16. oktober, 2008 | Denis Sarkić

Hočejo enakopravnost

Karel Erjavec o prekinitvi pogovorov o koaliciji in svojem stolčku.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik DeSUS Karel Erjavec je v izjavi za medije povedal, da so pogajanja glede vstopa v vlado začasno prekinili zaradi neenakopravnega položaja njegove stranke v pogajanjih. Povedal je tudi, da se lahko zgodi, da DeSUS ne bo v novi vladi. “Pričakujemo drugačen način pogajanj in dogovarjanja,” je poudaril Erjavec.

Erjavec je povedal, da je bil njegov današnji sestanek s Pahorjem zelo kratek. “Prvi stavek je bil, da lahko izberem katero koli ministrstvo si želim, ne morem pa biti minister za obrambo,” je pojasnil in dodal, da gre za ultimat in izključujočo potezo, ki ni v skladu z načelom enakopravnosti. “Če gredo pogajanja v takšno smer, da so postavljeni ultimati, potem nima smisla, da se pogajamo naprej,” je poudaril. DeSUS se bo o tem, kako naprej, odločala v ponedeljek, ko bo zasedel izvršni odbor stranke, je pojasnil Erjavec. Na vprašanje, ali se lahko zgodi - če bosta on in Pahor vztrajala na svojih stališčih - da DeSUS ne bo v koaliciji, je odgovoril, da se to lahko zgodi. Stališče DeSUS je, da stranka obdrži položaje, ki jih že ima, je pojasnil Erjavec in dodal, da je stranka enotna.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
67 x komentirano
  • ProPolis je rekel/-la:

    “Desus naj obdrži položaje, ki jih že ima”?!? Res, sila vojaški jezik. Očitno je to pozicijska vojna.

    Po vseh strankah, službah in morda še čem, ki jih je doslej zamenjal Erjavec, mu pa resnici na ljubo res ne bi smel biti problem pristati na še eno karierno eskapado.

    Se pa sprašujem:
    1. Če ima obrambno ministrstvo res tako silovit pomen za naše gospodarstvo, kakor je očitno še nedologo nazaj trdil Erjavec (http://www.mladina.si/tednik/200447/clanek/slo-tema–ali_h_zerdin/), potem pa se res vprašamo, kako da Erjavec ni uspel Slovenije rešiti pred aktualno gospodarsko krizo.
    2. Če so slučajno res osrednje Desusove programske točke položaj upokojencev, zdravstvo, sociala ipd, se sprašujem, kaj vraga sili(jo) v ministrstvo za obrambo. Je to povezano ne le s slovenskim gospodarstvom, ampak tudi s socialo, zdravstvom, upokojenci?

    Prav zanimivo je brati Erjavčeve in Desusove traktate izpred par let, s čim so utemeljevali, da si želijo obrambno ministrstvo.

  • Rom je rekel/-la:

    Gospod Karel Erjavec, modrost pomeni tudi, da ni potrebno kot mali deček vstrajati in trmariti
    na dejstvih , za katere vsi menimo, da je bolj politično modro, sprejemljivo in kultivirano, da se umaknete in ministrstvo za obrambo prepustite spremembam. Mi bi radi videli žensko na tem ministerstvu?

    Za vas pa je dovolj dobra izbira na ministerstvu, kjer boste zares lahko več naredili!
    Nasvet je resnično dobronameren.
    V primeru, da ne vstopite v koalicijo, prosimo, verjemite nam, to je za vas definitiven politični konec.
    Hvala.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Desus je obravnavan enakopravno. In tudi njen predsednik. Ni higienično, da (politični) ministri obdržijo resorje po temeljitih političnih spremembah. Tudi strokovnjake se menja po temeljitih spremembah tehnologije…

    Torej manjšinska vlada, g. Erjavec?

  • ervinator je rekel/-la:

    Če se je Kresalova že večkrat uklonila (predsednica parlamenta, podpredsednica parlamenta, podpredsednika premierjja ministrica za gospodarstvo, ministrica za pravosodje), bi se lahko tudi Erjavec nekoliko uklonil. No, pa saj se bo, ampak lahko bi pri tem malo manj težil.

  • monika je rekel/-la:

    Nisem nek podpornik DeSUSa, ampak Erjavec ima prav. Ali morda ostalima dvema kandidatkama a priori odrekajo kako pozicijo? Mislim, da ne, kolikor vem, ne. Čisto lahko, da Erjavec iz egoističnih razlogov vztraja, ampak dejansko je prav, da vztraja zaradi načel.
    Sicer pa, ljudje božji, če je Kresalova v resni igri za zunanjo ministrico, potem pod milim nebom ne vidim razloga, zakaj naj bi bilo Erjavcu vnaprej onemogočeno obrambno ministrovanje.
    Predsednik DeSUSa je prisiljen v obrambno pozicijo :)

  • TRIO! ADIO QUARTET :) je rekel/-la:

    KAHEL NE POPUŠČAT STALINU IN SUFRAŽETKI. DVA,KI NISTA NIKOLI VODILA NOBENEGA MINISTRSTVA ALI TEMU PODOBNO MATA,DA STA TIHO.

    GO KAHEL GO

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Izredno slikovito in pomirjujoče je, če je obrambni minister iz vrst upokojenske stranke :)

  • jože je rekel/-la:

    To Karel. Car.

  • Rom je rekel/-la:

    Erjavec nima prav. Erjavec se obnaša kot majhen deček in cepeta z nogicami, ,ker ne dobi njegove priljubljene čokoladice, pa čeorav ta čokoladica ni njegova? Zelo otročje in neresno.

    Okrog tega min. je bila že prevelika afera, Erjavec s tem , ko se umakne, dokaže tudi njegovo neoporečnost, s tem pa ko vstraja pri funkciji, za katero smo volilci volili, da želimo spremembe, pa postaja že sumljivo otročji in smešen.Vstrajati na svojih trmastih zahtevah, je krivično do vseh volilcev , ki so volili spremembe.Takšnega egoizma mu volilci ne bodo oprostili!
    Ne mešati erjavca in kresalove.
    Erjavec, tipični “mačo” , je že pokazal kaj zna in zmore na min. za obrambo!
    Kresalovi pa morammo dati možnost , da nam pokaže kaj zmore in zna. Najbolje, da se jo postavi na minist. za obrambo. Živela ženske!!!! V politiki je še vedno zdaleč premalo žensk?

  • Rom je rekel/-la:

    Karel, Karel, o Karel prebudi se, kaj ne vidiš, da boš s tvojimi dejanji še zadnje upanje za spremembe
    potlačil. Ko boš uničil zadnjo bilko upanja in požagal vse možnosti ter zastrupil vse ozračje, o Karel, takrat ugotovil boš, da orožja jesti ne moreš!

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Rom oba se ponavljava……….KK je rojena za obrambno ministrstvo!!!!

  • Rom je rekel/-la:

    No, upam , da nas bo kdo od “zgoraj” tudi slišal.
    Ženska gor, mačo dol !

  • Robert je rekel/-la:

    ⁄@TRIO ADIO QUARTET: FTW release the Caps beast!

  • Štrigon je rekel/-la:

    Karlu je enostavno udarla slava v glavo.
    Sploh se ne zaveda, da postavlja penzioniste v nelagoden položaj.
    Pa ne zaradi morebitnih protiudarcev, ampak zaradi nelagodja, ki se
    je začelo porajati med penzionisti.
    Enostavno povedano “koga ku… boli za to presneto obrambno ministrstvo ?”
    Če bi imeli referendum o temu, ali potrebujemo ministra za obrambo, bi velika večina
    penzionistov rekla NE !

  • monika je rekel/-la:

    Sploh ne gre za to, da bi moral Erjevec dejansko dobiti pozicijo, ki jo želi. Enostavno gre za to, da mu vnaprej govorijo: “Ne, tega pa ne moreš.” Nobenemu drugemu tega ne rečejo, to je ves štos, ki daje Erjavcu v končni fazi prav.
    Glede žensk v politiki: mnogi se zavzemate za diskriminacijo, namreč pozitivno. OK, to je ena možnost, ki je dokaj popularna v sodobnem svetu, ki na pamet opleta o neki posebni, kot da a priori boljši oz. bolj človečni (tj. kao ženski) politiki. To je navaden bull shit.
    Ženske, ki se znajdejo v politiki, v veliki glavnini posegajo po točno takih metodah, kot jih rabijo moški politiki (zgled je kar Kresalova, ki se kar nekaj brez veze zaganja in repenči). Razen tega je, oprostite, povsem nesprejemljivo, da se ženskam (a priori) pripisuje večji čut za človeka. Lepo vas prosim, moški, zakaj to prenašate, to ni nič drugega kot šovinizem! Ja, tudi “ženski” šovinizem obstaja.
    Kot vidite po imenu, sem ženska, ampak res mi gre na živce, da se ljudi predalčka glede na spol.
    V politiki so potrebni ljudje, ki imajo kompetence, so konsenzualni, ki zmorejo sklepati kompromise; kaj imajo v hlačah, je povsem irelevantno.
    Tudi pozitivna diskriminacija je diskriminacija. To ni prava pot k temu, da dobimo dobre politike (ne glede na spol, se pravi tudi ženske).

  • Štrigon je rekel/-la:

    Sicer pa , če malce pomislimo…… kaj se pravzaprav dogaja ?
    Kregajo se za stolčke.
    Ne samo Karel ,ampak najverjetneje vsi skupaj, s to razliko, da so ostali tiho pred kamerami.
    Če je bila desnica složna in kompaktna glede restavriranja “kato-domobranske naveze” je
    ta levica samo složna v temu, da ….. ??? …. v čemu pa ?
    Imam občutek, da bodo vse stvari reševali tako malce “ad koc”.

  • Rom je rekel/-la:

    @Monika, žal bistva nisi razumela, potrudi se malo bolj…
    Začnimo počasi:
    1. res je, moški ali ženska , v duhovnem svetu spola sploh ni…hahaaa, obstaja pa, poleg fizičnih vidnih zadev, tudi način razmišljanja, ki pa se medsebojno razlikuje, če ti jo to všeč ali ne..napr. moški - planet Mars, ženska- planet Venera, did the bell ring?
    2.kako predalčanje neki, oba sta čisto O.K., le eden je malo bolj O.K…ha..ha…
    3. govorilo se je izključno o drugačnem pristopu, ki ga ženske imajo in to je neizpobitno dejstvo, če ti je to všeč ali ne!!
    4. pozor, različno ali drugačno ne pomeni ne boljše ne slabše!!
    5.biti različen v enosti, je čisto O.K., ali?
    6. E.K. pa je že prav dolgočasen in neoriginalen, ne glede nato ali se strinjamo ali ne in briga nas kaj ima v hlačah..ha..ha.
    7. diskriminacija- halo? …s tem, ko rečemo, da bi moralo več žensk biti v vladi, je zate diskriminacija…halo?
    Monika, prosim, preberi si še enkrat, kaj je zgoraj napisano! Pa brez zamere! Perhaps this time, the situation will be more clear?

  • Vladislav Stres je rekel/-la:

    ZAPLET - PLEN IN DELITEV

    Trditev: “Karl Erjavec je pogajanja o koalicijski pogodbi začasno prekinil, ker predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor ni pristal na njegov pogoj, da bi v prihodnji vladi še naprej vodil obrambno ministrstvo.”
    Izjava Erjavec: “Stališče DeSUS je, da stranka obdrži položaje, ki jih že ima.”

    Torej je govorjenje da Karel Erjavec dela za druge npr. za Slovence, upokojence… le govorjenje. V bistvu zlorablja položaj in dela predvsem ZASE!

    Predlagam, da vpraša volivce ali se strinjajo s tem da nadaljuje s potratnim… delom. Če vpraša potencialne PROdajalce LETALoNOSILK… bo(mo) dobil(i) odgovor podpore, če pa vprašamo volivce pa obratno - nepodpore. Tudi nevojaški resorji so izziv, za razvoj Slovenije in za dolgoročne penzije mnogo bolj pomembni.

