12. september, 2009 | Denis H.

Družinski DJ - Hernan Cattaneo

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Hernan Cattaneo, najbolj priljubljeni južnoameriški DJ in producent, prihaja iz toplega Buenos Airesa. Že v sredini devetdesetih je padel pod vpliv čikaške house scene, ravno v času, ko se je na lestvicah povzpenjal Frankie Knuckles. Hernan se nekje do leta 2001 predstavlja veliko bolj v obliki jahalca plošč in svojo pot gradi v senci velikih, zato tudi v letih 96/97 odide na skupno turnejo z Paul Oakenfoldom. V naslednjih dveh letih se udeleži veliko prestižnih in večjih dogodkov in dela kot resident v klubu Cream, ter v različnih prostorih na Ibizi.

Leta 2001 pa mu uspe priti na DJ Mag lestvico in se trdno usidral na 50. mesto kar mu prinese naslovnico. Istega leta, ko je prišel na 50. mesto lestvic njegov posnetek Deep Funk, je bil izbran za »Best Newcomer DJ/najboljšega novega DJ« na prestižnih nagradah Pacha Ibiza Awards in začel z lastno radijsko oddajo na argentinski radijski postaji Metrodance (95.1 FM). Manj kot leto kasneje se je pomaknil med Top 25 na DJ Mag razvrstitvi. Svoje delo pa ni le nadaljeval z navduševanjem množic v najboljših klubih in najprestižnejših festivalih po svetu, ampak pustil tudi vtis kot producent, ko je remiksal za Morgana Pagea, ki so izšli na Bedrocku, založbi Johna Digweeda. Produciral je tudi v sodelovanju z založbama Subliminal in Yoshitoshi ter šel v studio z Johnom Tonksom, ki je kasneje postal njegov produkcijski partner.

Čez tri leta se vzpon samo še nadaljuje in v tem času je prepotoval je ves svet v promociji Renaissance mix albuma, igral je po najboljših klubih po Evropi, imel 5 turnej po Ameriki ter 3 po Aziji. Istočasno se je začel aktivno ukvarjati z glasbenim revidiranjem v severnoameriških glasbenih publikacijah URB Magazine in BPM ter latinskoameriški publikaciji revije Rolling Stone. Konec leta se je znašel na 6. mestu na DJ Mag razvrstitvi.
Takoj naslednje leto maja 2006 izda svojo CD serijo imenovano Sequential, ki mu je prinese visoke uvrstitve v medijih, ki ustvarjajo celotno sliko elektronske glasbe. 5 od 5 zvezdic »Leading Player« v DJ Magu, polno oceno na britanski M8 in najboljša kompilacija Catanea so cenili zopet v DJ Magu. Kot najboljši izdelek pa se šteje predelava Nick Miurovega »I Feel Real«. Novi singel, narejen skupaj s studijskim partnerjem Johnom Tonksom, se je pojavil na 1. mestuna lestvici The Balance Chart.

Tako se danes mladi očka po malo bolj družinskem obdobju vrača na sceno v velikem slogu: za kultno založbo Renaissance je posnel jubilejno 50. izdajo serije Masters, na prvi kompilaciji po dveh letih pa je predstavil kar 12 avtorskih zapisov in začrtal prihodnost progresivne scene. To zadnji dve leti že počne tudi van Buurenov varovanec Glenn Morrisson, dolgoletni prijatelj razvpitega Deadmau5a, ki pa se je bolj kot z mikimiškastim imidžem in žaljenjem didžejev izkazal z neverjetno serijo uspešnic, kot so Blue skies with Linda, No sudden moves, Circles, Contact, Drone in Odyssey. Doživite sonično fuzijo najboljšega kar trenutno gojita prva in druga generacija globalne progresive.
Henrnan Cattaneo bo na današnji dan 12.09.2009 v Ljubljanski Inbox poizkusil prinesti malo argentinske topline, v upanju, da ogreje hladno slovensko podnebje, ki nas je prehitro dohitelo.

Več od dogodku na strani organizatorja.

Chab - Closer to me (Hernan Cattaneo Mix)


Vir: Youtube, avtor: casla55


Hernan Cattaneo vs Satoshi Tomiie - Love in traffic


Vir: Youtube, avtor: asbest

Hernan Cattaneo - Orgasm


Vir: Youtube, avtor: perfecta1990

Hernan Cattaneo - Funky Deep´n´Tribal


Vir: Youtube, avtor: nhacdj

Hernan Cattaneo - Fashionista Trisco


Vir: Youtube, avtor: Juliancitop

denis h.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano