11. marec, 2010 | Peter Štrovs

Državni udar

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Padli za svobodo

bogi-kuza

.
Bistvo pasje afere ni v procesnih podrobnostih vrnitve nevarnih štirinožcev lastniku.
Kužki so žrtvovali svoja življenja, da bi opozorili na to, da so žrtev dolgoletnega sistematičnega posiljevanja, da je elita izgubila stik z realnostjo, da je celotna družba talec takih in drugačnih omrežij in da je medijska scena podvržena cenzuri.
Življenja so žrtvovali, da so pokazali, da je Slovenija gnila.
Ampak niso umrli zaman - odslej bo marsikaj drugače.
.
Dildomafija proti plebsu
.
Včeraj je minister Pogačnik odstopil. To mi ni všeč, ker nas je s tem prikrajšal za parlamentarno razpravo o interpelaciji. Smo pa seveda vsi slišali Pahorja, da bomo zadevam kljub temu prišli do dna - in treba ga je seveda držati za jezik.
No, razprave o interpelaciji pravzaprav ne bom pogrešal. To bi bil teater s figo v žepu. V početju SLS in SDS, to je preveč očitno - ni bilo pravega žara. Še največ ga je bilo pri Jelinčiču, ampak ta je vmes že javno priznal, da se mu zdi podmizno mešetarjenje z glasovi SNS nekaj normalnega - četudi bi torej tole zadevo kazensko preživel, bi moral biti politično mrtev.
Žerjav se zdi poštenjak - najbrž najprej niti sam ni vedel, da je bila v zadevo Baričevič globoko vpletena SLS (Sonja Bukovec, Deja Baričevič - pa tudi za Vido Čadonič Špelič se zdi, da je od začetka igrala po tistem konspirativnem planu) - ampak žar ga je hitro minil.
Težko bi bilo tudi ne opaziti očitne zadržanosti sicer precej bolj zagnane vodilne stranke opozicije. Tudi Janša je čudno dolgo molčal. Interpelacijo SLS je podprl precej mencavo.
.
Čeprav je Školjčeva shema nastala kot del kampanje LDS za ublažitev škode, je vseeno uporabna (če zanemarimo čudna razmerja v velikosti fotografij). Hobotnica se razprostira široko, nikakor ni omejena na nominalno levico. Nekaj pa vseeno manjka.
18.2. je Barsos sklical tiskovno konferenco, kjer je zavrnil kakršnokoli povezavo z afero Baričevič. Pazi zdaj to - PR performance so izvedli v galeriji Equrna. Nobena skrivnost ni, da Equrna pripada dinastiji Brejc - Virant, povezave s SDS in Zborom za republiko ni težko najti. Stvar me je, priznam, precej začudila - nekako ni v navadi, da bi v Equrni gostili tiskovne konference zasebnih podjetij. Glede na občutljivost dildomafijske afere enostavno ne razumem, kaj se je bilo Equrni treba vpletati v zadevo. Lahko pa to dovolj razločno berem kot navodilo SDS bazi: “Ne vtikajte se v pasjo zadevo!”
.
Afera Dildomafija je razkrila, da je Slovenija talec omrežij. Da pravila ne veljajo za vse enako. Da ne obstajata leva in desna elita (spomnil sem se nekega Franeta Adama), ampak ena sama politično-gospodarska elita - in plebs. Da so mediji navajeni plesati po šepetu močnih PR agencij in drugih lobistov. In da je celotna politika v krču, v pat poziciji.
Politična elita se pri nas sploh ne obnavlja - v glavnem 20 let gledamo ista imena. V vseh možnih kombinacijah smo jih že videli, nekateri so zamenjali po 5 strank, vsak je že z vsakim nečistoval, koaliral ali vsaj koitirali. Ne govorim o strukturiranju nominalne levice in desnice - duhoviteži prestopajo med bloki! Pucko je le eden, ampak puckov je nešteto.
Po 20 letih burne tranzicije - tile eni in isti obrazi vsi o vseh vse vedo. Nobena afera se ni razčistila - zapor sta videla le tisti Danilo K, ki ga je izvlekel Drni, in Šuštar, ki so ga slučajno dobili z roko v marmeladi. Nihče nima interesa, da bi se kaj razčistilo - raje si grehe beležijo v skrivne zapiske in dopolnjujejo kartoteke. En drugega imajo v šahu in to je edina garancija miru - povsem enako, kot svetovni mir zagotavlja jedrski arzenal velesil. Da je to konec parlamentarne demokracije, nikogar ne skrbi. Razmerje med nominalno levico in desnico, pa med kakršnokoli kombinacijo pozicije in opozicije - že davno ni več iskreno. Če se kompletna politična nomenklatura pod mizo medsebojno drži za goltance, parlamentarna demokracija ne more funkcionirati. Vse, kar vidimo, je farsa. Zares se trguje le pod mizo.
.
Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha!
.
Ker so, resnično se zdi, vsi pokvarjeni, se je v naši močvari vsak poskus razčiščevanja velikega kriminala končal s tovrstnim sklicevanjem na Sveto pismo. In še jaz se križam, ko berem današnje forume.
Jasno je, da KK ni nobena devica - marsikaj bo morala še pojasniti. Ampak dokler nasedamo na zgovarjanje na vezano trgovino: “Kako boš ti mene - poglej se, jaz bi moral tebe!”, se ne bo nič premaknilo. Ja, bolje bi bilo, če bi se stvari raziskale že kdaj prej - ampak to ne pomeni, da katerekoli posamezne zadeve ne bi smeli presojati neodvisno od vseh drugih in izključno glede na zakonitost. Če je vsa tista teatralnost Čiste lopate zvodenela brez epiloga, ne pomeni, da mora tudi ta! Pa naj se začne z Južno, čeprav je “Janšev”! Pa naj se začne z Jelinčičem, čeprav je rekel, da ni član Dildomafije! So what - to in to je kaznivo, plačaj!
Če se pa kdorkoli spomni še kogarkoli ali česarkoli drugega, naj prijavi, naj se razišče. Konec vezane trgovine!
.
Glasovi in nepremičnine - dobra roba!
.
V akciji Prijatelj - Pogačnik - Jelinčič je prišlo na dan, da je na določen način trgovati s poslanskimi glasovi in nepremičninami - kaznivo. Nešteto podobnih primerov se spomnim, ki so se končali brez epiloga, celo brez ovadb, zato je stvar izjemno poučna. Ampak če se končno uveljavljajo standardi, lahko skozi novo prizmo presojamo marsikaj.
Nekoč j  direktor Stanovanjskega sklada Edvard Oven v času mandata čudno obogatel, pa nikome ništa. Nekoč je državna sekretarka na finančnem ministrstvu Milojka Kolar čudovito trgovala z zemljo izolske bolnice - pa nikome ništa. Nekoč se je zdelo, da so razkrinkali mafijske posle SLS pri trgovanju s parcelami Sklada kmetijskih zemljišč - pa so ovadbo Marje Majer Cuk čudežno zavrgli. …
Najdražje avtoceste na svetu imamo - pa se kobajagi ni niti enkrat zgodilo, da bi razni funkcionarčki zastonj kupili zemljo, nato pa čeznjo zlobirali potek trase in si omastili prste z odškodninami… Naša Primorska je kot iz škatlice - in enkrat samkrat se ni zgodilo, da bi ugledni omreženec praktično zastonj od občine kupil parcelo s podrtijo, katere vrednost bi se čez noč postoterila… Res, fajn se mamo.
.
Ampak ker nas je Policija končno naučila, kaj je narobe, lahko s pridobljenim znanjem nekaj konkretnih zadev podrobneje pogledamo.
Narobe je poceni kupovati in drago prodajati za znanega naročnika, so oznanili Prijatelju. No, leta 1994 je tiskarna Ljudske pravice dala naprodaj svojo stavbo, ampak država je ni kupila, ker je ekspertiza, ki jo je pripravil prof. dr. Roko Žarnič iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, danes minister za okolje, pokazala, da zaradi potresne neustreznosti ni primerna za selitev Pravne fakultete. Stavbo je za 13,3M dojčmark kupil nek Center za gospodarsko svetovanje. Nato je senat Pravne fakultete v dogovoru z Gabrovim Ministrstvom za šolstvo in šport dal pobudo, da se stavba kupi in vlada je junija 1996 sprejela sklep, da bo kupila stavbo od Centra. Nakupna cena je znašala okrog 18 milijonov nemških mark ali za 4,7 milijona več kot malo prej (36 % več) - in nikome ništa.
Narobe je nenačelno trgovati s poslanskimi glasovi, so oznanili Jelinčiču. No, leta 1996 je nominalna desnica zmagala na parlamentarnih volitvah, ampak ker je kao samoumevno (!?), da se poslanca manjšin prištejeta k nominalni levici, je za Drnovškovo vlado zadoščal prestop nekega Cirila Pucka. Pazi, iz SKD v LDS! Iz enega bloka v drugega! Nakup Pucka je v posmeh iztidu volitev - omogočil levo vlado! Pazi, ni šlo za obljubo parcele za gradnjo piramide - šlo je za vladni mandat v času tranzicije! In nikome ništa.
Ampak zanimiv je tudi čisto svež primer - v aktualni koalicijski pogodbi, celo v programu, s katerim so zmagali na volitvah, piše, da bodo ukinili možnost dvojnega, župansko-poslanskega funkcionarstva. Pazi - s tem programom so bili izvoljeni. Pazi - pred glasovanjem so se prešteli, glede na javno zatrjevanje bi morali stvar izglasovati! Pa je niso. Večina poslancev županov je v zameno za lastno korist - zlorabila same sebe. V notranjih bitkah teh junakov koalicije - so župani podkupili poslance. Vsak teh poslancev-županov je prodal svoj drugače deklarirani poslanski glas - svojemu osebnemu županskemu interesu. Policija tu ne potrebuje prisluhov - trgovina je povsem na dlani! I nikome ništa.
.
Dovolj je žoganja!
.
Nehajmo govoriti o “naših” in “vaših”. Dobro, na začetku tranzicije mi je bil Omanov idealizem: “Ni važno, če je pismen - glavno je, da je naš,” simpatičen. Ampak Slovenija je 20 let kasneje že stara kurba. Neštetokrat posiljena, na vse načine, v vseh možnih kombinacijah. Potrebna… No, potrebna je predvsem korenite prenove. Nategovanje obraza in pumpanje sala ne bo dovolj - zdraviti je treba kronične bolezni.
Politika je pri nas delovala kot toleriranje fevdov. In končno se zdi, da je ta tabu padel. Nihče ne sme biti nedotakljiv. Tisti, ki zasedajo položaje, kjer se sprejemajo vplivne odločitve, pa morajo biti skrajno nadzorovani.
Res je, LDS kontrolira 2 državotvorna resorja, pravosodje in notranje zadeve, kar ni higienično. Po forumih je zato zadnje akcije Policije, opazil sem, popularno opisovati kot osebno maščevanje Katarine Kresal. Še več - Jelinčiča naenkrat lahkotno predstavljajo kot nekakšnega absolutnega pozitivca, ki je nedolžna žrtev njene zarote. Kar je debilno - tip je vendar pod mizo Pogačniku prodajal vse, za kar se je javno zavzemal, a ne. In strah, da je Policija talec LDS, je po moje odveč. Tudi če se je tako začelo - je duh ušel iz steklenice.
Ne le, da se za goltance ne držijo več pod, ampak nad mizo (Jelinčič in KK bosta vsaj nekaj časa obračunavala javno in odkrito) - padli so tabuji in klima v družbi se je spremenila. Ljudje so postali pozorni, novinarji so se naenkrat prebudili - zdi se, da se v družbi spet končno vzpostavljajo prave vrednote. Policija, sploh okrepljena z dobro plačanimi kriminalisti iz FBI - se bo, ali pa se že začenja obnašati drugače. Slej ko prej bo odrekla pokornost politiki, nehala bo iskati podmizne kravje kupčije. In nagradne bonuse začela iskati v ugledu pred ljudstvom. Res.
.
Iz tele politične krize, krize odsotnosti vrednot in sprevržene morale - nas lahko spravi le delovanje inštitucij pravne države. Ne politika - ampak avtonomija nadzornih inštitucij. Nadzor mora biti oster, brezobziren. Nadzorne inštitucije morajo politični nomenklaturi zrasti čez glavo.
Zato sem vdor organov represije v slovenski Parlament spremljal z naklonjenostjo. Ni kaj - tako globoko smo zabredli, da mora politične kulture, osnovnih norm parlamentarne demokracije - Parlament naučiti Policija.
Stvar ima le eno lepotno napakico. Kadar kje po svetu nadzor nad državo prevzame organ represije, temu rečemo - državni udar.

