20. avgust, 2007 | Vest

Vesti na Vesti 00061 20-08-07

Slovenski politični vrh poenoten, Jelinčič o povojnih pobojih, Bajuk o inflaciji, Türkova soproga o kravatah in horoskopu, kandidira tudi Peacehiker, otvoritev 10. festivala Mladi levi, komentar - Nevenka Koprivšek.
 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS


Slovenski politični vrh poenoten, Jelinčič o povojnih pobojih, Bajuk o inflaciji, Türkova soproga o kravatah in horoskopu, kandidira tudi Peacehiker, otvoritev 10. festivala Mladi levi, komentar - Nevenka Koprivšek.

 


 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS
11 x komentirano
 • Mih@ je rekel/-la:

  Prou Laško bom začel pit k mi tko sublimalno kažete Laško non-stop :)
  OMFG Kakšne kandidate za predsednike mamo ej, za popizdit.

  Evo zdej ste vi z dopusta jest pa spet na dopust…ni mi usojena tale Vest poleti :)

 • Mih@ je rekel/-la:

  BTW Pozabil povedati. Tok mate počasen server, da loada iTunes 45 minut dol oddajo s podcasta. Bo treba še mal Laško reklamirat pa mal boljš linijo pa srvrje si omislt ;)

 • optimist je rekel/-la:

  are you a zar or something??

 • tina je rekel/-la:

  Tele gospe Koprivšek sicer ne poznam, ampak tako lepo jo je bilo poslušat… :) Kako lepo je povedala tale svoj komentar…sproščeno, kot da pripoveduje pravljico, ne pa bere iz trotl bobna, z žarom v očeh in navdušenjem v glasu…hmm…pravzaprav sem šele sedaj, ko sem bolje pomislila ugotovila, da njen komentar ni bil poln navdušenja, ampak tudi kritike…ampak s takim glasom in obrazom pa tale kritika res ne pride do izraza. Za kritike se mi torej ne zdi najbolj primerna, me je pa navdušila za to,da grem kako predstavo spet pogledat…:)

  Kar se pa tiče naših kandidatov - ja, no comment. Čakam, da se bo še kak novi fredi miller spomnil, da lahko na tak način učinkovito predstavi svoje pevske sposobnosti celi sloveniji in nam bo utrujal s petjem svojega programa na tiskovkah…jao! Če ne letos, sem prepričana, da lahko na naslednjih volitvah pričakujemo pol slovenske kvazi estrade med kandidati…samo, da se še misice spomnijo! Pevke misice so out, prihajajo misice, predstedniške kandidatke, lol. No, ampak si pa lahko obetamo vsaj dobrega predvolilnega šova! To je vsekakor boljše kot nič, kar dobimo od predsedniških kandidatov običajno. Kar podpis bi jim šla dat. Vsem.

 • Ščurek je rekel/-la:

  [quote]
  # Ščurek pravi:
  18. avgust, 2007 ob 3:19

  reklame za pir pa za holivud filme…. tudi tale medij se kontaminira, pa so rekli, da se ne bo. sranje.
  # Izmet Fekali pravi:
  18. avgust, 2007 ob 12:04

  > pa so rekli, da se ne bo

  S kom si se pa pogovarjal?

  [/quote]

  @Izmet, s Katjo sem se pogovarjal: http://www.vest.si/2007/07/11/komentar-katja-2/

 • Katja je rekel/-la:

  Hojla Ščurek!

  Ampak, tole si si pa ti malo po svoje razložil, kajneda:)
  Dasiravno je bil najin “pogovor” zanimiv, se mi zdi, da si rahlo posplošil in zaokrožil moje besede. Hm.
  Skratka, če že morem- tega ti jaz nisem rekla.
  In lepo bodi še naprej:)

  K.

 • aja je rekel/-la:

  Ponavadi kletvice uporabljajo ljudje (mislim na situacije, ko niso v afektu),
  ki nimajo prav obsežnega besednega zaklada in jih uporabljajo kot mašilo.
  Ne zdi se mi glih da Jonas spada v to kategorijo, zato res ne razumem
  uporabe besed kot je pizda materina in podobno.

  Kaj nam hočes s tem povedat,
  jaz sem iznad vseh norm, lohk rečem kar čem pa sem še vedno car,
  al sej to so čist običajne besede, kaj se vsajaš, al kaj, res me zanima

 • Ščurek je rekel/-la:

  draga Katja! čeprav je šlo za igro prispodob asociacij, je bilo tvoje sporočilo jasno - dejala si, da vas industrija ne zanima. samo po dobrem mesecu dni pa je klerikalskemu marketingarju uspelo deflorirati vest.si. to mora biti zanj fiasco brez primere!

  že pred časom sem iz vzgiba hvaležnosti in spoštovanja do vašega dela dobil navdih, da bi vam nakazal nekaj denarja za donacijo. iskal sem kakšno sporočilo s tem v zvezi po vašem sajtu, iskal sem informacijo o TRR. ker nisem ničesar našel, sem si mislil, da očitno je za denar na nek način že poskrbljeno.

  potem pa so kot strela z jasnega prišli udarci s holivud produkti (Simpsons, Die HArd wtf?!?!?), dva tedna kanseje pa šus v glavo s pirom. najprej nisem bil popolnoma prepričan, če ne gre mogoče za zafrkancijo… zdaj vidim, da je to samo uvertura.

  kako, da vašim komercialistom ni uspelo najti kakšnih drugih bolj higieničnih načinov zbiranja sredstev, po drugi strani pa so zelo inovativni v tem, kako sporočilo industrije skozi eter vest.si kar najbolj ojačati? flaša pira je v “Vesti na vesti” kot bi prišla iz drugega planeta, lahko se še tako tudiš, pa pogled vse skozi beži stran od voditelja na flašo… marketinško sporočilo je tako neprimerno “glasnejše” od oddaje.

  zakaj vaši komercialisti niso ubrali recimo poti po sistemu donacij, ki ga prakticirajo mediji na tej sceni? ljudje radi spremljajo medij in kvalitetne vsebine radi nagradijo - daš kolikor misliš, da si nekdo zasluži. vi pa bi na drugi strani pridobili močno podporno publiko. osebno bi vam z velikim veseljem bi namenil mesečni znesek od odpovedane naročnine za RTV Slo.

  načina sta dva. lahko se prodajate industriji in boste s tem všečni določeni publiki, ki je takih z oglasi obremenjenih medijev navajena. lahko pa pridobivate srestva na drugačne načine in ste všečni publiki, ki išče alternativo. izbira je vaša. mi pa še zdaj ni jasno, kako se bodo neki na blond poštrihani velenjčani v spimpanih avtomobilih, katerim je naj pička Nina Osenar, naj komad pa “Hej hej sine daj obriši sline”, prebijali skozi low cost produkcijo, ko pa jim je medijska industrija oči navadila na top polish plastic fantastic comfortable vision & sound. izgubljali boste vsebinsko zahtevno publiko, vprašanje pa, če si boste uspeli pridobiti pofl publiko. ali res mislite, da ste konkurenčni na mainstream področju? nekaj sigurno vem - na indie področju vam v našem prostoru ni (bilo) para - žal pa je ne morete biti neodvisni in prodani industriji hkrati.

  kakorkoli, bilo mi je veselje spremljati vest.si skoraj od poroda naprej, opazovati bistrost tega otroka, njegove ideje in razposajenost pri igri. iz otroka se je razvila najstnica, dobila je prvo menstruacijo, se začela pedenati in razmišljati tudi o tem, kako bi si povečala joške. ampak Katja, jošk je pa ja povsod na internetu dovolj, ali ni tako?

 • Marko Bratuš je rekel/-la:

  Dragi Ščurek - zaradi reklam Vest lahko obstaja - brez reklam (donacijam navkljub) bi, žal, Vest ne dočakala niti prvih sramnih dlak.

 • Ščurek je rekel/-la:

  dragi Mirko!

  Scientific method [http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method]

  1. Define the question
  2. Gather information and resources
  3. Form hypothesis
  4. Perform experiment and collect data
  5. Analyze data
  6. Interpret data and draw conclusions that serve as a starting point for new hypotheses
  7. Publish results

  na vest.si nisem našel objavljene nobene podube po zbiranju donacij, sklepam torej, da ste pri donacijskem sistemu uspeli priti največ do točke 3.

  seveda lahko obstaja Vest z reklamami, še več in še več in več reklamami, billboardi, bannerji, glasovnimi popupi za Top Shop, Rio Mare, akcije pri Hoferju in Tušu, Vichy kremce, orbit winterfresh, Playboy, politične stranke… zakaj bi zapravljali čas z iznajdbo marketinških alternativ na mladem alternativnem mediju? treba je kreniti agresivno! čakaj malo, a ni važna ciljna publika? ma koga briga ciljna publika - gremo malo zajodlat pa udarimo maksimalen pofl, kar jih je… kar bo pa bo!

  res velika škoda. mi je žal za marketinško neinovativnost, verjetno pa tudi slabo organiziranost oz. prehitro rast celotnega (ex DIY) projekta, ekipa sodelavcev se kar množi, zadeve pa zagotovo potem postajajo nerentabilne in na veliko uhajajo iz rok. imidž portala vest.si pa trpi.

  najstnica pač noče slišati, da je najlepša naravna, brez šminke in da so majhne joške najbolj sladke. ona hoče bit taka kot so vse ostale. postati joškarica, ker je tudi njena najboljša prijateljica joškarica. dobili bomo 2 joškarici. katero joškarico bi - joškarico ali joškarico? joj, saj je vseeno - joški so joški, itak jih je povsod dovolj. an ban pet podgan …

 • Li je rekel/-la:

  Reklamiranje pira je prav simpatično, zato na zdravje!

  Tina - se strinjam, komentatorka je bila izredna!