21. julij, 2010 | Mateja Kožuh Novak

Škandal z Vzajemno

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V ZDUS smo seznanjeni z govoricami, da naj bi izredna uprava tik pred zdajci nameravala preklicati 17. redno skupščino Vzajemne. Teh govoric nismo preverjali, še manj širili, saj ne želimo niti pomisliti, da bi si gospoda Kidrič in Perman to dovolila narediti. Prepričani smo, da za preklic ni nikakršnega moralnega in zakonskega razloga.

V primeru, da bi do tega dogodka prišlo, pozivamo oba gospoda k nepreklicnemu odstopu z vseh funkcij, ker se z ugledom Vzajemne, predvsem pa z verodostojnostjo njenih članov, ne smeta tako igrati. Skupščina je bila sklicana na zakonit način, vsi postopki pred skupščino so bili do danes izvedeni skladno z zakonom, zato so tudi oddani glasovi za glasovanje na skupščini legitimni in zakoniti.

Člani Vzajemne, si upamo verjeti, da je dopis prejelo vseh 850 tisoč zavarovancev, lastnikov Vzajemne, s katerim jih le-ta preverja, če so res dali pooblastilo za glasovanje na skupščini. Sumimo, da so ta dopis prejeli le tisti člani, ki so dali pooblastilo pooblaščencem ZDUS. Če je temu res tako, potem bomo to dejanje zaradi suma zlorabe osebnih podatkov dali prijavo pristojnim organom RS. Po našem prepričanju gre za popolnoma nepotreben strošek več tisoč evrov. Izredna uprava je tudi ravnala v nasprotju z evropskimi direktivami, ki upravam narekujejo, naj delničarje oziroma člane družb spodbujajo k sodelovanju na skupščini. Ta dopis je naravnan popolnoma v drugo smer. To dokazujejo tudi pregreti telefoni na ZDUS, na katere je poklicalo več sto ogorčenih članov Vzajemne.

Skladno z objavljenimi zbranimi glasovi bodo pooblaščenci ZDUS na skupščini imeli več kot 90 odstotkov glasov. Rezultat skupščine zato ne bi smel biti vprašljiv. Še vedno upamo, da bo izredna uprava pokazala toliko dobre volje in dodala številke polic na približno 1.500 pooblastil, ki so brez nje. Če je imela čas za dopisovanje in preverjanje tistih, ki so poslali popolna pooblastila, potem si mora poiskati dovolj časa tudi za vpis manjkajočih številk polic. Za to ne potrebuje več kot 16 delovnih ur.

Mateja Kožuh Novak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano