11. marec, 2008 | Denis Sarkić

Oranžna enoletka

1. obletnica ustanovitve društva/stranke Zares v Kinu Dvor.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Ob prvi obletnici ustanovitve društva/združenja Zares, ki je nato prerasel v “oranžno” stranko, so se njeni glavni temelji zbrali v predverju ljubljanskega kina Dvor.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je na novinarski konferenci povedal, da v stranki ne izključujejo možnosti zmage na volitvah. Zadnjo besedo imajo namreč po njegovem volivci. Po njegovem mnenju pa je “zelo težko verjetno”, da bi prišlo do povolilnega sodelovanja Zares s stranko SDS. Golobič ne izključuje zmage na jesenskih parlamentarnih volitvah, ker stranka po njegovih besedah spoštuje volivce in volivke. Zares predvsem njihovo sposobnost, da se po svoji vesti odločijo. “Ker bodo odločili oni, potem te možnosti ni možno izključiti,” je prepričan Golobič.

Uvodne besede - Gregor Golobič:

Poslanec in zadnji predsednik društva Zares Pavle Gantar pa je prisotnim pojasnil, zakaj je najprej prišlo do združenja in šele nato do oblikovanja politične stranke. Kot je povedal, so želeli z združenjem sploh preveriti, ali v Sloveniji obstaja interes za nov, drugačen način politike.

Uvodne besede - Pavle Gantar:

Na novinarski konferenci je sicer spregovorila tudi prva predsednica združenja/društva Zares in poslanka Cveta Zalokar Oražem, ki se je dotaknila predloga zakona o začasni prepovedi namernega sproščanja gensko spremenjenih rastlin v okolje, ki ga je poslanska skupina Zares danes vložila v parlamentarno proceduro. Ob tem je poudarila, da stranke ne nasprotuje genskih raziskavam na področju medicine.

Uvodne besede - Cveta Zalokar Oražem:

Glede morebitnega povolilnega sodelovanja s trenutno največjo parlamentarno stranko SDS pa je Golobič poudaril, da je glede na programske izzive Zares in na tisto, “kar mislimo, da je treba v Sloveniji spremeniti in spremeniti v veliki meri tudi do tega, kar počne aktualna vlada in ta stranka”, to zelo težko verjetno. “Naša stava je na neko povezavo strank, ki bodo lahko dosegle konsenz o ključnih stvareh,” je pojasnil Golobič. Na koncu se bodo sami volivci in volivke po njegovem mnenju zelo jasno povedali, ali želijo spremembo, ali ne.

Zaresovci za Vest:

Stranka, ki ima več kot 4000 članov, je po navedbah Golobiča ustanovila osem pokrajinskih odborov. Zares se tudi sicer zavzema, da bi bila Slovenija razdeljena na največ osem pokrajin, je povedal Golobič. Vodstva pokrajinskih odborov po njegovih besedah sedaj delajo pospešeno na naslednjem koraku, ustanovitvi t.i. občinskih in mestnih odborov, ki jih je sedaj že več kot 40. Stranka pa načrtuje, da bi imela do konca aprila občinski oz. mestni odbor v vsaki od občin, v katerih je sedež volilnih okrajev.

Ostala novinarska vprašanja:

Video-pogled delčka Zaresove novinarske konference preko mobilnega telefona, kjer se Matej Lahovnik skriva v ozadju:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
63 x komentirano
  • janez je rekel/-la:

    Stranka izdajalcev in neuspešnega podjetnika

  • Silvestra je rekel/-la:

    Če te hvali nasprotnik, je to vprašljivo, če te zmerja, SI PRAVILOMA NA PRAVI POTI.

  • Drago2 je rekel/-la:

    Ja, poglejte Janšo: vsi ga zmerjajo, potemtakem je na pravi poti.

  • ervinator je rekel/-la:

    Zares ima bolj malo šans, da pride v katerokoli vlado. To je najbolj esktremistična stranka, katere aroganca se ne postavlja samo nad preostali politični prostor, ampak se isti vzorci oblikujejo tudi znotraj stranke. Kasneje ko bodo volitve, bolj bodo volivci prepoznali nespodobnost tega ldsovskega zaheca.

  • Furja je rekel/-la:

    Drago2:

    Razlika je med zmerjanjem in kritko. JJ-ja in vlado se kritizita zaradi napak ki jih dela. Napada ga ne nihče. NIHČE! Po Zaresovcih se pa poliva g..j. V tem je razlika. In tako polivanje je ponavadi znak, da si na pravi poti!

  • Rak je rekel/-la:

    Ne vem zakaj “oranžna”, kameleoni vendar menjajo barvo po potrebi. Morda pa je to nova vrsta, ki menja barvo zaradi ohranitvenega nagona vsakih nekaj let.

  • Rock je rekel/-la:

    Golobič bi lahko bil novi premier, samo vprašanje, koliko je dejansko sposoben biti praktik in kar je še najtežje, nosilec vseh bremen. Deluje sicer zelo inteligentno, vendar malček filozofsko, teoretsko, svetovalsko, kar je lažje biti, saj nimaš neposredne odgovornosti. Vprašanje kako bi se obnesel pod bremenom. Mogoče se mi tako zdi, ker ne poznam njegovega konkretnega dela, saj je vedno deloval v ozadju, tudi kot ključni pomagač Drnovšku.

    Pahor, mi gre na živce, s svojimi dekliškimi izpovedmi po medijih.

    Je pa tako, če sem se Janše navadil kot premiera, rabil sem cca pol leta, bi se lahko navadil vsakogar. Za njegovo vlado sem rabil pa skoraj cele 4 leta. Šele sedaj mi nekako delujejo ‘vladno’. Klub temu se mi ne zdijo dovolj sposobni.

    Še vedno sem prepričan, da ima levica boljše ljudi. Ta trenutek sem za Golobiča in Zares, potem LDS, SD, SLS.

  • Mojemu psu je ime Denis Sarkić je rekel/-la:

    Furja, Zdaj pa poglej ta članek in mi povej ali je to propaganda ali ni? Ali je v tem članku kaj pljuvanja ali pa vsaj kritične distance in profesionalnega dvoma s strani novinarjev? ZARES je v tem trenutku pri nes stranka o kateri noben medij ne upa pisati negativno. Tak da ne govori na pamet. Aja pa še taka lepa anketica je ob strani. Ko da bi bilo današnje delo tematsko-propagandna izdaja na temo ZARES SMO FRAJERJI.

  • Mojemu psu je ime Denis Sarkić je rekel/-la:

    Aja pozabil sem dodati povezavo do članka.
    http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,277892

  • Rock je rekel/-la:

    Zgleda, res malo propaganden članek, tudi mene je prešinilo.

    Mogoče zato, ker si tudi novinarji želijo spremembe. Ko enkrat pride med ljudmi do take želje, se to avtomatsko čuti povsod, tudi v člankih časopisov. Tudi novinarji so ljudje in če so lahko do nečesa kritični, so lahko do česa drugega, tudi bolj pozitivno naravnani.

    Kje pa piše, da morajo novinarji samo kritizirat, iskat napake in sploh samo težit? Novinar lahko tudi kdaj izkaže navdušenje ali navadno pozitivo, posbej, če mu je nekaj bilzu, zakaj pa ne.

  • Mojemu psu je ime Denis Sarkić je rekel/-la:

    Ampak novinar ali novinarska hiša, ki za sebe pravi da je neutralna ne sme biti navijaška. To je čisti propagandni članek brez kančka kritične distance, ki bi jo vsak novinar, ki da kaj nase moral imeti.

  • Rock je rekel/-la:

    Marsikaj in marsikje bi moralo biti k po reglcih, pa ni, hvala bogu.

    Mogoče bo tako leta 2100, ko bodo svet vodile mašine. Bogi takrat. Kaos je baje urejen.

  • ajaj je rekel/-la:

    @mojemu psu…
    pa kaj bi rad propagandist? Stranka Zares je imela obletnico, vložili so zakon o moratoriju na GSO, v kinu Dvor organizirali slavnostno tiskovno konferenco, na kateri so odgovorili na vsa - tudi sarkićeva običajno provokativna - zastavljena vprašanja (ki so tokrat pač imela zvezo z obletnico). Temu je sledil še ogled dokumentarca Kruh naš vsakdanji… Zakaj bi moralo biti novinarsko poročilo o tem vojni raport z bojišča?
    Poročilo/vest pač ni komentar in ne more biti ne navijaško ne napadalno - v tem je nevtralnost, se ti ne zdi? Meni se namreč zdi, da se preveč zgleduješ po pasjih navadah in hočeš vsepovsod puščati ali pa ovohavati zgolj rumene sledi…

  • Mojemu psu je ime Denis Sarkić je rekel/-la:

    Ajaj, pravzaprav ne govorim o prispevku na vesti ampak o članku v Delu, ki sem ga polinkal.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Ne razumem poante komentiranja člankov iz Dela pod prispevkom na Vesti??? Očitno nekomu na Delu s takim niknejmom ne odgovarjajo na njegove “pametne misli” in se raje drži Vesti. Še dobro, da imamo Vest!

  • Mojemu psu je ime Denis Sarkić je rekel/-la:

    Samo repliko sem imel na Furjo, ki je pisala, kako Zares vsepovsod vlačijo po gnojnici in ji pokazal da to ne drži. Da je prej obratno.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    No, naj ti bo…

  • lucko je rekel/-la:

    Mislim, da ti je Furja govorila o komentatorjih, ki res samo zlivajo… No ampak sej vemo, da ima SDS internetno sekcijo… Se ze morajo bati…

    Meni se pozitivni prispevek ob obletnici ne zdi sporen, ne vem zakaj bi se zdel tebi? Dejstvo je da stranka ni na oblasti(posledicno se ne more biti napak za kritiko), pa tudi ce bi bila, nihce ni kritiziral SDS za obletnico, ceprav se je JJ hvalil, da je on izkljucno zasluzen za boj proti tajkunom in da se je ze vedelo, da svoje ljudi(Petek) ne vidi… Pa tudi njega niso popluvali…

  • Furja je rekel/-la:

    mojemu psu…….

    Mislim pa ti so oprosti izrazu psiho! In tudi če mi verjetno nisi sposoben odgovoriti, te bom vseeno vprašala:
    1) A ti ful dobro poznaš Gregorja Golobiča, da veš, kakšen politik je v resnici ali nabijaš samo to, kar nabijajo tisi tam na delo.si?

    2) Kdo ti je. če Gregorja Golobiča osebno NE poznaš, povedal da je tak politični fantom za kakršnega ga imaš?

    3) Povej mi prosim, kaj konkretnega je Gregor Golobič in ljudje ki so se združili v novi stranki zares slabega naredili za Slovenijo? Kaj ? Pa ne mi začeti nabijat tja v tri dni da so tajkuni in da so nas pokradli….. ker to počne tudi trenutna oblast.

  • Furja je rekel/-la:

    Imojemu psu….. še to!

    Po Zaresovcih ZARES polivajo g..j. V komentarjih na delu.si pod člankom ki ga vsiljuješ tukaj se prav izživljajo. Ravno tako na financah…….

    Takih svinjarij ljudje ki se ne strinjamo z vlado in SDS-som nikoli ne počnemo. To itak pove vse o vas.

  • Ansambel bratov Šrot je rekel/-la:

    Bojan:Halo,Boško,Boško se slišva?
    Boško:Ja.Reci!
    Bojan:Tele vestičkarje si pa pocen dobu,a?Kr sami po inerciji delajo reklamo.
    Boško:Ja valjda! Mal več mam frke na Delu.Una baba se mi bo popela,pa še Mar-keš nekaj glumi,kao bolniška.Skratka same neke ibunge.Golobke je pa sploh svoja zgodba o glumcu in prišepetovalcu.

    Vsaka podobnost…………..naključna! :)

  • Neja je rekel/-la:

    Zaresovci, za enkrat ste mi kar všeč. Levica se, zgleda, kar malo lomi med SD in vami (in LDS). Marsikdo se bo odločil tik pred volitvami. Velikokrat imajo novi, obetajoči, in še ne čisto “poznani”, prednost pred starimi, ki predolgo ponavljajo lepe besede. Čeprav morda mislijo resno. Zares.

  • Revolucija je rekel/-la:

    Na spletni strani Dela je anketa in Zaresu kaže slabo. Večina (52 %) ocenjuje delo stranke Zares kot slabo, le 37 % pa kot dobro.

  • Furja je rekel/-la:

    @ Revolucija

    Če pogledaš komentarje tam pod tistim člankom, boš videl, da je rezultat še dober. Ker tam je namreč 95% bruhanja po Zaresovcih.
    Lahko nas samo veseli. da so za rezultat ankete kot za komentarje pod člankom zaslužni SDS-ovi plačanci. Tako vsaj vemo da je naročen in nerealen!

  • Q je rekel/-la:

    …v resnici zgleda bolj kot frontalni napad SDSovskih jurišnikov na Delove komentarje in ankete.

    Primitivizem NPU.

  • marjan je rekel/-la:

    Je čisto brezveze zmerjat ljudi, ki v Zares-u ne vidijo “nove politike” z plačanci in to celo SDS plačanci. Kako neki lahko mečete vse tiste v en isti koš.
    Bolj podobni plačancem se zdijo tisti, ki Zares “branijo”.

  • Furja je rekel/-la:

    @ marjan

    Nihče nima nič proti, če vam Zares ni všeč, Nihče ne trdi, da morate v Zaresu videti novo politiko. Vendar nestrinjanje se da povedati na drugačen način, kot z bruhanjem po Zaresu. In način, na kakršnega so se na zares spravili nekateri po forumih, da o nekaterih “novinarjih” sploh ne govorim, me spominja na obračunavanje Tanka z SD-jevimi poslanci ko jih je imenoval jastrebi, da o lepljivih prstih ki si jih je Pahor prislužil samo zato, ker je pisal JJ-ju prijazna pisma niti ne omenjam. Skratka-plačanci. Če se pa ob tej besedi čutite da kdo kaže na vas , je pa to vaš problem. Se pač vidite med neokusnimi komentatorji.

  • Furja je rekel/-la:

    In marjan še nekaj: Tudi mene imajo za komunajzerja. Pa kaj. Njihov problem, če vidijo rdeče vse, kar ni rumeno modro.

  • Peter Božič je rekel/-la:

    Ervinator,združiva se,jaz bom predstavljal zares,ti boš pljuval in bljuval kot znaš,kot utrgan,potem bova pa skupaj ustanovila novo stranko in namesto 1o odstotkov na lestvicah,kolikor jih kažejo vsi, stranki Zares ,bova popoljuvanca in pljuvalca,imela 99 odstotkov tako da se drugim strankam sploh ne bo splačalo iti na volitve.Mislim,ervinator,da sem ti napisal kje in kakšen je tvoj javni domet.in tako v svetle zarje naprej.,Peter Božič

  • marjan je rekel/-la:

    In kdo “bruha” po Zares-u. Mislim kdo neki le bruha, Oglejte si njihovo spletno stran. Imajo zapisano da sovražnega govora ne bodo “tolerirali” pa si poglejte kaj pišejo člani in vsi ostali na forumu.
    Kar sprehodite se skozi njihov arhiv do Januarja sem tam pogosto komentiral. Samo navijaško navijanje in “izganjanje” Bajuka v Argentino Janšo na na Grosupeljski hribec in podobno.
    No pa saj tega je tudi tu polno mar ne … ( frontalni napad SDSovskih jurišnikov )

    Lepljivi prsti verjetno se to nanaša na pisanje Pahorja in “nepokorščino” poslancev SD, Pahor piše eno poslanci pa drugo. Če niste prepoznali metafore.

    Čisto jasno je tako Zares kot Lipa širi izredno negativno politiko in pisanje, ki zasleduje izredne razmere. Pred časom so imeli pobudo, dajmo subvencionirat predelavo avtov na plin, pa to ni dobra ideja. Na voljo je tehnologija, ki omogoča avtomobile na elektriko, cela paleta takih vozilc je na voljo…
    No saj le poglejte si v njihovem arhivu.

  • Q je rekel/-la:

    Marjan, kaj natančno so povedali o avtomobilih na plin in elektriko? Kaj ni dobra ideja?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Marjan, v stranki Zares dejansko ne toleriramo sovražnega govora. In prosim, da se pozanimaš, kaj neka “latinska” besedna zveza (v pravu!) pomeni, preden jo tako samozavestno začneš uporabljati. Pa ne le ti.

  • Furja je rekel/-la:

    @ marjan. Lepo vas prosim pojdite brati komentarje da delo.si pod članek kjer pošejo o včerajšnji prvi obletnici Zaresa in potem bodite užaljeni, ker Bajuka pošiljajo nazaj v Argentino.

  • marjan je rekel/-la:

    Seveda ne tolerirate. Kot ne tolerirate, da vas nekdo tika mar ne Igor. Se spominjam kako ste bili užaljeni, ko je nek gospod ( Simičeva tožba, kak mesec nazaj) po nesreči vas tikal. Drugega argumenta niste imeli pa je bilo dovolj zgražanje kako si dovoli vas tikati, se kaj spominjate Igor?

    Tako vi ne tolerirate sovražnega govora, hujskanje in prezirljiv odnos pač ni del tega “pojava” seveda v kolikor se ne dotika “nove politike”

  • Neja je rekel/-la:

    SDS in njihovi-Čeprav ne poznaš politične pripadnosti, jo lahko kmalu ugotoviš po njihovem načinu komunikacije:vedenju, govorjenju in pisanju. Kot bi si jo poskušali “klonirati” po JJ, eni bolj, drugi manj izrazito in uspešno. Napadalnost, cinizem, sovražnost, etiketiranje, neupoštevanje, obvladovanje drugega, obrambna strategija in še več zavestnega manipuliranja, je samo nekaj značilnosti. Kaj to prinaša? “Njim” občutek moči, v družbi pa razklanost, nesproščenost, jezo, ponekod strah in veliko željo po spremembi.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Marjan, midva se na blogih komot lahko tikava, kot sem ti že takrat predlagal. Vse avtoštoparje in blogerje z nicki jaz tikam. Gospod Simič me je v tisti debati želel odpraviti mimogrede kot nepoznavalca, zato sem ga opozoril, da pričakujem do sebe enako spoštljiv odnos, kot sem ga imel jaz do njega. Spopad argumentov, ne titul!

  • marjan je rekel/-la:

    Neja mar se je Slovenija včeraj osamosvojila, smo včeraj dobili večstrankarski sistem, veste 17 let je kar je Horda “sestopila” z oblasti in dosežena je bila velika sprememba. Poleg “starih preverjenih” in podobnih politikov so na oder stopili neznani in v javnosti preko medijev kmalu smešeni politiki.
    Pa se tudi to spreminja general Glanzkopf in El Bajuco ( dva frajerja iz Mladine) se požvižgata na take “etikete” in volilci tudi.
    Moje ime je Marjan pa se menda ne bo ponovila “Odisejeva ” debata o Nikdu. Kakšen dokaz pa imate, da ste res to kar trdite, da ste. Predlagali ali ne predlagali, ne igrajte se politike izvršenih dejstev, če obe strani nista enotni naj ena ne ravna samovoljno (kako je z Šahom na šahovnici? Hrvaška ERC)

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    V kakšnem letu po zavrnitvi nošenja Titove štafete smo dobili večstrankarske volitve. V dobrem letu po plebiscitu smo dobili mednarodno priznanje. V slabem letu po plebiscitarni odločitvi na predsedniških volitvah bomo dobili vladavino prava.

