2. julij, 2010 | Matjaž Vizjak

Klinc, klanc

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
Klinc, klanc, Stane Dolanc.
Klanc, klinc, Andrej Marinc.

Zraven je sodilo še obvezno vprašanje: Za koliko? Za dva meseca. Pa ne poznam nikogar, ki bi šel v ’svinčenih časih’ sedet zaradi pripovedovanja političnih vicev. Danes je, na aktualne politike manj političnih vicev, oz. jih ni. Nimajo smisla. Ker je vse res.

Sicer pa, kar zadeva mene, sta bila Stane Dolanc in Andrej Marinc good guys. Posebej, če ju primerjam za današnjimi ’politiki’.
Socialnim demokratom in socialistom nisem nikoli verjel. Vozijo po desni, le vklopljen imajo levi smernik.

Oba G sta propadla. G 8 in G 20. Pričakovano. Vsak pač rešuje lastno rit. In vsak po svoje. Kot zna. In kar delamo mi, je čisto vseeno: ’Kuda svi Turci, tamo i mali Mujo’. Pahor si lahko svoj ’semafor’ vtakne nekam. Pa saj so mu to povedali pred dnevi že sindikalni demonstranti.

Očitno hodi Pahor preveč na železnico. Tam imajo razstavljen podobno vozni red. Direktor Mravlja ga je že imel v ’svinčenih časih’ razpetega na zidu. Pahorjev ’semafor’ me malo spominja nanj, malo pa na krojne pole iz Naše žene. In sestavljanje šolskih urnikov, pred računalniki še, ko so šolski ravnatelji še peš sestavljali urnike. Werner, ki je bil direktor šole v Mannheimu in Andrej, ki je bil direktor šole v Mariboru. V senci borovcev v hrvaški Punta Križi, da Frau Helga in tovarišica Polona ne bi sedeli uro križen rok v zbornici – preveč za gledanje v zrak, in premalo, da bi skočili na trg.

Kitajski juan se je odvezal od ameriškega dolarja. O, fino, so rekli politiki in ’managerji’, toda kako bodo zinili šele, ko se bo čez čas, seveda, ameriški dolar pripel na kitajski juan! In evro tudi: ’Kuda svi Turci, tamo i mali Mujo’.

Grki demonstrirajo, in prav imajo. Pač, psi lajajo, karavana pa gre dalje. Kot bo šla tudi pri nas. Seveda imajo zdravniki (tokrat) prav (mi gre težko z jezika, bogpomagaj!), in šolniki in policisti in gasilci in pazniki v zaporih tudi, pa zaposleni v gospodarstvu in ’mali delavci,’ pa prekarni delavci in kar je še revežev. Veliko njih že danes, še več in spe.
Kot komunista bi me pravzaprav morale veseliti, da gre kapitalizem v maloro. Pa me ne, ker sedim, tudi jaz, žal, prav na vlaku, ki se bo zanesljivo in vsak čas zaletel v končno betonsko rampo na postaji!

Kitajski, indijski in južnokorejski, pa brazilski kapitalistični vlaki, vozijo po drugi progi. Kitajci, očitno, na računajo več na dolar, velik del Amerike so tako že kupili, in na potrošnike v Ameriki in Evropi tudi ne. Dolgoročno, pa že srednjeročno, ne več.

Če bi vsa tekstilna industrija nekdanje Juge, in bila je mogočna, izdelovala za Kitajce samo nogavice, ni imela zadostnih zmogljivosti. Ali tekstil, če bi Kitajci nosili samo 8 cm daljše srajce. Nogavice in 8 cm krajše ali daljše srajce zdaj izdelujejo Kitajci in nam jih prodajajo. Za zdaj še poceni. Kitajski, indijski, južnoameriški in brazilski kapitalisti so, ponavljam dolgoročno že odpisali ameriški in evropski trg, ker so, kot pred njimi Američani in Evropejci, odkrili kitajski, indijski in brazilski trg, pa še kakšnega. Malo bodo dvignili doma plače in prodajali nogavice, srajce in ploske televizorje svojim delavcem. Ameriški in evropski delavci pa se bodo odločali, ali bodo z edinimi petimi dolarji ali evri kupili kilo krompirja ali ploski televizor za 5 dolarjev. Za oboje ne bo denarja. In opravljali bodo za kitajsko plačo lon posle za Kitajce!

Amerika je s trilijonskimi krediti pomagala (pre)zadolženim Američanom. Malo tommorow: pomagala je zgolj ameriškim bankam, ki so s tujim tičem mahali po koprivah. Ameriški bankirji so dobičke privatizirali, izgube pa kolektivizirali. Bankirji kot bankirji, pač. In evropske vlade? Malo morgen, tudi te niso pomagale Grčiji (in in spe Španiji, Portugalski, Italiji in Sloveniji(?), pomagale so samo svojim bankam kot svojim pomaga Slovenija!

Kot gospodje evropski ’socialni demokrati,’ tudi naši ’levi socialni demokrati,’ in ’levi liberalni demokrati’ in ’levi zaresovci’ ne zajemajo denarja kjer je še, raje pulijo fičnike revežem! Tri tisoč obiskovalcev stare Ljubljane, pet tisoč v BTC, deset tisoč z novimi prestižnimi avtomobili na slovenskih cestah, še niso Slovenci! Slovenci, večina, zbiramo nežke za nakupovanje v Lidlu, Spinu, Hura in kar je še poceni trgovin.

Zahodni kapitalisti si zanesljivo (in hitro) žagajo vejo, na kateri sedijo. Fino. Samo delavci, ali delojemalci, kot vam ljubo (čeprav se gospod doktor Andrej Capuder ne počuti delavca kot je dejal nedavno na TV – je torej kapitalist, rentnik? Nič tega, na trgu prodaja svoje sive celice, kot prodajajo Janezi in Mujoti v Stožicah svoje mišice), bomo padli z veje še pred njimi! V Jugi nismo imeli v trgovinah super rajfelic, imeli pa smo denar, da smo šli ponje v Trst, sedaj jih imamo v trgovinah doma, nimamo pa denarja, da bi jih kupovali! Osemdeset in več evrov za par kavbojk, ste padli na glavo? Veste, koliko kruha, krompirja, mleka, blagovnih znamk piva in pasje radosti, je to?

Zahodni kapitalizem (s Pahorjevim semaforjem vred) bo šel zanesljivo v maloro, in z njim mi vsi. Vključno s kapitalom tajkunov, ki so ga pokradli delavcem. Pa saj tega kapitala sploh ni, so samo številke v kompjuterjih, ki se jih ne da jesti, ne piti.

Osvestimo se! Ko (tudi slovenski) kapitalisti selijo proizvodnjo na daljni vzhod in želijo delavce plačevati vse manj (tudi država), ne pomislijo, da njihovih poceni ploščatih televizorjev in bojlerjev delavci/delojemalci ne bodo/bomo kupovali, naj bodo še tako poceni, ker enostavno ne bodo/bomo imeli denarja. Kmalu ga bo za večino premalo že za kruh in mleko!

Nikjer ni milijard dolarjev, s katerimi je ameriška vlada ’sanirala’ svoje banke, in milijard evrov, s katerimi evropske vlade’sanirajo svoje banke ’ (pod krinko pomoči Grčiji. Pajade, saj nismo vsi padli na glavo!). So samo številke v kompjuterjih. Potegneš kabel iz zida, in milijard že ni več! Tako enostavno je to.

Pahor nima kaj popuščati sindikatom, ker denarja enostavno nima. Sindikati seveda morajo demonstrirati. Pa, so what? Denarja ni in ga ne bo!

Zame so vsi t. i. ’politiki’ in ’managerji’ zadnjih dvajsetih let zgolj bad guys. Ker vedo, da niso sposobni, oblasti pa se oklepajo z zadnjimi atomi moči. Tako pozicija kot opozicija.
Za Italijo se ve, da javna naročila (gradnjo cest, stanovanjsko gradnjo ipd.) obvladuje mafija. Zakaj bi bilo pri nas drugače? Razen, da si sebi eni rečejo, gospodarstveniki, drugi politiki, kdo plačuje zapitek, pa tako vemo. Če kdo ne ve, naj pogleda v denarnico in doma prešteje neplačane položnice!

Vsi so sami bad guys! Barabe! Lopovi! Mafija. Kakor komu drago. Ob vsem pa mi gredo še najbolj na živce t. i. socialdemokrati (in socialisti). Vozijo po desni, vklopljen pa imajo levi smernik. Bad guys!

Vendar, kot v Evropi, tako v Sloveniji. Amen.

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
60 x komentirano
  • petrovc je rekel/-la:

    Matjaz: bravo, domiselno in realno!

  • konec je rekel/-la:

    prebereš tega rdečega bedaka in ti je jasno zakaj so komunisti loserji……………ha, ha, ha, ha, ha,
    res je, življenje je lepo brez komunistov, fašistov in nacional-socialistov….ha, ha, ha,

  • KAKTUS je rekel/-la:

    Najbolj mi gre na smeh tisto v zvezi z železnicami in Mehdornom ?! Kako bo saniral, če ni denarja za dolgove ? To vprašanje še Mehdorn ni zastavil Pahorčku, Vlačiču…

    • Magelit je rekel/-la:

      Če Mehdorn, ne bo kakih delnic ali obveznic lansiral, pa bojo nemške in francoske železnice prevzele
      naše, bo simpl ko pasulj.

  • britev je rekel/-la:

    LETA 1994 MI JE GOSPOD GROS IZ ” LS -SLOVENSKI LIBERALCI ” DEJAL.:” VSE BODO POKRADLI, KAR PA ŠE NI NAJHUJE, HUDO BO POTEM, KO S TEM PREMOŽENJEM NE BODO ZNALI RAVNATI, GOSPODARITI !”
    IDEOLOŠKI BOJ JE PREŠEL V KLANOVSKEGA TU NA LEVI, TA BO ŠE HUD IN TRAJAL DO TAKRAT , KO SE BODO MED SABO SPOPADLI ZA BANKE, ZAVAROVALNICE , ELEKTROGOSPODARSTVO, TELEKOMUNIKACIJE IN KONČAL , KO BO VSE POKRADENO IN RAZPRODANO !

    • Doctor je rekel/-la:

      http://www.youtube.com/watch?v=AE6Kdo1AQmY&NR=1

      Zgoraj sem dal dolgoročni razlog za vrnitev k ideologiji preživetja. Ve enem starih videov je izjavil, da če bi se
      pri Hitlerju znanstveniki in politiki kregali ali je res možno in kakšna je nevarnost, da Hitler naredi atomsko
      bombo ne bi nikoli začeli z projektom Manhattan. To pa se zdaj dogaja z planetarno destabilizacijo vremenskih
      pojavov.

      Glede na to, da po Markovičevih zakonih, ko so praktično direktorji z Delavskimi Sveti, ampak v bistvu direktorji, odločili koliko in na kakšen način se bodo privatizirali. Koliko bo družbenega premoženja podjetja,
      ali bo notranji odkup ali kaj? Najlažje jim je bilo čakati, da zve, kako je drugemu uspelo. Inertnost.

