7. junij, 2009 | Vest

Prvi odzivi - Zares

Golobič in Vajgl o rezultatih vzporednih volitev.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič o prvih odzivih na vzporedne volitve.

Nekaj besed nosilca liste in po rezultatih vzporednih volitev novega evropskega poslanca Iva Vajgla.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
29 x komentirano
  • ervinator je rekel/-la:

    Ni res (Vajgl zares-laže), da je imela samo Zares za te volitve poseben, evropski program: imata ga tudi NSi in SLS.

  • ZALAŽ s GG naprej je rekel/-la:

    Miheljak odvetnik lažnjivcev se peni in je tik pred možgansko kapjo na TVSLO. :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Miheljak je tipičen hlapček in ritoliznik brez lastnega mnenja.

    Popolnoma nekredibilen klovn.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Fantje, ste videli, kako je bila prva pomaranča lepo pohlevna in ponižna v svoji prvi izjavi po volitvah?

    Niti sledu več o nekdanji nadutosti in aroganci;-).

  • ekka je rekel/-la:

    Čestitke!!! pravzaprav vsem izvoljenim kandidatom, so vsi dokaj solidni.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    http://www.finance.si/249264/Golobi%E8_od_filozofa_do_kmeta

    evo,nova vprašanja,ki terjajo odgovore

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Čudežni deček Lahovnik bo še naprej izgubljen na gospodarskem ministrstvu.

  • koseski je rekel/-la:

    pohlevni pizdočivkič bo odstranjen, kajne, pahor,
    bo pa kmetoval na dveh hektarih v primorju
    in iz dreka delal med za prodajo
    (oranžne ali kakšne druge barve)

  • luka je rekel/-la:

    LOL

  • Nogavička je rekel/-la:

    Če rečemo, da se vam je vsaj malo posrečilo očrniti svojo nočno moro, potem se jih morate Zares bati. Če pa rečemo, da izganjanje hudiča ni imelo posebnega vpliva na izkazano podporo, ste pa navadni klukci-križci aparat.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Po slabo prespani noči se NOGAVIČEK oprijemlje sleherne slamice.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pravzaprav sem vesel, da bo ta grobijan odšel iz državnega zbora.

    V Bruslju bo težko našel poslušalce za svoja nakladanja.

  • Bralka je rekel/-la:

    @Nogavička, jasno je, da se janševiki in njihovi polpismeni do funkcionalno nepismeni fani bojijo Gregorja Golobiča. Vsaka neartikulirana kreatura se boji artikulirane in elokventne osebe.

    Ampak tudi najbolj artikulirana oseba lahko naredi kiks in potem mora iz tega potegniti nek zaključek.

    Tale zaresovska obramba-v-napad-taktika v stilu, “res je, ni se vse povedalo po resnici, ampak eni lažejo še bolj,”….tale taktika ni najbolje izbrana. Ker se z metodo kregarije in kazanje s prstom, kdo bolj laže spusti na nivo tistega, za katerega je ves čas poprej govorila, da je boljša od njega. Kot pravi anglosaksonska modrost: never fight with the fool, he will drag you down on his level and then beat you with the experiences.

    Drugače je pa totalna neumnost to, da imamo dve liberalni stranki, ki sta nastali predvsem zaradi tega, ker je bila njega dni ena stranka premajhna za vse egote, ki so bili notri. Potem jih je pa nekaj odpadlo, eni so šli v penzijo, eni niso bili izvoljeni, eni niso vsega povedali….in če bo kaj pameti, se bosta ti dve stranki verjetno čez nekaj časa združili.

  • konec je rekel/-la:

    Hinavski in nazadnjaški Balkanci so še enkrat pokazali, kdo kraljuje v glavnem mestu Titolandije.
    Evropa ima znotraj torej zelo nevarne rdečuhe, ki se skrivajo pod “liberizmom” ampak zmagoviti zmerni EPP bo se postavil v bran Evropi proti balkanizaciji le te.

  • kaktus je rekel/-la:

    JANŠO sanja, kot nočno moro ! GOLOBIČ, pojem sprenevedavosti, laži in požrešnosti ! Z zgolj dva ( 2000 ) tisoč evri , čeprav, neto plače v “ULTRI”, PRIŠEL DO MILJONSKEGA PREMOŽENJA !

  • Nogavička je rekel/-la:

    Sicer sem se na temo že obširno razpisal, Bralka, vendar sem še vedno prepričan, da firbčnemu sosedu nisem dolžan odgovarjati tako kot sodišču.

    Ker je svoj delež v podjetju pristojni inštituciji prikazal, je, vsaj kar se mene tiče, zadeva čista.

    Kar se konkurence tiče je zdrava in potrebna, saj se tako izniči efekt ene osebnosti, ki bi lahko bila problematična.

