6. februar, 2010 | Denis H.

Veliko ime z veliko imeni - Junior Jack

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vito Lucente, artist, čigar ime na prvo uho ne pove prav veliko. Pa vendar ko je plesna skupnost slišala prvi plosk s plošče, ki jo je spustil lokalni DJ, je bilo takoj jasno, da gre za enega največjih hitov svojega časa, E Samba.
Vito Lucente, Mafia Ltd., Mr Jack, Hugh K., Suzy D., Don Vito in še druga imena, ki jih najdemo na različnih stvaritvah tega artista, že leta 1990 pod imenom Benny B predstavi svoj prvenec z naslovm Qu’Est Ce Qu’On Fait Maintenant?. A priznanje ni prišlo tako kmalu, saj širši javnosti postane znan šele po devetih letih in prvim uspešnim kosom z naslovom ˝My Feeling˝, ki se je zasidral na 31. mesto britanskih letvic.
Kmalu za tem ustanovi lastno založbo, kamor so k sodelovanju pristopili tudi drugi velikani tistega časa. Roger Sanchez, Mouse T., Eric Morillo in Robbie Rivera so pripomogli k uspehu skupine s svojimi predelavami in vse skupaj je kmalu preraslo v zavidljiv projekt, ki je pripomogel k nastanku novih plesih hitov, ki so osvajala svetovna plesišča. Pesem Thrill me, povzet kos Daft Punkovega izdelka Burning, je postal prava himna, ki so jo poznali vsi obiskovalci takratnih klubov in diskotek. Z njim je nekako želel pokazati svojo pripadnost podzemnemu zvoku House glasbe. Bas linija, ki se ji ni bilo moč upreti je tako postala njegov zaščitni znak, ki se ga drži še dan danes, pa čeprav je minilo že celih osem let.
Skrivanje za različnimi imeni in projekti je stalnica pri veliko artistih v elektronski glasbi in Junior Jack je pravi biser tega početja. Leta 2003 se tako pod imenom Room 5 pojavi singel z naslovom Make Luv, ki zopet naskoči vse svetovne lestvice in pristane na prvem mestu v UK, kjer se obdrži štiri tedne in s tem postane ena najbolj uspešnih plesnih pesmi vseh časov. Na evropskih letvicah na prvem mestu ostane kar šest tednov in se proda v več kot pol milijona kopij.
Kmalu za tem se je spustil v prirejanje drugih uspešnih pesmi in glasbenikov, tako dolga leta sodeluje z Mobyjem, ATFC in Bob Sinclarjem, a njegova duša še vedno ostaja na plesiščih in v DJ kabinah, zato se največ posveča samemu vrtenju in nastopom. Tako se njegova nastopajoča pot v britanskem Ministry of Sound prekriža s potjo Kid Crema in od takrat večino časa svoje nastope izvajata v dvojcu, ki še vedno polni svetovna plesišča in zadovoljuje obiskovalce predvsem v žanrih tribla in vokalnega housa. Žanra, ki bolj pripada nekim latinskim predelom in jih pri nas kar malo pogrešamo.
Zato je novica o prihodu dvojca v ljubljanski klub Inbox še toliko bolj dobrodošla, piko na i samega dogodka pa je izbira datuma, ko vsak lahko postane kar si želi in tisti dan stori še kaj, kar drugače ne sme ali ne upa. Maškarada in house, moja najljubša kombinacija.

Več o samem dogodku na organizatorjevi strani.

Room 5 - Make Luv


Vir: Youtube, avtor: gagizero

Junior Jack - E Samba


Vir: Youtube, avtor: M4TT3R

Junior Jack - Thrill Me

Vir: Youtube, avtor: tamoa34

Junior Jack - My feeling


Vir: Youtube, avtor: danipev

Junior Jack - Alone


Vir: Youtube, avtor: Psychiks

Denis H.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.