30. september, 2010 | Blaž Zgaga

Finsko sodišče proti pregonu novinarja

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Sodišče v Helsinkih je zavrnilo mednarodno pravno pomoč pri kazenskem pregonu avtorja oddaje “Resnica o Patrii”, finskega novinarja Magnusa Berglunda, ki jo je 16. marca letos zahtevala preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Tupy. Novico je danes prvi objavil največji finski dnevnik Helsingin Sanomat.

Po razkritju podkupovanja ob nakupu oklepnikov Patria, 1. septembra 2008, s strani finske javne televizije YLE in Vest, je odvetnica Nina Zidar Klemenčič v imenu nekdanjega premiera Janeza Janše na tožilstvo vložila zahtevo za pregon novinarja zaradi domnevne storitve dveh kaznivih dejanj žaljive obdolžitve.

Novinarju po slovenskem kazenskem zakoniku grozi denarna kazen ali do šest mesecev zapora. Če bi stopil na slovenska tla, obstaja precejšnja verjetnost, da bi ga policija aretirala, saj ga želi slovensko sodišče zaslišati zaradi domnevne žaljive obdolžitve Janeza Janše.

Finsko sodišče reklo „ne“

“Sodišče je odločilo, da mednarodna pravna pomoč ne bo nudena,” je v izreku zapisalo finsko sodišče.

Glavni razlog za negativno odločitev je trenutna kriminalistična preiskava v primeru Patria in zapisi v slovenski reviji, da je bil Janez Janša obtožen v tem primeru. Sodišče je dodalo, da je zahteva po zaslišanju novinarja v tesni povezavi s policijsko preiskavo in tudi v zvezi s preiskavo podkupovanja, ki poteka v Sloveniji.

Finsko sodišče je opozorilo, da ima lahko pregon Magnusa Berglunda povezavo s kaznivimi dejanji, ki so jih storile politične ali vojaške osebe. Ena od “žrtev” oddaje “Resnica o Patrii” je namreč nekdanji slovenski predsednik vlade Janez Jansa, druga pa brigadir Dragan Bavčar. Po drugi strani se celoten primer Patria nanaša na nakup vojaške opreme.

V obeh primerih finska zakonodaja dovoljuje zavrnitev mednarodne pravne pomoči, če je kaznivo dejanje storjeno s strani politikov ali vojaških oseb.

Na odločitev sodišča se lahko pritoži finsko ministrstvo za pravosodje, a slednje tega zelo verjetno ne bo storilo.

Spet poseg z vrha tožilstva?

Naj spomnimo, kazenski pregon zoper Magnusa Berglunda je okrožna državna tožilka Katarina Bergant 2. decembra 2008 že zavrgla, ker so obstajale okoliščine, ki izključujejo kazenski pregon.

“V konkretnem primeru je bila oddaja narejena na Finskem, s strani novinarja kot finskega državljana, s prebivališčem na Finskem, ter predvajana v finskem jeziku na finski javni televiziji. Glede na to torej, da je bila sporna oddaja izdelana in predvajana v tujini s strani tujega državljana ter da ni bila sestavljena za namen predvajanja v slovenskih medijih, menim, da v konkretnem primeru krajevna pristojnost državnega tožilstva, ki se določa po določbah, ki veljajo za pristojnost sodišča, za katero je tožilec postavljen, v konkretnem primeru na območju Slovenije, ni podana,“ je odločila Bergantova.

A po posredovanju z vrhovnega državnega tožilstva, ki mu načeluje Barbara Brezigar, ji je vodja okrožnega tožilstva v Ljubljani Tamara Gregorčič pregon finskega novinarja odvzela in zadevo vodila naprej sama.

Afera Patria že na sodišču

Tožilka Blanka Zobec Hrastar, vodja slovenskega dela skupne preiskovalne skupine afere Patria, ki jo sestavljajo preiskovalci iz Finske, Avstrije in Slovenije, je doslej vložila več obtožnih predlogov in zahtev za preiskavo.

Zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi sta obtožena nekdanji obrambni minister Karl Erjavec in takratni načelnik generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Albin Gutman. Zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja in napeljevanja k temu dejanju je vložena zahteva za preiskavo zoper slikarja Jureta Cekuto in brigadirja Petra Zupana.

Okrajno sodišče v Ljubljani je v petek potrdilo, da je najnovejši obtožni predlog zoper pet oseb prestal preizkus in je bil odposlan obtoženim. Razkril ga je kar eden od obtoženih -  predsednik SDS Janez Janša. Na svetovnem spletu je objavil celoten, 82 strani dolg, obtožni predlog zoper Jožeta Zagožna, Antona Krkoviča, Ivana Crnkoviča in Walterja Wolfa in njega samega. Obtožbe v njem so hude, dokazi so videti trdni, ugotovitve mednarodne preiskave pa potrjujejo navedbe, ki jih je v oddaji podal finski novinar Magnus Berglund.

Dejstvo, da v trenutku, ko je nekdanji predsednik vlade Janez Janša uradno obtožen domnevne storitve kaznivega dejanja sprejemanja daril za nezakonito posredovanje, slovensko državno tožilstvo preganja tujega novinarja, ki je prvi razkril korupcijo ob nakupu oklepnikov Patria, kaže, da je v vrhovnem državnem tožilstvu nekaj hudo narobe.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
194 x komentirano
  • rdeči na psu je rekel/-la:

    Rdeči umazani pisun je kot kaže ponovno dobil mastno murgeljski nakazilo.Rdečuhi,koliko časa še ???

    • lucko je rekel/-la:

      Ne le on, tudi Finci ocitno… Mocna je ta nasa partija, da lahko upravlja s novinarji, policijo, tozilstvom in sodstvom 3 drzav… Ni mi jasno zakaj se ni prevzela Evrope.

    • KAKTUS je rekel/-la:

      UČITE, UČITE IN UČITE SE ! BERITE MEFISTA, ON JE VELIK, NAJVEČJI ! TUDI ZGAGI GRE NA TESNO, kot je slišati, ne more več drago prodajati svojih laži !

      SE NOVINAR Z LAŽJO PREHRANJUJE,
      GA RESNICA, POKONČUJE ! !!

    • lucko je rekel/-la:

      Naj podam le nekaj pirmerov te genjalnosti… Namerno izbrani primeri, ko je nejgov komentar prvi, ozitoma pred njim ni nikogar s kom se ne strinja:

      MEFISTO
      29. september, 2010 ob 18:59
      KAKTUS, njihov problem je v glavnem njihova obupna ideološka slepota, ki jim narekuje., da iščejo iveri v tujih očeh ob tem, ko imajo sami v njih bruna.

      Tudi oni bi radi bili tako pametni, kot smo mi, pa ne gre.

      Saj si opazil, da brez Janše ne znajo ne zmagati na volitvah in ne vladati.

      MEFISTO
      25. september, 2010 ob 16:02
      Iz Pentagona je v zunanje ministrstvo ZDA pricurljala vest, da se ameriška vojska pripravlja na oboroženo intervencijo v Sloveniji.

      Če ni bilo milosti za Talibane, je ne sme biti niti za telebane, so se odločili.

      MEFISTO
      29. september, 2010 ob 22:26
      Nekaj razlike pa je vendar med LUCKOM in DDDD- jem.

      DDDD je namreč odprte glave vsaj takrat, ko zeha.

      MEFISTO
      30. september, 2010 ob 19:28
      Narobe svet.

      ANGIE in drugi norci praznujejo, čeprav še ni pustni torek!

