11. april, 2011 | Elena Pečarič

Spoštovani predsednik Türk

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Spoštovani predsednik Türk

V petek popoldne sem presenečena opazila, da bo v torek posvet z naslovom »VLOGA INVALIDOV IN DRŽAVE PRI SPREMLJANJU URESNIČEVANJA KONVENCIJE O PRAVICAH INVALIDOV« na katerega društvo YHD, kot ena izmed reprezentativnih invalidskih organizacij, ni bilo vabljeno. Ker ste pokrovitelj tega dogodka, spoštovani predsednik, vam ob tej priložnosti naslavljamo pismo, na katerega pričakujemo odgovor.

Odkar ste postali predsednik RS, na vaš urad redno pošiljamo dopise, ki so povezani z različnimi oblikami diskriminacije ali kršitvami človekovih pravic. Dolgo smo zaman čakali tudi na vašo pomoč pri ustavitvi nezakonitega razdeljevanju sredstev FIHO. Kot predsednik Republike bi to bili dolžni storiti predvsem tako, da bi jasno in odločno obsodili tovrstna ravnanja, ki so v škodo številnim posameznikom v stiski in kjer se razsipava javna namenska sredstva. Pa nič.

V torek boste »gostili« največje uzurpatorje tega sistema. G. Šuštaršič, ki s svojimi dvanajstimi funkcijami diktira invalidsko politiko v tej državi, sebi v prid; kolizija interesov za njega ne velja. Lahko si privošči številna nezakonita početja in kršitve, diskriminacijo in pogojevanje posameznikov, ki se mu zoperstavijo, nespoštovanja zakonov. To, da obvladuje sredstva FIHO in Loterije Slovenije, nikogar posebej ne vznemirja.

G. Cveto Uršič, do nedavnega direktor Urada za invalide, odgovoren, da načrtno ne reagira na številne pozive posameznikov, ki bi jih Ministrstvo oz. direktorat moral obraniti pred samovoljo invalidskih funkcionarjev. Sokrivec v vseh nezakonitih početjih, ki se dogajajo znotraj sveta FIHO in pri razdelitvi 22 milijonskega letnega proračuna FIHO. G. Uršič je predstavnik vlade v svetu FIHO, a deluje in podpira peščico funkcionarjev, ki so si znotraj FIHO na račun invalidov prilastili moč nad javnimi sredstvi. Gospoda Uršiča smo ničkolikokrat pozvali, da nam posreduje vsaj kako poročilo iz OZN, nazadnje pred dobrimi štirimi meseci. Še do danes nismo dobili nič. To veliko pove o resnosti njegovega dela, a očitno ministra Svetlika to ne moti, saj ga je po poteku njegove funkcije celo redno zaposlil. Potem pa bo govorec še tajnik NSIOS g. Kušar, ki je dobro plačan ministrant g. Šuštaršiča.

Toliko o tem, kdo bo govoril na tako pomembnem dogodku, katerega pokroviteljstvo ste prevzeli. Dovolimo si uporabiti to govorico, saj smo vas ob mnogih priložnostih že seznanili z nedopustnim početjem nekaterih predstavnikov invalidskih organizacij, zato se ne morete sprenevedati, da zadeve ne poznate. Kot predsednik RS in najvišja moralna inštanca, ste dolžni vedeti in ukrepati. Ne bomo pozabili, ko ste vi in predsednik vlade, ploskala na koncu govora g. Šuštaršiča, v katerem je dobrih deset minut pljuval po računskem sodišču. Kot priznanje takemu početju, je ponovno dobil priložnost za svoj žolč tudi lani ob isti priložnosti. Le kako si je računsko sodišče lahko dovolilo izreči mnenje o netransparentnosti razdeljevanja javnih sredstev? Mogoče je že pravi čas, da za posebne zasluge odlikujete še g. Šuštaršiča, saj je svojevrsten funkcionar že več kot 40 let.

No, za na konec in mimogrede, Zakona o osebni asistenci še nekaj časa očitno ne bo, do takrat pa bomo prav zaradi brezsramnega početja teh gospodov in popolne ignorance vseh pristojnih institucij, še naprej poskušali preživeti. Škoda, da vaših govorov ne poskušate tudi udejanjiti.

