11. december, 2009 | Vesna Vravnik

Družinski zakonik bo predvidoma sprejet maja 2010

Poslanska skupina Zares meni, da referendumsko urejanje pravic istospolnih družin ni ustavno pravno.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predlog družinskega zakonika bo po končani javni razpravi drug teden šel v vladno proceduro, iz poslanske skupine Zares pa sporočajo, da bo zakon predvidoma sprejet maja 2010.

7. člen, ki se nanaša na načelo otrokove koristi in pravi: “Starši, druge osebe, državni organi, izvajalci javnih služb in nosilci javnih pooblastil morajo v vseh dejavnostih in postopkih v zvezi z otrokom skrbeti za otrokovo korist.” bi moral po mnenju Zares-a ta stavek ločiti na dva dela in sicer tako, da bi starševsko skrb posebej izpostavili.

Do istospolnih družin imajo v poslanski skupini pozitivno stališče, saj se zavzemajo za spoštovanje človekovih pravic prav vseh posameznikov. Nasprotno pa se do tega vprašanja opredeljuje NSi, ki kot smo že poročali napoveduje razpis referenduma. Vprašanje se glasi, ali je ustavno pravno razpisati referendum na temo, ki zadeva človekove pravice oz. ali lahko večina odloča o pravicah manjšine. Takšen ustavni spodrsljaj se je sicer že zgodil leta 2001, ko smo na referendumu odločali o biomedicinski oploditvi žensk in leta 2004, ko naj bi z referendumom uredili pravice izbrisanih.

Kaj pa o referendumskih vprašanjih, ki zadevajo človekove pravice menijo v Zaresu?

Vesna Vravnik

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
55 x komentirano
  • konec je rekel/-la:

    in tile azijci so napredni in strpni….ha,ha, ha, . me ne me basat.

    • rukar je rekel/-la:

      Sinoči na “Info - TV”, VROČI STOL ! Najbolj pobalinsko se je ponašal poslanec Rožej, taktično , kot ZARES-OVCI , LDS-ovci in nasploh levičaji ! Namreč, ne gre samo za upadanje v besede drugih ampak tudi za maniro, kako nasprotniku odvzeti čim več časa pred kamerami, kar je zlasti značilno za Golobiča, Ropa, pa seveda tudi Rožeja itd… voditelj VODUŠEK, bi jih moral ustavljati !

    • KAKTUS je rekel/-la:

      VČERAJ NA VROČEM STOLU SO ZAGOVORNIKI NOVEGA DRUŽINSKEGA ZAKONA POPOLNI POLOM, OSRAMOTILI SO SE NA CELI ČRTI, TAKO OD ARGUMENTOV IZ NASPROTNE VRSTE, KOT OD GLEDALCEV ! REZULTAT, KOT NA PLEBISCITU 90% PROTI ZAKONU, 10 % ZA, KDO JE TU POTEM NAPREDNJAK ???

    • CVEK je rekel/-la:

      NE VEM , KAKO BO TA KOALICIJA, KOT POSLANEC JURI, ROŽEJ SHAJALI POSLEJ, KO SO IZ SVOJIH VRST V PARLAMENTU IZGUBILI ŠE SVOJEGA PSIHIATRA ?!

  • nemesis je rekel/-la:

    Kdaj bojo sprejeti učinkoviti gospodarski ukrepi,kdaj bojo tajkuni vrnili pokradeno premoženje,kdaj bojo sodniki začeli delati tako kot je potrebno,kdaj bomo pravna država?

    • miska je rekel/-la:

      nemesis
      …pravna država bomo takrat, ko bodo vsem priznane ustavne pravice-takrat.

