27. oktober, 2007 | Denis Sarkić

Janša poročen s Silvio

Kdo je na iskalniku Yahoo slovenska prva dama Silvia Janša?
 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS

Letošnjega 25. marca so premieri držav EU in predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barosso v Berlinu slavnostno podpisali t.i. “Berlinsko deklaracijo” in med njimi je bil tudi naš predsednik vlade Janez Janša s svojo spremljevalko (po POP TV-jevsko - s svojo punco) Urško Bačovnik. Ob tej priložnosti je bila v berlinskem Muzeju zgodovine posneta tudi fotografija za Getty Images Urške med soprogami ostalih predsednikov vlad evropskih držav članic EU. Ker je v tujini status naše Urške verjetno precej neznan, (kar se je mimogrede izkazalo tudi na proslavi “Prišel je evro” v ljubljanskem Cankarjevem domu, ko so tuji fotoreporterji mrzlično spraševali za ime gospodične poleg našega premiera Janše) zagotovo pa tudi njeno ime, so fotografi morda nekako napačno “zvohali” njeno ime prek spletne strani SDS, kjer pa je zapisano ime Janševe zunajzakonske partnerke Silve Predalič, matere njegovih dveh otrok, starejšega sina Žana (ki rad potuje in piše potopisne reportaže na blogu) in mlajše hčerke Nike (ki je imela pred časom intervju v reviji Financ Jazz in zadnje čase hodi na volitve z očetom). Pri tem pa je zanimivo tudi to, da na uradni spletni strani Janševe stranke v slovenskem tekstu nastopa kot njegova žena (od kdaj je pa poročen???) Silva, v angleškem jeziku pa sploh nima žene! Poleg tega na spletu najdete še eno verzijo življenjepisa (iz leta 2006) našega predsednika vlade Janeza Janše in sicer na strani občinskega odbora SDS Cirkulane, v katerem piše, da predsednik stranke Janša z družino živi na Grosupljem, kar pa spet ne drži več, ker ima stanovanje na ulici Komenskega v Ljubljani in tam verjetno biva z Urško. Vidite kakšna je zmeda zaradi nedoločenega statusa premiera in njegove spremljevalke ali partnerke!

Silvia Janša
Fotografija Urške Bačovnik s podpisom k fotografiji kot prva dama Silvia Janša Foto: Getty Images

Ko je Urška prejšnjo nedeljo zvečer v volilnem štabu Lojzeta Peterleta za medije (v živo za POP TV) izjavila, da se bosta z njenim Janezom verjetno poročila, je s tem olajšala tudi delo svetovnim medijem ter tudi vladnim in protokolnim delavcem, saj bo verjetno za vse lažje, ko se bosta v prihodnje Janez in Urška pojavljala v tujini bo tudi uradno postala prva dama. No, takoj za Barbaro Miklič Türk ali pa Branko Berkopec Peterle, odvisno od rezultatov drugega kroga predsedniških volitev.

Denis Sarkić

 


 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS
59 x komentirano
 • Fred je rekel/-la:

  Ivan se je s Silvo poročil pred volitvami leta 2004.
  Saj je bila velika poroka. V Grosuplju in okolici to vedo vsi (in se sladko režimo ob teh Urškah…) :)

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Fred, a lahko to bolj definiraš, kje se je poročil in kdaj točno? Ali se samo malo šališ? Ker me zanima, kdaj se je pa potem ločil, če sploh?

 • H-men je rekel/-la:

  Pa njegovemu sinu ni ime Žiga!

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  H-men, hvala za opozorilo, sem se zatipkal, Žan, letnik 1983 in Nika letnik 1987, popravljeno.

 • Carlos Contreras je rekel/-la:

  Kakšen skrivnostnež!

 • Drago2 je rekel/-la:

  Še en razlog za poroko…. menage a trois…

 • Sibirijski Ne Ustavi Se je rekel/-la:

  Samo ena je, Silvija.
  http://www.youtube.com/watch?v=S703K1esI3M

 • Drago je rekel/-la:

  Magnifico poje: ~~~Silvija ne zapusti me, ne odidi še………edina moja ti ~~~
  Kakršnakoli asociacija je zlonamerna!!!

 • ker mit je rekel/-la:

  Male zanimivost iz hitrega risrčka.

  Prvi od treh linkov #Domaca - poker stran# na sinovem blogu, vodi do interesantne igre: “Zen poker - go for the game.” Ja, čudoviti svet hazarda.
  Pravila in napotki za igranje: “Igrajte poker z zanosom, ki ga crpate iz caker globoko v sebi.Bistvo Zen Pokra je meditacija pred samo igro, ki naj poteka po metodi Ramahandi-Homeini. Meditacija naj predstavlja 1/5 same seanse, ki naj ne bo daljša od šestih ur. Meditacijo kot tudi samo igro lahko opravljate v naših prostorih v Grosupljem po dogovoru z gurujem Zen Pokra Rezilusom Enigmusom.”
  O igri še tole: “Zen Poker je bil ustanovljen v letu 2005 z namenom širiti znanje o pokru in meditaciji.”
  In igra? Je ni! Poleg globokih besed dobimo samo link na aplikacijo strani Partypoker.com. Tu sem skenslal nadaljno raziskovanje. Osnovnošolski nateg, ki s preusmerjinim kliki fantu verjetno ni pokril prijetnih potovanj!

  Cuker št.1: internetni naslov žanove igrice je: “http://freeweb.siol.net/silvap01/” ! Pozor na ime podstrani v sklopu siolovih zastonjčkov: SILVAP01, zna biti blizu Silve P. Mami pripravla? Nič slabega.

  Cuker št.2: Drugi (od treh) v podstrani povezave, je link do znamenitega Izmeta Fekalija, daljnega sorodnika vestovega (al kako že?) sodelavca Jo. Žn. Na, kako je svet majhen.

 • [...] Janša porocen s Silvio » This Summary is from an article posted at Vest — Spoštuj vsako vest in vse ljudi on Saturday, [...]

 • Fred je rekel/-la:

  @Denis
  Ključne beseda za guglanje:
  - Silva Predalič
  - Brinje cesta I (da ne boš slučajno lovil Predaliča, ki je generalni sekretar VRS in ni v žlahti s Silvo)
  - če potrebuješ sliko poišči članke iz Mladine 18.10.2004

 • 1tastar je rekel/-la:

  Če je Janez uradno Ivan, je tudi Urška lahko uradno Silvija. V tujih jezikih bi si jezik zlomili z imenom UrŠka.

  Kar pa se Grosuplja in Kotnikove ulice tiče: kolikokrat bo še treba povedati, da ima lahko nekdo več stanovanj, samo en naslov pa je uraden!

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Si verjetno mislil Komenskega…

 • inšpektor je rekel/-la:

  denis,

  si se poglobil v JJ, boš napisal kakšno njegovo biografijo? saj to bi blo dobr da bi imel na kupu, biografijo od JJ, od TOČKA Ropovega, pa BORČIJA Pahorjevega, Gregija Golobčka, pa še od Turka in Peterleta (da bolj pretehtamo koga zebermo za predsednika). Za Žana ti lahko rečem fejst dec. Mož beseda, sva neki časa skupaj delala.

  inšpektor

 • jože je rekel/-la:

  Silva pa je tudi podjetnica - Targo d.o.o.

 • inšpektor je rekel/-la:

  @jože

  to še ne pomeni da če ti google nekaj pove al kdo drug…………., ta je to tudi ažurna informacija.

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Lahko pa začnete tukaj na Vesti s komentarji pisati življenjepis Urške aka Silvie in Ivana aka Janeza kar vi sami…

 • Fred je rekel/-la:

  @Denis

  Sorry. Zgleda da se res ni porocil. Je bilo pa o tem res veliko govora pred volitvami 2004.

  Pravzaprav sta bila Ivan in Silva skupaj se od … ma od zmeri.
  http://www.rla.rutka.net/zgd.html (glej pod leto 1981)

  Verjetno se pa sin in hci vseen mal cudno pocutita, ko jima nekateri mediji takole opevajo ocetovo novo ljubezen… :(

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Sem že videl, ampak ne vem če sta ona dva tudi na tisti fotografiji zraven leta 1981. Jah, če se Žan in Nika malo čudno počutita ne vem, verjetno jima je pa tudi malo zoprna situacija ampak saj sta že polnoletna…

 • 1tastar je rekel/-la:

  Nič hudega. Ena moja teta je bila pet let starejša od svoje tete. Pa ji je vseeno rekla teta Johanca.

 • Aleš je rekel/-la:

  Tega mi nebi bilo treba prebrat

 • ker mit je rekel/-la:

  Dnevnikov gost pa pravi: “poznam njegovo zgodbo iz grosuplja in tam jih ima malo lepo besedo za njega,o družinskem življenju in vzgoji otrok nima pojma,vprašajte kdaj je nazadnje obiskal hudo betežno mamo na lobčku,celo življenje se bori samo za položaje in zato bi utopil vse ,ki bi se mu postavili po robu ali pa mislili malo drugače..”

 • inšpektor je rekel/-la:

  vidim da si sprejel samo uno idejo o biografiji JJ, na ostale si pa kar pozabil (biografije ostalih politikov)?

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Počasi se daleč pride…

 • inšpektor je rekel/-la:

  to pa verjamem da se počasi daleč pride…………..obenem se pa počasi tudi dolgo časa hodi da se kam pride.

  tako kot gospodarska rast, počasi pa 1% se daleč pride a ne?

 • Fred je rekel/-la:

  @inšpektor

  Kaj pa ima navaden folk (delavski razred) od gospodarske rasti?

  Samo višjo inflacijo in nespremenjene plače. Aja, saj res! Zaradi inflacije se niža tudi RTV naročnina (© by Grims) :(

 • inšpektor je rekel/-la:

  @Fred

  pa nehaj obračat stvari, gospodarsko rast sm vzel kot prispodobo, in nehaj politizirati debate.

 • inšpektor je rekel/-la:

  @fred

  jaz sm glede na denis-ov prispevek dal idejo in dodal osebe v zaključeno celoto. Kej je JJ in ostali osebnosti politiki, še en pomeni da se pogovarjamo tukaj o politiki ampak o ideji za oblikovanje biografij oseb k so politiki. Tako da upam da smo s tem končali? In da gremo v smeri oblikovanje biografije zgoraj omenjenih oseb.

 • Fred je rekel/-la:

  @inšpektor
  In kdo je začel vlačiti v debato druge politike? :)
  Sicer se mi pa itak ne da o tem debatirat, tko da ti kar izvoli še naprej…

 • Janez je rekel/-la:

  O tem kakšno je njegovo zsebno življenje pove skoraj vse ali vse kakšen je človek, al je dober alo pa pokvarjen,mislim ,da je vsak komentar odveč .Po navadi so politiki takšni ,da gredo pre3ko trupel, da bridejo do zastavljenega si cilja.

 • bostjan je rekel/-la:

  Ne vem ce se spomnite nedeljskih vecernih oddaj leta nazaj (mogoce 8…tudi 10 let) v stilu zdajsnji “spet doma” z mariotom.Je bilo eno obdobje (ki ga je tudi mario vodil), ko so v oddajo prihajali znani slovenci z druzinami.Med njimi se je po mojih spominih enkrat znasel tudi JJ v kompletu z zeno in otroci.Tako…se moj prispevek v stilu brainstorma.
  lp

 • bojc1 je rekel/-la:

  Denis Sarkić,
  a ni nenavadno, da če ne moreš predsedniku demokratično izvoljene vlade Repubilke Slovenije Janezu Janši drugače škodovati (s poimenovanjem svojega psa samo dokazuješ svojo obsedenost z Janšo), se spraviš še na bivšo ženo/partnerko, otroke…a razen argumetov o njegovi kvaliteti/nekvaliteti dela in zastopnaja naše države in vlade res ne znaš ločiti meje zasebnosti in žaljivosti?
  Verjetno res ne, ker nisi novinar (vsaj koliko mi je znano, nimaš diplome). Tu si izključno nastavljen za provokacije. Škoda, da javnega prostora in medija ne izkoriščaš za ostro opozarjanje na napake (vseh!), pa tudi izpostavitev pozitivnih (če jih sploh vidiš) zgledov v družbi, iskanja soglasja - verjetno te ugodna družbena klima in čim višja stopnja konsenza med Slovenci in državljani ne zanima prav posebej, ker nisi Slovenec in težko čutiš z nami, ne vem le, zakaj se tukaj v Sloveniji tako slabo počutiš, ko ti nobeden nič noče - prosto pišeš, žališ in izživljaš svoj gnev in sovraštvo do te aktualne vlade in njenega predsednika Janeza Janše na najnižjem možnem - osebnem nivoju, ko obračunavaš tudi z njegovimi otroki. Res sramota,da si tako brez argumentov,moči in profesionalne etike.
  PS upam da je vsaj to dokaz popolne medijske svobode in necenzure, ki nekatere tako skrbi.

 • moya je rekel/-la:

  bojc1: hahaha,…kar neki. A je pozna ura botrovala temu zapisu? A je bla tezka noc?

  Kaj se je pa spravil Denis na JJ? Nic!

  JJ se je spravil na nas! To je hujse.

 • Fred je rekel/-la:

  @bojc1
  Takle mamo zaradi pritlehkov kot si ti.

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  bojci, si me pa nasmejal, ker ti res ni pomoči… Jaz nisem obseden z nikomer, še s seboj ne, ti pa očitno si in to z Janezom Janšo!

 • cati je rekel/-la:

  Bogi…bogi…bogi bojci….se mi smilis…a ne mores spat….kaj s pa naredu?

 • duševni pastir je rekel/-la:

  a) @bojc1: pa če je Sarkić dal psu ime Janša, a je to sporno ? A ima Janša (premier) patent in / ali copyright nad priimkom Janša ? A ni obseden z JJ tisti, ki v vsem vidi zločin proti liku in delu našega trenutneka predsednika vlade ?
  b) @ Sarkić, a ni bila ta “novica o Njegovi ženi” že objavljena v Mladini (Manipulator) pred časom ? Meni se močno dozdeva.

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Ne, v zvezi s fotografijo iz Berlina ne verjamem. Na tole sem sam naletel po čistem naključju, ko sem iskal svoje AP fotografije v tujih objavah, ker je kar nekaj mojih pod imenom Jansa (AP Photo/Denis Sarkic).

 • duševni pastir je rekel/-la:

  to že, ampak novica o njegovi ženi Silvii + fotka Urške je - nisem ziher - že bila v Mladini. Sicer pa nič za to. Je pač treba je The Grims Bunch držati v formi.

 • HST je rekel/-la:

  Sarkić:

  Cookinox, d.o.o. - Brinje cesta 1/55
  Targo, d.o.o. - Brinje cesta 1/55
  Silva Predalič - Brinje cesta 1/55
  JJ - Brinje cesta 1/55

  Pa veselo na delo! :D

  PS: pa ni res, da nisi vase zagledan… c,c,c

 • fredisdead je rekel/-la:

  Cookinox formati, ni kaj za dodat.

