29. januar, 2008 | Nejc Koradin

Dijaška prehrana

Dijaki Emone o subvencionirani prehrani.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Skupina poslancev z prvopodpisanim Jožetom Tankom (SDS), je v postopek vložila zakon o subvencioniranju dijaške prehrane. Povprašali smo dijake v Ljubljani kaj si mislijo o trenutni ponudbi prehrane po šolah in kakšna bi bila po njihovem mnenju najprimernejša rešitev v smislu subvencionirane prehrane za vse dijake.

“… me smo glih kar odjavile malico na šoli, ker en mesec sendvičev je bilo zadosti.”

Nejc Koradin

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
5 x komentirano
  • Urška je rekel/-la:

    Naša prehrana je obupna - od slastne majoneze, ki se jo črpa kr iz tavelkih posod, do kečapa in mastnih kosov pic ali pa pogretega sira. In to v kantini, kjer ni prostora za sedenje. Po štirih letih se tega tako prenaješ, da lahko od tega bruhaš. Verjemite.
    In pol si začneš nosit v šolo avokado ali pa doma pripravljen riž, ker ti kaj drugega res ne preostane.

  • marjeto je rekel/-la:

    ko sem jaz v šolo hodil smo non-stop tiste eva ribe s putrom jedli. ampak sem jih imel kar rad sedaj se samo nostalgično spominjam dni, ko je bila tista nezdrava hrana tako zdrava. se mi kar luštajo tak ribji namaz !
    mogoče bo danes malca drugačna !

  • Luka je rekel/-la:

    tudi pri nas je podn pri malci. Mamo menzo ampak zaradi zanič (sošolec je našel črva v sendviču) in zelo dragih sendvičev hodimo rajo v sosedni kafič kjer je boljše in malo ceneje. Najbolje bi blo da bi ovedli bone in dali glavni odmor podaljšali na eno uro, da vsaj umer poješ. Bomo vidl, kaj se bojo spomnl, do tkrt pa bomo še naprej na suhih, enoličnih, nezdravih sendvičih.

  • Tito je rekel/-la:

    Na naši šoli (Gimnazija Celje Center ali GCC) tudi ni veliko prostora za prehrano. Gre za malo kantino, za katero plačuje najemnino trgovec/mesar. Dijaki smo večkrat zahtevali zamenjavo ponudnika, na žalost brez uspeha. Sendviči so vsako leto slabši in dražji. Salame pa tako tanke, da se da skozi njih gledat. Pice se pogrevajo več dni, olje teče iz njih. Sadja se ne da dobit. Nasploh je ponudba slaba (tako kvantiteta kot kvaliteta). Precej dijakov dobi 20 bonov po vrednosti 0.80 €. Torej 16 € na mesec. Če kupuješ navadno pijačo in sendvič vsak dan ti zmanjka bonov v dveh tednih. Te bone so lahko dijaki dolgo časa uporabljali samo v šolski kantini, zadnje dve leti pa tudi v bližnji pekarni in kantini.
    Precej na slabem smo vozači, jaz na primer se vstajam ob 5 zjutraj in pridem domov ob 4 popoldne. Po logiki 5 obrokov bi moral v šoli, izven doma zaužiti vsaj 2, če ne 3 obroke (zajtrk malica in mogoče še kosilo). Sam obrok kosila stane 3,50 €. Na dan zapravim za hrano okoli 6 do 8 €. Na mesec je to približno 140 €. Mesečna vozovnica stane okoli 80 €. In šolstvo v Sloveniji je brezplačno.

    Najboljši bi bili dijaški boni, s katerimi bi si lahko privoščil topel obrok vsak šolski dan.

    p.s denis ti si to posebej iskal simpatične punce

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Če ne tako davno sem bil tudi sam dijak, pa vem, da nam je po glavi šlo vse drugo kot pa kaj bomo jedli za malico, haha.
    Ampak konec konec je prav, da se teži na vseh nivojih, podarjeno tako ni nič …