2. junij, 2010 | Jaka Tomc

Bučar: Odnosi s Hrvaško so kot slinast polž!

Starosta slovenske politike pred zgodovinskim referendumom.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Nekaj dni pred referendumom o arbitražnem sporazumu, ki bo (do)končno določil našo južno mejo, smo se pogovarjali z očetom slovenske ustave, dr. Francetom Bučarjem.

Oglejte si, kaj je povedal o morebitnem vojaškem posegu v Istri, Janševemu načrtu zasedbe savudrijskega rta, sporazumu Drnovšek-Račan, sluzastih polžih in dobrih sosedih.

Jaka Tomc

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
34 x komentirano
  • Lorenzo je rekel/-la:

    italy solute this heroe

  • Forestina je rekel/-la:

    Na Obali so bavčarji, hrvati, italijani in sedaj se je utiril še nemec :)

    Veliko front za razcepjlen narod.

  • nemesis je rekel/-la:

    Čas je za novi Berlin,vsi levi na desno stran stran Slovenije,vsi desni na levo stran Slovenije,vsaki strani podobno ureditev kot jo imajo USA in bo večni mir v tej deželi.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest, zornada. zornada said: Kako pomenljivi so cerkveni zvonovi v ozadju. RT @vestpest: Bučar:Odnosi s Hrvaško so kot slinast polž!: http://bit.ly/anUX8P [...]

  • ... je rekel/-la:

    Dobro zboriš ata!

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    A še kdo v dilemi?
    Vsi PROTI!!!!!!!!!!!!!!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Upajmo, da bo v nedeljo prišel čas, ko bo tudi zdrava pamet prišla do besede.

    Vsi bomo prišli na volišča in vsi bomo glasovali proti arbitražnemu sporazumu, ki jemlje Sloveniji, kar je njeno.

    A ni dovolj, da smo že izgubili Ljubljano.

    Pa tudi tu še ni vse izgubljeno.

    Sinoči je prišlo poslušati opozicijo le še nekaj deset slepcev.

    Pa še ti so ploskali ali pa ne.

    • angie je rekel/-la:

      Bučarjeva interpetacija je polna lukenj. Pravi, če sprejemamo arbitražo, izražamo dvom….

      SPORAZUM pomeni, smo za RAZUM, ne za (večni) SPOR!

      Razumni se bomo odločila ZA arbitražo, ki ponuja končno že enkrat MIR pred večnim drekanjem na južni meji. vsi zemljevidki, ki jih rišejo Grimskovi oponašalci, so lažni, izmišljeni… propaganda.

      Vsi, ki ste za SPOR, pejte v Janševe specialce, orožja ima na pretek.
      Ampak brez nas, ki smo za RAZUM.

    • WHMH je rekel/-la:

      angie, žal je samo tvoja glava polna lukenj. pazi, da enkrat ne padeš v kakšno …

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, nekam abotno se bere, ko ti razpredaš o razumu.

      Modri ljudje pravijo, da mnogi najraje govorijo o tem, česar nimajo.

  • Mimi je rekel/-la:

    Meni je pa škoda Bučarja za takšnole (ne ravno razumna dikcija, čustven pristop itd.), da ne omenjam, da je tudi sam pomagal k t(ak)emu stanju.
    Saj razumem ga lahko, ampak prav pa nima (ne moreš taistih sosedov, s katerimi se želiš “bilateralno” [al sploh kakorkol] dogovarjat, zmerjat z okupatorji ipd., poleg tega pa hoče povedati, da smo v vojni??).
    Tudi Borisa Pahorja lahko razumem…. toliko življenja ima že za sabo, kaj je že vse videl, tudi on pač gleda čustveno.

    Na tem mestu pa vas nekatere spomnim, da vas bom kdaj spomnila, ko bo Bučar spet kaj povedal, pa to ne bo všeč vam ali vpird vaši opciji, ko ga boste šinfali na veliko in nenadoma bo postal “senilen starec” in podobno…. Skratka, zapomnite si. Jaz sem si in si bom. ;)

    Se spomnite Hribarjev (Spomenka in Tine)?, s kakšnim gnevom sta bila obravnavana, česa vsega se jima ni reklo, toliko sovraštva sta bila deležna, zaničevanja…
    A glej glej: nenadoma ju taisti (ki so ju prej zaničevali) upoštevajo kot nekakšni referenci. ;o))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Če slepa kura zrno najde, ga pač najde in treba ji je to priznati

      Kar je bilo pa sicer povedano o omenjenih, pa seveda še vedno drži.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Baje je vsak dobil bon za ogled bullmastifov.

  • lublancan je rekel/-la:

    Bučarja sm vedno spostoval in tud njegovo odlocitev in smiselne argumente dans. vendar stric očak pozablja, da se hrvaška nikol ni hotela pogovarjat z nami. Kako braniš kot prijatelska država svoje okope brez sile, če te druga stran ne posluša, ne želi poslusat in dela po svoje? Ljudje pozabljajo kako so bli sosedi nacionalisticno zagovedni v casu tuđmana. savudrijo smo izgubili leta 91, ko nismo s policijo zasedli tistega kar smo ocenili da je nase. zato je dans brezpredmetno govort, ker ljudje majo spomina za 15let. a res prcakujete, da se bodo vukovarci v istri umikal iz “njihovega” ozemlja? arbitrazni sporazum je tocno to. resiti kar se se resiti da. poglejte 2 let nazaj izseljena judovska naselja po manj kot 10 letih bivanja na zasedenih ozemljih. kaksen pogrom. še 1x: celotni piranski zaliv smo zgubl leta 91, ko smo verjeli v dobrososedske odnose in nismo zelel sivit las sosedom v tezki vojni situaciji, oni pa so s figo v žepu igral umazan poker. Ko smo dovolil izgradnjo zacasnih prehodsov, smol zapecatl usodo. dovolil da so v maloobmejnem sporazumu izvajal sam tist, kr je njim odgovarjal. Evropi pa gleda sam vwelko sliko. oni ne razumejo podmuklega zavzemanja ozemelj in ne bodo razumel zakj hrvate ne spustimo v EU. torej opcija ena rizicni sporazum, opcija 2 trn v peti eu. Morda se je treba kdaj upret in bit svojeglav..Kakorkol boste ze glasoval. želim nasprotnikom in zagovornikom, da se udelezijo, ker odlocajo o svoji usodi.

    • Mimi je rekel/-la:

      “… savudrijo smo izgubili leta 91, ko nismo s policijo zasedli tistega kar smo ocenili da je nase. zato je dans brezpredmetno govort, ker ljudje majo spomina za 15let. a res prcakujete, da se bodo vukovarci v istri umikal iz “njihovega” ozemlja? arbitrazni sporazum je tocno to. resiti kar se se resiti da…”

      Se popolnoma strinjam.

    • en_tipson je rekel/-la:

      Istra je lepa in zanjo so se ljudje vedno klali, od Histrov prek Liburnov in Rimljanov do Dubrovničanov, Dalmatincev, Italjanov in Hrvatov. Pred in med drugo svetovno vojno je italjanska oblast denimo težila avtohtonemu prebivalstvu, naj ali plačuje davke na okna, jih zazida ali pa se odseli (danes pa se čudijo, kako to da so jih lokalni barbari nagnali!). Po 2. vojni je ostalo vse tam vse nekako čudno - prebivalci so znali slovensko in srbo/hrvaško, če si šel pa na deželo pogledat stare ljudi, pa za Boga nisi mogel razumeti več ko par besedic…vsi veliki domoljubje tega topica se pejte lepo solit na morje in tam preverite stik z realnostjo: pejte lepo v Vseslovensko Dolino Dragonje, se ustavite pri obljudeni odmaknjeni domačiji in vprašajte za pot.

      Pa ne pozabite prevajalca. (Vseeno bo, s katere strani meje ga snamete.)

      Atu Bučarju je očitno vseeno, da se bodo imeli vnuki krvavo stepsti zaradi nečesa, kar nima nobenega smisla jemati za svoje - tako Hrvati kot Slovenci imamo enake zgodovinske veze z Istro, a Hrvatje jo danes imajo, mi pa ne, tako da - jebat ga, Slovenci smo tam takrat stisnil rep med noge, oni pa so ostali in branili. Lahko jokcamo za izgubljenimi kolonijami in se gremo mini-imperialiste ter v končni fazi napademo Hrvaško pa ne vem kaj, a moralne pravice za to v resnici nimamo, dobili pa bomo samo stroške in pufe na drago istrsko zemljo.

      Tako da je referendum še vedno boljša možnost, kar se določanja meje tiče - naj namesto OMG vojne pač Hrvati pridejo čimprej v Zvezo da bomo lahko bolj v miru na morje hodil, pa še breme vzdrževanja šengenske meje bo odpadlo s slovenskih pleč.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, in zakaj nismo zasedli Savudrije?

      Ker je Kučan na predlog Zlobca izposloval tak sklep predsedstva!

    • en_tipson je rekel/-la:

      Povej mi ENO slovensko družino, ki se je morala izselit iz Savudrije, ko je šla Slovenija ven.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Afežejevka in plačana lažnivka-mimi, zapri umazan in lažnivi rdeči kljun.

  • angie je rekel/-la:

    Atu Bučarju je očitno vseeno, da se bodo imeli vnuki krvavo stepsti zaradi nečesa, kar nima nobenega smisla jemati za svoje

    podpišem!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Danes sem poslušal Stdio ob sedemnajstih na prvem ljubljanskem radijskem programu. Soočala sta se Pahor in Janša.

    Kdor bo po tem nastopu Pahorja še glasoval za arbitražni sporazum, ta je pa res naiven.

    Poleg tega, da ni nič povedal, kar bi se lahko štelo v dobro arbitražnemu sporazumu, je Pahor silovito menjaval razpoloženje od evforije do depresije.

    Barva glasu, očiten napor pri govorenju in razni spontani ter nekontrolirani zvočni efekti, ki jih je oddajal, so dali slututi, da ni sam in da je nekaj z njim.

    Zdaj se ne čudim več Aleksandru Lucuju, ki je dejal, da se pod vplivom raznih substanc sprejemajo tudi pomembne državne odločitve.

    • en_tipson je rekel/-la:

      Vau, zato ker je Pahorju kao nekaj nihalo razpoloženje, se bo zdaj svet podrl.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Svet se ne bo podrl.

      Iz njegovega ponesrečenega nesamozavestnega nastopa pa je mogoče sklepati, da intimno ni več prepričan, da ravna prav

  • Lorenzo je rekel/-la:

    ma kaj ste tako naivni saj Evropa točno ve, da hočemo izsiliti zemljo od sosedov, ker smo članica EU oni pa niso ! S temi fantazijami, da bi morala biti meja na Reki pa na Mirni pa da so otoki Rab in Cres naši to “splošno” željo po tuji zemlji samo še potencira in postajamo kot Miloševič !

    Temu slinastemu polžu na posnetku se je pa že začela pojavljat starostna demenca in bi ga bilo treba pustit v njegovih mislih naj sam fantazira in se slini še naprej !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Presenečenje!

    ANGIE je v zaupnem krogu izjavil, da bo glasoval proti arbitražnem sporazumu.

    Njegovo dosedanje nasprotovanje je opravičil s tem, da neumna in primitivna propaganda običajno doseže nasprotni učinek.

  • Ha ha ha je rekel/-la:

    DA, NAŠA SEDANJA POLITIKA TAKO LEVA KOT DESNA, JE KOT SLINAST POLŽ!