19. januar, 2008 | Denis Sarkić

Golobič o Gaspariju

Prvak Zares-a Gregor Golobič o sodelovanju Pahorja in Gasparija.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je za Vest komentiral začetek sodelovanja Mitje Gasparija s stranko SD oziroma njegovo politično aktivacijo skupaj z prvakom Socialnih demokratov Borutom Pahorjem.

Golobičeva o Gaspariju in njegovi “poroki” s stranko SD:

Gregor o političnem sodelovanju Gasparija s stranko SD in ostalih zadevah na političnem polju levice:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
38 x komentirano
  • ED je rekel/-la:

    Gasparija Pahor ponuja kot skupnega kandidata ‘leve opcije kot celote’. Verjetno nihče (na levi) ne dvomi v sposobnosti Gasparija. Ne gre torej za funkcijo radi funkcije, pač pa za napoved imenovanja človeka stroke, kar finančnik in guverner Gaspari nedvomno jei, na odgovorno mesto podpredsednika morebitne vlade, od kjer bi koordiniral vsa pomembna gospodarsko-socialna ministrstva. Gre za poenotenje socialno-ekonomske politike, katere garant bi bil Gaspari. O tem, kaj in kako bi Gaspari ‘opravil’ z inflacijo in drugimi ekonomskimi ‘fenomeni’, pa je delno razvidno tudi iz izjav na zadnji tiskovki Gasparija, po tem ko se je poslovil od predsedniške kampanje…

    Pozitivni nasmeh Gasparija
    http://www.vest.si/2007/10/31/pozitivni-nasmeh/

  • mitja šinkovec je rekel/-la:

    G.Sarkič loti še vrašanja tudi tretje veje oblasti,ki je v podrejenem položaju kljub temu ,da vdržuje po svojih močeh ravnovesje in ne najde potrebne pozornosti v javnem protoru kot veja,ki jo želita drugi dve s svoimi ukrepi podrediti.
    M

  • Nevenka je rekel/-la:

    Me pa res zanima za katere intimne stvari je šlo pri tej poroki.
    Gaspari nastopa v politiki kot oseba, vsaj v očeh ljudi, tistih, ki stranke delijo samo na leve in desne.
    Lojalnost je včasih kvaliteta. Menjavanje partnerejev v politiki je pa deloma nenačelna. Razen, če se programi strank tako zelo spremnijajo, da načelnost dobi svojo kontinuiteto kar naenkrat v drugi stranki…menda gre spet samo za oblast, tako kot vedno. A računi se vedno ne izzidejo pri špekulacijah, čeprav izgledajo poštena intimna trgovina.

  • Rok je rekel/-la:

    Nekdo se mogoče prehitro vidi na stopničkah, pravi Golobič za Pahorja. Po moje ima prav.

  • doajen je rekel/-la:

    Prijatelji so začeli brusit nože. Denis, drugič na take pogovore/tiskovke vzemi kakšno vrečko pepela. Da vidimo tudi materialno obarvan performans avtoironije.

  • šifra je rekel/-la:

    ..in, če bodo(še)”scenriji”,na katere ni/mamo vpliva….ne glede na vse !?
    ..a res lahko vse, ob/vladujemo..v sloveniji “samo”…?

  • pika je rekel/-la:

    Partija je moja, …..ne je moja, …… ne je moja itd., itd.itd.

  • šifra je rekel/-la:

    živi bili,pa videli!?

  • Mirko je rekel/-la:

    gaspari samo po osebnih prepricanjih morda pase na levo, drugace pa je se mi zdi bolj konservativen in preudaren ekonomist. nikoli ni bil toliko strankarski, da bi ne mogel zamenjati svojih podpornikov. koncno se je ob predsedniskih volitvah vendar odlocil za podporo stranke , ki je sele vstajala iz pepela. meni se zdi to pogumno. v bistvu je poskrbel malo zanjo in delil soj luci z njo. zato bi mu morala biti najstnica v politiki, katarina kresal hvalezna za izkusnjo. dejstvo je, da se je vse, uresnicilo, kar je napovedal mister gaspari in danes tare slovenijo na ekonomsko-gospodarksem podrocju. seveda si je treba upati skociti v vodo in poskusati plavati, kot je to storila sedanja vlada v upanju po cim vecji gospodarski rasti, a imeti je potrebno ob takih poskusih tudi dobro resevalno ekipo, kar pa je vase zagledana janseva vlada preprosto ne premore. se posebej tisti NSi klerikalni del ima totalno nesposobnega resevalca. se z banokomata zna komaj dnar dvignit.

    golobic, pa vedno nastopa kot razlagalec pojavov na poli-tični sceni, kar je sicer dobro za nas poslusalce-volivce, ne vem pa koliko za Zares.

    ceprav, mislim, da so vsi malo fovs Pahorju za potezo in njegovo prepricanost v uspeh. Slovencem nasplosno manjka tega vzdusja. verjeti v uspeh.

  • lidijah je rekel/-la:

    Tapete so pa tokrat v redu.

  • fidel je rekel/-la:

    @mirko
    gaspari teh pojavov v gospodarstvu ni napovedal, ampak so bili takšni hipotetični scenariji delo analitske službe banke slovenije - on sam jih je celo zelo ( oportunistično) relativiziral, ko so mu to bedaki očitali, namesto da bi branil principe. V tem smislu in ko gre za fasciniranost z nasilniki (a la jj) je podoben svojemu novemu šefu.

  • DRIVER je rekel/-la:

    mislim da so s povezavo Gaspari pridobili se nekaj procentov, ala mu vera..

  • Mirko je rekel/-la:

    fidel! sprejmem tvoje tezo. ker nimam notranjih informacij, da bi lahko trdil drugace. tudi mister gaspari ni popoln. zanj sem slisal celo, da zna biti pravi mali napoleon, ko kamera ni prizgana. :))

  • jetar je rekel/-la:

    Rešilni pas je premalo za stranko, ki ne zna plavati!

  • vranika je rekel/-la:

    Pa da vidimo še kje bo Pahor našel Zelence, ki mu tako zelo manjkajo.

  • Dr.Drnovšek je rekel/-la:

    A zdej bomo pa za vsako dogajanje slišali tudi komentar tega komunista/lopova?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Ne, ne boste, razen kadar bo kaj povezanega z njim …

  • scan je rekel/-la:

    Ne vem ali se samo meni zdi, da g. Pahor dela eno, govori drugo. Zdi se mi popolnoma brez premisleka, da sedaj novači ljudi iz drugih strank, jih imenuje za ministre, medtem ko o svojem programu za naslednja leta niti besede. Le kako bo vse to izpeljal po volitvah, če bo treba, glede na naš volilni sistem, iti v koalicijo in bo treba prepustiti določena ministrska mesta in mesto podpredsednika.
    Tudi vsi ti pribežniki pričakujejo ministrstko mesto.

  • Irena je rekel/-la:

    Spoštovani
    Kmalu bodo res volitve in pred tem in menda tudi vmes bo še kaj novega. Nekdo bo šel kam drugam, nekdo drug bo prišel, itd.. Saj pravi politiki tako vedo, da so spremembe vedno. O tem, kam se je kot zdaj odločil Gospod Gaspari je njegova odločitev, menda mu je bilo to najbližje glede na to, kaj hoče doseči in kako mu je kje, jaz si to tko razlagam. A to so moje hipoteze, ni rečeno da je tko.
    SD (moram pazit da po pomoti še kakšno črko ne dodam, da ne bo vse narobe napisan…) imajo trenutno kar dosti moči, verjetno je to mišljeno na zmago. Tudi to je domneva moja. In Gospod Pahor je tudi dosti odsoten (saj je poslanec EU) torej podpredsedniki so menda res dobrodošli, sploh če se spoznajo da znajo vozit v politiki…O poroki pa, Gospod Pahor ima rad lepa dekleta, Gospod Gaspari pa je tudi že poročen, mislim da globljih čustev nimata. Pri poslih ni kakšnih čustev, ali pač, …
    Jaz verjamem, da je stranka Zares resnično močna stranka, ki ne bo kar tako “šla mimo”.
    Tudi v Zares-u je veliko ljudi, ki so dolgo že v politiki in niso v “pripravništvu”, tako da ni panike, sploh ne. Trenutno se pa najbolj “bojim upokojencev”, ki so še politično aktivni, saj so do zob oboroženi…
    Zato bo to oz. je že NOVA DOBA UPOKOJENCEV z VELIKO TANKI, TOPI, se opravičujem nisem v vojski, da bi se spoznala na vse to…Tudi Karlek, pardon Gospod Minister Karel Erjavec mi je zmeraj bolj nekako všeč, kar obožujem ko tako iskreno in odkrito pripoveduje karkoli v mikrofon.
    Recite kar hočete, ampak v mikrofon moraš govoriti resnico in tu jo slišim. Škoda, da nimamo toliko denarja, da bi vsak dan kupovali tanke…Sem pa gledala zadnjič pravi film o Afganistanu o boju, Vam povem pravi masaker!

    Pozdrav Irena

  • Ritoliznice je rekel/-la:

    Dostikarat podaja Golobič svoje analize na tem portalu. Zakaj le?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    A bi raje ti? Če je kaj povezano s tvojo stranko, se kar najavi, pri nas je vse mogoče…

  • Miro C. je rekel/-la:

    Golobič je pomemben player v slovenski politiki, naj bo to dejstvo nekomu všeč ali ne. Če je prisoten na teh straneh je to samo pozitivno. Smo ljudje, ki kritično presojamo javni medijski prostor in si ponudnike informacij glede na prizorišče, ki si ga delijo tudi drugi mediji, izbiramo po svobodni presoji. Kot tisti, ki se slinijo ob Voduškovemu kvazi novinarstvu in obračunavanju z drugače mislečimi. (BLJAK) ;) Po volitvah bo Golobič več prisoten tudi na nacionalki. Ker pa vemo kako le-ta funkcionira v sedanjosti, je pač nemogoče pričakovati, da ga bomo v teh dnevih tam pogosto videvali.

    Kar pa zadeva komuniste in lopove… Stranka jj in nj. falange jih je polna kot še nobena doslej. ;)

  • lacko je rekel/-la:

    Saj lahko pa prebirate novost na slovenski medijski sceni - SLOVENSKI TEDNIK?!?!
    Rumen, da je kaj, pa tudi tam veter piha (tokrat z desne)…Mag se pač ni obnesel, izhaja preporedko.
    Nasvet vsem tistim, ki vam ni biti na vesti (ali ki imate kaj na vesti), preselite se drugam!

  • zeleni spam je rekel/-la:

    za časa pusta v butalah - posebna izdaja slovenskega tednika - reportaža na 5 h straneh - butalska skupščina - minister gregor ponovno izvoljen - soli še ne bo zmanjkalo - črne in rdeče bomo uvažali - poslanica butalskega ljudstva - v vse države EU / censor free

  • konec je rekel/-la:

    Kako se komunajzerji bojijo pluralizma, kakšna žalost .
    In ti naj bi bili demokrati, stari komunajzerji ste in ne ne social-demokrati ali “liberalci”.
    Sprašujem pa še vedno, kaj sploh silite v Eu, kaj sploh želite od EU???

    Denar??

  • janez perušič je rekel/-la:

    kda jbo Zares na Butoraju da pridem k vam
    poln kurac mam tega nasega playboja Pahorja

  • hjahm je rekel/-la:

    Pravi politik! ne ne gobezdalo. Govori skoraj pol ure pa bi lahko vse skupaj povedal v 5 minutah. še manj..

  • Brane je rekel/-la:

    Spoštovana Irena,

    tako prisrčnega mnenja še nisem bral. Čestitam! Potrudi se še kaj in svoje mnenje podaj tudi ostalim, saj pišeš po mojem okusu zelo všečno.

    lp

  • vilko je rekel/-la:

    Gaspari je napovedal 10 % proračunski primankljaj in drastično zvišanje javnega dolga. Vse to se ni zgodilo, daleč od resnice. Glede inflacije pa ima tudi on zasluge, ker je pomagal pred vstopom v EU
    cene umetno v spregi s politično gospodarskimi “prijatelji” dol tiščat, nič pa niso poskrbeli za konkure-
    nco. Mercator je v 5 letih uničil preko 400 malih trgovcev.

    Bravo stroka !

  • vilko je rekel/-la:

    Ja v Zares so napovedali nove obraze in novo politiko. Resnično moraš imeti domišljijo, da lahko za njimi vidiš novo politiko in nove obraze. Sicer pa bodo kmalu še Kučana predstavili kot nov obraz. Z medijsko podporo je vse mogoče.

    Cencelj, eden redkih novih obrazov pa je raje spokal, ko je videl koliko je novega.

  • Dr.Drnovšek je rekel/-la:

    “Kar pa zadeva komuniste in lopove… Stranka jj in nj. falange jih je polna kot še nobena doslej. ;)”
    Napaka. Pokradeno je bilo že toliko, da ostalo ni prav dosti. O tem priča gospodarska moč levice precej neposredno. Kakšne dokaze še rabiš? Po 12 letih se pač pokrasti ne da več. Pobira se pa ostanke, ki pa v absolutnem seštevku pomenijo bore malo…

  • Miro C. je rekel/-la:

    Precej cinizma in podlosti je rabrati že iz nickov, ki ste si jih nadeli. Pa pust’mo zdaj to. Komunizem je pase in konec koncev ga pri nas ni bilo. Bilo je socialistično samoupravljanje pod vodstvom partije, ki je odvrgla mešalce megle alá jj, jambrek in ostali… Ti pa z mešanjem megle, ko gre za večno kritiziranje brez ponujene alternative, že počasi najedajo s politiko neobremenjenim ljudem. Osebno sem se do pred kratkim prišteval med slednje.

    Če se je, recimo temu 12 let kradlo, bi novi vladarji lahko bili zgled in se držali starega reka: “Bodi boljši!” V mojih očeh niso nikoli imeli pozitivnega predznaka, s protiustavnim vodenjem države v teh letih pa so presegli vse meje še tako slabega okusa. Kar zadeva “kapitalsko moč” neke politične opcije… Gre izključno za simpatiziranje z nazori, načinom funkcioniranja in pristopi vladanju, ki se razlikuje med sredinskimi in desnimi strankami. Po volitvah mi boste povedali, če je kakšna povezava s kapitalom ki bo financiral volilno kampanjo NSi in sds ter off shore firmami, ki so kupile nkbm delnice. Itak da ne, kajne? Tam je moč prebrati nonsense, kako v naši državi ni proračunskega primanjkljaja in da v tem času ni bilo povečanja javnega dolga… Hudo! :)))))) (konec ciničnega nasmeha) Dej vilko potrdi, da si že nahrulil soosedovega predšolskega mulca, ker se je dokopal do tvojega passworda (maila)…

    Vlada jj je pač naredila toliko fundamentalnih napak, da jih ne vidi le tisti, ki jih namenoma noče videti. Kam to pelje pa nima smisla naštevati in dopisovati.

    S tem zaključujem brezplodno razpravo.

  • doajen je rekel/-la:

    Nisem prerok, ampak vse bolj se mi dozdeva da bo SD na koncu pogrnila po zaslugi Petrle sindroma. Da se ti nekdo hvalisa in dobrika že poldrugo leto pred volitvami le za marsikoga prehuda stvar. Sploh pa če SD uspe veliki met se mu ne obeta nič dobrega. V boju za oblast se bo skregala struja novih SD-jevcev ROP, CVIKL, GASPARI, BEBLER, PAVLIHA ipd. kalibri, ki so prišli po ministrske stolčke, na drugi strani pa bodo performans ex. LDS-ovcev nemo gledali aktivisti tipa POTRATA, JURI, PEČAN, POTRČ ipd. dinozavri. Boruta pa bodo razorožili in vrgli v koruzo. Zapomnite si, le vprašanje časa!!

  • pika je rekel/-la:

    Miro C vprašaj vseh 210.000 (uradnih, v resnici veliko več) oseb, ki se ni strinjalo z tvojim “komunizem je pase in konec koncev ga pri nas ni bilo. Bilo je socialistično samoupravljanje pod vodstvom partije” in je moralo iz države in to od letih ‘50 naprej (prej so te pobili, če se nisi strinjal).

  • pika je rekel/-la:

    doajen “aktivisti tipa POTRATA, JURI, PEČAN, POTRČ” - aktivisti, ha, ha, ha ne moreš verjeti, bolj kot aktivisti bi se jih lahko predstavilo kot slovenske preživele staliniste.

  • Rak je rekel/-la:

    Doajen z vašim komentarjem “Nisem prerok …” se popolnoma strinjam, vendar sem prepričan, da večina zlonamernih in izrazno primitivnih komentatorjev članka tega itak ne razume, kaj šele verjame, da se bo to zgodilo v taki ali drugačni obliki.

  • ervinator je rekel/-la:

    Za ljudi, ki so v tej plačilni skupini, kot sem jaz, življenje ni nepremostljiva ovira?
    Ko se politik preveč trudi, da enkrat za spremembo ne bi bil demagog …
    ROTFL

  • janez perušič je rekel/-la:

    butoraj butoraj
    sem zupan na butoraju
    mamo mlekarno kjer skozi visi maneken in plejboj