5. oktober, 2007 | Vest

Soočenje 02

Drugo soočenje kandidatov za predsednika s Simono Rakuša.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS


V drugem soočenju, ki sta ga organizirala Vest in Dnevnik.si sta se predstavila Mitja Gaspari in Danilo Türk.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
54 x komentirano
  • Rado je rekel/-la:

    Soočenja me do konca volitev ne zanimajo več - vse bistveno o kandidatih že vem.
    Soočenja so še najbolj namenjena promociji TV same.

  • Klemzo je rekel/-la:

    Zopet ni bilo soočenja in zopet to ni mišljeno kot kritika. Zaradi zmernosti kandidatov ( - Jelinčič) lahko podobno pričakujemo tudi vnaprej.
    Vsebinsko praktično nimam pripomb. Rahlo me je zmotila že skoraj janšistična občutljivost Türka na vprašanja (vsako 2. naj bi bilo hipotetično in abstraktno, na drugi strani njegova izvolitev pač ni hipotetična). Gaspari je do sedaj prikazal še največjo mero (sebi lastnega!) humorja, ki ga naredi človeškega in ne umetno ljudskega. V sferi marihuane pa bi bilo morda vredno začeti z vprašanjem dekriminalizacije pred vprašanjem legalizacije.
    Čestitke Simoni za vodenje!
    In čestitke vsej ekipi za brezhibno tehnično izvedbo, kar je bilo za pričakovati.

  • Drago je rekel/-la:

    Kljub skoraj enournem soočenju se ga splača pogledati! Izgubo tega časa bom “prišparal” v tem, da mi teh dveh kandidatov ni potrebno več gledati, kot pravi tudi Rado.
    Pridružujem sem Klemzu v čestitki Simoni za vodenje in ekipi za tehn. izvedbo!!
    Oba kandidata sta dobra, celo odlična, sam sem mnenja, da mora biti predsednik države umirjen, inteligenten, zdrav!
    Čeprav imata mnogo stičnih točk je mogoče opaziti drobno razliko med njima. Türk je boljše obrazložil napad ZDA na Irak in nasploh mednarodno politiko. Poznavanje le-te je še kako pomembna za predsednika. Poleg tega je Türk “ukradel” malo več časa kot Gaspari.
    Všeč mi je bil odgovor Gasparija, da bosta oba uspela, torej zmagala. Celo nekaj smeha je bilo! Dobro soočenje!!
    Če se športno izrazim, je Türk zmagal po nogometno 3:2, rokometno 30:28 in košarkaško 80:75 !

  • lucko je rekel/-la:

    Drago, se strinjam. Meni je bil najboljsi odgovor o nepodpisu zakona. Turk je tako dobro odgovoril, da je Gaspariju ostalo le se, da rece, da se strinja. Na soocenjih je Turk nedvomno v prednosti, pa tudi mislim, da sta rokometni in kosarkarsi izid preblizu skupaj, ampak to je stvar debate…

  • maja je rekel/-la:

    Moram reči, da me je Türk res pozitivno presenetil… tokrat je Gasparija povozil in je bil izjemno vsebinski. Menim, da se je pokazala jasna razlika med njima. Menazadnje se je Türk tudi večkrat simpatično pošalil… Definitivno me je prepričal.

  • Rajko je rekel/-la:

    Prosim vas lepo. Verjetno je v človeški naravi, da se ravna selektivno pa vendar, a ni nihče izmed vas ni zasledil Türkove zadrege okrog vprašanj SD in Zares? Menim, da lahko od njega pričakujemo še marsikaj, predvsem ko se bo moral odločiti med SD in Zares. Poleg tega je povedal tudi, da ga podpira “teflonski” Karel iz DeSUSa… Če to človeku ne da misliti, potem pa tudi več ne vem… Med drugim so karlovi ob izvolitvi nove ministrice za visoko šolstvo povedali, “da je to zadnji slab predlog, ki so ga v tej vladi podprli”. HAHAHAHA

  • janko je rekel/-la:

    Oba sta primerna za predsednika. Moja izbira je Gaspari!

  • markopigac je rekel/-la:

    “Božanje kandidatov” sem si včeraj ogledal v živo. Prednjačil ni nihče. Morda je bil Gaspari malce duhovitejši. Publika pa je bolj kot njiju požirala Simono in Katjo..

  • t-mac je rekel/-la:

    Türk je definitivno zmagal tukaj. Ena Gasparijeva neumnost je bila, ko se je podal v polemiko o zunanjepolitičnih dogajanjih (vojna v Iraku) s Türkom, ki je na tem področju zagotovo največji strokovnjak med predsedniškimi kandidati.

  • t-mac je rekel/-la:

    Btw, Izmet Fekali (Jonas) se je pa nekam dostojno na koncu obnašal :lol:

  • pijano je rekel/-la:

    G Turk imate moj glas.

  • enooki je rekel/-la:

    turek je čisto napiflan in neiskren, gaspari je bolj pristen

    oba lažeta o svoji neodvisnosti

    oba streljata svoja gesla, ki jih z dejanji do sedaj nista živela

    vi ste slepi

  • janko je rekel/-la:

    Zelo dobra sta. Kakorkoli se bo izteklo … eden bo najverjetneje predsednik Slovenije, drugi pa prihodnje leto zunanji ali pa finančni minister. Gasparija je celo malce škoda za predsednika države. Bil bi dober predsednik vlade!

  • Borut je rekel/-la:

    Zdi se mi, da nekdo ki hoče postati predsednik države, mora že prej in ne samo v kampanji pokazati, da je že naredil nekaj za državo. Edina smiselna izbira se mi zdi Peterle, ker mislim, da si zasluži po vseh teh letih politikovanja omenjeno funkcijo.

  • lucko je rekel/-la:

    janko, se strinjam, na temu soocenju je Gaspari dokazal, da je strokovnjak in ne diplomat…

  • chef je rekel/-la:

    Res, oba sta prava gospoda. Soočenje je pa res simpatično, povsem nekaj drugega kot oddaja na POP TV. Tako tudi kandidati izpadejo bolj simpatično.

    Naslednji teden bi prišel to pogledat, pa me zanima, če je gužva? A kdo pred vrati ostane?

  • keks je rekel/-la:

    chef - če prideš dovolj zgodaj, ne bo problema

  • lucko je rekel/-la:

    Ne ni panike, tribuna je dovolj velika, pa tudi ni navijaska tekma(ki zali razum), kot kje drugje, tako da mislim, da ti bi kot volilcu, kdo od clanov staba(ce bi bila potreba) tudi odstopil mesto… Imas pa soocenje Jelincica in Peterleta…

  • herkul je rekel/-la:

    Jup, Gaspari bi moral biti na čelu vlade, Turk pa predsednik. To sta dokazala na tem soočenju…

  • A-Dee-Jay je rekel/-la:

    Moj glas dobi Turk, ce pa pride v naslednji krog Gaspari pa on.

  • brez-vizionar je rekel/-la:

    Ja meni je bilo to soočenje tudi všeč, in Türk je prav na korak prišel. Dober vtis pa sta naredila oba, voditeljica je bila odlčna, ambient, kot je ugotovil Türk pa zelo sproščen (naj bi bo odpuščeno, če uporabim ta kompromitirani izraz). Volil bom pa v prvem krogu Eleno (ker mi je po samo-anketi na Financah po stališčih vseeno najbližje), v drugem pa po tem soočenju najbrž kar Peterleta, ker bi tale dva bila res imenitna zunanji in finančni minister, če že ne predsednik vlade, in ju je škoda. :) En razmeroma zmeren ljudski desni predsednik in ena socialno osveščena in občutljiva, pa vendar dovolj liberalna vladna koalicija … kaj bi si človek še želel lepšega ….. (morda še malo zmanjšanja polariziranih tenzij skozi distribucjo moči po pokrajinah … ) pa lep vikend privoščim …

  • chef je rekel/-la:

    Hoho, Peterle in Jelinčič, prava dva za vrhunsko zabavo. I’ll be there!

  • rock je rekel/-la:

    Normalna človeka, hvala bogu. Tudi tisti Mariborčan se mi zdi OK, ampak on ima še čas,…mora dati skozi še vsaj 20 let vzornega in delovnega vedenja pred kamerami, dolga bo.

    Turk je za enkrat moja izbira, Gasparija imam v rezervi.

  • markopigac je rekel/-la:

    naslednji teden se zna zgoditi ravno to, da bos ostal pred vrati.

  • flayo je rekel/-la:

    @ vest.si

    Danilo:”…tole je bilo res hec…”

    Zaušnica? :)

  • gASper je rekel/-la:

    Z veseljem podpiram Dr. Danilo Türka!

  • Štajerski Pero je rekel/-la:

    Jani Sever pa podpre Mitjo Gasparija… oh kako topli odnosi so med njima :)

  • A.Lenka je rekel/-la:

    Prvo čestitke simpatični in odlični voditeljici. Prvo in drugo soočenje zelo dobro, ne samo dobro, odlično. Škoda, da vas na javni TVS niso znali dovolj ceniti, da bi vas obdržali.
    Oba kandidata drugega soočenja sta gotovo sposobna, da zasedeta mesto predsednika.
    Gospod Gaspari v svojih izjavah deluje veliko bolj iskreno kot gospod Türk. Žal se ne morem znebiti občutka, da bi bile izjave gospoda Türka v mnogočem drugačne, če bi ga kandidirala druga politična opcija, kar je bilo menda sprva tudi predvideno. Dober diplomat gospod Türk, z veseljem bi ga videla na položaju zunanjega ministra.
    O gospodu Peterletu, ki ga nekateri tako favorizirajo, pa naslednje. Do sedaj je zasedal že dva ključna položaja. Na položaju predsednika vlade je pripomogel h katastrofalnemu denacionalizacijskem zakonu, ki bo tepel še naše zanamce. Kot zunanji minister je zaslužen za “Španski kompromis”. Še najmanj škode nam bo prizadejal pospravljen v Bruslju.

  • Štajerski Pero je rekel/-la:

    Ali tudi drugi ne morete pogledati celotnega posnetka od začetka do konca?
    Meni se ustavi pri “Stanovniku”

  • zaphod beeblebrox je rekel/-la:

    Zdi se mi, da je ob sedanjih predsedniških volitvah spodnji tekst objavljen 04.10.2007 v Dnevniku pod peresom hladnika kar na mestu. Ampak,… Saj hočemo kruha in iger mar ne?!

    Soočenje - Tekst: Ervin Hladnik Milharčič

    “Jaz tukaj nastopam v imenu enega civiliziranega dialoga, z velikim smislom za kompromis, ker mislim, da samo v duhu tolerance lahko gremo naprej, ne pa nazaj. Kot narod, mislim, in tudi kot posamezniki.”

    “Ja, saj. Jaz sem to vedno govoril. Evropske vrednote, za katere sem se jaz zavzemal že od mladih nog v družinskem krogu, to mene loči od ostalih. In jasnost, jasnost stališč o vseh temeljnih težavah naše družbe, ki pa jih skupaj z mano lahko presežemo.”

    “Oprostita, lahko je takole govoriti na pamet. Jaz govorim na podlagi konkretnih izkušenj doma in na mednarodnem področju. Problemov se ne rešuje z leporečjem. Jaz se zadev lotevam s konkretno analizo, z mobilizacijo vseh intelektualnih sil in tudi z eno človečnostjo, ki edina lahko poenoti. Razlike so, veste.”

    “Jaz, jaz, jaz. To je vse, kar znate vi trije reči. Jaz sebe nikoli ne postavljam v ospredje. Jaz v vsej svoji karieri nisem niti besede rekel o sebi. Zato meni ljudje zaupajo.”

    “Lahko še jaz nekaj rečem?”

    “Vi se najprej naučite brati in pisati in potem govorite. To ni posel za analfabete, veste.”

    “Pa kje ste se vi učili človekovih pravic? Od Mussolinija? To je tisti civiliziran dialog, za katerega delate propagando. Mussolini!”

