12. julij, 2010 | Jaka Tomc

Nova gospodarska ministrica naj bi bila Darja Radić

Dosedanja državna sekretarka naj bi stopila stopničko višje.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Ministrstvo za gospodarstvo bo, kot kaže, prevzela dosedanja državna sekretarka Darja Radić. Premier Borut Pahor je novo kandidatko predstavil le nekaj dni po odstopu dosedanjega ministra Mateja Lahovnika.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
22 x komentirano
  • konec je rekel/-la:

    ha, ha, ha, ha, ha prava strokovnjakinja ha, ha, ha, ha

    • rukar je rekel/-la:

      Radić, ponosita, ta nas bo potisnila še bolj na BALKAN ! Kam pa je Pahor prej gledal, počel, da je tako zelo sposobno ženšče spregledal !??

    • konec je rekel/-la:

      saj že zdavnaj rekel BALKAN RULES!!!!!!

  • edmund je rekel/-la:

    za zjokat…

  • nemesis je rekel/-la:

    Jah,je pač edina,ki je sploh pripravljena prevzeti to funkcijo,pa itak bi ostala brez službe,ker z ministrom ponavadi odide tudi sekretarka.

  • Tom je rekel/-la:

    @ Konec, edmund, nemesis:
    pa poznaš koga boljšega? Bi delil ime te osebe z nami? …morda pa le imaš rešitev.

    Dejstvo je, če bi bili politiki in ministri bolj podobni njej, bi imeli manj politike in več bi bilo narejenega.
    Res pa je tudi, da bi potem na internetnih forumih “vaški čenčarji” imeli mnogo manj “dela”.

    • edmund je rekel/-la:

      @Tom, končno bi lahko tudi ti spoznal, kar se vrti okoli tako zvanih ” komunajzerjev “, je lahko samo slabše od najslabšega, skratka t.z. odpad ( šrot ). Kaj misliš zakaj se je Lahovnik zjokal ?

    • konec je rekel/-la:

      Tom, saj kot prepričan podpornik balkanskih rdečuhov bi nagonsko podprl katerokoli SVINJARIJO……tako, KONEC debate.

    • Tom je rekel/-la:

      Sej sem vedel fantje - brez rešitve ste!
      Pri vas ne gre zato, da se kaj naredi… ampak da se stalno kritizira in pljuva…ustvarja meglo. Res ste pravi politiki (ni važno al levi al desni…)
      Vse po principu “kdor ni z nami je komunajzer” … V take omejene zgodbice verjamete samo vi sami.

      Pa srečno.

      ps. Se vedno znova čudim, od kod vam toliko časa za to pisanje… Dejstvo je, da človek, ki ima v življenju cilje, časa za stalno celotnevno opletanje po forumih nima.

    • Tom je rekel/-la:

      Saj sem vedel fantje - brez rešitve ste!
      Pri vas ne gre zato, da se kaj naredi… ampak da se stalno kritizira in pljuva…ustvarja meglo. Res ste pravi politiki (niti važno al levi al desni…)
      Vse po principu “kdor ni z nami je komunajzer” … V take omejene zgodbice verjamete samo vi sami.

      Pa srečno.

      ps. Se vedno znova čudim, od kod vam toliko časa za to pisanje… Dejstvo je, da človek, ki ima v življenju cilje, časa za stalno celotnevno opletanje po forumih nima.

  • konec je rekel/-la:

    racionalno pa mi povej, zakaj bi se tale zares politična izbira lahko imela za strokovno izbiro…….kaj je tale naredila v realnem gospodarstvu, kdaj se je izkazala………ampak to zate ni pomembno, zate je važno samo to, da je pokorna do rdečih svinj..samo to, vse ostalo je………

    • Tom je rekel/-la:

      @ Konček;
      če bi ti vedel, da je svet širši kot samo desni in levi, se z “rdečimi svinjami” nebi ukvarjal - ker bi razumel, da je bilo med partizani največ tistih, ki so se borili za svoj dom, in takšni so bili tudi med domobranci…
      Le tistih nekaj manipulatorjev - tako med komunisti, kot med tistimi z nasprotnih bregov, ki so od sistema, ki ga predstavljajo, živeli - je ustvarilo “grehe” in iluzijo delitve!!

      In “racionalno razmišljujoč človek” kot naj bi ti bil, bi lahko vedel, da njihovih zgodbic - ki delijo narod - nebi kupoval in tega tudi nebi podpihoval v vseh svojih komentarjih — Očitno pa (seveda racionalno) pripadaš tistim, ki od podpihovanja živijo; to pa so politika .. in rumeni mediji.

      ——-
      ps. Radičevo poznam iz nekaj osebnih projektov, ki sem jih delal z njo - še kot študent, več kot 10 let nazaj., ter tudi kasneje. Je oseba, ki ni pokvarjena, ampak delavna. Želim ji čim debelejšo kožo, da bo lahko delovala ob vseh prisotnih političnih igricah in interesih (tako levih kot desnih).

    • konec je rekel/-la:

      Prvi del podpišem….lepo napisano, drugi del pa pove zakaj toliko braniš ta nesposoben kader……..”Radičevo poznam iz nekaj osebnih projektov, ki sem jih delal z njo”…….. pove precej več, kot si ti misliš…..(ali boš tudi ti prišel bližje koritu?)..ha, ha, ha, ha,ha,

  • rukar je rekel/-la:

    Radić, ponosita, ta nas bo potisnila še bolj na BALKAN ! Kam pa je Pahor prej gledal, počel, da je tako zelo sposobno ženšče spregledal !?

    • peter j. cesnik je rekel/-la:

      Dragi rukar…
      Mogoče pa bi prijateljskega Srečka izpustili iz pripora, da bi on vodil ekonomijo RS? Po sistemu Jelinćić…
      Kot trmasta Gorenjkabo verjetno več naredila kot gaspari in Križanič skupaj.. Znanje ima, tudi izobrazbo..predvsem pa ima pogum, da prevzame delo saniranja propadajočega se skednja, ki ga imenujemo Slovenija.

    • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

      Prosto, če zasleduješ posledice sanacij, so bile negativne za skedenj.

  • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

    Če pomislim, da sem se decembra 89 v osmem nadstropju pogovarjal z uslužbencem lb Draško Veselinovičem, ki se naenkrat ni hotel več pogovarjati o mojem IPO!!?! Po celem svetu so banke vmes pri IPO! Debil je vedel, da bo šef borze, se mu še nič ni sanjal za banko. In kakor vidim tehnološka podjetja so ravno prisiljena najemati drage kredite namesto da bi imele IPO!! To je edino in samo kot tako onemogoča rast malih tehnoloških podjetij. Če nimaš IPO, ne moreš niti 200 ljudi zaposlit, kaj šele kaj drugega. Potem pa če imaš ducat po ducat podjetij? Namesto treh-štirih s desetimi ducati!

    • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

      Kaj nekaterim še dolgo ne bo jasn, ker jim že pred dvajsetimi leti ni bilo:

      Iskra Delta je morala mesečno nameniti za 3000 zaposlenih 35M dm. Ob izgubi yu trga je bilo najbolj normalno imeti mnenje, da se spraviš k birokraciji in narediš ta IPO, preneseš Parsys - zdravo jedro,
      ter za to preprosto birokracijo prejmeš neko nagrado. Kar naenkrat pa se pojavi ZMAJ.

    • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

      Kako bo ministrica za gospodarstvo, če ne skupaj z ministrom za finance prepričala banke, da bodo znale z levo roko-rutinsko izpeljati IPO? 20 let in ene delnice nkbm????

    • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

      Se pravi, da bi bilo potrebno manjše povečanje notranje fleksibilnosti zaposlenih v bankah, ki se ukvarjajo
      z ipo. Namesto ena na ena, bi morali biti na sestanku prisotni vsi vpleteni banke, kjer bi znotraj preproste dinamike teamskega dela 50x hitreje izpeljali IPO. Kaj ti pomaga davčna številka, ker zgubljaš moment, ravno na vsakem možnem vogalu, kjer si ga je kdo izmislil in nastavil zaposlenega. Seveda ni nikogar zraven, ki bi videl večjo sliko in ga popeljal na pot odličnosti poslovanja. Vsak tam izhaja iz neke svoje notranje negotovosti, ter omejenimi pristojnostmi; zato si vzame pravico, da ti krade čas, posledično denarja ni.

      IN
      Glede na delež države v NLB d. d., se gospodarska ministrica lahko vpraša, kaj storiti z NLB d. d., ki noče zakrpati varnostnih lukenj v informacijskem sistemu. Izginjajo transakcije. Kot DaZajn DaSeIn k. d. divizija
      centralno bančništvo, mi lahko verjame na besedo.

  • rukar je rekel/-la:

    NA “NLB” IMATE JAŠOVIĆA, KI NITI NI BANKIR, AMPAK USLUŽBENEC, uradnik, neke bivše emisijske ustanove, ki je precej daleč od operativnega bančništva !
    SEVEDA @ , TUDI DVOMI V DOMET TE GOSPE , KI BI MORALA, KOT DRŽAVNA SEKRETARKA BOLJE SUFLIRATI LAHOVNIKU ! SE VAM NE ZDI ??

    • Seveda ne tako preprosto je rekel/-la:

      Ne dvomim v njene organizacijske sposobnosti, ko servisiraš tuje muhe. Ampak, da bi sama lahko rekla,
      zares se te politike jj ne grem in teš6 bo takrat, ko bo tekoč premog.