13. maj, 2010 | Stjepan Hundić

Russell Crowe - novi Robin Hood

Že prva tiskovna konferenca je letos v Cannesu povzročila zmedo in paniko! - Iz Cannessa Stjepan Hundić
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Že prva tiskovna konferenca je letos v Cannesu povzročila zmedo in paniko! Prostora je bilo v mali dvorani malo, novinarjev veliko, že tradicionalno strogi redarji pa so bili nepopustljivi: če imate “močno” akreditacijo, potem težav ni, ostali pa stop! Veliko zanimanje medijev ne preseneča glede na dejstvo, da je največji igralski zvezdnik letošnjega festivala bil glavna atrakcija že prvega dne: Russell Crowe v Cannesu predstavlja svoj najnovejši film Robin Hood, ki ga je doletela čast odpreti 63. Festival v Cannesu.

“Všeč mi je, da je svetovna premiera Robina Hooda ravno v Franciji glede na to, da je angleškega kralja Riharda Levjesrčnega v bistvu ubil francoski kuhar!” je začel v svojem stilu tiskovno koferenco holivudski zvezdnik. Še istega dne je zvečer na rdeči preprogi pred festivalsko palačo, kjer je bila slovesna premiera in uradna otvoritev festivala, Croweu delala družbo kot vedno očarljiva in elegantna Cate Blanchett, ki v filmu igra Robinovo ljubezen Marion.

V Cannes pa ni prišel režiser filma, slavni Ridley Scott. “Ridley leži v bolnici po operaciji kolena”, pojasni na začetku tiskovke Russell Crowe, “ne vem, kaj počne, a sem dokaj prepričan, da pod posteljo skriva nove projekte, ki jih pripravlja … ta človek nikoli ne počiva! (smeh)”

Ali je pod rjuho Scott morda skril tudi beležko z nadaljevanjem Robina Hooda, ki konča dobesedno tako: “… in to je začetek neke legende”… “Ha!”, je bil presenečen Crowe, “film so komaj začeli predvajati v svetovnih kinematografih, vi pa že sprašujete o nadaljevanju! Ne ukvarjamo se s tem, vsaj zaenkrat ne, če bo priložnost za nadaljevanje, zakaj ne? Zelo rad delam s Scottom, zame je to kot teater na velikem in razkošnem odru. Poleg tega pa v filmu ni seksa med Robinom in Marion, mislim pa, da si to publika zasluži videti. Na primer, prizor v gozdu, valjava se gola v blatu … kaj mislite?” (smeh) Russell Crowe med novinarji slovi kot zafrkant, pravi avstralski navihanec (dejansko je sicer rojen na Novi Zelandiji), in tako nikogar ne presenečajo taki ”frajerski” komentarji. Tudi to ne, da je na srečanje z mediji zamujal petnajst minut, ni bilo presenečenje: Russel Crowe je, kot pravijo, zakon sam zase.

Od Douglasa Fairbanksa in Errola Flynna do Kevina Costnerja in Mela Brooksa … Hollywood že skoraj celo stoletje recliklira legendo o Robinu Hoodu. Ali res potrebujemo še en film o tem popularnem junaku? “Med snemanjem Ameriškega gangsterja me je Ridley Scott nenadoma vprašal: ”Misliš, da je že čas za novega Robina Hooda? “ Pritegnilo me je to ”novega”, saj je to novi pogled na legendo, je zgodba o Robinu Hoodu, še preden je postal ”tisti” Robin Hood, šarmantni upornik in zaščitnik revnih in izkoriščanih. Ravno zato me je pritegnil projekt”, pravi Crowe in hitro odgovori še na dodatno vprašanje o spoštovanju zgodovinskih dejstev: “Mislim, da je naša verzija bližje zgodovinskim dejstvom od katerekoli druge! In da jih je dovolj, da si ne bomo naredili sramote. Ostalo pa je film, atrakcija, zabava, emocije. Ne morete ljudi zamoriti z golo zgodovino, le kdo bi to gledal? Gladiator je bil uspešen, ker je ponudil zmes resnične zgodovine in filmske domišljije večje od življenja, pravi zvezdnik, ki je za vlogo Maximusa v tem zgodovinskem spektaklu dobil svojega prvega in zaenkrat edinega oskarja.

To, da je Rusell Crowe zakon sam zase, bo pokazal takoj, ko bo zaslišal vprašanje, ki mu ni po godu. Celo takrat, ko je nedolžno, kot to o njegovi domnevni frustraciji zaradi neuresničitve kariere igralca ragbija, ki je še danes videti kot eden izmed teh močnih športnikov: “Mediji pišejo vse živo. Zakaj mislite, da me to frustrira? Naslednje vprašanje prosim …” Ego je kot kaže šibka točka vseh holivudskih zvezdnikov, ne glede na to, ali so seks simboli kot je gospod Crowe! Ga je pa zato ponovno spravilo v dobro voljo vprašanje o nedavnem srečanju z nogometaši slavnega Real Madrida: “Spoznal sem igralce, bilo je zabavno, a nisem prepričan, da sem naredil dober vtis. Sem namreč navijač Barcelone in vsem igralcem sem to povedal! (smeh) Tam je bil tudi Cristiano Ronaldo … zelo fejst fant, res mi je bil všeč! Če bi bil danes še živ, kaj bi Robin Hood počel? ”Hmmm…”, je pomislil Crowe, “morda bi bil politik ali ekonomist, morda nek težek frajer na Wall Streetu. Mislim, da bi bilo še najbolj pametno, če bi bil medijski magnat in se ukvarjal s problemom kontrole in monopolizacije medijev, ki so danes močnejši od vsega svetovnega orožja…”

Stjepan Hundić

Video vir:youtube.com

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano