaom skupaj z vsemi njihoviomi sorodniki!

    Za vaju velja, da cetudi bi trdila, da je 1+1=2, bi vaju ne poslusali, tudi zaupali ne!

    Vidva sta v celoti nelegitimna in neverodostojna!

    Tako, kot je za dezelo Kransko neligitimna vlada Karadjordjevica in Tita. Torej obe YU!

    • en_tipson je rekel/-la:

      “Vidva sta v celoti nelegitimna in neverodostojna!”

      Citiraš tovariša Stalina?

  • Kooperativc je rekel/-la:

    Tu prisotni sovražniki Elene v en glas napadajo “udbomafijski” sistem (in vse, ki se z njimi ne strinjajo tlačjo not), po drugi strani pa škodoželno privoščijo “Eleni”, da bi jo izbrisali in izgnali po zakonu iz tega sistema…

    Fantje, če hočte ostati verodostojni, se morate sedaj postavit na stran ELENe in zahtevati, da se ta anahronistični zakon o stalnem bivališču (ki je napisan za potrebe totalitarnega režima) ukine.

  • Kooperativc je rekel/-la:

    Tudi sam sem spremenil naslov in ne samo potni list tudi
    - banka1, banka2
    - osebna
    - KDD delnice
    - Davčna
    - AJPES d.o.o. 1, d.o.o. 2, društvo
    - telefona
    - sodišče
    - Služba
    - Firme, kjer sem lastnike deležev in delnice
    - Občina
    - ZZZS
    - nekaj pogodb

    Vse to je treba obvestiti, spremeniti naslov, napisati anekse, itd… za cel mesec letanja in še danes mi razni pošiljajo pošto na stare stalne naslove.
    Najbolje bi bilo, da bi obdržal domači naslov pri starših… Ne morem si predstavljat, da bi to delal vsakič ko se preselim (8x do sedaj).

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Zanimivo, ob dveh transakcijskih računih v dveh bankah, delnicah KDD, ob lastniških deležih v nekaj firmah in ob lastnišvu delnic v raznih gospodarskih družbah, ni čudno , da si se poimenoval KOOPERATIVC.

  • petrovc je rekel/-la:

    EN_ TIPSON:
    ne, prjatu, citiram Tita in za njim je tocno tako rekel Homeini.

    KOOPERAIVEC: imas pa manire z balk-ana!
    Ves kaj, svojo verodostojnost pac ne mislim potrjevati s tem, da ploskam E.P.!

    Se pa s tabo strinjam, v drugem delu,obdrzi naslov pri starsih, pa ne samo naslov, nazaj k starsem se tudi fizicno preseli.

    • en_tipson je rekel/-la:

      “ne, prjatu, citiram Tita in za njim je tocno tako rekel Homeini.”

      ..zdaj pa še razloži, zakaj nekaj citiraš Tita in od kod njegovo delo tako dobro poznaš in ceniš (sklepam…če že uporabljaš njegove najbolj mračne momente v vsakdanjem pogovoru, moraš njegovo totalitarno plat vsaj cenit, če ne že občudovat).

      In kaj ima Homeini z ne-prav-prijavljenimi slovenskimi politiki?

  • bronhi je rekel/-la:

    Bravo Elena. Želim si več takšnih ljudi, ki opozarjajo na nepravilnosti v naši, hudo zavoženi družbi. Dajmo ljudje, za boljšo družbeno klimo se je potrebno tudi izpostavit in ne samo na skrivaj kritizirat.

  • binebone je rekel/-la:

    Rothschild-Sponsored Third Party Effort Unveiled

    Friday, 24 December 2010 08:46

    ‘Yes, the Rothschild dynasty-connected billionaire families and financial groups who own the mass media in America—interlocked with the banking interests controlling privately owned Federal Reserve System that dominates the world economic system—are planning to spring a “centrist” third party on the American people.

    All-new revelations now appearing in the self-styled “mainstream” press fully confirm what AMERICAN FREE PRESS—alone among the media—first asserted seven months ago in a four-page exclusive special report published in its May 31 issue.

    The opinion pages of the two most powerful newspapers in America—The New York Times and The Washington Post—have been rife with repetitive rhetoric about the need for the American people to reject both “the left” and “the right” and stand behind “centrists,” who will “end partisan gridlock.” But there has also been—behind the scenes—an ongoing, long-standing, carefully crafted scheme to set a “centrist” party in motion.’

    Read more: Rothschild-Sponsored Third Party Effort Unveiled

    Tile vam bodo v kratkem zjebal znanje…

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042411181

    Tako imenovane vojne proti terorizmu seveda ne moremo kriviti za vse, kar je narobe v današnjem svetu. Nanjo pa lahko gledamo kot na skoncentrirani izraz tiste hegemonske globalne politike, katere cilj je izropati javno bogastvo v zasebno korist. Je privilegirano sredstvo za bogatenje najbogatejših in siromašenje manj premožnih in revnih. Ker je v njenem jedru argument izrednih razmer, ki suspendirajo veljavne zakone, postaja siromašna večina prebivalstva obenem tudi vse bolj brezpravna. In, naj dodam, bolj kot vrhuška pod pretvezo varnosti bogati, se izmika političnemu nadzoru in se postavlja nad zakone, manj varni smo.

  • exkalibur je rekel/-la:

    OK