8. december, 2009 | Jaka Tomc

Lahovnik razume delavsko vstajo v Prevent Globalu

Direktor slovenjgraškega podjetja je cel dan preživel zaprt v pisarni, ki so jo obkolili delavci.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Gospodarski minister Matej Lahovnik razume reakcijo delavcev slovenjgraškega Prevent Globala, ki so v ponedeljek zaprli direktorja družbe Ivana Majcna v njegovo pisarno in ga izpustili šele po posredovanju policije.

Po Lahovnikovih besedah so zahteve delavcev vsebinsko zelo razumne, medtem ko so poteze uprave nenavadne.

Lahovnik o dogajanju v Prevent Globalu:

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
21 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Lahovnik razume vstajnike!

    A bo tudi ukrepal?

    Realno se nam namreč obeta še okrog 1.300 brezposelnih obupancev brez prihodnosti!

    • kaktus je rekel/-la:

      LAHOVNIKOV KONKRETEN PREDLOG, KI GA ŠE PROUČUJE JE BIL UKINITEV OBVEZNEGA ČLANSTVA (članarine) pri OBRTNI ZBORNICI, TAM SE PRESERAVAJO Z DENARJEM OBRTNIKOV !

    • CVEK je rekel/-la:

      kAKO, DA SE PONAŠA TA MLADI MINISTER , kot žabec na lapuhu !

  • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

    Še en odličen PR nastop mininistra Laškovnika. Skoraj solza se ti utrne, kako ga skrbi za 1.300 delavcev podjetja, ki ga je za drobiž prevzel in izcuzal prijatelj tranzicijskega hegemona LDS, kateremu je svojo dušo prodal tudi prof ekonomske fakultete Laškovnik. V letu dni ministrovanja ni naredil popolnoma nič, da bi pomagal podjetjem v težavah, kaj šele, da bi država pomagala perspektivnim podjetjem, da bi ustvarjala delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. S Preventom si, tudi če obstane, nimamo kaj dosti pomagati, saj lahko 1.300 delavcev enostavne avtomobilske prevleke šiva tudi v Bangladešu za 10 dolarjev na mesec. Minister Laškovnik je v svoji dolgoletni karieri neodvisnega ekonomskega svetovalca in občasno ministra prihvatizacijske LDS in njenega oranžnega izbljuvka storil dovolj, da se je umetno vzdrževalo nevzdržna delovna mesta in lažne upe delavcem, ki so igubili dolga leta z garanjem za človeka nedostojno plačo, sedaj pa se bodo morali zaradi tega zadovoljiti celo s človeka nedostojno državno pomočjo… Je pa lepo, da minister Laškovnik vsaj razume reakcijo zaposlenih…

  • Bor je rekel/-la:

    Tako mlad, pa že najbolj zaupanja vreden politik v državi.

    Pahor, gledaj i uči :)

  • nemesis je rekel/-la:

    Kaj ne bi razumel,saj lahko vsa Slovenija vstane…

  • Loan worker je rekel/-la:

    Čuj ti Grigorij Zinovjev, daj se vsaj malo pozanimaj kako stvari stojijo preden političino obarvaš svoje komentarje. Na preventu so vzpostavljeni oddelki razvoja, ponudb, kalkulacij, komerciale,… ki ustvarjajo bistveno večjo dodano vrednost kot jo ti s polivanjem gnojšnice na naše neposrečene politike. Ti oddelki so bili še pred nekaj meseci sposobni izvajat in vodit projekte, kar pa danes ni več mogoče z to upravo, ki niti ne ve kaj ti ljudje sploh delajo in kakšne potrebe lahko zadovoljujejo, kaj šele da bi omogočila da servisirajo stranke tako kot se v tej industriji pričakuje. Če bi bil sposoben poslušat Lahovnika in ne bil obremenjen z oranžno barvo, bi ti lahko kapnilo da v 4:40 min zelo jasno pove kaj požene še najbolj neizobraženo šiviljo v prostore uprave kjer izvaja t.i. teror nad upravitelji. Glede na to da si simpatizer Bangladeša, pa upam da je v tvojm avtu inštaliran sedež z airbagom, ki je bil proizveden v tvoji omiljeni deželi. Pa glede na to da so po tvojem mnenju določena dela primitivna za evropejce ti privošim še kako klobaso iz vzhoda.

    • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

      Nekaj preprostih vprašanj: kdo je lastnik Preventa in s kom politično povezan? Kdo je spisal zakonodajo, ki mu je omogočila za drobiž postati lastnik? Kdo je Laškovnik in s kom politično povezan? Zakaj je propadla Mura? Zakaj bo Prevent propadel????? Na žalost je resnica, da si lahko privoščim avto, v katerem so Preventove prevleke, to isto pa lahko delajo tudi Kitajci, Vietnamci, Indijci, Pakistanci Šrilančani, Turki,…, da razširim skupino priljubljenih držav, v kateri bi ti očitno rad uzrl Slovenijo. Zanimivo, da je za Južno Korejo, Japonsko, Tajvan, Singapur in ostale azijske tigre to že preveč primitivna industrija…. Mi pa menda želimo razvitost Finske, kot razglašajo tisti, ki so omogočili in pospešili propad Preventa (Rop tone, a ne edini), ne pa razvitost svetlih zgledov EU Romunije ali Bolgarije… Sem dovolj priviligiran, da mi ni potrebno razmišljat s čustvi, ampak lahko povsem nezagrenjeno pridem do spoznanj o tem, kaj bi bilo dobro za Slovenijo, ne pa za trimesečno ohranjanje garaških sramotno plačanih delovnih mest, kot to počno slovenski politikanti v vladnih vrhovih… a to ne pomeni, da delavcem v Preventu ne želim vse dobro, da bi vsi Slovenci na dolgi rok dobili priložnost za dostojno plačilo za svoje delo, pod to vlado pa so to le sanje o sanjah…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Eno je všečno govoriti, drugo pa kaj koristnega storiti!

