21. februar, 2011 | Drago Kos

Mafijska država ?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Prejšnji teden je vode v Sloveniji razburkal eden italijanskih skesancev, oziroma »pentitov«, kot jim pravijo pri naših sosedih, ki je v svojem intervjuju med drugim povedal, da je Slovenija »raj za mafijce«, ki da se pri nas počutijo povsem brezskrbne, da je tako zaradi tega, ker Slovenija »nima protimafijskih zakonov« in zaradi tega, ker so naše državne institucije na plačilnih spiskih mafijskih družin, in to ne samo italijanskih, ampak tudi tistih iz drugih držav, ki bi naj pri nas celo vlagale svoje protipravno pridobljene dobičke. Je to res? Smo res mafijska država, kot so si nekateri prevedli izjave italijanskega kriminalca? So naši državni organi res vsi po vrsti skorumpirani?
Pa gremo po vrsti…

Skesanci so, zlasti to velja za italijanske, zelo čudne vrste tiči,to priča že njihov naziv. Saj, kaj pa naj bi njihove pripovedi pomenile drugega kot pa to, da so se pokesali zaradi storjenih hudodelstev in se zdaj želijo oprati krivde tako, da sodelujejo z državo? To seveda pomeni, da njihova pripoved še zdaleč ni objektivna ali nepristranska, ker vedo, da morajo svojim sogovornikom ponuditi zelo veliko, že zaradi tega, da bi se pristojne institucije z njimi sploh spustile v razpravo o morebitnih odpustkih za storjena kazniva dejanja. Tega, na žalost, nisem vedel pred leti, ko sem se še kot kriminalist srečal s prvim italijanskim skesancem v življenju. Takrat je bila zadeva še hujša kot te dni: vsi italijanski časopisi so bili polni izpovedi enega njihovih kriminalcev o tem, kako se preko Slovenije v njihovi smeri tihotapi orožje in še kaj drugega, objavljale so se karte z vrisanimi potmi tihotapcev, slovenska policija pa o tem ni imela pojma. Seveda smo takoj vzpostavili stik z italijanskimi varnostnimi organi in jih prosili za podatke. Dobili smo jih, pa ne samo to, italijanski kolegi so nas tudi obiskali ter s seboj prinesli »dokaze«: cel kup časopisnih člankov, sestavljenih na podlagi izjav njihovega skesanca! Najprej smo mislili, da se šalijo, ko pa je postalo jasno, da s temi »dokazi« mislijo resno, smo se jim zahvalili za sodelovanje in z veliko muko pozabili na gromozansko željo, da bi tudi javnosti predstavili njihov, za resno policijo povsem nepredstavljiv način dela. »Dobro«, smo si mislili, »se zgodi«. No, potem se je tako zgodilo še drugič, pa tretjič in tako naprej, videli smo tudi, kako italijanski policisti in obveščevalci varujejo skesance, v kakšnih okoljih jih nastanijo in postalo nam je jasno, da se tem tipom splača pripovedovati takšne pravljice. Torej pravilo številka ena: kar pove skesanec, ni nujno vse res!

