9. junij, 2008 | Vest

Moja dežela 006

Slovenska inteligenca deli mnenje o homoseksualcih.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Slovenska inteligenca o homoseksualcih.

QuickTime datoteka: Moja dežela 006 (264 MB)

Posneto v visoki ločljivosti - sponzorja prispevka sta Philips in T-2.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
43 x komentirano
  • Tomaž je rekel/-la:

    Čeprav ne spadam med Slovensko inteligenco, bi na to temo rad povedal samo nekaj.

    Če bi prišlo, do spleta okoliščin, da bi imel dva očeta, oziroma očeta in mamo, ki bi bila moškega spola, bi vzel puško in oba ustrelil.

    Nestrpnost gor ali dol, tako pač mislim. Drugač pa nimam nič proti njim!

    • Sara je rekel/-la:

      No mi pa imamo proti takim veliko, ki bi ubili svoje starše zaradi tega kar so.

      pejt se zdravit

  • Maks je rekel/-la:

    A Jeklinova si torej prijateljev ne izbira sama?

  • Tim je rekel/-la:

    Lepo je slišati, da je vsaj slovenska “inteligenca” tolerantna in strpna. Homoseksualci so ljudje kot ljudje. Žalostno je, da se o njih sploh toliko govori. Ker če bi jih ljudje končno sprejeli kot običajne in povsem normalne ljudi, bi bile take debate čisto nepotrebne.

    Tomaž: Edino kar bi bilo pri tem dobrega je to, da bi do smrti gnil v zaporu zaradi dvojnega umora. Pa kako lahko sploh rečeš, da nimaš proti homoseksualcom nič, vseeno pa bi jih ustrelil s puško… Če bi bil tvoj sin homoseksualec, bi ga tudi ustrelil?

  • jurij je rekel/-la:

    Pretresljiva izpoved, dragi Tomaz.
    Ocitno si zelo jezen na homoseksualce, zakaj? Kaj bi te napeljalo k dvojnemu umoru svojih starsev ali, bolje rečeno, imetnikov starsevskih pravic?

  • jurij je rekel/-la:

    hohoho, kaakteena oznaka peder, hohoho!

  • Lenart Senica je rekel/-la:

    Miša, hehe, dobro govori.

  • Tomaž je rekel/-la:

    Ne vem kako naj napišem, da me boste razumeli.
    Proti njim nimam nič, naj se imajo radi, naj se dajajo dol,….. Naj se nimam nič proti. Mi je pa spolni odnos (ali kar koli povezano z tem) z dvema moškima ‘nagravžen’, oziroma mi gre na bruhanje. Tako, kot gre nekomu na bruhanje, če vidi kri, mrtvega človeka, umazan wc,…. Nisem si sam izbral kaj mi gre na bruhanje in si ne morem reči, tole mi pa ne bo šlo več na bruhanje.

  • Luka je rekel/-la:

    Ne, Tomaž, ne bi ju ustrelil, zato ker, če bi ju imel za starša, te ne bi vzgojila v takega nestrpnega butlna. Vidiš, samo v tem je razlika.

  • Tomaž je rekel/-la:

    Pol mi hočete povedati, da je normalno, da bi imel otrok dva očeta? Oziroma,……….
    Se raje nikoli ne rodim!

    Jurij: To da bi mi zaj….. življenje.

  • Luka Culiberg je rekel/-la:

    Tomaž, pri tem gre za delikatno zadevo, a bom odgovoril samo na kratko. Sprašuješ, če je normalno, da ima otrok dva očeta. Jasno je, da v trenutni družbeni situaciji to še ni normalno, a “normalnost” je pač ideološka kategorija družbene sprejemljivosti. Če se spremeni miselnost, potem bo pač normalno. Že to, da omenjaš očeta in ne recimo mami, kaže, da je v trenutni situaciji manj sprejemljiva ljubezen med moškima kot med ženskama.

    Kar pa se tiče zajebanega življenja, se strinjam s tabo, da bi ga lahko imel, a razlog je drugje, kakor ga ti vidiš. Zajebala bi ti ga družba, v kateri sta istospolna starša nekaj “nenormalnega” in nesprejemljivega. Z drugimi besedami, zajebali bi ti ga ljudje z natanko takšno miselnostjo, kot jo imaš ti, ne pa tvoja starša. Če ne bi bilo netolerance, bi imel lahko prav lepo življenje.

  • snoop je rekel/-la:

    Luka Koper, ti si en nagravžen pizdolizec! Kako lahko delaš kaj takega! Samo pomislim, pa se mi obrne. [/sarcasm] :P

    Sicer sem pa tudi jaz mnenja, da bo homoseksualnost postala nekaj povsem nepomembnega takrat, ko bomo geji to sami sprejeli kot nekaj navadnega. Jaz ne govorim tega naokoli, sem pa odprt kar se tiče pogovorov o ljubezni, tako da skrivam tega nikakor ne. Problem je pač to, da se gejevski pari ne moremo sprehajati z roko v roki po mestu, ne da bi padale neumne opazke. Ljubezen je vedno nekaj lepega, in če dva človeka pokažeta, da se imata rada, je to samo plus (seksanje v javnosti je pa itak prepovedano, ne glede na spolno usmerjenost).
    Parade imajo pa gasilska društva, religije, verske sekte, plesne skupine, maturantje… Zakaj jih ne bi imeli tudi geji?

  • jurij je rekel/-la:

    @Tomaz Se strinjam, da je najbrz najbolje imeti razlicnospolna in ljubeca (pozor!) starsa.
    Pravo vprasanje pa je, ali je bolje dva ljubeca istospolna starsa kot pa npr. nevroticno, jokavo, posesivno mati in bednega oceta alkoholika, ki jo obcasno pretepe in ga ni veliko doma… Mislim, da je primer na zalost precej pogost pri nas.

  • jurij je rekel/-la:

    aja, pa se to, zapomni si!
    sam si bos zajebal zivljenje, ne starsi, ne bit jokica

  • tomaz je rekel/-la:

    kdo je pa ta model
    ki ma hud gestel?

    ko te vidim na obzorju
    se ze vozis proti morju

    v Kopru ga spoznam..
    Luka pa te mam.
    z Vodusekom sta pac mjam.

    ps.
    Dbest sam skoda k ni se ksnih talentov(grims,sok/kos,silvester ŠŠ-da se neb kdo zbudu)

  • vedic je rekel/-la:

    “Homoseksualci so marginalci, zato ne morejo imeti pravice do uveljavitve s svojo neproduktivnostjo, pa tudi ne s svojo spolno nagnusnostjo! Treba je uporabljati natančne izraze, da se ve, kam homoseksualci spadajo. Drugače je z lezbijkami, saj se dvema dejavno lahko priključi en moški!” - dr. Janez Rugelj

    “Vsi homoseksualci so navadni zarukanci, z zakrnelimi možgani. Samo heteroseksualen moški lahko zaplodi - vse drugo je izvržek. Ok, če smo natančni, tudi homosekualec lahko zaplodi, vendar to ni estetsko!” - dr. Janez Rugelj

    “Homoseksualce bi bilo potrebno preganjati po naravnem pravu, kajti niso polnovredni in polnoveljavni ljudje. Sploh še ne vemo zakaj natančno nastanejo! Sami priznavajo, da so nesposobni ljubiti žensko, prmejduš! Jaz pravim: če imaš krasno žensko, ki ti je na razpolago da z njo delaš kar hočeš - in če tega ne izrabiš, potem si navaden kozel!” - dr. Janez Rugelj

    “Pravi moški počasi izumirajo! Kako pa naj ne bi, če jih vzgajajo čudne feministke, samske ali s pobeglim možem. Očetov enostavno več ni.” - dr. Janez Rugelj

    nuff said. :)
    po drugi strani se mi pa ein-mčken smilijo…

    • Aneja je rekel/-la:

      Zato pa ga je pobral…se bosta srečala tam doli ko bo prišel tvoj čas.
      nuff said:)

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Vedic, prosim, da se ne skrivaš za dr. Rugljem, ki je imel težko mladost in vojna leta, in poveš svoje mnenje.

    Tudi moje mnenje je nestrpno do homoseksualcev vendar ne do opredeljenih. Jaz sem, ravno kontra, jezen na homoseksualce, ki se, pod pritiskom javnega mnenja, poskušajo “infiltrirati” v heteroseksualne zveze. In v takšni zvezi, v kateri seveda ni srečen, svoji partnerki/partnerju piti kri. Homoseksualce, ženske in moške, lepo prosim, da živijo v skladu s svojimi nagnjenji. Če to ni možno v Vaši vasi, Vas lepo prosim, da se preselite v kakšno večje in bolj tolerantno mesto a la Ljubljana, se tam včlanite v klub in se poskušate v svojem okolju imeti lepo.

    In tudi vse nestrpneže pozivam, da še enkrat razmislijo o svojih besedah. A ste prepričani, da se vam homoseksualni spolni odnosi gravžajo? Ne verjamem. Verjetno le sami ne bi radi bili posiljeni. Sam imam ravno nasprotno izkušnjo. V vojski sem bil priča poskusu homoseksualne zlorabe. Nek Albanec je med spanjem smrčal z na široko odpritimi usti… Okoli zbranim številnim gušterjem se to posilstvo ni niti malo gravžalo. Še potihem (da ga ne zbudijo) so navijali. Sam sem se umešal in naglas povedal “Budalo, odgrižće ti ga.”, pa se je mali gušter zbudil in je bil konec zabave. Dokler se nimaš s podobno intervencijo za pohvaliti, prosim, da si tiho o gnusu.

  • fuga je rekel/-la:

    Ja, inteligenca se sploh ne ukvarja s homo seksualci, ne s heteroseksualci, niti z biseksualci ampak samo s homosapiensi. Vse drugo je čisto osebna zadeva posameznika. Vsakdo se sam odloči, koliko deviantnosti si lahko privošči. Za osebno počutje je najbolje, če si normalen. Najprej je samo človek in človek je vedno človeka vreden.

  • Tomaž K. je rekel/-la:

    Preveč govorjenja o eni čist navadni stvari.

  • Donvito je rekel/-la:

    Preveč govorjenja vsekakor…vse je povedal že dr. Janez Rugelj, ki je roko na srce imel popolnoma prav! resnica boli kajne dečki?

  • miro je rekel/-la:

    Tokrat mi je bil najbolj všeč Tofov odgovor.

  • snoop je rekel/-la:

    Moj foter se pa križa, ker je na svet spravil 5 otrok, češ, da je itak že prenaseljen.

    Rugelj je pa že vedel, kaj je to pravi moški. Nekoč je srečal enega :P

    “Za osebno počutje je najbolje, če si normalen.”
    Hahaha, ne morm drgač, kot da se smejem.

    Igor: Joj, koliko je takih primerkov. Saj ne veš, ali je kriva družba, ali si res nič ne upajo. Se mi zdi, da jih je precej naokoli po internetu, kjer izražajo svoj gnus in govorijo, da se o homoseksualnosti preveč govori. Le tako izpadejo “normalni”.

    Resnica pa najbolj boli, če si je ne zmoreš priznati.

  • Rock je rekel/-la:

    Vsak inteligeten človek je malo tudi peder. Inteligentnemu človeku pač misli švigajo na vse strani, na vseh področjih. Tudi glede spolnosti in splošne medčloveške privlačnosti.
    Tako tudi nekako razumem Jonasa, ki je kao naštel vse te ljudi kot pedre, saj so bili vsi po vrsti inteligentni. No, v bistvu jih je samo naštel, tema o kateri se pa govori jih pač meče v ‘pedrski’ koš. ;-) Jonas se mal heca, pač.

    Inteligentnemu človeku je tudi malo zadrega govoriti o homoseksualnosti, saj je sigurno tudi že sam razmišljal o tej zadeva v zvezi s sabo in dostikrat ‘še’ ne ve ali je peder ali ne. Sigurno tak inteligenten človek, če recimo govorim o moškemu, loči med grdimi moškimi in lepšimi,..nekateri so mu verjetno tudi enostavno všeč ali pa jih ima za lepe, vizualno.
    Takrat se tak inteligentni človek vpraša, če ni mogoče peder, čeprav se mu mogoče gravžajo recimo homo spolni odnosi. To je vprašanje mogoče za psihiatre,..čeprav po moje, tak človek ni peder,…. če mu je recimo nek tip vizualno enostavno lep, kot recimo lep avto, ali neka lepa stvar.
    Kljub temu, veliko inteligentnih ljudi ne ve ali so pedri ali ne in so včasih v rahli zadregi, ko so udeleženi v debato o tem.

    Inteligentni ljudje se zaradi te zadrege, ker ne vedo ali so malo pederasti ali ne, zatekajo k raznim trikom, …v smislu, da so ful proti pedrom ali da pretirano o njih razlagajo o njih, da se hecajo o njih, kot Jonas recimo,… pač uporabljajo neke slepilne manevre, včasih tudi večplastne.

    Ponavadi so blizu pedrom esteii, oblikovalci vseh branž in ljudje, ki jim je enostavno všeč design. Takšni tudi opaziji lepote istega spola, seveda ni nujno, da so zato pedri.

    Danes se mi zdi, da je večina urbanih moških ‘ogrožena’ da so pedri, saj se ta tema ful forsira,..že kar teži. Zato je mogoče tudi več pedrov ali vsaj mislijo, da so pedri. Zato tudi veliko ljudi misli, da so pederasti, čeprav v bistvu niso. Ker kakšen pa bil bil recimo nek moški, ki bi mu bili a priori vsi moški grdi ali odbijajoči,..zabit kot kamen.

    Problem je tudi, ker danes moški, tisti meščanski ali snobovski,..delajo samo tako ‘fine’ posle in sploh nimajo priložnosti, da bi se umazali, kot tapravi deci ;-). Takim potem, še rokca kdaj dol pade,..no pa so že pedri.

    V glavnem sam sem mnenja, da so vsi tisti, ki jih je naštel Jonas vsaj ‘latentni’ pedri, če ne pravi pedri, vred z njim. S tem, da so to zelo kvalitetni inteligentni ljudje.

    V bistvu bi si upal trditi, da so pedri ali malenkost ‘pedrasti’ ;-) haha,…za crknit kaj jaz pišem,…. ljudje kvalitetnejši od drugih. Bolj inteligentni, nadarjeni, dojemljivi, subtilni in vejretno tudi senzibilni, čustveni. Lažje prenašajo možganske napore, so enostavno bolj pametni bi rekel.

    Ljudje, ki niso niti 1% pedri, so v bistvu zaostale, animalistične živali na nivoju divjega vepra.

    Vsi pametni ljudje, vsa intelgienca sveta je bila vsaj nekaj pedra, to je moje mnenje.

    Tako, po nekem filingu bi rekel v procentih:
    - če si 1% do 20% nagnjen k pederstvu - nisi peder
    - če si od 20% do 30%, si že, opa malo pederast, čeprav ni nujno - verjetno si, kako se že reče - biseksualc, pa tut to ni nujno
    - če si od 30% do 40%, je res nekaj na tem ;-)
    - če si čez 50% - si enostavno ta prav peder
    - če si več kot 90% - si že verjetno tak peder, da nisi več normalen peder, si pač ortopeder, ekstremni peder, tak, ki se večini ljudi gravža. Bolan človek.

    Sam se nimam za pedra, čeprav kar dost razmišljam, heh ;-).

  • Rock je rekel/-la:

    Mater mam časa,….

    bi pa lahko ločili dve vrste pedrov:

    1. moški, ki je pač homoseksualno usmerjen, zanima ga torej seks z moškim in ima rad enostavno samo moške

    2. moški, ki ni ‘ta prav’ moški,..tak sissy, pička, pičkica, pussy, peder,…če me razumete,..tak, ki ga žena doba pretepe, če ni priden in ne pomije posode,…

    Enkrat sem bral ful dober članek na to temo, posebej sem se potrudil, da sem ga našel (je v hrvaščini), za crknit:
    http://www.nacional.hr/articles/view/39327/

    Zdej pa grem.

  • lol je rekel/-la:

    A Misa spada med intelektualce? Nisem vedela…

  • sifra je rekel/-la:

    .. retorično vprašanje..za geye ki zagovarjajao svoje stališče…
    in je sedaj elo dobra priložnost..
    od geyja sem dobila “namig, da jih v večji meri “privlačijo” prav heterosexualci
    in je za njih velika “sreča” će ga “spravijo” n drugoi sttran…koliko je v tem resnice?

    • Nik je rekel/-la:

      Toliko resnice je v tem, kot je resnice v tem, da lahko geja-heteroseksualna ženska spravi v posteljo.
      Kako enostavno je-samo obrneš vprašanje:)

  • ZzZ je rekel/-la:

    O homoseksualcih se čisto preveč govori…Koga briga kaj ljudje doma delajo med rjuhami, mogoče je komu zanimivo, drugemu nagravžno, ampak pomislite na kakšne hujše in bolj nagravžne spolne prakse kot na homoseksualce…ali pa na primere kot v Avstriji… to je šele nagravžno

  • Animl je rekel/-la:

    Tisti ki kritizira homoseksulanost jo mora tudi poznati,

    torej tudi prakticirati…

  • 1tastar je rekel/-la:

    Bom takoj v sexshopu preveril, če imajo tudi plastične riti, ki vibrirajo. Morali bi jih imeti, že zaradi enakopravnosti!