      Tudi Lahovnik je močno zaslužen, da vlada pospešeno uresničuje svoje načrte:

      - do danes je že dosegla merljiv retultat uspešnosti, delo je namreč že izgubilo 100.000 pridnih rok;

      - naslednji načrtovan merljiv cilj uspešnosti je napovedanih 120.000 ljudi, ki bodo izgubuli delo in eksistenco, čemur se lahko nadejajo že v bližnji prihodnosti;

      - končni merljivi rezultat uspešnosti 150.000 brezposelnih obupancev pa bo dosežen tekom prihodnjega leta, vsekakor pa pred prihodnjim Božičem!

      LOAN WORKER, imej rad vse ljudi, tudi Laškovnika, če zmoreš!

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Sanadarja za premiera.

  • unexpected je rekel/-la:

    …jejsata jejsata… jest tud razumem ustajo pa ne morm nč narest…

    …nedavno tega sem tudi razumel kako si je hotel (ne vem kako se je zgodba končala) poskusil nek k.eten iz NLB izplačati milijonske zneske odškodnine… - nič drugega kot KRAJA! že samo povpraševanje po tolikšni odškodnini je KRAJA!

    Primera nista povezana, vidi pa se kako lahko država preprečuje idiotizme…

    Odgovor je jasen: NE MORE!

    Bi blo treba malce sistem spremenit da bi blo kej mogoče… ampak kaj ko vedno obstajajo KORITA v t.zv. DEMOKRACIJI (no, vsaj pri tej ki smo si jo ustvarili)…

    Kako lahko splavamo, vesta le Bog in Cganka… žal.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Za stanje duha in gospodarstva v Sloveniji je zelo ilustrativno, kdo vodi slovensko gospodarsko zbornico!

    Ste že slišali za zaželjenega tajkuna ZDENKA PAVČKA, ki še zajamčenih plač redno ne izplačuje, ki mu delavci štrajkajo enkrat tu, drugič tam, ki včasih pozabi plačati prispevke za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje in ki se mu vse to prav nič ne pozna na njegovem osebnem standardu!

    Še en dokaz, da riba smrdi pri glavi!

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Bizeljskega vizjaka za ministra.
    Ni lep in pameten zna pa lapat.

  • RUKAR je rekel/-la:

    VLADA, PAHOR oz. LAHOVNIK, BI SE MORALI NEMUDOMA OGLASITI PRI G. MERKLOVI in pri koncernu VW-eju, da bi preprečili likvidacijo “PREVENTA”, ki ga je HASTOR spravil pod polno odvisnost ! Torej preprečiti, presekati balkanska posla na račun Slovenije, delavcev in BANK upnic !
    VLADA BO VERJETNO OSTALA LE NEMI OPAZOVALEC !

    • korotan je rekel/-la:

      Edini, pametem komentar, za razliko od ostalih, ki očitno nimajo pojma kaj se v resnici dogaja, in krivijo “ta rdeče” za vse :))

      Rukar, problem, je da je Hastorjeva firma nemška.

  • unexpected je rekel/-la:

    …sicer pa se bo v naslednjih 5 letih vse videlo…

    - če se bo država dokončno “izvila” iz gospodarstva - jap, bodo tiste paradne konje, ki so še ostali pokupili seveda tujci.

    - če bo država ostala kjer je - ista zgodba kot do sedaj: v tem primeru se obeta stagnacija.

    - mnenja sem da obstaja način, ko državi ni potreben umik, pa vendarle lahko firme uspešno delujejo… hmm??? bi se najbrž dalo kaj narediti, ampak ne gre in ne gre…

    - sprememba karakterja direktorjev in ljudi povezanih z vlado (katerekoli barve) ki sedijo v paradr. firmah žal ne pride v upoštev… navsezadnje smo 30 let za razvito evropo - “metanje” za turbopotrošništvom je nacionalni šport, ki so ga v ostalih državah vidno opustili pribl. 15 - 20 let nazaj…

    Skratka, slabo se nam piše… je.eni čas in je.eni narod s svojim karakterjem… ne mormo se medsabo nč zment pa da ga je.eš!!! ena sama živčnost in je.ačina soljudi… škoda!

  • kaktus je rekel/-la:

    UNEXPECTED, ti bi dal in čakal na rezultate te vlade še pet let ? Do takrat bo polovica delavstva in upokojencev pokrepala ! Kučanovi že razprodajajo družinsko srebrnino, Gaspari bi reševal tudi stanje z razprodajo , to je jasno napovedal ! TOREJ se prebližujemo stanju na HRVAŠKEM , v kateri gre od vsakih 100 zasluženih evrov, kar 80 v tujino, tujcem !

  • kaktus je rekel/-la:

    UNEXPECTED, ti bi dal in čakal na rezultate te vlade še pet let ? Do takrat bo polovica delavstva in upokojencev pokrepala ! Kučanovi že razprodajajo družinsko srebrnino, Gaspari bi reševal tudi stanje z razprodajo , to je jasno napovedal ! TOREJ se prebližujemo stanju na HRVAŠKEM , v kateri gre od vsakih 100 zasluženih evrov, kar 80 v tujino, tujcem !
    SLOVENSKA “SAZU” , PA NEMO OPAZUJE TO APATIJO DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV !
    ZAKAJ IMAMO TO ZA DRŽAVLJANE ZELO DRAGO, PASIVNO INŠTITUCIJO !