12. februar, 2008 | Irena Kovačević

EJQ v Jazz hramu

Electric Jazz Quartet navdušil kraško klet v Divači.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po koncertu smo za šankom s kozarci terana v rokah skušali mladi Divačani ugotoviti, koliko je stara hiša, v kleti katere je društvo za kulturno umetniške dejavnosti Nova uredilo Jazz Hram. -Brez uspeha. Najdlje nam je spomin segel do pizzerije Klun pred dobrimi petimi leti. Debato smo preusmerili na divaške prebivalce. Peter, študent v Ljubljani, ki se v Divačo, zaradi aktivnosti društva vrača vsak vikend, je dobro rekel; v Divači živijo tri vrste ljudi; tisti, ki se jim nič ne da, le životarijo iz dneva v dan in jim življenje najbolj popestri nakup novega avta, tisti, ki komaj čakajo, da iz Divače pobegnejo in oni (društvo Nova), ki se trudijo, da bi lahko mladi kvalitetno preživljali večere.
Igor Zafred - predsednik KUD Nova
Aljoša Jerič in Mitja Tavčar - program
Boštjan Škamperle - stage manager in administrator webpage-a
Tomaž Abraht- gostinstvo
Sandra Tadič - tajnica
Jože Požrl - uradni fotograf
Peter Tomažič - neke vrste PR so vrata hrama glasbenikom in poslušalcem odprli konec leta 2005. Minulo soboto smo uživali ob poslušanju EJQ-ja (Electric Jazz Quartet), kljub temu, da so igrali le trije. Klemen Kotar je igral sax in efx tako, da bi ga še Woody Allen poslušal z odprtimi usti, Marko Črnčec je na klaviaturah z levo roko držal bass linijo, z desno pa cel klavirski repertoar, Tomi Purich za bobni pa je spet dokazal, zakaj velja za profesionalca.

Prisluhnite jim! In odpeljite se kak sobotni večer do Divače!

Klemen Kotar je leta 2005 opravil magisterij v Gradcu pri porfesorju Milkinu in profesorju Kalneinu. Igral, aranžiral in skladal je glasbo za mnoge slovenske pop/rock izvajalce (Big foot mama, Zaklonišče prepeva in druge). Sodeloval je z Evropskim mladinskim jazzovskim orketrom, Big bandom RTV, Fool cool jayy orchestra, The Boilers Allstars, Boško Petrovič, Saša Nesterović, Dejan Pečenko, Traja Brizani, Dianne Schuur, Karl Ratzer.

Marko Črnčec je prejel več nagrad na državnih tekmovanjih mladih glasbenikov Slovenije, študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (oddelek za jazz) in sodeluje v različnih jazz, pop, funk, hip-hop in rock projektih. Sodeloval je z nekaterimi zvenečimi imeni iz jazza, med drugimi: Boško Petrović, Mario Mavrin, Miljenko Prohaska, Jani Moder, Ratko Divjak, Igor Bezget,…

Tomi Purich je v piranski občini končal osnovno in glasbeno šolanje ter maturiral na gimnaziji. V Ljubljani je nadaljeval šolanje na FDV-ju (kulturologija) in SGBŠ (oddelek za jazz in popularno glasbo), v Celovcu pa na deželnem konzervatoriju (oddelek za jazz in popularno glasbo). V letih 2001, 2004 in 2006 diplomiral na omenjenih šolah z odliko, nazadnje z mednarodno uveljavljenimi profesorji in glasbeniki pod taktirko Ericha Bachtraegla (legenda med evropskimi jazz bobnarji; www.bachtraegl.at). Tolkala in bobne poučuje od leta 1997, prvih osem let na piranski glasbeni šoli, zadnja leta pa nadaljuje s svojo privatno šolo za bobne in tolkala. Kot profesionalen glasbenik se preživlja z glasbo in profesionalno igra bobne od leta 1997. Letno odigra približno 150 živih koncertov z različnimi zasedbami najrazličnejših glasbenih stilov (od jazza in big banda do pop-rocka) in približno 40 živih TV show-ov na RTV Slo (HriBar show, H-band; vsako soboto zvečer).

Irena Kovačević

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
4 x komentirano