 • Gaberje for ever je rekel/-la:

  uboga urška pa tako se trošta

 • bojc1 je rekel/-la:

  moya,
  kmalu ti bo spet zavladal rop,če bo šlo tako naprej navzdol….sploh ne dojameš poante,potem te pa moti čas zapisa - ene pa lepota pozicijskih poslancev…neumnost neargumentov nekaterih tu je brezkončna!
  PS
  gre za to, koliko zasebnosti in javnega nežaljenja se pusti politikom - naj bo Janši,Pahorju ali Ropovi družini,razumeš?

 • bojc1 je rekel/-la:

  fred,
  kakšen pritlehek pa si ti? Boš kaj argumetiranega pridodal ali le po nojevsko vlekel z ovcami javni linč družine predsednika vlade ala Sarkić? Ne bi si želel reprize na drugi strani, ker je neokusno in nikamor ne pripelje!

 • bojc1 je rekel/-la:

  cati,
  hvala za usmiljenje, še kaj?

 • bojc1 je rekel/-la:

  Denis,ne gre za mojo obsedenost ali tvoje izrazito nagnenje k žaljenju Janše - gre za to da kot t.i. novinar (diplome pač nimaš) žališ namesto da raziskuješ in sodiš dejanja. To da se ljudje ločujejo, umirajo,živijo (živite) z domačimi živalmi, da zvedo za otroke po 20 in več letih - je verjetno kljub velikemu zanimanju javnosti (ker politiki,pa gospodarstveniki,športniki…so javne osebe) je ne le zasebno, ampak mnogokrat tudi mučno za najbližje. Proti izkoriščanju teh relacij sem, nič drugega, da ti še na dolgo pojasnim.

  Sicer pa to, da tu pišejo nekateri pisci ne le v tujih jezikih, ampak žaljivo,nestrpno in celo k umrou in linču pozivajoč kaže ne le na pomanjkannje kulture medsebojnih odnosov, ampak tudi na zelo slabo uredniško politiko - vsaj z javno opombo takim piscem bi se bilo prav odzvati.

 • bojc1 je rekel/-la:

  duševni pastir pravi:
  29. oktober, 2007 ob 16:00

  a) @bojc1: pa če je Sarkić dal psu ime Janša, a je to sporno ?

  zate očitno ne - meni se pač zdi skrajno neprimerno, pa tudi žaljivo in provokativno, podobno kot če bi mu bilo ime Pahor, Slomšek, Kučan,Tito..
  Mimogrede - si predstavljaš, kaj bi bilo s sarkićem, če bi dal svojemu psu ime Tito pred 1980? Če še veš, kako je bilo pred 1990….

 • 007 je rekel/-la:

  Jaz bom dal ime svojmu papagaju Bojc1

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Joj joj, Bojči je spet zašel s teme. Vidim, da te moj pes toliko muči, da moram spet narediti kakšen prispevek o njemu, da boš srečen! Pred letom 1990 sta bila v Jugoslaviji najmanj dva psa z imenom Tito, eden je bil nemški ovčar v bližini Sarajeva, drugi je bil šarpalninec v Makedoniji.

 • Duko je rekel/-la:

  Človek bi morda pričakoval, da bodo ubežniki s kretenskega časnika mladina treznejši od tamkajšnje ekipe - saj so verjetno zato pobegnili, oziroma so jih morda brcniki v rit. Ampak zdi se, da je ravno obratno. Zdaj, ko vidimo, da dobri duh slovenskega novinarstva, Gregor Repovž, kupuje mladino, se bo morda veter tam spremenil in obrnil v kapitalsko smer. Forum se pa verjetno ne bo spremenil. Zdrave sile so povsod!

  Glede bedne persone z mekanim č pa je škoda izgubljati besede. Poden! Število njegovih pritrjevalcev je pa tudi značilno. No ja, tako bo še nekaj časa.

