20. maj, 2010 | Peter Štrovs

O uporniški študentariji

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pred dobrima dvema mesecema je policija nenapovedano z orožjem vdrla v Parlament, da bi ga “zavarovala od znotraj”. Včeraj je policija Parlament pred napovedanimi demonstracijami branila od zunaj, izkupiček je pa bolj klavrn. Parlament je od zunaj razsut. Kocka je padla. Ne le ena, padlo jih je več. Granitnih, skozi zaprta okna.
.
Par let nazaj je predsednik vlade Janša dramatično pridušanje socialnih demagogov o neznosni revščini in lakoti, ki da vladata pri nas, skušal ublažiti z opazko, da se da v smetnjakih videti štruce kruha. Po njem se je iz krogov nominalne levice vsul strahoten plaz zgražanja nad tako arogantnim cinizmom do naše hude revščine in lakote.

Včeraj je predsednik Parlamenta Gantar izrekel modro misel, da ljudje, ki mečejo jajca, ne morejo biti lačni. Ker vsi vemo, da jajca mečejo le siti, lačni pa jih nemudoma pojejo, Gantarjeva izjava ni sporna, ni naperjena proti slovenski revščini in lakoti. Včeraj smo slišali tudi, da je Računsko sodišče ugotovilo, da so v lanskem šolskem letu zavrgli za 160k ojrof dijaških toplih obrokov. Ali z drugimi besedami: dijaki, ki jim je na krožnikih ostalo za 160k ojrof toplih obrokov, niso lačni.
To v zvezi z jajci, zavrženimi dijaškimi obroki in lakoto, je seveda modro in socialno čuteče formulirano. Še vsakemu bedaku, posebej pa našim novinarjem in levemu trojčku, pa je jasno, da tu in tam kaka štruca kruha v smetnjakih - ne pomeni, da revščine in lakote pod prejšnjo, Janševo oblastjo, ni bilo. Vsi tudi vemo, da če ljudje, ki trpijo lakoto, denimo vržejo nekaj štruc kruha v smetnjak, namesto da bi jih pojedli - lakoto še vedno trpijo. Štruce kruha v smetnjakih torej dokazujejo ravno nasprotno od tistega, kar je namigoval Janša - več ko je štruc v smetnjakih, večja je lakota. Pri jajcih in toplih obrokih pa, razumljivo, velja drugačna logika, saj so na oblasti vendar Naši: sitim in razvajenim Slovenčkom gre predobro, zato puščajo tople obroke na krožnikih in mečejo jajca v Parlament, debeluhi razvajeni.
Toliko o demagogiji.
.
Uporništvu sem jaz načelno naklonjen. Kdor se, ko je v primernih letih, tu in tam ne upira, navadno ni kaj prida. Uporništvo je mladim, tam nekje od pubertete do prve službe, imanentno. Tudi kar tako, brez nekih globokih ciljev, tudi mimo posebne dolgoročne strategije.
Nekoč davno so bili hipuzli, in nekateri so, celo pri nas, tudi dejansko prakticirali komunjarjenje v smislu, da je pod isto streho živelo nekaj kosmatih bejb in nekaj zapušenih tipčkov ter nekaj naraščaja, kot ena velika družina.
Kasneje so bili tisti z dudami in majhnimi tabletkami, ki so masovno drli pod stroboskope, zjutraj pa še na, sa pravi, “after”. Ampak po tistem pred Lipo, Gavioli gor ali dol, je ta scena v zatonu. Itak pa ne gre za tako globok fenomen, kot je bilo uporništvo šestdesetih in sedemdesetih.
Danes se uporništvo, če zanemarimo čisto osebne zgodbe posameznikov, manifestira v pripadnosti določenim subkulturam. Ki pa v glavnem nimajo ambicije spreminjati družbe, ampak so čisto samozadostne v omejenih krožkih. Nekatere teh benignih subkultur so povezane predvsem s potrošništvom in preživljanjem prostega časa, druge z načinom prehranjevanja, tretje z odnosom do narave, četrte s spolno identiteto, pete z glasbenim okusom…
Množično povezovanje mladih, preko meja subkultur, pa je povezano izključno s šolstvom. Mlade zadnja leta vidimo na ulicah edino okoli zaključka srednje šole. Vidimo jih, ko pred maturo organizirano ponosno paradirajo skozi mesta in vmes bolj ali manj spontano razgrajajo, le kdo bi jim zameril. Čeprav spijejo kako pivo, čeprav tu in tam iz hudomušnosti v vodomet vržejo kakega učitelja.
In vidimo jih, ko postrojeni in uniformirani na ukaz množično izvajajo nekakšne zatohle figure. Podiranje svetovnih rekordov v plesanju četvorke je v par letih sicer zvodenelo, lani so se organizatorji menda že toliko spričkali, da so se odločili podirati svetovni rekord istočasno, a ločeno. Ampak meni se zdi čudno predvsem to, da se naša uporniška mladina pusti tako nesramežljivo predajati tej abotni manifestaciji konformizma. Temu poveličevanju muh buržoazije, cepljenemu na izvajanje “figur” na štadijonih za “Dan mladosti”. “Uporniško sporočilo” naše mladine, ki po cestah telovadi na čast zasebnim plesnim šolam, je menda: “Glejte nas, kako smo bebavi, kako opranih možganov v vrstah stojimo kot roboti, kako pridni smo, kako konformistični, prave ovce smo, preparirani in pripravljeni za naslednjega pastirja!”
.
In potem imamo ŠOS, DOS in študentske servise. Samo lani je ŠOS od študentskega dela dobil 15.500.000 ojrof. To je tako veliko denarja, da ga je težko zapraviti. ŠOS ima toliko denarja, da lahko razmetava po več 10k ojrof samo za nekakšne “študije”, ali se splača kupiti to ali ono nepremičnino. Toliko denarja ima, da si je omislil nekakšno zasebno televizijo. Celo toliko, da je za nekaj 10k ojrof kupil termin za HriBar, da smo lahko nekaj tednov Hribarja gledali pred Odmevi. In celo o nekakšni študentski jadrnici se govori. In šefi, ki ob vsej nadarjenosti začuda zavlačujejo s študijem, vlečejo proti 2k neto na mesec. Aja, za včerajšnje demonstracije je ŠOS pihnil 50k.
Za uporništvo imajo funkcionarji ŠOS in DOS, pa seveda lastniki zasebnih študentskih servisov, velik motiv. Kaj motivira študente in dijake, pa mi je manj jasno. Je pa res, da gre tu za gnetljivo materijo, sodeč po “četvorki”. Za ovce gre, ki so naprodaj poceni.
Bistvo tega uporništva brez razloga, poceni kupljenega in vpreženega v interes, ki ni študentski, so uporniki ponazorili sami. Zapisali so ga na transparent in ga dvignili visoko v zrak. Bistvo se glasi:
“PIVO NA BONE!”
.
* * *
V Sloveniji velja neformalen dogovor, da lahko pravice krči le nominalna levica. Ne vem če je ta dogovor javen, kakorkoli formaliziran, zapisan, ali kako drugače zavestno sklenjen - zdi se pa, da je empirično dokazljiv. Dokler ima nominalna levica zaradi določenih zgodovinskih razlogov monopol nad, se pravi, “civilno družbo” - nobena desna vlada ne more izpeljati korenitih reform. Prejšnja vlada je sicer nekaj poskušala, ampak se je vsakič opekla. Hitro sta obupala Mrkaić in Damijan, z EDS ni bilo nič, korenita pokojninska reforma je morala počakati na “boljše čase”, delo je ostalo rekordno obdavčeno, trg dela tog. Čeprav zdaj za nazaj poslušamo, kako je bil tedaj čas debelih krav, je vsak trenutek zaznamovala neznosna socialna demagogija. (Vladajoči!) penzionisti, famozna BŽT, Kožuhova…
Čeprav so se penzije zviševale, otroški dodatki drastično, uvedeno je bilo zastonj kosilo za dijake, plače so bile obdavčene za odtenek manj, …, cestnine so se za večino dramatično znižale, dohodninske napovedi ni treba več izpolnjevati, avte je enostavneje registrirati, …, na svetovni lestvici medijske svobode pa smo bili opazno močnejši kot danes - se je zdelo, kot da se bo vsak čas najmanj svet podrl.
Ko je mandat dobila levica, je bilo jasno, da ima oblast končno mandat za spremembe. Za reforme. Ki bi bile potrebne tudi, če ne bi bilo svetovne finančne krize in recesije. In začelo se je dobro - penzionisti so nemudoma utihnili, Kožuhova je tiho, Ehjavec zatrt in pohleven, nekdaj tako glasno BŽT je Pahor kupil za dobro plačo na nekakšnem “Uradu za enake možnosti”, novinarji so menda “končno spet deležni svobode”…
Ampak oblast ima neverjetno veliko opravka sama s sabo. In če sem jaz do mandata te vlade, torej do naloge, da izpelje korenite reforme, uvideven - njeni niso. Pahor je na udaru tudi pri levih - z njim ne dela v rokavicah ne Mladina, na Miheljak, kaj šele ostali. Štrukelj in Semolič se delata, kot da ne zastopita, da so na oblasti njuni. Čas pa teče. Čas za reforme je v prvi polovici mandata - druga je namenjena, se pravi, kupovanju predvolilnega golaža.
.
Čeprav na oblasti niti približno niso “naši”, znam biti konstruktiven. Pahor, ta vlada ima mandat za reforme! Izpeljite pokojninsko reformo, izpeljite reformo trga dela, popravite Virantov projekt, obdavčite nepremičnine! Ne ozirajte se na ulice in trge, zmečite granitne kocke iz parlamenta in zamenjajte stekla! Ne izgubljajte energije s “socialnim dialogom” - to je le teater za čase, ko nominalna levica nima večine. In najprej - pometite z anomalijami na trgu dela, ukinite študentske servise in izpeljite koncept “malega dela” vsaj približno tako, kot sta ga zastavili. Verjemite vase, malo manj verbalnega “sprejemanja odgovornosti” (prišlo je do inflacije!) in več odločnega ukrepanja vam želim!
Kar je treba storiti, je nepopularno. Ampak mandat imate vi.

Peter Štrovs

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
36 x komentirano
  • klobasar je rekel/-la:

    ona Suma in spermij morata najprej poravnati vso škodo, ki so jo naredili pijani pohodniki !!!!

    • koseski je rekel/-la:

      naj najebe tudi goršek in njegova šefica kresalka!
      zakaj je bila ograja NALAŠČ preblizu fasade.
      samo 20 metrov dlje, pa bi bila vsa stekla cela!

  • Aljo je rekel/-la:

    Včeraj sem gledal vse info oddaje in glej ga zlomka, povsod ista glupača s svojimi neartikuliranimi kretnjami in poceni mantro. Študenti pri nas nimajo v sebi niti najmanjše trohnice revolucionarnega uporništva, pričujoče demonstracije so samo izkaz vandalizma, ter ohranjanja enega izmed mnogih status quo-jev naše družbe. Podpiram zakon o malem delu, vendar je obvezno treba ukiniti študentske servise.

    Oportunizem družbe prisesane na državno vime lahko producira samo 2D osebke brez vsake širše vizije. Omejenost vseh slojev naše družbe se kaže iz dneva v dan bolj. Država kjer je srednji sloj armada javnih uslužbencov nima nobene prihodnosti. Tehnokracija EU-ja je glavni krivec zaostanka v razvoju, ter zgubljanja vpliva, tako ekonomskega, kot političnega. Globalna agenda pa nezadržno razširja svoje lovke…

    • Aljo je rekel/-la:

      P.S. Pozabil si omeniti znižanje cen notarskih storitev, ter osebnih listin, ki so bile pred Janševo vlado večje ko v Nemčiji…

    • Aljo je rekel/-la:

      Štumf, a si prebral knjigi? Pa v rit si utakni te ruske mongoloide, bedak zarukani, a ne vidiš da gre vse v kurac…

    • pirančan je rekel/-la:

      Se strinjam…toda,
      Ni “glupača”,pač pa večna absolventka že malce v letih za to,ki ve,da ji bo edina dobra služba lahko politika in močno trenira …… smrdi na daleč po kalimerih.
      Prepričan sem,da jo bomo na naslednjih volitvah srečali na primerni kandidatni listi.Watch!

      Drhal pred parlamentom niso bili študenti,temveč najeta in pijana združba huliganov.

  • alan. k je rekel/-la:

    PŠ…………..to kar praviš ti niso reforme, ampak zmanjševanje pravic na minimum preživetja. Naj vzame tam, kjer je preveč in ostaja. Tokrat je škoda še plačljiva le z denarjem.