      Dejstvo pa je, da zaradi neeksistence trgov v SFRJ nismo potrebovali več papirnatega denarja, oziroma
      smo prvič naredili napako, ko smo se odrekli Marshalovemu načrtu pomoči povojne obnove Evrope.
      Drugič se je nekdo zatipkal in za NEP natipkal Ekstenziven gospodarski razvoj namesto Intenziven gospodarski razvoj ob 1965 em letu.

      Potem, ko je prišel trg kapitala, se ni avtomatično za vse možne operacije, povečala emisija. Zato ni praktično
      nikomur uspelo, pa itak so čakali kaj bo kdo drug rekel, da se naredi. Kapitalsko proizvodno-tržen boj
      za preživetje pa se je začel. Nastala je borza, kjer bi za opcijski trg zopet potrebovali n emisije.

      Vedeti morate, da je 30% BDB zda v 70ih leti predstavljal finančni dobiček. Se pravi so takrat prešli v
      informacijsko dobo, kjer je denar in informacija ustvarjala novo vrednost denarja, ostali faktorji pa so
      poslovne skrivnosti. Ali industrijska špijonaža če hočete.

      Ker je pri nas vladala negativna selekcija glede na avtonomnost in inteligenco posameznika razvoj nazaduje.
      Drugi se nam ne le smejijo, ampak to pridno izkoriščajo. In pravna država ne bo mela kam, ko ne bo
      denarja za plače tožilcev in sodnikov. Za policaje ga že ni. Toča je že tle.

    • Magelit je rekel/-la:

      @britev

      Daj piši svojemu poslancu,. da ne smejo neč več prodat. Vse za penzije.

  • Aljo je rekel/-la:

    Idiotski članek starega idiota, kar potrebujemo je pravna država.

    • Spammer je rekel/-la:

      Recimo v vseh tekstih nekaj besed nadomestiš z nekaj malce drugačnimi frazami, in izrazjem. Nekaj razširiš,
      nekaj prezreš. Kdo se pa spomni, kaj je tipkal v comp, če mu pa povsod isto piše?hhhhh

  • konec je rekel/-la:

    a se lahko ve, kaj tak idiot dela v realnem življenju?

  • Forestina je rekel/-la:

    Fajn :)

  • petrovc je rekel/-la:

    KONCU:
    Malo prosto, po Presernu:

    Zive naj vsi posteni, ki hrepene docakat dan,
    da koder sonce hodi, le komunizem bo vladar!
    Da postenjak prost o vsak, ne antikomunist, le komunist mu bo mejak.
    …………..
    Na koncu pa prjatli se za komuniste caso dvignimo,…kar nas dobrih je ljudi….

    ALJO: Saj pravno drzavo imamo, vse se dela v okviru prava, ki vlada.

    • Doctor je rekel/-la:

      @petrovc

      A če bi se sprehajal 1935 po Nemčiji _ bi to rekel judu?

    • Old motherfucer je rekel/-la:

      Ko sem bil star 16 let v brigadi, kao radioamater že z ene brigade prej, testeru telepatijo pa v eno pismo napisu:
      Buči buči more adriansko, nekad bilo si slovansko, a sada si bosansko. Pa, je bla cela štala s policijo.

    • Old motherfucer je rekel/-la:

      Kako lahko veš, da ti nisem odobril tako slabega ponaredka svoje ideje? Pojavili so se odtujeni centri oblasti,
      ki ti dajejo nekaj, o čemer sem zgolj fantaziral, da bi bila avtodestruktivna stvar.

    • konec je rekel/-la:

      petrovcu, “Da postenjak prost o vsak, ne antikomunist, le komunist mu bo mejak.”—–še bo treba čakati…..ha, ha, ha, ha, ..ostali niso taki bedaki kot ljubljančani…….ne madžari, ne hrvati, ne italijani, na avstrjici…….

    • konec je rekel/-la:

      dejstvo je le eno, da so ljubljankovićevi mafijači popolnoma osramotili slovenijo pred celo evropo…..upajmo, da si bodo postavili še titovo ulico in v popolnem ideološkem orgazmu doživeli KONEC…ha, ha, ha,

    • Magelit je rekel/-la:

      Ideološki orgazem: Titova pelje na pokopališce.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ideološki orgazem: Titova pelje na pokopališce.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Dobro jutro :)
    Kako so indijanci izgubili obe Ameriki je pisal že K. May - z žganjico in luknjo med očmi :)

    Ne samo kitajci tudi vietnamci, indijci, … nam bodo sesuli to kjer smo, da jim bomo čimbolj enaki: hiške iz slame in ilovice, čoni v močvarastih rekah — to nam je “svetla” perspektiva :)
    Ampak sami nismo ni boljši … taisto počne največji zidar v Afriki

    • Doctor je rekel/-la:

      Kaj pa če ti bo pozimi temperatura padla za ene tri dni na -38 stopinj Celzija?

    • NoMercy je rekel/-la:

      tudi to je eden od možnih vzrokov da crknem - kot, če me pri prijetnih +25 povozi kitajec v kitajskem avtu …

    • Doctor je rekel/-la:

      Močne triade pr nas, a? Kr, cviki. Če, se nouš pobolšal. Moraš konstruktivno sodelovati, potem ko izraziš
      svoje strahove.

    • SOVA, sector 14 je rekel/-la:

      Pizda, nisem bil na tekočem Za Iskaraemeco. Če bi vedu, da nimajo finančnega pravnika, bi jim u tili čas
      napisu pogodbo za 5x več dnarja, kot so ga prodal, da jim sezidamo isto fabrko na ključ, pa še serviseramo
      njihove serviserje z inštrukcijam za delež v kapitalu egipčanske tovarne. Bad.

  • Forestina je rekel/-la:

    Zresnte se :) Začnite zidat temelje. Mogoče bo sedanji butasti generaciji vzeti oblast :)

    http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/siolov_intervju/2010/07/lubej_videointervju_s_boris_pahor.aspx

    Slovenija je hiša na pesku, brez temeljev

    • Janko Korelc, DaZajn je rekel/-la:

      Pravni podjetniki - finanče obligacije.

      Delo imam za vas. Lahko veliko zaslužite. Samo kapitalsko plačilo pride šele na koncu kapitalskega cikla.

      cikel-projekt: reexport kreditne krize. Če, zaslužimo samo 10% vrednosti, ki jo pripeljemo nazaj v EU,
      nam ni težav. Ker si lahko vsak nabavi dve toni diamantov.

      Pravni poduk: V kolikor ne bo zaineresiranih v RS, bom davke plačal drugje.

      Pa lep pozdrav in pogum velja, samo pripravite se na študij, ki ga rabite, pa bomo uspeli!

      Janko Korelc, v. d. DaZajn c/o poštno ležeče Ljubljana

  • Forestina je rekel/-la:

    “To niso več niti balkanski posli. Kdo se dela norca v tej zgodbi? Večer je kupilo podjetje s štirimi zaposlenimi, njegov lastnik pa je izjavil, da časnik prebere le občasno. Prepričujejo nas, da obstajajo ljudje, ki plačajo štiri, pet ali več milijonov evrov za zadevo, ki je sploh ne poznajo,” je še izpostavil Repovž.

    http://www.claytonconsultants.com/en/home/

  • Forestina je rekel/-la:

    Bistvo

    http://www.democracynow.org/2010/7/2/maude

    Maude Barlow: “The World Has Divided into Rich and Poor as at No Time in History”

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo, ker nikol ne veš :)

    http://www.democracynow.org/2010/7/2/sid

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Konec, ko bo prišel resnični konec, bo prišel tudi za Konec, saj bedaki ne bodo izvzeti. Pa če preroke imenuješ idiote ali Janez Janša, rezultat ostane isti-brezpogojni KONEC zdajšnjih na(raz)vad. Ali ni že Nostradamus (za avtorja nisem prepričan, bila pa je prerokba izrečena) prerokoval nadvlado rumene rase Evropi.
    Britev, pogled takole iz daljave; marsikdo je (smo) imel V.Grosa za klovna. Pa se izkaže isto, kot pri pravih klovnih-videz neresen, besede pa globoke in po tolikih letih dokazano, preroške. In njegov politični sopotnik g.Malenšek je s svojo izjavo glede mladincev Janše,Bavčarja in še koga imel presneto prav, ko jim je rekel, da se še ubogati niso navadili, pa bi že radi “rihtali” in da tako ne gre.

    • SOVA, sector 14 je rekel/-la:

      Ta dva sta pa bila ubogljiva dolgo in sta še. Tudi bavbav, ko je moral skozi cajtenge spravt kao zadnjo željo,
      namreč, da bi se rad pomeril v gospodarstvu. in evo, tu je istrabenz, tu mu serviram ideje, pa me zajebe,
      en sralec, s krizo, ki bi jo rad izvozil, kao če jo je naredu, ve tud finto, da jo nazaj izvoz.

  • petrovc je rekel/-la:

    Za tise, ki se zavedajo, da zivimo na trudu in odpovedovanju nasih dedov, na polju in v tovarnah, po 12 ur/dan, petek in svetek!
    Da zivimo v udobju, ki nam jo nudi tehnika, izkljucno in v celoti izumljna v protestantskem svetu!
    90% celo prav v Hitlerjevem Reichu.
    Da najvecji nergaci, anarhisti, spolno netradicionalni, lahko pljuvajo po neki civilizaciji le za to, ker je civilizacija tolerantna!
    Shema01:
    Afganistan: pred stoletji je tam zivelo kakih 10 plemen in toliko jih zivi se danes. Vse do prihoda Anglezv v Indijo, do poskusa sirjenja imperija tudi v Azijo, Afganistan, so zivelli spokojno.
    Pa so jih Anglezi, kot Evropske narode, uspesno sprli med sabo in zacela so se klanja. Anglezi niso uspeli, zaradi goratosti. Rusi niso uspeli zaradi goratosti.
    Najvecje pleme je Ubesko.
    Vsa plemena, brez izjeme, so smrtno sovrazila Talibane. Talibani, v glavnem prisleki, ekstrmisti, siiti, iz Irana, Pakisana, najemniki. Neavtohtoni prebivalci. Brezdomni otroci, zlocinsko vzgojeni v terorju in sejanju smrti in obsedeni od napacne vzgoje islama.
    Takega fundamentalizma noben musliman v Aziji ne podpira.
    V kakih sestih letih so storili nepopisne zlocine nad Afganistanci.
    Pobili s kamenji na tisoce zensk. Odeli jih v totalne burke. V teh letih ena sama deklica ni smela v solo. Pobili intiligenco. Posiljevali. Afganistanci jih sovrazijo.
    Za toje bila zmaga Aerikancev tako lahka. Rusi deset let niso uspeli.

