14. september, 2008 | Vesna Lovrec

Ovadena Lipa

Dejan Kaloh o kazenskih ovadbah zoper Zagorca in Pečeta.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po tem, ko je Dejan Kaloh, vodja poslanske skupine Lipa v odstopu na medije poslal elkektronska sporočila, v katerih je poslance Lipe označeval za polmafijaše, smo mu v zvezi z njegovimi obtožbami zastavili nekaj vprašanj. Govorice, da tesno sodeluje z Janezom Janšo in Zmagom Jelinčičem je Kaloh zanikal. Zanimalo nas je tudi, zakaj se je odločil, da pristopi k Lipi, saj, kot je znano, je pred tem javno (s pisanjem bloga) podpiral vlado stranko SDS.

Še preden smo Kalohu zastavili katero od vprašanj, je za Vest v zvezi z njegovimi obtožbami zoper Saša Pečeta in Boštjana Zagorca povedal naslednje:

Vesna Lovrec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano
  • Turek je rekel/-la:

    Rušiti Janeza Janšo (oz. bolje rečeno njegov “duh”) niti ni ravno slaba naloga oz. pomaga k dobrobiti Slovenije :)

    Se pa strinjam, da umazana igra ni na mestu. Če v tem primeru seveda gre za umazano igro.

    Na volitve je pa treba it. Ne morš bit tolk dvoličen - kao, prej mi je šlo za Slovenijo, zdej se mi pa jebe.

  • IpseDixit je rekel/-la:

    http://web.archive.org/web/20080121040559/kaloh.blog.siol.net/2008/01/14/magla-svuda-magla-oko-nas-in-kravate-z-lipovim-listom/

    Magla svuda, magla oko nas… in kravate z lipovim listom…

    … je pred mnogimi leti pela ikona hrvaške glasbe Josipa Lisac. Štikl je še dandanes aktualen - tako v podnebnem kot v političnem kontekstu. Naši rojaki v prestolnici bentijo, da je megla tako gosta, da je ne prerežeš niti z nožem. BTW, to je bil tudi legendarni avizo Smuka iz istoimenske risanke. Da so v decembru imeli v LJ vsega skupaj samo 30 minut sonca, so govorili tudi poptevejevci. Ja, to more biti res morbidno in skoraj bi verjel, da deluje tudi na psiho. Po dveh vikend dnevih kopanja v soncu nekje-bolj-visoko (čeprav Štajerci nikoli nimamo nekih večjih problemov z meglo niti v dolini) in po namernem offu iz informacijskega ringlšpila, sem sinoči pogledal Vroči stol. Evo, še enih Smukov, sem si dejal.

    Neeeee, spet megla in meglice - nebuloze. O Poljšaku ne bi - je v nekem svojem čisto posebnem filmu. So pa zato za spust megle poskrbeli trije ex sns-ovci, zdaj Lipovci. Barbare Ž. T. mi je malo škoda; je dobra retoričarka, vsebinska na svojem področju in deluje iskreno. Upam, da si bo rešila kožo in smuknila pod okrilje kakšne stranke, dokler ji še držijo odprta vrata. Tandema Peče & Zagorac mi ni niti malo škoda. Poslanca, ki sta v parlament prišla predvsem po sreči in se lahko zahvalita, prvi - smrti poslanca SNS, drugi - da so ga po pomoti ploznili v izvoljivi okraj, nato pa sta v svojih mandatih prodajala predvsem meglo, populizem in rasizem, sedaj pa bi rada bila neskončno čista vest slovenske politike. Dajte, no… Tudi jaz jima prerokujem kratko politično prihodnost in skorajšnje izginotje s političnega prizorišča. Naploh pa je bila Pečetova poteza kratkovidna, otročja in za slovensko politično prizorišče povsem nepotrebna. Gre za povsem neužiten vsebinski balast, s katerim se te dni mučijo vsi mediji. Neke resne vsebine, ki jo toliko poudarjajo poslanci poslanske skupine Lipa, tudi danes nismo zaznali. Same retorične mahinacije v smislu ’kdo je koga’, oz. če se spomnimo na Josipine besede - magla svuda, magla oko nas. No, omenjeni tandem pa po svojem političnem zatonu, še vedno lahko prodaja vsaj kravate z lipovim listom, ki sta jih danes premierno nataknila okoli vratu…

    Objavil Dejan Kaloh, dne 14.01.2008 v Refleksije, Politika, Slovenija urgent

  • SM je rekel/-la:

    Sferični drekač.

  • šifra je rekel/-la:

    ..g zagorec je tudi meni (zelo) nekopentibilen..uporablja “gostilniško” retoriko….ker je borzni posrednik
    bi zelo rada kakšno mnenje o “državljanskih” certifikatih?.. kakšna “taktika” , način sta se je takrat “uveljavljavljali ” za njihovo “pobiranje”.!?

  • Empatik je rekel/-la:

    “Intelektualni doprinos” se v kontekstu Peče-Zagorac-Tavš-Kaloh … sliši jako neprepričljivo.

  • tiib je rekel/-la:

    Meni se pa zdi konveksnobilen. Kaj meniš, Šifra?

  • Joško je rekel/-la:

    Sta dve možnosti: ali je Kaloh trojanski konj, podtaknjen s strani bodisi Jelinčiča, bodisi Janše. Lepo se vidi iz njegovih člankov na blogu, da je pred vstopom v Lipo močno podpiral Janšo in pisal proti Pečetu. Seveda, možna je pa tudi druga skrajnost, da je vse le predvolilni šov Lipe, zato da bi bili v središču dogajanja in si kot žrtve zarote (Janšev model) nabrali politične točke. Kdo bi vedel…

  • Mirjana je rekel/-la:

    Močno dvomim v predvolilni šou Lipe, ker ga na takšen način ne potrebuje.
    Za Tauševo in Pečeta suvereno lahko trdim, da hudičevo dobro sledita sejam DZ, medtem ko velika večina tam sedi, pa jih še nikoli nisem slišala odpreti ust, če že, so v kakšnem kritičnem momentu prebrali tekst iz listka, in to več ali manj uspešno. Večkrat sem pomislila, kaj bi se zgodilo, če bi takšnemu poslancu nekdo podtaknil tekst iz opozicije,..a bi sploh opazil, da “strelja mimo”?.
    gospod Kaloh, napovedujete Lipi kratek političen rok, no jaz sem prepričana, da v tem mandatu mora priti v parlament, je imela premalo časa za kaj več,…edino, kar mi ni jasno je kaj sta počela v sns tako dolgo… kar se pa vašega teksta in neprepričljive zgodbe tiče (če upoštevamo postopaštvo plemenitega, ki svojega priskledništva z koalicijo niti ne skriva več ter njegov žaljiv ton do bivših kolegov)..predpostavljam, da ste svojo nalogo opravil..če dobro in kredibilno, bo pa čas na volitvah pokazal.
    pa lep pozdrav
    p.s.
    na obali piha veter…končno!
    .)
    Sprejemam drugačnost, sprejemam marsikaj, česar pa ne prenesem so izdajalci…in na kraju tisti stari, nekoliko vulgaren rek za nekoga…ki pa še vedno drži,..ko izda ta je pi**a.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Udbovsko lipovsko zalego bo v dobrem tednu za vselej konec.In v Sloveniji bo ena udbovsko-murgeljska obskurna strančica manj.Sen že veselim.

  • vrana je rekel/-la:

    Agent plesnivega zmazka.

  • bostjan je rekel/-la:

    ta MALI - palček iz Murgel

  • bojan je rekel/-la:

    Kaloha bi bilo škoda, če ne bi ostal v politiki. :)

  • Faca je rekel/-la:

    Daj Slon, poleti. Kaj si ti nor, kako sprenevedanje..

  • Rado je rekel/-la:

    Od srede že ne spi Kaloh.
    Od strahu.

    Ubogi Dejan.

  • šifra je rekel/-la:

    @ tib
    samo “čudne” slutnje in občutke imam… odgovorov .niti slučajno!
    morda, si ti bolje po/učen!?

  • Vanja je rekel/-la:

    Packi, hoteli so diskreditirati in zrušiti Janeza Janšo je Kalohova mantra. Za vsak slučaj, če bi janša preslišal, jo ponovi vsaj še petkrat. Poleg tega s etudi uporabljati izbran govor in uporablja besede, ki niso na mestu in izzveni izumetičeno in blefersko. Bedna drtžava kjer lahko tudi takšne pokveke pridejo do besede, who the fuck is Dejan Kaloh in why the fuck nas posiljujejo s tem bolnikom?