30. januar, 2011 | Elena Pečarič

Kaj prinaša nova strategija iger na srečo

Kaj to pomeni za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij?
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V petek, 17.12. 2010 je v KUD-u France Prešeren potekala okrogla miza, na kateri so o novi strategiji o igrah na srečo spregovorili: Rado Pezdir, Elena Pečarič, doc. dr. Andraž Teršek, Janko Veber, župan in poslanec, Janez Jug, direktor FIHO.

Dr. Andraž Teršek, asistent na Katedri za teorijo in sociologijo prava na Pravni fakulteti v Ljubljani, je na okrogli mizi z naslovom »”Kaj prinaša nova strategija iger na srečo in kaj to pomeni za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij?” dejal, da bi bil zakon o igrah na srečo, v primeru, da bi bila za spremembe zakona podlaga sprejeta strategija razvoja o igrah na srečo, neustaven, saj bi se kršila enakost pred zakonom in svobodna gospodarska pobuda - Rado Pezdir, predsednik Društva za zaščito ustavne države: »Nezakonito je, da Hit s strategijo dobiva svojo poslovno politiko.«
Janko Veber, sicer nekdanji župan občine Kočevje, je dejal, da bi v primeru takega zakona na Kočevskem ogrozili delovna mesta in uspešna podjetja. »Če bi prišlo do zmanjševanja koncesij, bi se igre na srečo ohranjale, toda na črno, s tem pa bi izgubila tako država kot lokalna skupnost ter invalidske in humanitarne organizacije,« je še povedal Janko Veber.
Mag. Janez Jug in Elena Pečarič pa sta opozorila na težak položaj invalidskih in humanitarnih organizacij, ki se sicer sofinancirajo iz koncesij, ki jih plačujejo prireditelji iger na srečo. Prilivi iz naslova koncesij so vse manjši, zato je ogroženo tudi financiranje teh organizacij. Prav tako bi bilo potrebno to financiranje boljše in pravičnejše urediti.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
10 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Rezultatov z okrogle mize ne bo, ker na njej ni sodeloval Šuštaršič, ki je za slovenske invalide zakon.

  • Alex je rekel/-la:

    Amen!

  • Meščan je rekel/-la:

    Pezdir in Elena! Super kombinacija za v parlament!

  • vanja je rekel/-la:

    Strategija iger na srečo je pisana tako kot vse strategije v naši državi. Katastrofalno!

  • Dimek je rekel/-la:

    Pomankljivosti bodo prinesle prevelike posledice. Spet bodo propadla dobra podjetja in spet bo več bresposelnih!

  • Zofka je rekel/-la:

    Če je strategija neustavna, kaj delajo pravniki na ministrstvu!

  • KAKTUS je rekel/-la:

    Kaj prinaša nova strategija iger na srečo ? ZAMASTITEV AKTERJEV, NETEG NORCEV, KI

    SE IGER GREDO !

  • Damjan L. je rekel/-la:

    Dragi prijatelji, znanci in neznanci !

    Tokrat vas PROSIM, ROTIM, POZIVAM IN VPIJEM …..POMAGAJTE NAM !!!!!!!!!!!

    Prebivalci Pivške kotline smo postavljeni pred izvršeno dejstvo, da bo država za potrebe vojske in NATA zaprla in si prisvojila OGROMNO področje.

    Področje ki je v lasti 3000 lastnikov, področje vodnega zajetja, zaščiteno območje Nature2000, ogroženih živalskih vrst in kraškega sveta.

    Na javnih predstavitvah so, resnici na ljubo, dokaj resnično pokazali svoj pravi jaz…z popolno IGNORANCO, POSMEHOM, OHOLOSTJO IN VZVIŠENOSTJO.

    Če svoje namere udejanijo, smo soočeni z degradacijo našega okolja, nepovratnim onesnaženjem vodnih virov…edinih ki jih imamo…omejevano svobodo gibanja, krajo ozemlja, hrupom itd itd…

    In čeprav so nam dejali, da ko gre za obrambo države (kdo jo je pa napadel ?!? )…NI odškodnin in odkupov zemljišč, mi po temu sploh ne sprašujemo. Mi odškodnin NOČEMO.

    Mi se za denar ne bomo pogajali ker ga nočemo. Mi hočemo da gredo stran in nas pustijo živeti.

    Zato vas pozivam, da nam pomagate s podpisom peticije, s katero skušamo v civilni iniciativi to okupacijo in onesnaženje preprečiti.

    Nič vas ne stane in nič se od vas ne zahteva, peticija ki jo pošiljam v prilogi velja isto, kot če jo podpišete na list papirja, ki se podpisuje po naših krajih.

    Prosim samo da jo podpišete SAMO ENKRAT.

    Če iz kakršnih koli razlogov peticije ne želite podpisat, vas prosim vsaj to, da ta mail v celoti tak kot je, prepošljete svojim kontaktom…prav nam bo prišel VSAK glas.

    Ljudje smo v strahu in zaskrbljeni…iščemo pot iz tega, iščemo možnosti in načine…vsak dan poteka na stotine razprav, mailov, sestankov, akcij. Vse bodo blažev žegen, dokler nas ne bo toliko, da bomo postali številčno kritična masa, ki se je bo oblast začela bat. Naš boj lahko spremljate po različnih medijih, nekateri prispevki izmed njih so pripeti k peticiji ki jo boste kliknili spodaj.

    Za prilogo tistim ki zadeve še ne poznate dobro, vam prilagam powerpoint priponko, kjer si lahko ogledate razlago, kaj se gredo.

    To je najpomembnejši mail, ki sem ga kdajkoli poslal v življenju. Hvala, če ga boste upoštevali.

    V sovražnike z oblakov, rodu naj našga trešči grom.

    Prost, kot je bil očakov, najprej naj bo Slovencov dom.

    Naj zdrobe, njih roke, si spone, ki jih še teže.

    Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan.

    Da koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan.

    Ko rojak, prost bo vsak

    ne vrag, le sosed bo mejak!

    PROSIM PODPIŠETE TUKAJ :

    http://www.mcp.si/peticija

    V imenu narave, živali in naših otrok, tisočkrat HVALA !

  • Zoran je rekel/-la:

    Pezdir bi lahko tud kaj akcij naredil glede plačevalne nediscipline!