25. september, 2010 | Boštjan Pihler

Neue Slowenische Kurs*

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Leto 1980. Neka skupina mladcev je ilegalno polepila Trbovlje s plakati za alter koncert, ki ga ni bilo. Na plakatih je bilo novo ime, Laibach. Ostalo je zgodovina. A za zgodovino je že Marx ugotovil, da se prvič sicer zgodi kot tragedija, a ponovi se kot farsa.

laibachkunst-dsci1923-300px

Hommage Laibachovem plakatiranju izpred 30 let, Trbovlje, 24. september 2010

Leto 2010. Glasba ni več alter, postala je mainstream. Danes so alter nevarni odpadki. Mladci so zdaj možje srednjih let, in njihovi zavezniki so zdaj tisti, proti katerim so se nekoč borili. Sympathy for the Devil in Kapital sta bili prerokbi. Njihov sponzor ob 30-letnici, med ostalimi - Lafarge Cement Trbovlje. Zgornji plakat smo po anonimnem obvestilu poslikali danes zjutraj v Trbovljah.

Laibach v napovedniku dogodkov za prihodnje dni obljublja “nekaj prostorskih intervencij na območju LaFarge Cementarne Trbovlje”. V Eko krogu prostorske intervencije na območju Lafarge Cementa močno podpiramo, in čestitamo Laibachu, da je za načrtovano rušenje nelegalno odprte nadzorne sobe pridobil tako soglasje svojega sponzorja Lafarga, kot Ministrstva za kulturo, če že z Ministrstvom za okolje ni bilo nič.

Das Spiel ist aus.**

Boštjan Pihler

* Nem. Neue Slowenische Kurs = slov. Nova slovenska smer

** Nem. Das Spiel ist aus = slov. Igre je konec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
4 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Kako Ljubica petingira sindikat vojakov :) Za pomoč pri poplavah jih ne potrebuje, ko pa je štrajk so pa polno “bojno” zasedeni :)

    Matr ste naivni in taki greste v Afganistan, ni dobra popotnica.

    Vse je lahko le trik vojnih bogatunov.

    http://24ur.com/novice/slovenija/mors-stavki-se-ne-bodo-pridruzili.html

    V okviru resorja obrambe in zaščite na ministrstvu za obrambo stavka v ponedeljek ne bo organizirana. Sindikati bodo samo izražali podporo stavki, so sporočili z ministrstva. Včeraj se je namreč vodstvo ministrstva za obrambo sestalo s predstavniki reprezentativnih sindikatov. Sestanka sta se udeležila predstavnika dveh sindikatov, ki sta predstavila odločitev svojih sindikatov, da v okviru resorja obrambe in zaščite stavka ne bo organizirana.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    FORESTINA; zdaj se boš lahko maščeval ameriški vojski kar na domačem pragu.

    Slišati je namreč, da ZDA načrtujejo vojaško intervencijo tudi v Sloveniji.

    Če ni bilo milosti za talibane, je ne sme biti niti za telebane, so jezno zapretili.