      Ce ga proglasas, za najvecjega potem ste res majhni, ker to je odnos majhnih ljudi, ceprav se je porglasil za Gospodovega odposlanca…

      MEFISTO
      27. september, 2010 ob 14:28
      LUCKO, res je, da je ostvaril Bog človeka po svoji podobi in da ima prvenstveno pravico dobre ljudi plačevati z dobrim, slabe pa s slabim. Pri slednjem pa je dal Bog mefistu zelo pomebno nalogo.

    • nina je rekel/-la:

      rdeči gor rdeči dol rdeči levo rdeči desno…ma dajte malo več domošljije pokazati že končno, no! poln k* vas mam!…pa podpišite se in pokažite jajca!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @ Nina, za prepoznat rdeče zmazke, ni treba kazat jajc. Če te pa rajcajo jajca kot taka, je pa sigurno kdo tudi izven egoističnega nagiba , pripravljen odpreti štacuno.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Cenim, da si vendarle ugotovil, da je Mefistove misli vredno ponatisniti.

      Mislim, da ti je bila najbolj všeč tista, da je DDDD odprte glave vsaj takrat, kadar zeha.

      Tako je ostalo tudi tebi nekaj upanja.

    • dddd je rekel/-la:

      Ah, saj jih sam ves čas ponavljaš, škoda ponatisa. Glede zadnje, ki ti je tako ljuba, kaj praviš na tole:

      Mefisto ima glavo ves čas odprto, da mu po cevki odteka voda; sicer bi mu, vodenoglavcu, zalila ostanek možganov.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ubogii DDDD.

      Neuspešen in otročji poskus duhovičenja.

    • dddd je rekel/-la:

      Bravo, mefisto, mogoče boš pa le doumel. Zdaj morda bolj razumeš, kam je meril Lucko, ko je “ponatisnil” tvoje genijalnosti, ki jih repetiraš in recikliraš do onemoglosti.

    • lucko je rekel/-la:

      :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Še Cigani, pedri in drugi odličniki mi postanejo simpatični, ko berem DDDD- ja in njegovega vajenca Lucka.

      Za LUCKA je še upanje, če se bo varoval slabe družbe.

      Nikogar bolj ne sovražim kot butaste genije, ki zase edini mislijo, da so pametni

    • lucko je rekel/-la:

      Resno mislis? Ker s tvojim pristopom je to tezko vrjeti… Ceprav je pa res, da nekaj kar je vecini nekaj ni nujno, da je tudi tebi… In strinjam se, vecina nima pravice dolocati kaj je tebi nekaj ampak ima pa pravico, da ji ti svoje definicije tega ne vsiljujes, tako kot ti nimas te pravice…

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Butastih genijev. Sklanjati se nauči.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ARS IGNIS, se opravičujem za neodpustljivo nemarnost.

      Obljubim, ko bom velik, te bom prekašal tudi pri sklanjatvi.

  • mojca je rekel/-la:

    Ubogi Ivanček,

    Cel svet se je zarotil proti njemu.

  • obama je rekel/-la:

    mentalni revež…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Večkrat sem se že spraševal, kakšen je etični profil novinarjev, kot so Blaž Zgaga, Rok Praprotnik, Dejan Karba, Jani Sever in podobni, ki so pripravljeni za judeževe groše zavreči še tisto malo etičnega ter moralnega, kolikor ga ostane v še tako pokvarjenem človeku.

    Je to fundamentalistična pripadnost svojim ideološkim gospodarjem, brezpogojna pokorščina, politična in ideološka zaslepljenost, edini možni način za poklicno uveljavljanje, preživetvena nuja, odsotnost slehernih samoomejitvenih sposobnosti, pričakovanje nagrade ali preprosto totalna osebna izprijenost ter destrukcija.

    Potem se pa sprašujete,zakaj nam gre vsak dan slabše, zakaj ostajajo cele generacije brez perspektive, zakaj je država pred totalnim gospodarskim ter finančnim zlomom in zakaj se bo vase zrušil sistem, ki se je tako dogo obdržal na laži, prevari in zlorabi.

    !
    Nekaj hudo zavrženega že mora biti, da so prpravljeni boljšim in zaslužnejšim od sebe izničiti osebno dostojanstvo, eksistenco, dobro ime in vsakršno perspektivo.

    Kot dobro namazan stroj uglašeno spreminjajo laž v resnico in s tem vzdržujejo režim, ki temelji na prevari, nezakonitem prisvajanjem rezultatov dela številnih izkoriščanih generacij, prazni demagogiji, političnem poneumljanju ljudi, praznih obljubah, delitvi volilnega plena in brezperspektivnosti dražve in njenih državljanov.

    Z niskotnimi lažmi in spletkami so pripravljeni pohoditi tuje in svoje dostojanstvo.

    In temu siupajo celo reči svobodno in objektivno, včasih celo raziskovslno, novinarstvo.

    Tako mi Bog pomagaj!

    • dddd je rekel/-la:

      Si pa smešen. Ne jokaj, če bo Janša politično odmrl, boš že našel novega gospodarja, taki kot si ti, ga vedno.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, Ne najdem dovolj grobe besede, ki bi te označila, debil od štirikratnega debilnega drekomešalca in drekobrbca. Ti budalo se upaš reči Mefistu, da bo dobil novega gospodarja , ko ima vseskozi avtentično in neodvisno ali tolmačenje,ali komentiranje dogodkov. Medtem, ko ti niti nisi sposoben, da bi to kar on ali mnogi od nas izjavijo, sploh kapiral, kje , da bi dal kake verodostojne protiargumente.Da ne govorim o tvojem bednem izražanju . Daj, zapri se že v svojo svinjsko štalo in tam kruli zase in svoje prašiče.
      Pripadnik plemenite rase budal, misliš, da je zate dovolj, da se deklariraš kot pripadnik strani, ki je zagovornik največjih svinjarij, neumnosti in zgrešene filozofije in da ti za te nebuloze ni potrebno navajati nikakršnih razlag ali argumentov.

    • angie je rekel/-la:

      Rogerg, kaj se sekiraš,

      mefisto itak misli, da je Bog kar on sam. Navijače ima na vrvici, tako kot Vatikan svoje.

    • Q_ je rekel/-la:

      Vseznalec Mefisto je spet vse pomešal. :-(((((

    • dddd je rekel/-la:

      Rogerg se je razjezil.
      Če je Janša nedolžen, se nimate kaj sekirat.
      Če je vse skupaj zarota, kot sam pravi, je ta lahko le mednarodna, ves čas pa imate polna usta EU standardov. Smo del Evrope, menda ta ne bo pustila, da se dogajajo na njenih tleh montirani procesi.
      Če je obtožnica tako smešna, kot pravi Janša, potem se nima česa bati. Ne on, ne vi, njegovi verniki.
      Če je kriv, upam, da bo obsojen. Brezpogojno lahko komu verjame le vernik, z drugo besedo, kreten.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Bedniki ANGIE; DDDD; Q in še kak nesrečnik, nikoli ne pozbite, MEFISTO je mefisto, kar je in še bo vsak od vas občutil na lastni koži.

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      To pa res ni bilo lepo, dddd. Naj spoštovani Mefisto za trenutek izpusti metlo iz rok in nam javi ali so v KC danes res pripeljali nekakšnega rođota. Komu se bomo pa potem smejali, če se nam ta stegne???

    • sredinec je rekel/-la:

      Poskusimo se odmakniti od dejanske relativnosti novinarskih virov. Poskusimo eno od večih izjav vpletenih. Če me spomin ne vara Krkovič izjavi, da sta se z dolgoletnim prijateljem Crnkovičem dobila na kosilu. Po kosilu sta stopila do svojega skupnega prijatelja Zagožna še na kavico. Slučajno sta pri Zagožnu v tistem trenutku še neki Avstrijec in Finec, ki se pogovarjajo o Patrii. Ker govorijo nemško, Krkovič sicer ne razume nič, obsedi pa na stolu. Vesel bom, če bo kdo našel original te izjave, ker sem jo napisal po spominu. A če v glavnem drži - mi res ni jasno kdo za vraga lahko kaj takega kupi in pri polni zavesti verjame, da tu ni nič sumljivega. Po kateri logiki bi se šef Elesa dobival na temo Patria in pri tem še sprejemal slučajne obiske znancev na kavici. V kateri betici se po taki izjavi ne prižge niti ena najmanjša najbolj oddaljena brleča utripajoča alarmna lučka?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Sredinec, od kar je najmanjši sum, da je Janša naredil karkoli nezakonitega ali proti koristem države, sem jaz prvi, ki čakam, da bo to objavljeno, razčiščeno in kaznovano.In ne samo jaz iz opcije, ki za gotovo ne spada v svinjsko štalo.. Ampak doslej nič takega. Mnogo mešanja megle, tako in drugače, vendar samo nakazovanje na njegovo krivdo , brez česarkoli oprijemljivega. In to vedno takrat, ko je to mešanje megle odločilno za izid volitev. Kajti levi prikoritniki, ki so po vojni pobili stare kapitaliste, potem proklamirali ljudsko-socialistično premoženje, v 90 z zakoni zaščitili privatno lastnino in jo pokradli, sedaj pa jo morajo še naprej ščititi za sebe.
      @In par prenašalcev helijevih balonov, ki vas ogovarjam sedaj. Ni lepo, da Zgagasti Blaž trosi neumnosti že kar dolgo časa, ampak, da mu nasedate vi, ki se imate za cvet tega foruma, če že ne vsega Slovenstva. Zgaga se sicer na nedostojen , pa pač razumljiv način bori za easy , pa nezasluženi velik kos kruha. Ampak kaj se greste vi, prenašalci moštrance. Doživljate erekcijo in ejakulacijo kakorhitro kdo namigne, da bo Janša najebal. To je bolano. Ali živite od drobtin, ki nekomu padajo od mize, ali ste tako butasti. Pred časom, ko je bila prilika, da se pred sodišče potegne Berglunda, da na glas pove kaj ve in proti komu, ste bili proti, sedaj, ko je ta Hrastarca spocala obtožnico, ki je “echantillon” debilne socialistične obtožnice, pa ste spet v evforiji. In ob temu vsi skupaj tonemo v močvirje “Slovenije 2010″. Ali se zavedate kam plujemo z javno upravo v štraju in zapufanim Pahorjem, ki komajda še spoca skupaj za penzije. In ali ste seznanjeni, da ameriški egoti načrtujejo programiran stečakj Grčije. Adijo naše pol milijarde. Namesto, da bi vsi vzeli v roke pamet, če je že v glavi nimate kaj nucat, se prerivate na odru, ko je nastavljen skeč za “slepo kozo”.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Ars Ignis, sicer se smejim tvoji ukradeni domislici, ampak ne pozabi, da je moja. Kar se pa mojega končanja v KC tiče, upam, da se ne bo zgodilo tukaj. Kajti po tolikšnem eletromagnetnem odmiku, ki ga čutim do tega fereina se bojim, da bi še po smrti doživljal močne magnetne resonance. Si bom izbral za svoj mir kaj med primarnimi in originalnimi plemeni..

    • sredinec je rekel/-la:

      rogerd. Menim, da je ločnica med rumenilom pisanja novinarjev in rumenilom žolča komentatorjev prav JJ. Žal ne odstopaš. Sam sploh nisem govoril o njem in njegovi krivdi, saj mislim da kaj prav zelo obremenjujočega še nisem slišal ali bral. Kot že rečeno - v umikanju udarcev vrednostnih sodb se skušam usmeriti le na posamična dejstva in posamične ljudi. JJ vstopa v zgodbo na povsem drugem nivoju - v debati o stopnji samostojnosti (?), dvoličnosti (?) in izdajalstvu (?) njegovih bližnjih političnih sopotnikov - ampak ta tla so žal spolzka in je potrebno debato ostro ločiti. Zato ob tej priliki le in zgolj o enem (od večih) dogodkov: Krkovičevi izjavi. Upam, da se strinjaš da vode ne drži in da vzbudi sum. Naslednjič pa še o kakšni drugi, pa kdaj še o odnosu skupine TK+JZ+CI proti JJ.

    • čistalopata je rekel/-la:

      Bedniki ANGIE; DDDD; Q in še kak nesrečnik, nikoli ne pozbite, MEFISTO je mefisto, kar je in še bo vsak od vas občutil na lastni koži

      Ko Zmerjaču Mefistu zmanjka argumentov, pameti je tako bolj malo,prične žaliti in vpiti glej tatu, medtem ko sam krade.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ČISTALOPATA, Mefistu nikoli ne zmanjka argumentov.

      Če se Mefisto kdaj ne odzove na kako levičarsko neumnost, je to le posledica njegovega globokega prezira do avtorja nesmisla.

    • sredinec je rekel/-la:

      mefisto, a tebi se ne zdijo izjave in ravnanja skupine JZ, TK in IC niti malo sumljiva?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ne, če mi seveda nisi podtaknil inicialk kakih levičarskih falotov.

  • dado je rekel/-la:

    Koliko dreves padlo bo še,
    koliko papirja spacalo se še,
    da zgage nam mir podare?
    A bo kdaj poračunal nekdo,
    koliko nas ta konstrukt koštal bo?

    • angie je rekel/-la:

      Ne se sekirat zaradi dreves, dado, je vse na internetu!
      Glej Janšev facebook!

    • dado je rekel/-la:

      O, pardo, … o pardon,
      le kakšen jaz,
      jaz velik sem slon,
      a srečen sem,
      ker končno vem,
      dojel nekdo,
      mojo misel je končno!

  • angie je rekel/-la:

    Janša ima gotovo razloge, zakaj je objavil papir, ki ga bremeni, najbrž računal na splošno lenobo ljudi, ki celote ne bodo brali, zgolj njegov komentar - glej Pasje Fritzle et consortes!)
    A na svetovnem spletu ostane ZA VEDNO kot osumljenec, tudi če se bo morebiti na sodišču izmazal, češ da se je vse dogajalo brez njegove vednosti za njegovim hrbtom, kar je spričo njegovega značaja -kontrolfreak - malo verketno.

    Na spletu je JJ storil harakiri, še preden je bil zares obsojen.

    • pravnik je rekel/-la:

      Angie,

      Ne osumljenec, temveč OBTOŽENEC!

      Utemeljen sum je podan. Za tiste, ki ne vedo, kaj pomeni UTEMELJEN SUM, pa zgolj pojasnilo, da to pomeni, da obstaja večja verjetnost, da je obtoženi storil navedeno dejanje, kot da ga ni!

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Obtoženec je nekdo, zoper koga je vložena obtožnica, torej obtožni akt v postopku pred Okrožnim sodiščem.

      Nekdo, zoper koga je vložen obtožni predlog (čeprav si zadevna smešnica težko zasluži to ime) je obdolženec.

      Ti si izjemno slab pravnik, če ti to ni jasno. Si sploh opravil pravosodni izpit?

    • mujo je rekel/-la:

      haha,

      dvorni, pusti zdaj pravne finese, obdolženec al obtoženec al osumljenec

      meni je najbolj všeč, da si tu jasno priznal - obdolženec!

      tvoj idol JJ je obdolženec za korupcijo v aferi Patria!

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Janez Janša je obdolženec.

      Dejanska, resnična obdolžitev zoper njega je, da je sovražnik sprijene neokomunistične elite. Sodni postopek zoper njega je farsa, ki se je ne bi sramovalo stalinistično “pravosodje” ali “sodni zbori” z mačetami oboroženih ugandskih kanibalov.

      Zame je junak in kot takega ga bom nosil v srcu, dokler bom živ.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Dvorni pisar z licenco je rekel:
      “Zame je junak in kot takega ga bom nosil v srcu, dokler bom živ.”
      Dvorni, a si ti v resnici Urška

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Steppenwolf, ni nujno, da je vsak Urška, ki nosi poštenega človeka v srcu. To je le pri vas v navadi, da nosite v srcu in na jeziku tistega, od katerega imate koristi.
      @Angie, ja to imaš pa prav, da bo ostal Janša na svetovnem spletu za vedno osumljenec, tudi, če mu ne bo, ali mu ne bo možno nič dokazati. Kajti to je bil preliminaren namen barab, ki so to gonjo načele. Ampak zapomni si,” da se sve vrati i sve plati”.
      In posebej naj zinem ob tem, da slutim, da je med vami mnogo takih, ki bi lahko ta trenutek od, ne Janše, pač pa od Hrastarjeve in sodišča slišali, da je JJ nedolžen, pa bi še kar naprej uprizarjali bojne plese okrog ognja za pokončanje Janše.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      DVORNI, pred pravosodnim izpitom je treba diplomirati še na pravu.

      Kaj takega pa ne moreš pričakovati od ANGIE, za keterega pravijo, da zna imitirati le ključavničarja in odigrati kako trans vestitsko ali transseksualno vlogo.

  • aaaaa je rekel/-la:

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • angie je rekel/-la:

    Dr. Mesfisto pa je sam sebe sportretiral - njegova anamneza je takale:fundamentalistična pripadnost svojim ideološkim gospodarjem, brezpogojna pokorščina, politična in ideološka zaslepljenost, edini možni način za poklicno uveljavljanje, preživetvena nuja, odsotnost slehernih samoomejitvenih sposobnosti, pričakovanje nagrade ali preprosto totalna osebna izprijenost ter destrukcija.

    Iskreno, ni kaj.

  • Horst je rekel/-la:

    angie..in kdo je tebe sportretiral?

  • KAKTUS je rekel/-la:

    UČITE, UČITE IN UČITE SE ! BERITE MEFISTA, ON JE VELIK, NAJVEČJI ! TUDI ZGAGI GRE NA TESNO, kot je slišati, ne more več drago prodajati svojih laži !

    SE NOVINAR Z LAŽJO PREHRANJUJE,
    GA RESNICA, POKONČUJE !

    • angie je rekel/-la:

      Fundamentalistična pripadnost svojim ideološkim gospodarjem, brezpogojna pokorščina, politična in ideološka zaslepljenost, edini možni način za poklicno uveljavljanje, preživetvena nuja, odsotnost slehernih samoomejitvenih sposobnosti, pričakovanje nagrade ali preprosto totalna osebna izprijenost ter destrukcija.
      Kaktus, to je tvoj mefistozo.

    • lucko je rekel/-la:

      Da ne bom se jaz copy/paste, te bom usmeril da pogledas prvi komentar, tretji odgovor…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Angie, kmalu bomo znali na pamet tvoj samokritični pogled na svoj duševni profil.

  • rozinko je rekel/-la:

    mislim, da je največ narobe v glavi Blaža Zgage.če je delo tega novinarja DRŽAVOTVORNO oziroma pošteno, je res nekaj hudo narobe v njegovi glavi.

  • konec je rekel/-la:

    slovenci niso američani , tako da ni dvomov za ta epilog…američani so te finske novinarje v letih devetdeset popolnoma na kolena….

  • konec je rekel/-la:

    slovenci niso američani , tako da ni dvomov za ta epilog…američani so te finske politične novinarje v letih devetdeset postavili popolnoma na kolena….

  • martin je rekel/-la:

    To, da finsko sodišče brani finskega novinarja pred Janševo tožilko Barbaro Brezigar pove vse!

  • Ivan je rekel/-la:

    Ne skrbi vas morebitni konec JJ, skrbi vas lasten konec. Ne mislim na nick “konec”

    • jebiveter je rekel/-la:

      @ Ivan imaš čisto prav, ne skrbi ” nas ” za J J-ev konec, skrbi ” nas ” za konec že tako skromnih demokratičnih standardov v naši ( ne samo vaši ) Sloveniji. Sodno, medijsko, politično, vzgojno-izobraževalno, represivno……tako naprej brez slučajne izjeme, se oproščam, čebelarji so pa navsezadnje edina izjema…..

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..vse ima monopolno ” levi ” lahko bi rekel murgelski klan !!!

    • konec je rekel/-la:

      slovenija postaja 2. severna koreja…rdeče svinje tipa ivan pa se krulijo in krohotajo od sovraštva in nestrpnosti …..ampak ostajajo vendarle to kar so NAVADNE RDEČE NESTRPNE SVINJE…….ki ne morejo doumeti evropkse civilizacije, slovenske kulturne dediščine, demokracije, pluralnosti in strpnosti…..lahko le krulijo, ampak to je dobro, dokler samo krulijo je že dobro.

  • sandokan je rekel/-la:

    Mar vam ni že jasno, da so tri evropske policije z obtožnicami zaradi korupcije že dokazale, da sta imela Berglund in Zgaga 1. septembra 2008 povsem prav!

    Vaš ljubljeni vodja je navadni skorumpirani lopov, ki se dela državotvornega politika. Če je Janša v zadnjih 20 letih res kaj “tvoril” je le - MAFIJSKA DRŽAVA.

    Čaka ga usoda Srečka Prijatelja!

  • jebiveter je rekel/-la:

    …V O L I - tve……H O - R U K……smrt fašizmu…..be be be….

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    bOLJŠEVISTIČNA NAGNUSNA GAMAD na severjevem lenininističnem portalu kot po partijskem ukazu z vso znano udbo-stalinistično retorikojavno grozi in pošilja nagnusna sporočilavsem namslovenskim demokratom in nasprotnikom sedanje uzurpatorske boljševistično- korejskesvojati.Koliko časa še??

  • Leteči Finec je rekel/-la:

    Ta košarica balkanski Sloveniji je velika novica v finskih medijih!

    Tako velika, da jo je največji finski dnevnik prevedel tudi v Sloveščino:

    http://www.hs.fi/english/article/Finnish+court+refuses+to+assist+Slovenia+in+defamation+investigations/1135260525076

    Ampak vprašanja, ki jih je Berglundu želela zastaviti pretorijanska garda Janeza Janše in Barbare Brezigar, so pa res NEVERJETNA!!! Na dnu članka…

    Finnish court refuses to assist Slovenia in defamation investigations
    According to Slovenia’s request for legal assistance, a Finnish journalist is suspected of having defamed the former Prime Minister Janez Jansa

    Finnish court refuses to assist Slovenia in defamation investigations

    Finland has refused to assist the Slovenian authorities in a criminal investigation on a reporter responsible for the current affairs programme MOT screened by the Finnish Broadcasting Company (YLE) in the autumn of 2008.

    The Investigation Department of the Ljubljana District Court has asked Finnish authorities to interrogate the MOT journalist Magnus Berglund as a suspect in the case.
    The Slovenian authorities suspect that Berglund has defamed the country’s ex-Prime Minister Janez Jansa and Colonel Dragan Bavcar, the head of the negotiation group of the Ministry of Defence, in a MOT programme entitled Totuus Patriasta (”The Truth about Patria”).
    MOT reported that Jansa and Bavcar had taken bribes from the Finnish arms manufacturer Patria in connection with a deal to supply armoured personnel carriers and other hardware to the Slovenian Defence Forces.

    Last spring, Finland’s Ministry of Justice submitted the request for investigation to the Helsinki District Court. However, the court has decided that it is not willing to hear Berglund, at least not at this point.

    According to the law, legal aid does not have to be provided, if a preliminary inquiry has been launched into the action in question in Finland or in any third state.
    A request for legal assistance can also be declined if the action concerned can be regarded as a political or military crime.
    According to the District Court, the request for investigation could be related to political crime and military legislation, for example on the grounds of the positions of Jansa and Bavcar.

    The MInistry of Justice could appeal against the decision of the District Court to the Court of Appeals, but the Slovenian authorities do not have the same right.
    ”This is not such a matter, in which we would like to apply to a higher court for a reversal of the decision made by the District Court. The ministry does not have any objections to the decision”, says Legal Adviser Juhani Korhonen from the Ministry of Justice.

    Finland’s Ministry of Justice intends to forward a Slovenian translation of the decision to the Ljubljana District Court.
    The MOT journalist Magnus Berglund heard of the criminal investigation and request for legal aid for the first time from Helsingin Sanomat on Wednesday.
    ”Up to now, only vague rumours have been circulating of the investigation. In Slovenia, Jansa has also filed a civil lawsuit claiming compensation for damage to his honour”, Berglund notes.

    In Berglund’s view, the suspicion of defamation is completely groundless.
    ”The fact that Jansa is being prosecuted for alleged taking of bribes proves that I have not defamed anybody. I have just been the bearer of information”, Berglund says.
    It was reported in the Slovenian media in August that former PM Jansa and four other individuals are to face bribery charges over the Patria deal.

    FACTFILE: The questions to which Slovenia wants answers

    The Ljubljana District Court has asked the Finnish authorities to ask the MOT journalist for example these questions:

    Why did the journalist decide to make a programme entitled Totuus Patriasta (”The Truth about Patria”)? For whom was it intended?

    How did he choose the interviewees for the programme? What kinds of clues did he follow?

    How did the programme end up on Slovenian television?

    What evidence does the journalist have to back his allegations?

    Was the journalist aware of the potential consequences of his programme? After this question, the request for legal aid mentions in brackets that soon after the programme was aired parliamentary elections were to be held in Slovenia.

    • čistalopata je rekel/-la:

      Leteči, hvala za link.

      Ampak kaj čmo, ko pa Mefisto, Dvorni in ostala kompanija, ne razumejo angleško, niti finsko.
      Sicer pa jih dejstva itak ne zanimajo, imajo preveč peska v očeh.

    • Forestina je rekel/-la:

      Si z interpolovimi depešami brišejo rit :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Narobe svet.

    ANGIE in drugi norci praznujejo, čeprav še ni pustni torek!

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Janšo so ustvarili za ministra, ko so ga sodili na vojaškem sodišču.

      Za heroja desnice so ga ustvarili z Depalo vasjo.

      Bomo videli, kaj bodo rdeči skuhali v tretje. Ali ga bodo uničili, ali pa povzdignili v nespornega nacionalnega voditelja.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Dvorni, izjemno kompariranje. Čestitke za tvoj pristop in opazovanje.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      @Rogerg, hvala ti.

      Veš, v življenju sem prišel do enega, globokega prepričanja.

      Verjamem in občutim obstoj Boga. Ne govorim o predstavi blebetavega hipija, kot ga je RKC prevzela po drugem Vatikanskem koncilu. Njegova narava je povsem drugačna. In On dolgo tolerira sprijenost in hudobijo grešnikov.

      Toda…

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Tale citat od alana Forda mi je tako všeč, da ga moram še vam, tule lepo zbranim, povedat: BOLJE IZPAST BUTL, KOT Z VLAKA. A ni dober?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Čivava, v tvojem položaju bi padec iz vlaka predstavljal radikalno izboljšanje stanja.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Popolnoma te razumem Dvorni,” živiš, pa ne več ti, ampak v tebi živi Kristus.” Čudovito.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Dvorni pisar, se popolnoma strinjam, da se stvari na dolgi rok izravnajo. Ne glede, ali je to uk katolicizma ali kot pri meni indijske filozofije; ta del se nanaša na filozofijo izravnave.
      @Steppenwolf, tvoj dovtip “boljše izpas butl, kot iz vlaka” je imeniten; samo ne ga prevečkrat prakticirat.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      STEPPENWOLF, slaba tolažba je zate tale tvoj izposojeni recept.

      Totalen butl si brez konkurence, to je res, če ne upoštevamo ANGIE, padec z vlaka boš pa preživel le , če boš boš padel na glavo, Bog ne daj na rit.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      E taki ste vi zahojeci. Jaz vam povem štos, vi me pa začnete žalit. Dobrota je sirota.

    • sofi je rekel/-la:

      Dvorni, če verjameš v Boga in verjameš, da bo kaznoval sprijenost in hudobijo, zakaj si torej ti sam sprijen in hudoben? Ne razumem.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, ti je kdo od spoštovanih godpodov dovolil, da se oglasiš.

      Opraviči se in v kot!

    • sofi je rekel/-la:

      No, saj mi lahko tudi ti odgovoriš, tudi ti si sprijen in hudoben.:-)))) Povej, Mefisto, zakaj si tak prasec, če veš, da te bo Bog štrafal?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, malopridnež!

      Tako se ne govori z mefistom, pa še nevarno je.

      Bog te preizkuša,mefisto pa kaznuje.

    • sofi je rekel/-la:

      O, benti, res, pri zajtrku sem srknil prevročo kavo, še zdaj me peče jezik. Torej je res, Mefisto poseduje čudežno moč, ni le prasec, superprasec je!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Iz prezira in usmiljenja do tvoje duhovne revščine se bom odpovedal komentarju,, ki ga itak ne bi razumel.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Za Mefista , Konca in ostale zahojence pa tole:”Ce stopiš kimavcu na rep, le še hitreje kima”

  • konec je rekel/-la:

    stepski pes, se še nisi vrnil v azijo, kaj se goniš v teh krajih?

  • Forestina je rekel/-la:

    Tud kapetan Dragan je igral golf v Avstraliji.

  • Forestina je rekel/-la:

    Magnetogram seje Janševe vlade razkriva, da je takratni finančni minister Bajuk osem mesecev pred prodajo Splošne plovbe jasno nakazal, komu bo prodan edini slovenski ladjar. Kandidat je bil samo eden, nemška korporacija.

    http://24ur.com/novice/slovenija/magnetograf-seje-razkriva-resnico.html

  • nemesis je rekel/-la:

    Jaz pa menim,da bi Berglund moral biti zaslišan,ker je edini,ki ima dokaz,da je Janša prejel podkupnino.Naša tožilka ga preganja zaradi obljube oz.poskusa prejetja,Berglund pa ima dokaz,da je podkupnino prejel.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Teza, ki je stara kot afera. Ampak do realizacije ne bo prišlo,ker bi bila prilika, da se obelodanijo tudi mnogi detajli, ki so vsekakor bolj obremenjujoči za Janši nasprotno stran. Celo bolj obremenjujoči kot je obtožba sama po sebi.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Predlagam pa vam zahojencem naslednje. Janša že ima izkušnje, (sicer slabe, ampak na napakah se učimo), z ugrabljanjem ljudi v tujini, oz Celovcu. Naj pošlje svojo izvežbano ekipo, pa pripeljejo Berglunda lepo z vrečo čez glavo v Slovenijo. Janša nato pove da je prišel do Berglunda preko novinarje in že ga lahko zaslišite. A ni dober predlog.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ja, prekosil si celo samega sebe.

      Le hvali se ne s tem.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.youtube.com/watch?v=Kpvwx762aSk

    Interview with Daniel and Patricia Ellsberg

    Kaj pravi Gandalf ? … don’t be a slave

  • Horst je rekel/-la:

    Kot vidim iz napisanih komentarjev je tole spet ena stran za srečanje aktivistov,ki se borijo za uničenje državnega sovražnika Nr.1 in za vrnitev “tekovina”,priborjenih v revoluciji in kasnejši vladavini avantgarde delavskega naroda,ki je prav po zaslugi takih tepcev vedno manj delaven.

    • čistalopata je rekel/-la:

      Motiš se, to je spletna stran prostovoljcev, oz. vernikov JJ, ki branijo njegov ‘lik i djelo’, ne oziraje se na dejstva.

    • konec je rekel/-la:

      rdeče svinje pa upajo , da bo slovenija postala 2. severna koreja, kjer bodo rdeče svinje ponovno klale, zapirale, podile VSE, ki niso nestrpne svinje kakor si ti………..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Cenjeni gospodje DVORNI PISAR Z LICENCO, ROGERG, JEBIVETER, KONEC, KAKTUS s sodelavci, NEMESIS, RDEČI NA PSU, MEFISTO in še nekateri drugi občasni zaslužni sodelavci ne zmoremo več vsega dela pri izganjanju hudega duha iz glav številnih tovarišev.

    Priporočamo BLAŽU ZGAGI; DEJANU KARBI; ROKU PRAPROTNIKU; JANIJU SEVERJU in drugim tako imenovanim raziskovalnim novinarjem MLADINE, DELA, VEČERA, DNEVNIKA in VEST.SI ter s hudim duhom obsedenim tovarišem ANGIE, DDDD, STEPPENWOLFU, BUTALCU, PIRANČANU, 007, LUCKU; Q, ARS IGNISU, PRAVNIKU, MUJU, SANDOKANU in drugim tovarišem, ki tudi podlegajo hudemu duhu, da poiščejo nujno pomoč pri IZKUŠENIH EKSORCISTIH.

    Izkazalo se je, da je to zadnji up za rešitev njihovih duš in duhovne higiene v deželici na vedno bolj senčni strani Alp.

    • Horst je rekel/-la:

      Ko berem njihove umotvore sem prepričan,da upanja ni več.

    • dado je rekel/-la:

      Upanje je,
      saj zadnje umre,
      čeprav za nekaterimi ljudmi
      še senca smrdi!

    • čistalopata je rekel/-la:

      Madonca, Mefisto, kakšna podrobna statistika!
      In zakaj?
      Za prazen nič.

    • mujo je rekel/-la:

      Eh, Mefisto

      malo zamujaš.

      Vrag je Gregoryju Pecku odrezal glavo že leta 1976!

      Razen če nimaš v mislih slovenske izganjalce hudiča, kot so lokalni cerkveni pedofili? Za njih je večina omenjenih gotovo že prestara!

    • pirančan je rekel/-la:

      Mefisto in navedeni združbi predlagam sestanek z lj.županom glede najema Stožic za slovesno obuditev bežigrajske prisege.
      To vam bo dvignilo moralo in dalo nove moći.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ČISTALOPATA, četudi te ni na seznamu, stori sam nekaj zase in stopi tudi ti do izkušenega eksorcista.

    • konec je rekel/-la:

      MEFISTO, KONČNO začenjaš razumeti! ti si bil vedno zelo dober, spoštljiv, pošten do te rdeče drhali….ker si vedno upal, da lahko te rdeče svinje kaj razumejo……jaz pa sem ti vedno pravil, da so le nagonske, nestrpne ŽIVALI ………kot sem ti že večkrat povedal, te RDEČE SVINJE moraš obravnavati KOT ŽIVALI….ni nikoli bilo nobenega upanja, da bo da drhal kdaj sprejela pluralizem , demokracijo, strpnost, evropsko omiko, zahodno civilizacijo…..so balkansko/azijski kulturni IZMEČKI in KONEC in kot take jih je treba obravnavati in prezirati…………….

  • NoMercy je rekel/-la:

    a smo končno izvedeli, da volitve 2008, ki naj bi jih IJJ zaradi Patrije “izgubil” NISO bile na Finskem :)

  • čistalopata je rekel/-la:

    Dvorni Pisko, kot vsak pravi vernik, slovesno izjavlja: “Zame je junak in kot takega ga bom nosil v srcu, dokler bom živ.”
    Menart mu odgovarja: “Veruj le v tistega Boga, ki v banki svoj oltar ima.
    Pravi Veternan Novega Kova so Ploščičar, Končar, peterlitis, in ostali janševiki, ki težijo po spletu.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Tistega Boga, ki v banki svoj oltar ima, ste lakomni in brezdelni levičarji že do konca okradli.

  • WTF je rekel/-la:

    In tako je slovenska javnost padla na takšen nizek nivo…namesto, da bi se obračali za pomoč na nekatere poštene evropske inštitucije, zaupamo porumenelim medijem, novinarjem in skrajno koruptivni vladi s koruptivnim sodstvom na čelu…zmigamo se ponavadi šele, ko dobimo konkreten ukor iz strani EU…vtem času pa si nekateri egalitarci mastno polnijo žepe!!! Namesto egalitarne demokratične družbe, gledamo neumno ideološko vojno epskih razsežnosti - ki naj bi jo že zdavnaj prerasli…

    DEJSTVO: korupcija je in bo obstajala, dokler bodo vajeti slovenske politike prevzemale politične elite, ki si podajajo žogico

    DEJSTVO: zaradi nenasitnih kapitalističnih apetitov je morala izumrla že leta 1991- in s tem vsakršen poskus socialnosti in demokracije

    DEJSTVO: VSE vodilne slovenske politične opcije (od l. 1990 naprej) so delovale izključno za svoje okoriščanje (oz. okoriščanje njihovih pripadnikov)

    DEJSTVO: dokazljivost storitve kaznivih dejanj slovenskih veljakov je skoraj nična - prav zaradi korupcije

    DEJSTVO: nekaj je pravno formalno, drugo pa moralno sporno

    • dado je rekel/-la:

      What The Fuck…
      Slovenceljček vsak pa ja ni tak?
      Če nekdo “velik” trdi,
      da svinjarija kriminal ni,
      je posledično morala Fuck tja v tri dni!

  • Enimenm je rekel/-la:

    Blaž, raje povej kje te sluzba caka. Da uganim, Parkirišča pod tržnico?

    • konec je rekel/-la:

      ne, sprostilo se je mesto na eni rdeče/svinjski komisiji……..kjer je zapisano, da se lahko prijavijo vsi, izbrane pa bodo samo RDEČE SVINJE

  • sofi je rekel/-la:

    Nekateri ste pa res postali malce nesproščeni.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, nimaš prav!

      Izvrstno se zabavamo s praznimi glavami zmedenih levičarjev.

    • sofi je rekel/-la:

      Hitro ste si opomogli, lepo.:-)))))))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, mi presojamo besede po tem, kdo kaj govori in ne, kaj kdo govori.

      Zato nam vaše bedarije ne pridejo do živega.

    • sofi je rekel/-la:

      Ja, saj to je vaš osnovni problem. Pomebno je kaj kdo govori in ne kdo kaj govori.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, ta je bila pa še iz otroškega vrtca!

    • sofi je rekel/-la:

      Ne, res, to je dejansko tvoj problem, saj pogoltneš prav vsako sranje, zate je pomemno le, kdo ti ga servira.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, verjemi mi, ti mi služiš le še za poceni zabavo.

      O renih stvareh s teboj ni vredno prkrižati kopja.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Da pa pri vsej tej navlaki ne bi pozabili, da smo preko JJ-ja vsi dobili “kajlo” od finskega sodišča. Rzumem, zakaj jo je dobil Dvorni pisun in njegovi, ampak, zakaj pa ostali.

  • Von Flick je rekel/-la:

    ves čas sem mislil da gre pravica svojo pot!

    Ko pa sem prebral uvodni članek v mladini, kjer en pisun (znan potomec udbomafijske družine ) napada in sodi človeku še pred vročitvjo obtožnice sem sprva mislil, da smo 1948; potem pa sem ostal prepričan, da je vse skupaj konstrukt ; finci pa zmešani da ne vedo kje je spredaj kje zadaj, ker so jih naši virzirani exjugokomunistični kadri nategnili kot prasce !

    sedaj tudi nisem več prepričan, da niso iste te sile zadnijh volitev ponaredile tako kot so jih ponarejale zadnjih 50 let !

  • krucefiks je rekel/-la:

    @Dvorni pisar:
    “Obtoženec je nekdo, zoper koga je vložena obtožnica, torej obtožni akt v postopku pred Okrožnim sodiščem.

    Nekdo, zoper koga je vložen obtožni predlog (čeprav si zadevna smešnica težko zasluži to ime) je obdolženec.”

    1. osumljenec: oseba, zoper katero teče kazenski postopek
    2. obdolženec: oseba, zoper katero teče preiskava oz. zoper katero je podana obtožnica
    3. obtoženec: oseba, zoper katero je postala obtožnica pravnomočna
    4. obsojenec: oseba, za katero je s pravnomočno sodbo ugotovljeno, da je kazensko odgovorna

    http://www.media-forum.si/slo/izobrazevanje/komunikacijske-pravice/program-2002/povzetek-05/

    Sklepam, da navadni (obtožnica) ali skrajšan (obtožni predlog) kazenski postopek nima veze na poimenovanje.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Krucefiks, nimaš ustreznih informacij.

      Pravo, kakor je v Sloveniji zlorabljeno, se z dobrim razlogom predava na fakultetah, ne pa v osnovni šoli skupaj z gospodinjstvom, ali celo pojasnjuje preko nekakšnih priročnikov dostopnih na spletu. To je nivo raznoraznih veleumov, ki razpredajo na spletu, celo na na sami samcati Vesti, na pravo vezana slaboumja, namesto da bi se v življenju oprijeli česa manj abstraktnega, denimo metle ali bolj uspešnega parazitiranja sistema socialnega varstva.

      To pa je zelo, zelo splošno pojasnilo:

      Obdolženec je, ob tožilcu, stranka kazenskega postopka. Obtoženec je tisti obdolženec, zoper katerega je postala obtožnica pravnomočna. Če obtožnica zoper obdolženca ni vložena, pred okrajnimi sodišči pa se je ne vlaga, slednja ne more postati pravnomočna in obdolženec posledično tudi ne postane obtoženec. Je pa še vedno obdolženec, dokler se postopek zoper njega tako ali drugače ne konča.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      P.S.

      Seveda zgornji opis ne leti nate.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Krucefiks, od navedenih izrazov, bi lahko v povezavo z obravnavano obtožnico spravil le izraz
      “ZADEVNA SMEŠNICA”.
      In ni hudega, kadar smešnice širijo in oplajajo humoristi, čisto nekaj drugega in za državo usodnega pa je, če postajajo smešnice, dela iz rok sodnikov s pravosodnim izpitom.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Vložijo obtožnico, si obdolženec.
      Obtožnica postane pravnomočna, postaneš obtoženec.

      Vložijo obtožni predlog, si obdolženec.
      Obtožni predlog prestane preizkus, si kaj? A ne postane s prestanim preizkusom obtožni predlog pravnomočen in ti postaneš obtoženec?

      Saj razlika je samo v tem, da se kazniva dejanja z zagroženo kaznijo do 3 let vodi skrajšan postopek, kjer namesto obtožnice nastopa obtožni predlog.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      “Obtožni predlog prestane preizkus, si kaj? A ne postane s prestanim preizkusom obtožni predlog pravnomočen in ti postaneš obtoženec?”

      Odgovor: Ne.

      “Saj razlika je samo v tem, da se kazniva dejanja z zagroženo kaznijo do 3 let vodi skrajšan postopek, kjer namesto obtožnice nastopa obtožni predlog.”

      To je nevarno posploševanje. Če ne verjameš meni, vprašaj koga, ki se poklicno ukvarja s kazenskim postopkom (ne pa kakšnega “pravnika” ki se kot tak predstavlja tukaj). Ali pa se loti branja zakonodaje. Saj je objavljena.

  • nemesis je rekel/-la:

    Največja napaka obtožnega predloga:Berglund ni med tistimi,ki naj pričajo na obravnavi.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/objektiv/intervjuji/1042392238

    Prednost smo dajali znanju, ne zaslugam v vojni, in to je izzivalo spore.

  • Von Flick je rekel/-la:

    90% novinarjev je alkoholikov; a ni to zaskrbljujoče!

    seveda s epotem čudijo ker je njih življenska doba samo 50 !

    • Rogerg je rekel/-la:

      Za novinarje, kova Zgagon, je celo ta doba, ki jim jo Bog dopusti, predolga.

    • martina je rekel/-la:

      @rogerg

      A to je vaš domet?

      Nekaterim očitno želite čim prejšnjo smrt?

      Sram vas bodi!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Blaž Zgaga naj čim dlje živi in čim več ustvarja.

      S tem bo nenadomestljivo koristil številnim bodočim rodovom študentov žuurnalistike, ker ga bodo na vseh resnih humanističnih izpbraževalnih ustanovah uporabljali za primer, kakšen novinar nikoli in nikdar ne sme biti.

    • konec je rekel/-la:

      martina, res je škoda, da so hitlerji in stalini živeli tako malo……….

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Martina,se že sramujem. Da živim v deželi pod Alpami ob tropu ovac, ki jih postopoma strižejo. Nekatere slišijo na ime Martina.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      KONEC, Stalin je bil še posebej dragoce, ker je rad pobijal svoje.

      Je že vedel, zakaj?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zmedeni tako imenovani levičarji!

    Ker se ne bojite Boga, se boste tresli pred prihodnjimi državnozborskimi volitvami.

    Takrat boste spoznali, kaj je vesoljni potop.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    “MEFISTO je rekel/-la:
    1. oktober, 2010 ob 6:45
    Cenjeni gospodje DVORNI PISAR Z LICENCO, ROGERG, JEBIVETER, KONEC, KAKTUS s sodelavci, NEMESIS, RDEČI NA PSU, MEFISTO in še nekateri drugi občasni zaslužni sodelavci ne zmoremo več vsega dela pri izganjanju hudega duha iz glav številnih tovarišev.

    Priporočamo BLAŽU ZGAGI; DEJANU KARBI; ROKU PRAPROTNIKU; JANIJU SEVERJU in drugim tako imenovanim raziskovalnim novinarjem MLADINE, DELA, VEČERA, DNEVNIKA in VEST.SI ter s hudim duhom obsedenim tovarišem ANGIE, DDDD, STEPPENWOLFU, BUTALCU, PIRANČANU, 007, LUCKU; Q, ARS IGNISU, PRAVNIKU, MUJU, SANDOKANU in drugim tovarišem, ki tudi podlegajo hudemu duhu, da poiščejo nujno pomoč pri IZKUŠENIH EKSORCISTIH.

    Izkazalo se je, da je to zadnji up za rešitev njihovih duš in duhovne higiene v deželici na vedno bolj senčni strani Alp.”

    Bolj komunističnega zapisa nisem zasledil še na nobenem blogu. In to od zahojencev, ki imajo sebe za takoimenovane desničarje. Japajade. Fantje ozrite se malo po Evropi, na katero tako radi prisegate, in pojdite še na kakšen nemško ali angleško govoreči blog, pa boste videli o čem piše evropska desnica. O takšnih bedarijah kot vi, niti slučajno.

    • konec je rekel/-la:

      MEFISTO, KONČNO začenjaš razumeti! ti si bil vedno zelo dober, spoštljiv, pošten do te rdeče drhali….ker si vedno upal, da lahko te rdeče svinje kaj razumejo……jaz pa sem ti vedno pravil, da so le nagonske, nestrpne ŽIVALI ………kot sem ti že večkrat povedal, te RDEČE SVINJE moraš obravnavati KOT ŽIVALI….ni nikoli bilo nobenega upanja, da bo da drhal kdaj sprejela pluralizem , demokracijo, strpnost, evropsko omiko, zahodno civilizacijo…..so balkansko/azijski kulturni IZMEČKI in KONEC in kot take jih je treba obravnavati in prezirati…………….

      Imel sem prav,…………….ta pravi stepski pes-azijski kulturni izmeček serje kaj naj bi bila evropa…kaj naj bi bila evropska desnica itd. ..pa v evropi ni še nikoli bil , v vsakem postu je pljuval po NATU, zahodu, ZDA, sarkozy-ju (da je tudi njega zapodil?), merklovi, berluskoniju…… stepski pes lahko mirno živi le v paša zorangutangovičevi ljubljankovini ali pa naj se vrne dovov a azijo, kamor kulturno spada, čeprav tega ne bo nikoli priznal

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, kljub temu, da mi je vsaka razprava s tabo pod nivojem, pa me vseeno zanima, v katerih komentarjih sem vse to napisal, kar mi pripisuješ in od kot ti ideja, da me sploh prištevaš med klene slovenske levičarje, s katerimi me ne druži ničesar, razen skupne države. Ampak mi pa gredo na živce vseznali zahojeni, mogoče celo šolani, idioti, ki vas je pa vseeno več na desni kot na levi, vsaj po komentarjih sodeč. Da sploh ne govorim o vaši fuererski organiziranosti in še kakšnih debilnostih, ki so jih polni blogi.

    • sofi je rekel/-la:

      Hitler je menil, da so Židje, Cigani in Slovani polljudje, strpnemu evropejcu Koncu pa je to idejo uspelo še nadgraditi- živali so vsi tisti, ki ne mislijo tako kot on.

      In seveda, za razliko od stepnega, jaz sem levičar, tako da, izvoli, kruli.

    • konec je rekel/-la:

      sofi, če si res demokratičen levičarka …kar dvomom, upam da obsojaš DIKTATORJE…, da vidimo…
      jaz nima težav s tem

      jebi se hitler
      jebi se stalin
      jebi se musolini
      jebi se tito
      jebi se…..

      pa ti? …pa ne seri s hitlerjem, bil je nacional-socialist torej najslabše vrste SOCIALISTA…….., in ne mešaj jabolk s hruškami…….živali so nekaj zelo pozitivnega, so del anrave, ampak jaz ne bi jedel kosila s svinjami…ker s nestrpneži se ne pogaja samo obsoja

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, ti si pa res en butl.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      STEPPENWOLF napreduje.

      Pametne misli Mefista se že uči na pamet.

      Poskrbel bo še tudi za nekaj ponatisov.

    • sofi je rekel/-la:

      Ključnega pa je Konec previdno izključil iz jebo-spiska, nikoli ne veš, aneda, lahko bi nekoč imel še težave zaradi tega, pametno Konec, za razliko od nas rdečih svinj, on ne oprošča!
      Meni se konec ne zdi butl, le pojme ma malce pomešane. Tale, nacioanalsocializem je najhujša oblika socializma, je vredna samega B. Turka. Tako kot da bi rekel, da je bil Karl Marx najhujši od bratov Marx. A veš, gre le za ime, dejansko in v grobem pa je dolfijev nacional socializem oblika fašizma, s potenciranim antisemitizmom. Židje so bili zanj podgane, tako, kot sem jaz zate svinja.

    • konec je rekel/-la:

      in torej vseveda in nestrpen sofi , koga sem spustil?……
      koga tako sovražiš?

  • konec je rekel/-la:

    MEFISTO, KONČNO začenjaš razumeti! ti si bil vedno zelo dober, spoštljiv, pošten do te rdeče drhali….ker si vedno upal, da lahko te rdeče svinje kaj razumejo……jaz pa sem ti vedno pravil, da so le nagonske, nestrpne ŽIVALI ………kot sem ti že večkrat povedal, te RDEČE SVINJE moraš obravnavati KOT ŽIVALI….ni nikoli bilo nobenega upanja, da bo da drhal kdaj sprejela pluralizem , demokracijo, strpnost, evropsko omiko, zahodno civilizacijo…..so balkansko/azijski kulturni IZMEČKI in KONEC in kot take jih je treba obravnavati in prezirati…………….

    Imel sem prav,…………….

  • butalec je rekel/-la:

    Vsem malim in velikim mefistkom , ki s svojo gobčno drisko mažejo forum sporočam da je shizofreni paranoik veliki J doživel mokre sanje in začel svojo turnejo po sodiščih, ostalim pa se za svoj zapis v stilu konca opravičujem. Kaj je res in kaj ni res bodo upam ugotovila sodišča in zgodovina bo pisala kaj je kdo storil, na kaj je govoril.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kjer osel leži, dlako pusti.

      Torej bo za zgodovino nekaj ostalo tudi za teboj, BUTALEC.

    • lucko je rekel/-la:

      Toraj ti trdis bolje Pahor, kot Jansa? Ker on za razliko od Janse ne sramoti gejev in tujcev…

  • nostradamus je rekel/-la:

    Janez , kje je gnar?

  • rdeča svinja je rekel/-la:

    Janšisti,

    a ponoči ne morete spati, ker vas v sanjah preganjamo rdeče svinje?

    oink, oink, oink…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Svinje, rdeče al zelene, ko bodo prišli Kitajci , boste ne glede na barvo, dobre za won ton.

    • nekdo je rekel/-la:

      Končno bomo vsi ljudje na svetu en narod, združeni pod Kitajsko. Vojn ne bo, demonstracij pa tudi ne ;)

  • konec je rekel/-la:

    Vsem svojim rdečim pajdašem sporočam , da sem končno prejel medaljo “Red kastrirane rdeče svinje” !

    konec

    • steppenwolf je rekel/-la:

      ” konec je rekel/-la:
      2. oktober, 2010 ob 23:04
      Vsem svojim rdečim pajdašem sporočam , da sem končno prejel medaljo “Red kastrirane rdeče svinje” !

      konec”

      A od JJ-ja?

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    Rdeča svojatže smrdi.Le zakaj??