8. maj, 2011 | Vest

Jelušičeva ob vrnitvi vojakov iz Afganistana

V Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki je bila v petek slovesnost ob vrnitvi 90 pripadnikov 14. slovenskega kontingenta, ki so bili na šestmesečni mednarodni operaciji ISAF v Afganistanu.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vir: MORS / YouTube

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
9 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Kam gre proračun :)

    http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=6736

    Students and Teachers Fight Education Cuts in North Carolina

  • Q_ je rekel/-la:

    ….tale baba je pa od hudiča!

    Mi smo nažalost ampak kljub vsemu v Afganistanu zaradi resolucije VS ZN in ne zaradi slo-ameriškega partnerstva.

    Militaristično p**ko, ki je verjetno zafrustrirana, ker ni tip & še Američan povrhu, bi bilo potrebno zamenjati na mestu obrambne ministrice. Naj svoje umisleke širi znotraj omejenega kroga študentov obrambnoslova. Bo manj intelektualne in siceršnje škode.

    • Zbik je rekel/-la:

      Poglej Q_?

      Bi bil ti minister za obrambo? Tak, ki bi dvignil nivo izurjenosti, pripravljenosti, opremljenosti, izkušnje naše vojske v realnih konfliktnih situacijah? Tak, ki bi znal premakniti pišmevuharsko miselnost (=to ni moj problem) v smeri večje osebne odgovornosti ali vsaj ZAVEDANJA skupne in osebne odgovornosti? Tak, ki bi znal preseči preživele patriotske paradigme in vzpostaviti sveže spoznane nove patriotske vrednote. Tak, ki bi izboljševal urejenost, povečeval zagnanost, načelnost, tudi pripravljenosti za žrtve? Bi znal to kombinirati s strateško pretkanostjo, smislom za izbiro prave permutacije pethih, šestih tekočih agend, da se tekoči problemi taktično in taktno razrešijo? Ni me treba pretirano prepričevati, da ni zlahka sprejemati tako odgovornost, toda dovoli, da se mi zdi dokaj neokusno, da svojo negotovost zaviješ v psovko “militaristična pička”, ki jo nameniš ministrici (čeprav jo svetohlinsko političnokoretkno polepšaš z zvezdicami).

      Metonimija države je njen represivni aparat, kot izjemna točka, ki je ostalim garant svobode in nedotakljivosti. Kdor tega paradoksalnega položaja ne more mentalno prebavati, ne more o tem meritorno soditi.

    • Q_ je rekel/-la:

      Zelo enostavno!

      Doktrina Slovenske vojske danes ne zagotavlja obrambe države. Namenjena je izključno intervencijam, ekspedicijam in avanturam po svetu.
      S kolektivno varnostjo ni sicer prav nič narobe, vendar jo je potrebno razumeti precej pogojno.
      V tem trenutku je vojska hlapec tujim interesom, ki se ne poklapljajo z našimi državnimi strateškimi interesi. Toliko pristojnosti za urejanje lastnega obrambnega sistema bi morali ohraniti in jih celo povečevati.

      Militaristična pi**ka leti na tip govora, ki je ministrici blizu. Torej po eni strani uslužnost do “gospodarjev”, po drugi pa fasciniranost nad vojaškimi igračkami, ki bolj kot trezno razmišljujoči osebi pritičejo nezrelim adolescentom.

  • petrovc je rekel/-la:

    SUPERE, vesel sem, da so Slovenski vojaki v Afganistanu skupaj z najbolj demokratično vojsko na svetu!!!
    Še več, še mnogo več jih poslati tja!

  • Forestina je rekel/-la:

    people who know all this, yet still vote for Obama, are saying that they are willing to trade thousands of innocent peoples lives over there for their own political agenda, isn’t that one of the definitions of a terrorist?

    RP

  • BRITEV je rekel/-la:

    JELUŠIČEVA PONUJA “USLUGE” V BRUXELLES-u, za prevoz severnih afričanov !

    Ta ponudba in zaveza je skoordinirana s KRESALKO, ki je to obljubila brez posveta v

    parlamentu ! IN ko bodo ladjo “TRIGLAV ” natovorili s kameltreiberji , pod našo

    zastavo , bodo to naši novi državljani, kot , da jih nimamo že dovol, teh z

    BALKANA !