    Drugacna vizija. Amerikanci ne pridejo ali odidejo. Talibani na oblasti pomenijo smrtno groznjo za vse Azijske sosede. Pomenijo katastrofo za Pakistan. Pomenijo vdor terorja v zakavkazje in ogromne probleme Rusije. Za to so z Amerikanci sedaj tam tudi Ruski svetovalci in za to Kremelj podpira prisotnost, stabilizator, Amerikance v Afganistanu.
    Za Evropo, ne pa za Ameriko, bi bila destablizacija Azije katastrofa s strasnimi posledicami.
    N cvilite proti necem, kar vam omogoca, da razvajeno zivite v maslu.

    shema02:izguba indijancev je dvoslojn. Juzna Amerika, kje so se sparili Spanski in Portugalski morilci s Indijanskimi kurbami in nastala je nova rasa, ki danes v osnovnm poseljuje juzno Ameriko.
    Severna Amerika, do vmesavanja Anglezev, so belci, v glavnem, ziveli v sozitju z indijanci. Indijanci so jih tisto zimo celo resili pred izstradanjem z podaritvijo gosi, da so imeli kaj jesti. Pa so Anglezi, ko se je severna Amerika hotela odcepiti iz Angleskega kolonijalnega jarma oborozili indijance in ji nascuvali proti belcem, tocno, kot so se poigrali z Nemci. Konec je bil jasen.

    shema03: crna roka, je kao, bila organizacija v sodelovanju z Nemci. Interesantno, svoje zlocine pa je delala prav na zavednih slovencih, ki so bili premozni. Njena vloga ni bila nikoli pojasnjena. Se pa ve, kdo in za kaj jo je ustanovil, so dokumenti v Bg. Sejanje strahu in mrznje, teror. Sola NKVD!
    Tako je z napisi na stavbi v Ljubljani. Napisali so jih prav tisti, ki sedaj norijo, da smo Slovenc ksenofobi.

  • petrovc je rekel/-la:

    shema st.04:
    zmedeni anarhisti, bebavi, drugacni,… vpijejo, da se moramo razoroziti.

    Sedaj, ko se blizajo casi vojn za vodo.
    Sedaj, ko se blizajo casi vojn za enegense.
    Sedaj, ko se blizajo casi vojn za rudnine.
    Sedaj, ko se blizajo casi vojn za poselitev zivljenja primernemu okolju.
    Ko je letni prirastek samo Kitajcev 20 milijonov.
    Ko bo v desetltju na zemlji 9 milijard ljudi. Od tega kakih 7,5 milijad hotecih ziveti v “Rimu”.

    Ce ze niste avtohtoni, ce vasi dedje niso trgali od ust, da vi uzivate sedaj, tu, njihovo, tujo, dediscino, v svili in prsutu, vsaj malo spostovanja.
    Ne prikrivajte in ne posiljujte drugih z svojim sramom, da ste drugacni, kot, da smovsi ostali drugacni.

    • SOVA, sector 14 je rekel/-la:

      Samo teh vojn ne bomo bili z orožjem. Začne se pri denarju. Če si zakupiš bla, bla..

      Skratka, naša centralna banka, dokler je bila vredna svojega imena, ni natisnila 120 miliard evrov v tolarjih.

      In smo vsi u kurcu, ne glede kaj delamo. Za nas ni nobene vojne. Ker nimamo za delnico, m2 zemle za 99 let,
      nismo sposobni prebavt znanstvenih spoznanj in jih aplicirat v življenje. Nekdo vedno neki - ni jasn, ni tko..

  • petrovc je rekel/-la:

    shema 05: trditev, da RKC fasisticno obravnava seksualno netradicionalne, da ima to pravoslavna cerkev idealno reseno je se ena od lazi. Leta 2006 sem bil na Tverski03, v pisarni, kjer sem skozi okno videl to suilno “spostovanje” Z verigami in koli.
    Tedaj je RU voditel pravoslvnih izjavil, da je to NEMORLNO in tedaj je Luzkov izjavil, dokler bom jaz zupan, NIKOLI!
    In oba imata prav!

    shema06; 80% obtozb o pedofiliji je izmisljenih! Ali pa ostane le pri obtozbah, sumih! Koliko jih je, ki so Michaela J. obtozili pedofilije, pa se je kasnej izkazalo, da jim gre le za pevcev denar!
    So tudi kake realne zgodbe! Toda vsi smo ljudje, tudi izmecki v cerkvi niso izjema, so mozni, toda za to ideja ni satanska.
    Sedaj samo se tistega pastorja iz Afrike pripisite RKC in boste popolni.

    Musliman v Aziji imajo p sploh do raznih drugacnih, ki bi radi pljuvali po njihovi kulturi, pravilen odnos.

  • Luka je rekel/-la:

    Bravo za tak članek.
    Že par let vsem naokrog trobim, da ne bodo Kitajci preplavili nas, ampak da se bodo oni branili nas. Pa me vsi čukasto gledajo, češ kaj je s tabo.
    Kaj pa je z mano? Oči imam odprte, to je vse. Evropa nima nič več (Amerika je malo na boljšem). Nima svojih naravnih bogastev, nafte, žitnic, še poceni delovne sile nima več. Samo še duva se lahko in blefira, dokler gre. Ko ne bo šlo več, nas na žalost, ne čaka siromaštvo, ampak vojna.
    Zato se tudi padca kapitalizma ni preveč za veseliti.

    • SOVA, sector 14 je rekel/-la:

      Ni panike zarad Kitajske. Kadar koli lahko spremenimo njihove borzne podatke, kar pomeni, da neopaženo:
      - spremenimo datum na comp
      - opravimo transakcijo
      - spremenimo datum, skratka če hočemo lahko pokvarimo brisalce ne njihovih avtomobilih, ker jih upravljajo
      microchipi.