Peter Štrovs

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
199 x komentirano
  • tomi je rekel/-la:

    Itak, da so vsi ”prebegli ”politiki iz časov SFRJ nekdanji goreči simpatizerji ex-komunizma. So se pač spomnili, da bi ustanovili ”privatno državo” v kateri bodo sami lastniki kapitala. Neoliberalni Tajkuni Republike Slovenije….ki se borijo za čim večji kos javne pogače!!! Mi pa apatično prenašamo propad Slovenskdemokratične družbe …neoliberlani diskurz elit je uspel v svoji misiji!!
    Turbokapitalizem si je do danes dodobra podjarmil politiko. Privedel je celo do bogatenja svetovnih korporacij v smislu vojnih intervencij v imenu varovanja svetovnega miru in demokracije, ne ozirajo… Večč se na družbene in kulturne razlike. Nenasitni apetiti kapitalistov so postajali vse manj konkurenčni. Nenehen razvoj je razvijal družbo kot tako in zviševal življenjske standarde. Javno se je začelo privatizirati in prehajati v zasebne roke, ki brez sramu in na plečih tistih, ki so ustvarjali javno, kuje dobičke. Takšen tržni dundamentalizem narekuje neizprosno ”upgradanje” in ”konkurenčnost”, apetiti po dobičku postanejo nenasitni. To privede do finančnih špekulacij brez realnega zaledja, ki obsodijo sistem na propad. Na trg vstopajo konkurenčna podjetja, ki ustvarjajo enormne presežke proizvodnje in s tem posledično se zmanjšuje dobiček, kar privede do ekonomske recesija. Zmanjševanje dobičkov zato najprej postavi delavce na cesto, nato smo priča selitvi proizvodenj v dežele z nižjimi standardi in zahtevami. Poleg tega pa elitam na pomoč priskoči država. Pod pretvezo konkurenčnosti se v prvotni državi začne zmanjševati standard in kupna moč večine prebivalstva, kar se lahko samo še stopnjuje. Takšno ravnanje prinaša socialno nestrpnost med ljudmi in krepi dezintegracijo družbe. Priča smo koncu SOCIALNE DRŽAVE, ki je največji dosežek družbe v zadnjih 100 letih. Gre za izčrpavanje elit že do sedaj dodobra izčrpanega (tudi prebivalstva) .
    Da pa kapitalističen sistem propada, pa priča dejstvo, da zaradi nepremišljenih finančnih špekulacij narašča dolg ne samo držav, temveč tudi družbe. Zaradi nezmožnosti odplačevanja kreditov in uničujočih obresti, drsi družba v samo žrelo zadolževanja. Finančni manevri kreditiranja so postali tako zapleteni, da jih države niso
    mogle več nadzirati in so to delo raje prepustile bankam samim, kar je v končni fazi pripeljalo do zloma finančnih trgov. Sedanja finančna kriza, ki se je v ZDA začela s pokom nepremičninskega mehurčka, je zajela vso kapitalistično svetovno ekonomijo in zamajala celoten finančni sistem znotraj. To je prizadelo globoke rane tistim državam, ki so imele največ finančnih špekulacij in pa tistim, ki so brezglavo prodale/privatizirale državne bisere. Recesiji trenutno najbolje kljubujeta neodvisni Kitajska in Indija, kjer se (v nasprotju z zahodno usmerjenimi državami) razvija nova močna ekonomska os. Da pa ne bi bil preveč pesimističen glede te krize in propada kapitalističnega sveta. Ker je trenutna svetovna ureditev obsojena na propad, lahko pričakujemo vznik novega sistema, ki bo temeljil na pravični, solidarni in egalitarni družbi. Na koncu tunela vidim luč (moč) potencialnega odrešenja množice izkoriščanih/izključenih. Treba je le prijeti bika za roge! Imamo znanje in resurse, da lahko s skupnim delovanjem zgradimo pravljičen svet, brez vojn in lakote!!! Ali pa apatično distancirano opazujemo nastajajoč pekel na zemlji! Vzemimo svojo usodo raje v svoje roke…

    • cvek je rekel/-la:

      Ob tej perverzni oblasti, ko slišiš po Ljubljani samo, kdo koga ” hobla ” in katera po kateri plazi, je človek zgrožen, razočaran, kam gremo, in kje se bo vse ustavilo ?
      Tako sebične, pohlepne oblastne bande si človek ne more predstavljati !

      DE-sus, SNS, Jelinčič in njegov Prijatelj, ki imajo toliko za povedati zoper JANŠO, in jih je polna usta poštenja, pa je zadnji čas, da morda res pride do “velike koalicije”, da ti odletijo iz političnega intrigarskega političnega polja !

    • konec je rekel/-la:

      ni drugačnega kot v ostalih vzhodnih post-komunističnih državah……ali je v rusiji kaj drugače, v ukrajini, v srbiji, romuniji?…….

  • Čestitke je rekel/-la:

    Peter Štrovs,

    čestitam za res odličen komentar!

    • Mimi je rekel/-la:

      Se pridružujem!
      Peter, s tokratno kolumno se praktično popolnoma strinjam, kapo dol!
      (edino moti me fotka na začetku, čeprav mi je jasno da si jo dal z namenom)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pa ne, da se bojiš ogrožanja javne morale?

    • peter je rekel/-la:

      Mimi, le oglej si slikco. resnica boli?

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter,
      eh ja… malo si me razočaral s tem odzivom (ampak saj ne da bi ti moralo to kaj pomeniti).

      Ne, Resnica JE! Krivica boli!
      Pa naj bo storjena do ljudi ali živali… v slednjem primeru je to (zame) še bolj nesprejemljivo, v smislu, da se ne morejo branit.
      Dvomim, da bi si (ti) psi želeli take *odvetnike*. :|

      Je pa povedal nekje vmes Nogavička - s to fotko si v bistvu naredil krivico svojemu mnenju oz. sicer precej lucidni analizi, ki po tem (vEdenju oz. tvojemu namigu) izgubi svojo težo.
      Neumestno (ne spomnim se neke ustrezne primerjave, tamle kuham, skušam bit kratka ;)) je izkoristit stisko psov, okrvavljenosti in odvzem dostojanstva za dokazat… kaj že?
      Lahko bi že brez.
      Poleg tega pa še ponujaš razlago, da je to ta zlorabljen pes itd. in čeprav menim, da ne gre za poporodno fotko (sicer nisem nikol bila prisotna pri rojevanju psičkov, sem pa bila pri rojevanju muck, pa mi nekako ta podoba ni skladna s tem)…
      Zato pa je kul navesti vir, pa da se ve, k čemu paše in ne nazadnje, da se ne lapa v tri krasne vedno.

    • Zbik je rekel/-la:

      Mimi, menim, da dobro vidiš.
      Kako vemo, da to ni psička po kotitvi? Preprosto: ker ima seske premalo nabrekle in premalo povešene.

      Po drugi strani:
      Področje anusa se zdi čisto, kot kaže moja hitra in površna analiza fotografije (resempling na 4-kratno velikost (kubični), nato “difference clouds”, alternativno sharpen/unsharpen mask) in tudi sicer neproblematično - ni zateklo, tudi krvavih madežev definitivno tam ni, ampak se začnejo niže. Estrus? In se je s sedenjem in prekladanjem malo popacala? Morda. Ne vem.

    • peter je rekel/-la:

      jao Mimi…

    • jurij je rekel/-la:

      Peter Štrovs, tudi mene ste presenetili z dobrim komentarjem.
      Mogoče vam lahko celo oprostim pametovanje o Petri Majdič :P

    • peter je rekel/-la:

      ej Zbik, priznaj, zaposlen si na Veterinarskem inštitutu? :))

    • Zbik je rekel/-la:

      Eh, če bi bil zaposlen na veterinarskem inštitutu, ne bi izvajal “educated guesses” tukaj in skušal fotke analizirati, ampak bi imel točne insajderske informacije. Vsaj vedel, bi, ali je bila ali pa ni bila fotografija posneta na Gmajnicah, tako pa nimam pojma, ker v življenju nisem bil tam. Tista ograja nad snegom je po moje dovolj značilna, samo nimam s čim primerjati, razen s slikami one scene na Oražnovi, kjer pa je kovinska ograja nataknjena na zidek.

    • peter je rekel/-la:

      ej, Zbik, Mimi - pasma je sicer prava, krvavi odtisi 43 dolgega dilda po celem telesu sicer tudi, ampak naša glavna naloga seveda je neznosno mešati meglo o ograji na Gmajnicah in strokovno analizirati povečavo v Fotošopu.
      jasno je le, da je imel Atos rit, za psico pa ni znano, kako je narejena pod repom, in še to je jasno, da se je tale pudelj na sliki igral z voščenkami.

      pozabi vse skupaj in vzemi slikco le kot ilustracijo, namenoma priloženo k tekstu. jasno je sicer, da so tisti grdi bulmastifi po doktorjevih seansah izgledali kot sterilni, snežno-beli angelčki, ampak jaz sem pač izbral neko povsem ponesrečeno ilustracijo, ki zlonamerno karikira čudovito realnost. get over it!

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter: “pasma je sicer prava, krvavi odtisi 43 dolgega dilda po celem telesu sicer tudi,”
      Ja, pasma je prava, iz priloženega pa ne morem(o) videti, odkod kri - ali je res od dilda.
      Skratka, spet nisi nič razjasnil, malo si dodatno pomešal meglo.
      Ampak sej slikica najbrž ni edini point tvoje kolumne?
      In spregledal si, da sem pohvalila kolumno, ampak morala bi jo očitno absolutno pohvaliti (brez “razen…”), pa bi bila funkiconalno pismena. ;))
      Na kritiko se ravno ne odzivaš dobro, a ne?
      S tem da je v tem primeru bila več kot upravičena - vsaj v enem aspektu: ni tvoja fotka. Nikjer ne piše, čigava je. Če se tebi, funkcionalno pismenemu, to ne zdi nič takega, se pa zato meni zdi (saj se je že prevečkrat zgodilo, da so mi pokradli avtorsko delo in ga podpisovali kot svojega) in menim, da se lohk vsakdo kiti samo s svojim perjem. Eventuelno če uporabi peresce ali dva nekoga drugega, pa je pošteno da to pove.
      Že to je čisto dovolj za kritiko. ;)

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, stavim, da bo Peter tiho. Lahko bi se opravičil, a dvomim, da je tega sposoben. Ne vem, ali se nekateri kolumnisti počutijo nekje visoko nad “navadno rajo”. Na misel mi je prišel tudi Igor Bizjan.

    • peter je rekel/-la:

      @ Mimi & Neja:

      odkar je Zbik izbrskal avtorja te slikce, odkar je torej nekaj, kar je zaznal kot problem, v istem komentarju vsem v zadovoljstvo rešil - vama v duplini med ušesi odzvanja samo še:
      “joj, ni navedel avtorja, groza, to je velik problem, ne morem več spati, kaka strašna tragedija, ko je Zbik povedal kdo je avtor, sva se zavedli, kakšen nerešljiv in velik problem se je kar naenkrat pojavil, saj z Zbikovo navedbo avtorja te slikce uganka o njenem avtorstvu odpade, nama pa med ušesi še vedno tako glasno brenči praznina, joj, ampak to je res velik problem, ampak kdo je avtor, aja saj že veve, ampak še vedno ta vakum ušesa skup vleče, joj, joj, mater kak veeelik problem, oh, kako zdaj poklicati na pomoč, aha, takoj bova napisali vsaka še 17 komentarjev na temo problema o avtorstvu fotografije, katere avtor nama je postal znan isti trenutek, ko sva se zavedli, kak velik problem je, da avtorja fotografije nisva poznali oziroma da sva zanj ravno tedaj izvedeli, ampak problem je pa vedno večji, poleg tega nama vakuum res močno vleče ušesa skup!!!”
      to je seveda velik problem, ampak dovolita mi prosim, da kljub temu priložim enega smajlija :))

      prilagam pa še izvleček nekega dober mesec starega strokovnega poročila, za ilustracijo katerega sem namenoma izbral točno prej omenjeno slikco, in kar je naša neodvisna Policija v pičlem mesecu dni prevedla v “Baričevič je fukal pse, ali pa ne. ne znamo, ne smemo ali pa nočemo povedati, smo pa seveda neodvisni in veliki strokovnjaki”:

      ATLAS, star pet let
      - Sluznica rektuma in anusa je močno zadebeljena.
      - V končem segmentu rektuma, tik ob anusu, je bilo več polmesečastih, temno rdečih raztrganin.
      - Anus je bil širok šest centimetrov.
      - Deli sluznice rektuma so bili brez epitela.

      ATOS, star šest let
      - V začetnem delu sluznice rektuma je bilo pet vretenastih raztrganin, velikosti 1 x 0,5 centimetrov s sivimi, razcefranimi robovi ter centimeter široko krvavitivjo.
      - Analna odprtina je bila delno odprta (1,5 centimetra).
      - Površina sluznice je bila na prehodu iz kutane analne sluznice v žlezno rektalno sluznico brez epitela.
      - Proprija je imela mulitfokalne akutne krvavitve.

      JOY, stara deset let
      - Sluznica rektuma je bila blago zadebeljena in rožnate barve.
      - Vzdolžno odprt rektum je bil enakomerno širok (8,2 centimetra).
      - Anus je bil širok 6,8 centimetra.
      - Površina sluznice je bila na prehodu iz črevesne v kutano sluznico brez epitela.

    • Zbik je rekel/-la:

      Peter,
      midva z Googlom sva odkrila, da je osnova za tvoj citatek (spet brez vira) kratek zapis na MMC rtvslo:
      h??p://novice7.com/link.php?title=Bulmastifi_Porocilo_razkriva_notranje_poscaronkodbe

      Že na prvi pogled se vidi, da so v tem poročilu napake,
      Kako? Kot vsi vemo, dobijo psi imena z začetnico, ki je je pripisana vsakemu letniku (letu rojstva).
      Atos in Atlas ne moreta biti različne starosti, ker se njuni imenji začenjajo z A. Tako neumni pa tudi veterinarji niso, da bi to spregledali, ampak samo bebci ki fabricirajo rezultate in “dodajajo” sok v zgodbo.

      Pa bo kdo rekel Kaj pa Joy…ki je bila stara le “10 let” hm. Joy so kupili na Madžarskem. Če spomin služi, so te imenske abecede vezane na državo, ampak itak je to samo priporočilo. Na srečo imamo glede Atosa in Atlasa boljše dokaze, ki jih je najti v tem poročilu.

      h??p://cm.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/217659

      pa tudi sicer se ve, da sta iz istega legla in da je njuna mati bila prav Joy. Pri tako občutljivi zadevi bi rekel samo: poročilo je pošvedrano. Tudi pri slikah izdajo ponaredek drobni detajli, ne pa figura ali abstraktni motiv, ki ga prikazujejo. Napačen pigment, grund ali predivo v platnu, kake praske pod napačnim kotom, etc… pa ga razkriješ, ponaredek. Skratka: novinarji (ki so to spravili ven) so POCARJI in neznalice prve vrste. Edino kar jih zanima, so perverzne podrobnosti, ki pa so predvsem v njihovih lastnih glavah.

      Kako pridno pa ostali kopipejstajo okrog samo priča o nekem fenomenu digitalne (re-mix) kulture.

    • peter je rekel/-la:

      Zbik, ni panike, ti mirno dodaj link na izvirnik tistega poročila in sam naredi izvleček na to temo, če se ti le da.

      Mimi, Neja, pozor!
      vse priznam - izvlečka poročila o stanju pasjih riti si nisem izmislil sam, copjpastal sem ga od nekod (ne vem več če točno od tam, kjer pravi Zbik, vsekakor pa je bilo zraven napisano, da gre za izvleček iz tistega strokovnega poročila, link na izvirnik katerega bo ali je že priložil Zbik).
      pisanje vsaki po 17 komentarjev na temo, da si izvlečka strokovnega poročila o stanju pasjih riti nisem izmislil sam, ampak sem ga copypastal, ni potrebno!!!

    • peter je rekel/-la:

      Zbik, preveril sem, citiral sem s te spletne strani:
      http://www.rtvslo.si/slovenija/bulmastifi-porocilo-razkriva-notranje-poskodbe/223353

      zdaj pa tako - ti praviš:
      “Skratka: novinarji (ki so to spravili ven) so POCARJI in neznalice prve vrste. Edino kar jih zanima, so perverzne podrobnosti, ki pa so predvsem v njihovih lastnih glavah.
      Kako pridno pa ostali kopipejstajo okrog samo priča o nekem fenomenu digitalne (re-mix) kulture.”

      v zadnjem mesecu sem velikokrat zasledil, da nekatere zelo motijo tisti redki mediji, ki so se cenzuri uspeli upreti - jaz rumenega tiska sicer ne cenim, priznavam pa, da lahko v določeni situacijah odigra izjemno koristno vlogo. ampak tvoj gnev, vidim, seveda ne gre Požarju.

      ti si komentiral spletno stran multimedijskega portala naše javne televizije, objavljeno 11.2.10.
      ti trdiš, da so novinarji naše javne televizije, za katero vsakemu porabniku elektrike v državi mesečno odtegujejo konkreten denar, novinarji, ki so v velikem številu podpisali slavno Peticijo proti cenzuri, katere soavtor je Blaž Zgaga, tule kolumnistični kolega - “POCARJI in neznalice prve vrste”.
      to je žalostno, plačevati POCARJE z denarjem vseh nedolžnih naročnikov elektrike, kaj misliš?
      no, tile POCARJI so tole objavili dober mesec nazaj, v vsem tem času pa se ni pojavil niti en sposobnejši, bolj profesionalen, raziskovalni novinar, ne med 571-imi, ne med ostalimi - ki bi te grozljive neresnice in to strašno zavajanje uspel razkrinkati.

      dokler se nisi pojavil ti, Zbik, in si v nekaj minutah razkrinkal mene, diletanta, ki niti približno ne živim od novinarstva, niti od pisanja, sem si pa drznil copypastati izvleček iz, menil sem, solidnega vira, naše javne RTV - in si postavil celoten novinarski ceh, s 571 podpisniki peticije Zgage in Šurca, na mesto, ki jim po tvojem gre.

      jaz, Zbik, tako res ne vem več, komu lahko verjamem - profesionalnim novinarjem RTV po tvojem ne, rumenemu tisku tudi ne, Dildomafiji menda ja ne, skorumpirani politično-gospodarski eliti pa veš da tudi ne morem verjeti, če se v 20 letih ni razčistila še niti ena afera.

      komu lahko v tej državi verjamemo?
      saj vem - Zbiku, Neji in Mimi, a ne da je tako?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, slabo se spoznaš na poporodne znake pri psicah.

      Tale psica na fotografiji se je okotila precej časa pred njenim fotoggrafiranjem, vsekakor pa najmanj toliko časa, da bi že lahko izginili zunanji znaki kotitve, ki si si jih očitno vendarle dobro ogledala, vendar pa zavestno narobe razlagala.

      Seski in vime namreč ne odražajo stanja, da naj bi psica še pred nedavnim dojila!

    • Neja je rekel/-la:

      Če bi prebral in razumel vse, kar sem napisala, bi lahko naredil drug zaključek kot si. Tako pa si jemlješ pravico, da žališ. Ste ljudje, ki to potrebujete v resnici močni in zaupate vase?

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, saj sem rekla (in itak že zdavnaj, nekajkrat, da sem *mačji tip*) - še nikoli nisem imela psa in nikoli nisem bila pri porodu psičkov.
      Pes (niti ne vem(o) spola) dokaj mirno stoji, ni videti da bi ravno utrpel kakšne travme in strahotne bolečine… če bi pa npr. bil omamljen (da jih ne bi čutil, kajti ob očitanem mučenju sklepam da pes ne bi tako stal in se obnašal - bil miren), pa bi verjetno bil videti bolj opotekav, zmahan, sesut…

      Imam oko sokolovo in (tudi) fotografski spomin.
      Praktično ni moč odpreti (in prebrati) kolumne, ne da bi ti najprej fotka skočila v oči.
      To me ne moti samo tu (tudi drugje, npr. ko piše ‘fotka je simbolična’, (p)a nekaj namiguje, napeljuje na nekaj itd.).

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter: “pisanje vsaki po 17 komentarjev na temo, da si izvlečka strokovnega poročila o stanju pasjih riti nisem izmislil sam, ampak sem ga copypastal, ni potrebno!!!”
      Čemu potem to počneš?

  • tomi je rekel/-la:

    Le z uvedbo politične ogovornosti in takojšnjih kazenskih sankcij bomo spravili slovensko politiko na tirnice pravičnosti…Ampak potem mora odstopiti 99,9 % vseh politikov in političnih funkcionarjev…SO WHAT!?!!!!

  • samo jst je rekel/-la:

    Waw, odličen članek. Manjka edino kritičnosti do medijev. Kaj vse gledamo/ poslušamo med poročili, ni več normalno. Nekatere “svete krave” imajo možnost v studiu nastopati sami, brez primernega nasprotnika, ob novinarčku tipa TB ali Rosvite in tako se dela javno mneje. Opoziciji pa moramo biti hvaležni, da je začela vse to. Da so porušili vse kar nas je navzven delalo fine in lepe in smo se sedaj pokazali razgaljeni takšni kot smo; naši poslanci grozijo s strelnim orožjem, pod mizo sklepajo kupčije katerih dobičke bodo pospravili v lastne žepe… KONEC!!!!!

    • Neja je rekel/-la:

      Recept za hujskanje množic, tja do možnih skrajnih posledic:

      -Zaposli “kvazi novinarje”, ljudi brez prave izobrazbe. /Le zakaj jih sploh imenujemo novinar, novinarka?/ No, pa tudi kakšen pravi novinar je zelo primeren. Zaželene značajske poteze so: dojemljivost za nastopaštvo, vpliv nadrejenih, denar, tekmovalnost, brezbrižnost do ljudi, odsotnost moralnih in drugih norm. Nižji I.Q.

      -Naženi jih na lov za bombastičnimi novicami. Če jih ne zberejo toliko in toliko na dan, jih odslovi. Ni pomembno, kako pridejo do njih. Lahko resnico posilijo, vzamejo iz konteksta, stavkom dajo nov pomen, kaj dodajo ali si vse skupaj izmislijo…

      -Novico nujno povej s pravim bombastičnim besednjakom, s poudarjeno teatralnim glasom, z veliko decibeli. Slike so zelo zaželene. Če jih nimaš, nič hudega. Dodaj kakšno iz arhiva ali napiši: slika je samo simbolna.

      -Potem novico čim več ponavljaj, jo opremi s čim slabšimi komentarji, jo “nalepi” na pravo občutljivost ter stiske bralcev /poslušalcev, gledalcev/. Ne skrbi! Kmalu se bo pojavila v vseh medijih, pridobivala na glasnosti in moči, nastala bo prava pandemija. Prizadeti je zanesljivo ne bodo mogli zajeziti, kaj šele da bi mogli dokazali resnico.

      -Ljudje v življenjskih stiskah bodo preusmerili vzroke za svoje stanje na neprave “subjekte in objekte”. Jeza in nemir se bosta stopnjevala. Nastopil bo začaran krog. Večje stiske, večji srd - večji srd večje stiske - večje stiske, večji srd … Tukaj se počasi neha vaš nadzor. Stvari se bodo začele odvijale same od sebe. Saj veste, kot se, na primer, kotali kamenje po strmem bregu – vedno močneje, vedno hitreje… Je to vaš cilj? Kajti…

      -Sledijo obračuni z namišljenimi krivci, obračuni z namiljenimi institucijami, obračuni med seboj, obračuni vsakega z vsakim…

      - Novinarji, politiki /in še kdo/, ki ustvarjate ta navidezni svet, pačite realnega in potencirate probleme /ali jih manjšate, zanikate/: SE ZAVEDATE, DA BOSTE MORALI PREVZETI ODGOVORNOST?

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Prav naj bo. Čeprav so nekateri glede teh stvari precej popadljivi. Posebno mi je v spominu ostal nek stekli Čuvaj.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      zgornji komentar je žal pristal na napačnem mestu!

    • Neja je rekel/-la:

      Morda res, a to večkrat ponavljam za vsak slučaj.

  • Aljo je rekel/-la:

    Slovenija je zlorabljena mladoletnica, ki je na dobri poti, da postane kurba za 5$. Se strinjam z zgoraj napisanim…

  • ProPolis je rekel/-la:

    V Sloveniji brez žuljev obogatiš le s pomočjo države in pištole.

    Prijatelj in njegovi prijatelji so le eden od kopice dokazov.

  • Forestina je rekel/-la:

    In tako imamo stanje ko vojni zločinec Rupel (car iraških trupel) blati (serje) Slovenijo doma in v tujini.

    Fašistični janšist v vsej svoji ogabnosti.

    • Forestina je rekel/-la:

      A tega cijaškega psa ameriški veleposlanik ne more dati na ketno?

    • Aljo je rekel/-la:

      Ali veš kdo je bil Ruplu mentor?

      http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Habsburg

    • Neja je rekel/-la:

      Le kaj sledi po dveh opominih? Menda obstaja tudi člen, po katerem so taka dejanja kazniva.

    • Forestina je rekel/-la:

      Ne, za Rupla in Brezigarco ni omejitev. Sta pa usklajena. Z njavroti.

      http://www.scribd.com/doc/28189835/Zalarjevo-pismo-predsedniku-vlade-Pahorju

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Odlično je blo povedano. Po EU so nas po peticiji o vojski gledali kot da smo debili največje sorte. Rupel je na svoj način sicer, pa vendarle, razložil Evropi čemu je tako in s tem delno opral že tako majhen ugled, ki ga ima udbonacistična nesreča v tujini.

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      a mi lahko razlozis kdo nas je gledal natancno? kdo sploh ve, da obstaja ta peticija? Kdo je ta, ki te s svojimi pogledi spravlja v neroden polozaj? predvsem pa kako ves, kako nas (predvidevam da mislis na Slovenijo) po evropi gledajo iz svoje gostilne v zgornjem kaslju?

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Vse države, ki so bile del EUja pred 2004 so čudno gledale. Ne vem a ti res misliš da take akcije ne ganejo nikogar? Ko gre recimo za novinarsko svobodo, se hitro najde kakšna mednarodna institucija, ki se ji gre mal pojokat, ker za novinarsko svobodo je ves svet, za vojsko ni pa nobenga več, razen dveh miljonov udbonacističnih nesrečnikov ane. In vojska tud nikogar ne briga in po tvoje noben ne ve za peticije in nič. Kadar gre za kakšno takšno akcijo se vsi okol ubrnejo(edin če se od sramu morda).
      Če jih briga novinarska svoboda jih briga tud vojska.
      In sploh verjem da države, ki sebe pojmujejo kot vodilne sile evrope ali pa kar za Evropo samo, nič ne spregledajo. Morda se na stvar ne odzovejo, spregledajo pa ziher da ne.

      In sploh mi ne govor o teh “zg. kašljih in podobnih stvareh” Kako da smo majhni in nepomembni, ker samo zamegljuješ in uspavaš že tko zaspane Slovenceljne. Majhnost je v glavah, če je. Človk ki misl da je nepomembn, se nikol ne bo loteval stvari, ki bi od njega zahtevale kej več kot pa samo sledenje “alfa samcu”

      Kolk alfa samcev pa premore danes Slovenija pa ni nobena skrivnost.

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      nisem vedel da drzava lahko cudno gleda. do sedaj sem mislil da drzava ni zivo bitje. hvala ker si me razsvetlil.

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Aja šefket oprosti! Sem mislil da je blo vprašanje resno.

      Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaa!

      Obadva veva za kaj gre! Kot tudi o čem je govora.

      Če imaš potrebo po provociranju, se obrni na kakšnega Gregmunda Golobinedžada, konca, pisarja ali pa morda Mefistota. So še drugi! Vendar ti štirje odlično obdelujejo osebke kot si ti.

    • Neja je rekel/-la:

      Vsemogočni, tvoja vsemogočnost in nekateri izrazi me spominjajo na nekega samooklicanega teoretskega psihoanalitika. Pa pravijo, da je samo bog vsemogočen. No, morda si v njegovi odsotnosti postal ti, se opravičujem.

    • vsemogočni je rekel/-la:

      No prav Neja!
      Opazil sem da nekatere ta moj vzdevek silno moti (kot da bi se Bog do zdaj že kdaj spustil na Zemljo in spregovoril na kakšnem forumu. Recimo Vesti).

      In ker je danes res lep dan, Srečkota Prijatla so namreč že izpustil, sem se odločil da si bom spremenil vzdevek. Ker zadnja stvar, ki si jo želim je, da bi koga moj vzdevek jezil ali mu onemogočal vsaj približno konstruktivno debato. Zato evo povej kako bi ti meni dala vzdevek!

      Iz radovednosti me pa še zanima iz katerega stavka veje kvazi teoretska psihoanaliza?

