9. november, 2009 | Vesna Vravnik

Protest proti plinskim terminalom

Hladen sprejem v parlamentu, saj Pavel Gantar pravi, da obravnave nimajo na dnevnem redu.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Okoljska nevladna organizacija Alpe Adria Green (AAG) je v sodelovanju z Zvezo za varstvo okolja Slovenije pred parlamentom poslance opozarjala, naj se čim prej odločijo o stališču do postavitve terminalov v Tržaškem zalivu. Bili smo priče okoli 15 predstavnikov okoljevarstvenikov, Mladega foruma SD, podpornike SLS, podporo pa je prišel izreči tudi poslanec Zaresa Franci Kek.

Na Evropsko komisijo so poslali pritožbo proti gradnji terminalov, ki je obljubila, da jo bodo obravnavali prednostno, v našem parlamentu pa si te tematike zaenkrat žal ne bodo dali niti na dnevni red. Predsednik AAG Vojko Bernard ter italijanski in slovenska predstavnica so predsedniku DZ Pavlu Gantarju izročil memorandum, s katerim DZ pozivajo, naj se odločno izreče proti gradnji plinskih terminalov. Le-ta je ob sprejemu poudaril, da obravnava o tej probematiki zaenkrat ni predvidena. Nato so se predstavniki AAG odpravili do italijanskega veleposlaništva, kjer pa jih niso sprejeli, sprejel jih je policist pred veleposlaništvu, ki je memorandum sprejel.

Vesna Vravnik

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
9 x komentirano
  • unexpected je rekel/-la:

    jejsata jejsata… kdo še upošteva mnenje okoljevarstvenikov… kje pa!!

    če se bo naša gospoda odločila zgraditi terminal - bo pa terminal zgrajen.. delnice bodo morda enakopravno porazdeljene med pahorjance in janševike. Družinske firmice in deleži le tih, bodo za vekomaj lahko pomalem glodale rezultate državniškega sodelovanja… Tako bo volk sit, koza cela.. in končno bomo užili sadove kooperative na vseh nivojih.. saj se mi je zdelo.. vprašanje je le: kdo bo prvi zajel iz skupne sklede…

  • konec je rekel/-la:

    bla, bla,bla, bla, bla, bla,bla, bla, bla, bla,bla, bla, bla, bla,bla, bla,

    ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    rdečuhi pač…………..

    • anton je rekel/-la:

      Normalno, za osebka, ki se podpisuje “konec”!
      Tako uravnotežena izjava… morda celo z malce stisnjenimi zobmi… predsednika DZ RS… mora iritrirati bolne ume.
      Ha, ha, ha… bla, bla, bla… idioti pač!

  • Bount je rekel/-la:

    Čestitke AAG, čestitke mlademu forumu SD, podpornikom SD in članu stranke zares Franci Keku
    za pokončnost. Vedno ostaja upanje, da se bodo stvari le premaklnile na bolje, Gantar se je včasih precej ukvarjal z okolje varstvom in mu tudi terminali niso neznanka, saj je v prejšnji vladi ravno Gantar
    bil tisi , ki je na pobudo civilne iniciative- postavil poslansko vprašanje v parlamentu glede terminalov..itd..no, upajmo, da določene pokončne politike kapital ne bo podkupil, oziroma kupil saj terminalski terminatorji ki jih sedanja fašistično nastrojena politika v Italiji želi postaviti prav na dvorišče slovenskega morja , bi bili začetek konca Slovenije zaradi tisoče že znanih razlogov…torej UPANJE, da civilna iniciativa s pomočjo mladega foruma SD in ostale mladine lahko tako ali drugače prepreči to NOROST, mora vedno obstajati, saj v nasprotnem primeru , če ne verjameš, si pa itak že mrtev, ali pa če hočeš živ zombi…
    Torej aktivisti OPTIMISTIČNO dalje, saj svetloba je vedno, to je prej ali slej zmagovalka, ostali smo z vami…

  • Bount je rekel/-la:

    Čestitke tudi podpornikom SLS za podporo..in konstruktivno delovanje v tej zgodbi terminatorjev življenja, to je terminalov…

  • nemesis je rekel/-la:

    Saj Zemlja bo preživela in se regenerirala,samo našo civilizacijo bo odneslo.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Bount, ne pozabiti, da je tudi v prejšjni vladavini opozicija bila glasni zagovornik čistega okolja, proti terminalom na obravnavani lokaciji, …prav g. Gantar je bil eden najbolj glasnih in odločnih predstavnikov opozicije.(koalicija, vključno s SLS pa je bila v celoti naklonjena terminalom-magnetogram izredne seje odbora za okolje). Tedaj so uspeli izsiliti izredno sejo odbora DZ za okolje, pa danes ni zaznati več potrebe po angažiranju. Predsednik stranke sls, bivši prometni minister, pri vsej svoji zagnanosti, pa do danes ni javno opozoril na problem plovbe, saj je to točka, na kateri vsak od treh predvidenih terminalov pade.
    Čestitke posameznikom (redkim) v vladi, ki so svoje stališče izpred treh let tudi danes obdržali…in to so Franco Juri, Kek,…pa morda še kdo. Gospod Gantar…škoda. Najmanj, kar imamo predstavniki civilne družbe pravico vedeti je vaše osebno in uradno stališče do terminalov:
    Torej:
    1. uradno stališče funkcionarja P. Gantarja
    2. kdaj meni, da bo potrebno vnesti problematiko na dnevni red.
    Koliko menite, da je zadeva resna…na neinformiranost se ne morete sklicevati, saj dobite redno podatke od civilne družbe.
    Hvala za odgovor.

  • Bount je rekel/-la:

    Mirjana, hvala za dopolnilo, se popolnoma strinjam s tvojim napisanim, torej g. Gantar , čakamo na vaš cenjeni odgovor, oziroma bolje, datudi na kakšno konkretno delovanje na to temo. Hvala.

  • Bount je rekel/-la:

    GLEJTE LINK NA KANALU A- Zanimivo

    Ostali videoposnetki

    Svet - 09.11.2009