23. februar, 2011 | Vest

Novi videospot Let 3

Skladba ‘‘OMAĐIJAJ ME’’ je del gledališke predstave "Kiklop
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Člani skupine tudi tokrat niso pokleknili pred hrvaško politiko, pač pa ji skoraj pokazali sredinec, saj v svoji podobi v videospotu izredno spominjajo na premierko Jadranko Kosor.

»Jadranka je bela golobica. Držali smo se znanega pregovora, ki pravi, da golob prinaša srečo, ko te zadane z iztrebkom. No, tudi Jadranka se je ‘pokakala’ po narodu in po nas,« je dejal Mrle, basist skupine Let 3. Režiser videospota je Radislav Jovanov Gonzo.

Skladba ‘‘OMAĐIJAJ ME’’ je del gledališke predstave “Kiklop”, ki bo slovensko premiero doživela 26. februarja 2011 v ljubljasnkih Španskih borcih.

Tragedija in komedija. KIKLOP. edina ohranjena Evripidova satirična drama v režiji Ivice Buljana in v priredbi Gorana Ferčeca je premierna uprizoritev besedila, za katerega je, zaradi njegove izredne žanrske neopredeljenosti, vedno primanjkovalo pogumnih. Temelječa na devetem spevu Homerjevega epa ‘‘Odiseja’’ se lahko satirična drama Kiklop danes ‘‘bere’’ kot žanr, ki istočasno potencira moralno šibkost posameznika na ironičen način, odkriva dvoličnost časa in ga revilitazira in je hkrati satirična kritika dužbe, ki hkrati opravičuje njene slabosti. Na meji med komedijo in tragedijo, satiro in slapstickom, brez vzvišenih ali božanskih likov, brez razkrivanja višjih resnic, a hkrati poln travestije, parodije in plesa. S pomočjo skupine Let 3 je KIKLOP postal pravi gledališki spektakel, v katerem pod vodstvom mladega igralca Marka Cindrića, izkušenega Frana Maškovića ter energičnega člana zasedbe Let 3 Zorana Prodanovića Prlje v dionizijskih bakanalijah sodelujejo še mladi in talentirani igralci, plesalci in študentje Akademije dramskih umetnosti v Zagrebu.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano