2. september, 2008 | Igor Ž. Žagar

Pri Rosviti doma

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Če je prvo soočenje predsednikov (in predsednice) parlamentarnih strank na POP TV minilo v vzdušju gestapovskega zasliševanja, surovega skakanja v besedo in brutalnega prekinjanja govorcev s strani voditeljev, je včerajšnje soočenje na TV Slovenija potekalo uravnoteženo, mirno, vljudno, skoraj (preveč) domačno. Karel in Andrej sta se ljubeznivo tikala in klicala po imenih, kot stara kamerada, Karel je Bojana, kot nekakšnega predstavnika podeželja, pokroviteljsko podučeval o problemih gasilstva na Slovenskem in na trenutke, ko se je, na primer, še Katarina Kresal ljubeče raznežila ob omenjanju svojih staršev, je bilo pričakovati samo še Boštjana Romiha in Jasno Kuljaj s frajtonarico.

Voditeljica je bila, za razliko od voditeljskega para na POP TV, ki ga očitno pesti sindrom Trenj, umirjena in vljudna, povabljencem je pustila, da misli dokončajo do konca, tudi kak trenutek po zvonenju jim je dopustila, nikoli ni prestopila meja korektnosti, tako do poslušalcev kot do povabljencev, in vendar je odločno vztrajala pri svojih ne vedno prijetnih (četudi nikoli preveč neprijetnih) vprašanjih. Kar sicer ni ravno v njeni navadi, saj predsedniku aktualne vlade kaj rada dopušča, da se razgovori po dolgem in počez, o tistem, kar je in o tistem kar ni, o tistem, kar ga vpraša ali pa o tistem, kar si predsednik vlade želi, da bi ga vprašala, pa sama ni znala povsem uganiti njegovih želja.

Tudi topike, s katerimi se je ukvarjalo včerajšnje soočenje, so bile veliko manj aktualistične, bolj dolgoročne in splošnejše, kot pa kljuvanje in bezanje v hiperaktualistične parapolitične ocvirke. To slednje sicer nudi veliko več prostora za takojšnji in neposredni spopad navzočih, kar je tudi sicer že uveljavljena politika POP TV, ni pa mogoče iz odgovor na tako zastavljena vprašanja sklepati kaj dosti o tem, kako bodo ali kako bi navzoči politiki delovali v prihodnjem mandatu. Če bodo za to, seveda, dobili priložnost. Nasprotno pa teme o t.i. »nacionalnem interesu« (karkoli to pač že lahko je), klimatskih spremembah, gospodarski rasti in inflaciji, ponujajo nastavke za dolgoročno opredelitev politike, strategije in taktike političnih strank v prihodnjem mandatu. Če jim bodo za kaj več kot besede, seveda, volivci dali priložnost. In ker so tovrstne teme – kaj bi, če bi, kako bi, če bi lahko – veliko bolj splošne in abstraktne, predvsem pa se nanašajo na hipotetično prihodnost, ki je še ni in o njej (gledalkam in gledalcem) še ni mogoče soditi, je v takšni diskusiji dovoljeno izreči mnogokaj (za razliko od pogromaškega nabijanja aferaških zgodb, kjer se je potrebno osebno opredeliti o nečem, kar se je že zgodilo in o čemer se tudi občinstvo lahko opredeli). Mnogokaj, kar lahko potrdi ali z argumenti pobije le res dobro pripravljen (politični) nasprotnik, vsakdanji (da ne rečem povprečni, običajni ali kar je še podobnih pokroviteljskih oznak) gledalec pa o teži in utemeljenosti uporabljenega argumenta (oz. o tem, ali je sploh šlo za argument) pogosto težko sodi. V tem primeru bodo gledalci in poslušalci povedano najpogosteje ocenjevali s podlage že vnaprej ustvarjenih simpatij in antipatij do političnih strank (veliko vprašanje je, koliko tovrstni »spopadi« sploh lahko vplivajo na volivce, ki o svojem političnem prepričanju ne dvomijo), javni nastopi, soočenja in spopadanja pa te simpatije ali antipatije lahko le poglobijo ali morda oslabijo. Morda pri tistih, ki v anketah javnega mnenja obveljajo za »neopredeljene« (pa osebno močno dvomim, da so res povsem neopredeljeni ali da jim je, po domače povedano, vseeno).

V včerajšnjem nastopu predsednica in predsedniki političnih strank niso pokazali nikakršnih radikalno pretresljivih stališč, ki jih ne bi že poznali ali pa jih ne bi mogli predvidevati. So se pa razlikovali v načinu odgovorov na zastavljena vprašanja o splošnih, dolgoročnih vprašanjih.

Tako (po dveh soočenjih) postaja vedno bolj jasno, da Katarina Kresal o notranji politiki, mednarodni politiki in gospodarstvu nima lastnih (izdelanih) mnenj, da se na soočenja sicer poprej pripravi (oz. jo pripravijo), takoj ko diskusija ubere svojo pot, kjer odgovorov in rešitev ni mogoče iskati v doma naučenem, pa postane povsem izgubljena in nemočna. Kar bi v kaki mehiški žajfnici morda lahko delovalo celo simpatično. Za LDS pa je vsekakor nerodno, da svojo politiko za prihodnji mandat gradi le na osebni podobi predsednice, ki so jo pred letom dni pričarali iz klobuka, ki se ob sicer predvidljivem in stereotipnem vprašanju o pomembnih Slovencih uspe spomniti le svojih staršev in svojega partnerja in ki se v volilnem oglasu s svojim prijatelji iz Facebooka vehementno sprehaja po cesti. Domnevno prihodnosti naproti.

Pa v dani konstelaciji političnih sil to niti ni najbolj zaskrbljujoče. Tisto, kar je zaskrbljujoče, je dejstvo, da se predsednik Socialnih demokratov, ki slovenski javnosti ponosno in samovšečno predstavlja svojo bodočo vlado, kot da bo na volitvah dobil absolutno večino - saj v njej ni predstavnikov potencialno partnerskih strank -, na tovrstnih soočenjih dobesedno ponikne. Kot da ga ni, kot da ga zastavljena vprašanja in še zlasti odgovori konkurentov nanje ne zanimajo. Kot da niso pomembna, kot da se nanje ni vredno odzvati. Skratka, kot da je na volitvah že zmagal. Seveda so lahko javna soočanja in javna odgovarjanja na včasih ne najbolj prijetna vprašanja nekaterim bolj simpatična, nekaterim manj, nekateri se v njih bolje znajdejo, drugi spet ne. Ampak, to ne bi smelo veljati za predsednika stranke, ki se predstavlja za edino alternativo vladi Janeza Janše, za predstavnika stranke, ki Janeza Janšo tudi v anketah javnega mnenja edini lahko odnese z oblasti. Predsednik takšne stranke bi se moral na tovrstna soočenja temeljito pripraviti, se aktivno odzivati na stališča sogovorcev in prepričljivo predstavljati svoja. Namesto da stoji za govorniškim pultom kot živi kip in pusti, da ga drugi – tisti, ki na volitvah nikakor ne morejo zmagati – preglasijo po argumentiranosti, odločnosti in agilnosti. Tako kot gospa Kresalov očitno tudi gospod Pahor stavi (predvsem) na všečnost svojega videza pri prepričevanju »volilnega telesa«: v prvem volilnem oglasu, ki smo ga videli, se namreč koketno smehlja skozi zarošeno šipo …

Da je cilj opozicije odnesti Janeza Janšo z oblasti je moral jasno in nedvoumno povedati Sašo Peče (namesto Boruta Pahorja), ki se je tudi na včerajšnje soočenje dobro pripravil. Škoda, da je predstavnik manjše stranke, s težko prtljago SNS. Spodletelo mu je le pri opravičevanju oz. utemeljevanju svojega kiksa, o napoditvi Majde Širca izza državnozborske »govornice«, s sklicevanjem na Poslovnik DZ. S pravo izbiro besed in njihovo kontekstualizacijo (prikazom konkretnega konteksta po svoji meri in potrebah) bi dosegel mnogo všečnejši in prijaznejši vtis.

Dopadljivosti, na žalost, manjka tudi Gregorju Golobiču, ki je bil v včerajšnjem spopadu (no, pravzaprav je šlo bolj za neobvezno kramljanje) po argumentativni plati nedvomno najboljši. Na žalost zato, ker že vse od Aristotela vemo, da publike nikoli ne prepričamo samo z razumom, z argumenti, podatki in dejstvi, ampak moramo nastopati tudi všečno in publiki naklonjeno; kak nasmešek, kaka šala ali anekdota pogosto delajo čudeže.

Zaenkrat se torej zdi, da imamo opraviti z dvema poloma: Katarina Kresal in Borut Pahor igrata predvsem na všečnost, Sašo Peče in Gregor Golobič pa predvsem na racionalnost in argumentiranost. Vsi drugi se, zaenkrat, lovijo nekje vmes.

Seveda, manjkal je Janez Janša, ki ga je nezadovoljivo nadomeščal Milan Zver; nezadovoljivo predvsem na ravni površnega zavračanja argumentov in kritik, ki jih je večinoma serviral Gregor Golobič (ne Borut Pahor). Se zna pa gospod Zver lepo smehljati in tudi to je nekaj. Zlasti takrat, ko otrokom pred Živalskim vrtom v imenu SDS razdeljuje zastonjske vstopnice. Toliko o (ne)vpletanju otrok v volilno kampanjo. In ne pozabimo, da je gospod Zver minister za šolstvo v vladi Janeza Janše.

Igor Ž. Žagar

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
34 x komentirano
  • t-h-o-r je rekel/-la:

    pahorja bo prehitel tudi golobič, ker pahor v teh soočenjih je totalna katastrofa

  • lucko je rekel/-la:

    Je bil vceraj Pahor tudi bolan?

  • Matts je rekel/-la:

    Baje, da ima neko bakterijo in da se je držal za hrbet.

  • matia je rekel/-la:

    Mene so razočarali vsi razen SDS-sa, in SNS-sa pa saj samo pljuvajo drug čez drugega, na enih vprašanjih sami pozabijo, da so zdaj na oblasti oziroma v vladni koaliciji. Drugi pozabljajo, da so stanje, ki je zdaj tudi sami nakuhali, ali je JJ dobil zlato državico in jo je sam zavozil.

    Bolj, ko gledaš razmišljaš ti ni več nič jasno, kdo koga J..e. Noben ne pove konkretno kaj, bo naredil samo kaj je JJ narobe delal. WTF

    Spet velika večina dela kot na predsedniških volitvah…brez opredeljenosti….Politiki imejte malo jajc pa povejte odkrito kam spadate, da vem koga volit, ne pa da bom volil nekoga, ki bo čez tri mesece v drugi stranki, ker se ni strinjal z idejami stranke.

  • Kaktus je rekel/-la:

    Najblolj objektivno poročanje je bilo ko so prikazali neprimerno obnašanje politikov.

    Povsod je bil po eden primer “neprimernega” obnašanja v parlamentu. In Rosvita kot “objektivna” novinarka je po naključju podala primer “skesanega” Ruparja, ki naj bi potem odstopil iz teh razlogov, kar je čista laž, drug primer je pa g. Drobniča, ki pa je po nakljuju že iztopil iz NSi. Bravo Rosvita, mislim da si zaslužiš častno članstvo SDS-a. Da ne omenjamo njenega odgovora o pritisku na njeno kolegico na RTV-ju.

  • tiib je rekel/-la:

    SD je naredila nepopravljivo napako, ko je silila Pahorja ali pa se je silil on sam, za predsednika vlade. Popolnoma sem prepričan, da bi SD glkadko zmagala na volitvah, če bi kot bodočega predsednika vlade ponudila Gasparija. Škoda! Veliko volilcev se bo namreč znašlo pred dilemo koga voliti. SDS-a ne bodo hoteli iz znanih razlogov, SD-ja ne bodo mogli, ker ne bodo dovolili, da bi imeli predsednika vlade, ki je za to funkcijo popolnoma nesposoben. Ostane le GG ali Katarina, ki pa je kopija Pahorja v krilu…

  • matia je rekel/-la:

    Ali pa Jelinčič ;) ki bo spet opcija

  • Marko je rekel/-la:

    Zelo me čudi, kaj imate toliko proti Pahorju. Človek je pač poklicni politik in strokovnjak, res ni važno, če se v javnosti ne zna najbolje obnašati, z malo kreativnosti bi to obe televiziji lahko uredili že na ravni kamermanov ali režiserja oddaje.

  • lucko je rekel/-la:

    Glas za Jelincica je na teh volitvah glas za to da SDS ostane na oblasti, ker je ze napovedal da si zeli koalicijo z SDS…

  • Bo je rekel/-la:

    Pahor seveda ni popolnoma nesposoben za premierski položaj, res je pa očitno, da še ni povsem izdelan material zanj — je bil sploh že kdaj v koaliciji, ali je imel že kak položaj poleg predsednika parlamenta? nima torej izkušenj — ampak material je, to je enako očitno in po morebitnih stotih dneh bi bil že dosti boljši premier in tako naprej.

    Še naprej z Janšo, to bo šlo pa še navzdol: več laži, manj morale, nategovanje kontinum omnium.

  • Bo je rekel/-la:

    Pahorju, recimo, ni težko koga kaj vprašat, dobiti svet tu in tam, upoštevati ljudi. Navda z optimizmom.

    Janša je nekako enoosebem bend. V SSKJ gre lahko kot primer pod nepovezovalen.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Evo, končno eno normalno soočenje ne pa senzacionalistično rumeno paradiranje kot na POP TV. Šrot se v normalnih okoliščinah izredno dobro znajde. Katarina pa je - na žalost - zgrešila poklic. Lahko bi komot ostala v odvetništvu. Politika ji ne sede.

  • lucko je rekel/-la:

    @Marko:
    V osnovi proti Pahorju nimam nic. Tako kot vecina, ki tukaj dvomimo v njegov nastop(no nekateri tudi v sposobnost mandatarstva). Zal opazujemo cloveka, ki ne prepricuje ampak odbija in ce se razglasa za edino alternativo(in pozablja na druge stranke) s tem zmansuje moznost, da bo JJ po 21. preteklost… Proti temu pa imam veliko…

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Ne vem, zakaj mi v glavi ideja, da mora predsednik vlade imeti kolikor toliko znanja ekonomije. Pri teh tipih pa imaš občutek, da se jim o ekonomiji ne sanja (izjema je g.Bajuk, ki pa je,žal, izginil v senci JJ in SDS). Vse le neko leporečje (prosto po Avsenikih; On govori kot bi rožce sadil), potem pa se čudi številu neoredeljenih volilcev. Naj “spravijo skup” gospodarske stratege strank, postavijo voditelja, ki tematiko obvlada in tako se bo verjetno zbistrilo, kaj približno nas čaka v bodoče.
    Se pa strinjam z mnogimi: POP TV verodostojnih ljudi za vodenje soočenj nima. Ubogi Uroš Slak (mislim:doma).

  • lucko je rekel/-la:

    RTV jih pa imas? Verodostojne voditelje namrec… Pravzaprav bi jih vrjetno res imela, ampak Rosvita vsekakor ni med njimi…

  • petra je rekel/-la:

    No meni se pa zdi, da Pahor pač ni tak tip človeka, da bi zavajal, da bi senzecionalno parlamentiral o vseh tegobah, ki težijo sedanjo generacijo. Res je, da je s tako držo in njegim stilom relativno težko zmagati, ampak sem prepričana, da če bi sd dobil vsaj priložnost, da bi g. Pahor vsaj poskušal delovat bolj povezovalno.

    Spomnimo se dr. Drnovška, če ne bi dobil šanse nihče ne bi rekel in vedel, da je sposoben vodenja.

    Saj ni treba da imamo na vrhu hierarhije po celem svetu samo “diktatorske tipe vladanja”. Aja, je pa res, da bolj se ljudem ne da nič razmišljat, bolj jim paše, da jim Veliki vodjapove kako in kaj. Nee, tega Slovenci ne potrebujemo.

    Zato dajmo Pahorju priložnost! Sestavil bi vlado in poskušal vključiti vsekor dobre strokovnjake. Če mu ne rata, ga pač čez 4 leta nme volimo več.
    Petra

  • hm je rekel/-la:

    No,

    Rosvita Pesek je presenetila ze s prvim vprasanjem, naj namrec pozicija pove kaj slabega o sebi, opozicija pa naj pove kaksno pohvalo vladi… Mislim kva????

    To je res, Borut Pahor namesto, da z vsemi topovi udari po JJ-ju in jasno glasno in odlocno pove volilcem, da je kratkorricni nacionalni slij spodnesti JJ z oblasi, Pahor prav njega omenja kot “founding fadrja”. Bolano!!! ne vem kje ma svetovalce, ce ze sam ne ve!

    Novinarka je jasno prva zvezda “uravnotezene RTV Slovenije”, ki je svojo pripadnost pokazala z izbranimi primeri greda obnasanja poslancev. Se dobro, da je Gregor Golobic povedal kar je bilo za povedat odgvoru Milana Zvera.

    Ta kampanija se vodi ocitno tako, da zelo godi JJ, ki ga ocitno ne bo spodneslo niti trditve finskih novinarjev, da je bil sam predsednik vlade podkupljen. Aja, najbrz bo tozil finske novinarje… Kot smo prica ob vsakih porocilih napoved vsaj ene tozbe vseh vpletenih. Norisnica v drzavi in kaj, Gregor Golobic, ki je edini izkoristil skrajno neumno vprasnaje o pohvali vlade tako, da je povedal da je to mogoce edino njeno razumevanje oblasti, naj bi se premalo smehljal….

    Edini sposben naovinar je ocitno Slavko Bobovnik…. Tisto na Pop tv-ju pa me je itak nardilo tko zivcno, da ni blo moc gledat. zaradi zivccnih novinarjev namrec…

  • zbik je rekel/-la:

    @lucko pravi, 2. september, 2008 ob 15:22

    lucko> (Na) RTV jih pa imas? Verodostojne voditelje namrec… Pravzaprav bi jih vrjetno res imela,
    lucko> ampak Rosvita vsekakor ni med njimi…

    Rosvita je bila v oddaji PREČUDOVITA voditeljica, sploh v primerjavi s četrtkovima voditeljema na POP-TV. In Žagar je to korektno in izčrpno dokumentiral, zato ne bom ponavljal za njim.

    V časovni perspektivi je treba seveda le pogledati, kako je pred leti začela in kje je zdaj. Na eni okrogli mizi sem opazil, kako jo je Žarko Petan s svojimi senilnimi očitki (vse zamešal: število pojavljanj, akterje) “štampfal” po dolgem in počez. Morda je tudi opazila, kako so - ne glede na izobrazbo (končno je le napraskala doktorat) - v višinah RTVja Gerič in Možina. To človeka izuči, pa ne bi Rosvite.

    Verodostojnost? Človek se spreminja in tako se tudi Rosvita; malo bolj počasi, ker ni najbolj gibke sorte, pa vendar. Od novinarjev ne moremo zahtevati, da so apriori našega mnenja, lahko pa korektni. In kvantni premik h korektnosti (za katero se je sicer vedno trudila, pa ni šlo) se je v ponedeljkovi oddaji pri Rosviti Pesek zgodil.

  • Pepi je rekel/-la:

    Spet smo priča temu, da je trenutno najboljša alternativa zmaga SDS.

  • Igor je rekel/-la:

    Izreden članek a z kiksi.Peče je bil slabši kot je prikazano,med drugim ga je voditeljica ujela na laži.Ni potrebno,da se koljemo,umirjeno je bolj kvalitetno,prisotni so bolj zbrani,saj ni poanta v tem,da dr.Bajuka vidimo razkačenga za to so druge oddaje,druge televizije.Nacionalko gledamo tudi ljudje,ki jim ne paše gledat poceni mrcvarjenja,imamo radi da je red v oddaji,da je voditelj suveren.Prava osvežitev po Vodušku.Poleg tega so politiki upravičeno oprezni,spomin na Petrleta še živi,ja res slovenci ne maramo razgrajačev.No pa težko bi rekli da Janša vlada z kakšno trdo roko,daleč od tega,pa ne bi bilo slabo,diktatura ja,pa kaj še!

  • losos je rekel/-la:

    Heh, krneki… Reči takole, da je GG boljši od BP je neumnost. Imata drugačen stil retorike. Pahor je vedno fural na blairovsko-pezdetskega gandija, Golobič je kao novodobni povezovalec s partizansko taktiko. Dejstvo pa je da je BP včeraj bil dejansko edini, ki je govoril o prihodnosti in možnih ukrepih (njegovi famozni n-ti koraki, ki jih z veseljem s prsti kaže). Golobič ne more zmagati teh volitev, pahor lahko. Če se pa bomo prereklai, bo pa JJ na koncu zmagal in tudi če ne bo mogel sestaviti vlade bomo še na petek in svetek poslušali kako so mu ukradli volitve… Kajti napad na JJ je tudi napad na Slovenijo, kot je danes dejal.

    …. Aja, pa nenazadnje, tudi pokojni premier dr. Drnovšek ni ravno blestel v retoriki oz. je bil izredno dolgočasen. Pa je vseeno zmagal z zgodovinskim rezultatom.

  • nejc je rekel/-la:

    Včerajšnje soočenje je bilo neopisljivo boljše kot četrtkovo poptevejevsko proizvajanje spektakla, ki je izpadel slabše kot slabi tekmovalci v sicer dobri oddaji Tekma z Miho Šaleharjem…strinjam se s kritiko golobiču, da kakšen nasmeh in anekdota ne škodita, saj kljub natančni argumentaciji ne prepriča kot bi lahko, kajti izžareva (vsaj včeraj se mi je takole zazdelo) (pre)izrazito tekmovalnost, češ, pa kako lahko tem bedakom ankete kažejo bolje?…a da ne bo pomote - kot njegova stranka me tudi golobič med sebi enakimi najbolj prepriča…

    nekateri, pa tudi avtor teksta, zelo naklonjeno komentirate nastope saša pečeta, kar je zaskrbljujoče…resda avtor teksta komentira nastop vsakega predsednika in malo manj vsebino povedanega, vendar kljub vsemu bi ta morala biti v ospredju. podpora pečetu pa je zaskrbljujoča saj iz njega vso kariero bruha nacionalizem, od ustanovitve lipe pa je k temu dodal še izrazitejši boj tudi za socialo. na prvi pogled celo pohvalno, slovenija potrebuje naslovitev omenjenih sklopov, a seštevek le teh, t.i. nac-ionalsocial-izem le ni nekaj čemur bi kljub prepričljivosti (že spet) morali ploskati…in peče ga “bruha”…

    razočaranje obeh soočenj predsednikov strank je zagotovo dr.bajuk (seveda poleg pahorja, ki je neprepoznaven), pa tudi “klovn” erjavec…komentarji, ki jih je delil na poptv-ju so bili zelo žaljivi in bi se lahko celo uvrstili v včerajšnji prispevek o neprimernem govoru/izrazoslovju javnih predstavnikov….prav zanima me kako njegovo javno nastopanje v predvolilnih bojih ubeseduje desus-ova predvolilna strategija (če jo sploh imajo)…

    pohvalo si zasluži g.šrot (nekdo je že komentiral o normalnih okoliščinah včerajšnje oddaje), ki je upravičil zaupano mu funkcijo in pokazal, da je resen in kompetenten politik (ni pa karizmatičen niti lep niti nesramen niti…skratka nič kar je konkurentom v prid, je le brat vemo-koga…)…

    kresalovo pa bi lahko kamera pokazala (še) večkrat…recite karkoli, mislim, da jo čaka še lepa politična prihodnost, piflarka, kot v svojih napiflanih nagovorih in odgovorih in še kje definitivno deluje, bi lahko zelo korektno zastopala zelo različne interese zelo različnih ljudi na zelo različnih področjih…

    jelinčič???kdo?…

    LP

  • angie je rekel/-la:

    @lucko
    “da bo JJ po 21. preteklost”. Žal ne bo nikoli preteklost,.. Četudi zgubi volitve ali jih za las dobi, vedno bo mešal drek na sceni. Tak pač je.
    So pa smešni komentarji na temo: ali je Pahor dovolj mandatarski ali ne… Kot da je bil Janša, ne pozabite, da je njegov vzdevek Kalimero, kaj dosti ‘mandatarski’, ko je prevzemal vlado. Bil je trd pogajalec, ki je ‘ta malim’ takoj nadel uzdo s koalicijsko pogodbo, Cukjati pa mu je v parlamentu pri tem izdatno pomagal.

    Znebili se ga na žalost ne bomo, v štirih letih je razpletel svoje mreže kot pajek po vseh sistemih in zlezel v vse pore, za seboj ima cel aparat, ki dela zanj osebno in za SDS sto na uro. Razen če Finci res dokažejo, da je dobil, on ali SDS, podkupnino. Šele tedaj imamo šanse, da bo za krajši čas umolknil in se stisnil v kak kot, da zajame sapo…mogoče spet spesnil le kakšen zaljubljen sonetek za Urško. Naj! Samo da nas, državljane, pustisvobodno zadihat!

    Res ne vem, zakaj TV SLO ne spusti Bobovnika k mikrofonu. Rozika naj dela nočni klub ali kar že je tisto…

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    “teh, t.i. nac-ionalsocial-izem”

    DUDE, nima nobene povezave s tem, kar zagovarja peče/lipa

  • Oliveta Boletto je rekel/-la:

    Mene je pa motilo, da je voditeljica naslavljala goste z gospod Peče, gospod Šrot, gospod Pahor… Kresalova je bila pa gospa Katarina. Zakaj že?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ja, to so pač ti domačni izrazi. Gospa Rosvita in gospod Rode.

  • zirosi je rekel/-la:

    Cel cirkus.

    Pahor je itak samo maneKen - tako kot tudi gospodična predsednica.

    Nekako pa na vodi čutim, da resnično potrebujemo vsaj še en mandat JJ, zmaga bi bila, če bi se le lahko znebil krščanarsko-ljudskega bremena.

  • sanja je rekel/-la:

    čeravno mi gre SLS, predvsem njihov podmladek in sploh dosedanji predsedniki, fajn na živce, pa je bil Bojan Šrot na soočenju osvežujoče neagresiven, nenastopaški in normalen ter artikuliran človek, ki je s to svojo normalnostjo prav izstopal. Vsi ostali so boljkone kot nekakšni mešetarji lovili sapo v prizadevanju, da bi prepričali občinstvo o svoji najboljši robi. Žal.

  • nejc je rekel/-la:

    DUDE, morda res ne ustvarja in zagovarja slovenske nadrase in “čisti” druge, a iz njegovih nastopov se prav lahko razbere za kakšno ekskluzivo se zavzema…podpiram oster nastop za socialo, a brez pridiha nacionalne ideje etnično homogene slovenije (seveda je logično da vsi njegovega lika ne dojemamo enako/podobno)…

  • feliksa je rekel/-la:

    ja Če bi bilo mogoče bi daglas prav Šrotu ne ne pa kr nekomu iz njegove stranka, pri nas je žal to glih PodobicA

    Glede Katarince škoda jo je za politiko, mar lahko imela, ko je glih v tistih letih dva froca. Prav tako vrjamem da je strokovnjakinja na pordročju kjer je prej delala. škoda

  • konec je rekel/-la:

    Saj se ve, kdo ukazuje na POP-TV-ju. In torej bodo soočenja na istem nivoju.
    Najbrž bi morali konservativci malo razmislit, če nadaljevat s temi”farsami” na POP-TV.

  • angie je rekel/-la:

    No, drago Konec, pa povej, kdo ukazuje na POPtv?
    Kolikor vem, so oni tam komercialka v tuji lasti, kako se imenuje njihov tajkun?

  • silvom je rekel/-la:

    Jaz pa mislim , da je bila daleč najboljša od vseh sodelujočih prav Rozvita Pesek , navkljub opazki o njeni neverodostojnosti v enem od zgornjih komentarjev. Res žalostno, da so nekateri tako neobjektivni !!!

  • lukaš je rekel/-la:

    Janša je pometel s Pahorjem, Kresal je pometla samo sebe in lds. .. s 5000 člani…