28. junij, 2010 | Blaž Zgaga

Primer Patria že na finskem sodišču

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Finski državni tožilec Ari Pekka Koivisto je prejšnji teden na okrožnem sodišču v Pirkanmi, v finskem mestu Tampere, vložil obtožbo zoper pet oseb in podjetje Patria zaradi suma storitve korupcijskih kaznivih dejanj in prirejanja računovodskih izkazov.

Gre za primer podkupovanja ob prodaji Patriinih havbic Egiptu. Preiskavo je finska policija zaključila septembra 2009. Po besedah tožilcev pa so bile pri poslu, ki je potekal od leta 1999 do 2004, izplačane velike podkupnine.

Finski novinar Magnus Berglund, ki je preiskovanje nenavadnih poslovnih praks Patrie začel prav s preiskavo podkupovanja egipčanskih uradnikov, je 21. maja 2007 razkril, da je bilo pri 22 milijonov evrov vrednem poslu posredniku v bavarskem Muenchnu izplačanih 9 odstotkov „provizije“ oziroma podkupnine.

Havbice namreč niso delovale, kot bi morale. Finska vojska je začasno celo prepovedala njihovo uporabo, kljub temu pa so bili Egipčani z njimi zadovoljni. Zato je takratni vojaški svetovalec Patrie, upokojeni podpolkovnik finske vojske Erkki Heinilä, o sumu podkupovanja obvestil policijo. Slednja je ob preiskovanju kaznivih dejanj pri poslu z Egiptom zaznala tudi podkupovanje uradnikov in politikov v Sloveniji in na Hrvaškem.


Patria, štirje njeni uslužbenci in egipčanska posrednica

Kot smo izvedeli iz finskih virov, na pričetek sojenja - kdaj se bo pričelo, bo znano po sodnih počitnicah, konec avgusta - zdaj čakajo bivši izvršni podpredsednik podjetja Patria Vammas Markku Sakarias Murto, tedanji finančni direktor Seppo Ensio Mustonen, vodja projekta Kalle Veikko Ylinen, sodelavec pri projektu Pertti Väinö Simola in egipčanska posrednica Margret Salah Khalil Ibrahim. Vsi navedeni zavračajo obtožbe, da so storili kakršno koli kaznivo dejanje.

Finski tožilec Koivisto kazensko preganja tudi takratno podjetje Patria Vammas, iz katerega je kasneje nastala današnja Patriina podružnica Patria Land & Armament Oy. Podjetje, ki Sloveniji prodaja oklepnike, utegne doleteti visoka finančna globa. Po besedah tožilca obtožnica ne bo dostopna javnosti vse do začetka prvih zaslišanj na sodišču. Ker del dokaznega gradiva vsebuje Patriine poslovne skrivnosti, pa utegne del sojenja potekati tudi za zaprtimi vrati.

Vodstvo finskega podjetja Patria zatrjuje, da so obtožbe neutemeljene in da je podjetje sodelovalo pri preiskovanju zadeve. Prav tako podjetje zavrača kakršne koli nepravilnosti pri poslovanju.

Med preiskovanjem podkupovanja v Egiptu so se finski kriminalisti obrnili tudi na Egipt za pomoč pri preiskavi, vendar je bila njihova prošnja zavrnjena. Kljub temu je bila Margret Ibrahim zaslišana, saj je 31. julija 2008 vstopila na finsko ozemlje, kjer so jo nemudoma aretirali. Ali bo egipčanska državljanka prisotna na sojenju ali ne, ostaja neodgovorjeno vprašanje.

Za podkupovanje v Sloveniji enajst osumljencev

Naj spomnimo, pretekli teden je v finski javnosti zaokrožila novica, da je finska policija zaradi podkupovanja ob prodaji oklepnikov 8×8 Sloveniji in poslovnega vohunstva ovadila enajst oseb. Devet jih je osumljenih storitve kvalificirane oblike kaznivega dejanja podkupovanja, šest pa poslovnega vohunstva. Nekateri so osumljeni storitve le enega kaznivega dejanja, drugi obeh. S tem je finska policija zadevo predala v roke enemu najbolj izkušenih finskih tožilcev Jukku Rappeju, ki bo v prihodnjih mesecih odločil ali bo vložil obtožbe na sodišče.

Če je imela ovadba v primeru podkupovanja v Egiptu 9000 strani, naj bi ovadba za podkupovanje slovenskih uradnikov in najvišjih politikov štela nekajkrat več. V največjem orožarskem poslu v zgodovini Slovenije, ki je veljal 278 milijonov evrov je bilo namreč dogovorjenih 7,5 odstotka podkupnin. To sta 1. septembra 2008 prvi razkrili finska javna televizija YLE in Vest.si. Podkupnine so prejeli uradniki, visoki častniki in politiki, s tedanjim predsednikom vlade Janezom Janšo na čelu.

Janša zaslišan kot osumljenec

Konec marca 2009 je policija izvedla hišne preiskave na več kot 20 lokacijah v Sloveniji, 15. oktobra 2009 pa je bil Janez Janša kot osumljenec storitve kaznivega dejanja zaslišan več kot pet ur. Slovenska policija ga je sumila storitve kaznivega dejanja nezakonitega posredovanja, finska pa kvalificirane oblike kaznivega dejanja podkupovanja. V prvem primeru mu, če dokažejo prejetje darila, po slovenski zakonodaji grozi do treh let zapora, v drugem mu po finskih zakonih grozi od štirih mesecev do štirih let zapora.

Sicer je 11. maja letos skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na okrožno sodišča v Ljubljani podala zahtevo za preiskavo zoper upokojenega brigadirja Slovenske vojske Petra Zupana in slikarja Jureta Cekuto. Slednji je od Patrie za svoje storitve prejel več kot 460.000 evrov, hkrati je s svojega računa nakazal drugemu posredniku poslovnežu Rudolfu Lebanu prek 80.000 evrov.

Po navedbah iz ovadbe je bil Peter Zupan tisti, od kogar so zaupni podatki obrambnega ministrstva o nakupu oklepnikov pricurljali do slikarja Cekute, ki jih je posredoval naprej avstrijskemu posredniku Hansu Wolfgangu Riedlu, ta pa jih je poslal finski Patrii. Riedl je imel namreč s Patrio sklenjeno posebno zaupno pogodbo o pridobivanju slovenskih strank za nakup finskih oklepnikov. Trenutno toži Patrio za izplačilo več kot 17 milijonov evrov „provizij“.

Tudi takratni obrambni minister Karl Erjavec in nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Albin Gutman sta obdolžena storitve kaznivih dejanj v zadevi Patria. Zoper njiju je podan obtožni predlog zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
112 x komentirano
  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Citat iz članka: “Podkupnine so prejeli uradniki, visoki častniki in politiki, s tedanjim predsednikom vlade Janezom Janšo na čelu.”
    Tole je pa že trditev. Me zanima, če bo tožil.

    • obama je rekel/-la:

      mene pa zanima,če bo Berglund prišel v Novo Mesto.Čutim na vodi,da ne..

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Zakaj bi pa prišel? A ti bi šel na Kubo, če bi te tam tožili zaradi razžalitve lika in dela tovariša Castra?

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, ta je malo dvoumna… morda je hotel reči - z Janezom Janšo na čelu - v smislu da je bil tedaj predsednik vlade, vendar glede na to, da je napisal “s tedanjim predsednikom vlade”, je hkrati to nepotrebno - ‘na čelu’…
      Tako da morda je hotel drugače postaviti pa je potem še kaj vmes dodal, morda je pa namerno napisal tako, dvoumno.

    • konec je rekel/-la:

      Upam, da ima kdo jajca tožit to svinjarijo……ki jo lahko le lobomotomirane rdeče svinje imenujejo NOVINARSTVO.

      “To sta 1. septembra 2008 prvi razkrili finska javna televizija YLE in Vest.si.”

      Finski rdeči politkomisar (ki se je delal novinarja) , ki je bil na čelu YLE-ja je postal predsednik rdečih svinj na finskem.
      Slovenski (balkanski) rdeči politikomisar (ki se je delal novinar) , ki je bil na čelu Vesti. si je postal KOMUNIKATOR (ha, ha, ha, propagandist na plačilo) rdečih svinj na na slovenskem.

      čisto slučajno….ha, ha, ha, ha, ha, ha, …

    • komunist je rekel/-la:

      Pa saj sta Berglund in Zgaga že 1. septembra 2008 napisala, da je Patria podkupila Janšo!!

      Le kaj je spornega v tem, če novinar ponovi nekaj, kar je bilo že objavljeno?

    • Mimi je rekel/-la:

      Komunist, a prav eksplicitno v obliki trditve?
      (drugače pa je tole nekakšen deja vu, smo se že nekoč na tole tu obesili… pa kot se spomnim, pa je mroda res bil v trdilni obliki… nisem ziher)

      Ampak dejstvo je, da je pol milijona dobil samo nek posrednik, takorekoč girica, potem so bili oni denarji, ki so se kar nekako slučajno nakazovali itd. … :o) … plačali za honde, dobili marutije. :D

      In vse se je (oz. večina) potrdilo, kar so pisali.
      Če se kdorkoli še tolk ob tla meče, je DEJSTVO, da je Janša osumljen v mednarodni preiskavi, in kot je napisala Pravnica spodaj nekje, vemo, v kakšnih državah se lahko to dogaja meni nič, tebi nič (kot tudi vse kar se zdaj dogaja, pod to vlado, kar prav tako obsojam).

      Kar pa seveda še ne pomeni, da je (kdorkoli) tudi obdolžen(ec).
      Ampak ni ravno apetitlih, da je človek na tako visokem položaju ravno osumljenec.

      Je pa res, da nismo na Finskem. ;o)

    • Forestina je rekel/-la:

      http://www.democracynow.org/2010/6/29/john_pilger_there_is_a_war

      John Pilger: There Is a War on Journalism

      Iraško grobišče novinarjev

  • MUHA je rekel/-la:

    TOKRAT TI “ZGAGA-DOBESEDNO”, NE BO VEČ USPELO. PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ JE KONEC. ZOPET SI POTEGNIL VEN AFERO PATRIA, TIK PRED VOLITVAMI.
    TEBI-RDEČI NOVINAR NE VERJAME VEČ NIHČE. KAJ SE ZATE NI NAŠLA NOBENA SLUŽBA V BRUSLJU ? SO TVOJI SPONZORJI POZABILI NATE ? POKLIČI CVIKLA, MORDA TI KAJ NAJDE ?
    FINSKA SD JE ŽE POSKRBELA ZA BIVŠEGA DIREKTORJA FINSKE TELEVIZIJE, POSTAL JE TAJNIK STRANKE(ker je bil prej neodvisni novinar !!!!!!!).
    ZBUDI SE SLOVENIJA !

    • sintesi je rekel/-la:

      a si razen z žaljvkami na račun tistega ki je afero odkril, kakorkoli demantiral kar je zgoraj napisano. Težave “janševcev” so ravno v tem da znate samo na skrajno primitiven in žaljiv način blatiti vsakega ki si drzne podvomiti v vašega velepoštenega vodjo.
      Pa ne bo šlo, smo bili predolgo naivni!!!!!! Imejte se lepo v opoziciji

    • MADONA je rekel/-la:

      misliš tistega, ki je afero SPRODUCIRAL PO NAROČILU ? POK POK POK

    • Magelit je rekel/-la:

      Kar naenkrat en Zupan z obrambnega ministrstva napeljal Patrijo. Dobesedno za črn fond. Težko za verjet,
      ker črnga fonda bi vojaška tajna služba mogla met dost. Me prav zanima kaj major, če je še major Juvan
      misli o tem?

    • Magelit je rekel/-la:

      Al pa McCrystal? hihi No, pa naj vest praša informacijsko pooblaščenko? Se bomo mel še kaj za pogovort.

    • Doctor je rekel/-la:

      @sintesi

      ker je jj že vse skoz dal, kar je bilo v yugi normalno, pa ga ljudstvo še ljubi, so mu očitno finci to nastavl. Ampak
      ker ni dokazov, da je darilo dobil, pač nič. Na finsko med kolaborante ga pa ne mika. Patriot.

      Evropejci bi moral zbirat evropska državljanstva.

    • Doctor je rekel/-la:

      Kaj pa ekstradikcija?

    • 009 je rekel/-la:

      @Doctor
      >> Kaj pa ekstradikcija?

      Ustanovimo odbor za varstvo vojaške protiobveščevalne službe.

    • 009 je rekel/-la:

      Al pa bomo miniral, pa naj eu razpade, pa ni ekstradikcije.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://english.aljazeera.net/news/asia/2010/06/201062881154402859.html

    The Haqqani network is described by the US as one of the three main anti-government armed groups operating in Afghanistan, alongside the Taliban and al-Qaeda.

  • britev je rekel/-la:

    MUHA @ ZGAGA JE MRHOVINA, MRTVEC !

  • resnicoljub je rekel/-la:

    Bravo Zgaga!

    Slovenska javnost vsaj prek Vesti izve, o čemer poročajo finski mediji:

    http://www.hs.fi/english/print/1135258121514

    Britev, Muha in ostali tovrstni pisci bi radi Slovenijo očitno odrezali od informacij iz sveta in predvajali le ponovitve TV Dnevnikov iz 1991, Na zdravje in podobne “vrhunce”…

    • MUHA je rekel/-la:

      SLOVENCI SI ZASLUŽIMO “SAMO RESNICO”: VIDIM DA TE MOTIJO PONOVITVE DNEVNIKOV IZ LETA 1991 ?! LE ZAKAJ ? TE BOLIJO INFORMACIJE O OKUPACIJAH JLA ? A JA, TI SI VIDEL “RESNICO” SAMO V SKUPNI SFRJ ? MA BLOKIRAJTE MU KOMENTARJE……

    • resnicoljub je rekel/-la:

      Če se je tvoj svet ustavil leta 1991, kar tam ostani.

      Danes pišemo leto 2010!

    • angie je rekel/-la:

      resnicoljub,
      ne le, da ponavljajo stara jajca iz l.1991 itd in vsak mesec ponovijo Možinetov dokumentarec, zdaj so se lotili še super kadrovanja: za visok denar nas, prisilnih plačnikov rtv servisa zaradi električne energije, so kupili odstopljeni/odstreljeni par s kanala A (traven/slak), beren na spletnem portalu rtvf - že nocoj nas bosta osrečila z Odmevi! Kaj nista tipa sama odkorakala z rtv-eja pred leti in se zlizala s komercialko? In zdaj so ju odkupili nazaj! Saj Bobovnik vendar ne more biti v tej prosluli Geričevi ekipi!
      In v. d. direktorja radia Vasle se dila s prjatlom Možinetom, ker bi rad nastopal na TV in vodil Polemike!.
      G. predsednik države0, kakšen dialog neki, na rtv so le za ornk špetir .

    • mujo je rekel/-la:

      ne le to,

      ravno danes je Novinarsko častno razsodišče razsodilo, da je nova “zvezda” nacionalnega sranja kršila novinarski kodeks v svoji Akanalizaciji.

      za kozlat! in to sranje plačujemo z RTV naročnino!

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Kaj, če bi ponavljali Dnevnike iz leta 1974 in prikazovali, kako so tovariša Tita pričakali na vseh kontinentih. Tega že dolgo nismo videli, bi bila prava osvežitev.

    • Mimi je rekel/-la:

      Vanti: “Kaj, če bi ponavljali Dnevnike iz leta 1974 in prikazovali, kako so tovariša Tita pričakali na vseh kontinentih. Tega že dolgo nismo videli, bi bila prava osvežitev.”

      Ej ravno to sem hotela sama napisat! :o)

      ~~~

      No pa dejmo, dejmo VSE na plano, razne dnevnike (in podobne zadeve, ne mislim pa s tem televizijskih dnevnikov, pač pa razne zapiske, dokumente, podpise itd., kar bomo kao lahko izvedeli čez 50 let al kolk.. no mi imamo pa “tolk na tolk podlage”, pa smo že gotovo že zdavnaj v tem času, ko je treba dat na mizo, kar je za dat na mizo…).

      Mene ne bo konc, če bodo nekomu nekaj dokazali, kot bo nekaterih drugih, ko se jim bo (očitno) zrušil svet (=kakršnega poznajo), s tem torej tudi njihova (do zdaj zgrajena) osebnost (vsaka gradnja pa še nima nujno tudi trdnih in zdravih temeljev).

    • aha je rekel/-la:

      Dnevnika iz leta 1974 si ne upajo predvajati, ker bi šel narod na ulico, ko bi videl prispevke tipa: “s samoprispevkom smo zgradili bazen, sedaj pa premišljujemo, ali naj bo vstopnina 1 Dinar ali pa naj bo zastonj, da otroci iz revnih družin ne bodo prikrajšani”.
      Ponavjlati dnevnike tudi iz drugih obdobji bi bilo zelo poučno(nemška tv tudi počne to), a to je proti načrtu, da se briše dolgi spomin, proti načrtu, da se je zgodovina začela leta 1991, zato dnevnika iz leta 1974 ne bodo nikoli predvajali.

    • konec je rekel/-la:

      Finski rdeči politkomisar (ki se je delal novinarja) , ki je bil na čelu YLE-ja je postal predsednik rdečih svinj na finskem.
      Slovenski (balkanski) rdeči politikomisar (ki se je delal novinar) , ki je bil na čelu Vesti. si je postal KOMUNIKATOR (ha, ha, ha, propagandist na plačilo) rdečih svinj na na slovenskem.

      čisto slučajno….ha, ha, ha, ha, ha, ha, …

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      aha@
      Teh dnevnikov,si niti šetinc ne upa predvajat.
      Če si jih pa upate zavrtet pa kar. Če še nimate boste kmalu imeli povsod po rtvs nastavljene svoje kadre. Tko da ovir ni. Razen če se vam zdi da bi to pri sicer levem volilnem telesu povzročilo barvni obrat, ko bi gledali ljudstvo, ki je sicer vsak dan jedlo, pa vendar stradalo. Ker so jedli samo v firmah. za kavo in banane je bil pa že problem.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      resnicoljub @

      Kje se je potem ustavil svet slovenski levici.

    • Doctor je rekel/-la:

      Svet slovenski levici se je embrioniral v amandmajih yu ustave 74.

      Svojo lastno dvomislečo totalitarnost je Slovenija pokazala 81 z naci-pank afero, pri kateri je bilo zamolčano
      izrazje “Dol z rdečo buržuazijo”, skratka bil je uvod v igre oblasti Slovenije napram drugim v yu. Posledično
      je vojaška kontraobveščevalna sprejela neke individualne ideje, jih cepila med drugim tudi sloveniji, še danes jih najdeš. Samo sramota je vsakega očeta ali matere, da razlaga otroku v kakšni družbi živijo.

    • 009 je rekel/-la:

      Smešno, ampak februarja 1990 sem na BBC2 tv bil predvajan, kjer sem rekel, kdo bo notranji in obrambni
      minister po volitvah.

    • resnik je rekel/-la:

      Niko!?

  • angie je rekel/-la:

    Dejmo, Finci!
    Počaso a vztajno k cilu . resnici!
    Hvala Blažu, da nas sproti obvešča o poteku zgodbe.
    Drugi mediji so povsem zatajili oz. padli v globoko letargijo in molk.

    • Doctor je rekel/-la:

      Predstavljaj si, da imaš patente za Dolby sisteme. Pa posnetke. Pa mal obdelaš. Pa zavrtiš v drugem vrstnem redu, kjer rast ali padanje nivoja naglaševanja govora v stavku, pač besede iz drugje - je rešen
      problem. Tako lahko praktično fanatiziraš ogromno ljudi. Za jj lahko rečem, da je prvič skrenil, ko mu je
      bilo v aferi jbtz predočen razpad yu, ker se zah. ev. združuje 92. in samo če varšavski pakt razpade, lahko
      rata ena evropa. kaj bi zdaj on rad samo enega jugoslovana za v evropske komisije glede na nacionalnost?
      kaj si on predstavlja, da če se zaveda amandmajev 74 zakaj se zavzema za republiške armade? ali bi
      rad republiško armado kosova? no, pa ko je že bil konfronitiran z nekimi stvarmi, poudariti moram, da zanj
      drug svet enostavni ni več obstajal, ali sklene nekaj ali neslavno propade. Mar ni naklučje, da v yu jj nikakor
      ni mogel govoriti o plačani jla? Glede na nastanek sfrj, izjavi prvi dan vojaške vaje Okop na državni tv zvečer: Kakšno je današnje stanje, glede na konfilkt? Je že več kot 100 mrtvih in ranjenih.

      Kaj vi mislite, glede na to da nam mora uspeti, (preslišano), se bo zgodilo?
      JNA se bo umaknila in razpadla. >>To pravi obramboslovec.

      Politična linija objavljena tudi v Time članku o novonastajajočih neodvisnih in semi-odvisnih državah je
      namreč bila da yu ostane le brez RS in RH. Ta ideja je bila objavljena že 1988 v Economistu.

      TretjiČ: Depala vas.
      Četrtič: Orožje na MB letališču.

      Ostalo so malenkosti. Tisti, ki jj nimajo kaj očitat, naj se vprašajo o kakšni Malkovič matrici se pogovarjajo,
      ko so novi jj-ji in jj- je ivan.

    • Magelit je rekel/-la:

      To je Janšev protiudar. Sojega zakopanega agenta v ministrstvu je naščuval na boge Fince, ki si niso izmislili
      Rukole. Se pravi, pri nas bodo takoj rekli da je protiobveščevalno in nikomeništa.

    • Magelit je rekel/-la:

      @Magelit

      kar se tiče orožja na mb letališču, pa je to uturil ameriški špijon, ki se je nekaj mesecev kasneje vsedel na
      Madžarskem. Res, da ni bilo plačano. Ampak jebimo se i rastimo. Naši pa nič. Lop po Komarju. Kot Pahor nlb.

  • mujo je rekel/-la:

    Očitno bodo kmalu sledile tudi obtožbe za podkupovanje v Sloveniji! :-)

    Če so lahko obtožili egipčansko državljansko, lahko obtožijo tudi bivšega slovenskega premierja Janeza Janšo, mar ne? ;-)

    • sintesi je rekel/-la:

      ko smo pri egiptu-ravno JJ je prodal Iskraemeco egipčanom, kateri so po 4letni kraji slovenskega znanja in potem ko so vse kar je bilo kaj vrednega odpeljali v egipt in proizvodnjo sedaj nadaljujejo s svojimi ljudmi, v kranju poskrbeli za propad ene najboljših slo firm

      Zgaga in ostali-raziščite prosim malo prodajo Iskraemeca

    • mujo je rekel/-la:

      Mene pa bolj zanima prodaja Slovenske industrije jekla, katera združuje železarne z Raven, Štor in mojih Jesenic. Menda so bili tam še višji zaslužki kot pri Patrii.

      Prodajalka namreč ni nihče drug kot Marija Zagožen, žena Jožeta Zagožna.

      Tistega Zagožna ali Zavožna, ki je zavozil in pokradel vse projekte, hkrati pa naj bi bil menda prav on tisti, čigar naloga je bila dostaviti podkupnine do J.

      http://www.vest.si/2009/10/23/je-jansa-zahteval-podkupnino-od-zagozna/

    • Magelit je rekel/-la:

      @sintesi

      Ja, će je pa jj zastojn dal zadnjo stvar, po pa udri.

  • peterka je rekel/-la:

    Finci bodo svoje barabe očitno pozaprli.

    Le v Sloveniji bo Barbara Brezigar znova poskrbela, da bodo dokazi izginili ali pač zanjo ne bodo imeli nobene vrednosti.

    Se bo tožilka spet postavila v vlogo sodnice, kot pri orožarski aferi in v Depali vasi?

    • Magelit je rekel/-la:

      Ma, naša justica ma zlizane čine s sovo, pa nič virtualnih penzij. Pol se pa bojijo za doživljensko, ker kao ni
      podkupnin; odvetniki vse dajo drugim.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Eno tehnično vprašanje.

    A če na Finskem obsodijo nekoga za dajanje podkupnine, nato pa pri nas nikogar za prejemanje podkupnine, ali se lahko ta na Finskem pritoži?:D

  • MUHA je rekel/-la:

    SO VAS NEHALE “RITKE BOLET”, ZDAJ BI SE PA SPET S PATRIO MAL NAOKOLI PELJALI ? ”
    SO VAS PESEKI POGRUNTALI ?
    HOU HOU

    • mujo je rekel/-la:

      kot je vsem dobro znano, gre muha vedno na najbližji drek.

      MUHA pa še vedno sanjari o pasjih ritih in ljubih kužkih… heh

    • Doctor je rekel/-la:

      Za prikrite moriske misli ni zdravila.

  • konec je rekel/-la:

    “To sta 1. septembra 2008 prvi razkrili finska javna televizija YLE in Vest.si.”

    Finski rdeči politkomisar (ki se je delal novinarja) , ki je bil na čelu YLE-ja je postal predsednik rdečih svinj na finskem.
    Slovenski (balkanski) rdeči politikomisar (ki se je delal novinar) , ki je bil na čelu Vesti. si je postal KOMUNIKATOR (ha, ha, ha, propagandist na plačilo) rdečih svinj na na slovenskem.

    čisto slučajno….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ……

    • mujo je rekel/-la:

      koncu se spet meša,

      da se ne bo še obesil, komu bodo zaprli ljubega vodjo?

    • konec je rekel/-la:

      Motijo dejstva……ha, ha, ha, ha…ampak saj vem, da rdeče svinje ste najboljše v prikrivanju, laganju, sprenevedanju……
      ampak poznam tvojo opranoglavost, zato ti ne zamerim, kot tudi dejstvo, da ne veš kdo sta Mikael Jungner ali Denis Sarkić………

      .

    • resnik je rekel/-la:

      konec,

      ti si pa en velik BUTALEC, a ne?

  • antikomunajzar je rekel/-la:

    Komunisti pravijo: Večkrat ponovljena laž postane resnica!
    Sram vas bilo komunajzarje, iztrebki družbe!

    • komunist je rekel/-la:

      Dokler niste domobranci prevzeli oblasti, so vsi imeli za jesti. Brezplačno šolstvo in zdravstvo. Skoraj vsaka družina je dopustovala na morju, večina tudi smučala.

      In kaj ste prinesli vi, malikovalci Hitlerja in Mussolinija?

      Sesuli in pokradli ste, kar se je dalo. Cele generacije mladih pa ste oropali kakršne koli perspektive!

    • konec je rekel/-la:

      samo najslabše rdeče svinje imajo za fašiste vse, ki niso komunisti kakor oni……….NACIONAL-SOCIALIZEM=KOMUNIZEM=FAŠIZEM

      Vse tri smo premagali, ampak ker nismo kakor oni trije SMO te iztrebke vedno pustili živeti……..z razliko od njih..tudi tebe rdeča svinja komunistična………..ha, ha, ha, ha, ha,

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Komunist,a tako,da so domobranci prevzeli oblast.Kdaj pa? Sam sem sicer komunist, vendar po vseh videnih, slišanih in izkušenih debilnostih,ki se dogajajo v tej slovenski družbi sem izgubil vsakršno upanje in je nujno,da dobršen del populacije pocrka, najsibo od gladu, bolezni ali neumnosti. Kaj več s teboj razpredati itak nima smisla.

    • komunist je rekel/-la:

      @rogerg

      Kdaj?

      Od 2004 do 2008!

      tudi ko je DEMOS na mesto najvišjega tožilca v državi v ključnih tranzicijskih časih postavil zapriseženega domobranca Anton Drobniča, je pokazal, da je vloga tožilstva Republike Slovenije le v ščitenju rabot in kriminala politikov in politikantov.

      Najraje seveda svojih - desnih, domobranskih. Tistih, ki radi v parlamentu berejo prisego Hitlerju, enačijo homoseksualce s psihičnimi bolniki, trgujejo z orožjem in kradejo kot srake!

      Rezultate bo plačuje naša generacija, še hujše račune pa bodo prejele naslednje.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      glavna os tranzicije je bila leta 96. Takrat je bil na oblasti Janez D. S cvetjem na glavi. To kar si ti zapisal je laž.

    • komunist je rekel/-la:

      @ekskomunajzar

      A bolijo dejstva, mar ne?

      Pišeš: “glavna os tranzicije je bila leta 96.”

      Anton Drobnič, zapriseženi član Nove Slovenske zaveze, bivši domobranec, ki je prisegel, da se bo boril za Tretji rajh in Adolfa Hitlerja, je vodil slovensko tožilstvo od

      1990 do 1996!

      Takrat se je dogajala največja privatizacija družbenega premoženja in trgovina z orožjem. Ves kriminal je pod preprogo skril domobranski vojščak s svojimi pomočniki in pomočnicami, kot je bila namestnica temeljnega tožilca v Ljubljani Barbara Brezigar.

      p.s. Ekskomunajzarji so najhujši. To so tisti, ki vedno spreminjajo svoj nazor in mnenje v skladu s trenutnimi materialnimi koristmi.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Potem je Drobnič kar sam omogočal prihvatizacijo a??????????? Morda jo je celo spodbujal a ?????? raznim rigelnikom kordežem šrotom pa to je kar ponujal a????? Ej zbud se !
      Pa v enem letu je blo kar naenkrat vse pošlihtan. Res je očitno sposoben tale drobnič. Če odmislmo da je večino potalal levim ‘poslovnežem’

      Vi ste res eni otročki. Taki čist mali mali majceni. In zgleda da rabte res totalitaren sistem, ker drugač se bo zmeri vse sfižil in pol je zmeri treba najdt nekoga ki bo vsaj malo manj pravoverno lev če že ne desn. In tist bo pol kriv. V jugi ste mel vse pod kontrolo komunajzarji pa nič ni funkcioniral. Ti šment. Zdej mate več kot 3/4 let odkar smo se osamosvojil pod kontrolo, pa spet nič ne štima. Ljudje kar gledajo in nič jim ni jasno. Za vse so krivi Bajuk (pod prvo), Janša (pod drugo, no loh da tud pod prvo.) in Brezigar (pod tretjo) včasih se pa vmes najde tud edini politik iz desusa, erjavc, ki sploh ni desničar….. (Tle se pol skoz govori in dokazuje kako ste samokritični in demokratični). Še dobro da se Janša ne pusti kar tko. Tak pri mastiffgateu kot pri aferi ostržkov nos tlele, na dnevniku in na delu ni blo nič od nič oglašali so se komentatorji ki so bluzili kako si je JAnša vse zmislu in blablabla.Govorili so da nič ni sporno in da ni problem če si nek dolgonosec omisli poštni nabiralnik v tujini medtem ko doma gospodje iz vlade v kateri je sodeloval kot zakulisni guru, dvigujejo davke in višajo zadolženost države.
      Še 1x Ej zbud se!!!!! Če še ne veš je komunizem kot sistem propadel. ostal je samo v glavah.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Hvala, atko,…smo pač še zeleni.
      Men pa se vseeno zdi, da je Drobnič s svojo RKC kliko kar precej naredil…za RKC in tabejle. Kar pa se tiče tajkunov in tajkunčičev, pa so vsi pokradli kar se da,…obarvali pa so se kar tako, po potrebi. Tu imajo zasluge popolnoma vse vladajoče klike, kar pomeni, da je politika marioneta, ki jo animirajo animatorji iz ozadja,…kapital, RKC,..
      problem ni v sistemih (razen sistem sam po sebi) problem je pokvarljiva roba, ki se ji reče človek, pa lep dan,..tukaj žge, da je veselje.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Pa še to, problem so nam zakuhali tudi vsi poslanci, ki so izglasovali zakone “a la cart”, s katerimi danes opletamo in jočemo, da se ne da narediti ničesar, saj naj bi bila tajkunizacuija izvedena popolnoma zakonito .

  • MUHA je rekel/-la:

    kot je vsem dobro znano, je mujo bil in bo ostal vedno bosanc,

    MUJO pa še vedno sanjari o pasjih ritih iz cele SFRJ……..

    • mujo je rekel/-la:

      Ponosen Bosanc!

      O pasjih ritih pa sanjariš ti, saj očitno nikakor ne moreš pozabiti tistih cuckov.

    • Doctor je rekel/-la:

      O reinkarnirani dottore? How do you do?

    • 009 je rekel/-la:

      @MUHA

      you, could never gues was 1990 when looking throu flies’ eyes, and at night thou microscope..

  • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

    Mater kuk ste vi optimisti. Po gnilih drnovškovih vladah in ropovi (ki je bla dejansko tut Drnovškova) in zdaj še strohnjeni Pahorjevi bi pa zdaj zapirali SPOŠTOVANEGA GOSPODA JANŠO in nasploh desnico, ki je bila na oblasti 4 leta.
    In kako zblojeno. Za vse je kriv SPOŠTOVANI GOSPOD JANŠA. Za nič pa PAHOR, rop ali bog nedaj kakšen Drnovšk, ki milo rečeno ni imel pojma in se je vse svoje življenje izogibal kakršnimkoli težjim odločitvam. Ker se je bil sposoben odločit samo to, al bo zjutraj pil mleko al pa pir.
    V bistvu pa to sploh ni pomembno.
    Kar tu šteje je samo to, da je tranzicija potekala leta 96. Kdo je bil takrat predsednik vlade se ve. Zato se tud ve koga je treba v 95% okrivit za današnjo stanje v gospodarstvu. Razmišlite o tem ne pa o tem kako mu boste postavljal spomenike butalci. On je glavni krivec za tajkune. To al pa če priznate da ima glavno besedo pri vseh pomembnih zadevah v deželi Sloveniji, ne predsednik vlade ampak nekdo iz ozadja.

    Mater ejga tazadn cajt da se odcepmo od teh butalcev.
    Z in V Slovenija vabi. :)

    • lucko je rekel/-la:

      Ne pozabi, da je tudi JJ exkomunajzer…. Aja dejstva niso pomembna…

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      in? To še zmeri ne spremeni dejstva da so za stanje v gospodarstvu krivi levi socialisti kot jih je nekoč označil Peter Štrovs. In še zmeri ne spremeni dejstva, da so levi socialisti po vojni po rudnikih zapirali desničarje. Za nameček so jih pa pol označil vse po vrst za fašiste in domobrane. kej takega se loh spomnejo sam levi exkomunajzarji. (če boš pozem laži živu ko bom desničarje po tvoje označil za exkomunjare). Zame to nima nobene vloge. Tko kot jih nima POvojno nasilje za podpornike levičarje. razni gaspariji kučani pa potrči so za njih čisti sej so bli na legitimen način izvoljeni v parlament ane.
      In če se oni odločjo da Ribičič ni za nič odgovoren, pol pač ni.
      Zblojeno.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Evo: “Od Ivana Mačka Matije do Gregorja Repovža se tudi pri nas ni še nihče počutil krivega. Vsi neizobraženi primitivci iz domačih logov zgolj izpolnjujejo ukaze.In mašijo svojo kosmato vest”

      B. M. Turk, Reporter

    • lucko je rekel/-la:

      Izhajam iz tvojega nicka… Za ostalo pa se mi ne da kregat, ker si ocitno vernik…

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Odvisno od tega kako definiraš pojem in sporočilnost besede vernik?
      mi je pa čudno, ker se mi zdi da vsakega desničarja označiš za vernika. Radikalc al ne…. Tko da to s tvoje strani ni nek bistven argument. Še nisem bral da bi s kakim desničarjem kaj argumentirano skušal razpravljat. Vsaj tu ne. Razen na način kot razpravljajo levi verniki. :)

    • Steppenwolf je rekel/-la:

      Današnji psihopat ugaja množici in lahko zmaga na volitvah. Ne plazi se kot umazana podgana po temnih uličicah, ampak se šopiri po bulvarjih v neprebojnih limuzinah na državniških obiskih, vlada narodom in pošilja delegate v združene narode. Pooseblja enosmerno obsedenost, svoj monoteistični realizem, ki sledi enemu samemu vidiku in popači vsako večjo domišljijo v serijsko odigravanje istega dejanja znova in znova. Preureja podrobnosti in dodaja izmišljotine, prilašča si dogodke iz življenja drugih in jih vnaša v svoje. Njegovo politično tianstvo živi od lahkovernosti ljudskih množic in obenem lahkoverne ljudske množice prav prosijo za tiranijo. Skriva se v zanikanje in nedolžnosti široko odprtih oči in ta odprtost na široko odpira vrata tudi najslabšemu. Za njega je klic, da uveljavlja moč z očmi, glasom, šarmom, z lažmi in zvito prožnostjo, s telesom, ki zakrinka temeljno osebno šibkost. Zgodovina je polna biografij takšne vrste ljudi, ki jih obenem razkrinkajo in ponujajo nekaj diagnostičnih znakov, po katerih jih prepoznamo: hladne oči in ledeno srce, pomanjkanje smisla za humor, gotovost, ošabnost, neprožnost, bes ob ovirah in skaženih načrtih, paranoična zahteva po zaupanju in vdanosti, privlačnost mitov in simbolov zla, fantazije o okrepitvi naroda, širjenju državnih mej, trenutki odtujenosti, strah pred nemočjo.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      dr. filozof steppenwolf a si slučajno videl karikaturo Mustra v reporterju na temo kokaina. Se mi zdi da si bil tudi ti med tistimi, ki jim je lik s šajtrgo vozil beli prah. koliko črtic na dan uničiš?

      hahaha ti ga res pihneš ! :)
      enosmerna obsedenost…
      monoteistični realizem…
      serijsko odigravanje istega dejanja znova in znova.
      politično tiranstvo…
      Glede tega zadnjega nisem slišal še niti enega konkretnega argumenta kaj naj bi to sploh bilo, kdaj in katera oseba je to izvajala.

      hahahahahhah
      verjetno imaš v mislih kakšnega čaveza al pa castra, no šalo na stran bolj verjetno je da si mislil potrča kumra in župevco. Ti…. hahahahahahahaha, ti so običajno še bolj ortodoksno levi trdorokci kot pa Breda Pečen. Čeprav se trudijo predstaviti kot ljudski.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Exkomunajzar, ne se sekirat, nekaj si jih že prepoznal, taprave pa še boš.

    • Doctor je rekel/-la:

      @ex

      to kar naštevaš bi rekli psihoza, in še enkrat obsesivna, in kompulzivna ali pa tudi ciklofrenično prisilna.

    • resnik je rekel/-la:

      doctor,

      ne trudi se,

      te hude bolezni ni možno definirati.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Ha, odkar vas Miheljak obsipava s svojimi “modrostmi”, si vedno vzamete čas da napišete kakšno kvazi psihoanalizo uma Janeza Janše. Vi kar, jaz vam ne zamerim itak to ne pišete za desnico ampak za leve, ki bi se zaradi obupno slabe in že kar strohnjene vlade morda hoteli premislitiin svoj glas na volitvah dati desnici. Mene takšna analize namreč ne morejo prepričati da bi svojega glasu na volitvah ne dal SDS če bi se tako odločil.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Zgaga,v tem “novem” članku na staro temo nisi pridal nič “novih alinej”, ki naj bi dokazovale karkoli od tvojih in “nočnih mor” tvojih somišljenikov.Ko sem videl naslov tvojega umotvora sem že upal,da gremo stvari proti koncu,vendar nič od tega.
    Glede tvojega novinarskega delovanja so ti vse že povedali drugi,jaz ti le svetujem,da zamenjaj sliko, ki jo objavljaš v glavi,ker te predstvalja debilnega kot si.Najbolje bi bilo,da riskiraš za kakšno plastično operacijo.
    Zgaga ,nisi sicer sam,ki delaš sramoto tej mali državici,vendar tako vztrajnega zaletavanja v beton nisem srečal že milijone kilometrov.

    • komunist je rekel/-la:

      Ti, poba, imaš pa težave z branjem.

      Mar ne vidiš, da je Zgaga zapisal, da je Patria obtožena pred finskim sodiščem zaradi podkupovanja?

      Če so podkupovali v Egiptu, torej obstaja zelo velika verjetnost, da so isto počeli tudi v Sloveniji in na Hrvaškem.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Komunist, ker si se imenoval,da si komunist,obstaja velika verjetnost,da si res komunist.Vendar je dejstvo drugačno;nisi komunist,pač pa velik trotel.
      Ker ti ne gre za razjasnitev dejstev, pač pa na vsak način pričakuješ, da bo “nekako pa le” bilo “dotajčano”,da je Janša glavni krivec. Pričakuješ le to in te vse ostale relevantnosti v zvezi s tem primerom ne zanimajo.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Rogerg..Ker ti ne gre za razjasnitev dejstev, pač pa na vsak način pričakuješ, da bo “nekako pa le” bilo “dotajčano”,da je Janša glavni krivec.
      JJ je lahko glavni krivec, stranski, ali pa sploh to ni. A prav je, da se zadeva razčisti. Ker smo v Slo nekoliko skeptični v delovanje naše pravne države, nekateri bolj računamo na Fince. Mi lahko poveš zakaj je JJ klical na cesto ljudi, če bi bila BB odstranjena? Pri vsem sr** ki ga imamo, naj bi šli na cesto prav zaradi BB?
      Kar pa se Slovencev tiče, pa se počasi, a vztrajno prebujamo…in to so/smo dokazali zadnje čase kar nekaj krat.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mirjana,ker si me direktno ogovorila, se spodobi, da ti se oglasim. Na žalost sem precej odsoten, zato vseh stranpoti slovenske družbe več ne spremljam.In všeč mi je to.
      Kako ti dam prav, da se morajo stvari razčistiti. Jaz sem prvi, ki si to želi.Ker pa že leta spremljam to “falangiranje”, pa vse bolj dvomim, da vsa družba stremi k razjasnitvi.Predvsem tisti,ki na to tako prisegajo. Na žalost je to družba VIP in NAVIP in ovčjih tropov in tako gredo stvari naprej ; neizogibnemu propadu naproti. Propadu naproti gre tudi cel zahod,vendar se s tem ne tolažiti, ker tam imajo naropana bogastva in rezerve iz zadnjih tristo let.
      Pozdravljam.

  • nemesis je rekel/-la:

    Hja,vsi so nedolžni,z Egipčani,Finci,Erjavcem in Janšo vred,dokler jim ni krivda na sodišču pravnomočno dokazana-prosto po predsedniku države.

    • pravnica je rekel/-la:

      Resda so nedolžni, dokler niso pravnomočno obsojeni.

      A vsekakor so osumljeni storitve kaznivih dejanj, nekateri so celo obtoženci.

      Žal le v t. i. mafijskih državah politikom, ki so osumljeni ali obtoženi kaznivih dejanj, ne pade niti na pamet, da bi odstopili in tako prepustili sodstvu, da v miru opravi svoje delo.

      Namesto tega raje obtožujejo vsepovprek in iščejo zarote tam, kjer jih ni.

    • forenzik je rekel/-la:

      Ja, prodali so alibi jj. pa ta zarota vsepovsod je taka čudovita stvar kot ruleta.

  • Pero je rekel/-la:

    Vse pobit, fasiste, rdeckarje in pedre. Predvsem pa sovraznike odresitelja in popolnega cloveka Janeza Janse…potem pa se sebi glavico odrezati….ja Jurij z vrtnimi skarjami v topli kadi.

  • kapodol je rekel/-la:

    Dejstvo:

    Pred Patrio je bil izključni in nedotakljivi dobavitelj SISTEMSKA TEHNIKA s Pavčkom na čelu. Tudi za ta posel so podpisali pismo o nameri CVIKL, ROP in SISTEMSKA TEHNIKA. Problem je nastal ko je bila SISTEMSKA TEHNIKA s svojo ponudbo cca 60 milijonov € dražja od PATRIJE in da je ponujala VOZILO NA SLIKI, niti prototipa še niso imeli narejenega - tako so bili prepričani, da bodo spet brez konkurence zmagali na razpisu. Cvikl je tako ostal brez kosa pogače in se je na vse pretege trudil, da bi zminiral posel.

    Sicer a se strinjam naj se zadeva razišče in KRIVE zapre pa naj bo to Janša, Cekuta ali kdo drug.

    Glede provizij pa ne me basat, se še spomnite Bandlja in naročil za tablice, osebne izkaznice, itd. Pa kako mislite, da je Jankovič s svojo Elekto prišel do denarja, dokler je bil Kučan predsednik, ni bilo dela za vlado, ki ga ni dobil, ostali izvajalci so se nehali prijavljat na razpise, saj so vsa dela šla preko Jankoviča - verjetno ne za hvala lepa.

    Blaž Zgaga zveniš kot pokvarjena plošča, ki ponavlja eno in isto že skoraj tri leta.

    Dokler ne bo Janez Janša obsojen in zaprt za zadevo Patria si za mene najbolj pokvarjen, podkupljen in pristranski novinar kar jih poznam.

    • Peter je rekel/-la:

      Dokler ne bo Jankovic obsojen in zaprt za zadevo Elektra si za mene najbolj pokvarjen, podkupljen in pristranski karnekaj kar jih poznam.

      Jankovic je v redu. On je rdec. Poglej Jansevci so dobri po srcu, rdecuhi majo pa to lastnost, da lahko kradejo pa to ni greh. Sem govoril z bogom pa je rekel, da rdecuh lahko krade in to ni hudobija.

    • kapodol je rekel/-la:

      Peter, preberi si še enkrat članek in boš mogoče ugotovil o kom govori.

      Bandelj in Jankovič sta navedena kot primera.

      Če je JJ kriv, naj ga zaprejo, prav tako Jankoviča.

      Sicer pa so vsi enaki levi in desni, čim so na oblasti si bašejo žepe.

    • martina je rekel/-la:

      Smešni ste!

      Članek piše o visokih podkupninah pri največjem orožarskem poslu v zgodovini Slovenije, vi pa navajate neko bagatelo z Bandljem in Jankovičem?

      Tudi zadnja dva verjetno imata kaj masla na glavi, a le zakaj potem Janševa tožilka Barbara Brezigar ni našla nič proti njima?

      Po drugi strani pa Janšo in njegove pomočnike lovi finska policija!

    • forenzik je rekel/-la:

      EU naša bo osveta!

    • SOVA, sector 14 je rekel/-la:

      kako sam ja žalostan

    • resnik je rekel/-la:

      žalostni so vsi,

      še najbolj pa Kalimero!

  • Peter je rekel/-la:

    Gospod kapodol, tudi ce preberem, ne bom nic razumel. Pa kaj je to, res nihce ne razume ironije? Sicer pa se strinjam s tabo. Mogoce bos to opazil, ce se enkrat preberes, kaj sem napisal. Pa saj ni vazno. Samo sovrastvo je prava ljubezen.

  • milivoj je rekel/-la:

    Zakaj tako zelo napadajo nekateri tega finskega novinarja in preiskovalca? Počakajte na sodišče - naše in finsko. Če podkupovanje ne bo dokazano, se bodo normalno obtožnice umaknile. Tudi v primeru dvoma. Da bi pa obtožbo za enega morali pogojevati z obtožbo drugega je pa malo smešno. Kriminalec je kriminalec pa naj bo kakršnekoli politične barve. Normalno je, da se v primeru krivde obeh preganja oba ali pa samo enega, če je kriv samo eden. Sicer pa iztrčavati preden pooblaščeni organi privedejo preiskavo in sodbo do konca ni najbolj modro.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se v celoti strinjam, a z dvema pripombama oz. dodatkoma: ne vem kako je s tem, a ko nekoga javno obdolžiš nečesa takšnega, najbrž potem na koncu ne gre skozi zgolj: “… Če podkupovanje ne bo dokazano, se bodo normalno obtožnice umaknile. …”
      Kajti v primeru da je nekdo dokazano nedolžen, mu je storjena škoda (saj pravim, ne vem pa, kako to poteka, saj potem novinarji ne bi imeli - ne smeli - o ničemer pisati, če bi lahko pisali samo o teh, ki so dejansko tudi obdolženi… tako da najbrž obstajajo kaki zakoni, tudi kar se tiče novinarjev, ki potem to urejajo…).

      Druga pripomba pa je v zvezi s tvojim zadnjim stavkom, namreč po eni strani se zelo strinjam (tudi meni se to ne zdi modro in smo o tem že stokrat tudi tu debatirali), a po drugi pa: vprašanje, kako bi se odvijalo vse skupaj (pri nas), če se o tem ne bi pisalo.

      Tako da v takem primeru (kot je ta prispevek) se mi ne zdi nič narobe, da se ga objavi, a recimo v primeru prejšnjega zapisa istega avtorja, pa se mi zdi odveč (ker ni nič novega povedal, se je zdelo, kot da pač se zgolj malo piše, tolk da je kaj za pisat in da se nas malo spomni).
      Skratka, če ni nič novega, je brez zveze neštetokrat pisat isto, če/ko pa so nove okoliščine, infoti, pa na dan z njimi. :)

    • andrej je rekel/-la:

      To so primitivci, ki sploh ne razumejo kako poteka nek tak proces..gre za ozkousmerjene in nazadnjaške kimavce, ki v vsem vidijo zarote - Janševe in cerkvene ovce! Ti so vsi isti..

    • mujo je rekel/-la:

      točno tako je, kot je Andrej zapisal!

  • ex predsednikCK m.K. je rekel/-la:

    Tovarišu zgagi kot partijski komisar svetujem,da razišče in analizira tudi delovanje mojega FORUMA 21.Hočem biti čist.

  • Forestina je rekel/-la:

    Kongo

    As Congo Marks 50th Anniversary of Independence, Human Rights Abuses Rise in Congo and Neighboring Rwanda

    http://www.democracynow.org/2010/6/29/as_congo_marks_50th_anniversary_of

  • Jouža je rekel/-la:

    Pujčeki iz ozadja mlatijo pri koritu, Zgagec pa še kar o Patriji mleje! Bogi revček!

  • nemesis je rekel/-la:

    Baje so Finci delali po krajevnih običajih,koliko orožja je bilo v Sloveniji kupljeno od osamosvojitve naprej in koliko provizij izplačanih?