  • dddd je rekel/-la:

    Kakšno abotno duhovičenje! Tale avtorjeva nasilna analogija s štrucami in jajci je navadno sprenevedanje. Za štruce kruha, se ne ve, kdo jih je odvrgel, zagotovo pa ne tisti ki je revež in lačen. Za jajca pa je evidentno, kdo jih je metal, torej ta ni lačen. In taisti avtor nam je dva tedna nazaj sral o logičnih napakah pri argumentaciji.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Preroško: “spomladi se vidimo na trgih in ulicah” (JJ)
    Zgodovina uči: http://sl.wikipedia.org/wiki/Reichstag
    ———————-
    principi so isti - ostalo so nianse

  • podplat je rekel/-la:

    No pa smo dočakali tudi napad na slovenski hram demokracvije. In bojim se da tudi naslednje demonstracije lahko krenejo po tej poti. Ljudje imajo počasi vsega dovolj. Zmanjševanje pravic na vseh področjih, rapidno ukinjanje že tako mizerno plačanih delovnih mest, afnanja barbike in njegovih oprod in predvsem padanja Slovenije po vseh možnih kriterijih. Naslednji val utegne biti ravno tako nasilen.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Niso bli študenti, bli so čapci izmed dijakov (ves dosegljiv slikovni in video material to dokazuje) . Tti itak nikdar ne bi šli na faks. Dejte ločit to dvoje.

  • britev je rekel/-la:

    TAKO KOT MEDALJA ali krogla, ni zadela granitna kocka tapravih ! Koliko vpitja in zgražanja je bilo, ko je nam cenjeni kardinal DR. RODE povedal nekaj o GABROVi šoli in dresuri ! To drži še vedno, študente ne pripravljamo na življenje, za življenje, ampak kar tako za nekaj, kar nikoli ali ne bodo nikoli delali ali počeli !
    ŠTUDENTSKI ORGANIZACIJI POBRATI VES DENAR, DA SE NE BODO IMELI ZA KAJ KREGATI IN S ČIM PRESERAVATI ! POPLAČATI VSE STROŠKE ŠKODE IZ “NJIHOVEGA” DENARJA ! VODJE, ŠTROMAJERJE, ŠOBE, KASTELICE, SPREMA in še nekatere, poklicati na odgovornost, kakor tudi SEMOLIČA IN KUČANOVEGA ZETA ŠTRUKLJA, KI STA JIM STALA OB STRANI (mi smo z vami ) IN VSPODBUJALA !

  • britev je rekel/-la:

    TAKO KOT MEDALJA ali krogla, ni zadela granitna kocka tapravih ! Koliko vpitja in zgražanja je bilo, ko je nam cenjeni kardinal DR. RODE povedal nekaj o GABROVi šoli in dresuri ! To drži še vedno, študente ne pripravljamo na življenje, za življenje, ampak kar tako za nekaj, kar nikoli ali ne bodo nikoli delali ali počeli !
    ŠTUDENTSKI ORGANIZACIJI POBRATI VES DENAR, DA SE NE BODO IMELI ZA KAJ KREGATI IN S ČIM PRESERAVATI ! POPLAČATI VSE STROŠKE ŠKODE IZ “NJIHOVEGA” DENARJA ! VODJE, ŠTROMAJERJE, ŠOBE, KASTELICE, SPREMA in še nekatere, poklicati na odgovornost, kakor tudi SEMOLIČA IN KUČANOVEGA ZETA ŠTRUKLJA, KI STA JIM STALA OB STRANI (mi smo z vami ) IN VSPODBUJALA !!!

  • britev je rekel/-la:

    TAKO KOT MEDALJA ali krogla, ni zadela granitna kocka tapravih ! Koliko vpitja in zgražanja je bilo, ko je nam cenjeni kardinal DR. RODE povedal nekaj o GABROVi šoli in dresuri ! To drži še vedno, študente ne pripravljamo na življenje, za življenje, ampak kar tako za nekaj, kar nikoli ali ne bodo nikoli delali ali počeli !
    ŠTUDENTSKI ORGANIZACIJI POBRATI VES DENAR, DA SE NE BODO IMELI ZA KAJ KREGATI IN S ČIM PRESERAVATI ! POPLAČATI VSE STROŠKE ŠKODE IZ “NJIHOVEGA” DENARJA ! VODJE, ŠTROMAJERJE, ŠOBE, KASTELICE, SPREMA in še nekatere, poklicati na odgovornost, kakor tudi SEMOLIČA IN KUČANOVEGA ZETA ŠTRUKLJA, KI STA JIM STALA OB STRANI (mi smo z vami ) IN VSPODBUJALA !!!!

  • Forestina je rekel/-la:

    To Love and The Rise Of Hope: Arundhati Roy

    http://www.youtube.com/watch?v=jueVUFj0Gyk

  • nemesis je rekel/-la:

    Zakaj Pahor ne pove,kdaj bodo gradbinci vrnili 2 milijardi kartelno nakradenega denarja in kdaj se bo preverilo in zaplenilo premoženje tranzicijskih tajkunov?Pravna država za vse.

    • NoMercy je rekel/-la:

      če bi o tem odločal BP nebi bili pravna ampak avtarktična - diktatorska državica.
      mogoče je pravi naslov za tvoje vprašanje JJ

  • marulek je rekel/-la:

    Ni čudno, da je študentom prekipelo

    Glavna prednost sedanjega dela prek študentskih servisov je v tem, da plačilo ni obremenjeno s prispevki za socialno zavarovanje, temveč mora študent od svojega zaslužka plačati samo davščine v višini 12% bruto zaslužka. Iz tega precej poberejo študentski servisi in študentske organizacije, vendar je to delo vseeno poceni za delodajalca in zelo ugodno za študenta.

    Po predloženem zakonu o malem delu, bi se skupne davščine povečale na 51% njihovih bruto zaslužkov, oziroma tega, kar delodajalec plača za njihovo delo.

    Čista provizija oziroma poseben davek na študentski zaslužek bi se sicer res povečal samo za 2 odstotni točki – z 12 na 14%. Ob tem predlagatelji ščuvajo javnost in študente zoper vodstvo študentske organizacije, češ da le-ta nasprotuje malemu delu, ker bo dobilo manjši delež te provizije, kot ga zdaj dobi od zaslužkov prek študentskih servisov. Vendar je to cinično sprenevedanje. Le rdeča cunja za naivneže.

    Uničujoča je namreč obremenitev študentskega zaslužka s prispevki za socialno zavarovanje, ki bodo študentom vzeli kar 21% bruto zaslužka. Praktično pa se bo obremenitev študentskega zaslužka povečala še bolj, saj bodo morali delodajalci kot svoj prispevek plačati še prispevek delodajalca za socialno zavarovanje tega študenta v znesku okrog 16% njegovega bruto zaslužka. To pomeni da bo moral študent od svojega bruto zaslužka za malo delo plačati ; 14% provizije + 21% prispevka iz bruto zaslužka , delodajalec pa še 16% prispevka na študentov bruto zaslužek.

    Ta del predloga je perfidno pripravljen, saj navedeni prispevki niso določeni v samem zakonu o malem delu, temveč v predpisih o socialnem zavarovanju., ki jih predlagatelji v tej zvezi sploh ne omenjajo.

    Če seštejemo vse te davščine, bi ostalo študentu manj kot polovica denarja, ki bi ga delodajalce plačal za njegovo “malo delo”.

    • NoMercy je rekel/-la:

      zaradi možnosti zaposlovanja preko ŠS napotnic delodajalci NE zaposljujejo - in zato pač ni delovnih mest.
      da o nelojalni in za ekonomijo katastrofalni konkurenci na delovna mesta ne pišem ..

  • Forestina je rekel/-la:

    Čelik:

    Šlo je za nasprotovanje vladi, ne samo iz huliganskih razlogov, ampak tudi iz opozicijskih.

    Policija je protestnike pustila preblizu stavbe DZ.

    http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/05/celik_intervju.aspx

    P.S. Odprti kop granitnih kock bi lahko zavarovala.

  • konec je rekel/-la:

    krajša ne balkansko/ komunajzerska analiza:
    1. rdeče svinje so se ustrašile, da zgubilo korito….ha, ha, ha, in zato skupaj stopijo….ha, ha, ha, ha, če bi se te demonstracije odvijale pod vladavino ne komunajzerjev, bi te iste rdeče svinje ploskale , navijale….ha, ha, ha, …
    2. vse se vrti okoli kotira, korito je vedno manjše in zato zveste rdeče svinje stopajo skupaj, samo zato……..in branijo položaje oz. za delo v zgornjem primeru
    3. ZAME pa je najbolj zanimivo to: a) zelo verjetno je bilo med študenti veliko ne-ljubljančanov (ti so vedno bolj oddaljeni od korita z razliko od balkanskih komunajzerjev s slovenskim državljanstvom ) b) “naši” nimajo več idej, nimajo kompasa - še najbolj mi je bil danes pomenljiv bedast kontićev obraz ob sprejemanju njegovega “ekonomskega” amandmaja….ha, ha, ha, ha, …..
    majhen narod z majhnimi politiki, z zares prevelikim številom rdečih svinj….to je to….vse se plača, tudi bo moralo biti plačano. upajmo na bolj miren način kot včeraj.

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Marulek, doma sem imel štiri študente, delali so preko študentskih servisev. In to fizično. Delal je cel julij na vročini, ko pa je prišel obračun, mu je ŠS za svoje delo, ki ni vzelo 5 minut (napisali napotnico in račun ter preko linka nakazali denar), vzel 10% zaslužka oz.11 ur dela. Država potem od teh 10% dobi drobiž skozi obdavčenje dohodka ŠS. In z zakonom se to končuje in v tem je ves problem.
    Sinoči bi moral gledati poročilo L.Kosa iz Celovca o študentskem delu v Avstriji. Delajo lahko, samo, njihovo delo je obdavčeno enako kot redno zaposlenih. Toliko o tvojem “jokanju”.
    Ubogi Konec, bodi vesel, da živiš na Balkanu. Koga bi krize obtoževal v ZDA? Glede na tvojo “rdečo” obsedenost verjetno Indijance.Howgh!

    • konec je rekel/-la:

      glavno, da si potrdil, da je balkan….
      BALKAN RULES!!

    • nekdo je rekel/-la:

      S to razliko, da v Avstriji davek placas sele od 12.000 EUR letno… ja, ja, podrobnosti so pa pozabili omenit.

    • marulek je rekel/-la:

      Tudi sam mislim, da se je na študente, ki delajo na servisih, že zdaj prilepilo preveč parazitov, ki jim od zaslužka poberejo 12,7%, ostalo pa dobijo študentje.

      Po predlogu zakona o malem delu, se bo na ubogega študenta, ki dela zato, da bi prebil mesec, nalepilo še več parazitov, ki mu bodo pobrali 14%, in ne 12,7% plačila kar tako, kot provizijo. Uničujoč dodatek pa so prispevki za socialno zavaro vanje, ki jih študentom zdaj od študentskega dela ni treba plačevanti, saj so že itak zavarovani. Tudi čas študija se jim zdaj všteva v pokojninsko dobo brez prispevkov kot dodana doba.

      Po novem se bo študentu od plačila za študentsko delo odtegoval prispevek za zdravstveno zavarovanje. Za povrh mu bodo penzionisti, oziroma njihov SIS, pobrali še 22%, za izplačevanje njihovih sedanjih penzij. Konec koncev mu bodo vsi paraziti skupaj pobrali kar 51% zaslužka.

  • Bralka je rekel/-la:

    To pot se pa na nek čuden način strinjam s Petrom.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest, Aleš Golli. Aleš Golli said: Vest: Glejte nas, kako smo bebavi, opranih možganov, prave ovce, preparirani in pripravljeni za naslednjega pastirja! http://digs.by/9paAji [...]

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042361020

    Ne solite pameti mladim ljudem, ki jih zaničujete in teptate

  • m. je rekel/-la:

    Peter Štrovs pa ne pozna najbolj natančno delovanja študentskih organizacij, zavodov in društev, tralala, hopsasa.
    Peter Štrovs pa zna vrteti le eno in isto lajno, tralala hopsasa.
    Upam, da bo Peter Štrovs kdaj dobil v roke seznam aktivnosti, kjer je denar primerno porabljen, in seznam aktivnosti, kjer je denar porabljen neprimerno, in kupčka primerjal. Resnično upam. Bi se spodobilo za kolumnista.

  • bine bone je rekel/-la:

    Jebiga. To so organiziral levičarski anarhisti. Tako kot v Grčiji. In mlada generacija se je takoj odvzvala na provokacije levičarskih anarhistov. Mladi imajo že poln kurac arogantne levičarske hunte. Tako je rdeča hunta namanoma sprovocirala in obenem še dopustila izgrede, da bi hunta preusmerila pozornost od gospodarske krize, nezadovoljstva z rdečo hunto in bližajočega referenduma o arbitražnem sporazumu.