    “Ko ga že omenjate. Tudi pod Mussolinijem so ljudje imeli človekove pravice. Samo da so bile drugače izražene. Pač v duhu tistega časa. In ni, da takrat med ljudmi ni bilo strpnosti. Taki kot ste vi, na to gledajo enostransko, potem pa so same sitnosti.”

    “Dvoličnež. Cel teden lažete, v nedeljo pa k spovedi. Tako je lahko imeti velik smisel za kompromis.”

    “Gospoda, gospoda, prosim. Ko bom jaz predsednik, se bom z vsemi močmi zavzel za to, da prav do takšnih nesporazumov ne bo prihajalo. To bom storil v pogovorih z mojimi sodelavci, ki bodo vsi iz vrst najuglednejših strokovnjakov in vsi po vrsti častni ljudje.”

    “Čast, tukaj se lahko strinjam z vami. Čast in trdnost, to je tisto, kar v naši družbi manjka. Ko bom jaz predsednik, bom dal čast na prvo mesto. In tudi jaz bom imel strokovnjake z vseh področji. Veliko večje in tudi iz širšega kroga ljudi.”

    “Hvala lepa. Vi ste časten človek, on je časten človek in tudi oni tam je časten človek.”

    “Kaj pa jaz?”

    “Vi tudi. Vsi vi ste častni ljudje. Škoda, ker nimate nobene morale.”

    “Vi pač meni o morali ne boste pridigali. Kaj pa ste vi naredili v življenju, da si sploh upate priti sem?”

    “Kaj sem jaz naredil? Vi to meni?”

    “Ja, vam.”

    “Meni?”

    “Vam.”

    “Pa vi sploh veste, kdo sem jaz? Jaz sem z lastnimi rokami naredil vse, kar vidite. Bil sem prvi. Bila nas je izbrana skupina, v kateri ni mogel biti kdor koli. In narod z nami. Kaj sem naredil? Državo sem vam naredil. Ko je šlo zares, vas nisem videl. Po salonih ste plesali. Potem pa ste si pripisali vse zasluge in pustili, da je šlo vse k hudiču.”

    “Pobožnjakar. Hudič je v tej zgodbi popolnoma nedolžen. On je samo gledal. Državo zna narediti vsak. Družbo ste uničili. In vse vrednote, ki jih je naše ljudstvo v desetletjih trdih bojev z muko pridobilo.”

    “Jaz verjamem, da so ljudje v srcu dobri.”

    “Kdo pa je vas kaj vprašal?”

    “Res, vas je kdo kaj vprašal?”

    “Tudi meni se zdi, da nisem nič slišal.”

    “Vsiljivi ste. Pa še jaz sem na vrsti, če dovolite.”

    “Pa kaj jaz nimam pravice povedati svojega mnenja?”

    “Preden smo začeli, smo se zmenili, da o pravicah danes ni moderno govoriti. Smo sodobna družba. O tem se vsi strinjamo. Modro molčite, prosim. Tako boste najdlje prišli.”

    “Oprostite gospodje, ljudje gledajo.”

    “Saj, to pogosto tudi sam rad poudarjam. Prav ste rekli. Ljudje gledajo. Med ljudi je treba iti. Povedali vam bodo, da sem jim jaz mnogokrat dal tisto uteho, ki so jo zaman pričakovali od države in vaših družbenih institucij. Ljudje razumejo, veste. Z njimi je treba čutiti in prav to občutenje je to, zaradi česar sem se jaz odpravil na to pot. Človeka najdete samo med ljudmi.”

    “Pa vi mislite, da lahko te neslanosti trosite v nedogled? Pazite, da si ne boste kaj naredili.”

    “Tukaj gre za ene konkretne probleme, ki jih je treba rešiti z eno pametno strategijo. Konkretnih stvari se je treba lotiti konkretno, spoštovani kolegi. Ljudje hočejo konkretnost, ne pa abstraktnih floskul. Med ljudmi morajo vladati medčloveški odnosi. Za takšne se sam zavzemam in sem to počel že v preteklosti.”

    “Očaran sem nad tem, kako vežete otrobe. Konkretnost, lepo vas prosim. Nekateri od nas živimo v resničnem svetu in moramo delati, če hočemo živeti. Na stvari je treba gledati realno in trdo poprijeti za delo, vsi skupaj, enotno ob polnem priznavanju tega, da so med nami razlike, ki nas vežejo in nam pomagajo, da presežemo omejitve.”

    “Pardon?”

    “Kar sem rekel, sem rekel.”

    “Jaz bi tukaj vseeno dodal, da je takšno gledanje na sodobno družno le nekoliko preveč ozkosrčno. In tudi nekoliko preveč črnogledo.”

    “Na črnino se vi razumete, kajne.”

    “Črnogledo, sem rekel. Jaz sem svetel, ker vem, da naš narod, naši ljudje verjamejo v prihodnost in se ne prepuščajo tej logiki defetizma, ki nikamor ne pelje. Mi smo narod kulture in kulturnega obnašanja. Smo tudi del okolja, ki ceni dosežke, jaz pa izhajam prav iz tega okolja in se v njem prav zaradi tega tako dobro znajdem.”

    “Jaz pa bi le rekel nekaj besed o ekonomiji.”

    “Jaz, jaz, jaz. Mene pa nihče ne posluša. Pa prav jaz o tem največ vem in mislim, da bi mi morali to priznati.”

    “Ekonomija, pravim. Vendar so tukaj ekonomski odnosi, ki določajo pogoje našega skupnega življenja. Za skupnost pa gre in za pogoje gospodarjenja v družbi. To niso enostavne reči. To je treba razumeti, se poglobiti in si priznati, da ti pogoji niso za vse enaki. Prav enakost pa je tisti cilj, h kateremu bi morali mi vsi skupaj težiti. Z jasnostjo, ki mene odlikuje, ker sem na tem področju delal dolga leta.”

    “Zvenite kot marksist.”

    “Kaj pa vi o tem kaj veste, simulant?”

    “Ste ga slišali, kaj mi je rekel? Simulant. Meni, ki sem vse življenje iskreno trpel za vrednote.”

    “Oprostite, izgubil sem nit. Če izvzamemo mene, ki zares zastopam vrednote, v čem je med vami razlika?”

    “V duhovnosti je razlika.”

    “Ja, duhamornež.”

    “Jaz se na vašo raven ne bi spuščal, prevarant.”

    “Če bi v tej državi imeli poštenega zakonodajalca, bi najprej sprejel zakon, ki bi takim, kot ste vi, prepovedal hoditi po cesti.”

    “Vi, vi. Vi, komunist.”

    “Hinavec.”

    “Ja, od dvoličneža je to kompliment.”

    “Jaz se z diletanti ne pogovarjam.”

    “Ja, jaz, jaz.”

    “Vi ste pa moralno bankrotirali.”

    “Kljub vsemu bi morali še kakšno reči o položaju žensk.”

    “O tem spodoben človek nima kaj reči.”

    “Ampak jaz sem ženska.”

    “Vi ne štejete.”

  • lucko je rekel/-la:

    @brez-vizionar: Peterle ni rahlo desen ampak ekstremno desen, saj je NSi lepo prosim… Priznam pa da odlicno laze(recimo to o homoseksualcih, ker obstajajo posnete drugacne izjave) in se dela precej bolj sredinskega kot dejansko je…

  • ervinator je rekel/-la:

    Soočenje sem si ogledal od začetka do konca. Gre kdo proti meni stavit 1000 evrov, da bo Peterle izvoljen že v prvem krogu? Jaz trdim, da bo. Piši na zervinator@gmail.com.
    :)

  • lucko je rekel/-la:

    A mas 1000 evrov prevec? A to stavis z vsakim ali samo s prvim?

  • ervinator je rekel/-la:

    Imam prostora za tri do štiri. ;)

  • brez-vizionar je rekel/-la:

    Srečo … pa kaj floodaš, no …. saj še kdo bere časopise …

  • lucko je rekel/-la:

    Ti malo nakladas ane? Mail ne obstaja…

    Your message did not reach some or all of the intended recipients.

