14. februar, 2008 | Ajda Perme

Glasbeni Diamanti

Prva podelitev glasbenih nagrad Diamanti.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V sredo, 13. februarja, je na Ljubljanskem gradu potekala prva podelitev glasbenih nagrad Diamanti. Nagrade so podelili v desetih kategorijah: pop, rock, turbo, new, ona, on, dj leta, pesem leta, videospot leta in diamant za življenjsko delo. Zmagovalce v vseh kategorijah je izglasovalo občinstvo s pošiljanjem SMS sporočil, ki je nominirance tudi predlagalo.
Prireditev je potekala v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu. Voditeljici Živi Vadnov je skozi celotno prireditev uspelo na ustnicah obdržati ves lip gloss, njen sovoditelj Robert Roškar pa je v diamantu Steklarne Rogaške prepoznal pepelnik.
V temi Skalne dvorane s peščico naše pop scene so na odru za čisto pravo glasbeno podlago skrbeli Space Trippers/Flippers, Club Six in DJ Saturday Simon.
No, večine nominirancev na prireditvi ni bilo, še dobro, da je uspelo priti osmim nagrajencem. Kingstoni (samooklicani prvi slovenski reggae band) so pop leta, Omar je rock leta, Atomik harmonik turboti leta, Stereotipi new, Saška je ona leta, Jan on, dj leta Mr Andy dj, pesem leta je Žanina druga violina, Dimnikar skupine Skater je videospot leta, diamant za življenjsko delo pa je prejel Alfi Nipič.

Utrinki iz prireditve:

Našli smo Omarja, našli smo Omarja!

Diamantne izjave:


Špela: “Res ne vem kdo je glasoval!


Omar:“Sem zelo presenečen, še posebej, ker sem imel zelo težko konkurenco - Siddharta, Dan D, hoho, ne me jebat!”


Alfi Nipič:“Fajn ne, ko je tak večer, ko se srečajo muzikanti!”


Adel Djutović (organizator): “…kvalitetna glasba, to je dokaj zanimivo vprašanje, v katerega se jaz ne bi spuščal, jaz bi se tu diplomatsko lepo ven umaknil.”


Saša Lendero: “Zdaj čisto iskreno; jaz nisem izvajalka, ki bi imela obremenjene police z nagradami. Jaz sem običajno druga.”


Stereotipi: “…naslednji plani so mogoče prijava na kak festival.”


Damjan Murko (na vprašanje, ali je razočaran, ker ni bil med nominiranci): “Ne, se nisem nominiral, haha, tako kot večina, haha!”

Irena Kovačević in Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano