1. avgust, 2009 | Denis H.

Latinski prizvok vročine

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Še vedno nas spremlja sonce in lahkotnost misli ni nikoli tako prisotna, kot je sedaj. In še vedno ostajam pri plesni glasbi, pri poletnih ritmih. Predvsem tisti, ki se vsaj delno naslanja na jazz ali disco.

Tako se iz zvočnikov rado sliši dela človeka, ki je ustvarjal in nastopal še v času Studia 54, njegovo ime je pa se je pojavljalo tudi v zgodovino zapisanih klubih kot sta Devil’s Nest in Hearthrob. Njujorčan je odrasel v družini polni latinske glasbe, saj je njegov oče igral saksofon v latinskem in jazz orkestru, medtem ko je bil stric znan pevec salse. Bodisi v skupini Masters of work, bodisi pod svojim imenom, je Little Louie Vega eden velikanov elektronske plesne glasbe.

Njegova pot se prične nekje pri osemnajstih letih, ko je še kot mladenič opazoval sošolce, ki so se kot hip hop ustvarjalci preizkušali v vrtenju plošč in kmalu je zagrabil tudi sam. Ni minilo dolgo, je Louie postal prepoznaven in tako se je kmalu znašel v vrtincu Studia 54, kjer spozna Todd Terryja, ki mu v tem času nosi svojo glasbo in skupaj na nek način preizkušata plesišče tega zloglasnega kluba. Kmalu za tem, pa se Vega preizkusi tudi v ustvarjanju in naredi remikse za Information Society’s (Running) in Noelov - “Silent Morning”. Prav tako pa je pod svoje okrilje vzel takratno zvezdo v usponu, Debbie Gibson.

Vego povabijo k ustvarjanju glasbe za film East Side Story in tam spozna pevca Marca Anthonyja in skupaj podpišeta pogodbo pri WTG Records, podzaložbo priznane CBS. Skupaj ustvarita hit Ride the Rhythm, ki se izredno dobro prime in obema prinese prepoznavnost in velio več sodelovanja. Kmalu zatem se Louie spozna z Barbaro Tucker, s katero ustvarita hit Beautifull People. Vendar se njegova pot kmalu zopet prekriža s Terryjevo in skupaj s pevko India, Vegovo bivšo ženo, ustvarijo ˝Toddś Massage˝. Nekaj časa potem sodeluje tudi z Dee Lite, vendar so njegova največja dela nastala v dvojcu Masters of Work, kjer s Kenny Dope Gonzalesom pričneta delati za Jamiroquaija, Madonno in Michaela Jacksona.
Ampak ne samo pop, tudi jazz postane del njune vode, saj pod imenom Nuyorican Soul sodelujeta z legendami kot sta Tito Puerte in George Benson in skupaj ustvarijo kar nekaj odličnih izdelkov, kot je Ran Can Can, ki se ga sliši tudi v filmu the Mambo Kings…
Veliko bi lahko še pisal o tem ustvarjalcu, ki še vedno nadaljuje svojo pot, tako producentsko, kot z nastopi, kjer s svojo edinstveno mešanico New York disko klasike, jazz prvin in latinskih plesnih ritmov navdušuje staro in mlado širom sveta, vendar bom besedo raje predal glasbi. Little Louie Vega je ime, čigar glasbo imam vedno nekje na dosegu roke, saj me vedno popelje v neko umirjeno stanje zavesti, kamor rad odplavam ob prelepem sončnem dnevu…

Little Louie Vega Feat. Blaze - Elements Of Life


Vir:Youtube, avtor: Mockmoon

Little Louie Vega - Diamond life


Vir: Youtube, avtor: deepin93

Little” Louie Vega feat. Arnold Jarvis - Life Goes On


Vir:Youtube, avtor: reshaping

Masters At Work feat India - When You Touch Me


Vir: Youtube, avtor: romfordj

Simply Red - Thrill Me (Masters At Work Remix)


Vir: Youtube, avtor: deepsouljazz

Michael Jackson - Rock With You (Masters At Work Mix)


Vir: Youtube, avtor: iamaloady

Denis H.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano
  • peter a. je rekel/-la:

    Latinski ali latino prizvok? Nuyorican je pač NuYorican as New York ali NY w/e. “del njune vode” se lepše sliši “del njunih voda”. Obstaja tudi en hud džezist z imenom Tito Puente in ne Tito Puerte in ko grem vsako leto na Triglav se ne uspenjam ampak vzpenjam.

    lektor naj pregleda tekst pred objavo! a so res vsi na dopustu?