    • nemesis je rekel/-la:

      Kaj pa pravica do dela,do dostojnega preživetja,s tem,da istospolni posvojijo otroka,ki ga potem ne bojo mogli preživljati,bo pa res vse narejeno…

    • nemesis je rekel/-la:

      Ustavna pravica je pravica do dela in dostojnega življenja,brez tega tudi istospolni ne bojo mogli svoje posvojene otroke preživljati…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Oglasil se bom, ko bodo svoja globoka razmišljanja prispevali BRONJO, NoMERCY, Q, BRALKA, 007, ANGIE in drugi posvečeni borci za človekove pravice!

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, se strinjam….nima smisla zgubljati besed s temi predvidljivimi in ponavljajočimi rdečuhi

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Se v ZARESU zavedajo, da po slovenski državi tlači zemljo le še dobrih milijon in pol Slovencev!

  • Franco Juri je rekel/-la:

    Predlagani družinski zakon je dober in Slovenijo uvršča med najbolj družbeno razvite države v Evropi. Nasprotovanje strank desnice enakopravnosti državljank in državljanov ne glede na njihovo spolno orientacijo, ki jo ta zakon uresničuje prav z enakopravno obravnavo istospolnih zvez, spominja na svarila iz časov, ko so se porajale zahteve po enakopravnosti žensk. Konservativci so tudi takrat napovedali apokalipso zaradi pravice ženske, da voli in da dela pod enakimi pogoji kot moški.Le RKC še trmasto in anahronistično vztraja pri spolni diskriminaciji v lastnih vrstah. Podobno je bilo s pravico do ločitve in do splava. Napovedovali so konec družine, razpad družbe.Danes se na tiste čase lahko le smejemo. Podobno bo zdaj. Politična desnica in RKC bosta zagnali novo križarsko vojno zoper zakon, ki širi pravice in uveljavlja enakopravnost. Ne bo lahko, a zgodovina in družba, k sreči, gresta naprej. V PS Zares nimamo dilem o tem, da je treba zakon podpreti.

    • konec je rekel/-la:

      katere bi bile te najbolj razvite države v Evropi?
      zapaterova španija…..ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      rdečuh pa ostane rdečuh in torej ne more brez laži…… prav v zgodovinsko konservativnih državah imajo največ pravic, so človekove pravice najbolj spoštovane in TUDI ŽENSKE imajo največ pravic……medtem ko so ŽENSKE najbolj IZKORIŠČENE prav v državah kjer so rdečuhi na oblasti, da ne govorimo, da so prav post-komunistične države največje izvoznice predvsem v ženskega belega blaga, prostitucije.
      ne, to kar pravi tale zgoraj je samo velika laž…..in konec

    • konec je rekel/-la:

      nekdo pa bo moral tem rdečim nestrpnežem povedati kako lepo živijo ženske v severni koreji, na kitajskem ali na kubi…….ampak še največ bi se SMEJALI , če bi prebirali kar ste KOMUNISTI pravili samo pred nekaterimi desetletji in KOLIKO stvari STE URESNIČILI……ha, ha, ha, ha. ha, ha. temu se lahko smejemo (v Eu-ju gotovo, med balkanci precej manj)….na tiste čase se lahko smejemo predvsem, če gledamo na to kar so obljubljali KOMUNISTI , ali FAŠISTI ali NACISTI kar je KONEC KONCEV vse isti DREK.

    • nemesis je rekel/-la:

      Mi želimo biti gospodarsko med najbolj razvitimi državami EU,vse ostalo bi potem prišlo samo od sebe…

  • kaktus je rekel/-la:

    JURJEV FRANCO, pre-visoko rangirate vaše in svoje umotvore ! Medtam ko v tej deželi plačujemo posameznicam tudi po nekaj deset abortusov, so zakonci v težavah z nasledstvom podprti le s petimi poizkusi umetne oploditve! L

  • kaktus je rekel/-la:

    JURJEV FRANCO, pre-visoko rangirate vaše in svoje umotvore ! Med tem ko v tej deželi plačujemo posameznicam tudi po nekaj deset abortusov, so zakonci v težavah z nasledstvom podprti le s petimi poizkusi umetne oploditve! Lezbačam, tistim sovražnim do moškega rodu (ki se ne pustijo naskočit), bi pa plačevali drage semenitve, kot smo nekaterim od teh, pred tem abortuse !
    Istospolni si zaslužijo registracijo, kot krave , ki si jih lotijo veterinarji, s to razliko , da pri prvih ne bo haska ! Trditi o diskriminaciji o nasledstvu, ni potrebno, naj koristijo že napisane zakone, saj lahko človek v času življenja, prisebnosti, opravilne sposobnosti izroči imetje komurkoli !
    RKC, ima svoje vrednostne poglede, od katerih, zaradi vas “naprednjakov” zagotovo ne bo spreminjala, tako kot JURI-ji ne od svojih ateističnih, tudi spevrženih načel ! Križarske vojne so bile posledica nekih prejšnjih agresivnih in krvavih dejanj ! RKC in njihovi dostojanstveniki imajo pravico, kot državljani in kot moralne avtoritete vaša sprevržena dejanja in namere ocejevati vsak trenutek !

    • konec je rekel/-la:

      Pametniljudje ne poslušajo dokazanih NESTRPNEŽEV

    • konec je rekel/-la:

      kaktus, in spomnimo tudi, da so se nacisti, kot komunisti kot fašisti imeli vsi za KULTURNE AVANTGARDE in zelo NAPREDNE.
      mislim, da to drhal bi bilo smotrno pustiti v 20,. stoletju. ne spadajo med mlade UPAM. Naredili so že preveč NEUMNOSTI v preteklosti.

  • rukar je rekel/-la:

    AHA, ali ni to tisti komediant, ki je igral toplovodarja , če se ne motim, v neki nadaljevanki ! Izgleda, da se je v takratno vlogo in izkušnjo “drugačneža” tako zelo vživel, da jo še danes ponuja po parlamentu in okolici !
    Gospod ROŽEJ in Franko JURI na-veliko prispevata k slovenski ofukjenosti !

  • potemkin je rekel/-la:

    Kamerato Francco,bravo!Kot bi prebiral zgodnja dela boljševistkeZlate Lilin!Kaj je že povedala v Abecedi KOmunizma o družini???Odgovori,seveda če te je kaj v hlaćah???

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kadar me začne učiti o človekovih pravicah in enakopravnosti nekdo iz družine nepogrešljivih politikov, ki se ima za vse, kar je dosegel, zahvaliti partiji, ki je do največjih podrobnosti in nepojmljive brutalnosti izpilila sistem za kratenje človekovih pravic, in ki je imel vse življenje več pravic, kot večina in ki je bil vedno najbolj enakopraven, padem v predinfarktno stanje.

    Danes sem se ob 11.00 uri vprašal, če se v stranki Zares zavedajo, da v Sloveniji tlači slovensko zemljo le še dobrih 1.500.000 Slovencev. O tej številki sem kasneje še premišljeval in se ob prispevku Franca Juria dokončno prepričal, da nisem pretiraval z domnevnim številom Slovencev v lastni domovini. Poglejmo si praktičen izračun, ki potrjuje moje domneve!

    Po zadnjih podatkih ima Slovenija v tem trenutku nekaj drobiža čez 2.000.000 prebivalce. Leta 1992 smo dobili dobrih 180.000 novih državljanov. V naslednjih letih do danes pa je vako leto pridobilo slovensko državljanstvo še povprečno od 10.000 do 15.000 duš. Če skupnemu številu novih državljanov prištejemo še množico tistih, ki imajo v Sloveniji le stalno prebivališče in ki so prav tako zajeti v statističnem popisu prebivalstva in če skupnno števlo novih državljanov in tujcev s stalnim prebivališčem v Sloveniji, odštejemo od skupnega števila slovenskih prebivalcev, ugotovimo, da po optimistični varianti pridemo le do števola neznatno čez 1. 500.000 prebivalcev, ki se še lahko pohvalijo, da so Slovenci, če si seveda še upajo, ker bi jim dežurni čistuni lahko vsak trenutek prilepili etiketo, da so fašistii nacionalisti, če ne celo ksenofobi. Kje so zajeti domnevno izbrisani prebivalci, katerih število pa zaradi političnih interesov rapidno raste, lahko le ugibamo!