Pa recimo, da je bil zadnji skesani kriminalec iskren, da si ni nič izmislil ali v ničemer pretiraval. To, da pripadniki raznih organiziranih kriminalnih združb hodijo k nam na oddih, je znano že dolgo - pa ne hodijo k nam samo zaradi tega, ker je Slovenija lepa in ker imajo pri nas mir pred policijo, ne, takšna je bila zavestna odločitev vodij največjih organiziranih kriminalnih združb iz Evrope pred kakšnimi petnajstimi leti na zdaj že legendarnem sestanku v Pragi. Tam se je namreč srečala krema evropskega kriminala, da bi si po padcu železne zavese na novo razdelila interesna področja, oziroma določila, v kateri od novonastalih držav bodo operirale ruske in v katerih italijanske kriminalne združbe. Po zelo zanesljivih podatkih – češka policija je zadevo spremljala in udeležence sestanka celo aretirala, pa jih potem spustila, ker pri njih niso storili nobenega kaznivega dejanja – Slovenija kot področje, kjer bodo razvijali svoje kriminalne aktivnosti, sploh ni bila omenjena. Omenili so jo samo takrat, ko so se pogovarjali, kam bodo hodili na dopust. Takšna odločitev je imela zelo predvidljive posledice: pri nas smo res začeli beležiti povečano število pripadnikov italijanskih kriminalnih združb, ki pa se niti od daleč niso približali kakšnemu kaznivemu dejanju, na podlagi katerega bi lahko zoper njih vsaj malo bolj resno ukrepali. Približno v takšnem položaju, celo slabšem, je danes tudi Ciper, za katerega se govori, da služi kot pralnica denarja predvsem za ruske organizirane kriminalne združbe. Pa je zaradi tega Ciper izredno varna država, v kateri je zelo malo možnosti, da bi postali žrtev hudega kaznivega dejanja – resnim kriminalcem namreč niti na kraj pameti ne pade, da bi žagali vejo, na kateri sedijo. To velja tudi za Slovenijo: zakaj bi se člani italijanskih mafijskih družin pri nas izpostavljali in izvajali kazniva dejanja, če pa bi s tem izgubili atraktivno turistično destinacijo v neposredni bližini? Zato se seveda pri nas počutijo varno, ker vedo, da slovenski organi odkrivanja in pregona nimajo popolnoma nobene podlage, da bi ukrepali zoper njih. Do tega bi lahko prišlo, če bi jim potrebne podatke posredovali italijanski kolegi, ti pa za to, razen v skrajnih primerih, niso pretirano navdušeni. Torej pravilo številka dva: tudi kriminalci znajo zelo logično razmišljati! Seveda to ne pomeni, da so slovenski policisti navdušeni nad tem, da se jim po domačem dvorišču sprehajajo evropske kriminalne zvezde, a zgolj interni policijski podatki in antipatije v pravni državi niso dovolj za začetek resnih pravnih postopkov.

Kaj pa očitek o skorumpiranosti slovenskih institucij? Seveda pred korupcijo ni imun nihče, toda zavedajmo se, da govorimo o hudih kriminalcih, ki denarja kar tako ne mečejo stran. Če torej podkupujejo, podkupujejo za to, da bi nekaj dobili. Kaj pa bi to pri nas lahko bilo? Varnost pred ukrepi policije ne, ker ta brez utemeljenih razlogov tako ne more začeti s postopki. Morebitna dovoljenja za bivanje tudi ne, ker pri nas lahko bivajo čisto legalno. Velikih možnosti za morebitne investicijske posle pri nas v javnem sektorju ni, tam bi lahko kvečjemu poskušali priti v poštev kot izvajalci, to pa jih zagotovo ne zanima. Zakaj bi torej ti hudi kriminalci, racionalni kot so, metali denar skozi okno? Resnici na ljubo je treba povedati, da smo pred mnogimi leti takšen primer res imeli: pri nas se je pojavil ruski »poslovnež«, ki si je zadal za cilj, da bo pridobil slovensko državljanstvo. Kar dobro mu je šlo: bil je zelo bogat in v nekaj mesecih je priplezal na vrh takratne slovenske socialne lestvice, družil se je z ministri, državnimi sekretarji, jih gostil na svoji jahti…To smo seveda opazili tudi na policiji in že po nekaj osnovnih preverkah smo ugotovili, da imamo opravka s kriminalcem, ki pa pri nas tudi ni izvajal kaznivih dejanj. Od tod naprej je bila zadeva zgolj še rutinska: čeprav zoper njega nismo mogli uporabiti preiskovalnih pooblastil, smo mu življenje tako zagrenili z raznimi »malenkostmi«, da se je tip raje preselil v sosednjo Avstrijo. Ker pa je bil v Celovcu še vedno preveč blizu Sloveniji, smo ga zatožili avstrijskim kolegom in kmalu jo je pobrisal tudi od tam. Nauk te zgodbe je zelo preprost: v tako majhnem okolju, kot je naša država, bi kakršnokoli resno »investiranje« v državne uradnike takoj postalo zelo opazno. Velja si torej zapomniti pravilo številka tri: resni kriminalci podkupujejo samo takrat, ko imajo za to resen razlog!

Pomudimo se še ob možnih vlaganjih mafijskih družin v slovensko gospodarstvo. Tokrat nas ob dejstvu, da smo tako zelo majhni in bi tudi to težko šlo mimo neopaženo, rešuje še nekaj: Slovenija je tujim investicijam skrajno nenaklonjena država. Ker to velja za investicije iz poštenih in nespornih virov, tem bolj velja tudi za tiste druge, kjer poreklo denarja ni najbolj čisto ali nesporno. Pa tudi: ali se kdo spomni, da bi v katerokoli slovensko resno podjetje v zadnjih letih pritekla večja količina svežega kapitala neznanega izvora? Bili smo blizu v eni od slovenskih tim. »tajkunskih« zgodb, pa se vseeno ni zgodilo. Količin denarja, s katerimi razpolagajo velike tuje organizirane kriminalne združbe, v Sloveniji enostavno ni kam investirati, če pa že, potem ne brez povzročanja ogromne pozornosti. In spet bi bilo delo za policijo… Torej tudi temu koščku zgodbe skesanca ne gre kar tako verjeti. Verjamemo pa lahko pravilu številka štiri: slovensko gospodarstvo je premajhno in že v osnovi preveč neprijazno za kapital, s katerim razpolagajo evropski kriminalci!

Vse našteto seveda ne pomeni, da se je skesanec v vseh točkah svojega pogovora, ki se nanašajo na Slovenijo, preprosto zlagal. On je samo razložil zadeve iz svoje perspektive, ki pa je po povedanem bila bolj žabja kot ptičja. Samo zaradi njegove pripovedi Slovenija torej ni mafijska država, kar pa še ne pomeni, da to vsaj delno ne drži: mi smo kar sami proizvedli čisto dovolj svojih kriminalcev, predvsem na področju gospodarskega in njemu podobnega kriminala, od katerih so nekateri še danes zelo spoštovani člani te družbe! K ne najbolj pravni situaciji pri nas pa je še bolj od kriminalcev samih pripomogla pasivnost tistih, ki bi že prvo sekundo po osamosvojitvi morali začeti pometati z njimi, raznih nadzornih organov torej. Še najbolj iz politično motiviranih vzrokov mreže zakona pri nas še danes pogosto nočejo in nočejo ujeti pravih rib, če pa se to že zgodi, so za kriminalce proglašeni ribiči in ne njihov zakonit plen. Čeprav ne iz razlogov, na katerih je gradil svojo zgodbo, je skesanec torej vsaj delno imel prav. Tega na žalost še ne more spremeniti tudi močno izboljšano delo policije v zadnjih dveh letih, če pa se bodo slučajno vrnili še časi izpred teh dveh let, je glede na takratne politične in policijske prakse brez velikega tveganja možno predvideti, da se bo ocena skesanca o Sloveniji kot mafijski državi v celoti uresničila.

Drago Kos

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
78 x komentirano
  • PASJI FRITZL je rekel/-la:

    DA, DA, MAFIJSKA DRŽAVA Z MAFIJSKO FAMILIJO KOS !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pasji Fitzl, bodi previden!

    Nikoli ne veš, s katerim Kosom imaš opravka, če jih je po podatkih Kresalove menda kar 18.

  • Leiito je rekel/-la:

    Kos: “Pa tudi: ali se kdo spomni, da bi v katerokoli slovensko resno podjetje v zadnjih letih pritekla večja količina svežega kapitala neznanega izvora?”

    Da. Prek Disonco Investments in drugih ciprskih družb prihaja že nekaj let v Slovenijo kapital, ki se obnaša tako kot se običajno obnaša opran denar pri repatriaciji. Zakaj to raziskujeta TVS in POP TV, ne pa npr. policija, g. Kos najbrž dobro ve, tudi sam se kot predsednik PKK ni pretirano trudil raziskati skrivnostnih ciprskih vezi družine Janković.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….kosovka Marta je na plačilnem seznamu presvitlega župana……

    • Rogerg je rekel/-la:

      Kakor kosovska Marta izgleda, bo kmalu postala tudi Jankovičeva “mažoretka”.

    • Zbik je rekel/-la:

      Tongue-in-cheek: …”katerokoli slovensko resno podjetje…

      Katerko resno podjetje pa trenutno obvladujejo Jankovići?

      In še: “Zakaj to raziskujeta TVS in POP TV, ne pa npr. policija, g. Kos najbrž dobro ve…”

      To raziskujejo mediji (še Finance bi bilo treba dati k onima dvema) zato, ker je to rumen material, ki vleče k spremljanju.
      Da pa policija ne raziskuje….? Tega ne vemo in če smo kaj pravne države tudi Kos ne sme vedeti, ker ni tam zaposlen.

      Vseeno. Res je, da zgodbice tamladega Jankovića spominajajo na repatriacijo opranega denarja, toda članek govori o majhni verjetnost, da bi to bil pravzaprav denar italijanske in ruske mafije in torej striktno ni predmet Kosovega prispevka. Je pa res, da je Kos na tapeti in ni narobe, če si tole prebere pa morda tudi o tem kdaj drugič kaj pove.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ……Zbik, ata Janković je za naivce samo ubogi župan, brez premoženja, družinska podjetja so v lasti sinov, žene, dobrih znancev itd…..in nima nikakršmega vpliva na vodenje le teh, je samo sposoben ljubljanski dobrotnik, ki se žrtvuje za blaginjo svojih meščanov, približno tako kot častni upokojenci udbe Ertl in njegova co in navsezadnje večni najslovenec murgelski oboževalec mačk…..

    • Zbik je rekel/-la:

      Ups… sem prehitro rekel: “Da pa policija ne raziskuje….? Tega ne vemo in če smo kaj pravne države tudi Kos ne sme vedeti, ker ni tam zaposlen.”

      Namreč: http://www.zurnal24.si/osrednja-slovenija/preiskujejo-tudi-tozilci-202983/clanek

      @jebiveter: zapisal sem o podjetjih, ne o ljudeh. Kdo je pa naiven in kdo lahkoveren, bodo videli tisti, ki niso ne slepi in ne zaslepljeni.

  • Aljo je rekel/-la:

    Slovenija je predvsem raj za bedake, tranzicijske bedake s polnimi žepi naropanega denarja.

  • rajko je rekel/-la:

    Drago Kos; Pa tudi: ali se kdo spomni, da bi v katerokoli slovensko resno podjetje v zadnjih letih pritekla večja količina svežega kapitala neznanega izvora?
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    ali se tudi kdo spomni,da bi katerega od t.i poslovnežev vprašali od kod mu denar( veliko denarja-nesorazmernega njegovim prijavljenim dohodkom)

  • angie je rekel/-la:

    Če pa se bodo slučajno vrnili še časi izpred teh dveh let, je glede na takratne politične in policijske prakse brez velikega tveganja možno predvideti, da se bo ocena skesanca o Sloveniji kot mafijski državi v celoti uresničila.

    Če človek pomisli na tako možnost, za katero navijajo razni pasji fritzli in mefisti (o njih že nick-i povedo marsikaj), ga zaboli v želodcu - torej; nizek udarec

    • Vlado K. je rekel/-la:

      Meni se tud zdi

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, ti imaš le polovico želodca, torej te pol manj boli.

    • angie je rekel/-la:

      Motiš se mefić, prav nič mi ne fali - od zdravja kar pokamo.
      kaj meniš k najnovejšemu razkritju raiskovalnih novinarjev Dela, da je tvoj ljubček JJ ne le blatil in lagal, kar zadeva predsednika države in velikovec, ampak ZAVESTNO POTVARJAL DOKUMENTE!!!!

      Barbara Brezigar se je zadnjič izgovarjala, da bi moral sam Turk ali pa kdo drug podat tožbo na tožilstvo zaradi lažnega blatenja imena in inštituta predsednika republike.

      Javno tožilstvo je dolžno ukrepati v tem primeru, ko ne gre le za lažne obdolžitve, pač pa tudi za ponarejanje arhivskega gradiva v ta namen!

    • svarun je rekel/-la:

      BB , je pa to se ve branilka , ne tožilka svojega firerja.

  • klldmoll je rekel/-la:

    JA !

    že 20 let, NEPREKINJENO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=gsN3nptiz3M&NR=1

  • resje je rekel/-la:

    Čestitke, zelo dobra kolumna, glede na to, da policija zadnje dve leti zelo dobro dela je to razlog za njeno blatenje in poskuse diskreditiranja od vsepovsod, skesanci res marsikaj naložijo, nekaj pa gotovo drži, vesel sem vaše ocene, da nismo raj za mafijce, da pa imamo lastne velike nedotakljive ribe, ki jih vseeno malo postaja strah, tujina jim diši, da ne bi kaj prišlo na dan, pod Matejem se je hotelo iz policije marsikaj klientelističnega, sedaj se ne glede političnega porekla, takrat se je, zato se skozi napada notranjo ministrio in sodstvo ter pravosodje.

  • Forestina je rekel/-la:

    Slovenija je mafijska država, kar se danes kaže kot razpad pravne države.

    Slovenijo so uporabljali za štab, ker so jo lahko ob tako porazni obveščevalni službi, ki jo je Ivan Janša z nastavljenim porno direktorjem še dodatno pojebal.

    Cia je izpeljala prenos določenih poslov italijanske mafije na balkansko. Diskoteke kot trafike :)

    Je pa res, da imamo svojo mafijo tako temeljito, da tuje ne rabimo.

  • Forestina je rekel/-la:

    Nicola Calipari (June 23, 1953 – March 4, 2005) was an Italian SISMI military intelligence officer with the rank of Major General. Calipari was killed by United States soldiers while escorting a recently released Italian hostage, journalist Giuliana Sgrena, to Baghdad International Airport.

    ——–

    Cia je dobro sčistila. Nicola Calipari je bil zvabljen v past.

    V Sloveniji pa že tako cincavega Podbregarja zamenjajo s cijašem Šinkovcem.

    In mafija dobi svoj štab v Sloveniji, na meji pa zgaranim gradbenim delavcem zavračajo vstop.

    Pahor in Janša se pač rada družita z zmagovalci in temu se reče: Partnerstvo za razvoj

    General in Piarovec tako naduta, kot je realnost kruta.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Drago Kos, izviraš iz Slovenj Gradca, koder je mafija doma, zato ne drži predavanja, kako mafija v Sloveniji nima “prijetnega” bivališča.
    Praviš, da vam je italijanska policija “pripovedovala” o italijanskih mafijozih, ki naj bi imeli posle v Sloveniji, pa jim niste verjeli. Seveda ne, saj niste verjeli niti ob priliki Hypo banke avstrijski policiji, dokler ni sama vzela zadevo v roko in jo izpeljala kot se spodobi.
    Praviš, da ste bili z vsemi čuti na delu in v akciji, pa pozabljaš, da je bila razpisana mednarodna tiralica za ruskim mafijozom, ki se je še “včeraj” šetal po Portorožu in ima še “danes” tam svojo vilo.
    Nadalje , da bi se v tako majhnem okolju kot je naše takoj opazilo investiranje v državne uradnike. Seveda bi se, če bi se hotelo. Ampak ali si pozabil, da je slovenska država vsa prestreljena z raznimi podkupninami pri poslih in naročilih in delih , ampak naša policija redko opazi kakšno nepravilnost. Šele potem, ko ji na nos servirajo mediji.Oziroma, če kaj opazi, mora na obe očesi zamižati, ker ji to narekujejo botri od zgoraj.
    Nehaj bluziti o delu policije, še manj o delu protikorupcijske službe, ki si jo vodil, kajti po 20 letih gledanja, bi lahko spregledali vsi, kam plujemo. In če ni dovolj temeljito deformirala reda v državi policija in protikorupcijska komisija, smo sedaj dobili še uradno na čelo teh služb ministre- za notranje zadeve in sodstvo, ki dokončno strežejo po življenju, ne pravni državi, ki je že dolgo ni več, ampak izgubljajo vsako spoštovanje prava tudi državljani.

  • Forestina je rekel/-la:

    Še malo pa bo kdo rekel, da bosanski delavci prihajajo k nam na dopust.

  • binebone je rekel/-la:

    Ja so jih nategnili. Tukaj so se srečali z realnostjo. Tak realnost v bližnji prihodnosti čaka večina ljudi na planetu. Svetovna financ elita si je že vse fotelje razdeliala. Za suženjska dela pa bo nastala strašna konkurenca, kar na enkrat bo 90% svetovnega prebivalstva odveč. No, to si misli in dela v to smer elita članov Bilderbeg. Nekaj teh mandeljcev. Nizozemska kraljica Beatrix (hčerka ustanovitelja skupine Bilderberg in nekdajnega nacija princa Bernharda. Poleg britanske kraljice Elizabete II druga najvplivnejša ženska na planet. Predsednica upravnega odbora PepsiCo Indra Nooyi, Henry Kissinger, predsednik Washington Posta Donald Graham. Tile se vsako leto redno udeležujejo konference Bilderbergov, David Rockefeler, Rottach Egern. Predsednik Bilderbergov, belgijski grof Etienne Davignon, Robert Prichard predsednik največje kandske medijsek skupine Torstar, kimima v lasti največji kandski cajtng Toronto Star. Jako Elkann, podpredsednik Fiata in član družine Angelli, ki je ena najvplivnejših v bilderberških vrstah, Heather Reisman, lastnica največje kanadske mreže knjigarn Indigo Books and Chapters. Njen fotr je bil eden od glavnih pogajalcev za vstop Kanade v severnoameriški sporazum o prosti trgovini, kar naj bi bila predhodnica severnoameriške unije. Redno so na sestankih predstavniki politične levice in desnice, če le podpirajo njihovo vizijo sveta pod nadzorom Svetovne družbe d.d. Stalen gost je Socialistične internacionale Antonio Gutierrez, negdajni generalni sekretar zveze Nato Jaap de Hoop Scheffer, belgijski princ Phillipe, predsednik družbe Royal Dutch Shell,jeroen van der Veer, predsednik družbe Goldman Sach/ British Petroleum, Peter Sutherland… Tile in še mno go drugih nam bodo v bližnji prihodnosti zategnili zanko okoli vratu!

    • PRAVICA je rekel/-la:

      Tile in še mno go drugih nam bodo v bližnji prihodnosti zategnili zanko okoli vratu!
      —————————————
      NOPE! Prej se jim bo zgodil Mubarak ali Gadafi.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zato pa pravim, ta koalicija mo vladati do konca tega mandata in še en mandat.

    Le tako bodo Slovenci dokončno spoznali, kdo je zaslužen za jok in škripanje z zobmi.

  • alias je rekel/-la:

    Drago Kos:

    Vse našteto seveda ne pomeni, da se je skesanec v vseh točkah svojega pogovora, ki se nanašajo na Slovenijo, preprosto zlagal. On je samo razložil zadeve iz svoje perspektive, ki pa je po povedanem bila bolj žabja kot ptičja.

    Roberto Saviano v pogovoru za RTV Slovenija:

    “Kajti on je boss. Tu ne govorimo o nekem vojščaku ali navadnem morilcu. Maurizio Prestieri je človek, ki je skupaj s Paolom Di Laurom in klani z območja Locrija spremenil kriminalno podobo Evrope. Oni so bili tisti, ki so velika mafijska vlaganja s heroina prenesli v kokain, s čimer so Italijani pri tej trgovini postali številka ena.”

    Mafijski boss s pogledom iz žabje perspektive? Komu sedaj verjeti?

    Kosu, ki je v Depali vasi izdal tajnega policijskega sodelavca Milana Smolnikarja in v aferi Patria po lastnih besedah na TV branil nedolžnost Janeza Janše? Ali Robertu Savianu, kateremu italijanska mafija streže po življenju zaradi napisanih besed?

  • petrovc je rekel/-la:

    MOJI KRANCI: kot je rekel pametni ZBIK, PETROVC je neumen! Rekel, predno so mu spet nadeli tisto stajčko, ki se ji rokava zavežejo na hrbtu!
    Kajti če bi ne bil neumen, bi dobival po 2.000 Euro mesečno, netto, od Ministrstva Za Kultro za svoje komentarje, sa ZBIK za svoje goveje mukanje, dobi 5.000 na mesec, tako pa v vrsti čakam na kislo zelje, brez klobase! Klobaso, ker sem neumen, šparam za SVARUNA!

    No in ker sem neumen, čakam v vrsti na poceni kislo zelje na stojnici v mestu in kaj slišim:
    Da je SCT, Zidar, tisto vilo na Zaplani ZASTONJ naredil in kupil zemljo za našega DJ-a.
    Da ima vse v svojem ZUDBA bloku!

    Seveda jaz takim grdim besedam, groznim lažem ne verjamem! To so čiste laži in provokacija! To naš DJ, nebi nikoli naredil!
    Pa prflodram tisto lažnjivko okoli ušes: Morda je tudi nisem, pa mi je žal, da je nisem. Pa sta dva invalida brez nog, planila pokonci, zaradi nasilja nad ženskami in komaj sem jima ušel!
    Tako, pa sem danes še brez kislega zelja!
    Naj pa potolažim SVARUNA, klobaso sem kupil že prej. Jo imam, na levo mi stoji v hlačah v žepu.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Kdo je ta DJ, a je to kakšen disc jokey, ali Drnovškov Janez???

    • Rogerg je rekel/-la:

      A praviš , da ima Zidarski mojster vse napisano v ZUDBA blokcu. Potem moram biti pa tih, da ne bo potegnil podatka tudi proti meni, ker mi je delal štrbunk sekret.

    • svarun je rekel/-la:

      Rogerg : in je to štrbunknilo na mefiĆa in petrovca ,ki sta bila pod tvojo ritjo.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO, ROGERG, KONEC, KAKTUS, JEBIVETER,… v kratkem se nam pridružijo naši prijatelji iz Avstralije in USA!

  • petrovc je rekel/-la:

    ROGERG: ti si bister, zelo bister, in vedno zadanečžebljiček na glaviček!! TOČNO!

    Veš, SVARUN pa ANGIE sta pa preveč trda za rugby. Sploh so levaki, takopokozlani levaki, na teh straneh sramota za levico! KJE SO LE NAŠLI CVET takih bedakov. Streljamo jih kot zajce v stepi, kot fazane na prostem!
    SVARUN je le za BALINANJE in ANGIE za hockej, da o kakem ZBIKU ne govorim, ta je še za to pretrd! On je samo za rezanje granita!

    • angie je rekel/-la:

      Barbara Brezigar se je zadnjič izgovarjala, da bi moral sam Turk ali pa kdo drug podat tožbo na tožilstvo zaradi lažnega blatenja imena in inštituta predsednika republike.

      Javno tožilstvo je dolžno ukrepati v tem primeru, ko ne gre le za lažne obdolžitve, pač pa tudi za ponarejanje arhivskega gradiva v ta namen!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, kaj pa ko je Janšo po dreku povaljal tisti Berglund kot prvega ministra. Ampak imaš pa “usklajena” merila. Saj vas poznam do obisti,ampak vedno na novo mi gre na bruhanje.

    • svarun je rekel/-la:

      Rogerg : kar valjate se ti , mefić , petrovc … , sploh tisti,ki ste istospolno usmerjeni , imate pravico.

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : res ti ga je ZABIL.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ……jebiga…..

      Škandal: Ministru o zdravstveni reformi svetuje piarovka, ki je diplomirala iz nesnosti kokoši…….

    • jebiveter je rekel/-la:

      ……ne verjamete……

      Na podlagi javnega naročila za »svetovanje na področju priprave in implementacije reforme in strategije organiziranja zdravstvenega sistema« je bila nato Barbara Stegel, s. p., oktobra lani med štirimi ponudniki izbrana za svetovanje, ker je bila najcenejša. Še vedno pa nikakor ne poceni; za 24 mesecev svetovanja bo prejela 117.600 evrov ali natančno 4.900 evrov na mesec. Za svetovalni dan bo prejela 245 evrov; družbi KPMG in Deloitte sta zahtevali več kot dvakrat več, Revidikum notranja revizija pa malo več.
      Osupljivo je, da pri pripravi zdravstvene reforme in organiziranju zdravstvenega sistema ministru za zdravje svetuje oseba, kio zdravstvenem sistemu res nima pojma. Kako tudi bi, če nikdar ni delala niti blizu zdravstva, diplomirala je iz nesnosti kokoši (!) na biotehniški fakulteti (v letih od 1991 do 1994 je vodila proizvodnjo na perutninskih ………..

    • klldmoll je rekel/-la:

      hahahaha, Marušičeva bodoča “zlata jajca”, ko bomo naše zdravstvo “iznašali” v Evropo, patake, patko …

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Jebiveter, to, da dimpl pimpl arh, ki je diplomirala iz kokošje znanosti, ne more svetovati glede kurjega zdravja, je pa bosa.Saj so v tej državi itak same kokoši.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….se opravičujem, nisem pomislil, prav imaš, Pahorjeva štala premore tudi kurnik…..

    • klldmoll je rekel/-la:

      ja, pa ne samo Pahorjeva, Xe Xe Xe…

  • pasji fritzl je rekel/-la:

    KOSOVA MARTA , JE ZA RETORIČNE -TRENING -TERAPIJO , ZA JANKOVIĆEVE KADRE,

    POKASIRALA 30. 000 EVROV , OD MOL-a, TAKO PO PISANJU POZNAVALCEV !

    • Leiito je rekel/-la:

      Kar sicer ni slaba ideja, cel red Jankovića 1. je kronično neartikuliran.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Pasji Fritzl saj ni dosti kasirala,kakor jih je dobro naučila govoranc. Vidiš, da so žejne čez most peljali vse “pametne” Ljubljančane.

  • konec je rekel/-la:

    ta prava mafijska LETEČA rdeča svinja (balkanska podzvrst) se je oglasila……ha, ha, ha, ha, ha,

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec, prvič se srečujem z LETEČIMI SVINJAMI. Ali so to take svinje kot leteče mravlje?

    • angie je rekel/-la:

      mislil je, konec alias rukar alisa mefić alias pasji froc, seveda na leteče slone!!!

      ampak ti se prikazujejo samo Janzu Janši
      (drugi se sprašujemo kakopak o njegovem/njihovem mentalnem zdravju).

    • konec je rekel/-la:

      rdeči svinji sta se užalili, ker sem se posmehoval njihovi mafijski leteči rdeči svinji…..ha, ha, ha, ..sožalje, krulite pa naprej…..ha, ha, ha, in ližite stare udbovske ritke naprej…..ha, ha, ha, ha, ha, ..za to ste plačani…ampak sožalje…ha, ha,

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec, jaz si pa v čast štejem, da si me uvrstil med rdeče svinje, zato se ti zahvaljujem. Ampak je pa dokaz več o temu koliko kdo bere članke, ki jih tu grmadimo.

    • pasji fritzl je rekel/-la:

      Baje sta si ANGIE in SVARUN lotila obojestranske kolonoskopije in uživala ob tem !

    • svarun je rekel/-la:

      konec : kje pa letaš , verjetno , si nekaj svojih odpadkov iz tvoje riti spustil ( a ) , na mefiĆa in petrovca.

  • klldmoll je rekel/-la:

    So naši državni organi res vsi po vrsti skorumpirani?

    ja, na žalost, izgleda da res !…

    W ZLOvenija !

    W prijatelji, in pa prijatelji od prijateljev !……………………………………………

  • roman je rekel/-la:

    Je pa tiček,tale Kos,pri nas mafije enostavno ni ker nihče od italijanskih mafijcev ,ki pri nas po casinojih zapravlja krvavo zaslužen denar, še spotoma ne stopi do kakšnega borznega posrednika z željo ,da bi malo vložil na ljubljanski borzi.Kaj pa če se italijanski in naši asi dobijo in mimogrede operejo denar v kakšnih legalnih poslih Sloveniji v zameno za kakšen nelegalen posel v Italiji.
    Domače kriminalne združbe ne obstajajo,zato seveda ker so javne;-Kresal-Senica,Janković in sinovi,tudi politična stranki ki dobi podkupnino in za to ve več njenih članov je kriminalna združba.
    Ne obstajajo niti naročeni mafijski umori,ker so pri nas te obračuni zaradi premilih zapornih kazni javni, in se zgodijo mimogrede na javnem mestu.Samo na našem koncu Ljubljane so se v zadnjih petnajstih letih zgodili štirje do sedaj še nepojasnjeni umori.
    Ali to piše bivši kriminalist,zaradi skreganosti z logiko ali pa zato ker ščiti neko elito.Najbrž zadnji razlog pogojuje prvemu.

  • pasji fritzl je rekel/-la:

    BAJE STA SI ANGIE IN SVARUN DELALA “GEGENSEITIG ” KOLONOSKOPIJO IN

    UŽIVALA OB TEM !

  • svarun je rekel/-la:

    pasji fritzl : mogoče pa ti blodiš , tako kot petrovc in mefić z mekim Ć in si se v njihovo istospolno zakonsko zvezo vključil ???
    Ne pij tistega špirita v katero ,ti je petrovc pomešal špirit !!!