8. september, 2008 | Ajda Perme

Primati na Bavarcu

Dogodek na Slovenski v znamenju balonov in raznolike glasbe.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pompozno napovedani in težko pričakovani Siolov koncertni spektakel, ki se je v petek petega odvil pred Telekomovo poslovno stavbo na Bavarskem dvoru, je ponudil pester repertuar domačih glasbenih skupin, za veliki finale pa so se gledalci nadejali avdiovizualizacijskega šova Gorillaz Sound Sistem.

Občinstvo sta na plesišče zbrala Pier in JAMirko iz DJ-jevskega kolektiva RADYOYO, ki sta sicer skrbela tudi za glasbeno podlago premikov in prekinitev na glavnem odru, ki so ga prvi zavzeli Billysi, nato sta jih ob spremljavi benda nekaj odrepala Murat in Jose, zadnji od naših pa so na oder stopili fantje iz Siddharte. Zaradi omejenega repertuarja vseh izvajalcev je bila glasbena ponudba pestra, saj se je večina od njih odločila, da postreže s svojimi največjimi uspešnicami.

Glavno pa seveda pride na koncu. Gorillaz Sound Sistem je v bistvu projekt, ki si je od svetovno znanega benda sposodil ime, nekaj hitov in gorile. V praksi njihov nastop vključuje dva DJja, bobnarja, VJja in dva pevca/animatorja/plesalca, mnogi pa so si stvar predstavljali precej drugače. Večina obiskovalcev je namreč pričakovala originalno zasedbo in njenega ustanovitelja Damona Albarna, kar so površno razbrali iz promocijskih sporočil. Blurovca seveda ni bilo, za dogodek v Ljubljani verjetno niti ni vedel.

Povezovalca prireditve, Gigia in Klemen Slakonja, sta morala obiskovalce večkrat prositi, naj se iz varnostnih razlogov zadržujejo drugje, kot so se. Organizacija dogodka namreč ni bila ravno briljantna, saj je kljub temu, da je bil vstop brezplačen, zunaj ograjenega območja ostalo veliko ljudi. Svoj razgled so zato iskali na različnih lokacijah, ki pa po mnenju policistov, niso bile tako varne. Možje v modrem so organizatorjem baje celo zagrozili, da če obiskovalcev ne odstranijo iz neprimernih razglednih točk, lahko na opičjo predstavo pozabijo. Zdržala je tudi celotna odrska konstrukcija v katero je dvomil tudi eden izmed redrjev. Ta je na podlagi teže sestavnih delov odra in njihove površine, na glas računal potencialno škodo, ki bi nastala, če bi recimo zapihal veter.

Kljub nezadovoljstvu tistih za ograjo in tistih, ki so si obetali nastop Gorillaz brez Sound Sistema, takšne dogodke podpiramo in se jih veselimo! Sploh če bo toliko balonov s helijem!

Koncertni del:

Intervjuji iz območja magičnih zapestnic:
Primož Kozmus, Gigia, Zoran Jankovič:

Tomi Meglič, Urška Majdič, Murat, pa še Jose:

Kamera: Tomo Brzin
Montaža: Miran Bratuš
Ostalo: Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
15 x komentirano