19. avgust, 2010 | Andraž Jerič

Ste kaj Kunigunda?

13. festival mladih kultur Kunigunda morate obiskati tudi vi in na številnih festivalskih dogodkih ugotoviti, koliko Kunigunde se skriva v vas!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Festival mladih kultur Kunigunda vsak konec poletja priskrbi dozo kulture, omogoči zapostavljenim kulturnim praksam, da stopijo iz ozadja in razburkajo vsakdan, provocira pristaše zapiranja kulture med štiri stene teatrov, galerij in filharmonij z osvobajanjem kulture na urbanih prizoriščih v mestu, dokazuje, da je alternativna kultura lahko prav tako kvalitetna, izpovedna, zabavna in katarzična, šokira, nori, predstavlja urbana prizorišča domačega mesta, preizkuša lastne meje in si drzne biti – Kunigunda.

Letošnji festival mladih kultur je že trinajsti zapored. Vraževerni bodo imeli še en razlog več za tresavico pred trinajstico, saj je Kunigunda pripravila nekaj čarovnih napojev in praškov, ki bodo poskrbeli za izpad racionalnosti in vklop alternativnosti. Povabila je Strojmachine, Let3, Lollobrigido, Bambi Molesters, S.A.R.S., Kataleno in Šus. Z nestrpnostjo in radovednostjo pričakujemo odziv velenjske publike na predstavo Psychopatta Sexualis – Vrnitev porno dive, pravo doživetje bosta tudi več dnevno grafitiranje javnih površin v Velenju in Green land party v letnem kinu, med metalci pa duhove buri obljuba domače zasedbe Interceptor, ki bo letos nastopila le na Kunigundi in zato obljublja metal predstavo, kot je še ni bilo v Velenju. Vse to in, kot ste seveda vajeni, še več pa najdete na www.kunigunda.si, ki je za vse, ki so malo Kunigunda, biblijskega pomena!

Če mislite, da ste že doživeli Kunigundo, se pač motite (vsak se kdaj). »Nič kaj mirno se našemu mestu ne bo godilo od petka dalje, ko čarovnica Kunigunda zares začne zažigati potrpljenje starejših in srca mlajših. Z bogatim program, ki bo od petka dalje potekal na številnih urbanih lokacijah mesta Velenje, se bo Kunigunda s potrpljenjem starejših zabavala celih devet dni. Mlada srca pa bodo navdihovali številni umetniki, tako glasbeni, gledališki, multimedijski, kot tudi plesni. V soboto, ko se nam ob 21. uri obeta otvoritev, pa bo čarovnica Kunigunda v slogu današnje mladine obiskovalcem vrgla srčno molotovko s celotnim programom. Ste mislili, da poznate Kunigundo? O ne, letos je ne prepoznamo niti v Mladinskem centru Velenje,« je prav po Kunigundino izzivalen vodja festivala Dimitrij Amon.

Festival se v Velenju začne jutri, 20. avgusta, trajal pa bo vse do sobote, 28. avgusta.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.