    Tudi anglosaksonska modrost je na mestu. Le da sem prepričan, da mi politični nasprotniki, torej tisti, ki bi imeli neposredno korist od vsega skupaj, ne morejo diktirati tempo. Če si konkurent v političnem polju na vse pretege poskuša svoje prepričane volilce prepričati, da sem neodgovoren lažnjivec, in če se bi odločal pod vplivom mnenja konkurence, potem bi bil pa res neprimeren za delo javnega uslužbenca. Šteje mnenje mojega volilca. Če sem kaj odgovorna osebnost, potem znam sam presoditi kaj je prav in kaj ni; ne potrebujem in se ne poslužujem orkestracije in spletnih anket;)

    In brez skrbi, zgodba, ta in vse, ki še pridejo na vrsto z enakim vzgibom, še zdaleč ni končana. O slednjem se boš lahko prepričala že v naslednjih dneh, saj se je načrt rahljanja ugleda sfižil do te mere, da si bo zaslužil nadaljevanje. Vse v imenu konkurenčnega boja idej in načina prepričevanja volilcev v svoj prav.

  • Aeksandar Todorović je rekel/-la:

    @3MEISTOZA,
    Praviš :”Miheljak hlapček in ritoliznik brez lastnega mnenja”. Tudi če bi to bilo res tako, je velika razlika med njim in teboj. Ti veš gdo je on, mi pa nevemo gdor je ta velepogumni Mefisto, ki si upa iz varnega zavetja psevdonima hrabro trositi veleresnice.
    fuj te bodi.
    psevdonim v resnih in nežaljivih komentarjih bi bil sprejemljiv. tako samo kaže na tvoj psiho moralni profil.
    še enkrat : fuj te bodi.

  • konec je rekel/-la:

    # MEFISTO pravi:
    7. junij, 2009 ob 22:57

    Miheljak je tipičen hlapček in ritoliznik brez lastnega mnenja.

    Popolnoma nekredibilen klovn.

    SE POPOLNOMA STRINJAM!!

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    MIHELJAK,cerebralni nedonošenček, jokajoči lažni svobodni komentator boljševističnega trobila, imenovanega tudi dnevnik slovenskih rdečih boljševikov in na koncu jokajoči pisunček,ki svoje zagrizene golobičeve zvestobe in klečeplazenja ne more več skriti.Sinoči je pokazal vso pro fesorsko moralno gbilobo in dal svojim študentom konkretne napotke , kako se lahko ćloveški um in človečnost pohabi in nizkotno proda.

  • Aeksandar Todorović je rekel/-la:

    strinjal se t ali ne je nerelevantno, in popoplnoma nekredibilno, če to izjavi negdo s imeniom Konec.
    pljunek v prazno.

  • medek je rekel/-la:

    Lepo bi bilo, da bi še Medvedja Sreča prišla v EP.

    A imamo Vajgla in še tri “leve” poslance. Kar znese 4 “levake” in je za EU izjemen dosežek, ker vse bolj reglja skrajna desnica.
    ___________
    Levica v EU: Poučno —- Evropski demokratični deficit
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042272346

    Kako deformiran je postal politični prostor v Evropi, nam kaže tudi dejstvo, da bo predsednik evropske komisije skoraj zagotovo ponovno José Manuel Barroso, predstavnik desničarskih strank. In to ne zato, ker bi bil kot predsednik komisije v sedanjem mandatu ne vem kako uspešen. Zadnji dve leti, pravijo, ni delal mnogo drugega kot to, da si je zagotavljal ponovno izvolitev. Financial Times je komentiral takole: “V evropski politiki nič ne smrdi bolj od navidezne neizogibnosti še enega petletnega mandata Joséja Manuela Barrosa… Večji del zadnjih dveh let je porabil za kampanjo za ponovno izvolitev namesto za opravljanje svoje službe… Gospod Barroso je med najslabšimi predsedniki komisije doslej, samoljuben človek brez političnega poguma.”

    In zakaj bo Barroso ponovno izvoljen? Zato ker je edini kandidat. In zakaj je edini kandidat? Zato ker socialisti, oziroma levi blok v evropskem parlamentu, niso postavili svojega kandidata. Socialisti, večina evropske parlamentarne levice, niso postavili svojega kandidata za eno najpomembnejših funkcij v Evropski uniji. To je zame bolj neverjetno od tega, da od 400 milijonov Evropejcev samo eden kandidira za predsednika evropske komisije. Od socialističnih političnih strank bi pač pričakoval, da se bodo, če že kandidirajo na volitvah, borile za oblast.

    Ampak ta moja pričakovanja so videti zgrešena. Kaj pa če socialistični kandidati za evropske poslance ne kandidirajo za to, da bi v svoje roke vzeli evropski parlament in, s parlamentarno večino, evropsko komisijo? Kaj pa če se ne borijo za oblast? Kaj pa če jim kot posameznikom gre zgolj ali vsaj predvsem za to, da se dogrebejo do dobrih služb, kot strankam pa do tega, da bodo imele dobro pozicijo pri korporativističnih pogajanjih o delitvi evropskih sredstev?

    Tu ne gre samo za dogodek, ki je pred nami. Tu ne gre samo za posameznike, ki jim bo še tako nizka volilna udeležba dala legitimnost in rezidenco v Bruslju. Tu ne gre samo za to, koga bodo ti poslanci potem izvolili za predsednika evropske komisije. Tu ne gre niti samo za Evropsko unijo, za to, kaj ta tvorba je in bo. V nekem smislu gre za svetovni, globalni politični zemljevid. Na tem zemljevidu je vedno težje prepoznati tisti etablirani večinski del leve politike, ki jo je bolj ali manj ustrezno zajemal pojem socializem. Od socializma je ostala samo še blagovna znamka, s katero trgujejo politiki, za katere na desnici ni več prostora. Nobene prepoznavne ideje ni več.

    Ironija je, da je tudi desnica postala popolnoma idejno bankrotirana. Če ne prej, je to postalo očitno v trenutku, ko ni bilo več mogoče zanikovati sedanje krize. Ampak tega idejnega bankrota na desnici socialisti niso izrabili za krepitev svoje moči. Nominalni politični nasprotniki so jim postali samo še bolj domači. V evropskem parlamentu bodo socialistični poslanci volili desničarskega kandidata za predsednika evropske komisije. Vsaj napovedi so takšne. Svoj glas zanj bodo zavili v všečen pakirni papir, ki bo Barrosu sporočil njihovo željo po malo bolj “socialnih” usmeritvah in programih. In v tem se skriva razlika, zaradi katere niso vsi enaki: desnica se bori za oblast.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Dokler plačujem davke za tvojo eksistenco, hočem imeti mir pred teboj, ALEKSANDAR!

  • obama je rekel/-la:

    Vajgl bo predsedoval krožku odsluženih agentov UDBE,Stasija in Securitate

    pogovorni jezik bo srpskohrvatski

  • medek je rekel/-la:

    No, UDBA kuferfurec Miha Brejc & družina d.o.o so spokali kufre.

  • Aeksandar Todorović je rekel/-la:

    @strahopetni Mefist,
    še dolgo neboš imel mir pred menoj.Še veliko je za postoriti v raziskavah in podadtkih o izbrisu.
    En podatek. To prvo informacijo podarjam le tebi kod darilo za tvoje srečanje s seboj.
    darilo sveže komaj nekaj dni se glasi :
    Imam posnet pogovora s zadnjim vojakom,ki je zapustil Slovenijo iz luke Koper……Bil je slovenski državljan na služenju vojaške obveznosti v Sloveniji. V rafalnem krrrkrrrrrrrrr izbrisu izbrisan, ni imel nobene možnosti, da bi bil lojalen.
    Boš še slišal za njega, kod tudi za hčer 1. žrtve za Slovenijo.KRRRRRRRRR………izbrisana.

  • Auimbaue je rekel/-la:

    Kaj boste Zaresovci sedaj z Lahovnikom? Tako si je želel zbežati z ministrskega mesta v EP, da je s pismom moledoval tudi LDSovce in SDjevce, da mu namenijo preferenčni glas. Ta si res ne želi biti več v vladi.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    @13 Bralka

    Prvič, kljub temu da sem precej let mlajši od Golobiča, sva diplomirala skoraj hkrati (pusti sedaj izplen na bančnem računu, govorimo o pismenosti).

    Drugič, tale tvoj elokventnež je znan po svoji cinični in pogosto prav arogantni drži. Ki pa je od 3. 6. 2009 dalje izginila neznano kam:-).

    Tretjič pa eno vprašanje: kako je lahko nek politik tako izrazito butast, da na izrecno vprašanje, če je družbenik odgovori da ni - in potem obdrži svoj solastniški delež, kljub temu da bi se moral zavedati, koliko je s tem ogrožen.

    Vprašaj se, zakaj Janše novinarji niso ujeli pri tako resni laži.

    S tem se ni izkazal ne kot verziran politik, ne kot posebno brihten človek.

  • hoblič je rekel/-la:

    kaktus, je čudno ne? 2000 ojrov pa miljonski delež.
    le kako mi ne uspe, pa sem že marsikam investiral.
    se pa vidi, kako klasično polizano, staromodno lasuljo ima,
    od samega lezenja v komunajzarske riti!

  • ervinator je rekel/-la:

    Ali je zgodba o Mobitelu zgodba o fašistični LDS in fašistu Golobiču?
    http://www.finance.si/249360/Kaj_vse_je_Gregor_Golobi%E8_naredil_za_Mobitel