 • bojc1 je rekel/-la:

  Duko,
  malo jih poznam, ki so vsaj osebno toliko zreli in korektni, da svoje neumnosti ne kažejo v javnosti. Pokvarjenost in neumnost namesto iskanja resnice in boljših možnosti,alternativ, je odlično plačanemu provokatorskemu kvazinovinarčku brez diplome Sarkiću (ki naj ne bi zaslužil tu na vesti niti za svečko, da bi jo prižgal vpred Globalom - vsaj tako mi je enkrat napisal, TRR-ja pa noče izdat, da mu nakažem 0,65 EUR, kolikor stane svečka na pošti) pač v krvi. Nomen est omen! To je prinesel na svet, v našo lepo deželo, pol pa ni čudn, da mamo takle podn od novinarstva - morjo kar naprej neke peticije s Štrajnom in Zgago na čelu v tujino pošiljat. Špeskahle smo temu rekl v vrtcu.

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  Duko, hvala za kompliment! Če seveda misliš name kot tisto “bedno persono z mekanim č”, ime mi je Denis Sarkić.

  Bojči, zakaj pa nisi ti sam prižgal par svečk pred Globalom, če imaš toliko denarja in morale???

 • Pitalić je rekel/-la:

  O, lil penis.

 • bojc1 je rekel/-la:

  Denis, že pojasneno,preberi malo nazaj (na temo Global). Si se pač zarekel - in blamiral, žal ne prvič

 • Denis Sarkić je rekel/-la:

  # Denis Sarkić pravi:
  23. oktober, 2007 ob 11:06 e

  bojc1,

  BTW, a ti si prižgal svečko pred Globalom?

  # bojc1 pravi:
  23. oktober, 2007 ob 22:43 e

  ne,osebo nisem bil tam, globoko pa sočustvujem z družino kljub nespametni verbalni pripombi Gorazda, ki jo je plačal z življenjem. Upam, da se kaj podobnega vsaj v Sloveniji ne bo zgodilo ne najinemu ne kateremu koli drugemu najstniku nikoli več!

  Torej, kje sem se blamiral, samo ponovno sem te vprašal, ali si morda ti s svojo moralo šel pred Global in končno porabil denar za svečko ter jo tudi prižgal??? Tebi pa res nekaj manjka….

 • bojc1 je rekel/-la:

  ko si flancal da nimaš denarja za svečko, češ da premalo zaslužiš…..in je za to nisi prižgal!

  Denis Sarkić pravi:
  18. oktober, 2007 ob 23:26

  “…… Jaz se ne počutim pristranskega, ker sem po tvoje čefur, še več, na svoje korenine in družino sem ponosen ter prav tako na svoje novinarsko poročanje!!! Žal pa nisem prižgal svečke pred Globalom in tudi ne pred makedonskim veleposlaništvom, ker žal na Vesti ne zaslužim toliko,….”

  meni manjka malo,tebi pa veliko - z moralo ne greš pred global….

  Zadovoljen?

 • Kontrolor je rekel/-la:

  # ker mit pravi:
  28. oktober, 2007 ob 19:36

  Dnevnikov gost pa pravi: “poznam njegovo zgodbo iz grosuplja in tam jih ima malo lepo besedo za njega,o družinskem življenju in vzgoji otrok nima pojma,vprašajte kdaj je nazadnje obiskal hudo betežno mamo na lobčku,celo življenje se bori samo za položaje in zato bi utopil vse ,ki bi se mu postavili po robu ali pa mislili malo drugače..”

  Kermit, me res zanima s katere luknje si potegnil to grdo dezinformacijo!
  Jaz njegovo zgodbo malo bolj poznam in vem da svojo mamo obiskuje redno in ga zanjo se kako skrbi!

 • BLABLA je rekel/-la:

  Bojc1!
  Če je kdo kle brez morale si to ti. Denisu vs cjt mečeš naprej, da je čefur, p d nima diplome. On je Slovenc, k se je u Sloveniji rodiu!!!!!!

 • Janez je rekel/-la:

  Lep nedeljski pozdrav. Tudi taka sporočilca so včasih potrbna. Kar tako naprej. Ne daj se…