28. april, 2011 | Vest

Po 132. redni seji vlade

Na novinarski konferenci so sklepe s seje predstavili predsednik vlade Borut Pahor, ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vir: Vlada.si

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
38 x komentirano
  • PorkaLoca je rekel/-la:

    kje se pa Marušič skriva ? …

  • opazovalec je rekel/-la:

    Zapuščina pa taka! Malo morgen Borči. Glede pokojnin pa samo to: Kje je denar ljudi, ki so 30-40 let vplačevali v pokojninsko blagajno in sedaj životarijo ob nedostojno nizkih pokojninah???

  • Martin B. je rekel/-la:

    Nobenih pokojninskih reform ne bi bilo, če bi moja vplačila(n.pr. 40 let) ob upokojitvi (pri 65 letih) bila samo moja. Kolikor si vložil, toliko boš koristil do svojega pokoja! Za socijalo in druge transfere pa naj država zbere z davki.

    • Zbik je rekel/-la:

      Kaj se pa ti pametni človek pritožuješ? Saj imaš že zdaj davek porabljen za iste zadeve —inplicitno že na penziji! Poleg tega malo poglej, kaj se ti lahko zgodi, če imaš lušten privatni “pokojninski fond”, ki mu uspe crkniti skupaj s firmo— poglej seveda v tujino, npr. zgodbo o United Airlines.

  • PorkaLoca je rekel/-la:

    konkludentno … Borči, assise novo besedico nauču ? HA HA HA HA HA

    concluso 1′ c*zzo hai, Xe Xe !

  • konec je rekel/-la:

    le če si navadna opranoglava rdeča svinja z udboDnevnikom pod roko lahko verjameš tem nesposbnim rdečuhom……ha, ha, ha, ha,

  • Bralka je rekel/-la:

    @opazovalec: Denar tistih, ki so plačevali v pokojninsko blagajno je šel za penzije tistih, ki so bili takrat upokojeni. Denar, ki ga vsi aktivni vplačujemo v ZZPIZ se porabi za pokojnine in invalidnine tistih, ki imajo sedaj status upokojenca. To je zato, ker gre za princip medgeneracijskega solidarnosntega zavarovanja, kjer aktivna populacija zagotavlja denar za upokojeno.
    V prihodnosti bo upokojena populacija večja (daljša življenjska doba bo pomenila, da bo več upokojencev in da bo povprečna doba, ko nekdo prejema pokojnino, daljša). Zaradi tega demografskega dejstva je potrebno povečati maso denarja, ki prihaja od tistih, ki so aktivni. In to se naredi tako, da se podaljšuje doba zaposlovanja. Alternativa temu bi bila, da bi bistveno povečali prispevek za upokojevanje (za kakih 30% od sedanjega). Ampak, če bi to povečanje obesili na plačo, bi bil strošek dela previsok in bi morali zmanjšati ostale socialne prispevke. Kar pomeni, da bi se krčili drugi socialnii programi. Tega ne zmore sprejeti nobena država, zato grejo vse v koncept podaljševanja delovne dobe.
    Temu se reče medgeneracijski solidarnostni sistem penzij in na tem stoji prvi stebere.

    Tisto, da si vsak na svoj pokojninski račun vplačuje sredstva in mu jih potem v času upokojitve nakazujejo v obliki rente, to je pa drugi pokojninski steber. Osnove za ta steber so se pojavile šele leta 2000. Zato v ta steber nihče ni mogel vplačevati več kot od leta 2000 naprej, skratka ni nobenih “30 let”.

    A si si sedaj pojmovno razčistil?

    • opazovalec je rekel/-la:

      Lepo razlagaš. In kaj si povedala? To, da tisti, ki upravljajo ta denar to enostavno ne znajo. Ko bi ti vedela kako in kaj so počeli s tem denarjem bi moje vprašanje dojela manj dobesedno. Teorija je eno, dejanska balkanska praksa pa čisto nekaj drugega. Postavi si še vprašanje zakaj imamo največje odtegljaje od bruto plač v EU!! Pa še bi se našlo retoričnih vrašanj. Le odgovori, ki jih prikoritniška kamarila daje so bolj po sistemu SAMO DA SE PRIČA.

    • konec je rekel/-la:

      in torej zakaj razni stanovniki in makarovičeve imajo take penzije , če niso NIKOLI delali? oz. niso vplačali? ….tu je krivica…….velika krivica.,….to je treba počistiti…..

    • MEFISTO je rekel/-la:

      OPAZOVALEC, neskončno si predrzen.

      Kako si upaš ugovarjati čuječni državni uslužbenki BRALKI?

    • oljka je rekel/-la:

      Ja vi ste žrtve sistema. Oblastniki pijejo vašo kri. lačni ste in žejni.
      ………….. če verjameš…………
      Ste pezdetki fovšeritni in bi radi h koritu krast prišli. Pa nikoli v življenju še niste delal!!
      Hoditi v službo ne pomeni nujno delati!!!

  • Peter Klepec je rekel/-la:

    Iz tega sledi, da je treba najprej eliminirati priviligirane pokojnine in postaviti na realna tla tiste,ki v ta fond niso vplačevali.

  • dado je rekel/-la:

    Ja, če si Bog,
    si vsemogočen,
    tudi “zverine” lahko krotiš!

  • solušn je rekel/-la:

    Vse pokojnine na minimalca, vsaj 2 meseca v letu,, pa bi blo za vse dost.
    Stari prdci majo itak preveč prihrankov, iz katerih banke potem financirajo tajkune.

  • Forestina je rekel/-la:

    Borči bo stresL pesticide na vodovarstvenih območjih in podpiral kemično mafijo.

    Pa kaj potem, glavno da Red Bull pribija. Borči je idijot, prav takšne vstre kot Ivek iz Grosupla. Skupaj uničujeta Slovenijo v partrnerstvu za razkroj, vse v službi zabitih pohlepnih in primitivnih elit.

    Pahor in Janša sta trdovratna škodljivca, ki zastrupljata življenje prihodnjim in sedanjim generacijam.

    Egoistična povzpetnika, ki bogu kradeta čas.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    V tej vladi Pahor ni največji šaljivec.

    On je le prvi med enakimi.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vsem, ki še imate delo in morebiti tudi plačo, želim lep praznik dela.

    Tistim, ki nimate ne dela in ne plače, pa treznega razmisleka.

  • petrovc je rekel/-la:

    FRANCKA: temu bi se lahko reklo tudi: NESPODOBNO POVABILO!!!
    Moras pa biti precej “obschlesana”, da takole vabiš jebače!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, FRANCKA je dama, ki sicer ne hodi v službo in dela s tem, kar ji je dala mati narava ter se ne pritožuje nad zaslužkom.

      Jutri bo počivala.

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Javni posvet
    O SPREMEMBAH SOCIALNO VARSTVENE DEJAVNOSTI IN SOCIALNIH PREJEMKIH

    11.5.2011 ob 11h v Cankarjevem domu, dvorana M3-4

    Tema posveta bo zakonodaja na socialno varstvenem področju s poudarkom na Zakonu o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre).

    V odprti razpravi želimo razjasniti velike dileme glede uveljavitve ZSVarPre, saj je v javnosti nastal velik preplah in pojavljajo se mnoga odprta vprašanja na katera ne znamo odgovoriti. Zanimajo nas predvsem spremembe glede oseb s statusom invalida po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, ki se bo kmalu spreminjal. To je bil povod za vzpodbuditev javne razprave tudi o drugih zakonih v pripravi; Zakona o socialno varstveni dejavnosti, Zakona o dolgotrajni oskrbi in Predlogu Zakona o osebni asistenci in nasploh o spremembah na področju socialnega varstva ter o načinu sprejemanja le-teh.

    Opažamo namreč, da se na tem področju dogajajo zelo pomembne sistemske spremembe o katerih zainteresirana javnost nima možnosti sooblikovanja in razpravljanja. Imamo občutek, da se gre država bančništva oz. kreditiranja državljanov in vse bolj krči socialne pravice.

    K razpravi smo povabili predstavnika/-co z MDDSZ, Odbora DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide, Urada varuhinje za človekove pravice, Urada za enake možnosti ter Fakultete za socialno delo, predstavnike invalidskih organizacij in zainteresirano javnost.

    Vljudno vabljeni tudi vsi ostali !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Malo morgen!

  • WHMH je rekel/-la:

    ne bo več veliko sej te vlade, vendar moram priznati, da so vedno bolj sladke …