16. julij, 2010 | Goran Majstorović

Primopredaja dolžnosti na gospodarskem ministrstvu

Na današnji novinarski konferenci je Matej Lahovnik predstavil svojo naslednico, se dotaknil energetskega vprašanja in gospodarskih tem.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
6 x komentirano
  • Magelit je rekel/-la:

    Po nekih informacijah je nespametno govoriti o lignitu za 10 let v naprej. Tudi če bi bil v zemlji za 40 let kurjave. Klimatske spremembe bodo narekovale paraboličen tempo.

    KAJ JE TREBA NEMUDOMA STORITI:
    500 milijard jj-jevih podkupnin prerazporediti med 50 ton urana, sredstva za poslovne agente pri projectu
    NABUCCO, (zakaj?, ker je južni tok za rs poddimenzioniran-zato so pritiski po lng) - torej za uvod glede na to kar sem zadnje dneve izvedel tu, tu podam: če slučajno, lahko kdo najde zvezo:
    ASK v imenu Gos. Min. odgovori dve pravni nemoralni klavzuli. Lahko se je kasneje zavedala posledic, pa protestirala pri drugi vsiljeni stvari.

    V tem primeru sem brez provizije z minimalnimi stroški, dosegel, da sem nekega jutra v preddverju Domine videl rezultat: milijardne pogodbe za plin iz Rusije v Srbijo. Če bi lahko rekel nekdo, da je to moje maslo, bi moral imeti nasprotno informacijo: Ker se kgb maščuje jj, ni Lukoil prevzel Petrola.
    Če bi Petrol bi tudi Geoplin. Ne vem, eventuelno kakšen zastonj prodam alibi.

    Poanta pri takšnih poslih je, koliko tarif bi plačevali (in ekoloških taks, ker pri nas ni ekološke cone) za prehod v Luko. Eventuelno, tudi če bi se pri teš6 vmešal z izboljšavo, ki bi mi prinesla na stotine milijonov evrov, sem proti. Understood!!?! Še vedno zaradi tarif in plovbe iz kao Indonezije namesto Avstralije ( res čuden neki baltski index zadnje čase !!?!) - nujno diverzificiranje je le na tem, da
    pozabimo na lignit, ker je ‘preškodljiv’ - koliko je rudarjev, bodo svoje oddelali, knap kapo dol).

    Torej, je potrebno ščepec za varovanje plinovoda, iformacijsko robotizirano infrastrukturo, ter dimenzije pravega ranga. Če nam lahko belgijski proizvajalec na ključ naredi top-notch plinsko
    elektratno, ki ni predraga v Omanu (sultanat), potem tudi za nas ne more biti.

    Se pravi, za gospodinjstva ostanejo le majhne proizvode enote. Do takrat, ko bo moja centralna banka že imela kaj denarja, bo pa tudi za nuklearko. Majne proizvodne enote pa se da ‘uštulit’
    za totalno subvencijo sredsrev EU.

  • rukar je rekel/-la:

    MAGELIT@, ko se bi tebi posrečilo kdaj bolj enostavno, razumljiveje napisati, ne pa tako, da med pisanjem, besede, misli, požiraš in izpade, tako kot je !
    NE “pogovarjaš” se z znanci, ki bi morali vedeti tisto, kar imaš v mislih !

  • kaktus je rekel/-la:

    Ta prijem LAHOVNIKA je orgazmičen, to pa že ni več tisto, na prvi dotik !!

  • ska je rekel/-la:

    Ko dosežemo mejo lastne nesposobnosti - odstopimo. Tako elegantno, s kakšnim prikritim namenom?