5. marec, 2009 | Ajda Perme

Zeleno sonce vabi

Poljski platosuk se bo v petek sončil v Gali hali.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Ta petek bo v Gali Hali, tako kot vsak prvi petek v mesecu, posijalo Zeleno sonce. Za tiste, ki še ne veste - gre za žure ob funky ritmih domačih platosukov, ki vsake toliko na seanso zelenega sončenja povabijo tudi gosta.
Tokrat se bo oglasil Papa Zura s Poljske, ki ga bo podpiral lokalec Udo Brenner. Papa je v Ljubljano prišel včeraj in že skoraj osvojil pozdrave v slovenščini:

Uradni press o petkovem veseličenju:

Papa Zura je v zadnjih letih igranje inštrumentov postavil na stranski tir in se bolj posvetil DJ tehniki, ki jo razkazuje po dobršnem delu Evrope. V zadnjem letu je namreč gostoval na elitnem moskovskem festivalu Afisha Picnic v Rusiji, pa v Nemčiji, Litvi, Luksemburgu in Angliji, sicer pa vsaj enkrat na teden vrti glasbo po različnih poljskih klubih, o čemer se lahko prepričate tudi na njegovem MySpace spletišču myspace.com/papazura. Papa Zura je najeminentnejši del poljske diggerske ekipe Soul Service Crew, ki je v mednarodnih vodah požela veliko odobravanje ob izdajah kompilacij »Polish Funk«. »Polish Funk« je do sedaj izšel že v treh delih, zraven pa so fantje izdali še kompilacijo »Why Not Samba«, na kateri predstavljajo »tropsko« glasbo, izdano za železno zaveso. Papa Zura je pravi brskalec po zakladnicah izjemnega starega poljskega funka, v svojih DJ setih pa mnogokrat uporabi le kak vzorec poljske kompozicije in jo prilepi na tuj funkerski groove. Njegova natančnost za mešalko je dodobra izražena tudi v njegovih mixtapih, kot sta recimo »Papa is a Rolling Stone« in »Still Got the Rhythm and Still Got the Blues«. V zadnjem času se veliko ukvarja s t.i. »mash-upi«, saj je nekaj njegovih izdaj na malih ploščah mogoče najti pod imenom »Papa’s got a Blend New Bag«, kjer vse skladbe vsebujejo poljske sample. V Ljubljani nas bo razveseljeval s svojimi mixi pravovernega funka, afrobeata pa tudi plesnega soula, družbo pa mu bo delal Udo Brenner.
Dresscode: sponzorske majice ali puloverji
Vstopnina: 3Eur do 23.00, 4 Eur dresscode, 5 Eur do 0.00, ostali 6 Eur

Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.