Lep pozdrav,
Elena Pečarič

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
92 x komentirano
  • maja je rekel/-la:

    Res je škoda, da naš predsednik ne poskuša svojih govorov udejaniti, še večja škoda pa je, da ga očitno sploh ne zanima resnica, ampak je le še ena marioneta v rokah kapitala!

    • handy je rekel/-la:

      Najhujš se mi zdi to, da pozna resnico in kljub temu je pokravitelj NSIOS, katerega vodi in izkorišča stari prefrigani funkcionar!

  • Ana Marija je rekel/-la:

    Človek bi pomislil, da ga bo ta težka bolezen zbudila in da bo začel na življenje gledati iz druge perspektive! Žal pa se nadaljuje njegovo nespametno početje tako kot je že navada v naši današnji politiki. Treba je lizati riti tistim, ki spretno in veliko kradejo!

    • Blisk je rekel/-la:

      Potem se pa postavi vprašanje ali je tudi Turk tisti, ki spretno in veliko krade?
      Moramo pa priznati, da pri tem uporablja dobro svoje besede!

    • handy je rekel/-la:

      Mogoče se bo pa zgodil čudež in bo kdo od govorcev povedal kakšna je resnica. To bi bilo za pričakovati od g. Dolčiča! No, čudeže res težko vidimo!

  • Cvet je rekel/-la:

    Mogoče bo pa res tudi tega prefriganga invalida nagradil tako, kot je Ertla, saj to dobro obvlada!
    Takle mamo!

  • karamba je rekel/-la:

    Kaj je gospod predsednik dolžen vedeti in ukrepati je eno, drugo pa je ali to želi! Dejstvo je, da se vse premalo oglaša na krivice in nepravilnosti, ki se godijo v naši državi! Vprašamo se zakaj?
    To očitno odobrava in še nagrajuje!

  • Lahek je rekel/-la:

    Kako je mogoče biti pokrovitelj nečesa, kar se tiče vseh invalidov in pri tem ne povabiti vseh reprezentativnih invalidskih organizacij?

    • racman je rekel/-la:

      Mogoče je bil pa tak njihov načrt! Sedaj, ko ne bodo imeli nikogar, ki bi opozarjal na napake in slabo delo, bodo lahko veselo hvalili svoje delovanje!
      Mislim, da je to velika napaka našega predsednika, vsekakor ena od mnogih!

    • handy je rekel/-la:

      Jaz se bolj sprašujem kako je mogoče sploh biti pokrovitelj tistih, ki delajo netransparentno in kršijo človekove pravice!

    • klldmoll je rekel/-la:

      Xe Xe Xe Xe . . .

  • General je rekel/-la:

    Nič novega v naši deželici!

  • Frenk je rekel/-la:

    Verjetno bo najbolje, da odlikujete Šušteršiča, saj danes vsi, ki znajo dobro krasti dobijo še pohvale!

  • Nives L. je rekel/-la:

    Predsednik nas vedno znova razočara! To me posebej žalosti, ker sem njegova volilka in sem butasto verjela, da je on pravi za to funkcijo. Naslednjič bom ta glas z veseljem namenila ga. Pečarič, seveda če bo kandidirala!

  • Forestina je rekel/-la:

    Bojijo se te Elena, zato taka strahopetna dejanja.

  • rek je rekel/-la:

    A to je spet tista umazana garda na čelu z g,. Šuštaršičem? A Uršič je še vedno na tako pomembnem položaju, da greni življenja invalidom? Kaj ga niso zamenjali?

    • Teja je rekel/-la:

      Seveda je Uršič dobil nagrado in sicer stalno zaposlitev na Ministrstvu, ker je spretno pomagal Šušteršiču in skrbel, da so vse pritožbe invalidov bile zaustavljene! Na njegovo prejšnjo mest so postavili Dragico Bac, ki pa je še večja marioneta od Šušteršiča, vodi pa jo izkušeni uršič!

    • rek je rekel/-la:

      A tista Bac, ki je prijateljica od Kresalove? Vedno sta skupi na Paradi ponosa. Pravijo, da je lezba!

    • Teja je rekel/-la:

      To ne vem, vem pa, da ji gre za dnar in da ne bo nič nardila za invalide! Bo ubogala in vlekla plačo!

    • rek je rekel/-la:

      Pa kdo postavlja take na te položaje?

    • Teja je rekel/-la:

      Ja, naš Svetlik! Naj mu že posvet, da naj odstop!

    • handy je rekel/-la:

      Ne, Uršiča so oz. je Svetlik nagradil za slabo delo!

  • Orehek je rekel/-la:

    Vse smrdi po denarju in korupciji! Zdaj že vsi vemo, da je Loterija in z njo povezane zadeve umazan posel! Me pa preseneča, da si naš predsednik to privošči, glede na to, da ga obveščate o vseh nepravilnostih v invalidski sferi!

  • Zala N. je rekel/-la:

    Govorci so pa res vredni vsakega greha! Kot, da bi sklicali mafijsko srečanje, ne vem, kako si je Turk to predstavljal!

  • Polona je rekel/-la:

    Vse bi bilo drugače, če bi bile povabljene vse invalidske organizacije in bi bili govorci bolj izbrani! Zanimivo bi bilo slišati kaj poreče urad varuha na vse krivice in nepravilnosti, ki se dogajajo invalidom. Prepričana sem, da so dobili kar nekaj prijav glede tega!

  • Kekec je rekel/-la:

    Vaše organizacije niso povabili, ker se bojijo vprašanj na katere ne bi želeli odgovarjati. Verjetno bi tudi povedali kakšno je realno stanje na tem področju, tako pa bodo imeli možnost lagati in se hvaliti z svojimi uspehi!

  • vanja je rekel/-la:

    Mogoče pa ne bi bilo slabo, če bi se Elena tega udeležila kot novinarka Vest. si!
    Postavila bi jim lahko marsikatero vprašanje in to dokumentirala!
    Mislim, da bi si mi bralci Vest.si z veseljem to ogledali in komentirali!

  • Karla je rekel/-la:

    To pa ni slaba ideja!

  • Smejka je rekel/-la:

    Ko berem vse to, se ne čudim zakaj živimo vedno slabše! Vsi so skorumpirani in se prodajo prvemu, ki pokaže denar!

  • Leiito je rekel/-la:

    Spet isto lajnanje in spet nobene vsebine. Ali lahko kdorkoli razen sv. Elene sploh naredi karkoli prav? Organizirajo mednarodno konferenco na temo uresničevanja konvencij o pravicah invalidov in poznavajoč to državo uresničevanje najbrž ne poteka povsem gladko, torej je konferenca na mestu, ampak ker Elena ni povabljena zraven, je to mafijski shod. Nima veze, da je govorec predsednik države, da referate podajajo urad ombudsmana, aktualni minister, predstavniki domačih in tujih nevladnih organizacij…, ker Elena ni povabljena, je to mafijski shod.

    Politika je sv. Eleni očitno neznana neznanka. So trenutki za napad in so trenutki, ko je sovražnik tvojega sovražnika tvoj prijatelj, invalidom pa sv. Elena z neproduktivnim političnim ad hominem pamfletizmom dela medvedjo uslugo. Dajete videz neenotnosti in nesposobnosti, če se še sami med sabo ne znate zmen’t.

    Predatorska politika bo z veseljem pograbila priložnost, vzela si bo pravico, da za vas skrbijo drugi in vam za to storitev zaračunala tarifo, potem se boste pa čudili, kako da je denarja še veliko manj.

    • Grega je rekel/-la:

      Ti Leiito pa se nauči brati tako, da boš razumel vsebino. Predsednik Slovenije je pokrovitelj te konference in je popolnima nerazumljivo zakaj niso povabljene vse reprezentativne invalidske organizacije! Kolikor razumem besedo reprezentativna, potem vsekakor zastopa velik del neke populacije!
      Razumljivo je, da se bojijo Elene, ker nima dlake na jeziku!

    • maRK je rekel/-la:

      Pa se pojavijo tudi plačanci!

    • handy je rekel/-la:

      Kok ti plačajo, da pluvaš tuki?

    • klldmoll je rekel/-la:

      urad ombudsmana, aktualni minister, usw. …

      HA HA HA HA HA, idiot priskledniški !

  • trn je rekel/-la:

    Ha, ha, ha, naš Turk pa res ne izbira koga bo gostil! Kje pa ima svoje svetovalce?

  • Irma je rekel/-la:

    »VLOGA INVALIDOV IN DRŽAVE PRI SPREMLJANJU URESNIČEVANJA KONVENCIJE O PRAVICAH INVALIDOV«

    ZAKAJ POTEM VABITE SAMO IZBRANE INVALIDSKE ORGANIZACIJE?