    Subject: No pa staviva
    Sent: 6.10.2007 0:34

    The following recipient(s) cannot be reached:

    ‘zervinator@gmail.com.’ on 6.10.2007 0:34
    Invalid recipient

  • jype je rekel/-la:

    Pozabili ste nastavit white-balance na desni kameri, sicer me pa najbolj veseli dejstvo, da to sploh počnete. Televizijskega sprejemnika zaradi abotnega padanja kvalitete vsebine in forme nimam - internet sicer prav tako utegne razočarati, a hkrati občasno tudi prijetno preseneti.

    Najlepša hvala za vaš trud.

    Po tem ko sem preletel komentarje se moram še obregniti ob Borutovega: spoštovani mednarodni diplomat Türk se je več kot izkazal, služil tako domovini kot širšim interesom na človekovih pravicah temelječe civilizacije in se mu po mojem skromnem mnenju ni treba skrivati pred nikomer.

    PS: Moj glas lahko kdorkoli kupi za pet tisoč evrov - ker so volitve tajne, sem ga pripravljen prodati celo več kot enkrat.

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Pri Tuerku me zelo moti njegovo izogibanje določenim vprašanjem, takega predsednika si ne želim, posta vlja se vprašanje, zakaj ni konkreten, kaj skriva? Gaspari je po drugi strani mnogo bolj direkten, vrednote obeh kandidatov pa se mi zdijo kar podobne. Glede na to, da je Peterle tako zelo desničar, podpiram Gasparija.

  • Miha je rekel/-la:

    Neverjetno, kako dober medij je lahko internet. In kaj pomeni dobro vzdušje v delovnem okolju. Nov presežek ekipe Vest.si (in Dnevnik.si, seveda). Čestitam.

  • lib je rekel/-la:

    Jst bom se bolj direkten, konkreten…D.
    sam sem ze povedal koga,…tu sploh ni debate,…ne peterleta, to je pa je tudi bistvo predsedniških volitev,…da zmaga tisti, ki je nasproten od najmanj priljubljenega…in baje da bo Gaspari zmagal,…jst to že vem,…zakaj to vem,…enostavno samo spremljam predvolivna neuredna merjenja priljubljenosti in jih primerjam z vladnimi wona be… in vem…in vladna garnitura nekako napoveduje turka v drugi krog,…wrong, so wrong,…če pride turk v drugi krog bo peterle najverjetneje zmagal, torej ste prepričani da boste volili pravega?…jst sem, za vas pa res ne vem…pa ta njegova prva dama od turka, je “pravi” pokop, ona se bo potem spilala neko lady,…ko da smo kle savdska arabijo, in ne slovenija z 2mio preb….od Gasparija zena, je cista 10tka, ona bo se vedno pocelo, to kar pocne, se pravi se ne ukvarjala z raznoraznimi gostitvami, odvečnimi drzavniskimi obiski itd…premislite ponovno,…ni vse lepo kar se sveti…bi dodal….zadeve so vedno bile zavite v meglo…katero Turk ali celo njegova zena neverjetno dobro zamegljuje/ta…

  • Roman je rekel/-la:

    Peterle bo zmagal,morda Jelinčič pride v drugi krog.gaspari in turk sta pa ena navadna luzerja

  • lib je rekel/-la:

    Peterle bo zmagal, če bo nekdo likvidaral druga dva kandidata, kar pa pri nas sploh ne bi bilo nič čudnega,….in če bi se le to zgodilo, bi lahko samo rekli,…ja sej ni prvič…D

  • Irena je rekel/-la:

    Gospoda dr. Turka bom prav gotovo volila. Ima moj glas. Je blizu preprostim ljudem, ima občutek, prakso v odnosih z ljudmi. Svoje učenosti ne vsiljuje nikomur, četudi je zelo šolan.

    Lep pozdrav

    Irena

  • Miha je rekel/-la:

    Kaj pa če bi bil Turk Gasparijeva prva dama ali Gaspari Turku podpredsednik?

  • Jure je rekel/-la:

    Resnično upam da Petrle nebo izvoljen, ker se mi od vseh kandidatov zdi najbolj zaigran.. Pa brez zamer.. Moja podpora pa definitivno Dr. Turku, kajti država po mojem mnenju potrebuje človeka diplomata, ki bo duhovna podpora ljudem in bo dal pravice ljudi na prvo mesto, tudi pred državo saj so vsi ljudje bolj pomembni od peščice vladujočih, ki so na žalost največkrat pokvarjeni in primitivni - še posebaj nekateri iz vrst SDS!!

  • lib je rekel/-la:

    ta je huda,..po mojem bi bilo idealno, če bi bil turk prva dama gaspariju,..je bolj zenstven…hehe,
    pa se poklapalo bi se…Če bo pa peterle izvoljen…bo pa en drek, …kaj ne bi bilo lušten če bi Peterle bil izrinjen v prvem krogu,…

  • ervinator je rekel/-la:

    Lučko, moj elektronski naslov moraš napisati brez pike na koncu, za .com. ;)
    Najlažje bova sklenila stavo, če imaš svoj spletni dnevnik: preko elektronske pošte se dogovoriva, kaj bova objavila vsak v svojem. Dogovoriti se morava tudi za tretjo osebo, pri kateri bova deponirala stavo.

  • Milka je rekel/-la:

    Zdaj pa kar volite Turka… ;))))))))))))))))))))))))))))))

    “Kako se politično ujemate z vašim bratom Vitoslavom Turkom, ki je kar pomemben funkcionar SDS? Se kaj pogovarjata o politiki?
    Ne, o politiki se ne pogovarjava. Tudi sicer se v zadnjem času nisva kaj veliko srečevala, saj sva zelo zaposlena. Moj brat je bolj tehnokrat, ki je zelo dober v številkah - v naši družini je bil vedno matematik in ekonomist. Kakšno je njegovo politično angažiranje, niti ne vem, imava pa zelo različne poglede na svet in to se mi zdi čisto normalno.”
    Danilo Turk, Dnevnik, 06.10.2007

  • slovenec je rekel/-la:

    ojej, to pa sploh nisem vedel,…da ma brata v SDS-u,…ojej, slabo se nam piše…No zdej mi je pa jasno od kje Pahorju teznje do velike koalicije…_Bljak…

  • Li je rekel/-la:

    Samo da zmaga eden od njiju, pa bo!!
    Torej, samo, da ne zmaga Vetrounig:(

  • Drago je rekel/-la:

    @Milka! Kjerkoli odprem, vidim tvoj isti komentar, intervju Türka v Dnevniku.Povsod ga ponavljaš. Kaj je pa s tem narobe, če je brat v SDS. Saj si verjetno tudi ti. A se sramuješ sebe? Napiši še kaj drugega, da bomo videli tvojo sliko. Če si ocenila (ste ocenili), da bi lahko Türku to škodovalo, se motiš. Verjetno bo zaradi tega dobil še več glasov. Streljanje v prazno! Oglasi se kaj še s svojo pametjo!

  • Sideralka je rekel/-la:

    Turk je shit. Pojma nima. Če bi se toliko zavzemal za človekove pravice kot jih poudarja, bi se !kot pravnik!, moral odločno postaviti na stran šibkejšega, in to so bili Romi v Ambrusu. Pa se ni. Bluzi, leporeči, brez duha je, še sam ne ve čisto po moje kaj je. Drugače pa super soočenje. Simona, super, verjetno niti ni lahko postaviti tako delikatnih vprašanj, ki se slišijo samo po koloarjih, nihče pa jih v s.p.r.o.š.č.e.n.i. Sloveniji ne upa postaviti na glas. Keep rockin!!!

  • Dušan je rekel/-la:

    Sideralka od kdaj so cigani šibki ?

  • Jure je rekel/-la:

    Sideralka, kak lahko rečeš, da je človek brez duha? ga poznaš osebno ali je to le še en predsodek…