    Število Slovencev se tako zadnjih 40 d0 50 let ni povečevalo!

    Zakaj govorim o tem? Očitno je , da je nekdanja komunistična oblast storila vse, da je imela trdno v rokah populacijsko politiko Slovencev, ker se je zavedala, da je usihakoč in starajoč se slovenski narod bolj obvladljiv.

    Današnje stranke salonskih levičarjev, ki so vse vključno z Zaresom personalna in ideološka kontinuiteta nekdanje partije, bodo njeno proti narodno raboto v interesu totalnega političnega obvladovanja Slovenije očitno uspešno končale s tako imenovanim družinskim zakonikom!

    Vse več je tistih, ki so in ki še bodo spregledali, da je za ljudomilo fasado družinskega zakonika vse kaj drugega, kot borba za navidezno enakopravnost in iz trte zvite človekove pravice.

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Marsikdo je že in še bo spregledal, da je za Ljudmilino fasado ena nestrpna klerikalka.

  • TineB je rekel/-la:

    Hehe, slovenceljni ventilirajo. Sploh na tej strani preko komentarjev. Vedno eni in isti. Že dolgo to traja. Glava prepolna zraka?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Dobra samokritika!

    • konec je rekel/-la:

      tinček balinček, jaz nimam nič proti homoseksualcem, in torej, si predstavljam, proti tebi , celo več, mislim, da bi morali pridobiti še druge pravice (civilne poroke, dedovanje itd. itd. — OTROK od drugih PA NE TIKAJTE)…in konec

    • TineB je rekel/-la:

      Mefisto, ne sprenevedaj se. Dobro veš, da je to letelo nate & co.

      @konec

      Misliš, da homo par ne more biti dober starševski par? Te malo predsodki dajejo? Si res tako glup, da padaš na manipulacije, da bodo taki starši otroka vzgojili v spako? Nič manjša ali večja možnost za to ni kot pri drugih parih - raznospolnih. Tudi homoseksualni ljudje imajo starševski čut in razmnoževalni nagon - zakaj pa misliš, da se toliko homo ljudi najprej poda v hetero zveze in imajo tam otroke? Čeprav dobro vedo, da niso hetero. Nekateri se ločijo in zaživijo v skladu z usmerjenostjo, drugi se skrivajo celo življenje in se dobivajo na fuku s tipi, ki so jih na netu sneli. Ali pa celo k prostitutkom hodijo. In med takimi so celo npr ugledni zdravniki, politiki, estradniki, odvetniki, podjetniki, menedžerji, arhitekti itd. Na videz ugledni in vzorni možje in očetje - s skrivnostjo: dvojnim življenjem. In se ne razlikujejo od svojih hetero kolegov z ljubicami.

      Bolj cenim iskrene in poštene ljudi, ki se ne skrivajo - in so to kar so. Pa čeprav jih vsi pljuvajo. Kot pa tiste hinavce, ki igrajo vzorne očete in može, potem pa varajo - z žensko ali moškim, saj je vseeno. To je pa podlo in hinavsko. Do vseh vpletenih.

      Btw, na razvoj otroka vpliva vseprej kaj drugega kot pa spolna usmerjenost staršev.