  • janezm je rekel/-la:

    ja bodimo realni levica bo zmagala, Golobič bo pa premagal pahorja in tukaj ne vidim nic slabega, pac tako je, upam samo da so naucili kaj iz svojih napak

  • Ansambel bratov Šrot je rekel/-la:

    TELI ZARES SO PA ZARES ZA-HEC.Taki so k eni pionirčki brez modrih kapic in rumenih rutk.Frutek pa šviga k en (mlad perspektiven kader,namesto glave radar)mladinski fukcionarček ZSMSjevskega tipa.Zares ena Zahec-na partija. :)

  • doajen je rekel/-la:

    Ugasnite zvočnike in presojajte mentalni domet Zaresovcev po neverbalni komunikaciji. Stvar 100% deluje. Ta nadutost, prepotentnost in narcioidnost…kdo bo temu ploskal?

  • Od.J.B.T.Zdaj je rekel/-la:

    In ti “naduto prepotentni pionirčki brez modrih kapic” bodo jeseni premagali cvet slovenske desnice. A hudo peče?

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Ne razumem kako imate lahko nekateri tako primitivne komentarje?:( Mojemu psu je ime Barney, pa je čisto prijazen kuža, če pa bi že imel priimek to definitivno ne bi bil Sarkič, mogoče bi bil Pesjanar ali Pesić, Peskovič, Pesjansa ali kaj podobnega :)

    kr neki

  • konec dixit je rekel/-la:

    ZARES pomembna VEST.

  • konec dixit je rekel/-la:

    Še en ukaz s strani ZARES prenovljene partije Igorju Đ. : laži, laži, laži, nekateri itak bodo verjeli.

  • tomzee je rekel/-la:

    Kdaj bodo nekateri spoznali, da kapital v današnjem svetu obvladuje življenja vseh- zmeraj bolj pa odvzema primat politiki, kar je slabo za demokratično prihodnost ljudi. Kapitalizem osami posameznika in mu ponuja zapolnitev časa z vedno večjo robotizacijo in ga nenehno nadzoruje(brez privatne sfere)- z namenom da bi ljudje vedno manj razmišljali, bili kritični in ne prihajali v interaktivne kontakte z drugimi posamezniki.
    Če še vedno dvomite berite Ulricha Becka, ki vam bo pripomogel k razsvetljenju in boljšemu življenju.
    Glede ZARES: Odpadniki stare vladajoče koalicije, ki so se po porazu na volitvami pred 4 leti, ”pokesali” in se z ustanovitvijo nove stranke distancirali od svojih slabih odločitev v preteklosti in tako ”oprali” svoja imena. To je stranka starih filozofskih oligarhov z neznansko veliko poznanstev in veliko finančno oporo s katero obvladujejo marsikatero področje; nihovo lobiranje pa ne pozna meja- to pa je tudi vse kar lahko ponudijo(obljube,obljube,..)…..Politikov ki so 1991 ustvarili RS in njihove vizije ni več-ker je apetit po kapitalu ”pokvaril” vse!!!

    Pa lepo življenje polno obljub in čim manj razmišljanja vam želim!!!

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    > ker je apetit po kapitalu ”pokvaril” vse!!!

    Zelo se strinjam, Tomzee, da v tem grmu tiči zajec.

    Lep dan, igor

  • ervinator je rekel/-la:

    “Zares” so bile najprej lepe besede (kot ustanovni dokumenti in statut). V praksi (kot neka kritika) sta iz njih nastala demagogija in populizem, danes čedalje bolj pečetovski. Peter Božič tukaj daje vedeti, da to gleda skozi skozi boj za oblast. Verjetno se zaresovci niti ne zavedajo svoje čredne arogance. Moj odgovor Petru: meni ne gre za oblast, sem zgolj opazovalec, zato me ne vlečite v nobene strankarske vode, še posebej pa ne k zaresovskim nadutežem.

  • Q je rekel/-la:

    Peter Božič ravno ni referenca, ker je človek za vse čase in vse režime.

    Si pa ti nekaj govoril o ektremizmu Zares. Si lahko bolj natančen?

  • Todor je rekel/-la:

    Kaj je neki novega pri Zaresu, sami stari obrazi, ki so prej prinesli potop Lds, če pa pridejo na oblast, pa potop celotne družbe. Golobič je filozof, ki se skriva za politično govorico, ki ne pove o svojem bistvu prav ničesar. Nadaljenje nepotizma in korupcije, ki smo jih bili vajeni pod Drnovšek - Golobič tandemu. Nova politika je v tem, da se bo spet vse ponovilo. Edino novega je to, da Golobič računa na podporo new age fanatikov, ki mu jih je prej priskrbel v svoji blazni fazi Drnovšek. Misli pozitivno in propadi s nasmeškom.

  • ervinator je rekel/-la:

    Odgovor za Q-ja: k Zaresu pristopajo tisti, ki so jim LDS in SD premalo levičarska, SNS in Lipa premalo nacionalistični, SLS in DeSUS premalo fevdalistična, …

  • Q je rekel/-la:

    …hm, verjetno boš to podkrepil s kakšnimi raziskavami o idejnih preferencah in posledičem izboru konkretnih strank?

    Sicer pa nisi odgovoril v čem oz. s čem so ekstremistični.

  • ervinator je rekel/-la:

    Na vprašanje sem jasno odgovoril, tudi če odgovora nočeš sprejeti.

  • konec je rekel/-la:

    Komunisti, ki so se spremenili v “liberalce” , kot pa jih je javnost odkrila so postali ZARES prikriti. Eno pravijo, drugo mislijo, tretje upajo edino v kar so gotovi, da je bil komunizem dobra ideja, ki pa je bila izpeljana slabo, zato so oni tu sedaj.

  • Q je rekel/-la:

    …matr, koliko intelektualcev na kupu. Noben izmed njih pa ni zmožen dati konkretnega in jasnega odgovora.

  • marjan je rekel/-la:

    Konkreten in jasen odgovor je “sposoben” dat samo povprečen človek, intelektualec se izgubi kot se je izgubil GG v Katedri- Zares- nova politika, smisel- še išče.
    LDS je preveč oblatena, da bi lahko resno zajela glasove volilcev zato je “potrebna” nova stranka, da se ti volilci nebi oddaljili, od “smisla prave” politike.

  • Hope je rekel/-la:

    Stranka ZARES si že od svojega prvega dneva prizadeva, da bi imel vsak pravico do vključenosti v družbo, sploh kar se politike tiče. Kajti v politiki so debate, ki se tičejo zakonov in zato je prav, da se prej pove kar je treba in kako bi bilo čimbolj prav za vse. Zato je občutek boljši in napredek večji.
    Res držim pesti za zmago.

  • lucko je rekel/-la:

    Z marjenom se prevec ne ukvarjajte, sej je ze priznal, da je clan SDS… In tudi prodajal, da je SDS leva stranka.

  • konec je rekel/-la:

    Po mojem je SDS sredinska stranka, Zares in SD skrajno levičarski, LDS zmerno levičarske, SLS (? - prej ali potem se bodo odločili, ko ne bodo v kakšni vladi in bodo imeli čas za to), NSI zmerno desničarska, SNS skrajno desničarska po balkansko (socialistična in nacionalistična kakor samo dobri balkanski politiki uspejo biti).

  • marjan je rekel/-la:

    Kaj je lucko? ne znaš napisat imena? ne znaš črkovat? Poiskusi s copy paste.
    Seveda tvoje neznanje in pritlehnost najbolje definirata tebe samega. Si navijač s “kompasom”. :-))

  • habo je rekel/-la:

    Vest,res Vam gre slabo, da objavljate zbore aparatčikov,izdajalcev in povzpetnikov…strankino ime pove marskaj o njihovih preteklih potezah, ne bom pa presenečen, če se bodo čez kako leto imenovali ( nekateri izmed njih,seveda) Zdaj, pa čist zares

  • sierraleone je rekel/-la:

    @ habo
    čez eno let pa pohabo

  • Matej je rekel/-la:

    Po vseh videnih poskusih neargumentirane diskreditcije stranke Zares lahko sklepam samo eno. Stranka je očitno veliko močnejša, kot ji kažejo javnomnenjske ankete, da se jo vsi (po mojem mnenju gre predvsem za privržence drugih političnih strank) tako zelo bojijo.

    Zares, čestitam.