    • Nogavička je rekel/-la:

      “Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaa!

      Obadva veva za kaj gre! Kot tudi o čem je govora.”

      :)))
      Kvazi teoretiziranje ;)

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Aja! To je pa res učen izraz za tadva stavka.

      Kako in kaj bi pa ti odgovoril, če bi te g. Šefket označil za tako neumnega da ne zmoreš ločiti niti med državo in njeno vlado ali pa prebivalci. A bi mogoče napisal. “Ne, Šefket država ni živa, živi s ljudje in vlade, ki jim vladajo v državah. “Tisto kar je on odgovoril, lahko razumem samo kot eno zelo zblojeno izjavo, provokacijo ali pa kot natančnost, ki je niti JJ ne bi demonstriral, pa je vsem dobro znano, da se velikokrat obesi na kakšne podrobnosti.

      No pravzaprav je še ena možnost. In sicer da se je samo pošalil. Ker pa jaz tega nisem tako razumel, sem se mu potem lepo opravičil in se mu oddolžil z obilico hahajev. (Morda iz tega razloga konec v svoje komentarje velikokrat vključi haha…) Najbolj verjetna pri vsej stvari se mi pa zdi provokacija.

      A potem kadar je govora recimo o reviji Mladina tud namest imena raje naštejem vseh 5 ,oz. kolikor jih pač je, novinarjev. Zdaj je jasno zakaj se tam vedno posmehujejo kadar se govori da je ugled padel in da se nam evropa smeji. Oni bi najbrž želeli da smo še bolj kot samo pikolovsko natančni in naštejemo najprej vlade v državah in potem dotične ministre in sekretarje, potem pa morda še čisto običajne ljudi, ki so se režali ko so jim mediji pripovedovali o dogodkih v udbonacistični nesreči.

      Ne se hecat. In ne iz mene delat še večjega bedaka kot sem.

    • Neja je rekel/-la:

      Vsemogočni, morda bi lahko bil kar Igor.

    • samooklicani teoretski psihoanalitik (vsemogočni) je rekel/-la:

      A Igor a misliš da bi moral vstaviti kar svoje pravo ime?

    • Neja je rekel/-la:

      Seveda, saj ga Peter tudi. Kaj bi se skrival.

    • BUMKO je rekel/-la:

      vEŠ KAJ.tOLIKO KOT JE RUPEL NAREDIL ZA SLOVENIJO, TI NIKOLI NISI IN NIKOLI NE BOŠ, KER SI OČITNO I Z LOČINSKOKOMUNISTIČNEGA GNEZDA. Svojat kriminalcev ste, nič drugega.Kje ste se skrivali, ko je Rupel po svetu iskal priznanje naši državi.? V Beogradu, ali kje?Da o ostalih rečeh , ki jih je naredil za slovenijo, niti ne omenjam.

    • anton je rekel/-la:

      Neja, za koliko “državnih uslužbencev” veste, da so jih, denimo, odpustili, ali pa jim vsaj izrekli kako drugo sankcijo… v zadnjih 18 letih?
      Tudi, če so petnajstkrat “zasrali”. Dr., prof., gospod… pa je sploh primer za psihiatrično obravnavo!

    • Neja je rekel/-la:

      Anton, popolnoma enako mislim kot vi.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Prav naj bo. Čeprav so nekateri glede teh stvari precej popadljivi. Posebno mi je v spominu ostal nek Čuvaj.

    • Mimi je rekel/-la:

      Vsemogočni: “Opazil sem da nekatere ta moj vzdevek silno moti”
      Mene niti najmanj, pač nick, bodi kar želiš. :)

    • Forestina je rekel/-la:

      Bumko, Rupel je podpisal vilniuško izjavo, ki je podprla fašistično politiko ZDA do Iraka in nafte.

      Jaz sem na referendumu glasoval proti vstipu v Nato, ker je bilo jasno da jih zanima le naš proračun za vojaške nakupe, ki jih jim servisaramo za zločinske vojen.

      Če je to ponos Slovenstva. To je najnižja točka v obstoju samostojne Slovenije.

      Drugo pa bo očitno dosegla Ljubica Jelušič in njeni Orki iz smaragdnega zakletega gradu.

    • Forestina je rekel/-la:

      In Rupel je balon napihnjem iz tujine. Ima zaledje in to mu daje moč. Ni tako kot mi gol in bos pred Mordorjem. On je že njihov. Prodan.

  • Neja je rekel/-la:

    Peter, danes se strinjam s teboj. Treba je počistiti vsa gnile mreže ne glede, kje visijo. Na koncu pa je treba še čistilki pogledati v žepe, če je skrila kaj novcev in vse vrniti v državno blagajno. Posijal je majhen žarek upanja, da se bo umazaniji reklo STOP in bo ranjena pravna država začela okrevati. Prevelika iluzija? Morda.
    Glede kritičnosti do medijev soglašam s samo jst. Moti me tudi to, da nekateri, trenutno bolj desno obarvani, postavljajo domovino v vlogo zakoncev Čepin in hočejo “umazano perilo” prati v celi EU ter klicati “starše” na pomoč. Pri tem se pretvarjajo, da je perilo resnično do konca zamazano. Ni kaj. Res ljubijo Slovenijo! Ah, ne. Ljubijo svoje riti.

    • Mimi je rekel/-la:

      “Peter, danes se strinjam s teboj.”
      Hehe, najbrž si nisi mislila, da boš *v zameno* dobila kup žaljivk. >;))

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Italjanom dajmo Postonjsko jamo v koncesijo v zameno za njihove sodnike,ki se borijo proti mafiji.
    In živ dokaz,da ni Pekla je,da kar počnejo ta naša politika ga 100%ni,ker se noben ne boji,da bi se cvrl v peklu.
    Narod vsi na facebook in se zmenimo,da se dobimo pred parlamentom z jajci-(ne svežimi)paradajzom skratka z vsem kar je za metat.
    In naj pride od teh poslancev.ups posrancev ven,če si upa ko se zgodi narod.

  • marjetica je rekel/-la:

    znano je da moraš pasti na dno, da lahko ponovno začneš in upam, da smo zelo blizu pristanka in na
    poti k boljši družbi

    • anton je rekel/-la:

      Marjetica, upanje umre zadnje! “Znano” predavajo “šnelkurzi” na prodajnih seminarjih, pa kakšne murke in smiljani, za svoj transakcijski račun.
      Pot v boljšo družbo, se mi zdi, pa le revolucija!

  • pina je rekel/-la:

    Odlična analiza, le zaključek jaz vidim nekoliko drugače. Ne državni udar v zadnjih dneh, temveč sanacija poskusa državnega udara pred slabima dvema mesecema.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    OPOZORJEN SEM BIL NA ČLANEK PROF. DR. ŠTUHECA POD RUBRIKO “NAŠ KOMENTAR ” STRAN 3 V “DRUŽINI ” ! VREDNO BRANJA, POVE VELIKO IN ODGOVARJA NA VSE TRENUTNE IN AKUTNE BOLEZNI (STANJE DUHA ), V DEŽELI !
    CARLOS, MORAL SEM TE SPOMNITI NA TA ČLANEK, KI GA BOŠ RAZUMEL BOLJ KOT KDORKOLI DRUG, za bedake pa itak ni pomoči !

  • ciril je rekel/-la:

    Štuhec ni nič boljši
    Še pomnite ljudje, kako je Štuhec pred zadnjimi volitvami v organu RKC, Družini, v uradnih komentarjih, ki so izhajali teden za tednom, sistematično zmerjal in uničeval stranke s krščanskim predznakom, da bi očistil teren za svojega Janšo, ki naj bi ostal sam kot svetilnik na počiščenem desnem polu političnega spektra. S tem je napravil slovenskim vernikom, Cerkvi, pa celo Janši, težko popravljivo škodo, saj verniki potem niso šli volit, levaki pa so zmagali, dobili večino v Državnem zboru, in z odgovornih mest vse poštenjake. Brez Štuhecovih panegirik zoper kristjane v politiki bi desna stran zlahka zmagala na volitvah, saj bi verni volivci verjeli, da imajo pri svojih političnih ambicijah tudi podporo Cerkve. Zdaj imamo Satanovega brata za šefa verskega urada. Štuhec pa nam še vedno soli pamet.
    Štuhec ni nič boljši
    Se še spomnite ljudje, kako je Štuhec pred zadnjimi volitvami v organu RKC, Družini, v uradnih komentarjih, ki so izhajali teden za tednom, sistematično uničeval stranke s krščanskim predznakom, da bi očistil teren za svojega Janšo, ki anj bi ostal kot svetilnik na počiščenem desnem polu političnega spektra. S tem je napravil slovesnkim vernikom, pa celo Janši, težko popravljovo škodo, saj verniki niso šli volit, levaki pa so zmagali. Brez Štuhecovih panegirik zoper kritjane v politiki, bi desna starn zlahka zmagala na volitvah, saj bi verjeli, da imajo pri svojih političnih ambicijah tudi podporo Cerkve.

  • PASJI FRIZL je rekel/-la:

    UBOGI KUŽA , KI GA GLEDAM NA ZGORNJI SLIKI, KI GA SEDAJ MORDA NI VEČ, KAKO JE TRPEL OD TE ” ELITNE” PERVERZNE DRHALI ! OBDELOVALI SO GA V GARAŽNI KLINIKI, DOKLER NI VZEL SVOJE TEŽAVE SAM , V SVOJE ZOBE !
    LIONS - ROTER - janska druščina je pač nastala in bila ustanovljena na “novo”, od kumrovških tečajnikov, ki se ni nikoli naučila pravil in plemenitosti, tiste taprave, izobražene lože ! Tista pravila in plemenitost je bila po NOB ukinjena in prekinjena in ti sedanji se nimajo teh vrlin kje učiti !

  • Barbiefob je rekel/-la:

    Vedno bolj se mi kolca po tistih štirih letih Janševe vladavine. Škoda da ga nisem volil.

    • simpatikus komunalis je rekel/-la:

      Barbie,da se ti ne bo zaletelo čez nekaj let.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ob koncu mandata te tako imenovane leve vlade bomo potrebovali le še stečajnega upravitelja!

    • Zbik je rekel/-la:

      Mefisto, zate bo zadoščal šintar.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Od vseh ljudi edino zares sovražim butaste ljudi, če si me ZBIK sploh razumel, ker je namenjeno tebi!

    • Zbik je rekel/-la:

      Mefisto: “Od vseh ljudi edino zares sovražim butaste ljudi…”

      Ja in kaj imam jaz pri tem? A želiš povedati, da se zares sovražiš? Ja, nekaj je treba narediti za svojo samopodobo, Mefisto. Recimo malo manj srati po forumih in zlivati svoj žolč in hudobijo, ampak nasprotno razvijati pozitivni del svoje osebnosti, poskrbeti za osebno rast. Natančno prebirati, kaj napiše MIMI, ne pa pripisovati počez svojih presodkov, kot se ti tisti moment “spahnejo”… v slastnem oboževanju.

      Saj je nekaj dobrega v tebi. Tvoja dožnost je, da to razvijaš in se začneš ljubiti.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ali me nisi razumel ali pa se skušaš nesamokritično izvleči!

      To ti je bilo za “šintarja”!

      Udarce bi delil, ko jih je treba sprejemati, se spuščaš pa v moraliziranje.

    • Zbik je rekel/-la:

      Tebi pa šintar za stečajnega upravitelja; milo za žajfo.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Odrasti!

  • Nekdo je rekel/-la:

    Vem da bom slišati kot stara lajna, ampak to je pa problem ker nismo (pravno) počistili z našo preteklostjo (kot recimo Nemci ipd.) … nikakor ne govorim o kakšnem “revanšizmu” ipd. ampak čisto lepo na mirno pravno obsoditi določene organizacije, ki so v prejšnjem totalitarnem režimu dokazano kršile temeljne človekove pravice in svoboščine ter na sodišče spraviti tudi posameznike, ki so bili na odgovornih mestih teh organizacij oz. vodilnim odvzeti vse volilne pravice torej, da ne morejo opravljati političnih in uradnih državnih funkcij … kar se mi ne zdi nič tako strašnega ker bi lahko zasebno še vedno počeli kar želijo pač v okvirih aktualne zakonodaje …

    … in zakaj menim, da je težava v tem? Vzemimo recimo Udbo oz. SDV ki je razpolagala z strašansko bazo podatkov o posameznikih, ki jih je pridobila v glavnem na protipravni način ter uporabljala za dosego lastnih ciljev (izsiljevanja etc.). Če se spomnite tiste centralne evidence, kartotek na žalost še nismo videli, je samo ta vsebovala več kot 2 milijona imen ljudi, ki so živeli, delali, delovali v Sloveniji. Notri ima skoraj zagotovo vsak tu omenjen vsaj stare starše, če ne že kar starše (pač odvisno ker letnik smo). Sam sem za hec gledal imena ljudi s katerimi sem se sam srečaval v življenju in sem bil kar zgrožen ob dejstvu, da so praktično vsi zaznamovani tako ali drugače (sodnik v nekem primeru je bil naveden kot sodelavec udbe, osumljenec v istem je bil prav tako sodelavec udbe - in kako mislite se je zaključila sodba?!? itd.).

    In vsaj po mojem je malo naivno meniti, da se danes vsi ti podatki in mreže, ki so nastajale zaradi njih v ozadju ter se nato vse preneslo na potomce, kar pozabljeni, jih kar ni več … kar PUF in magično so izginile :P

    In prav tako ne morem verjeti, da se je nekdo, ki je v prejšnjem režimu sistematično kršil temeljne človekove pravice, nekega jutra v samostojni Sloveniji zazrl v ogledalo in si dejal: “ne, dovolj je bilo tega, od danes naprej bom pa živel kot pošten človek in si bom poskušal vse pridobiti na pošten način!” … bi res bilo malo pravljično vse skupaj mar ne?

    Torej moj osebni zaključek je, da so vse te mreže iz nekdanjega totalitarnega režima še kako žive in v dobri meri tudi prenesene na potomce in da se “udbine” kartoteke kar lepo posodabljajo. In ta mreža obsega tako politike, gospodarstvenike kot tudi učitelje, profesorje, sodnike idr.

    Lahko se pa seveda tudi motim in so pravljice resnične t.j. z dnevom ko smo prešli iz totalitarnega režima v demokratični, se je vse začelo povsem na novo :P

    • anton je rekel/-la:

      Nekdo, razumem vaš gnev. Ampak, ob objavi “udbovskih dosjejev”? Premislite, tisti, ki jih je objavil, jih je imel kar nekaj časa in, verjemite, temeljito jih je sfriziral!
      V njih, večinoma, ni članov ali simpatizerjev politične opcije, ki je “dosjeje” javno objavila, a so bili, dokazljivo sodelavci tajne službe. Tudi nekatere politične nasprotnike so izpustili in dokumentacijo “spravili”, ker bo še kdaj prav prišla. Da bodo koga držali za j…! Se že dogaja.
      In, navsezadnje, dva milijona?! Danes ljudje razumejo… vsi so bili sodelavci! Saj bi morali biti, celo tisti, v plenicah. Manipulatorski umi ob tem seveda ne povedo, da je udba ljudi… preverjala in spremljala njihovo delo. V kritiki oblasti, banalnih izpadih in kriminalu. Ja, veliko nedolžnih je “nasadila”. Veliko krivih je “pokrila”, tile, ki z dokumenti še zdaj manipulirajo… so pa še slabši. Naj objavijo dopolnjen seznam s šifranti, kdo je bil sodelavec, kdo preverjan… in dopišejo tiste, ki so jih zradirali ali “shranili”.
      Potem lahko začnemo povsem na novo. Fuj, kako sem optimističen!

  • Zbik je rekel/-la:

    1) Vsaj za sliko bi dal lahko atribucijo: (Foto: Bojan Velikonja). ali vsaj referenco.
    h??p://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042341304
    In predvsem: kje in kdaj je bila posneta ter kaj je na posnetku, manjka tudi v originalu.
    2) Članka ni vredno komentirati (čudim se vsem, ki se tako naivno strinjajo): neodgovorno, pavšalno klobasanje primerno za kakšen piknik v stilu: kdo si bo izmislil še bolj zabavno “instalacijo”.

    Kot rečeno: POD KRITIKO!

    • Tihec je rekel/-la:

      Jaz pa sem ravno hotel pojamrat, kako se vsi strinjamo z napisanim in da so komentarji prav enoumni :)
      Meni se zdi članek - tako kot preostali Vesti beroči raji - prav inteligentno duhovit. Pač kakor zna pisati le ta avtor… Brez pomišljanja ga postavljam ob bok Mihe Mazzinija.

      Zdaj me pa (čisto resno) zanima, zakaj se ti besedilo zdi klobasanje. Zakaj pavšalno in zakaj neodgovorno? Ker če imaš tako visoke standarde pisanja, da se ti Štrovsov članek zdi poden, bi res rad vedel, katero “novo plezalno smer” si odkril.

      S spoštovanjem
      Tihec

    • Zbik je rekel/-la:

      Tihec>Zakaj pavšalno in zakaj neodgovorno?

      Pavšalno, ker piše vse povprek in o vsem mogočem. In neodgovorno, ker piše o zelo resnih obtožbah, ki jih jemlje, kot bi bile dokazane, kar niso. Ker jemlje stvari “občega vedenja” (Pucko) v specifini optiki, ki ji daje spin, ker se obnaša, da govori generalije. Ker objavi sliko one živali, ne da bi navedel avtorja… ostalo sem napisal že v prispevku. Slika se je pojavila v Dnevniku in zraven ni pisalo “slika je simbolična” ampak je bilo … no pojdite si pogledat. Kdaj naj bi slika nastala in kaj prikazuje ni NIKJER napisano. Torej je že v originalu bil to uredniški (rumeni) spodrsljaj.

      Strinjam se, da je zabavno, sem pa to tudi opisal s “primerno za kašen piknik”.

      Sploh pa, a nisem rekel, da ni vredno komentirati?

    • Neja je rekel/-la:

      Zbik, meni je danes najbolj izstopil stavek: “Iz tele politične krize, krize odsotnosti vrednot in sprevržene morale - nas lahko spravi le delovanje inštitucij pravne države…” in s tem se strinjam. Ali je avtor selektivno /namerno-nenamerno/ našteval dogodke v preteklosti, ali je s tem želel vse zrelativizirati, se prej nisem spraševala. Slika psa pa je gotovo znak spodžiganja čustev.

    • Mimi je rekel/-la:

      Zbik: “1) Vsaj za sliko bi dal lahko atribucijo: (Foto: Bojan Velikonja). ali vsaj referenco.
      h??p://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042341304
      In predvsem: kje in kdaj je bila posneta ter kaj je na posnetku, manjka tudi v originalu.
      2) Članka ni vredno komentirati (čudim se vsem, ki se tako naivno strinjajo): neodgovorno, pavšalno klobasanje…”
      ad 1) se absolutno strinjam (itak mi ni všeč, da fotka [in ta] sploh je, potem pa še to kar omenjaš)
      ad 2) se negiraš…
      morda smo pa naivni… kaj še preostane velikim… ;o)))
      Do neke mere se lohk celo strinjam s ‘pavšalnim’, vendar pa ne tudi s ‘klobasanjem’…
      Zakaj bi sploh bilo s pavšalnim kaj narobe?
      Pač en pogled, saj ne gre za raziskovalno novinarstvo al prispevek podobne sorte; kot štekam, gre za kolumno oz. osebno refleksijo in men se zdi, da odraža mnenje ne tako micenega procenta državljanov.
      Piknik je OK - še premal jih je. ;)

    • Neja je rekel/-la:

      Zbik, se strinjam z Mimi. Se ti ne zdi, da si vseeno malo pretiraval?

    • Zbik je rekel/-la:

      Ja, malo sem pretiraval v propedevtične namene. Če bi se Nogavička prej oglasil, bi bil mogoče kar tiho.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Svet je lep. Tisto kar pa ni pa ni potrebno olepševati; zmorem prenesti kritiko.

      Kar se fotografije tiče, bi rekel da je to prej prizor pasjega poroda. In manipulacija s čustvi ima prav poseben namen: ena fotografija zaleže več kot tisoč besed, prvi vtis pa determinira percepcijo celotnega sporočila pod njo.

      Kar se mene tiče si ta(k)le zmazek zasluži le primerno grajo in distanciranje od načina in prozornega motiva. In da ne bo pomote: takole početje nima veze z namenom opozicije v parlamentarni demokraciji in predvsem je daleč od konstruktivnega.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Sprašujem avtorja, če je na sliki pes (eden od treh). Kajti, če je temu tako, bi morala nemudoma odstopiti inšpektorica, ..veterinarji, ki niso tega “opazili” ter sprašujem se hkrati kakšen status oziroma usposobljenost ima zavod, kjer naj bi bila psa na prevzgoji.
      Res je slika je grozna, grozljiva,..še bolj pa tisti “strokovnjaki”, ki tega niso videli.
      Ubogi psi.
      Drugače pa se z napisanim strinjam.

    • Zbik je rekel/-la:

      Mirjana! Kdo je avtor?
      Avtor slike je Bojan Velikonja, fotoreporter Dnevnika. In on ve, kaj je slikal. Slika je bila objavljena (po mojem skromnem vedenju) prvič v Dnevniku, na naslovu, ki ga zgoraj (malo pošvedranega, da vmesnik ne pametuje) objavljam. Slika se je potem nekotrolirano širila po blogih, forumih etc… Tu jo vidim brez navedbe avtorstva (atribucije), brez komentarja in brez sklica na originalni vir, kar je za nekoga, ki je občutljiv na avtorstvo vizualij, nesprejemljivo. Navržena je v maniri, kot jo je navedel Nogavička.

      Kaj je torej na sliki?

    • peter je rekel/-la:

      @Zbik:
      na slikco sem slučajno naletel dober par tednov nazaj, link sem shranil med favorites, kopijo pa še na disk. včeraj sem jo kliknil, pa je od tam že izbrisana. potem sem jo na vse načine skušal priguglati iz kakega drugega vira - pa brez uspeha. tako sem uporabil kopijo iz zaloge.
      hvala za podatek o avtorstvu!
      vsi ki to berete - obvezno najprej čekirati Zbikov komentar!

      @Mirjana:
      Joy, menda.
      tako gnilo je pač vse skupaj, da je glavna referenca takih in drugačnih strokovnjakov - znati ne videti.

    • Neja je rekel/-la:

      Peter, izgovor je dober, a ne? Če človek ne pozna avtorja ali pozabi, kdo je, pač lahko svobodno uporabljaš njegov “izdelek”. Saj je vse naše.

    • Neja je rekel/-la:

      Se ti ne zdi, da je še bolj gnilo tvoje manipuliranje z gnilim?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Uboga NEJA, njena politična elita jo je do konca pustila na cedilu!

      Ko bo ugotovila, odkod prihaja smrad zaradi gnilobe, bo sledilo strašno razočaranje!

    • peter je rekel/-la:

      jao Neja kere nebuloze!

      a je res tok težko zapopast poanto? no, pa saj se strinjam s tabo - funkcionalna nepismenost je pri nas velik problem.

      o čem govorimo, Neja? o nečem, o čemer ne bi govorili, če ne bi nekdo do Požarja spravil neke fotografije, pa čeprav ne poznamo avtorja. garantiram ti, da brez tega o dildomafiji in še čem - danes ne bi govorili.
      strinjam se s tabo, Neja - neobjava podatkov o imenu, priimku, stalnem prebivališču avtorja, pa kraju in času posnetka in o vrsti fotića in objektiva, pa zaslonki in času osvetlitve - je velik problem.
      zato se z njim v primeru nekega posnetka že na moč ukvarja poseben oddelek kriminalistične policije, hvala bogu, brez tega bi narod resnično stradal…

      glej, Neja - avtorja pričujoče pasje riti je obelodanil Zbik, slava mu na veke vekov, in hvala tisočkrat, čisto zares.

      ampak če bi svojo kolumnico ilustriral z generično krvavo pasjo ritjo navadneg pudlja, kupjeno za džabe na Istockphoto - bi ti poanto še težje zapopadla.

    • Neja je rekel/-la:

      Peter, kdo pa pravi, da ti je bilo potrebno objavljati to ali drugo pasjo fotografijo. Kar se poante tiče mi je bolj jasna kot si misliš in mi v “maščevalnosti” želiš pripisati.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Peter se je spravu na osebni nivo.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Ne zanima me avtor zaradi avtorskih pravic. Odgovor sem dobila, hvala. Torej je to eden od treh ubogih psov. Neja. Prav je,da se vidi, ker te pogled na sliko zgrozi. Zakaj te zgrozi? Kaj ti slika razkrije? to te zgrozi. In še en krat ubogi pes. Predvsem pa katastrofa od vpletene stroke, ki naj tega, nad čemer se sedaj zgražate/mo oni (stroka??) niso opazili. V tem primeru je čisto vseeno zakaj je dejansko Peter sliko objavil. Glejte jo in se zamislite,…nikar ne hlinimo dvojne morale. Slika pove bistvo. Koliko časa bodo vrli strokovnjaki še tuhtali, da morda vsaj ugotovijo, da so psi mrtvi. Bolj kot zgražanje meni zbuja bes,..odgovorna je stroka, veterinarska, tista, ki ni videla na psih ničesar spornega…ko se je odločala, da pse vrne nazaj…in še….
      Kar se žrtve Baričeviča tiče je zame bil bolnik, potreben pomoči, a daleč od tiste ki so mu jo njegovi “prijatelji” nudili.
      mah..

    • Zbik je rekel/-la:

      Mirjana. Ti si birokratski monstrum! Očitno imaš pameti toliko, kolikor gre enostransko na A4 list, pa še takrat moraš parkart prebrati. Peter je sliko “nekje” snel, pa ob objavi niti ni vedel, kaj je snel niti kje je snel. Jaz sem lepo povedal, od kod slika izhaja in navedel nekaj sumov, kaj pravzaprav JE na sliki. Najverjetneje je na sliki psička, ki ima menstruacijo, kot se reče v žargonu. Lahko da je Joy, ampak tega (še) NE VEMO.

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, na objavo slike gledam malo drugače kot ti. Da jo je avtor objavil, je sicer njegova pravica in odločitev. /Glede kršenja morebitnih avtorskih pravic pa naj se oglasi avtor, če hoče, to res ni moja stvar./ Tudi meni se psi- žrtve smilijo, tudi jaz ne prenesem, da so eni ljudje “bolj enaki ” kot drugi. Če bi imela čarovno palico, bi želela pravično urediti svet, ne samo za vse ljudi, ampak za vsa živa bitja. Moti me pa:
      - zaključevanje brez pravih dokazov
      - nabiranje političnih točk tudi iz tragedij
      - posploševanje, da je vse nestrokovno, vse koruptivno, vse katastrofalno
      - manipuliranje s čustvi ljudi / z jezo, besom, maščevalnostjo, žalostjo, obupom, privoščljivostjo, sovražnostjo…..
      - Ne vem, koliko si prebirala, gledala različne medije. Bilo je bombardiranje s temo Baričevič, poplava fotografij, tudi ta je bila. Prestopila se je meja novinarske etike, pozabilo se je na pieteto, bilo je tekmovanje, kdo bo povedal in pokazal še več “pikantnosti”, pisanje po forumih je kazalo, da olepšam, tudi na “bolezenske odgovore” ljudi. Tudi jaz govorim, da je veliko gnilega, da je zadnji čas, da se situacija spremeni. A nekateri delajo s polno paro, ne vidiš scenarija, da bi “počilo”. Ni vse pokvarjeno, ni vse koruptivno, ni vse nestrokovno, ni vse povezano zaradi lastnih interesov… Treba bi bilo stvari umiriti, kriminal raziskati in kaznovati povsod in vse, kjer je. Tako spremeniti zakonodajo, da tega ne bi omogočala. Pustiti preteklost zgodovinarjem in politiki samo sedanjost in prihodnost….
      Lahko se motim, ampak ta kolumna lahko s selektivnim prikazom prikrito toči vodo na mlin SDSa in fotografija, ki deluje na čustva, pomaga pri tem. Seveda, spet stvar avtorja, a tudi jaz lahko povem svoje mnenje.

    • peter je rekel/-la:

      Zbik, Neja, Mimi, Nogavička, Mirjana & Co.,
      za razliko od funkcionalno pismenih - ste potrebni razlage. rad pomagam:

      bistvo te kolumne je, za razliko od velike večine ostalih komentarjev zadnje policijske akcije, da jo lepo spravi v kontekst dildosage.
      v glavnem smo poslušali: “to je slepilni manever KK, da bi odvrnila pozornost od afere Baričevič”, tule sem vas pa skušal peljati malo drugače.
      in ilustracija, s katero imate toliko težav, je pač obvezen sestavni del. tako preprosto je.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Neja, ne streljam na stroko vse poprek, ve se kdo je botroval od stroke,..in to naj se razišče…ne iz maščevalnosti ampak iz preventive, da se kaj takega ne bi ponovilo.
      Kar pa se stopnjevanja napetosti in aferaštva s strani opozicije tiče, pa še kako dobro sledim. Sledim redno sejam DZ, delavnim telesom,…in sploh,..vidim in vem.
      Tudi na forumu sledim manipuliranju na vseh intelektualnih nivojih, zato:
      Čestitke ministrici Katerini Kresal za njeno delo in odločnost. Je menda edina oseba v tem hipu, ki si ne dovoli pljuvanja in žalitev z zlonamernimi političnimi cilji. Spodbuda ministru Zalarju, da tudi v pravosodju naredi red. In tukaj mislim na pravno državo. Prvo, kar je potrebno v naši državi je vzpostaviti pravni red in delovanje pravne države. Premiki se dogajajo in bolj ko bodo očitni, bolj bo opozicija rožljala, zadeve kulminirajo in prav je, da se informira ljudi, da tudi v poplavi informacij in dezinformaciji ohranimo kolikor se da sposobnost lastne presoje.
      Na izjave o neokusnosti fotografije sem se odzvala, zato sem vprašala, če je to ena od treh psov. Odgovor je bil, da naj bi bila Joy. Morda je njen zadek res posledica menstruacije,..priznam, da na to nisem pomislila,.od poroda zanesljivo ni. Prav tako sem prepričana, da če je pes zlorabljen se da to ugotoviti zelo hitro (stroki) in temu primerno odločiti.
      Je pa res, da me je ta slika stresla zato, ker sem se pred par meseci odločila našega psa uspavati. Bil je star 17 let, slep, gluh ter trpel hude bolečine (artritis..) Uspaval ga je veterinar (družinski prijatelj,..ki z mrežo nima nobene veze!) pri nas doma, poslovila sem se od njega,..pa še danes nisem prepričana ali sem naredila prav…vem le, da je naš kuža imel lepo življenje, saj ga je preživel v naravi,..od kočevskih gozdov, do istrske divje pokrajine.
      Pa še to: nima s temo veze, a kar mi je v naši vasi všeč je, da so domala vsi kužki (mešančki) na cesti, pa moraš poleti še kako paziti, ko se spravijo na vaško križišče ter poležujejo, nas leno opazujejo in nemalokrat moramo počakati, da se kateri od njih lenobno odmakne iz cestišča,..medtem ko na škarpah sedijo mucke in vse skupaj opazujejo bolj iz ptičje perspektive. In ti kužki dočakajo kar dostojno starost.
      Bodi pozdravljena Neja :)

    • Neja je rekel/-la:

      Hvala, Mirjana. Nisem mislila, da ti streljaš po stroki vse povprek, saj je toliko že poznam. Želela sem samo razložiti, zakaj me slika moti. Tvoj kužek je gotovo imel lepo življenje in prihranila si mu nepotrebno trpljenje. Marsikateri človek si želi evtanazije. Čim lepše se imej.

    • Neja je rekel/-la:

      “za razliko od funkcionalno pismenih - ste potrebni razlage. rad pomagam:” se ti zdi, Peter, da se je potrebno kolumnistu braniti z “napadom”, s poniževanjem? Dober egotrip zate? Daj, no, saj tega ne potrebuješ:

  • NoMercy je rekel/-la:

    a kako je vnukinja postala stara mama sami sebi pa še ne vemo :)
    en sam icest pa še kakšen Fritcel kje :)

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    Koliko je potrebno, da bi Tina Maze imela Medex čelado?

  • obama je rekel/-la:

    *****

  • Nogavička je rekel/-la:

    :))) “Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha!”

    Vse to zato, ker je policija (lahko) opravila svoje delo in nam ni všeč, ker so ujel (tudi) našega kandidata.

    • Nekdo je rekel/-la:

      Koga to misliš? Od SNS? Tudi Jelinčič je bil aktivni sodelavec udbe; morda se tu skriva odgovor na vprašanje, kako to da se lahko tako uspešno izogiba roki pravice ;)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pardon: ker se je pustil tako neslavno ujeti.

      Tisto s prisluhi in Sanaderjem pa Sovo in Komisijo DZ pa ni vredno omeniti. Koliko besed in še ukradena fotografija in vse zaman. Kdo/kaj vse si ni zaslužil omembe v tem publicističnem biseru in zakaj le?!

      “Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha!”
      In to naj bi bil argument za kaj?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Državni udar :)))

    • Nekdo je rekel/-la:

      Mislim, da avtor govori predvsem o mrežah, torej povezanih ljudeh, ki delujejo v ozadju naše politike, gospodarstva (sodstva, šolstva, novinarstva itn.) … sam sem le dodal, da te mreže niso prav nič novega in da se vlečejo že od prejšnjega totalitarnega režima dalje … uradno seveda ne obstajajo in je to zgolj tematika za teoretike raznovrstnih zarot (tipa NLP pa to) :P

      Državni udar se pa običajno reče med drugim temu, ko represivni organi, ali vojska ipd. prevzamejo zadeve v svoje roke in recimo zavzamejo parlament … no pri nas se na srečo to le še ni zgodilo, je pa policija oborožena vstopila v državni zbor … zato je v bistvu avtor dokaj posrečeno naslovil ta prispevek ;)

    • Neja je rekel/-la:

      Veš, Nogavička, ni se mi zdelo možno, da bi avtor hotel kreirati splošno mnenje, ki bi bilo v prid JJ, o čemer govori V.M. v smislu: Če je vse zanič, vse skorumpirano, potem tudi JJ svinjarije ne izstopajo, niso posebno drugačne, velike…in se lahko v taki množini skrije ali drugače. Če ne morem biti najboljši, so vsi drugi slabi ali še slabši. Jaz vsaj vem, kako je treba vladati, rešiti krizo, kaj je demokracija……OOOH!

    • Nogavička je rekel/-la:

      Včasih mam daljšo lajtngo, zato raj kr vprašam: kdo je V.M. ?)

    • Neja je rekel/-la:

      Vlado Miheljak

    • Nogavička je rekel/-la:

      :))) Se opravičujem ;)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Žal, totalna destrukcija sistema v državi, ki se jo gre SDSov aparat, ima samo en namen: da bi pozivi k morali in vrednotam, ki jih pripišem zgolj leporečenju, padli na plodna tla. V bistvu je to le boj za oblast na ustaljenih predpostavkah ;)

      Tudi S.Ž. se je razgovoril o tej temi v Objektivu.

    • Neja je rekel/-la:

      Seveda je boj za oblast za vsako ceno. Saj se njihov scenarij že od daleč vidi. Je pa tak razkorak med njihovimi resničnim “obrazom” in med tem, ki ga želijo prikazati, da ne vem, koga še lahko preslepijo.
      Misliš, da je današnji avtor njihov “podpornik”?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Fikcija je vedno bolj priljubljena kot pa suhoparna realnost.

      Brez insajderskih informacij, zato lahko brcnem v temo, menim da je avtor del projekta pluralizacije medijev, ki izhaja iz neponovljivega mandata čudežnih dečkov in še ni ustrezno vsebinsko ovrednoten. Kar je Rosvita Pesek v oči za RTV SLO je oslikarstvuinsecem za Vest.si. Tako si neke učene glave predstavljajo pluralizacijo mnenj in soočenje dejstev. V bistvu gre pa za fevdalizacijo medijskega prostora: ne pogovarjamo se o smiselnih in za lase privlečenih (milorečeno) zgodbah in vrednotah, ampak si prostor in čas delijo enkrat eni enkrat drugi; vsebina je v pristojnosti posameznih strank in Strank.

      Najlepše pri vsem tem pa je, ko dodeljen medijski prostor zapolnijo z novopečenim vernikom, ki naivno verjame, da ga hvalijo zato ker je tako prodoren (da ne rečem pameten, ko pomislim na konca ki tala ocene do 5). Dokler bo koristen za stvar bo hvala deževala v neomejenih količinah in vedno bodo njegovi nastopi spretno koordinirani s forumskimi stražarji. Ko se bo izpel, bo prišel naslednji. Vedno se in vedno pride.

      Ključ konsistentnosti so sveži obrazi. Ko se nabere kritična masa prtljage, se obraz zamenja.

    • Neja je rekel/-la:

      Hvala. Misliš, da je potem smiselno opozarjati na nesmisle ali vse skupaj sploh ignorirati? Kolikšen, misliš, je lahko sploh vpliv Vest i na menjavo stališč in prepričanj njenih bralcev in sodelujočih? Ali je vse skupaj eno samo “onaniranje”?

    • Nogavička je rekel/-la:

      To je permanentna igra in ignoriranje problemov pomeni, da se bodo vračali vedno bolj trdovratni. Po večini verjetno je onaniranje, je pa tudi preštevanje in preverjanje prisebnosti ;)

      Najbolj pa je pomemben pretok informacij.

    • anton je rekel/-la:

      Nekdo, mar samo Jelinčič? Moral je priznati, saj tisti, ki so, pred objavo, čistili seznam Udba.net, mirno sedijo v vseh političnih strankah. Niso bili zainteresirani, takrat, da bi “padalca” izbrisali.
      “Preštrikani” so, v krajah in aferah tako, da niti eden drugemu ne morejo škoditi. Če bi ščvekal eden, bi bili umazani vsi. Kaj več kot “umazani”, tako ali tako ne. Imamo preveč pametno napisane zakone “pravne” države in “interpretativno” določeno odgovornost… če se že kaj zalomi!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ne, avtor se gre damage control. Poskuša zrelativizirat korupcijo, tako da pove saj drugi tud tko (v nabor cvetk pa pozabi pripeti, če smo že pri prisluhih, zgodbo ko iz dogovarjanja na koncu nastane pogovarjanje, saj je sprva veljalo, da ni bilo nič od vsega skupaj). Res zrelo pisanje; všečnost ni merilo, kvalitete se išče v dejstvih, tendenci in motivu.

    • Nekdo je rekel/-la:

      Ampak saj to je “le” njegovo MNENJE ne pa strokovni novinarski članek, ali sem morda zgrešil rubriko?!?

      Sicer pa danes nam, ki menimo, da se povezave vlečejo že malo dlje kot pa samo 20 let, rečejo, da si zadeve umišljamo in da smo paranoiki, po možnosti pa nas umestijo še v kakšno politično kategorijo … meni pa po drugi strani ni jasno, kako lahkotno si drugi predstavljajo te zadeve kot da kaj takega sploh ne more biti mogoče …

    • Nogavička je rekel/-la:

      Za spreobračanje heretikov boš moral potrkati na druga vrata ;)

    • Neja je rekel/-la:

      Korupcija se dogaja in se je verjetno dogajala. Kje, kdo in kdaj, ne vem…. Vendar, naštevanje takih dogodkov v preteklosti /tistih, ki mislijo, da zadeve bolje poznajo/, in govorenje v “ujetih” v sedanjosti, lahko pomeni /tudi/ obrambno strategijo v smislu: Saj so tudi drugi bili koruptivni. /Vsa dogovarjanja v DZ potekajo na ta način, sprejemanje zakonov, koalicijski dogovori…/projekcija/ ali: Vsi so koruptivni /posploševanje/ ali: Saj to ni nič takega /banaliziranje/ , relativiziranje/ ali: Saj smo delali za splošno dobro /olepševanje/ ali : Nisem jemal, dajal podkupnine /manipulacija, laganje/.
      Če želimo pravno državo, se ne smemo pustiti preslepiti. Potrebno je preiskati vsako dejanje posebej in imeti vso podporo in pogoje za to.

    • peter je rekel/-la:

      @ Nogavička:
      to je malo mimo. ne grem se “damage control” - pumpam ravno v drugo smer.
      je pa res, da nisem imel niti namena našteti sistematično vsega - orisal sem koncept, ljudje pa itak še niso vsega pozabili.

      še ena zate:
      dinastija Jankovič je čudno veliko profitirala ob zadnjem sprejemu novega urbanističnega plana Ljubljane - čudno veliko zemlje, ki se je čez noč spremenila iz nezazidljive v zazidljivo, je bilo baje v lasti članov. seveda gre zgolj za naključja.

      še ena:
      slavni Bredi Pečan, stebru SD, novinarji čudno prizanašajo z vprašanji o kmetiji Bužekijan. to je tista hacienda, s katero KK&Senica nimata prav nič, sploh po tem, ko sta se 10 dni po tragični smrti nekega 30 let prijatelja vrnila s kao smučanja, zaradi katerega se nista utegnila udeležiti pogreba tega dobrega 30 let prijatelja.

      še …

    • Nogavička je rekel/-la:

      O, pa je ;)

      Torej ni problem, da to tko je, ampak da bi ti tudi?

    • peter je rekel/-la:

      Nogavička, problem je izključno, da tko je - neodvisno od tega, ali bi jaz, ali kdorkoli drug, tudi, ali ne.

      ko smo v splošnem razčistili, pa lahko gremo h konkretnemu:
      ne, jaz ne bi. za sebe nikoli nisem znal “biti pameten” ;)

    • Neja je rekel/-la:

      Ampak, Peter, Kako lahko, na primer, trdiš, da tko je pri Pečanovi? Trditev z dokazi ali rumeni tisk?

    • Nogavička je rekel/-la:

      No pa si povedal kako si predstavljaš tistega, ki je pameten …

    • anton je rekel/-la:

      Nekdo… saj, danes piše meni všečno!
      Vam, “ki menite, da se povezave vlečejo že malo dlje kot pa samo 20 let”?… zakaj, zakaj, smo pa sploh šli v spreminjanje sistema?!
      Navsezadnje, “vsakomur po njegovih potrebah”, zveni bolj privlačno, kot realnost, ki jo živimo, mar ne?
      Vem, ne me popljuvat. Sem realist!

    • peter je rekel/-la:

      @Neja:
      no, Pečanova je tu in tam podpisana na določenih papirjih.
      jaz seveda nisem novinar, jo je pa zadnjič neki novinar o tem hotel malo povprašati, pa je povedal, da ga je 2 uri zmerjala, izvedel pa ni nič pametnega.
      evo predlog: ti se žrtvuj, pa jo malo pobaraj, potem pa še nas razsvetli!

    • Neja je rekel/-la:

      @ Tudi ti, Peter? Kako lahkotno vržeš kamen / domnevo. Tako lahko počasi obrekovanja postajajo dejstva /lažna/. Se ti ne zdi, da je poslanka lahko jezna ne zato, ker bi hotela prikriti umazanijo, ampak zaradi načina spraševanja novinarja ali kvazinovinarja? Nekateri so lahko tudi pošteni, mar ne? In nekateri so po značaju bolj ognjevite narave, mar ne? Pečanovo poznam po njenih nastopih v parlamentu. Zdi se mi poštena in dvomim, da bi si kot županja mazala roke. Kako lahkotno je blatiti. Res, prava krščanska ljubezen.

    • Neja je rekel/-la:

      PS: Tudi jaz nisem novinarka.

  • konec je rekel/-la:

    za rdečuha je tudi DRŽAVNI UDAR nekaj dobrega, če ga izvedejo NAŠI seveda, drugače bi bilo jok in stok, in kruljenje……..

    • peter je rekel/-la:

      ne bi vedel.

      kot rečeno, “državni udar” je tu le retorična figura.

      poleg tega sem jaz menda itak klerikalec in črnuh.

    • anton je rekel/-la:

      Peter, nikar takoj v jok! Poleg tega vas s “klerikalcem in črnuhom” tule niti ne zmerjajo.
      Meni se tole vaše pisanje sicer zdi malce prenapihnjeno in “jezdenje” na temah, ki so ta trenutek “in”. Te teme pa producira in napihuje opcija “slabo za Slovenijo in trenutno vlado, dobro za nas. Tudi, če Slovenija crkne! Ta opcija ima sama hude težave, ki grozijo, da bodo še hujše. In, bejba, za katero se zdi, da bi rada bila objektivna ministrica, da bi rada tolkla po kriminalu… jim ne gre v račun! Niti koalicijskim partnerjem ne!
      Ja, vem, tudi vladajoči niso dosti boljši, čeprav jim je oblast padla v naročje v precej zoprnem trenutku.
      Grozljivo pa je, da “omreženje” deluje, levi in desni v zakulisju sklenejo kompromise, nam, državljanom pa, s pomočjo medijev, nudijo opcijo: požrite se med seboj, da bomo mi preživeli!
      Kar uspešni smo, mar ne?

    • peter je rekel/-la:

      eh, Anton… jaz se sicer ob komentarjih marsikdaj nasmejim do solz (morda je to ta tvoj jok?), ampak ne tokrat - tu in tam se sicer namuznem, sicer je pa to preresna tema za veseljačenje.
      no, tule sem namuznil - za rdečuha pa res ne pomnim, da bi me kdo kdaj označil :))

      tole “jezdenje”, Anton, mi že preseda - tokrat sem mislil pisati o nečem čisto drugem, ampak če policija uleti v Parlament, bi bilo to čudno ignorirati.
      te teme, Anton, producira kar vladajoča garnitura, in tudi napihuje jih sama, z vsem čudnim in nespretnim početjem.

      je pa res, da se tule spet “žremo med seboj”, čeprav sem skušal kolumno o vsem tem sranju zastaviti kar se da konstruktivno. ne poudarjam razmerja levi-desni, niti vlada-opozicija - ampak gre za tisto med politično-gospodarsko nomenklaturo in plebsom. in v tem smislu smo najbrž tule prav vsi na isti strani - pa bi se nekateri še vedno radi žrli med sabo, iz navade pač…
      ugani, kdo potem prosperira ;)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Tovariši, ljudje in organi, ki ga tako hudo lomijo, so vaši izvoljenci!

    Če se še tako trudite odvračati pozornost od njihovih spodrsljajjev in če jih želite še tako minimalizirati, vas vsakokrat demantirajo!

    Trplenje bo vsak dan hujše, do izteka mandata pa je še tako daleč!

    • Mimi je rekel/-la:

      trpleje.
      safr.
      ;o))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Dobro si oglej predel uboge psice pod repom in pomni, da je na njem podpis tvoje politične, družabne in kulturne elite!

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto: “tvoje”
      … uh, kel kratka lajtenga. sprot vse pozabiš, tko da se mi ne da škljocat za džabe.

      “Dobro si oglej” - ne, si ne bom.

      aja saj res - to sem te že zadnjč hotlča vprašat: zakaj praviloma uporabljaš klicaje?

    • Neja je rekel/-la:

      Kaj hočeš, Mimi, SDSovci so bolj agresivne sorte.

    • anton je rekel/-la:

      Hja, Mefisto, grabi vas panika. Res je, naši ga debelo lomijo! Ampak, se vsaj vidi… in vsak lahko o tem modruje, v nasprotju s prejšnjim, “vašim” mandatom!
      Kot vsak pravi moški, nataknite svojemu labradorcu nagobčnik in ga… peljite na sprehod!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Moral bom biti bolj prizanesljiv do vaših duševnih stisk, v katere vas je spravila vaša oblastna koalicija, ki ste nam jo tako evforično izvolili.

      Konec koncev se bo tudi vas dotaknil grški scenarij, v katerega drvimo.

      Uboga nedolžna in miroljubna jagnjeta, največje razočaranje šele prihaja!

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto, zakaj “evforična izvolitev”? Menda ste demokrat? Torej lahko volivec voli na podlagi obljub, programa politične stranke, lepote osebkov na volilnih predstavitvah, svojih idiotskih predpostavkah, kaj demokracija je, ali celo… kdo od ponudnikov je edini alfa samec. Pri krdelu 2 mio zveri, pardon, slovenskih državljanov!
      Grški scenarij? Težko, premajhna kritična masa. In, Grki so imeli manj kolaborantov.
      Jagnjeta? Ah, ja, pozabil sem, vi se predstavljate kot “pravi moški”. Oven! Tik za… alfa samcem.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NO, ANTON, potem ste bili pa evforični in naivni ali pa samomorilsko naklonjeni tistim, od katerih niste imeli kaj pričakovati.

  • kojot je rekel/-la:

    Iz tele politične krize, krize odsotnosti vrednot in sprevržene morale - nas lahko spravi le delovanje inštitucij pravne države. Ne politika - ampak avtonomija nadzornih inštitucij. Nadzor mora biti oster, brezobziren. Nadzorne inštitucije morajo politični nomenklaturi zrasti čez glavo.

    Ampak kdo pa naj postavi in nadzira avtonomne nadzorne inštitucije?

    Žal, v demokraciji današnje dobe to lahko dela samo politika. Še nismo iznašli nič boljšega.
    Potrebna bo katarza, ki bo premaknila koordinatno izhodišče nekam bliže strpnosti, zmernosti, poštenosti, ponižnosti, resnicoljubnosti in podobnim rečem.

    • peter je rekel/-la:

      zaključek sem spisal v nasprotju s svojimi razumljivimi refleksnimi pomisleki. LDS, KK in Zalar, bohpomagi, na čelu notranjih zadev in pravosodja. Goršek osebni protežiranec KK, brez razpisa, še zakon so spremenili posebej za to. FBI v prostorih RAM investa, KK in tisti dobitnik glavnega zadetka iz potlačene LDS afere SIB banka pa skupaj malo kar tako, ne da bi se poznali, naokoli razmetavajo Harleye…
      ampak vseeno mislim, da se je kdaj dobro narediti naivnega kot Pahor. za zapisanim stojim.

      nadzorne inštitucije, ki delujejo:
      Soršak.
      Žugelj.

      Policija, tožilstvo in sodstvo se morajo še dokazati, Kos pa tudi ne vem, koliko je vpleten v medsebojno podmizno držanje goltancev… naj se še on dokaže, zdaj ima velik urad v lepih dragih prostorih (razen če ga bojo nastavili za šefa v nekih drugih novih lepih dragih prostorih)

      edina inštitucija “nadzora”, ki po moje resnično ni vredna pol kurca, pa je seveda Parlamentarna protikorupcijska komisija.
      predsednik: Marinič (lektor nemškega jezika)
      član: Prijatelj (ljeva ruka desni džep)

    • Mirjana je rekel/-la:

      peter, res je bila boljša naveza Šturm-Mate,..a kaj čmo, so odpadli.
      kar pa se parlamentarne protikorupcijske komisije tiče, pa tam manjka le še Jelinčič in pleme-nitost bo popolna .)

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, da je bila naveza še boljša, je poskrbela še BB.

    • anton je rekel/-la:

      Mirjana, naveza Šturm-Mate-BB, nam je povzročila nepopravljivo škodo. Razsulo… demokracije! Kolikor smo je sploh imeli, seveda.
      Le lojzek je bil morda bolj škodljiv? In še vedno visoko kotira. Kar več pove o nas, državljanih RS, kot o njem.
      Bil je, ob pravem času, na pravem mestu, pravilno “omrežen”.
      Takle mamo!

  • lili je rekel/-la:

    Forestina! pravi,da je rupel vojni zločinec.Opiši mi njegove zločine?Koliko Hudih jam Teharjih ,Golih otokov je ustanovil?Koliko ljudi je pobil?Morda je po Tvojem zločinec,ki je pomagal in to zelo veliko k nastanku države Slovenije,kjer imaš vso pravico,da obtožuješ in govoriš neresnice,saj bi Te v prejšnji Jugi že zdavnaj zabetonirali v kak rudniški rov.Ja ,da nisi v rovu je kriv tudi Rupel,ker Ti je priboril svobodo,da lahko danes govoriš take nezaslišane laži.Sram Te bodi!

    • Nogavička je rekel/-la:

      Vilnuška.

    • anton je rekel/-la:

      lili, Rupel nam je priboril svobodo?
      Če se že greva: opišite mi zločine… Boruta Pahorja, Janeza Janše, Milana Kučana… koliko Golih otokov, Hudih jam so ustanovili?
      Tudi gospod, “ki vam je priboril svobodo”, ni potomec kakega anonimnega “knapa”. Bil je sopotnik, z vsemi privilegiji, tudi tistega režima, iz katerega “vas je osvobodil”.
      Kdo tu laže?!

    • Forestina je rekel/-la:

      Lili a v Hoferju nimajo možganov za tvojo lupino?

    • Neja je rekel/-la:

      Ja, Rupel in Janša naj bi bila raje zelo tiho. Koliko jih ima Rupel z Vilnuško na vesti? Koliko jih ima Janša s trgovino z orožjem, če drugo pustimo ob strani.

  • Maximilien François Marie Isidore de Robespierre je rekel/-la:

    Čudi me, kje so vsi bodoči politiki, tisti, zdaj še majhni prašički, ki bi lahko izkoristili prerivanje in klofutanje velikih prasetov, da bi poskušali priti na ablast ?

  • turboliberalec je rekel/-la:

    odlično napisano. avtor je lepo artikuliral ljudsko nezavedno:) ta kolumna bi se morala brati kot manifest. bravo!

    • Neja je rekel/-la:

      Mi, prosim, lahko razložiš svojo trditev, tisto o “ljudsko nezavedno”.

    • Zbik je rekel/-la:

      Neja, bom jaz uporabil to za iztočnico. Uporabil bom Petrovo tezo, da je šlo pri fotki za ilustracijo teksta. Sam bi to instalacijo obrnil. Na začetku (ni bila beseda) je bila neka “fake” fotka (ne vemo če je Joy, ne vemo zakaj ima rdečo tazadnjo, tudi današnji uradni izvidi pasje avtopsije so nepotrdilni in neizključujoči — potem pa se je narodu sfuznalo in je svoje spontane fantazije, strahove premleval in premlel v “smiselno celoto”… vse je skočilo v tem sanjskem času na svoje mesto in tekst je postal ILUSTRACIJA povzetka narodovega nezavednega, njegovih strahov, fobij, iluzij in projekcij. Tako nekako.

    • Neja je rekel/-la:

      Zbik, narod pa so pomagali sfuzlati nekateri politiki, novinarji, kolumnisti in še kdo.

    • Zbik je rekel/-la:

      Neja, en (malo pošvedran ?? namesto tt ) link zate (priporočam), ni ravno suho zlato, je pa kar v redu.

      h??p://www.mladina.si/tednik/201009/kriza_vrednot___napacna_diagnoza_

    • Neja je rekel/-la:

      Sem prebrala, tudi sama približno tako vidim stvari. Nekatere vrednote so gotovo v krizi, a tisti, ki s tem manipulirajo, bi jih do konca poteptali. Tako je, če dobijo moč psihopati- ta diagnoza pa ni napačna-)))

    • Nogavička je rekel/-la:

      Hud link ;)

      Jože Vogrinc:

      “Česnanje o krizi vrednot moramo torej zavrniti, ker onemogoča razumevanje zdajšnjih družbenih bojev v Sloveniji. Kajpak jo razglašajo tisti, ki bi nam radi zavladali kot rešitelji.”

      “Predstave o korupciji ustvarja pacientska domišljija: zavist do elite, ki »sme«, kar počne mali človek z zavestjo lastne krivde in nemoči.”

      “Pač pa sta končni pristanek v senilni Evropi in gospodarska kriza spodnesla tla zaupanju ljudi v hegemonijo slovenskega političnega razreda, ki odsotnost razlik v centristični politiki maskira z ideološko delitvijo na levico in desnico.”

      “Glede ideološkega sloga je desnica z Janšo na čelu dosledna: pošteni in moralni so oni in oni se zavzemajo za poštenost in moralo. Merilo je preštevanje: si naš ali si njihov? Preden podležete, se je dobro spomniti, da je ženskar lahko odličen kirurg in da lahko gospodarstvo zavozi tudi minister, ki nikoli ni ukradel niti kocke sladkorja v bifeju. Pošten fanatik na oblasti? Ne, hvala!!! “

  • marko je rekel/-la:

    Brez dvoma je dobra, pizdijo levi in desni. Histerične babnice itak.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ko bodo kaj tvojega brez vprašanja pod svojim imenom objavljali, se bomo tudi “histerično pizdile” (očitno pa še nisi videl histeričnega človeka, če je to tolk, kolkr lohk preneseš histerije), prav tako bomo “histerično pizdile”, ko se bodo tvoje nage in krvave fotke valjale po netu.

  • Forestina je rekel/-la:

    . “To je normalno, da nekomu rečeš, spremeni namembnost, da bomo nekaj naredili, da se bo tam delalo, ne da zemlja stoji, ljudje pa dela nimajo, jaz na to tako gledam,” pravi Barovič.

    Normalno je, da pobiraš provizije in iščeš biznis za “partnerje” in to vse v imenu ljudtva.

    Plemenita dejanja, ki polnijo žepe tistih na vrhu piramide.

    Plemeniti ima interes za banke, vojaško industrijo, medijsko manipulacijo, nepremečninski trg. No z Janšo sta popolen par.

    • Neja je rekel/-la:

      Forestina, neimenovani viri pravijo, da je BB dala navodila tožilki /tožilcu/ glede Prijatelja in prijateljev, ki se glasi: ” Zadeva je zrežirana” in tožilce je strah ravnati po stroki in vesti…..

  • nemesis je rekel/-la:

    Čas je za predčasne volitve,namesto protikriznih ukrepov,ki jih praktično ni,imamo afero na afero,v takih razmerah še v nekriznih časih in z bolj sposobno vlado,ne bi šlo…

  • peter je rekel/-la:

    danes smo torej dočakali tako pričakovan in tolikokrat od Pahorja obljubljen epilog.
    pozorno sem poslušal in razbral tole:

    1. - če je oseba mrtva, se kaznivega dejanja ne preiskuje. zato, čeprav so v kartoteki vsa strokovna mnenja o stanju pasjih zadnjih delov, Policija ne sme izreči končne “sodbe”.
    nekaj drugega bi bilo, če bi pri kaznivem dejanju fukanja psov sodelovala še kakšna oseba - če ne, imamo pa pač tipičen “keć 22″.
    ker je raznim najboljšim pravnikom v republiki, denimo partnerju pravnice KK, ki je osebno za šefa Policije nastavila svojega človeka, brez razpisa, za kar je dala prirediti celo zakonodajo - to bilo takoj jasno, je bilo treba vse napore usmeriti v to, da se s prizorišča izbriše vse potencialne sodelavce pri zlorabi.

    2. - Policija je zatrdila, da na prizorišču ni bilo nikogar razen Baričeviča, ne pred, ne med dejanjem. četudi bi bil, pa itak nimajo zadosti podatkov, saj je že davno bil izbrisan posnetek kamere, ki je posnela dogajanje na ulici pred hišo. če je kdo bil tam in s prizorišča pobegnil, se ne da dokazati, ker so sosedje naenkrat nenavadno pozabljivi, posnetkov velikega avtomobila, ki je pobegnil s prizorišča, pa več ni.
    šele zdaj je jasno, kako pomemben detajlčič je “izguba” omenjenega posnetka.
    dobro dozirano, moram pohvaliti - ta izbris so v javnost vrgli nemudoma po tem, ko se je zgodil, da ga je javnost imela čas preglodati, prebaviti in pozabiti.
    zdaj je tako: eh, tudi če je kdo pomagal držati pse - pustmo to, saj Baričevič je mrtev, dovolj je bil kaznovan. res pa je, da je s tem prva točka za večno blokirana v “keću 22″.

    dobro izpeljano, priznam. res pa je, da so bile stave velike - Dildomafija, če obstaja, se zato niti za trenutek ni nameravala predati brez boja…
    .

    naj na koncu parafraziram besede cenjenega strokovnjaka Jevška, izrečene na tiskovni konferenci malo po tistem, ko sta Senica in KK odšla “na last minute smučanje”:

    “pa pizda Vida (Čadonič Špelič, op.p) če najdeš truplo z nožem u hrbtu sred krvave luže, a pol boš šla pa pljučno tkivo analizirat, če je umrl zarad zobobola, jao, ke kura!! valjda je fukal pse, če smo našli kurac od gume, pesi majo pa vsi razfukane riti - ajde, Policija bo zaplenla kadavre, bomo mi strokovno to zrihtal, ne pa ta SLS avša…”

    rezultatom strokovne preiskave moramo seveda verjeti.
    drugače bi seveda bilo, če bi obstajal motiv, kaj jaz vem - če bi denimo ministrica za pravosodje celo zakon spremenila, da bi lahko na čelo neodvisne Policije nastavila točno določenega protežiranca, ki bi ji bil seveda dolžan uslugo, al pa če bi blo v zadevo vpletene pol vladno-opozicijske polit-gospodarske nomenklature - ampak na srečo ne živimo v Boliviji.

    republika Slovenija je vendar pravna država.
    no, hvala bogu za tak rezultat. ugledni doktor Baričevič je končno izenačen z dr. Drnovškom - tudi za Brodija ne moremo zagotovo trditi, ali ga je, ali ne, kasiral v rit od Dildomafije.

    • peter je rekel/-la:

      aja, k zgornjemu komentarju paše opomba:

      to je pravljica, vse sem si izmislil iz čiste ljubezni do literature. kakršnakoli podobnost s čimerkoli sploh, s konkretnimi dogodki, ali konkretnimi osebami, je zgolj in samo naključje. če se kdorkoli kljub temu v čemerkoli kakorkoli prepozna, se mu seveda še dodatno vnaprej opravičujem.

    • Bralka je rekel/-la:

      Toliko neokusnosti na kupu v bistvu govori o tlačitvi hudih travm in kot taka kliče po strokovni pomoči in ti toplo svetujem, da jo čimprej poiščeš.

    • peter je rekel/-la:

      Bralka, ker verjamem, da tvoj komentar ni mišljen direktna žalitev avtorja, moja parafraza Jevškove izjave pa po tem, ko je nagrado Prešernovega sklada za literaturo 2009 dobila sočna knjig Čefurji raus, tudi nikakor ne more biti neokusna - lahko stvar konstruktivno razumem le tako:

      popolnoma se strinjam s tabo!
      sedaj, ko imamo pred sabo “razplet”, ko so pred nas vrgli “rezultat” “strokovnega dela” neštetih “neodvisnih inštitucij”, je to povsem jasno.
      rezultat, če povzamem, se glasi: “NIČ SE NE DA UGOTOVITI”. “nič ni narobe”. “vse je v najlepšem redu”. “nič se ni zgodilo”.

      tvoj komentar “razrešitve” te afere je zato čudovito zadel žebljico na glavico:
      “Toliko neokusnosti na kupu v bistvu govori o tlačitvi hudih travm in kot taka kliče po strokovni pomoči”

      jaz strokovne pomoči, ki bi to gnilo družbo dokončno rešila, kljub tvojemu nasvetu, najbrž ne bom zmogel najti, čeprav bi seveda rad. še vedno sicer menim, da je rešitev krize naše gnile družbe edino v tem, da bi inštitucije nadzora zrasle politiki preko glave - ampak jasno je, da danes še nismo tam.
      pomoč bi po moje dotlej veljalo iskati zunaj - v primerih, ko bo v zadevo, ki jo je treba preiskati, spet vpleten celoten establišment, ki ima v rokah nadzor nad inštitucijam nadzora - bi bilo bolje najeti nevtralne, zunanje strokovnjake.
      če bi za preiskavo okoliščin Baričevičeve smrti najeli ameriški FBI, CSI, neodvisno ekipo forenzikov, in bi se vse analize delale v neodvisnih laboratorijih - bi bil rezultat gotovo bližje resnici.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETER, čestitam za pogum!

    Tudi NEJA in še kdo seveda misli, da je pogumna, vendar za nekritično podpiranje vladajoče garniture ni treba državlanske korajže.

    Povsem zadošča konformizem!

    m

    .

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETER, čestitam za pogum in in jasno analizo stanja!

    Tudi NEJA in še kdo misli, da je pogumen, toda za podpiranje vladajoče garniture in pokrivanje njenih napak ni treba posebne korajže.

    Povsem zadošča konformizem!

    Ob vse bolj totalitarno koncertrirani politični oblasti bomo, mi drugi, resnično potrebovali veliko državljanskega poguma!

    • Neja je rekel/-la:

      Zadnjič ti povem: Nekateri poskušamo gledati na stvari objektivno, nekateri pa samo skozi ideologijo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Najbolj zanimivi so ljudje, ko se odločajo po principu: resnica bo verjetno nekje na sredini ;)

      Slediti v nebo vpijočim dejstvom neoziraje se na aktivnosti, katerih namen je relativizacija in odvračanje pozornosti od trenutne teme in jo po vsej sili razširiti na priročne in preizkušene tratilnike fokusa, je lahko povsem enostavno.

      Namen, Neja, mefistov namen je, da te spravi ob živce in izloči iz igre. Komu to najbolj koristi ?)

    • Neja je rekel/-la:

      Oh, Nogavička, gotovo imaš prav glede njegovega namena. Po tihem ti zaupam, da mene ne more noben mefisto spraviti ob živce, ne kakšen avtor kolumne….. Njihovo napenjanje se mi zdi samo smešno in pogosto primitivno.

    • Nogavička je rekel/-la:

      … sej vem ;)

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto, zdaj ste mi dvignili pritisk! “Tudi Neja in še kdo misli, da je pogumen…” Da povsem zadošča konformizem?
      Hujšega “partijca” od vas, na tem forumu ni! Plačanec ali vernik? In, kaj je bolj “totalitarnega” od vašega videnja, kdo bi lahko EDINI “demokratično vladal” RS?!
      Ko gledam, kako se “vrti”, se v eni zadevi… strinjam z vami…Državljani RS bomo resnično potrebovali veliko državljanskega poguma!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NO, tore se strinjava!

  • Neja je rekel/-la:

    Apeliram na urednika Vesti, da bi svetovali ali zahtevali od kolumnistov, če že odgovarjajo na poste, da bi to počeli bolj konstruktivno, brez nepotrebnih žalitev. Mogoče bi to prispevalo delček k boljšim odnosom.

    • Mimi je rekel/-la:

      Nima smisla da apelira urednik, urednik bi naj že izbiral take kolumniste, ki bi vseeno imeli nekaj občutka in etike in tega, kar vse pričakujemo od novinarjev/kolumnistov/piscev/sodelavcev…
      Saj sem ti hotla že zgoraj potrditi (I.B.), pa se mi ni dalo v vsej solati, tako da je ravno prav, da si posebej napisala.
      Opažam to zelo dolgo že na Vesti in pravzaprav so drugačni pisci skorajda v manjšini, saj jih prevelik procent takole reagira in s tem razvrednoti sicer morda dobre prispevke.
      Vendar ni pa samo na Vesti tako; opazila sem, da na Razgledih *sam* Jure Aleksić se prav tako pregovarja nazaj na dost neokusen način, pogosto žaljiv, tako da mi je dol padel kot avtor. Škoda.
      Mar bi bili tiho ali se oglasili samo za kakšno razjasnitev itd.
      Samo to je v človeku; težko mu zapoveš samozavest in jajca (kajti to da se nazaj jajcaš, pomeni da ti to dvoje primanjkuje).
      Kot rečeno, bi pa lahko izbirali kvalitetnejše pisce.
      No ja, pravzaprav naj kar bodo… se vsaj krešejo mnenja, vsakdo pa itak sebe kaže, če še tako na druge s prstom kaže (oz. s tem še precej bolj).
      Morda me skoraj še bolj motijo ostali infantilni nivoji (razni prispevki brez repa in glave, diletantski, pa krona vsega ono teženje policaju…), kjer se je nekoč celo Jonas prišel malo pregovarjat med komentatorje, ni bil sicer žaljiv, nam je pa vseeno povedal, da ne štekamo. ;)
      Tako da…. pač je tu tak nivo.
      Na nek način nam je pa že všeč, če smo tukaj.
      Ne da bi Sarkić bil tako zelo super novinar, a ga kar pogrešam; on je dal ta duh notri, povsod ga je bilo dosti, dinamika, stalno pokrivanje svega i svačega… to so bili pa plusi, zaradi katerih je kot rečeno pogrešan in Vest zelo rabi še kakega takega novinarja.

    • Forestina je rekel/-la:

      Res je, nisem mislil da ga bom pogrešal. Ti zdaj bi bili vsi samo WWWstars :)

      Mogoče je pa res. Da nimajo benza. ah, kr neki.

    • Neja je rekel/-la:

      No, tudi jaz ga pogrešam. Ko bi vsaj lahko koristil BP.