10. april, 2009 | Vest

Biznis javnih naročil

Vlada pripravila akcijski načrt za varčevanje v javnem sektorju.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vlada je imenovala koordinacijsko skupino za optimizacijo in racionalizacijo poslovnih procesov v javnem sektorju. Skupino bo vodila ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, v njej pa bo še šest ministrov,ki naj bi pripravila akcijski načrt za zmanjšanje javno-finančnih odhodkov v javnem sektorju. V skupini so poleg ministrice za javno upravo še ministri za finance, za šolstvo in šport, za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, za zdravje, za delo, družino in socialne zadeve ter za kulturo. Akcijski načrt naj bi skupina pripravila potem, ko se bo posvetovala z direktorji javnih zavodov in državnih organov ter v pogovoru s socialnimi partnerji. “Naš interes je, da v dialogu s tistimi, ki bodo morali varčevalne ukrepe izvajati, pripravimo ukrepe take vrste, da bodo uresničljivi in bodo na koncu dali tiste finančne posledice, ki jih zasledujemo,” je pojasnila Pavlinič Krebsova.

Anja Grahek, video Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
4 x komentirano
  • lala je rekel/-la:

    JA JA JA JA JA!!!!!!!!

    To je ena podobna kot ustanavljanje KASov kjer smo videli kako transparentne izbore delajo, da niti ne izgubljam besed o strokovni usposobljenosti in politični pripadnosti!!!!
    Že v preteklosti so isti ljudje, ki sedaj glumijo kako transparentni bodo, za posle glede javnih naročil, poskrbeli tako ali drugače, da so padli v roke njihovim izbrancem, zgleden primer so bile tiste nalepke za avtomobile in osebni dokumenti!!!!!

    SKRATKA LAŽE; LAŽE;LAŽE!!!!!!
    Sicer, da se ne bomo pregovarjali si pa poglejte tole:

    http://www.youtube.com/watch?v=4pTZBUMPt6I&feature=related

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    DOL Z GNILIMI, SKORUMPIRANIMI DRŽAVNIMI BIROKRATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • MarkoNi je rekel/-la:

    @lala: Golobič ni enako Pavlinič-Krebs.
    2. Kaj točno je narobe s tem, da se vsi razpisi objavijo na netu in se na njih lahko vsakdo prijavi?

  • lala je rekel/-la:

    MARKONI:
    Pavlinič-Krebs=Golobič, je to vse ena in ista banda, kje živiš, na marsu????
    Ne vem kakšna bo razlika, če bodo razpisi objavljeni na spletu, ker spet oba veva kako potem zadeve potekajo v ozadju, BANDA bo vedno zase poskrbela, sej se je lahko tudi po starem sistemu vsakdo prijavil na razpis, pač moral si spremljat zadeve, na koncu so pa v ozadju zmutili in je posel dobil tisti, ki je prej podmazal taprave, ali pa spada v določeno politično opcijo, sploh pa si ne predstavljam kako bodo sedaj ljudje, ki so v preteklosti ZELO transparentno izvajali posle, sadaj velepoštenjakarsko poskrbeli, da nas kot davkoplačevalce ne bodo nategovali!!!!!!
    Če še ne veš v tej državi ravno zaradi teh kurcev, vsako stvar preplačamo vsaj za enkrat, če ne več!!!!!