  • maRK je rekel/-la:

    Govorniki so pravi izbranci! Vsi veliko masla na glavi!

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Spoštovana ga. Elena Pečarič,

    v svojem javnem pismu ste zapisali, da društvo YHD kot ena izmed reprezentativnih invalidskih organizacij ni bilo vabljeno na torkov posvet z naslovom “Vloga invalidov in države pri spremljanju uresničevanja Konvencije o pravicah invalidov.” Pismo ste naslovili na predsednika republike dr. Danila Türka, ki je častni pokrovitelj omenjenega dogodka.

    V zvezi s tem poudarjamo, da posvet organizirajo Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije in Državni svet Republike Slovenije. Predsednik republike kot častni pokrovitelj ni sodeloval pri organizaciji, prav tako se organizatorji niso posvetovali s predsednikom oziroma njegovim uradom glede seznama vabljenih in drugih podrobnosti v zvezi z organizacijo dogodka.

    Predsednik dr. Danilo Türk je sprejel častno pokroviteljstvo nad posvetom, ker izpostavlja pomembno vprašanje uresničevanja Konvencije o pravicah invalidov. Predsednik republike se zavzema za to, da bi o tako pomembnih vprašanjih, kot je položaj invalidov in uresničevanje njihovih pravic, opravili čim širšo javno razpravo, ki bi potekala v strpnem dialogu in z namenom poenotenja pogledov na razreševanje invalidske problematike.

    Kot so pojasnili v Državnem svetu Republike Slovenije, ki je eden od organizatorjev in kjer bo potekal torkov posvet, je vabilo na omenjeni posvet že od prejšnjega torka objavljeno tudi na njihovi spletni strani. Zagotovili so, da je na vse dogodke, ki jih organizirajo v državnem svetu, vabljena vsa zainteresirana javnost in da bodo veseli tudi udeležbe društva YHD. Enakega mnenja je tudi Varuh človekovih pravic Republike Slovenije kot soorganizator posveta.

    Lep pozdrav,

    mag. Franc Hočevar
    Svetovalec predsednika republike za zdravstveno in socialno varstvo ter humanitarna vprašanja

    • handy je rekel/-la:

      A to je njegov svetovalec? Zgleda, da ne zna dobro brati! Ne gre se za vabilo, problem je, da z vašim svetovanjem naš predsednik podpira in tolerira kršenje človekovih pravic!

    • klldmoll je rekel/-la:

      heh, jaz pa mislim, da tudi brez njegovega “Svetovanja” !!! …

  • Dean je rekel/-la:

    Super povedano

  • Gringo je rekel/-la:

    Jesss!

  • Leiito je rekel/-la:

    Pa saj je edino logično, javni posvet, ne srečanje tajne lože, halo?

    Morda zdaj utegnete omeniti še kaj o problematiki invalidov in konvencije, a nekako dvomim. Na 24ur.com je vsaj neka debata, tale enoumni našivašizem je pa hujši od političnega navijaštva. Da imate osebne zamere, OK, da sprostite frustracije, tudi, da plača direktorja Loterije ni kosher, itak, da pa nihče, ne sv. Elena ne njeni verniki, nikoli ne poveste nič, zero, nada, niente, o konkretni problematiki invalidov, postavlja pod vprašaj samodeklarirano reprezentativnost.

    Mimogrede, v kateri funkciji pa nastopa tu sv. Elena? Predsednica politične stranke? Novinarka? Kolumnistka? Mesija? Ali ni zaradi konflikta interesov odstopila s funkcij v YHD? Ali to, da govori v imenu in za račun YHD pomeni, da ohranja neformalen in nelegitimen vpliv na YHD?

    Just kidding, povejte raje kaj o uresničevanju konvencije? Če jo kdo sploh pozna. A ne bi b’lo fajn, fiskalno gledano, če bi se invalidi financirali kar sami, kot to zdaj ponuja Zakon o socialnem podjetništvu. Koliko časa pa mislite, da bo ta ali naslednja vlada še zmogla in želela sistemsko financirati invalide? Kaj bo s Športno Loterijo, je jasno nakazal kar Čeferin sam, tujim stavnicam pač ne bo mogoče več dolgo blokirati dostopa na trg EU in enako velja za vse igre na srečo.