  • Spammer je rekel/-la:

    Kaj mi je ratal. Pa ni opazu.

    “The system is broken,” President Obama said today about American immigration laws. “And everybody knows it.”

    The problem, the president said, is that political leaders have been hesitant to deal with such an emotional issue.

    Immigrants provide a “steady stream of hard-working and talented people” who have “made America the engine of the global economy and a beacon of hope around the world,” Obama said.

    But, “the presence of so many illegal immigrants makes a mockery of all those who are going through the process of immigrating legally.”

    In his speech, Obama called for reforming the immigration system, saying businesses need to be held accountable for hiring or exploiting undocumented workers. He also said that illegal immigrants should “be required to register, pay their taxes, pay a fine and learn English. They must get right with the law before they can get in line and earn their citizenship.”

    Immigration reform is needed to update the legal process of immigration as well, Obama said, noting that the process is slow and discourages those who come here on student visas to stay here and contribute to the American economy.
    “Instead of training entrepreneurs to create jobs on our shores, we train our competition.”

    Any immigration reform will need the approval of Congress, which political experts say is not going to be easy. Despite the hurdles, Obama said, “I’m ready to move forward.”

  • Spammer je rekel/-la:

    Ko bo dubu govore, o prevzemu odgovornosti onesnaževalcev in zavarovalnicah, bo šele zabavno.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-how-goldman-gambled-on-starvation-2016088.html

    Johann Hari: How Goldman gambled on starvation

    Speculators set up a casino where the chips were the stomachs of millions. What does it say about our system that we can so casually inflict so much pain?

    • Magelit je rekel/-la:

      Ja, bilo kar lahko obdavčiš, pa vsak dan rabiš, so si zmislil podražit.

  • petrovc je rekel/-la:

    shemast.06: protestantski zahod tehnicnih in racionalnih vrednot je ustvaril presezke in blagostanje,
    ki s vrednotami katolistva, omogoca, da je na prsih blagoljubno vzgojil gnezdo kac, drugacnih, anarhistov, in na vse nacine hendikipiranih, tudi spolno. In ti se kot sitne in nadlezne mesarske muhe zajedajo v samo meso, organizma, ki jih hrani. Pri tem pa, interesantno, tocno vedo, kje smejo in kje ne smejo. Lahko grizejo samo tistega, tiste, ki jih, kot davkoplacevalci tui futramo, ne smejo, ne upajo, pa piciti, niti slucajno soseda, ki ima v rokah razprsilec, ki jih v letu zastrupi, unici.
    Z njimi bi se celo strnjal, ce bi si upali, ce bi bili tako posteni in naprimer kriticno odsli v Peking in demonstirali zaradi krutosti Kitajske v Darfurju, Tibetu,…..
    Odsli v Teheran in demonstrirali zaradi trdega odnosa oblasti do zensk in podpiranja skrajnega fundamentlizma v svetu.
    Odsli, naprimer, v Moskvo in se sli parado ponosa.
    Odsli v Toshkent in kricali proti uzurpatorstvu.
    NE, tega pa ne upajo, vedo, da jih bodo krepko dobil po svojih razvajenih, od brezdelja in nazrtosti pri drzavnem koritu, posranih riti. Od tam bi odsli, bi izginili, brez svojih riti in bebastih trobil.
    Spostoval bi jih, ce bi bili v osnovi posteni do sebe in do drugih. Jemljejo pa denar od prvih, da ztem pljuvajo po prav tistem, ki jim je dal denar in mogocil, da brez dela in truda posedajo po darodajalcu in mu serjejo na glavo.

    Svet je in bo obvladovala najmocnejsa skupnost. Vtem trenutku je to Anglija s udarno pestjo Amerike. Kakorkoli se s tem ne strinjamo, je potrebno, predno rusimo, se vprasati kaj bo po tem, ce nam uspe zrusiti???
    Rusija, se po razdiralni vlogi Jelcina, s Putinom se konstituira v mocno silo. Velika je in obcasno sebe ne obvlada. Za to tudi Putin tako gravitira za kupnost Rusija-Nemcija. Kajti, zaveda se, da brez racionalne in liderske sposobnost Nemcev, n dvigne Rusije. In obratno, Nemci so spoznali zgdovinsko zmoto vone z Rusi.In odnosi med tema dvema narodoma so odlicni, polni spostovanja in vzajemnosti. Torej, EvroAzija, jutri, DA!
    Danes pa je za stabilnot moca USA nujna!
    Kitajska, ta ce prevzame vlogo svetovnega nosilca, lahko pozabimo na vse, tudi na “drugacne”, kar bi bilo cisto v redu, ce cistka ne bi bila tako temeljita, da bi pocistila tudi “nedrugacne”, torej vseh!

    Te nevarnosti se najbolj zavedajo njeni sosedje. Cemu se Rusija tako strahovito oborozuje? Ne za vojno z USA. Niti slucajno.
    Cemu sosednje drzave druga za drugo zapirajo meje z Kitajsko, zaradi preplavljanja Kitajskih pribeznikov. V Uzbekistanu s dobesedn pozrli vse kar leze in gre, nad zemljo, na zemlji, pod zemljo, ko so jih uvozili kakih par tisoc, da bi kopali nek cestni predor. Vse so izgnali.

    Torej, danes, jutri, Bog blagoslovi Ameriko, v njeni senci, se, udobno zivimo!

  • petrovc je rekel/-la:

    Shema st.07:
    lezi Neron z kupo vina v rokah, kosi divjcine na mizi, seksualno netradicionalno orientirani zglavo pod njegovim pasom. In razmislja. Vse tece, vse gre po ustaljenem redu mocnega imperija, izbojevanega skrvjo tisocerih. Samo zame nihce ne veko se stegnem sploh ne bodo vedeli, da sem kdaj tlaci zemljo . Jaz v objemu mladih fantov, pol pijan, prenazrt, nic nisem naredil, mojih pesmic pa tudi nihce ne poslusa.

    Torej je treba nekaj storiti!

    Treba je opogumiti tistih nekaj mojih , malo drugacih, da se ne bodo skrivali.
    Treba je preplasiti tisto mnozico naravno normalnih.
    Treba je pridobiti malo zmedene in brez lastne presoje.
    Skratka, potrebno je zasejati seme mrznje, delitve, vonj po krvi,…
    V takih, kalnih vodah, se da cudovito ribariti!
    Tu se jaz pojavim, kot odresitelj, kot od mnozice izbran resitel po novem zakonu o druzini in bcestvu.

    Torej je treba najti tudi zrtev, sovraznika, vraga naroda.

    Ce hocem zasmrajen kalen ribnik, kjer bo lov uspesen, moram torej prerezati dotok zdrave vode. Torej treba se je lucidno spraviti na vse naravno in nravstveno!

    In zazgal je Rim! In krivdo napril Katolikom
    In napisal je tisti napis na Cafe Open, v Prulah in krivdo naprtil Katolikom.

  • petrovc je rekel/-la:

    Shema st.08: bil sem otrok, kakih osmih let, ko nas je zupnik vecje vaske skupnosti pripravljal na birmo.
    To je bil dogodek, ki se je v teh vaseh, zgodil samo vsakih stri leta. Tradicionalna, trda, vaska skupnost je za to zivela celo leto. Skromni in blagi zupnik nas je ucil iz tiste debele knjige, ki je niti sam ni dobro razumel, malo tudi preplasen zaradi trdega takratnega rezima, tako stalno kot malo odsoten. Ni on razumel vsega, nic nisem jaz razumel. Ne molitev, ne zgodb, ne naukov. In govorili so, da bo gospod skof sigurno koga tudi kaj vprasal in Bog ne daj, da ta ne bo znal pravilno odgovoriti.
    Sramota za starse, sramota za zupnika, sramota za vse tri vasi. Breme odgovornosti, strah pred tem neznanim, sem prenasal samo z eno misiljo, saj nas bo nekaj sto, in ni vrag, da bom prav jaz vprasan.
    Prisel je ta dan.
    Po sej vasi je disalo po velikem prazniku mame so pekle pecivo, v peceh je disala pecenka. Disalo je po topljeni cokoladi za oblivanje torte, prekrasen soncen dan.
    Pred veliko cervijo, ob kosati stoletni cipresi, kjer so se imeli pred maso pravico zbirati le trdi gospdarji, sinovi gruntarjev, tedaj ze v sistematicnem razsulu moci, so stale stojnice z lesenimi izdeki.
    Dan, ki ga je blagoslovil Bog.
    V moji dusi pa je bil strah, zelja pobegniti. Kaj ce se vendarle zgodi. Z ocetom, kot bi me razumel, mama je doma pripravljala dobrote, sva tako stala v sam poslednji vrsti, skoro srita za mnozico drugih, pol pokrita za mogocnim marmornim stebrom, mislil sem, neopazna v nabiti cerkvici z birmanc in starsi.
    Masa je minila, blagoslov je minil.
    Pa se je ogromna ostava skofa Vovka, pocasi, drse, zamisljeno, odpravila od oltarja v mnozico. Kot bi ga nihce ne zanimal. Vztrajno, mlze, se je, z ocmi uprtimi tocno v moje, da sem jih povesil, da bi ga ja ne izzval s pogledom, prebijl proti meni. Obstal. Ko nezna sapica v vrocem avgstovskem dnevu na poljih, po travnikih, zunaj, je polozil gospod roko na mojo glavo.
    Otrpnl sem, sedaj je konec, sedaj bom zamocil!
    “Kaj bos spostoval, resnico ali laz?” Zastrmel se blago a ponicljivo, v moje oci.
    “Kam zelis v nebesa ali pekel?”
    Drevenel sem. Misliti mi ni bilo mogoce, nepopisen strah, kolena so se mi sibila zdaj zdaj bom padel po teh, kaksno sramoto pridelam druzbi, starsem, sebi….
    “V nebesa, …resniico!”
    Dahne nekaj iz mene, nedvoumno pa ni bila to maja zavestna trditev, proizvod mozgan. Moja srcna kri je to bilo.
    Nic ni odgovoril, oci so se mu blago posmejale, pokustral mi je lase in polozil obe roki na moje rame. Po tem pa odmlzel skozi vhodna vrata cerkve v svoj avto.
    Ta gospod skof, ki so ga samo malo pred tem zverski polivali z bencinom in zazgali v Noem mestu.

    In kaj sedaj. Naj ga obtozim pedofilije!?

    80% vseh obtozb na racun RKC in povezav z pedofilijo je organiziranih, dobro organiziranih in iz centra vodenih in bogato placanih diskriminacij. Za to tozitelji prejemajo placilo, za to so tozitelji casopisju. Lepo vas prosim, po deseth, petnajstih letih se nek lenuh, delomrznes, laznivec, spomni, da ga je nekoc, davno, nek zupnik pogladil po glavi in v evforiji, ki je umetno zaplojena, nabere se nekaj brezveznezev, somisljenikov, s poulicno mentaliteto in SUM pedofilije je tu!
    Da, v vsej mnozici RKC duhovnikov in zupnikov, se najde tudi kaka garjeva ovca, nic ne oporekam. Toda na enega obesiti se kakih deset z “sumom” Samo obtozbo, majavih dokazov, brez razsodbe, ter iz tega paketa in proglasiti RKC za pedofilsko organizacijo je ne le neumnost, je zavestno ozlocinjenje s tocno dolocenim ciljem. Narodu zbrisati zgodovino in preko tega streti hrbtenico. Narediti prostor anarhiji.
    Kam pa so anarhisti in drugacni privedli Francosko revolucijo in Rusko revolucijo 1917, to pa vemo! Kri in pekel. Laz in prevara. Na koncu pa se pokoli med anarhisti samimi.

  • petrovc je rekel/-la:

    Shema st.09:
    Kjer ni konkurence, ni nadzora in cene lahko rastejo do neba.

    Irak je tretji najvecji, po dokazanih zalogah, proizvajalec nafte in plina na svetu.
    Takoj za Saudijsko Arabijo in Iranom. Pri tem je njegova nafta izjemno kvalitetna, crpanje pa najceneje. Za razliko od Ruskih zalog. Za tem so se Venezuela, pa Azijske drzave nedanje CCCP, predvsemi Kazahstan.

    Pred zasedbo njegovih vrtin s strani USA, je Sadam Husein vodil, zal, popolnoma nepredvidljivo vlogo Iraka, njegovo bodoco politicno in gospodarsko usmeritev. Predvsem je bilo jasno, da se je odlocil za konfrontacijo z zahodom.
    Od dobav energensov, nafte, plina, zavisi gospodarstvo in zivljenje Evrope!!
    Tudi cvekacev raznih gibanj.
    Rusi imajo svoje politicne interese in dobave cesto pogojujejo s politicnimi ugodnostmi.
    Iran je v rokah fundamentalisov, po zaslugi konjskozobega Jimmy Carterja. Njegove dobave so negotove.
    Savdska Arabia in Kuvajt sta konstantno na robu politcnega prezivetja, samo zaradi USA vojaskega stroja tam se delujeta.
    Azijske drzave nekdanje CCCP silovito veze nase Kitajska.

    In kaj bi radi razvajeni kritiki USA prisotnosti v Iraku?!

    Da pade pod vpliv Irana, fundamentalistov tudi Irak, da posledicno pade Savdska Arabija in Kuvajt.
    Venezuela je ze padla vroke topoumnega potomca Spanskega morilca in Indijanske kurbe.
    Pa pade Afganistan, pa zapovrstjo srednja Azija Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan, Azerbejdjan,… (Mimogrede, pred par leti se je bataljon Talibanov v tednu dni prebil do Toshkenta in odsel nazaj v Afganistan)
    Amerikanci imajo svoje nafte cez glavo!

    Evropa bi bila pod nakovalom izsiljevanj tako fundamentalistov, kot Rusev.
    Hladna in mrzla. Brez svoje osebosti.

    Hodili bi pes. Bila bi gospodarska kaastrofa neslutenih razseznosti in skzi to nujno svetovno klanje. Kurili bi svece.

    Me zanima ali ti kritiki USA v Iraku kdaj pomislijo, da bi svoje razvajene riti in topoumne butice morali greti z nabiranjem dracja po gozdovih, da bi se greli.
    Da bi hodili pes.
    Da bi bili lacni.
    Da bi bili brez dohodka, kdo pa bi v takem stanju se prenasal njihove neumnosti v obliki govedarskih clankov.
    Da bi loscili cevlje kakemu Taliskemu fundamentalistu.

    Ceene nafte in plina, brez konkurence bi narastle, v nebo.
    Brez konca izsijevanj za politicne in stale popuste.
    Zapiranje pip po metodi odnosa Uzbekistana do Kazahstana. Ko kazahstan rabi vodo ob vrocini, mu Uzbeki zaprejo reke in polnijo svoje akumulacij in Kazahstan izsiljujejo za ceno vode.

    Z USA zasedbo teh, Iraskih, vrtin je ta drzava, USA, samo in izkljucno resila Evropo, ki je vojasko kastrirana, pedri v Nizozemski vojski, vodstvu bataljona, krivi za Srebrnico, to trdijo tudi Rusi.
    Danes bi Evropa, brez USA, crkovala v pesti Funamentalizma, premrazena in v srednjem veku na lesenih kolesih samovlekah. Za konje in osle samovpreg bi nam sluzili razni lani mirovniskih gibanj, neuravnoveseni in zadosti agresivni, da bi vlekli ojnice.

    Samo prisotnost USA v Iraku je omogocila konkurentno os napajanje Evrope z energensi, Nabucco.

    Bo ohrani Aeriko.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ne, finta pri Nabuccu je, da je treba organizacijsko papirologijo šele narest. Ko bodo Rusi dovolil Kazahstancem vodo, bodo tud oni mel pipce odprte. Torej, more bit skoz na tone koke za ruse.

  • Aljo je rekel/-la:

    Odprti oddelek…

  • Duko je rekel/-la:

    Nadaljevanje začetnega verza je bilo:
    Dvakrat klinc - Franc Šetinc

    Ampak Šetinci so prebrisani, so si dobro postlali. Predvsem v medijih, potem pa še pri zdaj demokratiziranih komunistih. Kdor zna, pač zna.