8. januar, 2009 | Andraž Jerič

Protest pred DZ

Protestniki pred DZ demonstrirali proti izraelskemu nasilju v Gazi.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pred poslopjem parlamenta se je zbrala manjša skupina protestnikov, ki je želela izraziti svoje nestrinjanje z izraelskim nasiljem v Gazi.

Andraž Jerič

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
30 x komentirano
  • Revolucija je rekel/-la:

    Gospa Kresalka jim je napisala kazen!!! :)

  • neemocije je rekel/-la:

    Antisemiti?

  • neemocije je rekel/-la:

    Ksenofobi?

  • neemocije je rekel/-la:

    Nacisti?

  • neemocije je rekel/-la:

    Indoktriniranci?

  • neemocije je rekel/-la:

    Komunajzerji?

  • neemocije je rekel/-la:

    Najbrž vsega malo………………

  • Nogavička je rekel/-la:

    neemotivni, si poslušal Ziherla včeraj zvečer na RSLO1?

  • slava jim je rekel/-la:

    Pet zmrzujočih ljudi kulturno poziva k humanosti, naša vrla policija pa jih kaznuje…
    Sramota! No, še čudno, da niso poklicali konjenice. Če bi se zakon tako dosledno in ažurno izvajal še na kakšnih drugih področjih, me mogoče ne bi bilo sram, da živim v tej državi.

  • keks je rekel/-la:

    sami pizdeki, bi rekel Sašo Hribar

    še Darko Krajnc je manjkal pa bi zmagali

  • Nogavička je rekel/-la:

    Če je kazen za dober namen, rad prispevam svoj evro. Tovrstni aktivizem pozdravljam, saj nas spomne na vse tiste visokoleteče besede in želje na deklarativni ravni, v praksi se gremo pa visoko politiko in diplomacijo po meri zasebnih interesov predstavnikov korporacije ZDA in korporacije Rusije.

    Dokaz da ljudje ne potrebujemo velecenjenih, da govorijo (ali pa ne, ko jim to bolj ugaja!) v našem imenu, ko npr. podpišejo Vilnuško deklaracijo, ali pa mislijo, da so za mir na svetu naredili vse, ko so kupili neoborožene in neoklepljene Patrije ter poslali vojaške in policijske inštruktorje v Afganistan in v Čad samo zato, da so tam.

    Razmišljati znamo sami, to jasno povedati pa prav tako!

  • medek je rekel/-la:

    Mogoče bi bilo dobro slediti Chavezu in izgnati izraelske predstavnike iz Slovenije. To bi vsekakor odmevalo.

  • neemocije je rekel/-la:

    Nogavička, “Razmišljati znamo sami………….”

    ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha….

  • obama je rekel/-la:

    medek pravi:

    8. januar, 2009 ob 16:44
    Mogoče bi bilo dobro slediti Chavezu in izgnati izraelske predstavnike iz Slovenije. To bi vsekakor odmevalo

    .ja,ali pa razglasiti Komunistično đamahirijo Slovenistan..Sej nismo daleč….

  • medek je rekel/-la:

    Obama Salama dej svojega baletana Rhamba Emanuela Izraela na ketno.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Zakon naj velja za vse enako in tako je tudi prav! Sicer pa dragi protestniki, jaz močno dvomim, da vam bo uspelo rešiti vsaj eno samo življenje v Gazi z tem vašim postopanjem pred parlamentom. Raje protestirajte proti množičnemu odpuščanju delavcev v naši ljubi domovini! Ti ubogi ljudje tudi prav tako umirajo in to na obroke, na položnice, ker nimajo kaj dati v usta, kljub temu pa morajo državi plačevati enormno visoke položnice katere jim poberejo še tisti Evro, ki bi ga lahko porabili za štruco kruha in klobaso. Resni problemi so tukaj pred našim pragom kjer bo vsak dan več umiranja in revščine,pomagajmo sprva sami sebi in slovenskemu narodu! Židje pa naj molijo k svojemu bogu za rešitev situacije saj jih je ravno ta pripeljal tja kamor so se znašli zdaj!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Don_Vito_, organiziraj, po njihovem vzoru, svoj shod za namen, ki se tebi zdi potreben, da nanj opozoriš z javno demonstracijo. Bolje tako kot pa z dolgim nosom kazati na druge in jih v nč devat samo zato ker te preveč spominjajo na tistega živega in mladostnega duhá, ki se tebe ni dotaknil.

    Zaplankanost ti ne bo koristila niti pri tvojih cenjenih prizadevanjih.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    dobro, dobro…če ti tako praviš.

  • slava jim je rekel/-la:

    O čem je že bluzil Drnovšek proti koncu življenja…ali pa Križnar?Da lahko Darfur in podobni “oddaljeni” problemi pridejo k nam, če jih ne rešujemo in jih ignoriramo. Kakršnekoli probleme imamo v SLO, so mačji kašelj v primerjavi s tem, kar ljudje doživljajo v Gazi. Naj bi o tem molčali, tudi takrat, ko bi morda lahko kaj rešili? Ta začarana kugla zemeljska je v krizi. In mišljenje, da je dovolj, da se brigamo le zase, ne bo ničesar obrnilo na bolje.

  • Nogavička je rekel/-la:

    slava jim, Don_Vito_ je, zgleda, ta del prešprical … al pa se mu je takrat zdel, da tega ne bo nikol treba znat?!

