17. oktober, 2009 | Denis H.

Se najde nekaj za vsakogar?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vsakič, ko se bližamo vikendu, vedno iščem, kateri prostor, ki je naklonjen elektronikom in čakanju jutra bi obiskal in kdo se bo potrudil s čim novem, zanimivem, inovativnem, kakorkoli, enostavno gledam kam naj grem. V meni je še vedno del ponočnjaka, ki se že od mladih nog ni naveličal glasne glasbe, čudnih zvokov, preznojenih teles in zabavnih obrazov, ki jih srečaš samo na takih prostorih ob prvih sončnih žarkih.

In kakšno je dogajanje pri nas? Verjetno večina najde nekaj zase, ˝starci˝, pa smo že veliko bolj izbirčni glede marsičesa. Najprej je seveda glasba. Trend minimala se v Sloveniji še vedno vleče kot star smrkelj in sam ga imam malce čez glavo, saj pač ne gre za nekaj novega, nekaj presenetljivega, le zvok je mogoče malce bolj sofisticiran. Zato se vse skupaj že malo ponavlja, ˝undergrounda˝ kot takega na žalost pač ne premoremo, verjetno tudi zaradi same majhnosti, predvsem pa roko na srce, nekdo, ki ima za seboj zgolj par let delovanja v določenem poslu pač še ni doživel dovolj, da bi lahko ˝učil˝, če se tako izrazim.

Kljub temu občutku, da smo včasih imeli več, je dogajanje dokaj pestro, samo izbrati je potrebno pravilno. Zato sem se odločil, da bom ta vikend preveril dogajanje v Inboxu. Klub, ki je v pričetku nosil drugačno ime pod svoje reference našteva velika imena, kot so minimalist Hawtin, popularni Benassi in Shapeshifters, stari Morales in Sinclar, Lützenkirchen in Butch, neoporečni Bodzin, zanimiva Pig & Dan in drugi. Poleg samih imen klub uveljavlja tudi ˝brandirane˝ noči kot so Toolroom Nights, Pacha Ibiza Nights in Amnesia Ibiza in vse se vrti okoli bolj tehnoidne srenje, ki je v Sloveniji vedno kraljevala na področju elektronike. Slovenska mentaliteta je tudi skozi elektronsko glasbo bila vedno bližje nemško govorečim področjem, kot recimo bolj latinsko obarvanim nežnejšim zvokom housa ali angleškim različicam teh zvrsti.

Ker je sama glasbena raznolikost nekako bolj revno zastopana, pač pogledam, kdo bo ponudil še kaj dodatnega, nekaj, kar bi lahko opazoval, ali celo sodeloval. Klub Inbox tokrat dodaja nekaj spremljevalnega programa, ki temelji na starih preizkušenih metodah živih inštrumentov in mene so prepričali predvsem s skupino artistov Ambiental performances, ki se ne bodo predstavili prvič, vendar ne dvomim, da ne bi zopet presenetili s svojo izvirnostjo in dodelanim konceptom nastopa.

Več o artistih in dogodku si kot vedno lahko ogledate na spletni strani organizatorja, sam pa dodajam še nekaj del zgoraj omenjenih artistov, s katerimi so se zapisali v moj spomin…


Candi Staton - Love On Love (David Morales Club Mix)


Vir: Youtube, avtor: Tmontyb10009

Bob Sinclar - Champs Elysees

Vir: Youtube, avtor: DjGiz

Lützenkirchen - My Girfriend’s Girl

Vir: Youtube, avtor: pepsonline

Pig & Dan - Heat


Vir: Youtube, avtor: Rambrennt

denis h.
Rekorder - Rekorder 1,1 (Stephan Bodzin & Oliver Hntemann)


Vir: Youtube, avtor: minimaloptimal

Denis H.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano
  • EgonAlter je rekel/-la:

    “Trend minimala se v Sloveniji še vedno vleče kot star smrkelj in sam ga imam malce čez glavo”

    Haha, dobra ta, takoj prikimam. Tako sem razmišljal tudi sam, ko si je Alexij še delal ime in se Umek še ni odpravil čez mejo ter bil edini (sic) zgled domačim jahačem plošč … pa čeprav nisem nikoli bil del scene, temveč sem jo zgolj s strani opazoval. Takrat sem tripal bolj na DnB, ki ga je v naših logih bilo za slabo kišto plat in nič več.

    Skratka, v vmesnem času sem se plešeraju še bolj odtujil in zdaj iz tvojega članka ugotavljam, da nisem ničesar zamudil da je scena še vedno na isti točki. Škoda.