    V politiki trenutnih sprememb bi morali politiki nove oblasti delati povsem nasprotno kot se je praviloma do sedaj. Delati bi morali ZA JAVNI INTERES. Tako bi bili nagrajeni z postavitvijo temeljev družbe konsenza, dobro plačo, ponosom in zglednim statusom vnaprej.

    lep dan

    Vladislav Stres

  • sanja je rekel/-la:

    Prav nagravžno izsiljuje. Mandatarstvo Janši, pa naj sestavi vlado s Kahlo, Šrotom in Jelinčičem + manjšinski poslanec. Ajme…

  • Rom je rekel/-la:

    Da, res je, politiki naj že začnejo delati to, kar nam ves čas govorijo: za dobro javnega interesa.
    K.E. zakaj vam je toliko do tega, da se nočete nehati ubadati z orožjem?
    Kaj je na tem področju tako privlačnega, da ste pripravljeni vse rušiti, samo , da vaša zahteva obveljavi?
    Koliko časa boste še trmarili pri vaših neutemeljenih zahtevah in s tem škodovali vsem nam volilcem?
    Upokojenci vas želijo videti v koaliciji in ne na minist. za obrambo, ampak na področju sociale, zdravstva itd..
    Ali se sploh zavedate , da zahtevate nekaj kaj je zelo politično sporno in tudi nekorektno?
    Vi ste edini, ki glasno, še preden ste se, kot se to v zreli demokraciji edino spodobi- pogovorili z vašimi koalicijskimi partnerji, začeli zahtevati neke samo vam “znane” pravice do večne funkcije na minist. za obrambo! Ma, saj to je milo povedano že smešno otročje.

  • kricert je rekel/-la:

    Jančiču se pa orenk roke tresejo.

  • roman je rekel/-la:

    A se ni ravno Pahor največkrat hvalil da ne bo menjal ljudi na položajih,ko bo prišel na oblast.In danes mu večina komentatorjev na Vesti ki je sveto verjela tej predvolilni potegavščini zopet da prav ko menja ministra za obrambo.In še del koalicijske pogodbe o nekomentiranju novinarjev in ministrov s strani članov vlade-cenzura prve vrste!!!!!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Oh, Kahel, saj nisi v prvem razredu. Nazadnje je bil na televiziji videti kot osemletnik.

  • whiteyeyo je rekel/-la:

    cigan, kva se pa ti sploh oglasas… sploh drzavljanstva republike slovenije nimas

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Monika, KK bodo morali nekam umestiti…….predlagaj primernejše mesto zanjo.

    Rom, KK bila bi prava osvežitev za obrambna ministrstva v EU in svetovnam merilu!!!

  • ProPolis je rekel/-la:

    Eno pa drži: kdor meni, da je Katarina Kresal primerna za zunanjo ministrico, ta ne more oporekati temu, da bi Erjavec postal minister za obrambo.

    Od kje sploh zahteva, da so predsedniki strank ministri? Prepričan sem, da imajo v Desus, LDS in še kje kar nekaj primernejših ljudi za posamezna ministrstva kot so aktualni predsedniki strank.

    Erjavcu je najbrž res težko, ker brez neke funkcije v izvršni veji oblasti težko ohrani moč v svoji stranki, po tem ko pa ni uspel priti na vbolitvah niti v parlament. Še bolj res pa je, da bi moral svoje osebne interese postaviti malce v ozadje, v ospredje pa interese svoje stranke, njen program ter razmisliti skozi katera ministrstva bo najlažje uveljavljati cilje stranke. Dvomim, da je to ministrstvo za obrambo.

  • zalko je rekel/-la:

    Kdor je gledal včerajšnje Odmeve, je bilo lepo povedano, obstaja tudi tretja možnost , v vlado brez ministra za obrambo, stranka se ne zdi v tem pogledu prav enotna

  • Štrigon je rekel/-la:

    Karel pravi , da mora dokončati začete projekte.
    Komentar je zelo enostaven.
    Volilci so prejšnji vladi dali nezaupnico.
    To pomeni, da so dali nezaupnico CELI vladi, tudi Karlotu.
    Tako, da nima Karlo prav nič za dokončat.
    Kvečjemu mora novi ministr za obrambo POPRAVITI njegove NAPAKE !
    Karlo ne razume, da so ljudje volili Desus in njegovo ministrovanje.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Vse skupaj že diši po tajnem dilu med KE in JJ, pa da tako, ponovno v vladi zhajahajo stolčke in dokončajo nedokončano. Ob upoštevanju kdo v sls je bil za opozicijo,…je zadeva tudi možna. Brata pokončnika sta proti opoziciji,…navajena sta jesti iz roke ve se koga.
    Desus pa morda razmisli ali bo še dolgo vztrajal s podpiranjem KE, sakj se lahko zgodi, da pride do ponovnih volitev in skoraj ne dvomim več, da bi rezultat tokrat bil zelo presenetrljiv. S takšnimi prosojnimi mešetarskimi izsiljevanji se je javno mnenje kar nekoliko mspremenilo.
    Ser pa se strijnam, da nikjer ne piše, da morajo biti vodje strank pod nujno ministri,…vsaj nova politika, ki je obljubljala korektno stroko na oblasti dobro ve, da je med njimi kar nekaj ljudi, ki si zapuanje funkcij zaslužijo.

  • janez je rekel/-la:

    Še pomnite tovariši stranko desus so ustanovili komunajzerji .

  • Mirjana je rekel/-la:

    popravek
    Brata pokončnika sta proti opoziciji,…..sta proti koaliciji
    Zanimiva izjava KE…mandatar bo potrjen, ko ga bo podprlo 46 poslancev…a je tudi to izsiljevanje, ultimat??
    Gospod KE če se ne motim, ni bil izvoljen v parlament..kar pomeni, da gre predvsem za voljo ljudstva in ne izsiljevanje vlade.
    Morda KE odgovori, kako je mogoče, da ni uredil nepremičninskega fonda v svojem resorju,…nakar nekomu odstopi eno od stanovanj,..v stilu…a vidite kako sem dober?…Desusu priporočam naj se zamisli ali ima tudi svojo identiteto in program,ali pa je le podaljšana roka namer in kapric KE.

  • Alf je rekel/-la:

    Janšo za mandatarja,pa konc debate!

  • sanja je rekel/-la:

    “obdržati, kar že imamo”
    Hej, Karel, vmes so se zgodile volitve!!! Nič nimate. Zato se pogajaj kot odrasel fant, ne pa kot neko razvajeno derište.

  • Rom je rekel/-la:

    @Whiteyeyo- prevod imena Beli, ki si želi pozornost, torej Belogradist…hahaha..aaaa?

    Ne biti tako omejen, ozkogleden, omejen samo na en pomen našega imena- pokaži mali širine, saj si si nadel tuje ime, no, seveda to še ne pomeni , da si svetovljan,..ha..ha..ha.
    .
    Sicer pa pojma nimaš , kaj so cigani?
    Kdo smo mi - Rom - pa si prosim preberi na Yahoo, ali pa - dovolj obširen opis pod komentarji- kolumbna Kako do pravice!
    Did the bell ring, now? Če ne, tua colpa…ha..ha..

  • Rom je rekel/-la:

    Pohvala nekateri zgornjim komentatorjem, predvsem zato, ker ne blebetajoin krokodilijo v prazno, ampak uporabljajo tudi to, kar jim je Bog poklonil- ostroumen intelekt, ki pa je kombinacija IQ in EQ, ter v nekateri primerih tudi ESQ.

  • BORAC je rekel/-la:

    To mi delaj Karel!
    Bravo!

  • Rom je rekel/-la:

    # Grof Monte Kristo pravi:
    16. oktober, 2008 ob 20:41

    Se strinjam Rom, KK bi bila odlična za obrambno ministrstvo…….popestrila bi monotono životarjenje soldateske :)
    # Marko pravi:
    16. oktober, 2008 ob 21:27

    Burleska.Karl jih vozi scat kot cicibane.Pahor se mi smili, izgleda, da je edini normalen v tej štoriji.
    # ED pravi:
    16. oktober, 2008 ob 23:57

    Erjavec ne sme biti minister za obrambo, niti ne policaj-minister, če ima nova vlada resno namero raziskati posle s patriami. Glede tega posla obstaja sum korupcije, pa ne gre le za to. Tudi brez tega suma se je okoli teh vozil napletlo že toliko ‘nerodnosti’, da je zadeva že ’smešna’. Po drugi strani pa je žalostno Erjavčev odnos do davkoplačevalskega denarja. Da njegovega ‘žalostnega’ ministrovanja, ne omenjam. Mors je pod njegovim ministrovanjem dobil: praktično neuporabne beljgiske puške, rusko ‘ladjo norcev’ in pa ‘oskubljene’ patrie.
    # Rom pravi:
    17. oktober, 2008 ob 0:09

    Da njegovega ‘žalostnega’ ministrovanja, ne omenjam. Mors je pod njegovim ministrovanjem dobil: praktično neuporabne beljgiske puške, rusko ‘ladjo norcev’ in pa ‘oskubljene’ patrie.

    Ed, super povedano.
    Vsa ta zadeva - čeprav je hudo resna stvar- pa je istočasno že tudi prava burleska.

    Naš znani komik, je kupil scenarij za televizijsko humoresko v Angliji.
    Zabavno bi bilo, če bi zgodbo pouzeli kar po našem Karliču- kraljičku, bila bi prava tragedija- komedija..ha..ha..
    # Grof Monte Kristo pravi:
    17. oktober, 2008 ob 6:09

    Morda bi KK snemali kar v živo, ko bi sprejela ministrstvo za obrambo…….knjigo je že izdala, serija bi prav gotovo presegla gledanost naše klinike :)
    # Fonzi pravi:
    17. oktober, 2008 ob 9:25

    Kahel je izjavil, da zahteva obrambni resor, ker mora zaključiti še neke projekte. Damn right !!!

    Treba je zaključiti določen projekt, se ve zakaj in kako.

  • Mirjana je rekel/-la:

    BORAC…a ti je prišlo?

  • Štrigon je rekel/-la:

    Ukinimo parlament in vlado !
    Karel naj postane predsednik slovenske vojaških države.
    Jasno postaja , da je vojska glavno in edino kar je pomembno.

    Na juriš, na juriš v nove čase.
    Mi smo Karlovi in Karlo je naš.

  • Štrigon je rekel/-la:

    BORAC…

    Baje, da je nekje Karlo v spodnjih hlačkah… hitro pejt na Google…

  • Rom je rekel/-la:

    Torej režišerji, scenaristi, producenti na delo, nova TV komedija z naslovom:
    K.K. - min. za obrambo, to je” cool” ministrica, tipo Margaret Thacher, samo veliko bolj ženstvena in lepša ter K.E. plavooki fantiček, ki je zgubil svoje igračke- tankerje.
    To bi bila res prava burleska našega časa…vsaj malo zabave bi imeli, če nam Karliček, kraljiček
    kar naprej same probleme…in še se ni naučil lekcije, saj ga volilci sploh niso volili..halo, kdaj se mu bo to posvetilo?

  • Rom je rekel/-la:

    # Josip pravi:
    17. oktober, 2008 ob 10:08

    Gospod Erjavec je dokazan in ceneni burkež, kar se mu na volitvah ni obneslo, saj ni bil izvoljen. Karakterno je kot vetrokaz, obrača se po vetru, malo je strank, keterih član doslej ni bil.

    Medtem, ko se zdi povsem razumljivo, da trži za pozicije stranke (ta sicer lahko karkoli opravi le v koaliciji), je dobesedno ostudno, da se tako samovšečno
    vsiljuje za obrambnega ministra. Kje zaboga je stanovski interes upokojencev za vodenje obrambnega resorja ?

    Takemu burkežu in neznačajnežu, kot je, bi kazalo preprečiti dostop do tega resorja, saj so njegove osebnostne lastnosti prava kontraindikacija zato, da bi mu kazalo zaupati ta resor. Tudi za ceno manjšinjske vlade !

  • Rom je rekel/-la:

    Ja, Josip , se strinjamo, nažalost K.E. postaja že tragokomočno smešen,
    predlagamo, da postane komik v kakšni nadaljevanki, mogoče bi mu režiserji celo dodelili vlogo, da igra obramnega ministra, saj ima lepe plave oči?

  • Marko je rekel/-la:

    @rom

    Volilni rezultati v okrajih, kjer sta kandidirala.

    Karl Viktor Erjavec: 1746 glasov
    Katarina Kresal: 904 glasovi

    Q.:Kdo je večji burkež?
    A.:Rom

  • samo jst je rekel/-la:

    zakaj novinarji ne vprašajo vse psolance Desusa, kaj si mislijo o njihovem predsedniku oziroma o njegovi otroški želji po najpeši lopatki v peskovniku? da bo vse transparentno..

  • samo jst je rekel/-la:

    Marko,

    volilni sistem, ki ga je z 2/3 večino vseh poslancev izglasoval demokratičen parlament ti bo odgovoril na lastno vprašanje. Pravila so za ve enaka in znana v naprej.

  • Nikola Frnikola je rekel/-la:

    @Marko

    Velja večina dobljena v okraju.
    A sta kandidirala v enakem okraju ? Najbrž ne.
    Torej je tvoj primer brez veze.
    Nikjer na svetu ni okrajev z enakim številom volilcev.

  • bojan je rekel/-la:

    Bravo Karl! Ne daj se temu kvazi-mandatarju. Še najbolje bi bilo, da ga steraš in daš možnost Sloveniji, da JJ spet sestavi vlado. Drugače se nam piše 2 1/2 leti nestabilne vlade in predčasne volitve.

  • Marko je rekel/-la:

    @Nikola Frnikola

    Jaz bi rad le dopovedal romu, naj ne žali ljudi, ki so mimogrede dobili več glasov volilcev, kot njegova preferenca. Če Karla ne marajo, naj se ne pogajajo z njim.

  • Rom je rekel/-la:

    @ Marko. že,že, toda prosim bodimo celoviti pri odgovoru, rezultat je pravilen , če ga merimo kot delež, v celoti pa ni, ker dejansko je bila podpora dana stranki DESUS in ravno v tem je poanta, K.E. naj neha razmišljati samo kaj je zanj dobro, ampak naj malo bolj holistično razmišlja, kaj je dobro za vse volilce stranke DESUS.

    @Whiteyeyo- prevod imena Beli, ki si želi pozornost, torej Belogradist…hahaha..aaaa
    še pripis na tvojo zamenjavo našega imena v Cigan… resnična zgodbica, ki nam jo je naša stara mamica večkrat pripovedovala, ko smo bili še čisto majhni: predniki naše družine so bili plemiči…itd…itd….imeli so modro kri…itd. itd.torej vse podrobnosti plemiškega izvora naše družine..itd….mi , takrat še otročički pa smo se smejali…ha..ha..ha kakšno modro kri neki, mi imamo rdečo kri, kot vsi drugi,…ha..ha..ha..sicer pa, če bi si- z vso pravico, ki nam ga družinsko deblo daje nadeli ime Plemeniti Rom, ali bi to zate bilo O.K.?

  • Desusovc je rekel/-la:

    Jaz sem volil Desus in ne Karlota
    Želel bi, da Karlota umaknejo v ozadje.
    Boli me …. za te njegove vojaške posle.
    Naj se zaposli pri Rotisu, če že hoče dokončati ta njegov projekt.

  • Mirjana je rekel/-la:

    bojan,…natanko to je kot kaže namera KE…morajo si kriti r**i :)
    KE ni naiven,…daleč od tega, tudi burkanje je zadje čase bolj zateglo,..do kdaj bo trajalo?,..kdaj se bo Desus zavedel, da je na potezi, če noče izgubiti vse kredibilnosti?
    Pri Desusu mi je všeč bivši podpredsednik DZ (in sedanji), izgleda umirjen, moder in korekten človek,…pa verjetno ni edini…nikar se prosim ne dajte smešiti v tej KE limonadi…kajti postaja navadna monada in kagada.
    oki, sm se skašlala. Tukaj dežuje, pa pri vas?

  • medek je rekel/-la:

    Limonada Kahel: Obramba Obrambe

    Drži se kot pijanec plota.

    Dunaj in Limonada za ohranjanje poti trgovcev z orožjem.

  • silvom je rekel/-la:

    Desusovc, ali kar koli si že (zelo verjetno ne upokojenec) , če ne bi bilo Erjavca bi se sedaj desusovci spraševali kaj se jim je zgodilo da so izpadli iz parlamenta

  • Desusovc je rekel/-la:

    silvom…..

    No vidim, da si ti samo še en “čebi,čebi,čebi”
    Pa bom še jaz en “čenebi”…
    Če ne bi bilo ostalega vodstva desusa, bi desus bil samo ena militaristična stranka.
    Mogoče nisi opazil toda Karel kar naprej gobezda samo o orožju…
    Vsekakor pa ni primerno, da nagovarjaš ljudi z “ali kar koli si že….”
    Ni pametno razkazovati svojo bedno pamet.

  • monika je rekel/-la:

    @Rom, 16. oktober, 2008 ob 23:24 :
    Ne, situacija se prav nič ne spremeni in ostajam pri zapisanem. Moje kapacitete, kar zadeva umsko in čustveno inteligenco, so precej okay, a ne dovolj visoke, da bi brala knjige o moških z Marsa in ženskah z Venere.
    In ja, kakor je smešno, bi bila Kresalova še vedno boljša za obrambno kot pa zunanje ministrstvo. Čeprav ne vem, kaj vam ni všeč na Jelušičevi - aha, verjetno ravno to: ni vam všeč. A je gospa od tistih, ki se zdaj gužvajo pri koritu, morda edina prebrala in zapopadla osnovno poanto Clausewitza, namreč kaj je politika in kaj se zgodi, če se debili ne morejo minimalno uskladiti.

  • silvom je rekel/-la:

    Desusovc - “čebi” se ti lepo predstavil , mi te “nebi” bilo treba nagovarjati tako kot sem te. Sicer pa , če že imam bedno pamet vsaj nisem tako bedni primitivec , da bi svetoval nekomu, da naj ne razkazuje svoje domnevno bedne pameti…

  • Desusovc je rekel/-la:

    silvom..

    Še manj pametno je označiti nekoga z “bedni primitivec”, ker ti prijateljsko svetuje.
    Nisem opazil, da se ostali tukaj najprej predstavijo.
    Nisem niti opazil, da bi kdo povedal za koga je volil.
    Čeprav se v določenih primerih zelo hitro vidi, katero bedno stranko so volili.
    Vsekakor za tebe to nikakor ne velja :-)

  • silvom je rekel/-la:

    Desusovc - joj kako si pameten - kar škoda te je za Desus - zares si bolj primeren za Zares…

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Monika, ali KK vidiš še kje drugje, kot v dobro krojeni uniformi svetovno znanega modnega ustvarjalca?

  • Rom je rekel/-la:

    @ Monika, še res je, glede knjige seveda .Sicer je v zgornjem kontekstu omemba naslovov knjige igrala samo funkcijo,
    kako z eno besedo poudariti , da smo različni, to je vse.

  • Rom je rekel/-la:

    “Bedni primitvec” in podobne žaljivke, so pa zelo neprimerne, nizkotne in žaljive besede za katere se sprašujem zakaj jih nekateri tako radi uporabljajo?

  • Rom je rekel/-la:

    @Marko, marko oprosti, ampak mislim , da se motiš.
    Prosimo, citiraj , kaj si mislil , če misliš tisto kaj je bilo kopirano, vedi, da nismo mi napisali, seveda kar še ne pomeni , da se z vsebino ne strinjamo.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Erjvacu je stopilo v glavo, ko so ga na zadnji seji vlade trepljali po rami in kot največjo avtoriteto v državi spraševali, koliko bo kdo od njih imel pokojnine. Ubogi Erjavec je popolnoma nasedel. Tako zdaj ne opazi, da je ugleden rezultat na volitvah dobila stranka in ne on osebno. Desnica pa se zdaj iz ozadja hihita, saj je trik uspel in bo Pahor moral teči še en krog več, preden dobimo novo vlado.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Grof, jaz jo vidim tudi zunaj uniforme svetovno znanega modnega ustvarjalca, hi hi hi.

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Carlos, nikoli nisem dvomnil o tvojem dobrem okusu :)

  • optimist je rekel/-la:

    nekomu bo tekla voda v grlo.
    pa brez skrbi, pljuča itak ne bodo več delala…