5. november, 2008 | Maja Andlovic

Pravice Človeka

Predavanje ob 60. letnici Splošne deklaracije človekovih pravic.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Od sprejetja Splošne deklaracije človekovih pravic bo 10. decembra letos minilo natanko 60 let. Ob tem slovenska Amnesty International pripravlja različne dogodke, med drugim tudi predavanja o vlogi deklaracije, ki bodo v prihodnjih dveh tednih potekala po slovenskih fakultetah.

Na včerajšnjem prvem predavanju na Fakulteti za družbene vede je strokovnjak za mednarodne odnose Milan Brglez dejal, da je ta trenutek največji izziv v Sloveniji doseganje splošne nediskriminacije, pojasnil problem človekovih pravic v Evropski uniji in zakaj s strani držav še vedno prihaja do očitnih kršitev.

Glede problema izbrisanih pa dejal, da je rešitev zelo preprosta, in sicer v praksi udejanjiti razsodbo Ustavnega sodišča Republike Slovenije.

Maja Andlovic

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
5 x komentirano
  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    Človekove pravice v Republiki Sloveniji ?… DAJ, NE LAŽITE !!! _ _ _

  • stane je rekel/-la:

    Človekova pravica do življenja ne izhaja samo iz dejstva, da človek je, pač pa iz dejstva, da človek je in ima.
    In kaj tisto, kar vsak človek ima?
    Vsak človek ima delnico svoje države, na osnovi katere ima pravico do upravljanja z državo.
    Človek, ki nima državljanstva, ni človek.

    ČLOVEKOVA PRAVICA

    Potrditev civilizacijske pravice človeka imeti državo in gospodariti z njo, ne bo škodovala tvojemu zdravju, tvojemu bogastvu še manj.
    Tvoji državi pa bo prinesla velik uspeh in ugled, ker bo postala gospodarna, učinkovita in realno demokratična.

    DELNICA DRŽAVE

    Delnica države je vrednostni papir, ki zagotavlja lastniku stalno upravljalsko pravico in stalno mesečno dividendo.
    Lastnik delnice države je vsak njen državljan.
    Delnica države nima nominalne vrednosti.
    Delnica države ni prenosljiva.
    Vir in mera dividende je davek od dobička vseh podjetij v državi v celoti.
    Delnico države izda Banka države.
    Zakon o Delnici države sprejmejo državljani na referendumu z dvotretjinsko večino.

    http://zdravasol.si/knjiga3.html

  • Slovenec je rekel/-la:

    Nehumano ravnanje z ljudmi ali višji nadljudje v Vegradu!

    Lep pozdrav!

    Vaše metode ravnanja z delavci iz bivših Ju Republik je naravnost ponižujoče in sramotno. Takšnega nehumanega, zavrženega početja se ne more posluževti nihče, ki ima kanček kulture, ki ima higienski minimum moralnega in etičnega delovanja.
    Resnično kdo bi lahko verjel, da je bila izjava napisana” malce nerodno”, ne ni bila napisana nerodno, povedala je ravno tisto kar je želel povedati eden izmed Vaših, ” varuhov kulture in civilizacije višjih in boljših ljudj” kamor se verjetno tudi sam uvršča.
    In Vaši delavci , med drugim tudi ta, so ogledalo Vašega podjetja in samo pomislite kaj pomeni zagovarjanje takšne delitve na “necivilizirane neljudi, ki ščijejo po vseh ulicah in kotih naše lepe dežele in pa višje razvite sosede”, kamor očitno spadamo tudi mi Slovenci ali kdorkoli, ki pač trenutno ni vaš vprežni konj, vaša limona za ožemanje dobička. Ne takšnega ponižejanje bi se posluževali najhujši nacionalsocialisti izpred pedesetih let če bi bili še živi, ne še več, takšnega mentalnega terorja, bi se morda celo oni izogibali.
    Ne človek , ki piše takšna sporočila delavcem, ki so marljivi in na njihovih hrbtih služi denar, takšen človek ne more uporabljati besed, kultura, civilizacija…ker ne ve kaj bi to bilo! Niti ne more biti kulturen in civiliziran, kdor zaradi “svoje riti” , opravičuje takšna dejanja oz. jih označuje, kot nerodne izjave!

  • kaktus je rekel/-la:

    VSAK, komadant bataljona je moral na pamet citirati ženevsko “deklaracijo o ravnanju z vojnimi ujetniki, tudi oficirji iz STARE jUGOSLAVIJE ! SAMO BOLJŠEVISTIČNEMU PRIUČENEMU MARŠALU TITU IN NJEGOVIM OFICIRJEM, TEGA TO NI BILO POTREBNO !

  • precednik je rekel/-la:

    tišina.