19. maj, 2009 | Katja Lenart

Odličen začetek

Zvezda prvega drugogodbenega večera - Abd Al Malik!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

25. Druga godba 2009 se je včeraj začela v klubu Cankarjevega doma z odličnim koncertom simpatičnega Victorja Démé (Burkina Faso). Neka neverjetno šarmantna energija seva iz gospoda in njegova spremljevalna zasedba je takisto jemala dih. Koncert je bil definitivno odlična uvertura v dolg koncertni večer, ki se je razvil na tale ponedeljkov drugogodbeni začetek. In še bi jih poslušala, te čudovite afriške ritme s sladko-melanholičnih priokusom…

Nato smo se preselili v Križanke. Branko Završan (za)poje Jacquesa Brela. Kocine so se naježile, Branko pa je v družbi odlične spremljevalne zasedbe poskrbel za subtilno doživetje. Publika je bila navdušena in med koncertom so se Križanke precej napolnile.

Sledila je kratka pavza, ki so jo v duhu pričakovanja zadnjega ponedeljkovega glasbenega gosta v preddverju Križank vrhunsko popestrili fantje in dekle iz zasedbe Kar Češ Brass Band. Nujno bi jih rada kmalu spet doživela, priporočam tudi vam.

Kratek kolaž doslej naštetih doživetij je tukaj:

In potem je nastopil težko pričakovan in občudovan francoski ambasador medkulturnega dialoga 2008 in francoski glasbenik leta 2008 Abd Al Malik. Priznam, čisto me je fasciniral. Tako posebno energijo ima, da o njegovem seksi odrskemu gibu sploh ne govorim. Glasbena zasedba je bila popolna, pianist in hramonikar sta bila le še pikica na i. Res nepozaben koncert:

Nocoj se Druga Godba nadaljuje. V klubu Cankarjevega doma bodo nocoj ob 20:30 nastopili Derya Türkan, Uğur Işik in Renaud Garcia-Fons (Turčija, Francija).
Četrtek pa bo večer za Khaleda (Križanke, ob 21:00).

Program letošnje Druge Godbe je na voljo tukaj.

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
3 x komentirano