  • binebone je rekel/-la:

    Vsak dan se bolj kršijo človekove pravice. V NWO v nastajanju ne kaže ničesar dobrega za invalide in starejše od 45 let. Je invalidnost osebna človekova pravico, ko pride do invalidnosti? Sporazum iz Nice, ki predstavlja naslednji korak k ukinjanju naših osebnih človekovih pravic. Torej naj nekdo vpraša Pahorja kaj piše v sporazumu iz NIce.

    • Leiito je rekel/-la:

      V čem je problem “Niškega” sporazuma? In zakaj bi morali spraševati Pahorja kaj piše v javno dostopnih dokumentih?

    • klldmoll je rekel/-la:

      zakaj zdenka ne zmore ?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Fantje in dekleta, dovolim vam, da si izmuzljivega Tuerka privoščite, kolikior si ga morete

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ampak Šuštaršič je pa le car.

    Večina invalidov ga spoštuje in mu zaupa, zato ga z veseljem volijo na odgovorna mesta in funkcije, kjer dela v korist vseh invalidov.

    • burjakov je rekel/-la:

      Ma, početje te gospe Elene me vedno bolj spominja na kraško in škofijsko burjo, ki prevrača posode s smetmi in je potem kup dela s pospravljanjem smeti. Vmes je še pa nekaj ropotanja.

    • Elena Pečarič je rekel/-la:

      Pa saj sem predlagala odlikovanje;
      vsaj v tem se boš strinjal z mano Mefisto, kajne?

    • handy je rekel/-la:

      Šušteršiča ne volijo invalidi ampak upravni odbor, oziroma njegovi ljudnje, ki jih plačuje ali pa izsiljuje!

  • Forestina je rekel/-la:

    Zviti so ko preste, a to le še poudari njihov strah.

  • handl je rekel/-la:

    Vsak ima svojega Šušteršiča, eni Borisa, drugi Janeza, tretji Andreja …

  • handl je rekel/-la:

    Mogoč pa se profesor Svetlik jutri kot minister poslovi od invalidov?

  • Forestina je rekel/-la:

    Ne čakaj na maj

    Politične razmere so napete, nepredvidljive in nevarne.

    http://www.delo.si/clanek/148039

  • Zbik je rekel/-la:

    Invalidi - tako taki pametni kot tisti malo manj - hendikepirani tudi bolj ali manj, so kreteni (seveda v tistem plemenitem pomenu, ki ustreza znamenitem švicarskem dialektu, in kar bi ortografslo frankofili napisali kot les chrétiens), človeki po slovensko. In zaslužijo ne le enakopravno, ampak tudi enako obravnavo, ki pa mora bi ti tudi pravična. Težko je danes je imeti prav in biti pravičen — težko če je razsodnik hkrati subjekt, sub-jekt, podvržen in razcepljen, $. Tako je treba eksternalizirati odločitev, umaktniti zmožnost razsodnikove Želje, kar lahko prevzame le žlahtni Avtomaton, samodej, ki se ravna le po pravilih, ki so eksteriorizirana v mterializirani strukturi tega umetnega mehanizma. Noben tak mehanizem, pa ne uide vidiku, ki ga zaznamuje zaskuk, bolje - kvantni skok, ki edini lahko vključi legitimno dozo avtentičnega kaosa. Brez kvantnih učinkov ne gre, ker smo sicer v dolgočasju determinističnega kaosa, v kažinu, ki ni le igra na srečo in kupleraj obenem, ampak tudi dispozitiv v mreži schemsterjev, ki prefinjeno izberejo začetno stanje za zanje ugoden razplet. Za laike pa je najbolj nazore dokaz obstoja in ustreznosti vpeljave kvantnih pojavov ravno atomska bomba. Tudi najbolj svetel zgled, najmočnejši, najglasnejš in kar je takih superlativov. Ne Türk ne država ne partija in tudi Edvard Kardelj, ki je bil tajku pri Kovačnici za srečo, d.d., nihče ni tako pravičen kot je atomska bomba. Ta deluje ne glede na..katerokoli posebnost, specifičnost ali specialnost, kakor tudi ne glede na vero, nacionalno pripadnost, prizadetost in spolno usmerjenost. Kajti kdor bo tam, tega bo stisnilo!

  • klldmoll je rekel/-la:

    DENIS, pikkola peste

    http://www.youtube.com/watch?v=N2gZBqNxH4Y

    kkavoli.press