28. september, 2008 | Luka Culiberg

SDS je stranka vrednot

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Prijatelji, Slovenci, rojaki! Volitve so mimo, a ne še čisto. Potem ko je Ljubljana porazila ostalo Slovenijo, čakamo še na finalno tekmo Ljubljana : Argentina. Saj tako nekako to gre, oziroma tako nekako naj bi to razumel predsednik vlade Janez Janša, kajne? Mi smo seveda prepričani, da temu ni tako. Ker Janez Janša vam je častivreden mož.

In SDS je stranka vrednot.

Tako je namreč premier poudaril v svojem povolilnem pismu svojim volivcem. Lepo! Nas veseli. Saj kar se tiče gospodarskih, finančnih, okoljskih, zunanjepolitičnih in podobnih zadev, stranke tako ali tako ne kažejo prav velikih razlik med sabo. Vse se zavzemajo za razvoj, konkurenčno tržno gospodarstvo, pravno državo, demokracijo, bla bla bla. Zato je sicer nekoliko nenavadno Janševo navajanje nekega tujega časopisa, da se v Sloveniji na oblast vračajo komunisti, saj so s stališča resnega komunista vse izvoljene stranke nepoboljšljivo buržoazno-kapitalistične. A ker sami nikakor ne dvomimo v moralno držo predsednika vlade in njegove stranke, dopolnimo Janeza Janšo, ki je nedvomno želel navesti, a je pozabil, da je pred kratkim v tujih medijih pisalo tudi, da reakcija slovenske vlade v zadevi Patria “smrdi po stari jugoslovanski tradiciji” in še opozorilo, da “zdaj vendarle živimo v EU, Slovenija!” Človek res več ne ve, ali se v Sloveniji komunisti vračajo na oblast ali odhajajo z nje?

Toda SDS je brez dvoma stranka vrednot.

Janez Janša je po volitvah svoj Abecedarij za diskreditacijo notranjega sovražnika dopolnil z nekaj novimi gesli. Na straneh knjižice poleg gesel, kot so sproščenost, tajkun itn. v najnovejši izdaji najdemo še izraza tranzicijski trojček in boter iz ozadja, ki smo jih samo v parih dneh po volitvah slišali že stotič. Toda pri tem nam nekaj ne gre v račun. S tem “tranzicijskim trojčkom”, ki ga z ene (leve) strani podpirajo tajkuni, z druge (leve) pa botri iz ozadja in ki tudi po mnenju tujega tiska pomeni vračanje komunistov na oblast, si je Janez Janša želel v koalicijo? Preberimo še enkrat odlomek iz njegovega pisma:

“Velika razvojna koalicija, kamor bi poleg naših partnerjev v dosedanji vladni koaliciji povabili tudi katero od strank tranzicijske levice, je tako postal malo verjeten projekt. Zaradi ideološke delitve, ki jo je vsiljevalo ozadje tranzicijskega trojčka in njihove politike izključevanja, čaka Slovenijo obdobje vračanja v preteklost.”

Janša bi torej te “komuniste”, skupaj s tajkuni in botri iz ozadja, ki bodo, kot vsi socialisti, zapravljali presežke, ki so jih ustvarile desno-sredinske vlade, povabil v svojo koalicijo, če bi še enkrat postal mandatar? Tudi tu se mu je brez dvoma zareklo, saj nikakor ne verjamemo, da bi to zares storil. Konec koncev Janez Janša vam je častivreden mož.

In SDS je stranka vrednot.

Blok “tranzicijske levice” po besedah predsednika vlade ne nastopa samostojno, pač pa ima v ozadju botre. “Ti so se v zadnjem tednu pred volitvami dodatno angažirali in mobilizirali dodatno volilno telo,” še pravi Janez Janša. ??????? Nismo še slišali, da v kakšni demokratični državi ugledni politiki (v našem primeru prvi in dvakrat z veliko večino izvoljeni predsednik Slovenije in z veliko večino izvoljeni župan Ljubljane - za domače “botra iz ozadja”) ne bi javno podprli politične opcije, ki jim je blizu. To je najbolj običajna praksa vsake demokratične države. In Janez Janša je demokrat. Res mu nekateri podtikajo, da rad govori o “slabih” rezultatih demokratičnih volitev, kot na primer na zadnjih predsedniških volitvah, da dvomi v rezultate sedanjih, da hujska, kako je Ljubljana premagala ostalo Slovenijo, a to niso nič drugega kot zlonamerna nagajanja njegovih nasprotnikov. Janez Janša je globoko v sebi nedvomno demokrat.

In SDS je stranka vrednot.

Četudi je običajno, da ugledni politiki in bivši politiki javno podprejo svoje favorite, pa je manj običajno, da po slovenskih vaseh straši prekletstvo smrtnega greha, če bi slučajno na volitvah obkrožili napačno številko. Mimogrede, tudi o tem so poročali (in se nam verjetno smejali) v tujih medijih, pa je Janez Janša to spet pozabil omeniti, a ponovno mu tega ne gre zameriti, saj je bil volilni dan stresen in naporen. Stres in šok volilnega izida pa sta botrovala (vsaka podobnost z botri je zgolj naključna) še eni nenavadni izjavi Janeza Janše, namreč, da če bo volilni rezultat ostal tak, kakršen je, to pomeni, “da je Ljubljana premagala ostalo Slovenijo.”

Janez Janša je demokrat in zato ve, da Milan iz Ljubljane lahko odda en glas, Zoran iz Ljubljane enega, mamka s Ptuja enega, atek iz Kranja enega in tako naprej. Nato preštejemo kdo jih ima več in tisti z največ glasovi je zmagovalec. Kajne? Rečeno je bilo tudi, da so bogati premagali revne. Tudi tega ne razumemo povsem. Tajkun Boško ima en glas in zadnji delavec v Pivovarni Laško ima enega. Na volitvah njun glas šteje enako. Ljubljančan ali Mariborčan, bogataš ali revež, vsi imajo v demokraciji en glas. Statistični podatki, ki bi jih Janez Janša lahko navajal, so recimo izobrazbena struktura volivcev, ki kaže, da ima 43,1 odstotka volivcev SD višjo izobrazbo ali več, med volivci SDS pa jih ima višjo izobrazbo ali več le 33,2 odstotka. Ali pa, da je za SD glasovalo 53,7 odstotka žensk, za SDS pa 49,2 odstotka. In vendar ne bomo zdaj govorili, da so bolj izobraženi premagali manj izobražene, ali da so ženske premagale moške, kajne? Ženske, moški, bogati, revni, tajkuni, botri, župniki, farani, izobraženi, neizobraženi, vsi se na volišče odpravijo z enim samim glasom, ki šteje natanko toliko kot glas drugega. Janez Janša to ve, zato vsega tega, kar je izrekel, ni mislil resno.

Janezu Janši se v stresnih in napornih trenutkih rado zareče kaj o “slabih” rezultatih, zmagoviti Ljubljani, botrih iz ozadja, a tega ne smemo vzeti zares. Konec koncev v takem predvolilnem okolju ni lahko ohranjati častivredne drže in dobrega volilnega rezultata. Dr. Tone Jerovšek iz “Zbora prvorazrednih razumnikov”, ki so podprli stranko Janeza Janše (oni niso botri iz ozadja, njihova nesebična podpora prihaja iz ospredja), je razumniško ugotovil, da je za poraz krivo tudi dejstvo, da desnica ni imela svojega medija. Seveda se popolnoma strinjamo z ugotovitvijo dr. Jerovška (kako tudi ne, saj je razumnik), da razni brezplačniki, ki so po volitvah očitno že usahnili, niso mediji, pač pa propagandni pamfleti, in da mora ob branju le-teh še najbolj goreči privrženec aktualne vlade vsaj zardevati, če ne že naglas protestirati. Takih časnikov si predsednik vlade ne zasluži in tudi razni Reporterji in Demokracije mu ne delajo ravno usluge. V glavnem, z drugimi besedami je dr. Jerovšek želel povedati, da tako imenovana desnica sicer ima svoje medije, a se ne more ravno hvaliti z njimi. In v takih razmerah, ko ti ugled spodkopavajo lastni pristaši, ni enostavno ohranjati dobrega volilnega rezultata in tako je le dober odstotek zaostanka za Socialnimi demokrati pravzaprav izključno zasluga sposobnosti Janeza Janše. Kljub nerodnostim njegovih privržencev je namreč sam globoko v srcu vseeno demokrat z dušo in telesom. Ne pozabimo, Janez Janša vam je častivreden mož.

In SDS je stranka vrednot.
 
Luka Culiberg

P.S. Pravkar je mimo priletel slon. 

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
59 x komentirano
  • t-h-o-r je rekel/-la:

    IT’S OVER NINE FUCKING THOUSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND

  • samo je rekel/-la:

    bravo, luka!!

  • SCARFACE je rekel/-la:

    Tisto za slona verjamem, ostalo pa tako, tako….
    Dobro napisano, Luka.

  • Res je rekel/-la:

    ja, res so stranka vrednot…samo kakšnih?

  • kricert je rekel/-la:

    Zelo dobro spisano.

  • xxx je rekel/-la:

    Če so bili kratkotrajniki propagandni pamfleti… kaj je šele to lol.

  • zbik je rekel/-la:

    Nekaj za analizo teh vrednot (medek, zate):

    http://www.archive.org/details/ThePowerOfNightmares

  • sioxxos je rekel/-la:

    Shizofrenija z Janezom Janšo se nadaljuje tudi po volitvah… Janša to, Janša ono, Janša je rekel to, Janša ono, Janša misli tako, Janša ne misli, Janša je, Janša ni….

    … še ko bo fizično mrtev, bo Janez Janša hranil shizofrenost t.i. levičarjev…

    Luka & Co… verjamem, da sami tega ne vidite, ampak … bolni ste.

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    Ja, ja. Urša že pakira kovčke in se ogleduje za naslednjim stebrom opore. Iz evolucijskega stališča je Urška uspešen natikač. Pazi se Barbara…

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    sioxxos: a si kdaj pomislil, da firer sam generira taka pisanja in razmišljanja. Kdo govori o slonih, botrih, tranzicijskih teh in onih, tiska brezplačnike, je menjal vse njihove za naše itd. Daj no malo poglej okrog sebe in nazaj.

  • medek je rekel/-la:

    No, tole se pa da prebrati, Nežmah mi pa dela probleme s prebavo.

  • ervinator je rekel/-la:

    “Statistični podatki, ki bi jih Janez Janša lahko navajal, so recimo izobrazbena struktura volivcev, ki kaže, da ima 43,1 odstotka volivcev SD višjo izobrazbo ali več, med volivci SDS pa jih ima višjo izobrazbo ali več le 33,2 odstotka.”

    Tole zagotovo ne bo držalo. Avtor ne zna brati statistike.

    P.s.: Pravo razmerje je še bolj v škodo SDS.

  • miško je rekel/-la:

    Bemti, bemti!!

    Janez Janša je častivreden mož, vi pa takole o njemu!!! Nič boljši niste kot Finci! ;-))

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Luka, take stvari v najbolj kulturno komunajzerski državi ne smeš govoriti!!!

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    # ervinator pravi:
    28. september, 2008 ob 11:40

    “Statistični podatki, ki bi jih Janez Janša lahko navajal, so recimo izobrazbena struktura volivcev, ki kaže, da ima 43,1 odstotka volivcev SD višjo izobrazbo ali več, med volivci SDS pa jih ima višjo izobrazbo ali več le 33,2 odstotka.”

    Tole zagotovo ne bo držalo. Avtor ne zna brati statistike.

    P.s.: Pravo razmerje je še bolj v škodo SDS.

    Statistike so bile “STROKOVNO” OPRAVLJENE S STRANI VRLIH PROFESORJEV NA HUMANISTIČNIH VEDAH, KJER JE VSE NADSTRANKARSKO TUDI PODELJEVANJE KADROV, DELOVNIH MEST ITD. , , ha, ha, ha, ha…

  • miško je rekel/-la:

    Ne morem verjeti kašne neumnosti pišete o njemu, res ne. Cerkev razmišlja, da bi ga še za časa življenja proglasila za prvega neverujočega svetnika (t.i. temnika), vi se pa norčujete iz njega. Fuj in fej! Sram naj vas bo! ;-))

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Ali bi mi kdo (racionalno in statistično neoporečno, same številke brez komentarjev) poišče število državnih uslužbencev v parlamentarni levici, predvsem SD in poslanski skupini mstalinistov?
    Hvala

  • sioxxos je rekel/-la:

    sproščena slovenija: ko nekdo trdi, da je nekdo drug kriv, da ti ves čas govoriš samo o njem…. samo dokazuješ svojo shizofrenost… to so osnove…

    vsem pa, ki žalite desnico z intelektualnostjo oz. nižjo izobrazbeno strukturo desnih volivcev… takšne žalitve so nevarno igračkanje… ker potem bi lahko tudi desnica vam očitala, da ste zmagali izključno zaradi večine priseljencev iz bivše Jugoslavije, ki so glasovali za levico. In izobrazbena struktura le teh verjetno tudi ni ravno v potrditev vaših mačo izjav o intelektualni superiornosti levice nad desnico. Na široko odpirate vrate nestrpnosti… očitate jo pa tistim, ki jih imate za nižjo raso… in to vse samo zaradi shizofrenije do janeza janše… res so vam oprali glave in vcepili, da je za vse vaše osebne frustracije kriv en človek…

    lp

    p.s. Janez Janša je vaša hrana in vsakdo, ki ga ne pljune v obraz, je njegov oproda in neumnež…. ja, in vi niste shizofreni… lol

  • nadja je rekel/-la:

    ..Samo tega ne razumem, zakaj se še potem, ko je Janša izgubil, tako zelo cinično (ker to ni duhovitost) zaganjate vanj? Najbrž je moderno pri mladini, da si cinik - in z jato drugih tekmuješ, kdo bo poraženca bolj “duhovito” zatrl in dokonca zbrcal stran, da vam ne bi bilo treba začeti misliti s svojo glavo!

  • zbik je rekel/-la:

    @konec (demokracije) / 28. september, 2008 ob 11:50

    http://www.dvk.gov.si/

    nato klikni na VSOTPI
    in že dobiš menu za lilste kandidatov. Tam dobiš njihovo izobrazbo in delovno mesto, pa si štej …

    Hvala!

  • miško je rekel/-la:

    Draga moja Nadja!

    V nadaljevanju ti bom poskusil opisati vzroke za moje pisanje zgoraj, ki te je, če se ne motim malce spodbodlo ali pa vsaj zmotilo.

    1.) Uporabil sem slog komunikacije, ki ga ves čas političnega delovanja v samostojni Sloveniji prakticira g. Janša (beri: zaničljiv cinizem).

    2.) Ponorčeval sem se iz občutljivosti prej omenjenega gospoda, če mu kdo “nastavi ogledalo”, slika v ogledalu pa se ne ujema v popolnosti z njegovo predstavo o sebi.

    3.) Ponorčeval sem se iz ljudi, ki slepo verjamejo v popolnost, brezmejno poštenost, in skrb za blagor soljudi, da jim ni tuja niti misel na beatifikacijo prej omenjenega.

    4.) G. Janša je že nekajkrat podlegel skušnjavi, da je svojim preteklim dejanjem kasneje pripisal povsem drugačno vsebino in pomen kot je bilo povsem očitno v trenutku izvršitve dejanj (primer: odnos JJ- Drnovšek). Mimogrede sem ošvrknil tudi to njegovo lastnost.

    5.) Nesposobnost g. Janše, da se sprijazni z dejstvi, ki mu niso v prid kot npr. izid letošnjih volitev.

  • miško je rekel/-la:

    PS: Moja glava je namenjena izključno premlevanju mojih misli in nikoli ne dopustim drugim, da mislijo namesto mene. Tudi brcanje ni v moji navadi. Prav prijazno bitje sem, res. Upam, da tudi ti.

    Pa prijetno nedeljo ti želim.

  • Q_ je rekel/-la:

    Nadja, zelo preprosto!

    ĐĐ je tisti, ki ne zna sprejeti poraza. Namesto, da bi rekel, da je potrebno zagotoviti nedvoumne volilne postopke za naslednje volitve, hkrati pa priznal poraz, v želji po čudežni spremembi poskuša oblatiti celoten volilni postopek.
    Skratka on je pred državo in pred spoštovanjem osnovnih pravil političnega bontona,….

    Kaj v resnici pomeni državotvorna drža in spoštovanje ustavne ureditve, je pokazal Al Gore. Ta je priznal poraz in čestital Bushu, čeprav je bil poseg vrhovnega sodišča izredno problematičen.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    zbik,
    hvala!

  • nadja je rekel/-la:

    Miško, nisem prebrala vseh postov, tudi tvojega ne! Moje pisanje leti na objavljen članek. O komentiranju posameznikov imam svoje mnenje in hitro ločujem zrna od plev!

    Q, ne poznam tvojih osebnih kratic, zaradi mene lahko voliš Al Gora, samo prej moraš v Ameriko.

  • severnik je rekel/-la:

    Vse vrednote JJ in SDS-a so zelov vidne. Bili smo zelo sproščeni in bogato dobro živeli,mar ne??? Kaj nam je ostalo dobrega pod vladavino SDS-a in njegovega vsemogočnega JJ?? Nič! Zasra… so ves politični kapital,ki so si ga pred 4 leti ustvarili. Postali so razdiralci.ločevalci švercerji,koruptivni, tajkuni,delitveni stroj za naše in vaše,na verne in neverne, na katolike in druge!!!! A je to vse kar premore SDS v sloveniji,še bolj pa njen ideolog JJ? Kaj vse je bilo obljubljeno pred voltvami in v sami kampanji? Da bodo združevali,povezovali spoštovali demokratičnost in pravni red. A glej ga zlomka,takoj po volitvah še poraza niso sposobni prenesti,še na soočenja niso sposobni z argumenti priti.Diskvalificirajo še naprej,se igrajo z svojimi na desnici kot miš z mačko,ki jo hoče ta ista miš preslepiti vendar mačka bo jo prej ali slej tudi pojedla. Kaj pa o pljuvalniški časopisih niti besede niso sposobni povedati,še najmanj pa to da so bili naši in financirali so jih njihovi botri z orožarskim in šverc denarjem! Kaj se je zdaj stemi papirnatimi sloni zgodilo? Kje so?? So mar odleteli v Australijo??
    Kaj se sprenevedjo,kaj si pa mislijo,a si sami nevemo mar podobo svojo ustvariti? A smo res tako postavljeni v položaj,ko nas lahko imajo samo za norce??.So mar res usahnili?? Človek ne razume dejstva in nemorem mimo resnice,JJ je nevaren politik, je vojak!!!! To so ugotovili tudi drugi priznani in ugledni Slovenci, tudi tisti ki so pred leti bili skupaj z njim v Demosu in v stranki.In na koncu koliko je v SDS-u bivših komunistov,tranzicijskih rdečkarjev,kot jih rad imenuje? A JJ ni bil nikoli član ZKS in ZKJ??? Še kakšen zato pa se pre prelevil v Ultra desničarja,sposobnega ustrahovanja drugače misleče in njemu nenaklonjene.To je njegova podoba. Če ja stranka SDS stranka vrednot,kaj smo pa mi ostali ki smo drugačni vendar Slovenci??? Vendar verodostojni in marljivi državljani.Odgovor……

  • grega je rekel/-la:

    Janez Janša je bil omladinac in skojevec, ki jezaradi svojih predsodkov zasovražil najprel kot obramboslovec JNA kasneje pa še vse drugo, na oblast je prihajal kot spoštovanja družinski oče, ki se je kot premier izkazal s spremljevalko ali po domače “escort hosteso”, ker se je govorilo, da sta z Zverom zelo intimna, toliko, casha si je preko prijateljev nabral dovolj, da ne rabi več Slovenije, z denarjem bo šolal otroke precej brezskrbno, no drugiča pa še kaj več tudi o tem, da ima tudi on Romske korerine, …

  • ekspres reporter je rekel/-la:

    konec drekokracije@ upam, da si v ponedeljek vzameš čas in stopiš do psihiatra. Morebiti boš imel srečo in se tam srečal s svojim ljubljenim in bolnim Janezom.

  • sveti gral je rekel/-la:

    Če veliki stezosledec po poteh AVNOJA, kandidat za predsednika zsms,( a je bil bolj papeški od papeža - beri radikalni komunist), ne bi v svojih firerskih govorih ,svojim vojakom revolucije in vernikom s spranimi možgani ponovno nakladal o temeljni rdeči barvi ,botrih iz ozadja in o Slovencih , ki so se zmotili pri obkroževanju kandidatov in bi jih bilo potrebno zamenjati, bi bila ta stran prazna in mnenja mnogih bi bila usmerjena v popolnoma drugo smer.

  • miha je rekel/-la:

    in avtor luka je komunajzar napumpan s strani svojih staršev, ki so dobro vozili že v prejšnjem sistemu… samo njega so zavozili, da je sposoben nebuloznega razmišljanja, ki je vredno Vestine objave. :S

  • nesesekirat je rekel/-la:

    JJ je pač JJ in iz svoje kože ne more. Enak slog komentiranja volilnega izida bi imel, če bi poraz doživel kot “firer” levice, le komuniste bi zamenjala kakšne druge barve “pošast”. Tak pa je samo zato, ker so mimo njega leteli sloni in ga zgrešili. Na 18.strani Dnevnika z dne 27.9.2008 (upam, da mi avtor g.T.Mastnak poslužitve njegovega komentarja ne bo zameril) namreč lahko preberete in se podučite (kot sem se sam), kaj leteči sloni pomenijo-nastopajo pa v francoskem stripu Jean de Brunhoffa o osirotelem slončku,ki iz džungle odide v Pariz na šolanje. Ko pa umre stari kralj ga pokličejo nazaj in postane slonji kralj. Po dolgih letih vladanja kralj ugotovi, da z vladanjem nekaj “ne štima” in kot skrbnemu vladarju to ni vseeno. Pa se mu v sanjah prikažejo štirje veliki leteči sloni, ki preženejo tegobe in nesreče. Ti sloni so po imenih Pamet, Potrpežljivost, Učenost in Pogum. In ker je te slone nenadomestljivi vladar JJ samo videl leteli mimo, niso pa se ustavili pri njemu je, kakršen je. Bog mu pomagaj (in nam, “podanikom”), ljudje okrog njega mu verjetno ne morejo (UPAJO !).

  • Gregor Golobič je rekel/-la:

    JJ je pač zahteval od ljudi, da delajo. In to ga je stalo volitev. Brezveze je delati. Bolje se je na budžet pripopat. In nekaj intelektualistično pisarit tja v tri dni. Pubec, ki pa to piše, pa pomoje še nikoli ni delal.
    Pa lepi pozdrav v Ljubljano,

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Očitno je nekatere tako prevzel naš “slon v trgovini s porcelanom”, da jih ne bi “premaknila” cela čreda letečih slonov.

  • kinky tone je rekel/-la:

    Jaz sem za naše.

  • sveti gral je rekel/-la:

    JJ je zahteval da delajo le določeni ljudi, svojim pa je zrihtal sinekuro, nagrade in napredovanja. Dokaži vsaj z enim argumentom , da dejstva ki jih je avtor napisal v tekstu ne držijo. Pa lep pozdrav Gregor G.

  • petra je rekel/-la:

    quote levi kolumnist: Nismo še slišali, da v kakšni demokratični državi ugledni politiki (v našem primeru prvi in dvakrat z veliko večino izvoljeni predsednik Slovenije in z veliko večino izvoljeni župan Ljubljane - za domače “botra iz ozadja”) ne bi javno podprli politične opcije, ki jim je blizu.

    zoki ni podprl stranke… ampak je sklical tiskovno konferenco in se izrekel proti Janezu Janši, ker mu je dal nogo v Mercatorju, s 60imi milijoni v Ljubljani in še kje.

    Od kje ta Luka pobira ideje in je na koncu še prepričan da ima prav in je vredno spacat vse te prebliske v eno kolumno in na koncu jo urednik Vesti še požegna pred objavo?

  • sveti gral je rekel/-la:

    Daj no Petra , kaj pa desni razumniki, ki so javno pozivali na linč levice, imenovali so jih za tretje kategornike in to akademik Kos, Jambrek- visokošolski tajkun in nadpovprečen Jerovšek. Da o nebulozah , ki jih je tvezil AVNOJSKI stezosledec in njegove ovce, ki so dokazano popušile na volitvah.Pa brez zamere in samo malo razuma v glavo.

  • tomazh je rekel/-la:

    Verjetno smo različnih mnenj o Janši, upam pa, da smo enotni, da neizvolitev Rupla ne bomo problematizirali.

  • BoLe je rekel/-la:

    > Nadja: ..Samo tega ne razumem, zakaj se še potem, ko je Janša izgubil

    Mogoče ker še vedno govori, da ni zmagal in ne, da je izgubil? :) Skromni Pahor pa ravno obratno. :))

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    sioxxos: domov si ga odpelji in se lepo imejta…

  • Norbert je rekel/-la:

    odlična analiza. podpišem vsak stavek.

  • lucko je rekel/-la:

    @sveti gral:

    To ni bil Gregor Golobic, ker se podpisuje drugace in ima link na zares… To ga en fejka…

  • dugi je rekel/-la:

    Mislim, da je avtor malo preveč obseden z JJ. Dejstvo je da je bil JJ “prvič” na oblasti in je naredil preveč napak. Zato je tudi izgubil te volitve. Naj malo premisli, čez 4 leta bo pa znova probal. Upam, da bo se bo kaj naučil iz svojih napak. Zdaj pa naj “levica” proba kaj pametnega narediti. Če bodo, potem jih bom spet volil.

  • JoJo je rekel/-la:

    Pozivanje na volitve proti JJ, kaj je tu spornega, kot da JJ ni pozival naj zanj volijo, ce je tako ljubljen, raje ze noben Jankovic ne bi mogel prepricat.. pa ljubljana proti ostali sloveniji, kak psihopat moras bit da se moralno tako nizkotnih prijemov posluzujes. Glas je glas, ni lj proti slo…

    Janso narocit pri psihiatru.

  • miro je rekel/-la:

    Odličen članek, zelo dobro argumentiran. To, argumente, pa pogrešam pri komentatorjih, ki pravijo, da navedbe ne držijo. Očitno se napisanega ne da demantirati.

  • Mateja je rekel/-la:

    And Brutus is an honorouble man.
    So are they all, all honorouble men.

  • analitik je rekel/-la:

    Upam, da vest ne bo postala, samo še ena od dislocirana enota Mladine, kar žal vsebolj ugotavljam.

    Je predobra in tisti, ki smo se naveličali histerično paranoidnega odnosa do JJ, od nje pričakujemo precej več kot samo to. Pričakujemo preveč?

  • Kmet je rekel/-la:

    Muj prjatu bi reku “isto sranje drugo pakovanje”. Ma kej ste prou obsjedeni ratali z Janšo? Dejte se rajši mau dela primit pa nehijte bluzit. Zatu ki zdej je on kukr de v opoziciji. Prpravte se raji de buste začeli novu oblast kritizirat.tu nej več zanimivu. Kaj čmo, takle mamo!

  • Q_ je rekel/-la:

    @ Nadja!

    … spodobi se, da najprej prebereš predhodnikov zapis, ga poskušaš razumeti, šele nato pa odgovarjaš.

  • marjetica je rekel/-la:

    Res pronicljivo pisanje,ki zadene v srž problema JJ,čestitam!
    Tisti,ki se oglašajo po nalogu pa imajo seveda v demokraciji to pravico!

  • marjetica je rekel/-la:

    Odlično,pronicljivo,zadetek v srž problema,ki je Janez janša.
    Tudi tisti,ki drugače mislijo,to lahko,saj smo v sproščeni Sloveniji,mar ne?

  • tara je rekel/-la:

    Čestitke za članek. Če bo Pahurju uspelo Janšo in njegove ovce naučit normalne komunikacije (brez žalitev, zlorabljanj statističnih podatkov, strašiti ljudi s smrtnim grehom, iskati zarote proti JJ…) bomo končno sproščeni v lastni državi, za katero se je boril tudi JJ. Njegovo obnašanje je res vse bolj shizofreno.

    Slovenci si zasulužimo delati v miru, delati v državi, kjer predsednik vlade ne bo rinil v ospredje povsod in za vsako ceno. Zakaj je JJ moral biti govornik na državnih proslavah, ko imamo legitimno izvojenega predsednika. To so pokazatelji njegovega bolnega jaza. Dobro, da je v svoji ministrski ekipi imel tudi kakega strokovnjaka, drugače bi v teh 4 letih naredil še več škode. Predsednik Turk bo končno lahko brez vmešavanja predsednika vlade v miru opravljal svojo funkcijo. Verjetno mu Pahor ne bo odvzel denarja, tako kot je Janša to storil Drnovšku, ob smrti pa je Drnovška povzdigoval v zvezde.

    Dejstvo pa je, da JJ ostaja politična stalnica, dokler bo živ. Upam le, da bo ostal v opoziciji za vedno.
    Danes bo padla kocka in upam, da bo tudi JJ dojel. Ali bo težil s sodiščem? No, pri JJ je to res možno.

  • medek je rekel/-la:

    Veliko bi se lahko naučili od koroškega glavarja Haiderja, ki se redno udeležuje prireditev, hodi med ljudi, na tromeji celo povabi v gostilno na kozarec piva, in vsi slišijo, da je dedec, ki da za pijačo. Pri nas takega populizma manjka, razen Zveze borcev in Kučan-Jankovićeve struje nimamo populistov. Populizem pa je zelo pomemben sestavni del politike.
    Stane Granda, zgodovinar in predsednik programskega sveta RTVS, v Reporterju
    http://razgledi.net/blog/2008/09/29/stane-granda-o-haiderjanskem-populizmu-in-nsi/

  • Kmet je rekel/-la:

    Ma kej je s tabo tara, si ti ana na juriš eldeesovka al kej? Kukr se meni zdi problem od pahorja nej janša ampak golobič. Inu če ga ne bu malu utišou še dugu ne bomo živeli u sproščeni državi ma nanka u miri! Ma tvoje razmišljanje je še bl primitivnu kukr od kacga kmeta! Kaj čmo, takle mamo!

  • sveti gral je rekel/-la:

    Člouk mona ne rata,člouk se mona rodi

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    # sveti gral pravi:
    30. september, 2008 ob 16:27

    Člouk mona ne rata,člouk se mona rodi.

    Živ dokaz., ha, ha, ha, ha.

  • francka je rekel/-la:

    Za božjo voljo nehajte že enkrat z Janšo.Saj je vendar izgubil volitve in nova oblast bo vse popravila,saj ima že 12-letne izkušnje/Rop,Cvikel,Potrč,Gaspari,Potrata,Pečanova itd./.Ker so edini sposobneži v tej državi ne bo noben problem popraviti napake bivše vlade,ki v 4-rih letih le ni mogla vsega zafurati.Kar pa je bodo visokointelektualni in najbolj sposobni takoj popravili.Od zdaj naprej ni razloga za pesimizem in malodušje.Vse bo tako,kot mora biti.Visoke plače,pokojnine,svoboda tiska in še kaj/.Prav nobenega razloga za pesimizem ni.Če pa bo kaj narobe pa bodo krivi zunanji dejavniki in ne vlada,ki je bila tokrat kriva za vse.Volilci,ki so Janšo volili v tako visokem številu pa sploh ne vedo kaj delajo,saj so intelektualni debili in jih ni mogoče jemati resno.Mogoče pa bi jih bilo potrebno poslati na kakšno prevzgojo ali celo na psihijatrijo,da ne bodo počeli več takih neumnosti in volili nesposobneže,kot je Janša.Le veselo in z optimizmom v nove čase,polne blagostanja in sproščenosti.

  • špelca je rekel/-la:

    Malo pozno, vendar nikoli ni prepozno. Poznam člana SDS, zelo premožnega, ki ima že svojo ulico, pa bi se človek tudi lahko vprašal: “Ali ni dovolj, da je pri tem veliko zaslužil”?