  • vedic je rekel/-la:

    @Igor
    “Homoseksualce producirajo nepotešene, mračnjaške matere, ki imajo prikupnejše može, kot so same.” dr. Janez Rugelj

    you see Igor… he just gives my opinion some “extra p0wah” ;)

    @Rock
    Tako tako. Inteligentnim so reči večinoma Sexy^2. Vem iz prve roke.
    ponekad… vrlo je to teško. al spašava nas etika.

    @Animl
    Ja ne… Mladost norost. ;)

  • marjeto je rekel/-la:

    tud jest bi rad imel pedre za sosede.
    ali sem zato peder ?

  • Fabo je rekel/-la:

    Magnifico je peder. majkemi.

  • Lucy je rekel/-la:

    am…. jonas je bil pa glih od zobarja al kva ? butasti so mi pedri k se ne znajo obnašat… ko ene fine bjonde …. debiln narod… sj ne rečem da so vsi taki…

  • Malina je rekel/-la:

    Ah, včasih, kakih 2000 let nazaj, mogoče še manj, pa se s takimi vprašanji res niso ukvarjal… Odkar pa teli ‘majstri’ svet vodijo, so pa tudi določili, kako mora narava delovati (spomnimo samo teorijo kreacionizma).
    Dobro, verjetno jim moramo pač verjeti…

  • Kristjan je rekel/-la:

    Luka pa Nejša ga v temo pihneta :D
    Jeklinova pa naj se poroči z njimi če se hoče :D

  • žnj je rekel/-la:

    edina, ki je povedala kaj pametnega in na intelektualen način je Miša Molk - kapo ji dol kot že mnogokrat. Nekatere ste pa vidno v zadrego spravili, ker se je govorilo o temi, ki tika tudi njihovo zasebnost ;)!
    Največji obup od obupa je bila Neisha, ki se je pačila, kot da bo lihkar bruhala - “ampak artistički lobi majo pa kr močn” - mislm!! če bi vedla kake trume lezbijk hod na njene koncerte.. upam, da bojo spregledale.. men je že od nekdaj obupna, zdaj pa še bolj :D!!
    ostala večina pa je veliko govorila pa nič povedala…
    Jonas ima svoj humor z veliko pointa, če ga zaštekaš :)!
    Dober prispevek!

  • comandante carlos je rekel/-la:

    Bravo, Luka! Nisi po Stanislavskem, lik je pa perfekten!

  • gayboy je rekel/-la:

    zakaj bi pa rabi plastične riti ki vibrerajo? a majo tut plastične piz.de? no ja men je vibrator u rito čist ok…sam tega zj nerabm k mi tip da…..
    homoseksualci dobivajo svojo zgodovino sam biseksualci se mi pa zdijo ful bogi….k njih nuben ne prizna….tut sami skrivajo in pol majo žene pa froce obenem pa fukajo geje….to ni fer….izkoriščajo geje….nej se biseksualci med sabo ne pa tko no…

  • knjizni molj je rekel/-la:

    Vse je že povedano - le dobre knjige je treba brati.
    Zato citiram: »Kako je možno, s kakšnimi argumenti – ja, zares, kako je možno, se sprašuje posameznik, ki sledi srcu in pameti – zagovarjati homoseksualnost? Tako kot ni argumenta – ni resničnega argumenta – za, recimo, odpravljanje vode s planeta Zemlja (nasprotno, to bi pomenilo izginotje vsega živega), tudi ni argumenta za homoseksualnost (pomenilo bi izumrtje človeške vrste, do tedaj pa neznosno deestetizacijo in brezdušnost človeka in sveta). Kako pa je možno, da smo brez enega samega argumenta v kratkem času »prevzgojili« dve tretjine otrok in mladostnikov? …
    Z »lepljivim« linearnim humanizmom nas je evropska pamet pripeljala do vseobsegajoče in zastrašujoče relativizacije. In crknjena vest bo kmalu dopovedovala, da lahko razpravljamo o seksu z dojenčkom ali z živaljo – vse je relativno –, o ubijanju zaradi zabave – zakaj se ne bi zabavali malo drugače. In najbolj »pluralni« to že počnejo. In tako naprej. Evropska pamet bo povedala, da so ta stališča »neobhodna za kulturni pluralizem na Slovenskem« (Aleš Debeljak o knjigi Tok/protitok).« (Anej Sam: Kam greš, Evropa, str. 173, 176)