8. december, 2008 | Vest

KINOTOŽJE in spregledana evropska filma Woodyja Allena: Scoop in Cassandra

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

MPEG-4 datoteka: Kinotožje 051 (66 MB, 640 x 480)

O filmu Vicky Cristina Barcelona v Kinotožju 050, o filmu Match Point v zapisu Kaos in Woody. Kako do teh filmov? Vicky je prav zdaj v kinu. Scoop in Casandra’s Dream sta v zalivu piratov. Match Point je na iTIVI.

Vprašanje:

Polovička? :)

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
21 x komentirano
  • t-h-o-r je rekel/-la:

    moram povedati, da nisem še nikoli videl nobenega filma od woody allena

    marsikatere flike?

    a npr. chick flick je potemtakem flika za babe? :)

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    p.s.

    hugh jackman razutra

    sem ravno gledal čez vikend Swordfish in The Prestige

    v resnici obvlada svoj posel, zelo dober pa mi je bil tudi že v The Fountain, pa tudi v X-Men korektno oddela svoje

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    Yes yes yes.. Woodya v vsako kinotozje! Velika pohvala, da vsaj malce popravljate krivico, ki se mu/nam godi, ko njegovih filmov sploh ni v nasih kinih. Zalost, katastrofa in herezija.
    Upam, da nekoc pride v kinotozju cas tudi za podrobnejsi vpogled v njegov masivni opus.

  • opica je rekel/-la:

    Ah, Tuva, nedra, nedra, nedra :)

  • fister je rekel/-la:

    Match Point je super. Priporočam… Je pa nekako zadnje čase Woody obseneden z ameriškimi liki živečih v Evropi… Ex pat lifestajl…

  • Bo je rekel/-la:

    @fister, Scoop, Vicky, da. Match Point, Cassandra, ne, liki vsi Angleži, če se prav spomnim.

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    @Bo: Ne bo cisto drzalo… Scarletin lik v Match Point, Nola, je americanka. :)

  • Bo je rekel/-la:

    @Frankenfruity: seveda, da. Še Tom Wilkinson, estetski kirurg iz Kasandre, zanj bi verjetno lahko rekli, da je Američan, vsaj amerikaniziran Anglež.

  • iztok gartner je rekel/-la:

    Oba filma ste kul. Meni je Scoop sicer boljši. In ja, Cassandra’s Dream je hudo boljši od Match Pointa.
    In ja še enkrat, kdo za vraga vas je prepričal, da Colin Farrell drugače ne zna igrati? Ste pozabili na In Bruges recimo?

  • adea je rekel/-la:

    oh, woody. me hearts woody. hvala za tole.
    in igra mu kar leži, ne da ne. sploh pa so starejši filmi nekaj naj na naj.
    glede o njegovem “čutu” za izbiro igralcev pa … mejčken slabi. woody, veš, da te mam rada … ampak ta škrlatka? ah, dej no dej …
    (pa mimo grede - izvirni podnapisi)

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    > in igra mu kar leži, ne da ne

    @adea: zadnjič sem gledal Mogočno Afrodito in po njej bi verjetno drugače oblikoval misel, Woody ni slab niti kot igralec, ne, ampak hotel sem povedati, da je v trojni vlogi še režiserja-scenarista najbolj šibek kot igralec.

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    No, Robert, pri tako formirani misli, bi ti pa res tezko kak Woodyev fan oporekal… ne glede na to koliko izmad nas ga je z velikim veseljem gledalo tudi pred kamero in ga bomo pogresali.

    @adea: Meni se pa škrlatka zdi ravno nekaj takega kar je Woody iskal ze nekaj casa in me sploh ne cudi, ce je postala njegova naslednja muza.

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    Meni se tudi Scarlett zdi pravšnja v njegovih filmih, vsaj v Match Point in VCB ji ne morem česa očitati. Kaj konkretnega imaš v mislih, @adea? Ne vem, ali sem kako posebej drugače napisal, ampak moja misel naj bi bila, da iz igralcev, ki si jih nabere, Woody vselej iztisne dobro, najboljše. To potrjujejo tudi številne igralske nominacije in nagrade za njegove filme, vloge ne ostanejo neopažene.

  • adea je rekel/-la:

    mogoče je za mnoge (jaz se iz te skupine ponosno izvzemam) res šibek v vlogi igralca, ampak kot sam pravi - zakaj bi zapravljal energijo (in denar) za igralce, ki nikoli ne bi dojeli, kaj in kako sam hoče, da stvar izpeljejo karseda najbolje, ko pa sam kot avtor to najbolje ve. škrlatka je po mojem (seveda bržkone skromnem) mnenju slaba igralka. poglejmo tale hint: kdo je včeraj prejel oskarja za vlogo v vcb? škarletina interpretacija woodyjevih (nevrotičnih, prikupno zmedenih) dekličev se mi zdi prenasilna, vse prej kot naravna in potemtakem sprejemljiva oz. gledljiva. ni nekaj najslabšega na svetu, kot bi morda iz vsega tega besedičenja lahko šlo sklepat, pa vendar … kdo ve, morda pa sem zgolj preveč navezana na stare dobre interpretacije diane keatonove.

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    No tole razmisljanje glede Scarlett se mi zdi malce zgreseno na vec nivojih.
    a) Kaj za vraga majo oskarji s tem?
    b) OK, ajde. Penelope je bila nominirana za stransko vlogo (in dejansko eno najboljsih v svoji karieri - ce je najboljsa, bi se dalo debatirat). Scarlett je lahko prisla zraven le v kategoriji glavne vloge - kjer pa ni sans s tako vlogo.
    c) Penelope je 10 let starejsa in izkusenejsa.
    d) Zenski liki v Woodyjevih komedijah in dramah po mojem mnenju niti slucajno niso enaki. Morda kdaj zvenijo podobno zaradi njegovega sloga, a to se zdalec ni isto. Meni se lik Christine se zdalec ni zdel nevroticen in mislim, da Scarlettina interpretacija ni imela nic s tem.

    Da se razumemo, Scarlett zame se zdalec ni najboljsa igralka (mimogrede, ce so ze omenjeni Oscarji, to pripada Kate Winslet od trenutka, ko sem prvic videl Jude (in skoraj z vsakim naslednjim filmom se tam se utrdi) - Xnajst let nazaj - in sem bil danes zares vesel zanjo - po tolikih nominacijah), vendar moja visoka pricakovanja, ki sem jih imel vse tja od ogleda Ghost World, so kar izpolnjena. Dejstvo, da igra v Woodyjevih filmih naredi vsekupaj se toliko slajse. In mislim, da upraviceno lahko upam, da je/bo Woody zanjo, kar je (bil) Pedro za Penelope.

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    Če odmislim Scoop, ki je tako majhen film, da je Woody z njim dobesedno opravil čez poletje, glede na njegov siceršnji ritem, sta s Scarlett delala pri Match Pointu in VCB. Njen izbor je povsem soliden.

    Vloga in igra v MP se mi zdi pa vredna poudarka. Najprej prepričana v svoje čare, očarljiv glas, izbočen stas, spogledljiva, potem vse bolj razdražena in nesamozavestna, meni se je Scarlett zdela tam prepričljiva. Morda obstajajo igralke, ki bi še bolje speljale; ampak pri teh letih? Zato pravim morda.

    Sam se pa ob Woodyjevih ženskih likih, na katere je mimogrede na oskarjih včeraj opozarjala tudi Penelopa Cruz, najprej spomnim na Mio Farrow in nekaj njenih vlog, Husbands and Wives, The Purple Rose of Cairo, zame filmska posladka.

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    Robert, se povsem strinajm. Morda bi jaz pac pri Miji prej izpostavil Crimes and Misdemeanors ali pa Hannah and Her Sisters, vendar gre tu za pac osebne detajle in preference, ki pac nimajo veze - vsi stirje so super. :) In morda je z Diane posnel v grobem povprecju boljse filme (striktno subjektivno mnenje), se mi vseeno ne zdi sporno, kdo je bila njegova prava muza. Ze lep cas cesa takega ni imel - zdaj seveda malce sebicno navijam, da bi to postala Scarlett. V letosnjem filmu je ne bo… bo pa Evan Rachel Wood, ki je tudi po mojem okusu in obeta veliko.

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    Tisti Mijini vlogi sta super in filma tudi (sam imam raje njene filme kot tiste s Keatonovo), iz spomina sem vzel dve bolj nenavadni. Rožo Kaira imam sploh za (filmofilski; tudi dobesedno) biser.

    Evan Rachel Wood, Whatever Works, videl sem neke fotografije, bral kratek intervju z igralko, lik bo, mislim da soroden Afroditi Mire Sorvino. Torej tupa in bujna svetlolaska velikega srca.

    Željno pričakujem. Vesele so tudi že novice o castingu novega (romantičnega!) filma; Brolin, Hopkins. :-) Dvomim, da bo tam vloga za Scarlett, vsaj glede na izbrana igralca.

  • Frankenfruity je rekel/-la:

    Ha, ERW, se mi ne zdi kaj prevec bujna, razen ce se ni tako ali drugace “razlezla”, kar sem jo zadnjic videl :) Sicer pa o filmih raje vec berem po tem, ko jih ze vidim kot pa prej - seveda za tiste, za katere po takem ali drugacnem kriteriju ze v naprej vem, da si jih bom ogledal… da o trailerjih ne govorimo… (ker nisem novinar si to lahko privoscim in uzivam v neznanem)… tako da ti bom verjel na besedo. :)

    O projektu 2010, je pa se prezgodaj govoriti. Pri Woodyju bi tezko kaj katagoricno odpisal v naprej, a hkrati razumem od kod dvom. Pustimo se presentiti. :)

  • adea je rekel/-la:

    Frankenfruity,
    pa lepo po točkah, če že drugače ne gre:
    a) oskarji imajo (bojda) vse z vsem v svetu filmov (od česar se sama distanciram, ker je okus vselej subjektivna reč, ampak če že govorimo o “dobrih” igralcih, naj bi ti bili vrhovni pokazatelj le-tega. naj bi, ja.)
    b) se strinjam, bi se dalo debatirat.
    c) “leta in izkušnje” nimajo popolnoma nič s tem - pa saj ne govorimo o obrtnikih, ampak o umetnikih in potemtakem naravnem talentu, za božjo voljo
    d) v vcb - se strinjam; v mislih sem imela bolj scoop, priznam

    e) važno je, da imamo woodyja vsi radi in maksimalno cenimo njegovo delo, pa sploh ni važno, če vsak po svoje, kajneda?

    aja, pa baje, da bo v naslednji woodyjevi stvaritvi igrala tale mladenka iz slumdog millionairja (hm, se ne spomnim imena, strica gugla pa se mi ne lubi matrat, ker - saj tako veste o kom govorim) …

    želim vam prav lep preostanek večera vsem vam, woody-lovers!

  • [...] kulise je prvič preizkusil pred tremi leti v imenitni, večdimenzionalni moralki Zadnji udarec. Udejstvovanje v Londonu je nato nadaljeval s komedijo Scoop in trilerjem Cassandra’s Dream, sedaj pa je tu [...]