1. junij, 2010 | Vest

O arbitražnem sporazumu, Žan Mahnič

6. junija bo nastopil trenutek, ko bomo pravice pridobljene ob osamosvojitvi, z glasom PROTI zavarovali.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Spoštovani Slovenke in Slovenci!

V nedeljo nas čaka težka preizkušnja, saj bomo na referendumu odločali o vprašanju naše južne in morske meje, o slovenskem ozemlju in o slovenskem morju. Ta odločitev bo pomembnejša od običajnih političnih odločitev in važnejša od volitev, ki so vsaka štiri leta. Potrditev AS na referendumu bi za vedno zaprla Sloveniji teritorialni dostop do odprtega morja. Tega nikoli več ne bi mogli spremeniti. V preteklem stoletju so nam vzeli Koroško, Istro, Trst in Gorico, danes je ogrožena naša suverenost na morju. Po drugi svetovni vojni je več kot sto dvajset tisoč naših rojakov ostalo v Italiji, tam sta ostala tudi Trst in Gorica, medtem ko je Hrvaška dobila nazaj celotno narodnostno ozemlje in večji del Istre, ki nikoli v zgodovini ni bila njena. Slovenska vlada, ki je sporazum podpisala brez usklajevanja in obveščanja strokovne javnosti in opozicije, nas je z AS razdvojila in sprla. Namesto da bi se Slovenci enotno soočili z nasprotnimi stališči sosednje države, se prepiramo med seboj in smo prisiljeni izbirati med bolj in manj slabimi odločitvami.
Arbitražno sodišče bo razsojalo po mednarodnem pravu, to pa nam ne bo prineslo celovitosti Piranskega zaliva. AS je za Slovenijo slab, ker ogroža pomorski status slovenske države, saj ji jemlje pravico do uporabe že razglašenih suverenih pasov v Jadranu; ogroža gospodarske interese luke Koper in Slovenije; ogroža slovensko suverenost in jo izpostavlja nesorazmernemu tveganju v času, ko ima Slovenija objektivno najmočnejši mednarodni položaj v zgodovini. Mnogi trdijo, da bodo z odpravo mej, ko bo Hrvaška članica EU, vse težave odpravljene, kar pa ne drži. Z vstopom države v EU bo odpravljena samo carinska kontrola, meja pa bo ostala nadzorovana vse do vstopa Hrvaške v schengenski sistem, na kar pa bo treba čakati še zelo dolgo.
Vlada javnost straši, kako bo z zavrnitvijo AS na referendumu Slovenija doživela osamitev v mednarodni skupnosti. To ne drži, kar priznavajo tudi staroste levice Spomenka in Tine Hribar ter dr. France Bučar! EU je v bližnji preteklosti preživela že več zanjo bistveno pomembnejših odklonilnih referendumov. Po njih se je vedno poiskalo nove, sprejemljivejše rešitve. Nikamor se nam ne mudi, saj smo za razliko od Hrvaške člani EU, kar moramo izkoristiti kot prednost.
Slovenija ima trenutno dostop do mednarodnih voda in celovit Piranski zaliv, tako je določeno v Temeljni ustavni listini RS in nič manj od tega nočemo. Zato je pomembno, da se v nedeljo udeležimo referenduma in glasujemo proti, saj bodo neizbežno in slabo odločitev arbitražnega sodišča na lastni koži čutile vse generacije, ki prihajajo za nami. Tudi in predvsem na mladih je odgovornost za prihodnost, za prihodnje rodove. 6. junija 2010 ne bomo odločali le o zavrnitvi slabe rešitve, temveč bomo z glasom PROTI zavarovali temeljne interese Republike Slovenije in njene zgodovinske pravice. Iz navedenih razlogov je pomembno, da se mladi referenduma v nedeljo 6. junija udeležimo v čim večjem številu in glasujemo PROTI ter tako izrazimo močno sporočilo, da se Slovenke in Slovenci zavedamo pomena pravične in zgodovinsko utemeljene rešitve ter zato ne pristajamo na slabe rešitve, ki so bile vsiljene s strani vladajoče elite. Mladi imamo tokrat prvič v svojem življenju možnost odločati in odločiti v prid Slovenije in jo zaščititi. Naši starši so pred dvajsetimi leti Sloveniji zagotovili svobodno prihodnost, 6. junija bo nastopil trenutek, ko bomo pravice pridobljene ob osamosvojitvi, z glasom PROTI zavarovali.

Žan Mahnič, Slovenska demokratska mladina (podmladek SDS)

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
21 x komentirano
  • goethe je rekel/-la:

    Spoštovani mladi predstavnik SDS , pot pod noge in brž v najbližjo mestno knjižnico ! V tem kulturnem hramu Te bodo poučili , kdaj in kdo nam je zagotovil svobodno prihodnost !

  • lucko je rekel/-la:

    Kdaj se mislite kaj opravicit za granitne kocke?

    http://24ur.com/novice/slovenija/krivdo-prelagajo-drug-na-drugega.html

    Ste ljudi ze izkljucili ali ste jih nagradili?

  • Nostredamus je rekel/-la:

    A ta tip še dela za sosede v smislu: Ivo pošalji brodove ?

    Prečitali smo bleferje press !

  • 556342 je rekel/-la:

    zeeeeh (kot en župnik)

  • Igor35 je rekel/-la:

    lucko - SDM je bila na demonstracijah na Prešernovem trgu, kjer je delila letake proti AS, pred parlamentom pa niso bili in niso metali nobenih tlakovcev v stavbo, tako da ne obsojaj po kriv in ne širi laži. Za incident je odgovoren organizator, ki hoče sedaj bodisi na politične podmladke, anarhiste ali neonaciste zvaliti krivdo.

  • Igor35 je rekel/-la:

    Ja oprosti, sem šele sedaj pogledal posnetek. Videl sem jih na Prešernovem, ko so delili letake, tam pa ne. Obstaja pa možnost, da je bil kje kakšen posameznik. Če boš šel ti metat kocke v parlament, bodo obtožili tvojega šefa v podjetju, da te je poslal tja, ker si recimo slučajno zaposlen v steklarskem podjetju in hoče dobiti posel? Ne rečem, možno je, ampak organizirano dvomim da so bili. Kar se pa tiče Zaresa in njegovih dokazov, pa naj spomnim samo na afero Patria in tistih, ki so obtoževali JJ. Kje so dokazi praktično dve leti po aferi? NI jih, čeprav so zatrdili, da jih vodo predstavili maja 2009. Včeraj pa je direktor finske TV, ki je objavila svojo resnico o Patrii, postal generalni sekretar socialistične stranke, čeprav so zanj govorili da je strokovnjak na svojem področju, povsem objektiven in nestrankarski človek.

    • lucko je rekel/-la:

      Poglej, je razlika. Ce si clan stranke in podmladka ali le delavec. In ce ne bo SDS teh posameznikov kaznoval, jih podpira. To je jasno. Nisem se videl da bi jih kaznovali, zato se da sklepati, da le ni blo tako zelo neorganizirano. Suslja se, da je bil en od clanov Ljubljanske SDM celo aretiran pred parlamentom.

      Zdej ne vleci Patrije sem. Tam JJ zanika(ceprav smo videli ze precej dokazov, ki pravis, da jih ni, a to spreminja temo in pustiva, prav?), tukaj zanikanja ni in je precej drugace. To ze pomeni, da mora biti nekaj resnice na tem in je to razlog, da ni bilo zanikanj. Zakaj jih pa ne kaznujejo pa je stvar interpretacije, ampak najbolj logicna razlaga je, da so bili organizirani in nocejo da bi kdo od njih to javno povedal…

    • lucko je rekel/-la:

      Drugace pa je SDS ze nekajkrat pokazala, da je sposobna svoje interese postaviti pred interes Drzave, zadnjic sedaj s tem referendumom… Vse za destabilizacijo drzave…

  • katifafi je rekel/-la:

    lucko, ne lapaj v prazno lepo prosim, ker se mi smiliš ko trosiš neumnosti!
    Pred parlamentov so vse zakuhali anarhisti, kot upam da veš, so daleč od SDS-a, mnogo bližje SD-ju!

    Poglej si ti malo tale link pa boš vedel, kdo je bil tam http://pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=15816&type=tags
    In naj ti namignem, tale profesor na fdv-ju Kurnik al kaj je že, (ena navadna šleva) je pa zastavonoša te druščine anarhistov!

    • lucko je rekel/-la:

      Ej povej potem zakaj predsednik SDM ni zanikal, da so bili njihovi clani med izgredniki? Morda zato, ker ne more? Ni lapanje v prazno, poslusaj ga link imas malo visje…

      Kaj pa je Kurnik delal pa me ne zanima. Se manj pa Pozarreport, ki ti je res kredibilni vir… Levi in desni ekstremisti se zelo malo razlikujejo in so v marsicem enaki, tako da sploh ni vredno debatirati komu je kdo blizje…

  • Forestina je rekel/-la:

    Nova serija robotov :)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Nov obraz v medijih … a je Perko bolan?

  • Nogavička je rekel/-la:

    High Efficiency Concentrator Solar Cells And Moduls

    Solar energy will play a crucial role in the energy mix of tomorrow as solar energy is available in unlimited quantities. With the aid of concentrator solar cells, even more sunlight can be converted into electricity.

    http://www.solardaily.com/reports/High_Efficiency_Concentrator_Solar_Cells_And_Moduls_999.html

  • libertas je rekel/-la:

    Tisti, ki je govoril o avtorju kot župniku… Hehe, ena zanimivost - če pogledate njegov priimek; Mahnič (sicer Anton) je bil slovenski duhovnik (mislom, da celo škof), eden glavnih predstavnikov klerikalno-konzervativne strani, ki je v po Taafejevi vladi v 19. stoletju povzročil hud razkol na slovenski politični sceni.

    Kar se pa tičeTrsta, Žan, pa nikoli ni bil naš. Trst je bil vedno italijanski, popolnoma slovensko pa je bilo njegovo zaledje. Saj to pa ločiš, zaledje od mesta, kajne?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Rdečkoti bi se kar odrekali vsega, tistega kar je nekoč bilo naše in tistega, kar morda še je.

      Človek bi pomislil, da jim naša ljubljena domovina ni tako pri srcu, kot je nam ostalim.

  • kranjec je rekel/-la:

    libertas: Veš če bi uporabili tvojo logiko bi Slovenci ostali brez večjih mest. Sploh pa primorskih kjer je bil v samem mestu precejšen ali celo večinski del italjanski. V ostali Sloveniji pa je bil precejšen delež Nemcev. Torej po tvojem mnenju Slovencev v preteklosti ni bilo v Sloveniji zaradi tega ker so poseljevali skoraj “samo” okolico mest.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Z vami smo spoštovani mladi demokrati.Rdeči tovarišiji in njihovim plaćanim podrepnikom se bo ob branju vašega prispevka zalomilo in polomilo.Ne popustite.Bodite pokončni mladi slovenski demokrati.

  • S-lick je rekel/-la:

    Toliko energije… za nacionalna čustva. Zavidljivo - pravilno.
    Kaj pa dekleta, dragi fantje? Ja v Zrče bi pa vsi hodli pit, žurat, pa fukat…

    A je mogoče kdo “PROTI” zato, ker komu gre v nos, da so južni bratje boljši ljubimci?
    No… ali pač niso… Kaj pa če so?

    V teh letih, se s politiko ukvarjat? Dajte no… A vas niso starši kaj bolj pametnega naučili, kot pa da postanete ritolizniki…

    “Samo da Slovenija gre naprej!” vse drugo pride za nami…