15. marec, 2008 | Agata P.

Božčke

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Največja težava večine žensk, ki jih poznam, ni denar, diskriminacija na delovnem mestu ali pomanjkanje stanovanjskih metrov. Govorim o heteroseksualkah v starosti med 22. in 32. letom. Njihov največji problem je poleg večnega »moram shujšati« infantilnost partnerjev, ki se ne želijo obremenjevati niti s skupnim bivanjem, kaj šele z naraščajem. In ženske tožijo med sabo, da ne razumejo, kaj je narobe z njenim moškim in kaj ni v redu z njo samo, hkrati pa vztrajajo v odnosu, ker je njihov fant kot kovček: težko ga je vleči za sabo, a škoda pustiti, ker je bilo vanj vloženo toliko časa in truda. Kot ženska sicer prikimavam prijateljicami, a dečke v tem primeru razumem bolje kot punce.

Ženske smo namreč skozi emancipacijo ugotovile, da smo lahko matere in karieristke v enem, ter da smo lahko v vsem tem tudi samske. S tem smo postale samozavestnejše, prevzele cel kup moških lastnosti in delujemo kot močne duhovno in telesno, ter da bolj ali manj vemo, kaj hočemo.

Moški, ki so bili še par generacij nazaj navajeni skrbeti za ženske, lačna otroška usta in obrambo pred sovragom, so se z emancipacijo znašli na razpotju družbenih vlog. Po eni strani, stara mama še kdaj pa kdaj vpraša, kdaj se bo končno poročil in doštudiral. Po drugi strani pa se nikamor ne mudi in nasploh je treba uživati življenje.

Užitek je z vsakodnevnim pranjem možganov s strani reklamne industrije postal glavno življenjsko vodilo: moramo se briti, potovati, seksati in celo kakati udobno, lepo, poceni in z največjim možnim užitkom. Takole je užitek trenutno nad nacionalnimi interesi, patriotskimi nagnjenji, cerkvijo in družinskimi vrednotami. Tisti, ki se po lastni volji odpovejo telesnemu užitku ali se recimo za nekoga žrtvujejo, so v očeh večine itak čudaki. Tisti, ki pa ne znajo uživati, je treba zdraviti, da ne ogrožajo uživanja drugih. Celo učenje v šoli dandanes mora biti predvsem zabava in užitek in bog ne daj, da je šolska torbica pretežka po kilogramih ali vsebini učnega gradiva.

Poskušam si torej predstaviti, kako se ob duhovno in telesno močni ženski počuti povprečni moški, ki je od otroštva naravnan na maksimalno uživanje? »Zbegano« je verjetno še premila beseda.

Po eni strani je ženska zanj potencialni stalni seksualni užitek. A ta ženska mu prej ali slej začne težiti, da potrebuje več kot le telovadbo v postelji. Trdi, da brez njega ne more, pa čeprav oba vesta, da v sodobni družbi lahko preživita vsak zase/posamezno. Od njega zahteva nekaj, kar si on poenostavljeno tolmači kot izkoriščanje in izgubo svobode, pa četudi je v zadnjih letih položil le njo in verjetnost, da mu bo dala katera druga, strmo bliža nuli. Strah pred žensko zahtevnostjo se prenese tudi v posteljo: kaj, če je enkrat več ne bo zmogel zadovoljiti? Poleg tega je naš mladenič najverjetneje zrasel v tipični slovenski družini prejšnjega stoletja, v kateri ne poznajo osamljenosti, a tudi prave ljubezni ne: mami in oče sta se s težavo prenašala, a se nista ločila. Če pa sta se – toliko huje.

Vse to pritiskanje s strani ženske, da je treba narediti korak naprej v odnosu, je seveda preveč za dečka. Kajti prvič, je to v neskladju s konceptom uživanja življenja. Drugič, očitno njegova zaljubljenost/simpatija do ženske še ni prerasla v ljubezen ali vsaj spoštovanje. In tretjič, ne zna dobro ločiti med pravimi težavami in malenkostmi s katerimi se ni za obremenjevati. Z drugimi besedami - ni odrasel.

Kako pa postanemo odrasli? Po mojih izkušnjah skozi resne stresne situacije. To pa so recimo selitev iz rojstnega gnezda, soočenje s smrtjo bližnjega, fizična poškodba, bolezen itd. Mojemu znancu na primer, zbeganemu od tega, kaj bi sam s sabo, je ponesreči padel akumulator na palec na nogi. Nekaj mesecev je prebil v bolnici, ven pa je prišel povsem drugačen človek z jasno vizijo prihodnosti in bistveno manjšim pritoževanjem nad življenjem. Kajti človek, ki preživi vojno, lakoto ipd., se ne bo obremenjeval z mozoljem na čelu, preveliko zadnjico itd.

In v kolikšni meri je povprečni slovenski fant izpostavljen kriznim situacijam? Dozdeva se mi, da je takih, v katerih človek zve kaj o sebi, čedalje manj. Življenjska doba se daljša, tako da umiranje ni več vsakdanji pojav v družini. Medicina nas obvaruje pred še tako malo bolečino. Selitev od staršev se ne splača, pa ne samo zaradi dragih najemnin. Mnoge mamice najprej otročajem dokončujejo domače naloge pozno v noč, potem pa v nedogled kuhajo pospravljajo in likajo, ker jim to med drugim polni življenje s smislom… Še vojska, ki je v starih časih fante spravljala k pameti, ni več obvezna.

Takole fantje lahko dalj časa živijo v podzavestni veri, da sta on in mama nesmrtna. Pari, ki drvijo med samimi užitki kot je kino, kosilo v dvoje in romantično Silvestrovanje v Pragi pa se več let sprenevedajo, da so za skupaj. Potem pa ob prvih težavah – bum, ne zmorejo več, pretežko je in čemu bi vztrajala?

Vendar tudi to, da moški gre skozi hudo stresno situacijo, ki se ji reče »poroka«, še ne pomeni, da s tem avtomatično preneha biti infantilen. Pogostokrat se za ta korak odloči iz strahu pred osamljenostjo v starosti in podobnih razlogov, ne pa zato, da je tista v poročni obleki »prava ljubezen«. Ženo sčasoma začne jemati kot mamo, ki mu mora kuhati, pospravljati in likati, ker si je sama tega goreče želela.

Jasno je, da je treba še pred zanositvijo postavljati fanta v situacije, v katerih maske zaigrane prijaznosti kaj hitro izginejo. Zame je to recimo potovanje v tri krasne z malo denarja in za dalj časa. In če zadeva postane očitna, zares ne razumem žensk, ki vztrajajo. Ali samovšečno menijo, da bojo s časoma spremenile partnerja ali enostavno sprijaznijo s pravili igre? Sumim, da gre le za to, da na obzorju ni nobenega drugega.

Agata P.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
44 x komentirano
  • w je rekel/-la:

    ja, tolk o dečkih, puer aeternusih.

    kaj pa o predstavah žensk? morda se jim pa moramo odpovedati in se podati nekam v neznano, brez teh tipčkov - dečkov alkakosejimžereče…

    sicer še nisem iznašla formule, samo zdi se mi, da je treba it v čist new dimension, pa če se še tako sciencefiction sliš…

  • lordwales je rekel/-la:

    Družbeno - angažirano - socialno psian je, podobno kot na mojem blogu. O tem sem psial o temi tedna o osmem marcu, ki je bila objavljena v blogoroli!
    Več na mojem blogu!

  • bunkica je rekel/-la:

    w: a hočeš reči, da razmišljaš o tem, da bi postala lezbijka?

  • w je rekel/-la:

    nekak mi ne uspe ta varianta.
    pravim, da bi se morale podati proti konstruktom, ki so nam jih vsiljevali skozi stoletja.

  • tomazh je rekel/-la:

    Narava je dala ženskam možnost, da se reproducirajo. Moški igrajo pri tem stransko vlogo.Nadomestijo jih lahko vibratorji in umetno osemenjevanje.Moški živijo 7 let manj in delajo 5 let več.Plačujejo pokojninsko in zdravstveno zavarovanje toliko let več, ki ga koristijo toliko let več ženske. Če zaslužijo več kot ženske (kar je zadnje čase pogosto omenjano), pozabljajo povedati, da možje ves ta denar dajo ženam. Da denar res dobijo in porabijo ženske je treba le pogledati, kdo nosi krznene plašče, najnovejšo modo,zlatnino,cele industrijske panoge delajo za ženske (moda, čevlji, kozmetika,zlatarstvo itd).Da našim ženskam ni tako hudo kaže tudi njihova pretežna zaposlenost na toplih in udobnih delovnih mestih v šolstvu, državni upravi, sodstvu, zdravstvu itd. Še nisem videl ženske pri težkih fizičnih delih s krampi in lopatami.
    O tem bi morale ženske tudi razmišljati v zvezi z moškimi. Za konec še vic iz Juge:Ko so sloveske AFŽ šle v Črno Goro osveščat tamkajšnje ženske, ki so delale na polju, moški pa pasli ovce, da morajo tudi moški fizično delati, so jim odgovorile: Pa ja memam muškog da mi radi,nego da me jebe.

  • w je rekel/-la:

    joj, tomažek, si pa res silak!

  • jurij je rekel/-la:

    hvala avtorici za zanimivo razmisljanje.

  • ajs je rekel/-la:

    hvala ji.
    čeprav to me vse do potankosti poznamo.

  • bunkica je rekel/-la:

    tomaž
    Nobeden krznen plašč se v ceni ne more primerjati z najljubšimi moškimi igračkami – avtekami.

  • br je rekel/-la:

    če ženske postajamo vse bolj androgine in moški postajajo vse bolj ženski se človek vpraša kam?

  • Aljo je rekel/-la:

    He he, res ste asi, povejte mi kako vam znese zgoraj opisani life style z 800 eur - plače ali manj. Še ene 2 generaciji do normalizacije sistema, predvsem pa več najemniških stanovanj, prosim…bebasti prispevek razvajene generacije postkomunizma, ki uživajo na račun dela svojih staršev…kakšna samostojnost prosim?…

    P:S: nismo vsi otroci komunajzerskih povzpetnikov ali pa bivših državnih uradnikov…

  • dr.Mockba je rekel/-la:

    spadava med 22 in 32..

    za zacetek- ce bi svojo zensko zacel gledati kot na deklico, bi bila to moja napaka. Ce sem v njenih oceh postal fantek- zopet moja napaka- ji pac ne bi smel dati te priloznosti.

    se eno tazavo opazam in ta izhaja iz zenske strani- odlicen primer zgoraj navedena komentarja w in potem tomazha- najprej w ne pase da je moski fantek, ko pa zacne razmisljati kot moski, ji pa tak “silak” zopet ne pase. Kot primer lahko navedem voznjo zakoncev v avtomobilu. Moz odpre okno in zena mu rece- zakaj si odprl? kaj bi rad da se prehladim? moz seveda zapre okno, nakar zena na to odgovori- zakaj si zaprl okno? kaj bi rad da se zadusim?

    Spostovana Agata- vas komentar se mi zdi izjemno nekorekten, saj predstavlja samo eno plat problema, ne ponuja pa nikarsnih resitev, konstruktivnih idej.
    “Največja težava večine žensk, ki jih poznam,……………..infantilnost partnerjev…..”
    S takim razmisljanjem ne pridemo prav dalec, saj je posledica tega povecanje nestrpnosti med moskimi in zenskami, namesto, da bi energijo usmerjali v iskanje pravih prijemov za ustvarjanje harmonije v paru. Vsi smo si razlicni- ce izhajamo iz te tocke, lahko zivimo bolj mirno in uspesno partnersko zivljenje in glede na to, da sam to dobro razumem, bi vas vseeno pohvalil za komentar, saj je vsakrsno razmisljanje v tej smeri ze dober zacetek napredka.

  • Ajda Perme je rekel/-la:

    Emancipiranost žensk je prispevala k temu, da nas moški dojemajo drugače. Ker je emancipacija prisotna šele par desetletij, smo oboji zmedeni, kakšna so zdaj pravila igre, ki so bila prej povsem preprosta in jasna. To, da se trudimo biti enakovredne moškim, za seboj potegne tudi slabosti, ki pa jih nismo pripravljene sprejeti. Punce nismo več princeske, kot bi rade bile, fantje ne več mačoti, kot bi radi bili. Zdi se mi, kot da vlada nek kaos, oboji ne vemo kaj in kako bi. Je pa res, da se nas je vedno manj pripravljenih boriti za tisto svojo pravo ljubezen, kot da bi pozabili, kaj to je. V upanju na boljše čase…

  • Katja Lenart je rekel/-la:

    …In če je nekdo z nekom res zaradi ljubezni (in ne ker se boji biti sam ali pa da bi ugodil želji staršev), če ti že misel nanj(-o) povzroči tiste zloglasne metuljčke …potem je nakomu kristalno jasno, da so ideali kostrukt družbe. Da moj partner tudi prdi, kaka, riga in ima kje malce več špehca…pa ga je še vedno tako lepo objeti in se pogovarjati dolgo v noč (čeprav se ves dan nista videla)… V taki dvojini pa ni prostora za mati, pivske kolege ali fitnes prijateljice. To je samo med dvema, drugi bodo vedno samo opazovalci.
    In to je ljubezen. Ki ji podležejo tudi infantilni moški.
    Ko je, pač je.
    Zrelost, ja. Pride prej ali slej, skozi takšno ali drugačno manifestacijo.
    Dobro razmišljanje, Agata:)

  • Thor je rekel/-la:

    ženske bi bile rade emancipirane samo takrat, ko jim to paše :)

  • sifra je rekel/-la:

    tomazh ,da neb …aveš ,da (še) obstaja tut kakšna druga “struktura”
    žensk???…brez toplih stočkov in krzna…(sem rajš gola)…ecc
    ej ti, si ćist mem z realom .verejtn gledaš sam “big brotherja”
    ala ti vera.. prima vera…. kaj si čist metro, retro..al kaj s zaen vn zemaljc…kruci buci..al padu z mamrsa… bemu….no koment…

  • sifra je rekel/-la:

    tomazh ,da neb …aveš ,da (še) obstaja tut kakšna druga “struktura”
    žensk???…brez toplih stočkov in krzna…(sem rajš gola)…ecc
    ej ti, si ćist mem z realom .verejtn gledaš sam “big brotherja”
    ala ti vera.. prima vera…. kaj si čist metro, retro..al kaj s zaen vn zemaljc…kruci buci..al padu z mamrsa… bemu….no koment…
    sicer v tej debat,še ženskih “stališč” prau ne razumem…se sprašujem ali sem čist vn padla.?..???

  • lib je rekel/-la:

    mah kaj se prtozujete …levica je poskusala problem rešiti z biomedicinsko pomoč..D.
    žal je bila antipropaganda prevelika,….da bi zadostila ženski potrebi po naraščaju in vzgajanju.
    Jah tko je, če bi ble ve moške bi pač imele druge potrebe…in vizije,..kot pa le naraščaj in “poroka”. p.

  • konec je rekel/-la:

    In potem se sprašujemo zakaj v Evropi posebno po “kulturni revoluciji v letih ‘60 in sterilno prodiranje komunističnega mišljenja je rodnost pod ničlo, še dobro , da ta način “naprednega” življenja ni zajel in oslepil vse, ker nas ne bi bilo več.
    Tipično za ta svet: dobra vprašanja, slabi odgovori.

  • konec je rekel/-la:

    lib.”levica je poskusala problem rešiti z biomedicinsko pomoč” če ne bi mislil, da se hecaš in da ne misliš resno, bi bilo tragično (oz. celo obupno).
    Nadaljevanje prej omenjene “naprednega” mišljenja, ki bo sterilizirala Evropo (biomedicina naj pomaga ljudem, ne pa nadomestuje ljudi).

  • P je rekel/-la:

    Vsi ti opisi moskih in zenski se zdijo bolj opisi nekega moskega in neke zenske.
    Ljudje so razlicni. Res moski iscejo samo uzitek in zenske nosijo krznene plasce? Jaz poznam malo hedonistov (mogoce nobenega) in nobene zenske, ki bi nosila plasc.
    Moski, ki zapravljajo denar za kuraste zenske in jim kupujejo draga darila, nocejo drugacnih zensk, ob samostojnih zenskah so ti kramparji in velejunaski moski ogrozeni ali nesramni. Druge pa strasno odbijajo nesamostojne zenske. Tista zgodba
    In kaj ce pozabimo na tradicionalno predstavo o mocnem moskem in sibki zenski? Suzensjtvo smo tudi odpravili.
    Neumno je tudi govorjenje, da moski vplacujejo v zdravstveno blagajno dalj casa in podobne oslarije. Kateri moski? In katere zenske potem ves ta denar porabijo? Pijanci njihov denar pa zapravijo direktorice s 5 krat visjimi placami? Take argumentacije se da takoj obrniti. Slabo izobrazeni ljudje so lenuhi in samo izkoriscajo bolje izobrazene in bolj produktivne posameznike. Zenske so zadnje case bolje izobrazene torej… Bedarije. In zakaj naj bi bili poklici v izobrazevanju, zdravstvu in sodstvu lazji?
    Kdo pa se krampa danes?

    Taksno posploseno govorjenje se bolj razdvaja. Moski se identificirajo z vsemi moskimi, zenske pa z vsemi zenskami. Zakaj bi nekdo moral zagovarjati cel spol? In hkrati z najbolj zaostalimi argumenti o fizicni moci in verjetno velemocnimi kurci, ki svet premikajo.

  • piflarka je rekel/-la:

    P je odlično zajel bistvo problema - vse skupaj je še ena izmed (pre)mnogih posplošenih “resnic” o novodobnih odnosih med spoloma. NIHČE ni odgovoren za svoj spol - že zato, ker si ga ni sam izbral. Osebno poznam mnogo več žensk tipa “puella aeterna” kot “puer aeternus” moških … Kar pa še nič ne pomeni. “Večina” (ki je vselej določena z neke konkretne, ideološko pogojene perspektive) ni merilo (razen v demokraciji, ampak o tem se je Churchill izrazil bolje od mene …).
    Kljub temu - slog pisanja Agate P. je res dober :)

  • Škot je rekel/-la:

    Kakorkoli čudno se že to sliši, se lahko identificiram z vsem, kar piše v zgoraj navedeni kolumni.

    Dodal bi le še to, da je kompleksnost odraščanja v tem, da ti družina mnogokrat ne PUSTI odrasti - tudi če to sam hočeš. Še posebej, če si edinec / edinka.

    Mogoče bi morali koncept odraščanja označiti za popolnoma preživet. Mogoče bi se s tem, ko ne bi nikoli postali ‘pravi’ moški / ženske, rešili problemov, ki nam jih vsiljuje ta tako starodavna in tako nesmiselna opozicija.

    Upal bi si trditi, da nisem edina oseba svojega spola, ki mu ni dosti mar za avtomobile, ali denar, ali javno oznanjanje števila položenih žensk. Ampak v takem okolju, kot ga imamo, smo obsojeni na zatiranje, propad, latentno obtoževanje, da smo geji in čudaki (govorim iz osebnih izkušenj).

    Eradikacija spolov bi morala delovati na obeh straneh. Ampak Močni tega ne bodo dovolili… ne na eni ne na drugi strani.

  • w je rekel/-la:

    ma, svaka ti čast!

  • miro je rekel/-la:

    Draga Agata, si zelo blizu bistvu, vendar si popolnoma zanemarila drugo polovico populacije. Sam poznam zelo veliko razvajenih žensk iz te generacije, ki niso pripravljene ničesar potrpeti in vse kar zaslužijo, zapravijo za lasten užitek (nakit, oblačila, čevlji, potovanja, dopustovanja na morju…). Kumulativno znese to več kot “avteki” (kot se je izrazila ena od komentatork).

    Dejansko je problem te generacije (velja za oba spola), da uživajo na žuljih staršev in v tem, kar je dal socializem. Nihče ne bi več ničesar ustvarjal, vsi bi samo študirali ekonomijo (in podobne zelo lahke smeri npr. management) in sedeli v pisarnah. No, teh delovnih mest je že zmanjkalo in tudi hiš, ki so jih zgradili starši bo zmanjkalo za naslednje generacije.

    Tako da lahko v bodočih generacijah lahko pričakuješ bolj zrele fante, pa tudi dekleta.

    Pa še to bi dodal: Ne poznam nobene ženske, ki bi delala na tem da odpre podjetje (firmo), a kar nekaj moških, ki stremijo k temu cilju. Ali pa vsaj S.P. (toliko o nihanju med zrelostjo in oklepanju udobja iz otroštva)

  • konec je rekel/-la:

    Dejansko je problem te generacije (velja za oba spola), da uživajo na žuljih staršev in v tem, kar je dal socializem.
    Še en nostalgik, ki je bil v krasnih letih ‘70 mlad?

    Gospod Miro ali veste, da je prav te dni v socialistični ubi Castrov brat odločil, da lahko končno Kubanci kupujejo računalnike, DVD, videoprojektorje, da bodo lahko celo nekoč začeli uporabljati internet?

  • miro je rekel/-la:

    Gospod konec, govorim o hišah in stanovanjih. Te je definitivno dal socializem. V kolikor se ne strinjate, mi prosim prikažite finančno konstrukcijo kako naj par, oba zaposlena, z plačama 500-600 evrov neto prideta do stanovanja, pa naj hišo zanemarimo. Pa recimo, da plačujeta tudi najemnino. Da ne govorimo o tarifah zdravnikov in zobarjev, sploh pa ko bo zdravstvo sprivatizirano.

  • konec je rekel/-la:

    Gospod Miro, v enem letu Slovenija porabi toliko betona za-nove gradnje kolikor jih je prej v 6-8 letih.
    Seveda je imela večina takratnih hiš kvaliteto današnjih barak , prav isto velja za ceste.
    Problem ni v količini, teh je bilo gotovo več v komunizmu (ampak zaradi vedno večjega razvojnega zaostanka je komunizem propadel - kar je vsem znano - komunizem (oprostite socialisti so bili v zahodni Evropi, ostalo je slepljenje) namreč ni uspel tekmovatis sodobnim razvojem, kar pa se pozna tudi pri ostalih panogah.
    Če šelite kvaliteto in sodobne tehnološke aparate morate imeti denar, drugače pa gre prav tudi komunizem.
    Kar se tiče finančne konstukcije pa vam dam popolnoma prav. Ta je največja težava, tistih ki morajo začeti “od ničle” (in tu bi morala država pomagati, seveda pa bi morala imeti tudi garancije , da ne pride do zlorab) ampak mi je žal povedati, da je bilo pod komunizmom glede tega boljše organizirano, kdor ni zmogel “se je izselil” na Zahod - drugače pa se preselite v kakšno stanovanje zgrajeno v letih ‘50 s 15m2 na osebo)
    Upam, pa da do tega ne pride več in da bo slovenska država uredila ta zelo “moderen” in težak problem (čeprav je to - osebno mnenje- predvsem kulturni problem v smislu, če se da prednost družini ali posameznikom). Tega pa ne bodo uspeli rešiti slovenski neokomunisti , ker nimajo v kadru strokovnih oseb, nimajo sodobnih idej itd.

    Dejstvo pa je, da se vi jezite, ker konec koncev se tudi vi zavedate, da je v tranziciji nekaterim (predvsem prijateljem partijcev) uspelo ogromno obogatiti, medtem ko je marsikateri ostal na istem položaju (kar glede na razvoj v zadnjih 15 letih pomeni na slabšem), ampak za to morate kriviti politike, ki so vladali v zadnjih 17 letih - gotovo pa je večina “levičarjev”.
    lp in veliko sreče

  • zyfc je rekel/-la:

    Draga ga. Agata P.!

    Mislim da je več kot očitno da imate težave s problemi!
    Mogoče bi poiskali pomoč psihiatra ali pa samo enega dobrega prijatla ki vas bo dobro pof…. da se malo pomirite!

    V obeh primerih srečno.. =D

  • w je rekel/-la:

    zyfc, če bi vaše sredstvo pomagalo, bi to ljudje že zdavnaj ugotovili.
    tudi Freud se je motil glede zavidanja penisa, saj ni upošteval, da obstaja nekaj nedosegljivega na ženski strani, do česar moški nima dostopa. Seveda vi o tem ne morete vedeti ničesar, lahko le opletate.

  • zyfc je rekel/-la:

    Drago W!

    vidim da radi zavzemate položaj hudičevega advokata. Vaše težave z egom (saj ni upošteval, da obstaja nekaj nedosegljivega na ženski strani, do česar moški nima dostopa - a radi gledate znanstveno fantastiko, verjamete v dogme??… poleg tega da govorite bedastoče???) - pa samo dokazujejo Vaše težave s problemi! As I said before!
    Na Vašo srečo poznam premnogo primerov “pogumnih-nedosegljivih” žensk, ki so v krizi srednjih let iz obupa pograble prvega opletača! … no mogoče se celo prepoznate v zadnji epizodi.
    Tako da bi Vas prosil za malo globokega dihanja.
    lp..

  • w je rekel/-la:

    vaš diskurz vsekakor govori sam zase.
    prijetno opletanje še naprej

  • zyfc je rekel/-la:

    no vidim da resnica še vedno boli! =))))))))

  • br je rekel/-la:

    morda bi pa poskusil še kakšen drug forum?

  • sifra je rekel/-la:

    ..kaj pa oboževane žeske prsi…?!
    ,moški lukčke režejo in vsajajao “joške”
    kaj in kje je resnica?!
    imejmo se radi z ali brez
    kompenzirajmo”ljubezen”…

  • adijo je rekel/-la:

    zyfc
    He he. Ne morem verjeti, da še obstajajo moški, ki ko ženska bilo kaj spregovori, takoj misli, da ni pofukana. Smešn si, stari.

  • br je rekel/-la:

    martinov lulček… je kot metuljček…

  • zyfc je rekel/-la:

    Drage emancipiranke (sifra, adijo,…..)

    Najprej draga sifra…
    če se nekateri zaradi svojih velikih težav s problemi odločijo zavzeti agregatno stanje kateremu pripadajo in si ga odrezati je to za moški spol samo dobro, tako se vsaj zmanjša število problematičnih izjem…. (ostanejo samo še tisti malo toplejši) ..ki pa so po obnašanju zelo podobni vam… (to mislim predvsem na to da imajo mnogo težav sami s sabo)….

    oboževevane ženske prsi…. =)) naj se najprej zjočem od smeha…. js sm pa naivno mislu da si jih predvsem same povečujete ker sicer vaš ego preveč trpi?! …. a ne! =))

    adijo …. a naj sploh kej rečem, ko pa ste že vse potrdili..=))) p.s.:dildo ne šteje… =D

    dejte se malo sprostit in uživat…. lp..

  • spr je rekel/-la:

    pa dejte bit no mal bl sproščeni, no, pa kva je to zdej?!

  • lib je rekel/-la:

    komedija…

  • spr je rekel/-la:

    sprostte se, ldje, sprostte se :*)

  • delfina je rekel/-la:

    Hvala, Agata P., že ob branju prispevka sem uživala, v kresanju mnenj pa še bolj. Sicer bi pa leta Puer Aeternusa podaljšala vsaj do 35 - vmes sem dobila celo občutek, da sem prispevek sama pisala, še posebej o tem, kako te skalijo življenjske izkušnje, pa o vladavini Užitka (ki je v domeni obeh spolov , po mojem mnenju). Je pa dejstvo, da moške igračke definitivno stanejo mnogo več kot sinove, pelc mantla nimam, ker me ob njem zmrazi, zlat nakit mi povzroča alergije, Tomažu lahko povem še to, da sem zrasla v družini, kjer je oče iz komotnosti pooblastil mamo za dvigovanje z njegove knjižice in sem bila res neprijetno presenečena, ko sedanji mož na to ne bi pristal niti v sanjah. “Maščevanje” je bilo res sladko: ko je fajn zbolel, me je moral fajn preprosit, da sem mu dovolila, da mi je zaupal kodo svojega bankomata - ja ja, samo z močnim smislom za humor nam mnogim nekako uspeva!
    In kdaj sva v najinem odnosu dozorela: ko sva nehala ob vsakem malo hujšem prepiru premlevati v mislih Ločitev - oba! In imava za take trenutke oblikovano eno ljubkovalno kratico UBT, ki v direktnem prevodu pomeni “Ubiću te!”, v resnici pa pomeni “Trenutno sem res besen/na nate, a te kljub vsemu ljubim !”

  • NoMercy je rekel/-la:

    nekaj mi pri tem spisu manjka - namreč kaj sedaj, ko so moki poženščeni.
    Katera je videla izziv, da bo svoji bodoči tašči rekla, naj njenega sinčka najpreje skulira, če noče, da mu bo še v grobu nogavice prala in spodnjice kupovala.
    In naslednja stopnja izziva: da bi se katera zaklela, da njen sin bo pravi dec.

    a malo ekonomskih in www čudežev ne zasledim: zakaj je prodaja dildov tako velik posel in zakaj je www svet tako nabit z xxx temami

  • Delfina je rekel/-la:

    Hi hi, NoMercy,
    ta izziv je pa pravi - ali bi se zaklela, da bo pa moj sin pravi dec? Uh, trudim se biti ne preveč oblastna mati (sploh pa, ko imam res močno potrebo po stalnem nadzoru - se tega načrtno otresam), hkrati pa sem prevečkrat popustljiva … moram priznati - niso lahke.

    Največ, kar lahko nudim sinu, je ta osnovni občutek varnosti in dopuščanje manjših testiranj meja, razvoj in sprejemanje sinove individualnosti (da se tudi mož sprašuje - pa saj midva nisva bila takšna… da dragi, sprejmi da on ni ti…), domače obveznosti, ki se jih z leti trudimo dodajati, stik z vzorniki (športni kampi z osebnostno razvitimi mentorji ipd.).

    In ja, tašči sem se uprla, ko mi je dopovedovala, da je svojemu možu celo življenje pripravljala kovčke za na službene poti - pa sem ji lepo delala - jaz pa več ne (priznam, film mi je počil šele, ko je pol stvari zložil ven iz kovčka, potem pa priznal, da je skoraj zmrznil na potovanju - od takrat si kovčke dela sam in tudi sine se tega uči… ). Je pa res, mnogo bolj kot tašča je lastnega sina razvajal tast (tudi njemu sem ob priliki nastavila ogledalo, je še kar razumel in ni zameril), a ne more iz svoje kože, je pa mož malo bolj dozorel…