  • luka je rekel/-la:

    pa fak; kaj to folk misl; kaj je bla poanta tega;
    vsaj kle bi šli stat;
    Konzulat Države Izrael

    Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana

    Slovenija

    Tel: (+) 386 1 566 10 20

    Fax: (+) 386 1 566 10 21

    G. Roman Lisac, častni konzul

    al pa na dunaj bi se zapelal;:)

  • medek je rekel/-la:

    Written by 540 Israeli citizens

    In support of the Palestinian Human Rights Community Call for International Action

    As if the occupation was not enough, the brutal ongoing repression of the Palestinian population, the construction of settlements and the siege of Gaza - now comes the bombardment of the civilian population: men, women, old folks and children. Hundreds of dead, hundreds of injured, overwhelmed hospitals, and the central medicine depot of Gaza bombed. The ship Dignity of the Free Gaza movement which brought emergency medical supplies and a number of physicians was also attacked. Israel has returned to openly committing war crimes, worse than what we have seen in a long time.

    Israeli media do not expose their viewers to the horrors and to the voices of severe criticism of these crimes. The story told is uniform. Israeli dissidents are denounced as traitors. Public opinion including that of the Zionist left supports the Israeli policy uncritically and without reservation.

    Israel’s destructive criminal policy will not cease without a massive intervention by the international community. However, except for some rather weak official condemnation, the international community is reluctant to intervene,. The United States openly supports the Israeli violence and Europe, although voicing some condemnation, is unwilling to seriously consider withdrawing the “gift” it handed Israel by upgrading its relations with the European Union.

    In the past the world knew how to fight criminal policies. The boycott on South Africa was effective, but Israel is handled with kid gloves: its trade relations are flourishing, academic and cultural cooperation continue and intensify with diplomatic support.

    This international backing must stop. That is the only way to stop the insatiable Israeli violence.

    We are calling on the world to stop Israeli violence and not allow the continuation of the brutal occupation. We call on the world to Condemn and not become an accomplice in Israel’s crimes.

    In light of the above, we call on the world to implement the call by Palestinian human rights organizations which urges:

    • “The UN Security Council to call an emergency session and adopt concrete measures, including the imposition of sanctions, in order to ensure Israel’s fulfillment of its obligations under international humanitarian law.
    • The High Contracting Parties to the Geneva Conventions to fulfil their obligation under common Article 1 to ensure respect for the provisions of the Conventions, taking appropriate measures to compel Israel to abide by its obligations under international humanitarian law, in particular placing pivotal importance on the respect and protection of civilians from the effects of the hostilities.
    • The High Contracting Parties to fulfil their legal obligation under Article 146 of the Fourth Geneva Convention to prosecute those responsible for grave breaches of the Convention.
    • EU institutions and member states to make effective use of the European Union Guidelines on promoting compliance with international humanitarian law (2005/C 327/04) to ensure Israel complies with international humanitarian law under paragraph 16 (b), (c) and (d) of these guidelines, including the adoption of immediate restrictive measures and sanctions, as well as cessation of all upgrade dialogue with Israel. ”

    http://www.naomiklein.org/articles/2009/01/israel-boycott-divest-sanction

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Sam osebno ne želim prav nič slabega nobenemu živemu bitju, vendar mislim, da je tole postopanje pred parlamentom bil en majhen pljunek v morje in mislim, da bi bi bilo bolje kakor je omenil luka, če bi svoje protestniške parole odšli vzklikat pred konzulat države Izrael…pa tudi to dvomim, da bi kaj dosti spremenilo stvari!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Don_Vito_, še vedno ti ostane tvoj vrt.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Res je in moj vrt je poln hibiskusov in oleandrov, zelenih oleandrov nad katerimi se spočije moje utrujeno oko. To je tudi vrt v katerem gnezdijo orli, je vrt kjer je vse strupeno samo misel na dobro in v mojem vrtu ni prostora za Žide!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Vito, a slučajno rediš pujse na vrtu?

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Carlos, edini pujs v tem vrtu sem jaz sam, saj moje misli so umazane, ko poželjivo pogledujem pod krilo moje vrtnarke, ki neguje moje zeleno veselje.

  • Bount je rekel/-la:

    Sedanja zunanja politika EU in Slovenije je naklonjena ameriški militantni politiki vladanja - tako ali drugače -celemu svetu !
    Vsi , ki mislijo, da se to njih ne tiče so -milo povedano- še v globokem spancu, pravzaprav že živi mrliči.
    Torej obračam se le tistim, ki so ozaveščeno budni, to je, če se zunanja politika EU in seveda predvsem Slovenije, ne bo kmalu prebudila in postavila na lastne noge in nehala biti podaljšana noga militarističnih apetitov proizvajalcev in uporabnikov orožja in orožarske tehnike, bomo kaj kmalu tudi mi tam, kjer je sedaj Gaza.
    Ne mislite, da živite na drugem planetu!
    Vsi smo še kako zelo povezani in vojna proizvaja samo še dodatno nasilje in dodatne vojne, ki se bodo prej ali slej razširile tudi na druge teritorije!
    Etično, moralno nesporno dejstvo je, da to kar danes Izrael počne z Palestinci, je veliko bolj zastrašujoče, kot kar so nacisti počeli z Židi.
    Izrael, vzpon novega nacizma, Izraelci so reinkarnacija nacistov? Kdor tega ne vidi, je ali slep, ali maloumen ali zaplankan egoist ali… itd….?

  • 3bancan je rekel/-la:

    The jewnazification of the world is marching on…