    • konec je rekel/-la:

      TineB, predssodki? ne sploh ne?
      jaz ne bi stopil v avto, ki ga vozi slepec…………..če imam zato predsodke? NE ….ha, ha, ha, ha, ha,

  • potemkin je rekel/-la:

    Kamerato Francco,nič se ne oglasiš?Res je ,nič te ni v spodnjih hlačah?Ti ,kot nesmrtni vernik klasičnega boljševizma,pomešanega z titoizmom in toliattizmom že veš kako je definirana DRUŽINA po merilih in vrednotah aziatskega boljševizma?V vsiljenem in falsificiranemu osnutku sedanjega predloga DRUŽINSKE zakonodaje zasledimo skoraj vse parole, definicije in poglede sovjetskih boljševikov iz leta1919 z dostavkom poglavja o istospolni drhali kot srečni in ljubljeni družini z umetnimi naraščajniki.In kaj so krvosesi ruski boljševiki storili z tradicionalno ,kmečko rusko družino:boljševiki so bili prepričani,da je družina največja ovira za socializacijo otrok.Družinska ljubezen namrečspremeni otroka v sebično bitje,saj mu vcepi zavest,da je središče sveta.Zato so boljševikioznanjali,da mora to sebično ljubezennadomestitiRAZUMSKA LJUBEZEN ŠIRŠE DRUŽBENE DRUŽINEZahtevali sonaj PARTIJA ukrepa in in DRUŽINO kot institucijo ODPRAVI.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Bogec Celjski, malo se pomiri! Da ne boš poleg mehke cure še kakšen infarkt fasal.

    • bronjo je rekel/-la:

      “Kamerato Francco,nič se ne oglasiš?Res je ,nič te ni v spodnjih hlačah?Ti ,kot nesmrtni vernik klasičnega boljševizma,pomešanega z titoizmom in toliattizmom že veš kako je definirana DRUŽINA po merilih in vrednotah aziatskega boljševizma?”

      Tale “toliattizmom” ti je pa lepo uspela, Mojsi, sedaj nam pa še definiraj vse navedene “-izme”,

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BRONJO, nenačitan, kot si, seveda še nisi slišal za italijanskega komunista Palmira Togliattija, po katerem je iatalijansko pot v komunizem POTEMKIN fonetično poimenoval kot toliattizem:

      Togliatti je bil Titov sodobnik in očitno v primerjavi z njim manj radikalen in pokvarjen komunist, saj je med obiskom v Sovjetski zvezi leta 1964 nenadoma umrl nepojasnjene smrti.

      Tito pa je za razliko od mnogih znanih komunistov preživel vse svioe obiske v vseh obdobjih sovjetskega bolševizma.

      Preživetje obiskov v zibelki komunizma, Sovjetski zvezi, pa je takrat bilo namreč še močno odvisno od stopnje in intenzivnosti kolaboracije z najbolj zavrženim političnim režimom v zgodovini sveta!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Če se prav spomnim, se je Franco Juri nekoč označil za anarhista. Morda je to še danes … ali pač ne … V vsakem primeru je to nekako v nasprotju z blodnjami pomanjkljivo pismenega celjskega računovodje s pokvarjeno tipkovnico.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      A ni anarhizem siamski dvojček komunizma?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Mefisto, v določenih klerikalnih buticah morda res. V njih so pač do nedavnega (morda pa še vedno) v simbiozi nastopali komunisti, anarhisti, framasoni in perfidni Judje. Ampak sam zahtevam strogo ločevanje. Sem namreč zgolj in samo judeoboljševik.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      CARLOS; ne sekiraj se, važno je le, da si vedno na napačni strani!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ti perfidni Judje, kaj, Mefisto?

  • nemesis je rekel/-la:

    Nič nimam proti pravicam istospolnih,vendar bi se vsak,tudi poslanci morali vprašati,če njihov otrok npr. ostane brez staršev,komu bi ga želeli dati v posvojitev?Otrok bi moral biti dovolj star,da bi se lahko sam odločil,da želi,da ga posvojijo istospolni partnerji.Mislim,da bi bila za nas bolj primerna nemška ureditev,ki dopušča posvojitve otrok,ki že živijo v takih skupnostih.

  • TineB je rekel/-la:

    A sploh poznate (današnji) postopek posvojitve?

    A res mislite, da lahko vsak, ki si otroka zažali, ga kar dobi?

    Malomorgen.

    Če otrok ostane sirota, dobi skrbništvo nad njim kdo od sorodnikov. Če to ni mogoče, gre v rejo k rejniški družini. Redko kdaj gredo otroci v posvojitev. Sploh že taki malo večji. Ponavadi se pač posvaja dojenčke - nezaželene otroke.

    Tako to gre pri nas. A se mi zdi, da ste vsi pod vtisom Bruna ali kakih ameriških filmov / serij, kjer se posvojitev prikazuje kot shopping. No, mogoče v ZDA to tako zgleda. V SLO pač ne.

    Kaj z otrokom po tvoji smrti? O tem ti ne odločaš. Ker si mrtev. Otrok ni lastnina, da bi v oporoki zapisal, kaj naj se po tvoji smrti z njim zgodi.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    TineB, nehote si zelo nazorno razložil, da posvojitve niso človekova pravica, torej ustavno sodišče ne bo moglo prepovedati morebitnega referenduma!

    Za izvirne človekove pravice v normalnih razmerah ni pogojev ali omejitev!

    • TineB je rekel/-la:

      Nikoli ni nihče rekel, da je posvojitev pravica posvojitelja. Ljudje - eni in drugi - govorijo na pamet. Zakon (že sedajšnji) daje le pravico do vstopa v postopek za posvojitev (=možnost prijave v postopek), ne daje pa de facto pravice do posvojitve. Kajti to je pravica otroka, ne pa starša (posvojitelja). Pravice in koristi otrok pa bo po novem varovalo sodišče ob pomoči centrov za socialno delo. Po novem DZak bo ravno zaradi izenačitve ZZ in IZS za vse pare ne glede na spol vstop v posvojitveni postopek možen pač tudi homo parom (M+M ali Ž+Ž). Če pa je par primeren za posvojitev bo mnenje podal CSD, zadnjo pa bo reklo sodišče. In že danes - v prihodnje pa toliko bolj - bodo lahko posvajali samo skoraj perfektni pari, ki bodo mogli tako CSD in sodišče prepričati, da so res dobri bodoči starši za posvojenca. Drugače bodo pač zavrnjeni in bo CSD predlagal, da tega otroka posvoji kak drug par. Ne glede na spol oz spolno usmerjenost.

      Referendum - ta naj bi bil potencialno vprašljiv zaradi člena, ki izenačuje zakonske zveze (ZZ) za vse pare ne glede na spol (in podobnega člena o izvenzakonski skupnosti - IZS) - saj bi lahko prišlo do kršitve 14. člena. In nekega povsem tretjega člena, ki nima zveze s tremi “spornimi” členi - saj bi z nesprejemom zakona nastale neustavne posledice. Mislim, da gre za nek člen o preživninah - ki če ne bi začel veljati, bi se neustavnost podaljšala (že sedaj obstaja).

      Člen o definiciji družine in člen o posvojitvah (ki se pač veže na člen o ZZ in IZS) sta tu “kolateralni žrtvi”. Saj so posvojitve vezane prav na definicijo ZZ in IZS, saj vstopno pravico dajejo zakoncem in izvenzakosnkim partnerjem. Da bi pa v členu o posvojitvah zapisal, da vstopna pravica velja le za raznospolne pare, bi pa avtomatično zapisal diskriminacijo - in bi zakon 110% padel na presoji na US.

      In če še ne veš, se na referendumu glasuje o celotnem zakonu - no o posameznih členih. In DZak je spisan tako, da referendum ne bo mogoč. Enako kot se je zo zgodilo v primeru Zakona o odvetništvu in odvetniških tarifah ter zadnjega Zakona o sodniški službi. Kjer je bil v obeh primerih referendum zavrnjen zaradi tehnikalij - ker bi drugače zaradi neuveljavitve zakone in tako tudi enega člena (sploh ne tistega spornega) nastale neustavne posledice.

    • konec je rekel/-la:

      mefisto, ali ti bi stopil v avto, ki ga vozi slepec?

  • kaktus je rekel/-la:

    Kako topoglav je tale Tine B, če gre tolmačit Mefistu, na koga kaj leti !
    Če je glava nora trpi celo telo !

    • TineB je rekel/-la:

      Ne, samo prijazen sem in tistim malce zaostalim pač razlagam toliko časa, da razumejo. Sem potrpežljiv do oseb s hendikepom in posebnimi potrebami.

      A L I M E R AZ U M E Š? G O V O R I M D O V O L J G L A S N O I N P O Č A S I? .

    • MEFISTO je rekel/-la:

      KAKTUS prizanesi TinetuB, naj sanja sladke sanje do referenduma!

    • TineB je rekel/-la:

      Kar sanjaj ti referendum. Verjetno ga bo JJ kar sam organiziral - spomladi, na trgih in ulicah.

      Ja, “veliki” vodje so vedno bobnali ovce skupaj. Hitler, Titej, Slobo, papež, Semolič in … JJ. Sveta šesterica.

  • konec je rekel/-la:

    kaktus, ali ti bi stopil v avto, ki ga vozi slepec?

    • TineB je rekel/-la:

      Kaj ma pa to zveze.

      A namiguješ, da se da otroka vzgojit le če ima eden od staršev tiča drugi pa češpljo? Kolikor vem, to ni kriterij za dobro vzgojo in razvoj otroka. Razen če so tebe s kako posebno Freudovo metodo vzgajali.

      In predno se spet ob naravo obregneš, začni že enkrat ločit socialno starševstvo od biološkega. Ali boš trdil, da so npr otroci, ki jih vzgajajo krušni starši (oba, le očim, le mačeha) tudi zavoženi in nenormalni, ker niso z biološkimi starši gor rasli (ker so se ločili ali umrli)?

      Pa še dobronamern nasvet: mogoče bi se ti dal še testirat, če je tvoj očka res tvoj očka. Da nisi kak kukavičji sin svoje mame in kakega sodelavca - produkt zelo plodnega sindikalnega izleta.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ali pa lokalnega poštarja.

  • Karton je rekel/-la:

    Eh, dragi homofobi, pozabili ste na Haiderja, ki je pel pod tušem, ko mu je ljubček kuhal makarone. Tak dedec, pa tak peder. Kdor takole nori zaradi zakonika (sodeč po komentarjih norijo samo moški, ženske so pri sebi očitno bolj sprijaznjene z morebitno lezbično usmerjenostjo), ima morda tudi sam ljubija, ki mu poje pod tušem ali kuha makarone, pa mora to prevpiti na nekem ušivem forum. Res žalostno, še zapijte se in zaletite. Nihče ne bo jokal za vami, kot za Haiderjem. No ja, če v postelji nimate občutljivega Petznerja. Šmrc.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    VČERAJ, na vročem stolu so zagovorniki gornjega zakona doživeli popolni polom, tako od argumentacije nasproti, kot od publike ! REZULTAT GLASOVANJA 90% PROTI ZAKONU , 10 % ZA , KOT NA PLEBISCITU !

    • TineB je rekel/-la:

      Aha, torej so zate telefonska glasovanja na InfoTV kredibilna slika javnega mnenja?

      Sam sebe si osmešil zdaj. In to zelo.

  • CVEK je rekel/-la:

    OBSTOJEČA KOALICIJA, KOT POSLANCA JURI IN ROŽEJ BODO ODSLEJ FUNKCIANIRALI ŠE BOLJ KAOTIČNO, ODKAR SO IZ SVOJIH VRST IZGUBILI PSIHIATRA !